|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Waga do tabelki 75,4.
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka mówisz,ze bez szału u Ciebie
u mnie 80 kg
|
#1263 |
|
Przyczajenie
|
Hej
U mnie po dzisiejszym ważeniu lekko w dół Wzrost: 169 start: 78,5 Waga tydzień temu: 74,6 Waga dziś: 74,2 Nie wiele ale zawsze coś |
|
|
|
#1264 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Jestem nowa w wątku, biorę się właśnie za czytanie całości, ale wcześniej chciałam się przedstawić ![]() Mam na imię Ania, w grudniu skończę 31 lat. Obecnie ważę 84 kg ( jeszcze się zważę po południu), mam 164 cm wzrostu. Moim największym problemem jest zajadanie smutków, głównie słodyczami, potrafię zjeść paczkę ciastek, które nawet mi nie smakują. Po ciąży ( ponad 10 lat temu) miałam wagę ok 75 kg. Kilka lat temu dowiedziałam się o chorobie syna i po jakimś czasie wpadłam w lekką depresję ( tak mi się przynajmniej z biegiem czasu wydaje) i 4 lata temu ważyłam 98 kg. Przez okres ostatnich 4 lat moja waga wahała się na różnych poziomach między tym 98 a 69 ( 2 lata temu - moja mama była na diecie Gacy - i ja jadłam to samo, co na), a jak rezygnuję z pilnowania jedzenia, to znów jest ponad 80. Drugi problem - mało ruchu. Pracę mam siedzącą, w domu też mało co. Dużo siedzę z synem, ogarnięcie małego mieszkania też nie spala wielu kalorii. Do tego dochodzi bardzo nieregularny sen, wstawanie w nocy ( nie podjadam w nocy). Mam już siebie dosyć. Jestem tą wagą zmęczona, sama sobie nie poradzę i dlatego się cieszę, że znalazłam ten wątek. No! To miłego dzionka - ja idę czytać od początku ![]() Ania |
|
|
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
Heja. Ja niestety bez zmian. Ale to pewnie przes @ , bo czuje się lżej
![]() waga: 97. Weekend bez szału. Udało się utrzymać dietę poza 2 drinkami ;P. |
|
|
|
#1266 |
|
Rozeznanie
|
Waga to tabelki 73,8
Opłacił mi się ten tydzień wiadomo, że już tydzień po @ i faktycznie waga sporo poszła w dół. Do tego dieta i sport i efekty są Witam Gangolę, jestem pod wrażeniem że chcesz wszystko od początku przeczytać Mam nadzieję, że spodoba Ci się u nas.
|
|
|
|
#1267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześć ![]() Poczytam sobie jadłospisy, uwagi, ćwiczenia Razem raźniej, a ja potrzebuję dużej dawki motywacji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1268 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Gangola
Narzynka: obawiam się, że nie doczytałaś zasad wstępowania do tabeli ![]() a u mnie dupa, już mam nadwyżkę. brawa dla mnie
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Elizka, w końcu dostałam @, z 2 tygodniowym opóźnieniem, ale zaczyna schodzić woda, opuchlizna, więc pewnie stąd ta różnica na wadze na minus.
O dziwo, moja nowa i stara waga, ważą podobnie, najbardziej nie chciałam mieć spadku pt. 3kg ani też wzrostu takiego dużego, bo to zaburza statystyki odchudzania, a wiadomo że przy zakupie nowej wagi, często to występuje. Jak kupiłam wagę, to tuż przed @ pokazała nawet 77kg, więc napuchnięta byłam nieźle. |
|
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Przepraszam że się nie odzywam ale mam w domu gości. Przyjechała moja rodzinka na chrzciny. Wczoraj robiliśmy chrzciny małej i wszystko wyszło super. Catering rewelacyjny. Nic nie musiałam robić i czułam się jak gość a nie gospodarz. Waga do tabelki: 101,4 kg Myślałam że chrzciny zmarnują moje tygodniowe starania ale nie wyszło tak źle bo mam tylko 0,4 kg więcej niż w sobotę. Ale za to mam -1,5 kg w tydzień |
|
|
|
#1271 |
|
Przyczajenie
|
thenerdqueen: doczytałam zasady wstępowania do tabelki, wiem że się jeszcze nie kwalifikuję. Ale mimo to chcę wpisywać moje wyniki.
kotorio: sporo zrzuciłaś w tym tygodniu . Gratulacje.
|
|
|
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
Waga do tabelki 95,7
Mimo 7dniowej przerwy w tabletkach @ brak, nie wiem co się dzieje :/ Kasiula raz w takim sklepie zrobiłam duże zakupy, bo już totalnie nie miałam w czym chodzić, ale więcej nie wróciłam, bo ubrania były drogie i totalnie niemodne, takie babcine :P Już po chrzcinach to teraz będzie waga spadać i będzie dwucyfrówka ![]() Dotka imbir teraz mam zawsze w domu, zazwyczaj do herbaty dodaję, nie wiem jak inaczej można. Nie słyszałam nigdy o tym urządzeniu ☠☠☠☠☠☠☠☠☠, ale jak poczytałam to brzmi świetnie... Kasjula c&a jest super jeśli chodzi o rozmiary, ale sporo mają przypałowych rzeczy xD wcześniej jeszcze spodnie w Camaieu kupowałam, ale teraz największe tam na mnie nie wchodzą, mam ogromne uda i łydy. Z kappahla też kilka rzeczy mam. Bershka, house, stradivarius nie dla mnie, bo mała rozmiarówka niestety. Kotori pewnie, że wrzucaj jak znajdziesz coś ciekawego Narzynka witaj Gangola witaj Wysłane przez Tapatalk ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Dotka zainspirowałam się Twoimi koktajlami i dziś zrobiłam: brzoskwinia, śliwki, imbir, mięta :P Wysłane przez Tapatalk Edytowane przez Ms_E Czas edycji: 2014-08-11 o 12:14 |
|
|
|
#1273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Efekty były i to bardzo fajne. Niestety, zarówno ona jak i ja, odpuściłyśmy, powrót do starych nawyków spowodował efekt jojo no i znowu dwie kulki z nas są ![]() z biegiem czasu widzę, że to jest fajne, ale chyba łatwiej, jak ktoś jest blisko Lublina czy innych centrów Gacy, gdzie masz możliwość podejścia tam, spotkań, siłowni. Jak jesteś z dalszej części to zostają tylko spotkania internetowe, i to po 15 minut, o umówionej porze, na pytania zadane mailem odpowiadają, ale dopiero po jakimś czasie, a to całe dietowanie przecież sporo kosztuje. W ramach pakietu przysyłają witaminy ( VitaminKing) Nie doszła do końca, więc nie wiem jak wygląda wyjście z diety. No i czy nie lepiej wyrobić sobie nawyku zdrowego żywienia na całe życie? Doszłam już do wniosku, że "przechodzenie na dietę" powoduje, że się z niej "wychodzi" i wraca do tego, co było wcześniej. |
|
|
|
|
#1274 |
|
Zadomowienie
|
Gangola masz rację, na pewno lepiej jest z siłownią itd. właśnie wiem, że sporo kosztuje, a znasz dokładne ceny? Bo w internecie nie mają cennika, tylko słyszałam, że ok. 300/miesiąc.
A ta dieta nie była oparta na zasadach zdrowego odżywiania, takiego na całe życie? Wysłane przez Tapatalk |
|
|
|
#1275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy dieta oparta była na zasadach zdrowego odżywiania? Ja bym tego tak nie nazwała. Napisz na priv, jakby co, bo nie chcę tak na forum więcej o niej pisać
|
|
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
Gangola napisałam
![]() Wysłane przez Tapatalk |
|
|
|
#1277 |
|
Rozeznanie
|
I napiszę jeszcze raz, że to jest Kotori bez o na końcu
Bardzo Ci dziękuje, to dlatego że jest po @ i waga poszła szybko jak się zawzięłam ćwiczeniowo i dietowo :P |
|
|
|
#1278 |
|
Przyczajenie
|
Ok. kotori nie kotorio
Dotka możesz mi napisać jak przygotowujesz tą jaglankę i ile razy w tygodniu ją jeść? można codziennie? Ale mam ochotę na jakąś bombę kaloryczną... normalnie nie mogę
|
|
|
|
#1279 |
|
Rozeznanie
|
Nu, nu! Silna bądź ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Jaglankę najlepiej jest jeść zamiennie z owsianką, a generalnie i tak polecam raz jaglankę, raz owsiankę, raz jajecznicę, raz kanapki z szynką i warzywami itd.
Gotuję kaszę jaglaną w stosunku 1:2, czyli na 0.5szkl kaszy daję 1 szkl wody/mleka, szczypta soli, odrobina masła, gotuję pod przykryciem aż płyn wsiąknie w kaszę. Dodaję banana, 2 daktyle, kakao, mleko i blenduję na gładką masę. |
|
|
|
#1281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez kotori0212 Czas edycji: 2014-08-11 o 14:44 |
|
|
|
|
#1282 |
|
Rozeznanie
|
Dawno nie jadłam kaszy w ogóle, nie mówiąc już o jaglanej.
Myślę właśnie nad jadłospisem na jutro, co zrobić sobie do pracy. Z tym mam największy problem zawsze ![]() Chyba pójdę dzisiaj do owada na zakupy - sałatę, awokado. Staram się przeczytać wszystko, ale to czasochłonne. Pytanie więc moje - czy jecie mozzarellę ( np. 1/2 kulki do sałatki) albo tuńczyka z puszki ( oczywiście tego w sosie własnym, nie w oleju) I czy jecie gotowe pesto ze słoiczka? Np. 1 łyżkę do makaron? Całego wątku dzisiaj nie zdążę piszecie jak szalone ![]() Ms_E pytałaś o ubrania - ja noszę rozmiar 44/46 - chociaż niektóre spodnie i 48. Spodnie kupuję w takim jednym miejscowym sklepie, ostatnio bluzki w Reserved nawet w rozmiarze L. Często kupuję w C&A lub H&M - no i oczywiście w Ciucholandach
Edytowane przez Gangola Czas edycji: 2014-08-11 o 15:31 Powód: dodano |
|
|
|
#1283 |
|
Wtajemniczenie
|
hej,
u mnie niestety 77,7 kg. Nie ma nadwyzki, ale weekend zawalilam totalnie. Bylam nad woda i niestety nie skonczylo sie to dobrze .Nadrobie posty wieczorem, bo ide zaraz na spacer. Chociaz tyle dupe rusze. Juz nie wiem jak sie powstrzymac przed zarciem i piwskiem na weekend
|
#1284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na szczęście za piwem nie przepadam. W ogóle raczej unikam alkoholu, może raz w tygodniu lampkę wina. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1286 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sól jest konieczna, bo inaczej kasza jest bez smaku. Szczypta soli i 1/2 łyżeczki masła na śniadanie dla dwóch osób to nie jest jakiś wielki problem, nie popadajmy w paranoję. Gangola - mozarellę jem, ale light - obok fety to jedyne produkty 'light' jakie jem. tuńczyka nie, bo nie lubię. Pesto też nie jem. |
|
|
|
|
#1288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja niestety jestem piwoszem. Innych alkoholi nie pije, ale to jedno wystarcza bym nie mgla schudnac.
W tygodniu nie pije, a na weekend po prostu nie moge sie powstrzymac.
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka to tak jak ja
Zimne piwko lubie a do tego od razu mi się chce pizzy i tak w kółko z tymi kg
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

. Gratulacje.

.
Zimne piwko lubie a do tego od razu mi się chce pizzy i tak w kółko z tymi kg