![]() |
#1261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Holandia
to prawie tak jak ja no powiedzmy od 27lipca to juz prawie cztery
![]() ![]() ![]() ja tu przyjechalam za miloscia ![]() ![]() www.Sweeetesblondi.sympat ia.pl jakies stare zdjecia ale mozesz spojrzec buziak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1262 |
BAN stały
|
bardzo ładna dziewczyna z Ciebie,mój TŻ też nie chce żebym pracowała,nie znam języka,ale nie wszędzie język wymagają,ale ja chciałabym iść do tej pracy bynajmniej bym się nie nudziła ;P
tez chciałabym dokończyć szkołe,tylko nie wiem jak?bo ty w Hadze uczysz się tylko jezyka obcego?nie wiesz może gdzie moge zapisać się do szkoły średniej?czy wogóle jest taka mozliwość? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1263 |
Raczkowanie
|
Wejdz na www.studiapolonijne.pl na dole masz zajecia i kursy z zakresu liceum i tam wszystko jest napisane
![]() ![]() ![]() dziekuje Ty rowniez ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1264 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() jaka ładna dzisiaj pogoda,a ja się nudze ;/ buu :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 |
Raczkowanie
|
Anitka to wlasnie Holandia heh
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że wtrącę swoje trzy grosze : jak długo mieszkasz w Holandii, jak dobrze znasz Holendrów i jak dobrze znasz holenderską rzeczywistość, że wypowiadasz takie opinie. Ja mając holenderskie obywatelstwo czuję się urażona !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1267 |
Raczkowanie
|
Heroldin przepraszam jesli jestes urazona ja jestem tu 4 miesiace ale moj facet 2lata jest stomatologiem i sam wie ze czlowiek bez pieniedzy moze sie za przeproszeniem ugryzc w nos ,za wszystko placic i placic nawet Ci najbiedniejsi ,ale im placa z urzedu ja do holendrow nic nie mam nawet Ci powiem ze pokochalam ten kraj,ale holendrzy maja to do siebie ,ze trzeba kilka razy dzwonic potwierdzac,przypominac, pewne sprawy oni zyja tu na pelnym luzie,nawet w resturacji trzeba czasami przypominac ,ale to normalne i te dlugie czekanie moze tak nie jest?tak zauwazylam ,ze jest i moj Tz mi opowiadal w moim i jego przypadku nie jest tak zle bo lekarz na zachodzie jest podziwiany nie jak w POlsce zwlaszcza tutaj gdzie jest ich niestety brak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
I tu się z Tobą zgadzam - lekarz w Holandii to prawie Bóg ! Z tym urażeniem - przepraszam, przesadziłam
![]() Co zaś tyczy się : "...oni żyją tu na pełnym luzie" - odpowiedz na pytanie mojego Męża, Holendra -który ma od prawie roku do czynienia z Polakami : czy wszyscy Polacy to oszuści i kłamcy ?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1269 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieje ,ze forum holenderskie sie jakos rozrusza
![]() Jestem polka moj facet jest pol polakiem pol niemcem i musze przyznac ,ze w wiekszosci to prawda i Twoj maz ma racje sama ze swoim tz sie przekonalm gdyz polacy robili mu klinike w Hilversum i teraz w Rotterdamie park klinike i sie przejachal na sporej kasie a nie chcial brac Holendrow gdyz przez nich remonty sa bardzo drogie.I sam poowiedzial nigdy wiecej interesow z POlakami stracil pieniadze i mnostwo nerwow bylam swiadkiem,teraz obydwie ekipy podal do sadu za nierozliczenie z budowy z faktur az mi glupio ,ze jeszcze tutaj trzeba sie wstydzic a kazdy na poczatku oczywiscie obiecywal zlote gory |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
Miałam również w Holandii spotkania ze specjalistami z Polski pod tytułem : my to Pani zrobimy za pół ceny ! Tylko, ci specjaliści nie brali pod uwagę, że ja z Polski pochodzę. Wcale się nie dziwię, że Twój mąż - pół Niemiec - niemieckiej punktualności, rzetelności i dotrzymania słowa wymagał. Jeśli jego ta druga, polska polowa doszła do głosu - nie dziwię się sprawom sądowym. Tak po prawdzie - nie jesteśmy takimi typowymi Holendrami z północy . My jesteśmy z południa Holandii . Właśnie Ci od "karnawału". natalia - jeśli Twój mąż jest takim częściowym Niemcem, będzie wiedział o co chodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1271 |
Raczkowanie
|
Heroldin jeszcze nie maz ,ale w przyszlosci pewnie tak,)Powiedz dlugo tu jestes?Jak z jezykiem,pewnie mowisz perfekt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
Około dwadzieścia lat. Poprawniej
![]() ![]() Nie ja, ale niektóre niuanse tej mowy brzuchomówców mnie pokonały. Do tego zadomowiłam się w prowincji, gdzie każde miasto i często - nawet ulice mają swoje odrębne języki, dialekty. Ale tak jest w całej Holandii. Tylko w tej - jak ja to nazywam : "prawdziwej" jakoś mniej. Nauczysz się języka ! Dla chcącego nie ma nic trudnego. ...naście lat temu miałam w ręku holenderski podręcznik do nauki języka. Bardzo dobry. Ale jaki tytuł ?! Zapomniałam. Coś mi się snuje się po głowie : mowa jest srebrem. Wiem, że był formatu A4 i miał białą okładkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1273 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
A co mi tam, odezwę się !!! Bardzo drożej niż w Polsce !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
anitka - nie wiem na jakich zasadach mieszkasz w Holandii, tzn. jaki masz status. Jeśli jesteś ubezpieczona w ichnej kasie chorych , dostajesz 75 % zwrotu. Jeśli nie jesteś ubezpieczona - ceny są raczej horrendalne. W takim przypadku lepiej leczyć w Polsce. Chociaż i tutaj ceny zaczynają przerażać.
Edytowane przez Heroldin Czas edycji: 2008-11-17 o 06:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 | |
BAN stały
|
Cytat:
nie jestem ubezpieczona,bo nie pracuje chodz bardzo bym chciała,to nie moge znaleść pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 |
Raczkowanie
|
Hej moj facet mi teraz napisal ,ze leczenie kanalowe zeba kosztuje do 300 euro
a mocno boli???pozdrawiam i co slychac ogolnie??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1279 | |
BAN stały
|
Cytat:
no niestety mocno mnie boli ;/ to drogo,wole go wyleczyć niż wyrywać,pewnie wyrywanie taniej kosztuje,mysle że w Polsce uda mi się go wyleczyć troszke taniej ![]() a u mnie po staremu siedze w domQ i się nudze,miałysmy się spodkać,tylko tak jakoś wyszło że ja w domQ zwijałam się z bólu przez tego żeba łykam prawie codziennie tabletki narazie pomagają ale nei wiem ile tak wytrzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1280 |
Raczkowanie
|
leczenie kanalowe jest drozsze i to o wiele a ktory to?ja pare miesiacy tez mialam straszne problemy z zebem ale narazie jest ok.Tabletki sa niestety chwilowe nieiwem moze sa jakies mascie ,ale to tez skutku duzego nie przyniesie.w polsce kiedys sie pytalam to w warszwaie do 600stow ale moze w mniejszych miastach da sie o stowke, dwie taniej da wyleczyc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 |
Raczkowanie
|
Wiesz to zalezy gdzie,ale niewiem czy teraz w Polsce wyleczy sie za 150,leczenie kanalowe jesli Cie bardzo boli i masz duza dziure wymaga kilku wizyt a Ci prywatni lekarze niestety sie cenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
te 600 zł to chyba w centrum wawy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Raczkowanie
|
600 zl w warszawie to bylo kilka miesiecy temu w mniejszych miejscowosciach mozna wyleczyc za 100 ,150 to jeszcze zalezy w jakim stopniu jest zniszczony.Bo to sie dzieli na jakies fazy etc
80 to napawde bardzo malutku.Wiem ,ze 60 kosztuje wyrwanie zeba Niestety w Holandii leczenie bez ubezpieczenia jest cholernie drogie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
anitka - nie zrozum mnie błędnie - moje pytanie to nie jest policyjna metoda.
Staram się jedynie pomóc. Czy Twój partner jest Holendrem ? Jeszcze parę lat temu był w Holandii taki status dla partnera {ki} obywatela holenderskiego : przy partnerze. Status ten dawał możliwość uzyskania wszystkich ubezpieczeń. To było jeszcze przed powstaniem tzw. wspólnej Europy. Nie wiem czy jeszcze istnieje. Przebywam obecnie w Polsce, w miasteczku zaliczanym go grupy : mniej niż średnie. Mój TŻ miał około miesiąc temu zabieg : czyszczenie zębów . Wizyta prywatna : zapłaciliśmy : 140,oo zł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1287 | |
BAN stały
|
Cytat:
nie jest Holendrem jest Polakiem,on tutaj pracuje już 2 rok legalnie,wydaje mi się to to już nie istnieje ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
mowicie o Samen wonen?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
Wizażanki co tam u Was słychać???
Macie już plany na zbliżające się święta?
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
ja do PL 22.12
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.