|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XI
sylwiusaka, piękne zakupy i gdzie kupiłaś mydło Le Maroc?
http://www.lemaroc.at/en/unsere_scha...fen/index.html promolcia, piękne zakupy, a krem greenscape z melonem też ma. Anula też ma próbkę ode mnie.
|
#1262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupiłam na violey.com, chyba ostatni raz - znacznie podnieśli ceny przesyłek. |
|
|
|
|
#1263 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z okazji walentynek kwasze się od kilku dni tym http://ecospa.pl/receptury/tonik-do-...-multifruit-18 i powiem Wam, że już przebarwienia są znacznie bledsze pewnie nie powinnam używać codziennie...
|
|
|
|
|
#1265 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa, i jak tak patrze np. na ceny martiny gebhartd, to sa najnizsze... nawet jak ecco-verde mialo -10% na martine, to violey bylo tansze. a do 50 ojro (stety/niestety) zawsze jakos szybko dobijam
|
|
#1267 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny- TK Maxx zawalony naturalsami
![]() Szampony, odżywki, mydła w płynie Faith in Nature (także w zestawach), różności od Tisserand- najwięcej olejków eterycznych, bardzo dużo kremów Dr. Scheller, Sans Soucis (przynajmniej 4 rodzaje, w tym nowość- matujący z cytryną i morelą airless) http://shop.sanssoucis.com/s2/Select...e&Modell=24114, olej z granatu od nich, Sukin krem na dzień różany do wszystkich rodzajów skóry (d.w. 05.2017) i serum pod oczy, mydełka Plantlife i mnóstwo innych z Nowej Zelandii, Australii i Tajlandii (np. o zapachu ryżu, papai ![]() Udało mi się dorwać tonik Organic Surge z ecocertem, na którym zawiesiłam kiedyś oko w jednym sklepie, ale był niedostępny; no i cena super 19,99 Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2015-02-15 o 22:16 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1268 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Biedronka poszerzyła asortyment dzieciaczkowej Dady o kosmetyki. Jakbyście wstąpiły przede mną, to proszę o zerknięcie na składy
Kosmetyków jest sporo, bo i krem i balsam i trzy różne produkty do mycia. Ponoć już dla noworodków od 1-szego dnia życia, ale nie chcę wprowadzać w błąd. Bez parabenów, alergenów (niby )[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;50260353]Dziewczyny- TK Maxx zawalony naturalsami ![]() Szampony, odżywki, mydła w płynie Faith in Nature (także w zestawach), różności od Tisserand- najwięcej olejków eterycznych, bardzo dużo kremów Dr. Scheller, Sans Soucis (przynajmniej 4 rodzaje, w tym nowość- matujący z cytryną i morelą airless), olej z granatu od nich, Sukin krem na dzień różany do wszystkich rodzajów skóry (d.w. 05.2017) i serum pod oczy, mydełka Plantlife i mnóstwo innych z Nowej Zelandii, Australii i Tajlandii (np. o zapachu ryżu, papai ![]() Udało mi się dorwać tonik Organic Surge z ecocertem, na którym zawiesiłam kiedyś oko w jednym sklepie, ale był niedostępny; no i cena super 19,99
|
#1269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
|
|
#1271 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;50260353]Dziewczyny- TK Maxx zawalony naturalsami
![]() Szampony, odżywki, mydła w płynie Faith in Nature (także w zestawach), różności od Tisserand- najwięcej olejków eterycznych, bardzo dużo kremów Dr. Scheller, Sans Soucis (przynajmniej 4 rodzaje, w tym nowość- matujący z cytryną i morelą airless) http://shop.sanssoucis.com/s2/Select...e&Modell=24114, olej z granatu od nich, Sukin krem na dzień różany do wszystkich rodzajów skóry (d.w. 05.2017) i serum pod oczy, mydełka Plantlife i mnóstwo innych z Nowej Zelandii, Australii i Tajlandii (np. o zapachu ryżu, papai ![]() Udało mi się dorwać tonik Organic Surge z ecocertem, na którym zawiesiłam kiedyś oko w jednym sklepie, ale był niedostępny; no i cena super 19,99 krem rosehip miał za pierwszym razem cenę 34,99 zł, a teraz 44,99 zł. inne produkty sukin też mają wyższe ceny. ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
|
|
#1273 |
|
Konto usunięte
|
Jesli dobrze kojarze to u mnie tez te Pür byly made in china i wszystkie mozliwe parabeny, oleje mineralny i parafiny, silikony itp, a przeciez idzie zrobic prasowane kosmetyki i nie pchac do nich swinstw. Wszystko odlozylam na polke.
|
|
|
|
#1274 |
|
Raczkowanie
|
Dziś stacjonarne w Lublinie, dorwałam dwa szampony eubiona i naturalny tusz do rzęs. Wszystko minus 14%.
|
|
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
gdzie?
|
#1276 |
|
Raczkowanie
|
Na bernardyńskiej, obok księgarni. To stacjonarny sklep http://ecodrogeria.com.pl/. W Lublinie jest sporo miejsc gdzie można dorwać naturalsy
|
|
|
|
#1277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będę wdzięczna za pokazanie mi ich
|
|
#1278 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Stacjonarnie iść i obejrzeć ok, ale zakupów przez internet w tym sklepie nie polecam.Obczaiłam składy Dady i nie są w pełni naturalne, niestety balsam do ciała totalnie odpada, parafina, silikony, PEG. Za to krem ma całkiem przyzwoity skład, ale trójglicrydowy, kojarzę jednak, że miał jeden PEG. Płyn do kąpieli też w miare ok, ale emulsja do mycia już niestety parafinowa, tak więc odpuściłam zupełnie, po co się w ogóle łudziłam
|
|
#1279 |
|
Raczkowanie
|
Też polecam ecodrogerię. Ja najczęściej zamawiam przez internet i odbieram osobiście bo nie wszystkie produkty można dostać stacjonarnie. Na lubartowskiej Lawendowa farma miała swój sklepik ale nie wiem czy jeszcze jest. Zielony sklepik na Hipotecznej ma raczej zdrową żywność ale widziałam też że jest półka z rosyjskimi kosmetykami. Na ekobiecej można też zamówić i odebrać na Wrońskiej. Ewentualnie można wybrać się do Świdnika do Lawendowej Szafy
I nieśmiało się witam . Mało piszę ale podczytuję regularnie wątek |
|
|
|
#1280 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1281 |
|
Raczkowanie
|
w Tesco jest wysepka z bomb cosmetics, w leclercu na zana obok krakowskiego kredensu też jest wysepka, spory wybór jak na tak małe miejsce rosyjskich kosmetyków, inne też można dorwać. Jest jeszcze "grota solna", nie pamiętam jaka ulica, ale jak się mija murek z kwiatami i sąd to w pierwszą bramę w lewo się skręca, różne dziwne rzeczy mają.
|
|
|
|
#1282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na Lubartowskiej z tego co widziałam już nie ma... o ekobiecej wiem ![]() a ze Świdnika mam kolezankę i ją czasami prosze o odebranie zamówienie dla mnie ![]() Cytat:
w leclerku na dole też jest sklepik gdzie zdarzają się też jakieś naturalne kosmetyki tak samo jest też wysepka w realu groty solnej nie znam, zajrzę dziękuję
|
|
#1283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest jeszcze Topdrogeria. Podobno można odbierać osobiście ale jeszcze stamtąd nie zamawiałam. Widzę że też coś mają z naturalnych kosmetyków. |
|
|
|
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
Napisz coś więcej, jak myjesz twarz miodem? Najpierw woda, czy od razu miód, czy prosto ze słoika, czy jakoś go przygotowujesz? Jestem bardzo ciekawa
|
#1285 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Jak mam makijaż to go wcześniej czymś innym zmywam.Po paru dniach używania pięknie wygoił wszystko, jak mi się normalnie wypryski tygodniami goją, tak po miodzie po 2 dniach nie ma po nich śladu, używam około 2 tygodnie i ani jeden wyprysk mi nie wyskoczył w tym czasie. W dodatku oczyszcza pory z zaskórników i to na poziomie lepszym od kwasów, normalnie mam puste, rozszerzone pory po zaskórnikach, które już dłużej siedziały, takie dziurki po prostu w niektórych miejscach. Nawilża skórę, rozjaśnił mi przebarwienia. Do tego jest mega łatwy w użyciu, bo się błyskawicznie spłukuje wodą, żadnego lepienia, nic z tych rzeczy. Mam taki miód co już mi zaczął krystalizować, bo stał w szafce parę miesięcy, więc mam dodatkowo delikatny, ale bardzo skuteczny peeling. Do tego spłycił zmarszczki, ale doustnie przyjmuję też witaminę C, więc ona tez się mogła przyczynić do poprawy cery, ale C łykam dłużej i nie miałam takiej ładnej cery. Genialnie oczyszcza i działa bardzo skutecznie przeciwzapalnie, zapobiega. No póki co Hit! Tylko teraz nie wiem co zrobić z reszta żeli i mleczek, które stoją pootwierane, pobił wszystkie ![]() Jeśli chodzi o sam pomysł, to czytałam o takiej 3 miesięcznej kuracji miodem na blogu ekocentryczki i też znalazłam kilka wzmianek gdzie nie gdzie w artykułach o apiterapii.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2015-02-17 o 17:27 |
|
|
|
|
#1286 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
A jaki to miód Korah ? Jaki rodzaj?
1 czy 2x dziennie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Jak byłam przeziębiona i siedziałam w domu parę dni, to myłam raz, a teraz myję rano i wieczorem Mam wielokwiatowy, ten z hotelu Regent w Wa-wie Ale ponoć każdy się nadaje, co mamy pewność, że nas nie uczula.
|
|
#1288 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() muszę pomyśleć o tym bo to magiczne oczyszczenie porów podziałało na mą wyobraźnię
|
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() No ja się nie spodziewałam az tak dobrego efektu, może i Joa by spróbował, jakbyś mu wlała do butelki po żelu np, albo kupić taki w butelce ( działanie przeciwzapalne, na typowe pryszcze gwarantowane )
|
|
#1290 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() już i tak ma mnie za szaloną
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

I co teraz zrobię, gdy ślinię się do monitora?
aa, i jak tak patrze np. na ceny martiny gebhartd, to sa najnizsze... nawet jak ecco-verde mialo -10% na martine, to violey bylo tansze. a do 50 ojro (stety/niestety) zawsze jakos szybko dobijam 

Kosmetyków jest sporo, bo i krem i balsam i trzy różne produkty do mycia. Ponoć już dla noworodków od 1-szego dnia życia, ale nie chcę wprowadzać w błąd. Bez parabenów, alergenów (niby
)
rosi: Kosmetyków jest sporo, bo i krem i balsam i trzy różne produkty do mycia. Ponoć już dla noworodków od 1-szego dnia życia, ale nie chcę wprowadzać w błąd. Bez parabenów, alergenów (niby