Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-06, 13:19   #1261
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
W pl tez tak jest ze najpierw przychodzi paczka a potem sie przelew robi czy odrazu trzeba zaplacic ?

Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka
Mozna od razu karta, albo przy odbiorze kurierowi

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Wogole nie mozna przelewem glupie troche
Ja zgubilam karte w wigilie wiec musialam przy odbiorze a jestem ciekawa czy zdazy mi nowa karta przyjsc abym wyplacila
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 13:20   #1262
malinowa4
Zakorzenienie

Aha ja zamawialam pierwszy raz i zdziwko ze rachunek dopiero w paczce bedzie i wtedy przelew trzeba zrobic do 14 dni

Boze tak mi wlosy leca ze znajduje je juz nawet w szufladzie ze sztuccami ;/

malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 13:42   #1263
olibar
Raczkowanie

O wlasnie. Pasztetnik jak cenowo z torebkami w tym outlecie pod Londynem? Wybralabym sie ale wole wiedziec na przod na co sie nastawic

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 13:56   #1264
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
O wlasnie. Pasztetnik jak cenowo z torebkami w tym outlecie pod Londynem? Wybralabym sie ale wole wiedziec na przod na co sie nastawic

Ciężko mi powiedziec, bo byłam w tym pod Wiedniem i tam ceny w €, ale to ta sama siec outletów, wiec pewnie podobnie. Wiem, ze Prada ma torebki po pół ceny butikowej i takie fajne duże wychodzą w zlotówkach jakos 2,2-3tys. zł Mają tez multum butow, baleriny i szpilki po 800-1000zl. Aa i Gucci fajne chusty i szale jedwabno-wełniane po 500-700zł.

Ale mi Maks dzis odsypia to szczepienie, obudzil sie o 8:00, pobawil 1,5h i po karmieniu zasnął i z dwoma karmieniami spi mi od 10:00, daaawno tak nie bylo
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 13:59   #1265
mala29lll
Zakorzenienie

Co za szał na wątku mnogo sie zrobiło

A ja wczoraj dostałam antybiotyk na anginę ropną eh Musze od razu Gabi podać LAkcid żeby Jej nie wyjawiło jelitek i nie miała brzuszkowych problemów znowu:/

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Jak czytam że Wasze maluchy są na etapie wyciągania łapek to aż zazdroszczę Moja jest jakoś do tyłu rozwojowo w porównaniu do tu opisywanych dzidziolków.
Przestań. Niech sie rozwija w swoim tempie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny pomóżcie. Julek się w nocy budzi, wymachuje rękoma, wydaje rożne dziwne dźwięki i miedzy innymi stęka przy puszczaniu bączków - czy ktoras tak miała? Jakieś kropelki na te problemy z gazikami nocnymi? W dzień nie ma problemu. Tylko w nocy się wygina i stęka, a dzisiejszej nocy aż płakał, więc mnie to zaniepokoiło (wczesniej pytałam o to poloznej i mowila, że moze tak byc i to przejdzie, ze najwazniejsze za sam się wyproznia, no ale doszedł ten płacz i widac, że się meczy bidulka). Może macie jakieś sprawdzone sposoby?
Już CI pisałam o Lakcidzie na FB Doraźnie jak problem wiekszy to daję Sab Simplex ale najpierw Windi probujemy. U mnie Delicol się nie sprawdził. Kupki były okropnie cuchnące rzadkie strasznie a i tak się męczyła

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
E tam ogladalas domy ektremalne metamorfozy? 7 dni i po zabawie ;-)

eee to nie to samo. W Polsce w takiej chacie by sie nie dało mieszkać. O ile by ustała dłużej

Cytat:
Czytam wlasnie ze ten delicol ma świetne opinie. Polecę jutro do pediatry, zobaczymy co poleci. A ten delicol na receptę?
A no jak wyżej napisałam. U nas Delicol zaszkodził i trzeba cały czas podawać faktycznie bo może być używany po otwarciu przez 3 tygodnie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
O ja ale musialam nadrobic
Mąż w niedziele szalal na wyprzedazach wlasnie zamowilam pare rzeczy z h&m , przez malinowa bo mi przypomniala hahah poszlo 270zl ale zamowilam kurtke dla Ingi juz na wiosne i mam nadzieje jesien
Skarpery , rajstopy, leginsy , body same podstawowe rzeczy jeszcze dzis mam isc do znajomej bo wyprzedaje ciuchy po corce tak odkladala na druga ciaze a wlasnie sie dowiedziala ze chlopiec i robi wyprzedaz a ze mam pierwszenstwo w ogladaniu to juz sie boje ze pojde z torabami
Pada u nas snieg zaraz biore Inge i lecimy lapać platki
Zaszalałaś z zakupami

Też bym sobie na dwór poszła a tu kiblowanie w domu znowu

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
elve, jak cos to polecam zakręcic się torebkowo nad outletami, polecam ten pod Wiedniem i Bicester k. Londynu, ceny duuuużo nizsze Sama tam kupilam swoja Prade za pól ceny butikowej, juz jakis czas temu doszlam do wniosku ze wole jedna porządna torbe z ktora nie chodzi pol miasta niz mase innych (które w dodatku zwykle szybko sie rozpadna), wiec pewnego dnia wyprzedalam na allegro te co mialam, dolozylam troche no i jest Moze kiedys przekaze ją swojej wnuczce w spadku
Pokaż fotkę tej torebki i ile za nią dałaś Może być na FB fotka
Ja na 30 urodziny byłam na USG 2 trymestru czyli 25 maja i niunia mi machała oraz wystawiała pipkę do USG i już było pewnie że to dziewuszka. No dla mnie cudny prezent
Stary 2016-01-06, 14:18   #1266
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
ja zamowilam dla siebie bluzke, dla Briana bezrekawnik z ciasteczkowym potworem , bluze, koszulke, body z krotkim, spodenki wszystko na wiosne i lato
Ja nie jestem w stanie przewidzieć jak młoda będzie rozmiarowo w tym czasie, więc na razie nie kupuję nic.

Cytat:
Boze tak mi wlosy leca ze znajduje je juz nawet w szufladzie ze sztuccami ;/
Ja swoje co chwilę wydłubuję spomiędzy małych paluszków albo wyciągam z buzi :/

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Przestań. Niech sie rozwija w swoim tempie
A no to jasne Po prostu widzę różnicę po opisach

Cytat:
Ja na 30 urodziny byłam na USG 2 trymestru czyli 25 maja i niunia mi machała oraz wystawiała pipkę do USG i już było pewnie że to dziewuszka. No dla mnie cudny prezent

Właśnie Pasztetnik, pokaż Pradę Co prawda Prady to tylko Fairy bym chciała ale poka poka
Stary 2016-01-06, 15:34   #1267
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Pokaż fotkę tej torebki i ile za nią dałaś Może być na FB fotka:
Cytat:
Właśnie Pasztetnik, pokaż Pradę Co prawda Prady to tylko Fairy bym chciała ale poka poka
Ok, mam pare fot na IG to zaraz Wam wrzuce na FB
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-06, 15:36   #1268
mala29lll
Zakorzenienie

Matko jak ta moja mała maruda marudzi już 2 dzień Nic nie pasuje. Nie wiem czy skok pełną gębą czy umęczona tym katarem bo to 6 dzień. No ale katar przechodzi widzę. Od cycka też isę odrywa i marudzi, zaraz znowu chce. M a s a k r a A tu człowiek zdechły z gorączką

Widziałam na YT dzisiaj jak sie ściąga hybrydy. O rany. Chyba nie będę jednak zamawiała, bo nie wiem czy chce mi się tak babrać

W ogóle mam ogromny problem z tym co sobie kupić na chrzest do ubrania. Jakby zwykłą sukienka to nie taki problem ale cholera musi być coś z łatwym dostępem do cycek. Możecie coś gdzies polecić Nawet nie wiem za bardzo gdzie szukać
Stary 2016-01-06, 16:06   #1269
gosiek0388
Zadomowienie

Szybko i prosto się ściąga hybrydy. Nasaczasz wacik w acetonie i zawijasz w sreberko a potem delikatnie skrobiesz co nie zejdzie

Wysłane z mojego SAMSUNG Galaxy Grand Prime przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-06, 16:10   #1270
mala29lll
Zakorzenienie

Ej laski a taki zestaw na chrzest by mógł być ? http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0355467004.html
plus spódnica http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0302761001.html

rajstopki i kozaki na obcasie ??? Ujdzie czy nie pasuje na chrzest?
Stary 2016-01-06, 16:25   #1271
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Szybko i prosto się ściąga hybrydy. Nasaczasz wacik w acetonie i zawijasz w sreberko a potem delikatnie skrobiesz co nie zejdzie
No i właśnie to skrobanie wcale nie jest takie ekspresowe Ciekawe jak u mnie pójdzie ze zmywaniem, bo mam cieniutką warstwą zrobione. Nie są grubsze niż przy normalnym lakierze, może aceton to ładnie rozpuści...

Cytat:
Ej laski a taki zestaw na chrzest by mógł być ? http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0355467004.html

A dlaczego nie?
Stary 2016-01-06, 16:31   #1272
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:

Jak dla mnie pasuje.

Jak się cieszę, że omija mnie wyszukiwanie stroju na chrzest. I w ogóle organizacja całej 'imprezy'.
Stary 2016-01-06, 16:33   #1273
malinowa4
Zakorzenienie

Gosia najlepiej jest najpierw zmatowic , zetrzec top i na to wacik z acetonem i potem latwo patyczkiem odchodzi

malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 16:36   #1274
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Jak się cieszę, że omija mnie wyszukiwanie stroju na chrzest. I w ogóle organizacja całej 'imprezy'.
No to fakt, u mnie to będzie wielkie przedsięwzięcie :/ Odechciewa mi się na samą myśl.
Stary 2016-01-06, 16:53   #1275
mala29lll
Zakorzenienie

albo coś takiego Niud mi wyszperała. Też fajne http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0302761001.html
lub http://www.happymum.pl/sklep3/d749b,...ose_dress.html

Tylko cholera lepiej by było przymierzyć ale jak nic nie znajdę to dobrze mieć w razie wu. My w ogóle mamy zawalony ten styczeń że szok. Chrzest, 2 szczepienia, dzień babci, dzień dziadka, ja musze badania porobić, mam neurologa i dermatologa umówionego, urodziny mojej siory i coś tam jeszcze. już nawet nie pamiętam. No w łeb sobie strzelę aaaaa jeszcze ksiądz po kolendzie a w okolicach chrztu przydało by się przyjąć i jeszcze spowiedź a tu jeszcze choróbska się czepiają

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-06, 17:11   #1276
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahaha No u nas oprócz Szumisia pielucha rządzi. I lustro

Oj MNIAM Czasem nie zdążę smoczka do spania jej zaaplikować, a ta już śpi przyssana do Szumisia. Nawet nie muszę go włączać, ważne żeby był. Obłęd To chyba były najlepiej wydane na nią pieniądze
a tego szumisia masz płaskiego czy okrągłego??? bo ja mam okrągłego i moja go nie ogarnia

Cytat:
Nie za szybko?Stan surowy powinien swoje odstać zanim się z wykończeniówką wejdzie...
ja też wolę aby mi mury przewiało, dom osiadło, bo jakoś się boję później pleśni i pęknięć...

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie. Julek się w nocy budzi, wymachuje rękoma, wydaje rożne dziwne dźwięki i miedzy innymi stęka przy puszczaniu bączków - czy ktoras tak miała? Jakieś kropelki na te problemy z gazikami nocnymi? W dzień nie ma problemu. Tylko w nocy się wygina i stęka, a dzisiejszej nocy aż płakał, więc mnie to zaniepokoiło (wczesniej pytałam o to poloznej i mowila, że moze tak byc i to przejdzie, ze najwazniejsze za sam się wyproznia, no ale doszedł ten płacz i widac, że się meczy bidulka). Może macie jakieś sprawdzone sposoby?
u nas się sprawdził bobotic forte, oprócz tego cały czas podaję bio gaję, espumisan nic nie dał, a po sab simplexie była po prostu tragedia, jak ktoś chce to mogę go odsprzedać...
a i leżenie na brzuszku przed jedzeniem też mojej pomagało

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Stosowalam ale jak mloda kolki miala .Nie pomagalo ale nic w sumie na kolki nie pomagalo . Teraz jesteśmy na sab Simplex to było i jest najskuteczniejsze bo najmocniejszy skład ma
bobotic forte jest mocniejszy i nie ma dodatkowych składników, które czasami przynoszą odwrotny skutek, jak to było u nas

Cytat:
W ogóle mam ogromny problem z tym co sobie kupić na chrzest do ubrania. Jakby zwykłą sukienka to nie taki problem ale cholera musi być coś z łatwym dostępem do cycek. Możecie coś gdzies polecić Nawet nie wiem za bardzo gdzie szukać
ja też się nad tym zastanawiałam, ale udało się, że w lokalu gdzie robimy przyjęcie dostanę pokój, więc będę mogła się cała rozplandeczyć bez strachu, że się skidam mlekiem albo mnie mała obhefta
a jak u Ciebie z nawałami??? bo pamiętam, że u Ciebie prolaktynka też szalała, ja mam cały czas nawały, dziecko mi sutki ciągle gryzie, bo są aż wklęsłe i aż zainwestowałam w tabletki na zmniejszenie (ale nie zablokowanie) laktacji za 40zł na 21 dni, mam nadzieję, że pomogą, bo już pomysłu nie mam co robić, jak tylko uwolnię cycki z wkładek laktacujnych to mi mleko wszędzie bryzga, po mężu, ścianach, a zwłaszcza dziecku po oczach, no po prostu dramat...

Cytat:

pewnie
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 17:17   #1277
mala29lll
Zakorzenienie

Daisy to ja tak nie mam. Mi się ładnie ustabilizowało. Wręcz mam wrażenie czasami, że jakoś mało tego mleka

Aaaaaa zapomiałam się pochwalic, że Gab wczoraj z butli pociągła mleczko czyli jak coś mogę Ją zostawić. Tyle, ze nie mogłam wczoraj odciagnąć. W 1,5 godz uzbierało się 60 ml tylko że wcześniej ssam obdoił oba w sumie, ale i tak mało jak na tyyyyle czasu
Stary 2016-01-06, 17:29   #1278
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Daisy to ja tak nie mam. Mi się ładnie ustabilizowało. Wręcz mam wrażenie czasami, że jakoś mało tego mleka

Aaaaaa zapomiałam się pochwalic, że Gab wczoraj z butli pociągła mleczko czyli jak coś mogę Ją zostawić. Tyle, ze nie mogłam wczoraj odciagnąć. W 1,5 godz uzbierało się 60 ml tylko że wcześniej ssam obdoił oba w sumie, ale i tak mało jak na tyyyyle czasu
a jadła butlę wcześniej??? moja miała tylko 1,5 tygodnia przerwy i za chiny się nie chwyci już z powrotem Ty ją karmiłaś czy mąż???
Stary 2016-01-06, 17:39   #1279
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
a tego szumisia masz płaskiego czy okrągłego??? bo ja mam okrągłego i moja go nie ogarnia
Ani takiego, ani takiego Mam Whisbear, to jest głowonóg http://whisbear.com/
Cytat:
ja też wolę aby mi mury przewiało, dom osiadło, bo jakoś się boję później pleśni i pęknięć...
Zwłaszcza pęknięć i np. rozchodzenia desek. Dom to konkretny ciężar, ziemia nie jest na tyle twarda, żeby nie odczuła takiego obciążenia, zawsze jest jakaś interakcja terenu i murów. No ale ja nie budowlaniec, może fachowiec Agatki zna jakąś metodę poduszkową, diabli wiedzą.
Stary 2016-01-06, 17:49   #1280
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
a no to wszystko jasne
my mamy tego więc dlatego ciężko jej się przytulić
http://allegro.pl/szumis-szumiacy-mi...679544371.html
Stary 2016-01-06, 17:51   #1281
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:

Też mam wrazenie, że cycuchy już ok, jakbym nie karmiła a co do butli, to ostatnio robiliśmy podejście bo psiapsioly chcą mnie za tydzien wyciągnąć na wieczór, ale cholera Julek pogardził butlą, będzie ciezko, nie chce matki z domu wypuścić

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 18:05   #1282
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Jak ja się cieszę, że młoda od początku nie widziała różnicy między cycem a butlą...załamałabym się gdyby nie chciała butli.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
a no to wszystko jasne
my mamy tego więc dlatego ciężko jej się przytulić
http://allegro.pl/szumis-szumiacy-mi...679544371.html
No mnie też by było ciężko się przytulić do takiego
Stary 2016-01-06, 18:12   #1283
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ja się cieszę, że młoda od początku nie widziała różnicy między cycem a butlą...załamałabym się gdyby nie chciała butli
no ja też jestem załamana, tymbardziej, że nie mogę zrozumieć dlaczego 2tygodnie temu jadła normalnie a teraz trzyma smoczka butelki w buzi ale za cholerę nie pociągnie
Stary 2016-01-06, 18:53   #1284
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Jak ja się cieszę, że młoda od początku nie widziała różnicy między cycem a butlą...załamałabym się gdyby nie chciała butli.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

No mnie też by było ciężko się przytulić do takiego

Tez bym sie załamała. Co prawda mało kto chce z młoda zostać dłużej niż na 30 minut, ale zawsze, jak muszę gdzies wyjsć, to moge zostawić córę i nie martwić sie, czy wrzeszczy z głodu, czy jeszcze nie. Martwię sie wtedy tylko, czy ogólnie bardzo głośno ryczy .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-01-06, 19:03   #1285
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

W końcu ni się udało aplikacje zainstaowac;-)

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Widzę ze temat butli..moja nie chcr a ja jakoś nie mam motywacji by ją jeszcze próbować uczyć. I tak nie ma kto mi zostać z nią..

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
No i właśnie to skrobanie wcale nie jest takie ekspresowe Ciekawe jak u mnie pójdzie ze zmywaniem, bo mam cieniutką warstwą zrobione. Nie są grubsze niż przy normalnym lakierze, może aceton to ładnie rozpuści...

A dlaczego nie?
Polecam najpierw trochę spilowac;-) oczywiście z wyczuciem, będzie łatwiej schodzilo

Stary 2016-01-06, 19:29   #1286
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Tez bym sie załamała. Co prawda mało kto chce z młoda zostać dłużej niż na 30 minut, ale zawsze, jak muszę gdzies wyjsć, to moge zostawić córę i nie martwić sie, czy wrzeszczy z głodu, czy jeszcze nie. Martwię sie wtedy tylko, czy ogólnie bardzo głośno ryczy .
U mnie to nie kwestia zostawania kogokolwiek z młodą, tylko moich problemów z cyckami.

Ach to ryczenie A im starsza, tym głośniej ryczy

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość

Polecam najpierw trochę spilowac;-) oczywiście z wyczuciem, będzie łatwiej schodzilo
Na szczęście ja tego robić nie będę
Stary 2016-01-06, 20:04   #1287
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

Na szczęście ja tego robić nie będę
No to super;-)
Ja paznokcie mega zaniedbane..tzn tyle co obciąć i zapomniec:-P

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Pytałam na fejsie ale tu też spytam..bolą mnie brodawki jak ma początku karmienia.
Tylko przez całe karmienie jest niezbyt przyjemnie

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
No to super;-)
Ja paznokcie mega zaniedbane..tzn tyle co obciąć i zapomniec:-P

W

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

[/COLOR]Pytałam na fejsie ale tu też spytam..bolą mnie brodawki jak ma początku karmienia.
Tylko przez całe karmienie jest niezbyt przyjemnie ktoś też ma tako problem?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-06, 20:41   #1288
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
a jadła butlę wcześniej??? moja miała tylko 1,5 tygodnia przerwy i za chiny się nie chwyci już z powrotem Ty ją karmiłaś czy mąż???
Wcześniej 2 razy jadła jakoś koło 2 tygodnia życia bo chciałam sprawdzić czy będzie jadła. Mąż Jej dał. Pod koniec jedzenia już przysnęła, ale na pocztątku była zdziwiona co to za smoczek, że mlesio leci

Cytat:

.
Boszzzzz jakie to brzydkie ale grunt że Ewunia kocha

Cytat:
Też mam wrazenie, że cycuchy już ok, jakbym nie karmiła a co do butli, to ostatnio robiliśmy podejście bo psiapsioly chcą mnie za tydzien wyciągnąć na wieczór, ale cholera Julek pogardził butlą, będzie ciezko, nie chce matki z domu wypuścić

Moja chyba była wczoraj zdegustowana, ze niema mamy wieczorem, ale niestety nie dla przyjemności tylko dla leków mnie nie było

Cytat:
no ja też jestem załamana, tymbardziej, że nie mogę zrozumieć dlaczego 2tygodnie temu jadła normalnie a teraz trzyma smoczka butelki w buzi ale za cholerę nie pociągnie
Ty a może Ona zapomniała, że to trzeba jeść z tego? Czytałam że przy skokach rozwojowych dzieci mogę niektóre rzeczy zapominać na rzecz innych ale później z biegiem czasu to wraca i tak było w przypadku Gabi, bo się cofnęła z gadaniem. Już tak nawijała równo, zaczął sie drugi chyba skok i cisza.
A wyciskałaś Jej kropelkę do buzi? Może zassie. Moja jak walczy z cyckiem to Jej psikam mlekiem do paszczy heheh i załapie najczęściej Może jak trzyma w buzi już smoka to naciśnij lekko żeby kropelka Jej wyleciała. Może mleko działa na dzieci jak krew na rekina. Jak poczuje kropelkę to zaatakuje żeby było więcej

Cytat:
[/COLOR]Pytałam na fejsie ale tu też spytam..bolą mnie brodawki jak ma początku karmienia.
Tylko przez całe karmienie jest niezbyt przyjemnie

A długo Cię już bolą. Nie 2 czy 3 dni bolały. Nie wiem czy Gabi mi nie pochlała. Może trochę nadgryza bo swędzą dziąsła Wiecie jaki ma palec i piąstkę czerwoną :/ No pożre tą rąsię
Stary 2016-01-06, 20:45   #1289
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

Boszzzzz jakie to brzydkie ale grunt że Ewunia kocha

A długo Cię już bolą. Nie 2 czy 3 dni bolały. Nie wiem czy Gabi mi nie pochlała. Może trochę nadgryza bo swędzą dziąsła Wiecie jaki ma palec i piąstkę czerwoną :/ No pożre tą rąsię
Bolą dzisiaj w sumie przez całe karmienie tak nie fajnie...

A co do whisbearsa to moja tez uwielbia

Stary 2016-01-06, 21:07   #1290
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Bolą dzisiaj w sumie przez całe karmienie tak nie fajnie...

A co do whisbearsa to moja tez uwielbia

Może tez Ci pożarła i nawet nie czułaś za bardzo, bo tak lekko, ale jak co np karmienie to sutki obolałe. Jak masz maść to posmaruj sobie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości