Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-07, 12:41   #1261
Iwonna
Raczkowanie

Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!

No dziewczyny, nie mogę się powstrzymać żeby nie napisać tutaj chociaż marcową mamusią to ja byłam kilka sezonów wcześniej Oczu nie mogę oderwać od tych waszych śliczności. Kasiulko, Oliwka to chyba za chwilę gadać zacznie, takie ma bystre spojrzenie. A już na pewno jej uśmiechy muszą być zniewalające.
A z innej beczki, wszystkim młodym mamom przypominam, że mają w sobie hormony, które się właśnie okropnie bujają. Tak jak w ciąży tylko jeszcze gorzej Stąd może być wam trudniej racjonalnie ocenić sytuację, stąd te wszystkie lęki, załamania, ryki w poduszkę. TO MINIE. Radzicie sobie znakomicie, troszczycie się o swoje maleństwa, stały się centrum waszego świata i jesteście najlepszymi mamami dla nich. Cieszcie się tymi chwilami, bo one strasznie szybko mijają...
Iwonna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-07, 13:21   #1262
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kostko ciesze się że wszystko tak pomyślnie sie rozwiązało. Ciesz sie teraz małą.
Kasiulka masz uroczą potworzyce
Byłam wczoraj z Julka u lekarza, ma problemy z trawieniem i kolkami więc przechodzimy na bebilon pepti. Co do jej płaczu i bezsenności to musze sie przyzwyczaić bo ona już taka po prostu jest. Trafił mi sie trudny przypadek. Jest nadpobudliwa i sama nie wie czego chce. Mam nie starać się jej zrozumieć bo ona kieruje sie instynktem a nie logika. chyba sobie korki do uszu kupie... a ze spaniem usłyszałam że jedni przespaliby całe życie a drudzy wogóle i że potrzeba snu jest dziedziczna - kurde felerne geny mojego mężusia który może spać po 4h na dobe. Humor mi sie poprawił bo przynajmniej wiem ze to nie moja wina że tak jest.
Tiaara i Rzabba dzięki za dobre słowa
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-07, 13:45   #1263
ma-li-na
Zadomowienie

witajcie
Kasiulko Oliveczka urocza
Joasiu ciesze sie z Julka wszystko ok
Jest mi dzis strasznie smutno był u mnie kolega i moowił ze widział sie z moim byłym TŻ i zapytał sie go :jak tam Malina i tomcio? a on na to: wiesz jestem spokojny ze jakis obcy palant nie bedzie wychowywał jego dziecka ,kumpel zdziwiony zapytał go dlaczego a on:wiesz malwina z takim rubym dupskiem i spasionym brzuchem to juz sobie nikogo nie znajdzie

co za podła świnia jak on mogł tak powiedziec wiem ze utyłam ale nie musi mnie obrazac przy kolegach

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-07, 13:56   #1264
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma-li-na
witajcie
Kasiulko Oliveczka urocza
Joasiu ciesze sie z Julka wszystko ok
Jest mi dzis strasznie smutno był u mnie kolega i moowił ze widział sie z moim byłym TŻ i zapytał sie go :jak tam Malina i tomcio? a on na to: wiesz jestem spokojny ze jakis obcy palant nie bedzie wychowywał jego dziecka ,kumpel zdziwiony zapytał go dlaczego a on:wiesz malwina z takim rubym dupskiem i spasionym brzuchem to juz sobie nikogo nie znajdzie

co za podła świnia jak on mogł tak powiedziec wiem ze utyłam ale nie musi mnie obrazac przy kolegach

Rany Malinko, ten facet jest niemożliwy - nie przejmuj sie palantem, ja bym takiemu nie wiem co zrobila , bardzo Ci wspólczuje ze sama musisz synka wychowywac, wyobrażam sobie jak jest Ci cieżko
A co do rubego dupska to żeby sie nie zdziwił jak Cie za jakis czas zobaczy - przeciez dopiero co niedawno urodziłas to co masz miec juz figure modelki? Jesli Cie to pocieszy to ja tez mam dupsko jak szafa 3-drzwiowa a nogi jak przęsła od mostu Poniatowskiego, ale przeca 9 miesięcy sobie hodowałam to trudno żeby w miesiac wszystko znikło . Tak to sobie przynajmniej tłumacze. . Na pewno nasze kiloski wczesniej czy pozniej znikna, jeszcze nam dzidzie tak dadzą popalic ze bedziemy chude jak szprychy ze zmeczenia

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-07, 15:10   #1265
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie! Właśnie zrobiłam obiad, mała śpi od dwóch godzin, a ja przyszłam na chwilkę do Was.
Jak patrzę na nią, to chce mi się ryczeć, tak bardzo mnie wzrusza. Chciałabym umieć juz odczytywać o co płacze, starać się zaspokoić jej potrzebę i właściwie zareagować. Odróżniam juz płacz głodu, kwilenie. Tylko jak to zrobić, żeby dziecko odczuło, że rozumiem o co mu chodzi.
Jest to bardzo trudne...

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-07, 17:33   #1266
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Kostko przede wszystkim mow do niej duzo. po jakims czasie bedzie wiedziala ze jesli zaczyna plakac a ty reagujesz mowa na to to znaczy ze jestes z nia i rozumiesz ja. przede wszystkim dotykiem i mowa mozemy komunikowac sie z naszymi malenstwami. daj sobie troszke czasu a bedziesz wiedzuiala na co malutka zwraca uwage.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-07, 18:51   #1267
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dziękuję Ci Tiaro za dobrą radę. Mówię do Natalki cały czas, cokolwiek robimy.
Kasiulko i Płatku, śliczne są Wasze szkraby.
Malinko, nie przejmuj się. Drań z niego i tyle, olej to, najważniejszy jest Tomcio

A moje maleństwo teraz śpi i puszcza głośne bąki, ciekawa jestem po czym? Zjadłam dziś na sniadanie zupę mleczną z płatkami kukurydzianymi, a na obiad naleśniki z dzemem truskawkowym, pomiedzy przegryzam waflami ryzowymi i piję mineralkę. Czyżby to płatki kukurydziane? Dziewczyny, a Wy jecie wszystko prócz smażonych i pieczonych rzeczy?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-07, 19:57   #1268
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kostka.kr
Dziękuję Ci Tiaro za dobrą radę. Mówię do Natalki cały czas, cokolwiek robimy.
Kasiulko i Płatku, śliczne są Wasze szkraby.
Malinko, nie przejmuj się. Drań z niego i tyle, olej to, najważniejszy jest Tomcio

A moje maleństwo teraz śpi i puszcza głośne bąki, ciekawa jestem po czym? Zjadłam dziś na sniadanie zupę mleczną z płatkami kukurydzianymi, a na obiad naleśniki z dzemem truskawkowym, pomiedzy przegryzam waflami ryzowymi i piję mineralkę. Czyżby to płatki kukurydziane? Dziewczyny, a Wy jecie wszystko prócz smażonych i pieczonych rzeczy?
Kostko, to ze mała puszcza baki to chyba nie jest zły objaw? ... Moja tez potrafi sobie niezle pierdnać (sorki za kolokwializm). A jak juz to predzej obstawiałabym ten dżem truskawkowy (ja odstawiłam wszystko co truskawkowe bo to silny alergen), no i mleko - moze tez uczulac, choc oczywiscie nie musi.

Oliwka
Stary 2006-04-07, 20:53   #1269
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cześć dziewczyny moje dwa skarby śpią więc mogę w spokoju poczytać co u Was słychać. Mały dzisiaj dał mi popaić. Od 24.00 budził się co godzinę więc sen miałam bardzo lekki i czujny, musiałam rano wypić kawke bo inaczej nie jarzyłabym już. Dobrze pospał dopiero popołudniu zasnął na 2,5 godziny. Jestem styrana, nawet nie mam już ochoty na kolacje.
Kostko super, że tak wszystko poszło gładko i że jesteś już z nami. Chyba trafiła Ci się jedyna w naszym wątku wizażowa córcia taka spokojna, że jesteś tak zadowolona . Śliczna Natalka jeszcze raz gratuluje i przesyłam buziaczki dla małej .

Kasiulko Oliwka jest naprawde śliczniutka, a jakie ma fajne oczka, takie czarujące. Dziwne, że taki mały szkrab tak daje Ci się we znaki, ale mój teraz też jest niespokojny. Przystawiam go do cycka- ryk, odstawiam też w ryk i oco chodzi takiemy maleństwu? Nie sądziłam, że to wszystko będzie takie ciężkie, ciesze się że mam go już przy sobie, ale tęsknie troche za czasami jak byłyśmy w ciąży to były fajne, beztroskie czasy i miałyśmy czas dla siebie, mogłśmy na wizażu siedzieć godzinami, a teraz jak się uda .

Malinko Twój były nie jest ani Ciebie ani Tomcia wart . Najchętniej to bym mu buźke oklepała, tylko na to zasłużył. Założe się że już żałuje straty Was obojgu i dlatego tak powiedział Waszemu koledze. Gały mu wyjdą jak zobaczy Cię z innym facetem, a nawet zazdrość zje. Zamiast się starać wszystko naprawić i prosić o kontakt z dzieckiem, głupek Cię jeszcze oczernia. Nawet na niego niepatrz i sie nim nie przejmuj, to on w przyszłości na tym ucierpi.

Nie wiem czy zwróciłyście uwagę, ale jest trzech chłopców na trzy dziewczyny . Kto wie może w przyszłości nasze dzieci kiedyś się spotkają . Ide spać, jutro przyjeżdża moja rodzinka(mama i siostra z dziećmi) jeszcze nie widzieli Mateuszka. Dobranoc i słodkich snów
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-08, 07:14   #1270
ma-li-na
Zadomowienie

Dziewczyny dziekuje wam bardzo za pocieszenie ktoore tu znalazłam ale jesli myslałam ze to wszysko co mnie wczoraj ze jego strony spotkało to sie grubo myliłam bo o 21 dostałam od niego sms o tresci:w poniedziałek przyjezdzam po meble<kupił je 4 miesiace temu dla dziecka są to piękne nowoczesne meble salonowe wykonane z buku stwierdził ze meble dziecience sa nie opłacalne poniewaz trzeba je szybko potem zmienic na co ja przystałam bo rzeczywiscie miał racje> chyba ze chcesz je odkupic! w najgorszych sanch nie pomyslałabym ze zrobi nam cos takiego i pozbawi nas mebli będe musiała trzymac nasze rzeczy w kartonie bo nie stac mnie teraz na zakup mebli aha stwierdził ze bierze jeszcze łóżko bo tez je zakupił i je teraz bardzo potrzebuje wiec pozostaje mi łózko polowe lBoże mam 21 lat a problemów wiecej niż niejeden 40-latek dobrze ze wyprawka dla Tomcia była za moje pieniadze bo pewnie moje dziecko nie miałoby teraz wanienki i łóżeczka

Ale to mały pryszcz bo zrobił cos znacznie gorszego wprowadził sie spowrotem do swoich opiekunów a ci zeby mu pomóc to kazali mu zrezygnowac z pracy i życ tylko na tej jego rencie rodzinnej po rodzicach <jedzenie o wszystko oni mu funduja a to ma miec tylko na swoje wydatki>ktoora wynosi 570zł dzieki czemu wywinął sie od wiekszych alimentów wiec bede dostawac całe 100zł niech se to w dupe wsadzi ! Podły sukinsyn!!!!

a teraz z innej beczki chodzi mi o spotkanie lutowo marcowych wizazanek ,mysle ze dobrze bedzie je zrobic w wakacje ustalmy miejsce i dokładna date bo bardzo chce was poznac osobiscie

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-08, 12:00   #1271
kasiulka
Zakorzenienie

Malinko - ja bym mu dała kopa w d*** a nie meble ! Ze schodów bym go zrzuciła ! . Nie wydawaj mu zadnych mebli, skubaniec ma obowiązek łożyc na dziecko, normalnie sąd mu powinien takie alimenty walnac zeby sie nogami nakrył - az mi sie cisnienie podniosło jak to przeczytałam, wrrrrr.
W ogole nie wpuszczaj dziada do mieszkania !

Oliwka
Stary 2006-04-08, 12:10   #1272
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Kasiulka ma rację!
Niech spada! Niech ci za chleb odda, który zjadł, za wodę którą wypił... i rekompensatę za zszargane nerwy! Wcale a wcale nie myśl o oddawaniu mu czegokolwiek!
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-08, 16:11   #1273
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Malina ani sie waz nim przejmowac. dziewczyny dobrze ci radza, nie dawaj mu mebli. prawo tym bardziej jest po twojej stronie jesli on nie ma na siebie immiennych rachunkow. niech s.......n udowodni ze sa przez niego kupione. moja szwagierka trzy miesiace po przeprowadzce do nowego domu wyprowadzila sie odeszla od meza. cham poczul wolnosc bo nie bylo juz blisko jej rodzicow i zaczal sobie balowac. przez to stracil prace. niby potem do niej przyjezdzal i prosil aby wrocila. ale chodzilo mu tylko o pieniadze ktore brala na dziecko. biedaczysko nie mial za co sobie zarcia kupic. najlepsza byla jego mina jak pojechala po rzeczy. sam dobrowolnie nie chcial oddac tylko kazal jej wrocic. a ona poprosila kolege ktory ma dostawczy samochod oraz wziela jeszcze rodzinke zeby to szybko poszlo. wsumie bylo nas kolo 10 osob. nawet po policje zadzwonil. ale nic to nie dalo. zostawila mu tylko szafe i stara wersalke.

Malina z tego co wiem to nawet jesli sad nie jest w stanie sciagnac od niego alimentow to nalezy ci sie dodatek z MOPSu. jak kojarze nazywa sie alimentacyjny i jest wyplacany przez rok. pozatym dodatki dla samotnej matki. lepiej idz do MOPSu tam ci wszystko powiedza i nie daj sie zwiesc slowkami ze nic sie nie nalezy. moja szwagierka dostala pieniadze. bierze tego okolo 1000 zł. polowe tylko przez rok ale lepsze 500 niz sie prosic dziada. badz twarda i pokaz mu ze sobie radzisz bez niego.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-09, 10:27   #1274
kasiulka
Zakorzenienie

Hej Mamusie

co u Was nowego? Moja Oliwka konczy dzis 4 tygodnie i chyba z tej okazji rano powitała mnie takim cudnym usmiechem ze normalnie az mi nogi zmiekły. . Wczesniej smiała sie tylko przez sen, a teraz to juz tak świadomie . Ale w nocy oczywiscie szaleje a ja juz jestem tak słaba ze w ogole nie wiem jak funkcjonuje.
Napiszcie babeczki czy macie jakies sposoby na usypianie Waszych malenstw? Moja generalnie chce tylko przy cycku, czasem pomaga tez spiewanie (nie znam zadnych kołysanek wiec spiewam jej na okrągło Hej sokoły i piosenki żołnierskie ), kołysanie i lulanie w ogole na nią nie działa.

Oliwka
Stary 2006-04-09, 11:46   #1275
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Witam wszystkie mamy mój synek po wczorajszych odwiedzinach spał dzisiaj w nocy jak suseł i my się razem z nim wyspaliśmi( o ile można to tak nazwać). Budził się tylko na jedzonko i dalej zasypiał. Na dzień dobry dostałam od mamy i siostry mały opierdziel , że małego mam tylko na koszulce, bo miał grube śpiochy i położna mi tak kazała ubierać, że bez kaftanika i bez rożka . Nagadały mi że mu za zimno i dlatego ciągle ma czkawke i często sie budzi i nie chce zasypiać. Więc przy nich w rożek i mały spi na rękach siostry albo mamy i noc mi też przespał. Nie wiem czy ma to naprawde jakiś wpływ, ale nawet pochrapywanie się zmniejszyło . Ogólnie byliśmy zadowoleni z odwiedzin, szkoda tylko że mieszkamy od siebie tak daleko . Zawsze by mi coś poradziły, przypilnowały małego, a przez telefon można tylko o ******łach pogadać. Wiecie, że mi nawet nie ma kto przypilnować małego, abym mogła iść na zdjęcie szwów, bo mój TŻ to za dużo nabrał tego wolnego i teraz tylko w pilnych sprawach.
Kasiulko mój uwielbia być bujany i noszony, a kołysanek żadnych nie znam, czasami nucę jakąś melodie, ale nie ma reguły jak się uprze to nie zaśnie, pręcej mi ręce odpadną od bujania, ale potrafi też zasnąć przy cycku. Budzi się uciekam...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-10, 10:46   #1276
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Poległam. Przejście na bebilon pepti niewiele pomogło. Nadal ryk. Jest zdrowa a płacze, normalnie nie wiem co jest z tym moim dzieckiem.
Malina popieram dziewczyny. Nic mu nie dawaj. Niech spada. Ale ma tupet zabierać własnemu dziecku.
Z usypianiem też mamy problem. Jak chce to zaśnie jak nie ma ochoty to nic nie pomoże, ani noszenie, ani tulenie. Wybredna baba.
Płatku ty żałujesz że nie masz nikogo przy sobie a ja marze o tym żeby być sama. W domu sajgon, mama klóci sie z moim TŻ, oczywiście o Julke. Jakbym miała mało na głowie... jak mam wszystkich zadowolić? Co mam poradzić że oni nie pałaja do siebie miłością. Męczy mnie ta sytuacja.
Co do spotkania to ja bardzo chętnie. Ja tam proponuje wprosić sie do Kostki. Tylko że ty Płatku będziesz mieć daleko. Może tak końcówka sierpnia?
Stary 2006-04-10, 16:44   #1277
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie!
Co do spotkania, nie ma sprawy, ja jestem za.
Moja niunia dzisiaj miała ciężki dzień. Ryczała prawie bez przerwy. Była wyspana, nakarmiona, przewinięta, utulona i nie wiem o co jej chodziło. W końcu usnęła zmęczona płaczem.
W nocy dobrze sypia, na razie. Właśnie ściągam pokarm, żeby mieć go więcej, bo wydaje mi się, że mam go za mało. W ciągu półtorej godziny ściągnęłam w sumie z obu cycków tylko 60 ml. Ile takie tygodniowe dzieciątko powinno zjeść za jednym razem? Martwi mnie to.

A propo, zauważyłyście że większość z nas urodziła dziciątka w niedzielę?

Stary 2006-04-10, 18:11   #1278
kasiulka
Zakorzenienie

Kostko ja na poczatku tez malo sciagałam, podobnie jak Ty - nie martw sie , jesli dzidzia nie placze z glodu to wszystko ok. Z czasem pokarmu bedzie wiecej, widze to po sobie, teraz na upartego mogłabym scianac ze 180 ml z obu piersi. Kup sobie herbatke mlekopedna z Herbapolu Fito Mix, jest lepsza niz granulat z Hippa.
Moja mała tez niestety ma problemy ze spaniem - kołysanki nie pomagaja ani noszenie na rekach ani nic

Oliwka
Stary 2006-04-10, 20:26   #1279
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Witajcie moje kochane! Normalnie jak sieciesze ze znowu jetem miedzy wami, steskniłam sie !

Kostko i Kasiuko, macie śliczne pociechy!!! Piękne Mlode Damy! Na pewno po Mamusiach!

Co do spotkania , to ja jestem jak najbardziej za!!! Ale wydaje mi się, że jednak Belsko to lepsza miejscówka - zielono , świeże powietrze, GÓRY (powtarzam GÓRY) , mnóstwo super plenerów , no i miedzy Katowicami a Krakowem( roówna odłegosć), na zdrowie Kochaniutkie Wam to tylko wyjdzie! No i taniej niż np, w Krakowie. Poza tym pięknie, to by było na tyle jesli chodzi o krypto reklamę! A tak poważnie, to serio sie nad tym zastanówcie, po co wdychać te wszystkie dzidostwa. no ale decyzję trzeba będzie podjac wspólnie.

Tak poza tym, moje drogie, to trzymajcie za mnie kciuki, bo jutro wracam do karmienia piersią. Dzis biore ostatniego procha, i strasznie sie boje, żeby Fifekznowu chciał cyca. On takie potworne ilosci tego mleka zjada, że obwaim się że moje piersi znów nie nadrobia. Ma jeść 120 ml, a potrafi wsunać 180ml!!!! Albo 90ml, po kórtkiej przrwe\ie znowu 30 i znowu 30ml. ŚCiagam pokarm równo co 3-4 godz,żeby podtrzymać laktację (dzieki Bogu jakos mi sie to przez ten tydzień udało), ale to sa śmieszne liości pt. 100-120 ml z obu piersi! Po nocy mam 200,ml, ale to po nocy ,a w dzień? Ale ratuje sie myśla ,ze to dlatego że siągam tylko co3-4 godziny, moze jak bede cęsto Fifka przystawiać, to piers zaczna wiecej produkować? Poza tym nie wiem dlaczego, ale prawa moja piers jakoś dziwnie "wybujała" i urosła, lewa jest od niej jakos dziwne mniejsza....

Jeszcze mi się przypomniało a propos spotkania. Nie lepszy byłby lipiec? Wtedy jeszcze miej wiecej kazda z nas bedzie na macierzyńskim, potem jak juz wrócmy do pracy może być problem alo z urlopem albo z wyrwaniem sie w ogóle...szczerze mówiać, u mnie tak będzie. Nie mam za wiele urlopu, a mozliwie jak najwiecej chce wykorzystaś po macierzyńskim, i obawiam się ze raczej nic mi niezostanie "na rozkusz" później....

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-11, 06:36   #1280
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu dzięki za radę, mały wypił na wieczór 20ml. koperkowej i jakoś spokojnie do tej 6.00rano spał . Dzisiaj kupuje sobie melise, bo i mi się przyda. Wczorajszy dzień był poprostu koszmarem, mały w ciągu dnia spał może ze 3,5 godz. po nieprzespanej nocy, darł się tak jakby go ze skóry obrywali i mało co chciał jeść. Biedaczek tak cierpiał, a ja musiałam czekać na TŻ do 17.00, aby przyszedł w końcu z tą koperkową. Poprostu szok co te kolki mogą sprawiać bólu takiemu niewinnemu maluszkowi . Idziemy na USG bioderek, pa,pa
Stary 2006-04-11, 07:35   #1281
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie! Okazało się, że Natalka ryczała z głodu. Dostała 60 ml i po tym spokój jak makiem zasiał. Musiała sie nienajadać, biedulka. Teraz odciągam pokarm, żeby mieć na później. Karmię ją najpierw piersią a na dokładkę na koniec daję butelkę. I w ten sposób je regularnie co 2,5-3 godz., a nie jak przedtem prawie co godzinę.

Meme, z tym Bielskiem dobrze wymyśliłaś. Mam Ciotkę w Bielsku i właśnie wybieramy się do niej na zaproszenie we wakacje. Więc przy okazji ja załatwiłabym "dwie pieczenie przy jednym ogniu".

Kasiulko dzięki za radę, kupię sobie taką herbatkę.

Dziewczyny, kiedy byłyście pierwszy raz u pediatry ze swoim dzieckiem? Mi w szpitalu kazali iść na kontrolę po 6 tygodniach. To nie jest zbyt długo?

Stary 2006-04-11, 07:53   #1282
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kostka.kr
Witajcie! Okazało się, że Natalka ryczała z głodu. Dostała 60 ml i po tym spokój jak makiem zasiał. Musiała sie nienajadać, biedulka. Teraz odciągam pokarm, żeby mieć na później. Karmię ją najpierw piersią a na dokładkę na koniec daję butelkę. I w ten sposób je regularnie co 2,5-3 godz., a nie jak przedtem prawie co godzinę.

Meme, z tym Bielskiem dobrze wymyśliłaś. Mam Ciotkę w Bielsku i właśnie wybieramy się do niej na zaproszenie we wakacje. Więc przy okazji ja załatwiłabym "dwie pieczenie przy jednym ogniu".

Kasiulko dzięki za radę, kupię sobie taką herbatkę.

Dziewczyny, kiedy byłyście pierwszy raz u pediatry ze swoim dzieckiem? Mi w szpitalu kazali iść na kontrolę po 6 tygodniach. To nie jest zbyt długo?

Kostko jezeli z małą wszystko ok to spokojnie mozesz isc na pierwsza wizyte w 6-tym tygodniu. . Ja miałam problemy z karmieniem i mała słabo rosła wiec zaliczyłam juz 3 różnych pediatrów , a ten ostatni mi powiedzial ze jestem zestresowana i mam sobie odpuścic .

Co do spotkania to gorki mogą byc , lipiec też bo do pracy wracam pod koniec sierpnia.

Meme moje cycki tez sa troche asymetryczne, chyba dlatego ze z jednego odciagałam wiecej laktatorem, jak bylam pogryziona no i produkcja mleka w tym cycku zdecydowanie wzrosła. W ogole to mam takie balony ze kontakt z nimi grozi smiercia - staniki rozmiar D które sobie kupiłam są zdziebko przymałe , jak wychodze to najpierw idą cycki, potem długo nic a dopiero potem ja

Dziewczyny a ile śpią Wasze malenstwa w nocy - jednym cięgiem? Bo moja dzis przespała prawie 5 godzin , spałaby dłużej ale ją obudziłam na karmienie - po prostu jestem w szoku, do tej pory robiła mi pobudki nawet co 45 minut, a max spała 2 godziny.

Oliwka
Stary 2006-04-11, 07:55   #1283
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Hej Kostka, co do pediatry, to u nas lekarka zjawiła sie na 1 wizyte jak mały miał może niecałe 2 tyg(taka patronażowa wizyta, jak z położna), cos koło tego. Przebadała go i nanastepna wizyte wyznaczył date szczepienia, czyli za około 4 tyg(szczepienie + badania). Natomiast powiem Ci, że jak tak czytam to wszytkie miałyscie już robione usg bioderek a u nas z tym jest niezły kanał. Jak juz mówiłam 1 usg robili w szpitalu w drugiej dobie życie i kazali sie zgłosić do kontroli (ale juz nie doszpitala, tylko do innych prywatnych placówek) za 2 mies. Dostałam skierowanie od pediatry podczas szczepienia ( Filip miał niecałe 7 tyg.), dzwonimy sieumówić na wizytę a tu najbliższy termin.....12 maj...jestem po 1: zła, że lekarka nie dała nam skierowania na 1 wizycie (okazało sie , jak dzwonilismy do tych wszystkich placówek, że maja juz wszystkie terminy przepełnione przez nasz super Fundusz zdrowia),po 2: spietrana, żeby wszystko z tymi jego stawikami było ok.!Naprawde sie boję, a nie mam gdzie zroić tego calłego usg!!!
Co do pokarmu, to widze Kostka, że tez jestes matkamałego łodomorka i terrorysty, u mnie było to samo, też walka co godzinę o cyca, aż dodatkowo zaczał dostwać butlę. Po kilku dniach piersi zaczęły mi pracować na pełnych obrotach i butelka juz była potrzebna tylko ewentualnie w nocy...i jak juz było tak dobrze, to go musiałam na tydzień odstawić. Dzis znów nasz debiut z piersia w tle! Az sie denerwuję!!! Zaraz zaczynamy! Dam wam znać jak poszło...

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-04-11, 07:59   #1284
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Kasiulka jak to możliwe ze wracasz końcem sieprnia do pracy, skoro rodziłaś miesiac po mnie (a luty ma nawet o 3 dni mniej niz normalny mies. wiec nawet niecaly miesiąc po mnie), a ja wracam już w płowie lipca? Czyżby jedna przedłużyli macierzyński o te 2 tyg?

Co do spania, to moje "cudowne dzidzi" śpi w nocy z pobudkami co 3-3.5 h z zegarkiem w reku...oczywiscie na jedzenie, Raz, czy dwa spał może ciagiem 5g, raz, czy dwa powtarazm...

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-04-11, 08:08   #1285
kasiulka
Zakorzenienie

Meme ja mam jeszcze prawie cały zeszłoroczny urlop no i tegoroczny - no i tak to jakos wychodzi . A co do macierzynskiego to ciagle mam jeszcze cien nadziei, choc czas nieublaganie leci i boje sie ze sie nie załapiemy

Czyli z tym spaniem to byl jednorazowy wybryk i nie mam sie co łudzic ze tak juz teraz bedzie ...

Oliwka
Stary 2006-04-11, 13:25   #1286
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Jesteśmy już po i muszę sie pochwalić, że mój synek jako jedyny na badaniu ne płakał i oczywiście bioderka ma w porządku. Rozglądał się spokojnie i trzymał mamę za palec . Teraz cały czas śpi, nie wiem co mu się stało, ale mogę w końcu trochę odpocząć . Meme my w szpitalu nie mieliśmy robionego USG tylko dostaliśmy skierowanie do przychodni, teraz mam przyjść na jeszcze jedną wizytę za 10 tyg., ale skierowanie mam wziąść od pediatry małego, bo inaczej to badania są bezpłatne. Musimy podwójnie pieluchować przez 6 miesięcy i ćwiczyć nóżki i stópki . Mały oczywiście się denerwuję, jak mu uginam nogi, będziemy walczyć .
Kasiu mały bardzo różnie śpi, ale jak zasypia 0 21.00 to zawsze śpi do 24.00, później to już różnie, potrafi nawet się budzić co godzinę-półtorej.
Ciesze się że nie mam problemu z pokarmem, mam go dość dużo i mały nie spija, więc odciągam przed karmieniem, bo inaczej sika mi z cycków .

Co do spotkania to postaram się namówić TŻ na mały wypad, wszystko zależy od tego czy mały będzie dobrze znosił podróże. Fajnie byłoby się nareszcie spotkać .

Ciekawe co z Maliną nie odzywa się od soboty , mam nadzieje, że nie ma znowu kłopotów z tym palantem .
Stary 2006-04-11, 15:10   #1287
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Nie chcę siechwalić ani zapeszać, ale chyba nam sie udało! Znów jesteśmy przy cycusiu i idzie nam całkiem nieźle! Filipek je co 3godz, czyli stałka, jak na razie ku mojemu zaskoczeniu pokarmu nie brakuje! filipek chwycił cyca, jakby tej przerwy tygodniowej w ogóle nie było, zastanawiam sie teraz tylko co bedzie z kupkami...dopiero co jego mały brzuszek przyzwyczaił sie do mieszanki i kupka była1-2 x dziennie a teraz znowu pierś. Oczywiscie nie oszukuję sie że cycusie mu wystarczą i tylko czekam kiedy znowu trzeba bedzie "dobić" go butlą, znajac życie pewnie na noc.
Płatku Filipek też jak zaśnie ok 21 to budzi sie 24-1 w nocy, a potem ( jak karmiłam go tylko piersia) też nawet co 1.5 h, chociaż na butli było to samo, wypisz wymaluj. Wyglada na to że dla mojego dziecka nie ma znaczenia co za jedzenie, byle było często, nalepiej naokrągło
Poza tym moje sliczne dziecko uśmiecha siejuzdo mnie śiwadomie, odpowiada usiechem na usmiech,odpowiada na zaczepki i zczyna gawożyc!!!

a co do macierzyńskiego, to głosowanie nad zmianaustawy było spokojnie jakis miesiac temu, czemu wciaż nic nie wiadomo na ten temat?

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-04-11, 18:44   #1288
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Wydaje mi się że gdzieś czytałam, że mają w planach przedłużyć macierzyński o 2 tygodnie,ale jeszcze nie w tym roku, jak na razie zostaje 16 tyg.

Mój Mateusz ma kolki i jeszcze wysypało go, ma pełno czerwonych krostek na ciele i buzi . Najgorsze jest to że nie potrafie mu pomóc, a on tak biedny płacze. Miałam spokój przez pół dnia i znowu się zaczęło .
Stary 2006-04-11, 20:06   #1289
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Płatku tak to już jest że z naszymi dzieciaczkami raz lepiej raz gorzej.

Meme gratuluje i bardzo się ciesze że udało Ci się bez problemów wrócić do karmienia

Jeśli chodzi o spanie to mimo że moja Julka jest na butli to też śpi po 3-4h. Raz miała super wyskok zasnęła o 21 i obudziła się o 5 rano ale to był naprawde wyjątek. Mamy teraz troche lepsze dni, kolki się wyciszyły więc dzisiaj prawie cały dzień spedziłyśmy poza domem. Byłysmy na długim spacerze, później odwiedziłam znajomych. Wogóle mi się humor poprawił, nawet wizyta teściowej mnie nie wkurzyła. Normalnie cud.
Co do bioderek to podobno nawet jeśli jest ok, albo jeśli tak jak Ty Meme czekasz na badanie to chyba lepiej wkładać tą dodatkową pieluche przynajmniej w nocy. Zawsze bezpieczniej, a jesli się o to nie dba to później robi się z tego groźna choroba. Takie jest moje zdanie.
A teraz drażliwy temat i przykry troche. czy któraś z was oddaje maleństwo do żłobka? Ja chyba wróce jednak jesienią do pracy i nie mam za bardzo co zrobić z Julką. Moja mama raczej nie będzie mogła się nią zając, teściowa tym bardziej. Co sądzicie o żłobkach?
Stary 2006-04-11, 20:36   #1290
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Płatku te czerwone krosteczki, to prawdopodobnie potówki, Małemu jest po prostu za ciepło i tak skóra reaguje. Filip mial je bardzo długo, własnie na buzi najwiecej, na reszcie ciałka nie, ale tam też siepotówka pojawia. Wystarczy, ze lzej go ubierzesz, albo nie bedziesz za bardzo opatulać w kocyki czy inne rzeczy i powino przejsć, dobrze też robi świeże powietrze, moemu pomogło. Ja go przegrzewałam, cały czas mi sie zdaje że jemu jest zimno, opatulałam w kocyk itp, a dziecko prawie sie gotowało! Teraz jak śpi przykrywam go tylko pielucha ( w ciagu dni oczywiście!), no chyba, ze jest wyjatkowo chłodno, i przeszło mu badziewie.
Joasiu, ja sie na żlobkach nie znam, naszego Fifka bedzie pilnować teściowa(...pip cenzura) i moja mam(uff..uczucie ulgi...), ale słyszałam, że teraz żłobki to juz nie to co te kilkanascie lat temu. Dbaja tam o dzieci, to juz nie czasy odparzonej pupy i wieczneg płaczu, no ale jednak to złobek. A opiekunka? Na pewno dla dziecka byłaby lepsza, wtedy jedna osoba skupia sie na 1 dziecku a nie na 5 czy 10...z wiadomym efektem.
poza tym chyba za szybko siepochwaliłam...albo Filip ma dzis zły dzień, tzn popołudnie, albo odechciło mu sie cyca...rano i popołudniu ciagnął bez problemu a wieczorem ani rusz! Butla owszem cyc nie...zreszta mało nawet butelki zjadł, wiec mam nadz., ze to jego "bogate zycie wewn" a nie jakieś "niebezpieczne przyzwyczajenie"....

FILIPEK

MADZIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości