![]() |
#1261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
No dziewczyny, nie mogę się powstrzymać żeby nie napisać tutaj chociaż marcową mamusią to ja byłam kilka sezonów wcześniej
![]() A z innej beczki, wszystkim młodym mamom przypominam, że mają w sobie hormony, które się właśnie okropnie bujają. Tak jak w ciąży tylko jeszcze gorzej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Wtajemniczenie
|
Kostko ciesze się że wszystko tak pomyślnie sie rozwiązało. Ciesz sie teraz małą.
Kasiulka masz uroczą potworzyce ![]() Byłam wczoraj z Julka u lekarza, ma problemy z trawieniem i kolkami więc przechodzimy na bebilon pepti. Co do jej płaczu i bezsenności to musze sie przyzwyczaić bo ona już taka po prostu jest. Trafił mi sie trudny przypadek. Jest nadpobudliwa i sama nie wie czego chce. Mam nie starać się jej zrozumieć bo ona kieruje sie instynktem a nie logika. chyba sobie korki do uszu kupie... a ze spaniem usłyszałam że jedni przespaliby całe życie a drudzy wogóle i że potrzeba snu jest dziedziczna - kurde felerne geny mojego mężusia który może spać po 4h na dobe. Humor mi sie poprawił bo przynajmniej wiem ze to nie moja wina że tak jest. Tiaara i Rzabba dzięki za dobre słowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zadomowienie
|
witajcie
Kasiulko Oliveczka urocza ![]() Joasiu ciesze sie z Julka wszystko ok Jest mi dzis strasznie smutno był u mnie kolega i moowił ze widział sie z moim byłym TŻ i zapytał sie go :jak tam Malina i tomcio? a on na to: wiesz jestem spokojny ze jakis obcy palant nie bedzie wychowywał jego dziecka ,kumpel zdziwiony zapytał go dlaczego a on:wiesz malwina z takim rubym dupskiem i spasionym brzuchem to juz sobie nikogo nie znajdzie co za podła świnia jak on mogł tak powiedziec wiem ze utyłam ale nie musi mnie obrazac przy kolegach ![]() ![]() ![]()
#1264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rany Malinko, ten facet jest niemożliwy ![]() ![]() ![]() A co do rubego dupska to żeby sie nie zdziwił jak Cie za jakis czas zobaczy - przeciez dopiero co niedawno urodziłas to co masz miec juz figure modelki? Jesli Cie to pocieszy to ja tez mam dupsko jak szafa 3-drzwiowa a nogi jak przęsła od mostu Poniatowskiego, ale przeca 9 miesięcy sobie hodowałam to trudno żeby w miesiac wszystko znikło ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zadomowienie
|
Witajcie! Właśnie zrobiłam obiad, mała śpi od dwóch godzin, a ja przyszłam na chwilkę do Was.
Jak patrzę na nią, to chce mi się ryczeć, tak bardzo mnie wzrusza. Chciałabym umieć juz odczytywać o co płacze, starać się zaspokoić jej potrzebę i właściwie zareagować. Odróżniam juz płacz głodu, kwilenie. Tylko jak to zrobić, żeby dziecko odczuło, że rozumiem o co mu chodzi. Jest to bardzo trudne...
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Wtajemniczenie
|
Kostko przede wszystkim mow do niej duzo. po jakims czasie bedzie wiedziala ze jesli zaczyna plakac a ty reagujesz mowa na to to znaczy ze jestes z nia i rozumiesz ja. przede wszystkim dotykiem i mowa mozemy komunikowac sie z naszymi malenstwami. daj sobie troszke czasu a bedziesz wiedzuiala na co malutka zwraca uwage.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Ci Tiaro za dobrą radę. Mówię do Natalki cały czas, cokolwiek robimy.
Kasiulko i Płatku, śliczne są Wasze szkraby. Malinko, nie przejmuj się. Drań z niego i tyle, olej to, najważniejszy jest Tomcio A moje maleństwo teraz śpi i puszcza głośne bąki, ciekawa jestem po czym? Zjadłam dziś na sniadanie zupę mleczną z płatkami kukurydzianymi, a na obiad naleśniki z dzemem truskawkowym, pomiedzy przegryzam waflami ryzowymi i piję mineralkę. Czyżby to płatki kukurydziane? Dziewczyny, a Wy jecie wszystko prócz smażonych i pieczonych rzeczy?
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Kostko super, że tak wszystko poszło gładko i że jesteś już z nami. Chyba trafiła Ci się jedyna w naszym wątku wizażowa córcia taka spokojna, że jesteś tak zadowolona ![]() ![]() Kasiulko Oliwka jest naprawde śliczniutka, a jakie ma fajne oczka, takie czarujące. Dziwne, że taki mały szkrab tak daje Ci się we znaki, ale mój teraz też jest niespokojny. Przystawiam go do cycka- ryk, odstawiam też w ryk i oco chodzi takiemy maleństwu? Nie sądziłam, że to wszystko będzie takie ciężkie, ciesze się że mam go już przy sobie, ale tęsknie troche za czasami jak byłyśmy w ciąży ![]() ![]() Malinko Twój były nie jest ani Ciebie ani Tomcia wart ![]() ![]() Nie wiem czy zwróciłyście uwagę, ale jest trzech chłopców na trzy dziewczyny . Kto wie może w przyszłości nasze dzieci kiedyś się spotkają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziekuje wam bardzo za pocieszenie ktoore tu znalazłam ale jesli myslałam ze to wszysko co mnie wczoraj ze jego strony spotkało to sie grubo myliłam bo o 21 dostałam od niego sms o tresci:w poniedziałek przyjezdzam po meble<kupił je 4 miesiace temu dla dziecka są to piękne nowoczesne meble salonowe wykonane z buku stwierdził ze meble dziecience sa nie opłacalne poniewaz trzeba je szybko potem zmienic na co ja przystałam bo rzeczywiscie miał racje> chyba ze chcesz je odkupic! w najgorszych sanch nie pomyslałabym ze zrobi nam cos takiego i pozbawi nas mebli
![]() ![]() ![]() ![]() Ale to mały pryszcz bo zrobił cos znacznie gorszego wprowadził sie spowrotem do swoich opiekunów a ci zeby mu pomóc to kazali mu zrezygnowac z pracy i życ tylko na tej jego rencie rodzinnej po rodzicach <jedzenie o wszystko oni mu funduja a to ma miec tylko na swoje wydatki>ktoora wynosi 570zł dzieki czemu wywinął sie od wiekszych alimentów wiec bede dostawac całe 100zł niech se to w dupe wsadzi ! Podły sukinsyn!!!! a teraz z innej beczki chodzi mi o spotkanie lutowo marcowych wizazanek ,mysle ze dobrze bedzie je zrobic w wakacje ustalmy miejsce i dokładna date bo bardzo chce was poznac osobiscie ![]()
#1271 |
Zakorzenienie
|
Malinko - ja bym mu dała kopa w d*** a nie meble ! Ze schodów bym go zrzuciła !
![]() W ogole nie wpuszczaj dziada do mieszkania ! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 |
Konto usunięte
|
Kasiulka ma rację!
Niech spada! Niech ci za chleb odda, który zjadł, za wodę którą wypił... i rekompensatę za zszargane nerwy! Wcale a wcale nie myśl o oddawaniu mu czegokolwiek! |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Wtajemniczenie
|
Malina ani sie waz nim przejmowac. dziewczyny dobrze ci radza, nie dawaj mu mebli. prawo tym bardziej jest po twojej stronie jesli on nie ma na siebie immiennych rachunkow. niech s.......n udowodni ze sa przez niego kupione. moja szwagierka trzy miesiace po przeprowadzce do nowego domu wyprowadzila sie odeszla od meza. cham poczul wolnosc bo nie bylo juz blisko jej rodzicow i zaczal sobie balowac. przez to stracil prace. niby potem do niej przyjezdzal i prosil aby wrocila. ale chodzilo mu tylko o pieniadze ktore brala na dziecko. biedaczysko nie mial za co sobie zarcia kupic. najlepsza byla jego mina jak pojechala po rzeczy. sam dobrowolnie nie chcial oddac tylko kazal jej wrocic. a ona poprosila kolege ktory ma dostawczy samochod oraz wziela jeszcze rodzinke zeby to szybko poszlo. wsumie bylo nas kolo 10 osob. nawet po policje zadzwonil. ale nic to nie dalo. zostawila mu tylko szafe i stara wersalke.
Malina z tego co wiem to nawet jesli sad nie jest w stanie sciagnac od niego alimentow to nalezy ci sie dodatek z MOPSu. jak kojarze nazywa sie alimentacyjny i jest wyplacany przez rok. pozatym dodatki dla samotnej matki. lepiej idz do MOPSu tam ci wszystko powiedza i nie daj sie zwiesc slowkami ze nic sie nie nalezy. moja szwagierka dostala pieniadze. bierze tego okolo 1000 zł. polowe tylko przez rok ale lepsze 500 niz sie prosic dziada. badz twarda i pokaz mu ze sobie radzisz bez niego.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() co u Was nowego? Moja Oliwka konczy dzis 4 tygodnie i chyba z tej okazji rano powitała mnie takim cudnym usmiechem ze normalnie az mi nogi zmiekły. ![]() ![]() Napiszcie babeczki czy macie jakies sposoby na usypianie Waszych malenstw? Moja generalnie chce tylko przy cycku, czasem pomaga tez spiewanie (nie znam zadnych kołysanek wiec spiewam jej na okrągło Hej sokoły i piosenki żołnierskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamy mój synek po wczorajszych odwiedzinach spał dzisiaj w nocy jak suseł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko mój uwielbia być bujany i noszony, a kołysanek żadnych nie znam, czasami nucę jakąś melodie, ale nie ma reguły jak się uprze to nie zaśnie, pręcej mi ręce odpadną od bujania, ale potrafi też zasnąć przy cycku. Budzi się uciekam... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Wtajemniczenie
|
Poległam. Przejście na bebilon pepti niewiele pomogło. Nadal ryk. Jest zdrowa a płacze, normalnie nie wiem co jest z tym moim dzieckiem.
Malina popieram dziewczyny. Nic mu nie dawaj. Niech spada. Ale ma tupet zabierać własnemu dziecku. Z usypianiem też mamy problem. Jak chce to zaśnie jak nie ma ochoty to nic nie pomoże, ani noszenie, ani tulenie. Wybredna baba. Płatku ty żałujesz że nie masz nikogo przy sobie a ja marze o tym żeby być sama. W domu sajgon, mama klóci sie z moim TŻ, oczywiście o Julke. Jakbym miała mało na głowie... jak mam wszystkich zadowolić? Co mam poradzić że oni nie pałaja do siebie miłością. Męczy mnie ta sytuacja. Co do spotkania to ja bardzo chętnie. Ja tam proponuje wprosić sie do Kostki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Co do spotkania, nie ma sprawy, ja jestem za. Moja niunia dzisiaj miała ciężki dzień. Ryczała prawie bez przerwy. Była wyspana, nakarmiona, przewinięta, utulona i nie wiem o co jej chodziło. W końcu usnęła zmęczona płaczem. W nocy dobrze sypia, na razie. Właśnie ściągam pokarm, żeby mieć go więcej, bo wydaje mi się, że mam go za mało. W ciągu półtorej godziny ściągnęłam w sumie z obu cycków tylko 60 ml. Ile takie tygodniowe dzieciątko powinno zjeść za jednym razem? Martwi mnie to. A propo, zauważyłyście że większość z nas urodziła dziciątka w niedzielę?
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
Kostko ja na poczatku tez malo sciagałam, podobnie jak Ty - nie martw sie , jesli dzidzia nie placze z glodu to wszystko ok. Z czasem pokarmu bedzie wiecej, widze to po sobie, teraz na upartego mogłabym scianac ze 180 ml z obu piersi. Kup sobie herbatke mlekopedna z Herbapolu Fito Mix, jest lepsza niz granulat z Hippa.
Moja mała tez niestety ma problemy ze spaniem - kołysanki nie pomagaja ani noszenie na rekach ani nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zadomowienie
|
Witajcie moje kochane! Normalnie jak sieciesze ze znowu jetem miedzy wami, steskniłam sie !
![]() Kostko i Kasiuko, macie śliczne pociechy!!! Piękne Mlode Damy! Na pewno po Mamusiach! ![]() Co do spotkania , to ja jestem jak najbardziej za!!! Ale wydaje mi się, że jednak Belsko to lepsza miejscówka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak poza tym, moje drogie, to trzymajcie za mnie kciuki, bo jutro wracam do karmienia piersią. Dzis biore ostatniego procha, i strasznie sie boje, żeby Fifekznowu chciał cyca. On takie potworne ilosci tego mleka zjada, że obwaim się że moje piersi znów nie nadrobia. Ma jeść 120 ml, a potrafi wsunać 180ml!!!! Albo 90ml, po kórtkiej przrwe\ie znowu 30 i znowu 30ml. ŚCiagam pokarm równo co 3-4 godz,żeby podtrzymać laktację (dzieki Bogu jakos mi sie to przez ten tydzień udało), ale to sa śmieszne liości pt. 100-120 ml z obu piersi! Po nocy mam 200,ml, ale to po nocy ,a w dzień? Ale ratuje sie myśla ,ze to dlatego że siągam tylko co3-4 godziny, moze jak bede cęsto Fifka przystawiać, to piers zaczna wiecej produkować? Poza tym nie wiem dlaczego, ale prawa moja piers jakoś dziwnie "wybujała" i urosła, lewa jest od niej jakos dziwne mniejsza.... Jeszcze mi się przypomniało a propos spotkania. Nie lepszy byłby lipiec? Wtedy jeszcze miej wiecej kazda z nas bedzie na macierzyńskim, potem jak juz wrócmy do pracy może być problem alo z urlopem albo z wyrwaniem sie w ogóle...szczerze mówiać, u mnie tak będzie. Nie mam za wiele urlopu, a mozliwie jak najwiecej chce wykorzystaś po macierzyńskim, i obawiam się ze raczej nic mi niezostanie "na rozkusz" później.... ![]()
#1280 |
Zakorzenienie
|
Joasiu dzięki za radę, mały wypił na wieczór 20ml. koperkowej i jakoś spokojnie do tej 6.00rano spał
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zadomowienie
|
Witajcie! Okazało się, że Natalka ryczała z głodu. Dostała 60 ml i po tym spokój jak makiem zasiał. Musiała sie nienajadać, biedulka. Teraz odciągam pokarm, żeby mieć na później. Karmię ją najpierw piersią a na dokładkę na koniec daję butelkę. I w ten sposób je regularnie co 2,5-3 godz., a nie jak przedtem prawie co godzinę.
Meme, z tym Bielskiem dobrze wymyśliłaś. Mam Ciotkę w Bielsku i właśnie wybieramy się do niej na zaproszenie we wakacje. Więc przy okazji ja załatwiłabym "dwie pieczenie przy jednym ogniu". Kasiulko dzięki za radę, kupię sobie taką herbatkę. Dziewczyny, kiedy byłyście pierwszy raz u pediatry ze swoim dzieckiem? Mi w szpitalu kazali iść na kontrolę po 6 tygodniach. To nie jest zbyt długo?
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kostko jezeli z małą wszystko ok to spokojnie mozesz isc na pierwsza wizyte w 6-tym tygodniu. ![]() ![]() ![]() Co do spotkania to gorki mogą byc ![]() Meme moje cycki tez sa troche asymetryczne, chyba dlatego ze z jednego odciagałam wiecej laktatorem, jak bylam pogryziona no i produkcja mleka w tym cycku zdecydowanie wzrosła. W ogole to mam takie balony ze kontakt z nimi grozi smiercia ![]() ![]() ![]() Dziewczyny a ile śpią Wasze malenstwa w nocy - jednym cięgiem? Bo moja dzis przespała prawie 5 godzin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Zadomowienie
|
Hej Kostka, co do pediatry, to u nas lekarka zjawiła sie na 1 wizyte jak mały miał może niecałe 2 tyg(taka patronażowa wizyta, jak z położna), cos koło tego. Przebadała go i nanastepna wizyte wyznaczył date szczepienia, czyli za około 4 tyg(szczepienie + badania). Natomiast powiem Ci, że jak tak czytam to wszytkie miałyscie już robione usg bioderek a u nas z tym jest niezły kanał. Jak juz mówiłam 1 usg robili w szpitalu w drugiej dobie życie i kazali sie zgłosić do kontroli (ale juz nie doszpitala, tylko do innych prywatnych placówek) za 2 mies. Dostałam skierowanie od pediatry podczas szczepienia ( Filip miał niecałe 7 tyg.), dzwonimy sieumówić na wizytę a tu najbliższy termin.....12 maj...jestem po 1: zła, że lekarka nie dała nam skierowania na 1 wizycie (okazało sie , jak dzwonilismy do tych wszystkich placówek, że maja juz wszystkie terminy przepełnione przez nasz super Fundusz zdrowia),po 2: spietrana, żeby wszystko z tymi jego stawikami było ok.!Naprawde sie boję, a nie mam gdzie zroić tego calłego usg!!!
Co do pokarmu, to widze Kostka, że tez jestes matkamałego łodomorka i terrorysty, u mnie było to samo, też walka co godzinę o cyca, aż dodatkowo zaczał dostwać butlę. Po kilku dniach piersi zaczęły mi pracować na pełnych obrotach i butelka juz była potrzebna tylko ewentualnie w nocy...i jak juz było tak dobrze, to go musiałam na tydzień odstawić. Dzis znów nasz debiut z piersia w tle! Az sie denerwuję!!! Zaraz zaczynamy! Dam wam znać jak poszło... ![]()
#1284 |
Zadomowienie
|
Kasiulka jak to możliwe ze wracasz końcem sieprnia do pracy, skoro rodziłaś miesiac po mnie (a luty ma nawet o 3 dni mniej niz normalny mies. wiec nawet niecaly miesiąc po mnie), a ja wracam już w płowie lipca? Czyżby jedna przedłużyli macierzyński o te 2 tyg?
![]() Co do spania, to moje "cudowne dzidzi" śpi w nocy z pobudkami co 3-3.5 h z zegarkiem w reku...oczywiscie na jedzenie, Raz, czy dwa spał może ciagiem 5g, raz, czy dwa powtarazm...
#1285 |
Zakorzenienie
|
Meme ja mam jeszcze prawie cały zeszłoroczny urlop no i tegoroczny - no i tak to jakos wychodzi
![]() ![]() Czyli z tym spaniem to byl jednorazowy wybryk i nie mam sie co łudzic ze tak juz teraz bedzie ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy już po i muszę sie pochwalić, że mój synek jako jedyny na badaniu ne płakał i oczywiście bioderka ma w porządku. Rozglądał się spokojnie i trzymał mamę za palec
![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu mały bardzo różnie śpi, ale jak zasypia 0 21.00 to zawsze śpi do 24.00, później to już różnie, potrafi nawet się budzić co godzinę-półtorej. Ciesze się że nie mam problemu z pokarmem, mam go dość dużo i mały nie spija, więc odciągam przed karmieniem, bo inaczej sika mi z cycków ![]() Co do spotkania to postaram się namówić TŻ na mały wypad, wszystko zależy od tego czy mały będzie dobrze znosił podróże. Fajnie byłoby się nareszcie spotkać ![]() Ciekawe co z Maliną nie odzywa się od soboty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zadomowienie
|
Nie chcę siechwalić ani zapeszać, ale chyba nam sie udało! Znów jesteśmy przy cycusiu i idzie nam całkiem nieźle! Filipek je co 3godz, czyli stałka, jak na razie ku mojemu zaskoczeniu pokarmu nie brakuje!
![]() Płatku Filipek też jak zaśnie ok 21 to budzi sie 24-1 w nocy, a potem ( jak karmiłam go tylko piersia) też nawet co 1.5 h, chociaż na butli było to samo, wypisz wymaluj. Wyglada na to że dla mojego dziecka nie ma znaczenia co za jedzenie, byle było często, nalepiej naokrągło ![]() Poza tym moje sliczne dziecko uśmiecha siejuzdo mnie śiwadomie, odpowiada usiechem na usmiech,odpowiada na zaczepki i zczyna gawożyc!!! a co do macierzyńskiego, to głosowanie nad zmianaustawy było spokojnie jakis miesiac temu, czemu wciaż nic nie wiadomo na ten temat? ![]()
#1288 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że gdzieś czytałam, że mają w planach przedłużyć macierzyński o 2 tygodnie,ale jeszcze nie w tym roku, jak na razie zostaje 16 tyg.
![]() Mój Mateusz ma kolki i jeszcze wysypało go, ma pełno czerwonych krostek na ciele i buzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Wtajemniczenie
|
Płatku tak to już jest że z naszymi dzieciaczkami raz lepiej raz gorzej.
Meme gratuluje i bardzo się ciesze że udało Ci się bez problemów wrócić do karmienia ![]() Jeśli chodzi o spanie to mimo że moja Julka jest na butli to też śpi po 3-4h. Raz miała super wyskok zasnęła o 21 i obudziła się o 5 rano ![]() Co do bioderek to podobno nawet jeśli jest ok, albo jeśli tak jak Ty Meme czekasz na badanie to chyba lepiej wkładać tą dodatkową pieluche przynajmniej w nocy. Zawsze bezpieczniej, a jesli się o to nie dba to później robi się z tego groźna choroba. Takie jest moje zdanie. A teraz drażliwy temat i przykry troche. czy któraś z was oddaje maleństwo do żłobka? Ja chyba wróce jednak jesienią do pracy i nie mam za bardzo co zrobić z Julką. Moja mama raczej nie będzie mogła się nią zając, teściowa tym bardziej. Co sądzicie o żłobkach? |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zadomowienie
|
Płatku te czerwone krosteczki, to prawdopodobnie potówki, Małemu jest po prostu za ciepło i tak skóra reaguje. Filip mial je bardzo długo, własnie na buzi najwiecej, na reszcie ciałka nie, ale tam też siepotówka pojawia. Wystarczy, ze lzej go ubierzesz, albo nie bedziesz za bardzo opatulać w kocyki czy inne rzeczy i powino przejsć, dobrze też robi świeże powietrze, moemu pomogło. Ja go przegrzewałam, cały czas mi sie zdaje że jemu jest zimno, opatulałam w kocyk itp, a dziecko prawie sie gotowało! Teraz jak śpi przykrywam go tylko pielucha ( w ciagu dni oczywiście!), no chyba, ze jest wyjatkowo chłodno, i przeszło mu badziewie.
Joasiu, ja sie na żlobkach nie znam, naszego Fifka bedzie pilnować teściowa(...pip cenzura) i moja mam(uff..uczucie ulgi...), ale słyszałam, że teraz żłobki to juz nie to co te kilkanascie lat temu. Dbaja tam o dzieci, to juz nie czasy odparzonej pupy i wieczneg płaczu, no ale jednak to złobek. A opiekunka? Na pewno dla dziecka byłaby lepsza, wtedy jedna osoba skupia sie na 1 dziecku a nie na 5 czy 10...z wiadomym efektem. poza tym chyba za szybko siepochwaliłam...albo Filip ma dzis zły dzień, tzn popołudnie, albo odechciło mu sie cyca...rano i popołudniu ciagnął bez problemu a wieczorem ani rusz! Butla owszem cyc nie...zreszta mało nawet butelki zjadł, wiec mam nadz., ze to jego "bogate zycie wewn" a nie jakieś "niebezpieczne przyzwyczajenie".... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.