![]() |
#1261 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
![]() Ja też myślę że będziemy jeździć w trójkę, nie raz widziałam pary z wózkami. Wiele miejsc jest dostępnych dla rodzin a dla dziecka to też dobre ![]() Oczywście nie będzie czasu na treningi 3 razy w tygodniu ale może raz nam się uda chodzić. Rzeczywiście myślę że kobietom jakoś bardziej naturalnie przychodzą te zmiany. Wiem ze moje życie się zmieni całkowicie bo z niezależnej, spontanicznej dziewczyny będzie się trzeba zmienić w odpowiedzialną matkę ale to nie oznacza zmiany wszystkiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wadze nie jest liniowo - sama mam wrażenie, że teraz trochę przybrałam na wadze, mam nadzieję, że to trochę przystopuje. Trzymam kciuki, żeby z suknią było wszystko w porządku ![]() Masz zakaz ruchu z jakiegoś powodu? Jeśli nic się nie dzieje, to lekko zmodyfikować trening pod kątem intensywności i unikać ćwiczeń zakazanych. Basen chyba zawsze jest wskazany. Cytat:
![]()
![]() |
#1264 |
Zadomowienie
|
cornflower_girl pytałam dwa razy moje Pani ginekolog o ćwiczenia i mi zakazała, raczej nie ma przeciwwskazań, wszystko rozwija się prawidłowo więc nie wiem o co chodzi. Ja ćwiczyłam siłowo z ciężarami - i to ok rozumiem, cardio to raczej interwały więc zbyt duża intensywność. Chciałam robić delikatne cardio ale marudziła żeby poczekać do II trymestru a potem do pulsu 140.
Ja bym chciała ćwiczyć ale powiem szczerze, że chyba nie dałabym rady. Jestem wymęczona po pracy i mdłościach i jedyne na co mam ochotę to spać! ![]() ![]()
#1265 |
Raczkowanie
|
KPZ, jak się cieszę, że wszystko dobrze,
![]() ![]() Mówiłam Ci, że ze spokojem i do przodu!!! Ja byłam wczoraj u ginekologa, bo ból dokuczał nieziemsko, plus plamienia - okazało się, że mam ogromną torbiel na jajniku, aż 8 cm ![]() Doskonale Cię rozumiem, co przeżywasz ze swoim facetem. Mojemu też odbija, też mnie zostawił, poszedł do siebie i zostawił obolałą - nie mogę chodzić, nie mam co jeść w mieszkaniu, nie ma kto wyjść z psem. Ze skrajności w skrajność. Zastanawiam się, czy go w ogóle chce, mam z nim więcej problemów, aniżeli jestem sama, mam takie myśli, że chciałabym go zostawić, gdy mnie tak zawodzi. Na usg ciąża nie jest jeszcze widoczna, jest tylko powiększone endometrium, czyli 3 tydz. ciąży. Lekarz ze względu na to, że przy torbieli może czasami wystąpić przekłamany, dodatni wynik ciążowy, a ciąża jeszcze nie była widoczna na usg, zlecił badanie betaHCG z krwi w ten sam dzień. Zrobiłam wczoraj betę i wyszło 258, zadzwoniłam i powiedział, że jestem jednak w ciąży i za tydzień we wtorek do kontroli. Pewnie za tydzień będzie widoczny już pęcherzyk. Także u mnie kiepsko, obolała, przerażona, sama, bo facet z kochanego przepoczwarzył się w największego $%#@#. Wczoraj wyszedł i mówił, że to na pewno KONIEC, a dzisiaj o 12:00 już dzwonił. On ma coś nierówno pod sufitem. Powiem Wam szczerze, że zaczynam widzieć siebie jako samotną matkę... Edytowane przez bbrownie Czas edycji: 2016-06-08 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Raczkowanie
|
Bbrownie dziekuje !
![]() Oszczędzaj się ! Co do Tz to ja w zyciu nie chce go zostawić bo to bardzo dobry człowiek i bardzo odpowiedzialny, ja boję się tylko ze to on ze mną szczęśliwy nie będzie... Niech sobie wszystko poukłada, mam nadzieje ze jak zobaczy dziecko to oszaleje. Widzę jego podejście do dzieci ... Nie martw się tą torbielą powinna sę wchłonąć, ja też mam ale dużo mniejszą bo 1,9cm, Kazali mi sietym ne przejmować. Co do Tż daj mu trochę czasu... Mój juz dzisiaj w lepszym humorze... my mieszkamy razem od niedawna i wszystko właściwie robimy razem. A długo jesteście ze sobą ? Przejdzie mu, wróci ze spuszczoną głową zobaczysz. Dziewczyny jest któraś z Was z okolic Krakowa ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cenię moją gin za to, że kiedy wszystko było ok, nie zabraniała mi spacerów w chuście z małym (swoje już waży, ale wcześniej nosiłam i mój organizm zna ten wysiłek, spacery w ciąży były bardziej oszczędne, bo oslabienie). ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() A Twój facet jest stabilny emocjonalnie? To zdrowy związek? Samotne macierzyństwo jest trudne, ale nie jest gorsze. IMHO lepsze niż niestabilny partner. Ja ![]()
![]() |
#1268 |
Raczkowanie
|
Ja jestem
![]() wiecie co, ponad miesiac nie jadlam slodyczy,zero slodkich napojow, nawet cukru do herbaty nie dawalam. no i postanowilam zjesc dzis loda- to był błąd. Był tak strasznie słodki ze teraz umieram, tak mnie mdli. |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Zadomowienie
|
Ja też uważam, że nie ma czasu do stracenia! trzeba jechać na pogotowie!
#1273 |
Raczkowanie
|
Ja sądzę, że on wie, co robi, to naprawdę starszy, doświadczony profesor. To krwawienie jest przez torbiel. Kazał zrobić betę w piątek/sobotę i dzwonić. Zaczęłam panikować, ale kazał być spokojną i leżeć.
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- No, ja nie wiem, on ma coś nierówno pod sufitem, był już dzisiaj u mnie... "oddać lampkę", nie odezwał się i poszedł, ja go nie chcę widzieć, teraz potrzebuję spokoju i odpoczynku, muszę leżeć, nie stresować się. Jeszcze zaczęłam delikatnie krwawić, lekarz mówił, że nawet nic nie zobaczy, bo na usg nic nie widać, to bardzo, bardzo wczesna ciąża, a jedynie betahcg powie nam, czy ciąża nadal jest. Mam zrobić betę w piątek/sobotę i dzwonić, a we wtorek przyjść. No i jeszcze brać nospę. Edytowane przez bbrownie Czas edycji: 2016-06-08 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz co, mi lekarz przepisał duphaston w razie krwawienia...no nie wiem ale ja bym chyba pojechala to sprawdzic. a twój TŻ wie o ciąży i tak sie zachowuje? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1277 |
Rozeznanie
|
Jeju..slub juz w sobote..a mi calymi dniami niedobrze.. usmarzylam sobie pierogi..potrafilam duzo zjesc..a wcisnelam ledwo 4 bo myslalam ze zwymiotuje..masakra.. do tego mlody marudzi i tylko by sie na mnie wspinal..oj bedzie ciezko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na szczęście żaden lekarz nie zakazywał nam przytulania. Cierpiałabym wtedy bardzo :P I ostatnio nawet już nie plamię po tym, więc chyba jest OK. Zakazywali mi za to cytrusów, orzechów i czekolady ze względu na możliwość wystąpienia alergii. Na szczęście drugi lekarz zapytany o to powiedział, że jak w rodzinie nie ma alergii to nie ma co się przejmować, byle nie przesadzać. Uf. Lato bez soku pomarańczowego i lodów czekoladowych to nie byłoby lato. Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zadomowienie
|
Jak tam dzionek? Jakies plany na wieczor czy idziecie spac?
![]() ![]()
#1280 |
Zakorzenienie
|
Dziwne zalecenie. Czytałam, że jednak lepiej zapoznawać dziecko od okresu płodowego z różnymi smakami i żeby nie bawić się w diety eliminacyjne, jeśli nie ma wskazań.
#1281 | |
Raczkowanie
|
Nie te rejony niestety dla niego
![]() Przedgórze sudeckie też ma kilka ciekawych (podobno) miejsc ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() Liczę na to że po urodzeniu to się zmieni. Chociaż podejrzewam że jak zacznie rosnąć brzuch to on zacznie w to całe ciążowe zamieszanie bardziej wierzyć. I jak USG pokaże w końcu człowieczka a nie plamkę ![]() Swoją drogą mam nieodparte przeczucie od samego początku ciąży że to chłopczyk... Nie wiem na ile to się sprawdzi bo moje przeczucia nie zawsze się sprawdzają, a raczej są całkowitą klapą ![]() A co do zachcianek to jak za mięsem nie przepadałam, kiełbasy omijałam łukiem tak tylko to bym jadła. Kiełbaskę z wody, z musztardą... O masakra, jakie to pyszne!
![]() |
#1282 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
<3 <3 <3
|
Hej
![]() KPZ cudownie wiadomości ![]() ![]() Co do TZ to daj mu trochę czasu niech sie chłopak ogarnie z myślami. A ja ćwiczę cały czas ![]() ![]()
![]() |
#1284 |
<3 <3 <3
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj wizyta u gin ![]() W pierwszej ciąży strasznie chciałam córeczkę a tutaj zonk- na pierwszych prenatalnych "70% chłopak" i załamka, która nie trwała długo ![]() ![]() ![]()
#1285 |
Raczkowanie
|
Ja tez ćwiczę dalej cały czas narazie nie zmieniałam treningu
Karoloo patrzyłaś na ta płytę co jest na str Chodakowskiej dla kobiet w ciąży ? Ja ja zamówiłam jak juz nie dam rady robić kilkera ;D przejrzałam wydaje sie fajna Bo ja tez nie lubię zadnych pillatesow .. W poprzedniej ciąży robiłam tez skalpel z ciężarkami i obciążnikami i nawet fajne to było Ja poprzednio miałam odrzut od słodyczy i mega ochote na mięso i przeczucie na chłopaka i sie sprawdziło A teraz nie mam typowego przeczucia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie miałam przeczuć - w pierwszej ciąży mięso, ryby, musiało być bardzo pikantne - typowo na syna. A teraz słodycze muszą być.
#1287 |
Rozeznanie
|
Witam się w kolejnym dniu
![]() Od wczorajszego popołudnia mam mega mdłości, myślałam że dzisiaj będzie lepiej ale jest to samo. Na kolacje nie wiedziałam co zjeść bo na co nie spojrzałam to był odruch wymiotny. Dopiero później stwierdziłam, że naleśniki nie byłyby złe ale że mój małżonek nienawidzi robić naleśników zrobił mi placki z jabłkiem i w końcu coś zjadlam. Ale powiem Wam że jest źle, cały czas leże bo jeśli choć troche sie rusze to lece do kibla... Eh pocieszam sie, że przynajmniej mam objawy ciąży ![]()
#1288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Rozeznanie
|
Powiem Wam że przed ciążą codziennie musiałam zjeść coś słodkiego, nie umiałam bez tego żyć
![]() Co do przeczuć to od początku wydaje mi się że to dziewczynka, chociaż mąż mówi że "siusiak będzie" zobaczymy k ty o ma racje ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli jesteś po 10tc, to możesz dostać leki - mnie w pierwszej ciąży nikt nie chciał przepisać i strasznie się meczylam... Co do karmienia - w ciąży zmniejsza się ilość pokarmu, wiec może nie jest tak źle z zapotrzebowaniem na kalorie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.