|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
MalaMi my mielismy szczepic w piatek ale ze chrzciny to mamy na nastepny tydzien przelozone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Wszystkiego najlepszego dla maluchów
![]() Ja też pogubiłam się w liczeniu tygodni ![]() Współczuję ciężkich nocek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1263 |
Rozeznanie
|
MałaMi my też w środę. Powodzenia.
Ruda myślałam ostatnio kiedy skok i ile moje dziecko ma tygodni ![]() ![]() Magda Kurcze na takie wypadki ciarki mu przechodzą. Mój tato na autostradzie miał też wypadek. Auto do kasacji a jego tylko ręką bolała. .. :0 cud Malwi zazdroszczę wesela, poszłabym się pobawić ale nikt nie chce się hajtać. .. super że młody tak dobrze zniósł i że był gwiazdą wieczoru ![]() Dotka śliczny psiak ![]() Mam pytanie czy wasze dzieci jeszcze ulewają ?? Mój ostatnio strasznie. .. nie wiem o co chodzi. . Je rzadziej a więcej ,zwalam to na dużą aktywność po jedzeniu ale trochę przesadza. . Co bekniecie a potrafi z 5 razy po karmieniu to ulanie. .. ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1264 |
Zakorzenienie
|
Ewula, imprezy też mogą być przyczyną...
Ja nie liczę specjalnie tygodni, ale mała urodziła się na początku 1 tyg roku, więc nr tygodni roku w kalendarzu mi wystarczą ![]() Umawiam się z doradcą chustowym. Co prawda, rzadko motam, ale to właśnie dlatego, że niezbyt pewnie się czuje. A chcę jednak trochę skorzystać póki lekka ;-)
![]() |
#1265 |
Zakorzenienie
|
Ewula moze usg brzuszka trzeba?
Moj nie ulewa ale nigdy prawie nie ulewal. Ale ulewanie na tym etapie tak czeste jwst niepokojace. Ua00- watalam o 6:30 i dla mnie to srodek nocy ale teraz juz codziennie bedzie wstawanie nie pozniej niz o 7 ![]() Malej gotowalam kasze manna na mleku kozim i do tego twarog ![]() My sie szczepimy w przyszlym tygodniu. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- A no i Witek niby od dzis zakonczyl ten skok 22-26 tydzien ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1266 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry 😊
Dorian, Kornelka, Pola i zalegle dla Konradka - wszystkiego najlepszego ![]() My dzis 21 tyg choc przyznam, ze teraz liczylam w kalendarzu bo juz przestalam na tygodnie patrzec 😉 MallaMi, my w czwartek mamy szczepienie 😊 Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
My też w środę się szczepimy.
Pola ogólnie zawsze mało ulewala. Teraz jej się zdarzy jak zaraz po jedzeniu się na brzuch przewraca i ostro coś kombinuje. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Najlepszego dla wszystkich poniedziałkowych solenizantow ![]() Casa ja też już się w tygodniach gubię. Ale Pola jest od Doriana 2 tygodnie młodsza, a Kasia napisała że 24 mają stąd nie musiałam liczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak zaczne liczyc :P 3tyg mniej niz Dorian ![]() Dotka, pysznosci gotujesz suni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
Ewula, Kornelka ulewa, może nie bardzo często, ale codziennie jakiegoś spawa strzeli
![]()
![]() |
#1271 |
Wtajemniczenie
|
ha ha będę Waszym liczydlem
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1272 |
Raczkowanie
|
Heloł
![]() Sto lat dla solenizantów 😚 My mieliśmy intensywny weekend, bo w sobotę lekarz a potem moi rodzice przyjechali nas odwiedzić. Obyło się bez awantur 😎 tylko moja mama non stop chciała Młodą na rękach trzymać, aż się dziecko zbuntowało i zaczęła marudzić. I nam załatwiła wcześniejsze zakończenie wizyty 😋 A wczoraj ogarnialiśmy kuwetę, a potem poszliśmy do byłych sąsiadów mecz oglądać. Jagoda super grzeczna, jadła dwa razy 😁 a tak to się rozglądała ciekawie, zero płaczu czy marudzenia. Strasznie się cieszę, bo się bałam jak to będzie 😊 Dziś się obudziłam w ogóle, patrzę na zegarek a już 9 😎 a miałyśmy do ch jechać na zakupy, a ja jeszcze nie wykąpana i najedzona 😊 Ewula, moja też jeszcze ulewa. Szczególnie jak zaczyna dzikusować po jedzenie 😉 Ruda, my na 21. jesteśmy z doradcą umówione. Mi ostatnio słabo idzie motanie, tzn. dużo noszę ale mi się luzy robią i Jagoda się przekrzywia i chcę roi skorygować... W ogóle ostatnio odkryłam, że mogę budkę w gondoli przełożyć na drugą stronę i tym sposobem mogę kłaść Jagodę na brzuchu w wózku i wszystko widzi. Więc mam trochę spokoju na spacerach 😊 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
No powiem Ci, ze pachnialo zacnie, sama bym zjadla
![]() Jezuuu, dostalam @, a moj dom wyglada jakby tajfun przez niego przeszedl. Umylam gore garow, zrobilam pranie i nie mam sily na nic wiecej.. Dzieci śpią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U notariusza Konradek był w miarę grzeczny, drogę powrotną przespal a teraz go karmię i jedziemy do Ikei, bo TZ ma wolne więc trzeba jakoś wykorzystać ten czas, tyle rzeczy musimy do nowego mieszkania wybrać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
Rozeznanie
|
najlepszego dla solenizantów
![]() Ewula moja tez dalej ulewa, raz mniej, raz wiecej ale nadal i czekam az to sie skonczy bo mam juz dosc ![]() ![]() no u nas noc spoko, jak dziecie zasneło w foteliku o 20.30 (o 18.30 jedła) tak pobudka dopiero o 1 i nastepna o 8 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
Eej ale to tylko teraz poki jest taka malutka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1279 |
Raczkowanie
|
Ewula u nas młody ulewa od początku ale dobrze przybiera więc czekamy, może ten typ tak ma i w końcu się unormuje (ponoć do ok pół roku się normuje). Też zawsze jadł rzadziej a więcej i on bardzo ruchliwy, spina się często. Było już spokojniej ale od jakiegoś czasu ciągnie glowke jak leży na plecach czy w foteliku więc wysiłek robi swoje. Lek poradziła syrop dla dzieci i niemowlat na refluks. Po odbiciu odpukac po syropie wyplynie kilka kropel, chyba że nalyka sie powietrza to więcej.
Próbowałam dać mu wody jak były upały i ni w ząb nie szło a od wczoraj próbuje łyżeczka (wcześniej butelka). Głupia ja, butla przecież sluzy tylko do jedzenia 😧😒 a matka chciała syna otruc? (Wg jego min). Odnośnie tygodni to ja też straciłam rachubę ale po urodzeniu mlodego w kalendarzu gdzie jest rozpiska miesieczna popisalam odrecznie tygodnie - taka sciagawka co by było prosciej 😉 Kupiłam kubek diody, jak dalyscie rade za pierwszym razem podać płyn? Jakoś mnie to przeraża 😈 Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1280 |
Wtajemniczenie
|
my po spacerku. Trzeba było wiac bo coś się zaczyna chmurzyc
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 |
Raczkowanie
|
Sheenka, ja dawałam, albo raczej próbowałam dać wodę w doidy i Młoda chętnie nawet zanurzała w tym język i nawet trochę do ust wziąła, ale nie wiedziała co dalej z tą woda i wypluwała 😎 no i mi ten kubek sama wyrywała z rąk, ciekawa co to
![]() ![]() My właśnie na spacerze siedzimy na placu zabaw. Już jednego cyca tu zaliczyła a teraz mi śpi na rękach, bo wózek parzy w tyłek 😎 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładny spacer ![]() Mamy wyniki morfologii i hgb jest super ![]() ![]() W prezencie dostalismy kubek niekapek fp z miekkim ustnikiem i musze go wyprobowac do mm moze tak przemycimy dziadowi malemu zeby pil jak mnie nie ma 😒 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
Laski z tego wszystkiego zapomniałam o bioderkach dziś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1288 | |
Wtajemniczenie
|
w tym wieku skleroza...za dużo masz na głowie teraz
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
Kasia no właśnie jeszcze pamiętałam o nich w poniedziałek i nie przerzucilam kartki w kalendarzu i zapomniałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1290 |
Raczkowanie
|
Magda 19 tydzien skonczony u Was
![]() ![]() Casaa a plytki to PLT? Jesli tak to my tez mamy podwyzszone jak robilam morfologie malemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.