|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Czy ktoras z Was tak ma ze dziecko nie chce jesc z jednej piersi moja odstawia takie cyrki ze masakra nie chce jesc z jednej piersi maks 5 minut i wrzask w ogole w niej wydaję mi sie mniej mleka. Nawet w nocy nie twardnieje a druga jak kamien jest.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Nadmienie ze laktatorem nie odciagne nic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Cytat:
KEJKA : no to niezłe seksy u was odchodzą podziwiam, ja nie mam mocy... miałam iść na rolki ale na to też nie mam mocy, mega upał dziś, nadal jest 27 stopni! |
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Rozeznanie
|
Tabaska ale on sie budzi o 18 i je i za godzine juz wola. Watpie, ze chce mu sie spac. Ale fakt, ze wieczorami jest mega marudny ze zmęczenia, a zasnac nie moze. W lozeczku tez krzyczy..
Nie piszcie o seksach ![]() ![]() ![]() O rolki! Miałam sobie kupic po porodzie chyba czas
|
|
|
|
|
#1264 |
|
Winter is coming
|
heh kejka dobre
![]() u mnie z seksami lipa póki co ;/ ale walczymy ;D GGI na pewno jest mniej mleka, skoro nie chce ssać ;/ właśnie, nakładek próbowałaś? mi to uratowało cyca na początku, bo nie chciała z jednego jeść. Teraz jej obojętne u mnie udany dzień dzisiaj, zaliczyłyśmy 4 spacery ;] młoda niestety zasypia na max 40 min ostatnio, więc spacerki muszą być szybkie i niedługie, bo nie poleży w wózku jak nie kima. Jutro ma ją teściowa rano zabrać na spacer, więc sobie skoczę na rower
|
|
#1265 |
|
Rozeznanie
|
OkKejka moja też ogląda tv :-P
Prosakow nie miała. Oby obyło się bez szpitala :-* Seksy U nas wczoraj był pierwszy raz i tylko na poczatku było tak dziwnie, ciasno a później już baaaardzo fajnie aż rano powtórka była Kurde tak mi się dziś przykro zrobiło. Mała odwala histerie dziś, pisałam wcześniej, płacze, chcę dac cyca i jakby ją dosłownie parzyl tak się drze. Dwa razy płakała długo aż zasnela i pozniej obudzila się już wesoła, normalnie zjadła itd. Za trzecim razem znowu ją noszę lulam, śpiewam, przytulam i nic przychodzi mąż bierze ją ode mnie a ona spokój, ponosil ją i mi ją oddaje a ona znowu płacz więc dalej ją nosił i zero płaczu. Może to głupie ale tak mi się przykro zrobiło :'(
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2016-06-22 o 21:29 |
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Ale u moich rodziców na wiosce jest dużo dzieci! U nas to tylko kilkoro, i żadnego z Bartka rocznika nie ma
![]() Dziś upał, a o 15 stej jakieś dziewczyny maszerują na spacer, szalone ![]() Akinomka U nas tez TŻ zdecydowanie bardziej potrafi uspokoić młodego. Kolki mu wróciły, dziś tak się darł
Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-06-22 o 21:30 |
|
|
|
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
Akinomka graty
![]() ️u mnie kuzwa mega ciasno, ale jak sie przestane skupiac to zaraz jest po![]() Lulka ja dzis caly dzien spacerowalam a goraco w ch.j. Jak dziecko dobrze zabezpieczone to jakie to ma znaczenie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodziłam do 12 stej tylko Potem mama mi kazała siedzieć w cieniu, ale nie dałam rady, i uciekłam do chłodnego domu
Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-06-22 o 21:48 |
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Matka Smoka
|
GGI - u mnie tez tylko cyc ale budzi sie czesto. Ostatnio dopiero dwa razy zdarzylo sie ze przespal ponad 4 i ponad 5 godz. Takze przerwy jakie maja dziewczyny to tez abstrakcja dla mnie.
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
Kejka mierzyłam i oczywiście za mala w cyckach :-/ niby się dopięłam ale splaszczone strasznie... A w talii za luzna... Nosz ku :-/ w życiu nic na siebie nie znajdę, d.upa s-ka a gora l-ka 😭
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka oby obylo sie bez szpitala
Ja na ten tradzik dostalam masc cynkowa i masc z antybiotykiem. Na poczatku od polaznej tez uslyszalam ze zejdzie. A lekarka od razu masc dala. Kopycio super ze juz po szczepieniu oby bylo dobrze.No z pepco juz 68 na styk. Akinomka widze ze u Ciebie podobnie z histeria. Oby minelo... Nam prosaki z nosa zeszly. Pojawilo sie kilka na buzi ale niektore poschodzily... Jeju jaki dzis dzien mialam. Nie no.. do poludnia super. W wozku spac nie chcial, to uspilam w domu i wrocilam na dwor.. pospal prawie 2 h.. ale potem kolo 14 nie wiem co sie stalo.. ryk jak nie powiem co.. owszem zjadl. Troche pomoglam przy kupce i bakach ale potem znow ryk. Usnal zmeczony... ale obudzil sie niby ok a po chwili znow ryk... wrocil X chwila spokoju i znowu ryk W koncu go zamotalam w otulacz uspokoil sie ciut i zjadl w koncu kolo 18. I pospal do 19.20.. na szybkiego wykapalismy pogadal... o 20 zjadl... troche pomarudzil i spi teraz od 20.30 zobaczymy jak dlugo... SUKIENKA nie na chrzest my nie chrzcimy.. ale akurat znajoma ma w sklepie. Mialam dzis przymierzyc ale mlody nie pozwolil..Zaraz sprobuje Wam pokazac ![]() SEKS jak mi sie wczoraj chcialo. I mimo bolu glowy az sie X zdziwil tylko ja tam roznicy po cc nie czuje.. no chyba ze przez post
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1272 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z jedzeniem mój ma to samo. Tez kiedyś chciałam rolki, może to faktycznie dobry czas na zakup. Wieki nie jeździłam i nie wiem czy nadal umiem :p Łącze się w bólu. Nawet mąż pytał czy Leon nie powinien już rzadziej się budzić w nocy i pytał jak tam dzieciaki na tym moim forum ☺... u nas wygląda to tak ze ok 21 jest karmienie po kąpieli, później pobudka ok 1/2 i następna o 4 i później juz jedzenie co dwie godziny. |
|||
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Na taka mam chec
|
|
#1274 |
|
Zadomowienie
|
Ale naprodukowalyscie 😉
U nas pięknie. Wybraliśmy się na spacer i ta moja mała koza obudzila się po 20 min😣 ..w centrum miasta oczywiście. Chciałam go przytrzymać jak wczoraj, ale się nie dało. Jego wrzask przebił tramwaje i autobusy do kupy😅 Potem jeszcze laska nam zwróciła uwagę, że nie powinien na brzuchu spać 🙂. Wyjelismy go i poszliśmy dalej.W szoku był. A co będę rezygnować z planów tylko dlatego , że się obudził. Jego problem, bo musiał na bufet poczekac😁 Matka wariatka. Jutro szczepienie aaa. Oby obyło się bez powikłań: ![]() Kejka ty napalencu 😎zazdroszczę. Mi się nie chce . Prosaki miał na brodzie, zeszły ale został jeden większy koło oka. Kupiłam kiecke na chrzest.Tzn jak nic innego nie znajdę to ja ubiore. Kolor:malinowa czerwien😄 Mój ewidentnie woli prawa pierś, ale w nocy staram.sie od niej zaczynać póki nie zakuma, że chce do drugiej. U nas mimo, że tz naprawdę dużo czasu mu poświęca, mały woli do mnie. Jak mu go oddaje to patrzy na mnie jak kot że shreka😍 A jak zmęczony to szuka wzrokiem, gdzie jestem żeby się wtulic. Zazwyczaj tak mnie szczepienie, że odłożyć go nie mogę 😍😍 Jutro moje gadżety przyjadą 👏👏Laktator i chusta. Będzie, będzie zabawa, będzie się działo....😂😂 |
|
|
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna cos o tym wiem...ja na szczescie na chrzciny mam sukienke w kwiaty- dodawalam zdjecie kiedys w ciazy jak szlam do babki na impreze. Kupiona w mohito i jest mega rozciagliwa- w ogole nie widac ze byla ubrana w nia kiedys slonica
a na wesele kupilam z firmy polskiej EMO rozm 38 z kola szyta..i jest elegancja francja biust ma miejsce![]() Kayira no moj pediatra nie daje antybiotykow od razu, alleluja Lucy na pewno bez bedzie slabo bo jednak hormony no i SN rodzilas ![]() Lulka no wiesz, kazdy ma prawo do decydowania o swoim dziecku. A kazda matka chce najlepiej dla swojego. Jakbys na mojego golasa w pampersie spojrzala to tez bus mogla powiedziec ze zmeczony albo cos. A wcale tak nie jest. On spi jak zabity na spacerze, wracam do domu i dziecko wypoczete. Gdyby sie meczyl temperatura to bylby marudny i ospaly a nie pelny energi do zabawy wg mnie wszystko zalezy od tego do czego przyzwyczaja rodzice. Ja oslaniam od slonca ale wysokich temperatur mu nie oszczedzam. Ludzie z 3 miesiecznymi dziecmi jezdza do Egiptu i dzieciaczkom nic nie jest. To ten sam temat co hartowanie
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
NAKŁADKA DO KARMIENIA → ja cały czas jej używam, tzn od porodu. Nie wiem czy to dobrze czy źle.
SPACERY → nasz też bez spania długo w wózku nie chce leżeć. Najlepiej mu o dziwo w nosidełku, ale nie używam za często. ☆☆☆
|
|
#1277 |
|
Wtajemniczenie
|
Kejka- zazdroszczę! !!
Ja pitole nie wiem czy koszmary mam czy mi sie sni czy co. Juz ktorys raz jakby cos walilo i szarpalo za klamke z drzwi wyjsciowych tylnych. A dopiero co zasypialam bo do 1 patrzalam na serial na laptopie. Normalnie nie wiem o co chodzi??? Sen? Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1278 |
|
Wtajemniczenie
|
Smarrita na pewno sen
|
|
#1279 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry z pierwszego kp
![]() Piszecie, ze dzieci uspokajają sie u tz. Ile ja bym dała za takie cos🙄 moj u tz ryczy a tylko u mnie spokojny, prez to nic nie moge zrobic nawet jak tz jest w domu...Lulka ja cały dzien byłam ma dworzu wczoraj, z ksiazka w cieniu, był lekki wiaterek, młody rozebrany.. Mam nadzieje, ze dzis bedzie tak samo cieplo ![]() Kayira moze na upał tak Ci reaguje? Albo po Rota.. Jak noc? Martinixxx koniecznie pochwał sie chusta! ![]() Moja kieca na chrzest tez do mnie leci
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry po 1 karmieniu to bylysmy o 3 przeczytalam Was ale bylam tak zaspana ze nie dalam rady odpisac. Nakarmilam i z powrotem w wyrko. Nie moge ostatnio dospac ciagle mi malo....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:07 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1281 |
|
Winter is coming
|
niulka niby się nie powinno ciągle używać, bo to może zaburzyć laktację, ale skoro u ciebie fabryka działa to się nie przejmuj
![]() u mnie super noc ![]() co do kiecek, to szukajcie rozciągliwych ;] ja mam ten problem od zawsze, dupsko s, cycki xl
|
|
#1282 |
|
Rozeznanie
|
Moj przechodzi samego siebie! Spał od 22 do 4,40 i jak zasnal to spi jeszcze
zjadłam sniadanie, wzielamPrysznic i jestem w takim szoku, ze nie wiem co jeszcze zrobic siedzę i czekam, az sie obudzi Zapowiada sie upalny dzien u mnie juz 24 stopnie w cieniu!
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Zadomowienie
|
Kayira ale cudna kiecka ☺ bardzo w moim stylu.
Martinixxx u mojego takie akcje z przebudzaniem ma spacerach czy w kościele to norma. I oczywiście wszyscy zaraz patrzą czemu to dziecko się tak drze. Całe szczęście nikt rad nie udziela. Koniecznie pokaż kiecke ☺ Niulka bardzo fajny strój na chrzciny ☺ podziwiam za karmienie z nakładkami. Raz spróbowałam jak młody mi cyca zmasakrował i mega się umeczylismy oboje. Próbowałas sprawdzić jak będzie bez nakładek? Co do TŻ i uspokajania dziecka mój czasem radzi sobie lepiej niż ja. Zawsze jak ok 17 przychodzi z pracy a Leon juz jest marudny to bierze go na ręce, buja i opowiada jakieś głupoty a Młody wpatrzony jak w obrazek. A wczoraj zaliczylismy pierwszy spacer w chuście. Tatuś zamotal i po paru minutach młody odleciał. Rodzice mieli czas na spacerek i na lody a dziecko grzecznie spało. A jak się za tatusiem ogladali ☺ Próbowałam wczoraj Lecha mohito. Paskudny. Jeśli chodzi o bezalko to bavaria jak dla mnie wygrywa. ☺ |
|
|
|
|
#1284 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
miałam sie udzielac w tym watku ale cos mi nie idzie, moze dlatego że zawsze byłam bardziej słuchaczką ![]() U mnie niestety dziecko u tż sie nie uspokaja przez to nawet jak jestesmy w dwójke w domu to niewiele mam czasu tylko dla siebie. Często ide się kąpać zostawiam panów samych, namydlę się i słyszę ryk, więc z relaksem ma to niewiele wspólnego, jak muszę pędzić uspokajać;/ SEKS Wracam do częstotliwości sprzed ciąży i jest super Jestem po CC ale jakoś inaczej ten seks wygląda, jest jakby lepiej, może to faktycznie przez post![]() BADANIE MOCZU My też musimy zrobić;/ Na usg brzuszka wyszło coś z nerkami, ehhh Wczoraj zrobiłam pierwsze podejscie żeby te próbki pobrac, nosz kurcze nie jest to łatwe. Co uzywałyście do tego? Woreczek sie nie sprawdził, a kubeczek...hmmm wszędzie były siki tylko nie w kubeczku ![]() SEN Ineso, Lucy, Mam to samo, nasz rekord to 5 godzin, to ten pierwszy sen wieczorem do tej 1/2 godziny, a potem już pobudka co 2h. Z zazdrością czytam o wyczynach innych dzieciaków
|
|
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka ale my z tym tradzikiem sie juz tydzien meczylismy a mial cale policzki. Domowe sposoby malo pomagaly.
Kopycio noc znosna o drugiej znow byl ryk. A o 4 spac nie chcial. Za to pozniej do 9 pospal. Pediatra na upaly polecil kapac nawet 2-3 razy dziennie. Trzeba bedzie zaczac Dzieki Lucy, dzis ide przymierzyc. Ciekawe jak cena. No bo u nas chusta to dalej atrakcja, a jeszcze tatus to calkiem.
|
|
#1286 |
|
Zadomowienie
|
My już po szczepieniu. Szybka akcja, płacz 3 min. Był pogodny i się uśmiechał..do momentu wklucia. Waży 5800 i ma 64 cm😲 szok.
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Lucy kiecka w pl jak dolece to przymierze 😊 |
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry u nas noc w miare ale spalysmy z otwartym oknem na osciez. Popołudnie tragiczne wrzask i krzyk w nocy jak sie ochlodzilo byli lepiej. No i spala w samych bodach z krotkum rwkawem jak na mojego zmarzlucha to sukces.
Po badaniu usg bioderek lekarz stwierdzi l ze jest wszystko ok a ortopeda ze teagedia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1288 |
|
Winter is coming
|
teściowa zabrała Pyzola na spacer i już 2 h ich nie ma
aż mi dziwnie. To mała łajza, jak ja ją zabieram to na max godzinę, a teściowej tyle w wózku leży ![]() Nie mogłam iść na rower, bo chłop zabrał klucze od piwnicy ze sobą do pracy, ale poszłam pobiegać średni pomysł, ale jakoś dałam radę oj czeka mnie praca nad kondycją, czeka... GGI dziwne, że jeden mówi, że ok, a drugi, że nie ![]() Martinixxx niezły klocek ;] walka o karmienie daje radę ![]() mój chłop sobie nieźle radzi z uspokajaniem. Na początku to tylko u niego się uspokajała, ale to pewnie dlatego, że ma duże wygodne ręce i nie ma cycków
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Martinixx ladnie rosnie
![]() I oby teraz po szczepieniu spokojnie bylo .. Ggi jak to jeden mowi tak a drugi tak ??
|
|
#1290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
motamy bo kangurek to dla nas ciągle wyższa szkoła jazdy ☺ nie mogę się przekonać do tego wiazania a mały nerwus się drze a tu wrzucam go i zostaje tylko dociaganie Dzielny chłopak ☺ i brawa za wage. Chciałabym żeby moja kruszynka jutro miała chociaż 4, 5kg |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

podziwiam, ja nie mam mocy... 
chyba czas
aż rano powtórka była 

️u mnie kuzwa mega ciasno, ale jak sie przestane skupiac to zaraz jest po

tyle ze lubrykanty w ruch musza isc co u mnie raczej dziwne...no coz...

a tylko u mnie spokojny, prez to nic nie moge zrobic nawet jak tz jest w domu...

u mnie juz 24 stopnie w cieniu!
aż mi dziwnie. To mała łajza, jak ja ją zabieram to na max godzinę, a teściowej tyle w wózku leży