![]() |
#1261 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biura Podróży
asi1989 tak na bilety wstępów możesz mieć taniej zgłoś pilotowi na wycieczce że chcesz skorzystać z leg. nauczycielkiej ( musi być ta międzynarodowa) zniżka będzie ok 20% od ceny za koszt pakietu biletowego podanego na umowie
![]() |
#1262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1264 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska
|
Wróciłam z dwutygodniowych wakacji z Turcji, wykupiłam wycieczkę w Wezyrze - jesteśmy z tż zadowoleni nie mamy żadnych zastrzeżeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 |
Przyczajenie
|
Witam
Ja wybieram się do Grecji na tydzień od 19.07 możecie mi coś ciekawego polecić? Nigdy tam jeszcze nie byłam jade z koleżanką i jestem na etapie przeglądania ofert. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1267 |
Przyczajenie
|
Nie mam wielkich doświadczeń, ale 2 razy w życiu udało mi się gdzieś wyskoczyć z biurem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1269 |
Przyczajenie
|
Ostatnio robimy z mężem ostry research, bo chcemy już w sierpniu wybrać się na wypoczynek. Powiem od razu, wszystkie biura mają droższe oferty na teraz niż np. na koniec września i październik, ze względu na to, że wiadomo - teraz jest szczyt sezonu. Nie chcemy wykupywać wycieczki w jakimś małym osiedlowym biurze ze względu na to, że jedziemy z małym synkiem i chcemy coś naprawdę zaufanego. Przeszukuję fora, patrzę na opinie, czytam artykuły i nasuwa mi się wniosek, że na każde biuro spływają lawiny skarg, to chyba normalne w tej branży. Często moim zdaniem niesłuszne, bo ludzie mają pretensje naprawdę o drobnostki. W każdym razie zastanawiam się nad Ecco i Rainbow Tours, na razie z przewagą dla Rainbow Tours, z racji tego, że to większe biuro, a więc ma większą infrastrukturę i wybór, a dwa - w rankingach oceniających cenę w zestawieniu z jakością, wypadają najlepiej. I prowadzą też klubiki dla najmłodszych, w których prowadzą zajęcia. A teraz trzeba będzie jeszcze wybrać kierunek wakacyjny (na razie rozważamy Tunezję, Lanzarote, Fuertę, Teneryfę, Egipt i Chorwację). Czasem żałuję, że mamy taki wielki wybór, bo tak wiele czasu trzeba poświęcić na poszukiwania i na decyzję...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
Ambrosija też długo zastanawialiśmy się gdzie jechać i z jakim biurem podróży. W końcu wybraliśmy Teneryfę
![]() ![]() ![]() Wiele osób polecało nam Teneryfę, mówią, że tam jest przepięknie. Nad Fuertą też się zastanawialiśmy, ale odpadła dla nas, bo podobno tam bardzo wieje, a Tunezję i Egipt każdy odradzał
![]() |
#1271 |
Raczkowanie
|
Best Reisen - biuro podóży
Witam
![]() Był ktoś z biura Besrt Reisen na wakacjach? ![]() Jakie są Wasze opinie? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 |
Raczkowanie
|
Ja długi czas jeździłam bez pomocy biura podróży, bo kiedys sparzyłam się na jednym i uraz pozostał. Jednak kiedy zakochałam sie w nartach to biuro było mi niezbędne, bo nie wyczaruję z moją znajomością języka instruktora narciarskiego i hotelu. Więc od dwóch sezonów jeżdżę do Włoch z biurem bfc i jestem zadowolona z układu, tym bardziej, że organizują wycieczki rodzinne, z dziećmi.
![]() |
#1273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Przyczajenie
|
A ja polecam Akademię Podróży Wojażer z Poznania. Małe biuro, ale prężnie działające. Przyciągneło mnie do nich przypadkiem, bo oferują takie zwiedzanie przeciwstawne do typowych wycieczek dużych biur(np. 3 kraje w 7 dni). Mianowicie takie podróżowanie bez pośpiechu, poznawianie okolicy i zwyczajow itd. Jest to szczególnie fajne bo zawsze w każdym miejscu można znaleźć coś ciekawego co by nam umknęło przy szybkim zwiedzaniu. Oni mają na to nazwę w stylu slow food - slow travel. Ogólnie dużo osób starszych było, ale kompletnie mi to nie przeszkadzało. A wolałam tak zwiedzać niż sama, bo zawsze lepiej z opieką przewodnika, bo z aplikacjami to niesteety nie to samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1276 |
Przyczajenie
|
No tak sobie pomyślałam - tylko wcześniej nie spotkałam się z taką nazwą. No dokładnie, zamiast biegania na szybko trochę posmakowania regionu. Polecam wszystkim
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201703061208 Czas edycji: 2014-12-22 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 |
Przyczajenie
|
To był wyjazd do Rzymu. Po raz pierwszy byłam we Włoszech i chyba się zakochałam w tym klimacie. Zastanawiam się nad wycieczką na Sycylię.
Takie zwiedzanie pasuje do nich hehe. Enoturystyka gdzieś słyszałam, ale musiałam sprawdzić o co chodzi. No przy zwiedzaniu z winami to czasami szybko nie da się podróżować(taki sucharek). Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1279 |
BAN stały
|
Na Sycylię to ja mam dłuuugie zęby. Powoli zaczynam przeszukiwać oferty, chociaż nie wiem jeszcze kiedy będzie urlop w tym roku. Pytanie tylko z kim bezpiecznie będzie w najbliższe wakacje... Tyle się teraz czyta o tych biurach podróży...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1280 |
... choć nie Westwood
|
Ale co niby się czyta o tych biurach podroży aktualnie? Podobno w ostatnich dwóch sezonach wszystkie biura podróży odnotowały zysk.
![]() |
![]() |
#1281 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No ja w jakimś filmie widziałam te tereny sycylijskie i jakoś tak mi ładnie podpasowały. No ale podobnie myślę, że Rzymu na Sycylię nie zamienię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 |
Raczkowanie
|
W tym roku byłam zarówno na Sycylii jak i w Rzymie. Uważam, że zarówno tu i tu warto pojechać. Szczególnie polecam wyspy Liparyjskie - Stromboli jest przepiękne i ta wypływająca z wulkanu lawa !! Czad.
Sycylii mi zdecydowanie za mało. Na początku roku zacznę przeszukiwać oferty Itaki na wakacje. Chyba wrócę tam w przyszłym roku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1284 |
Przyczajenie
|
My z rodziną zawsze mamy takie postanowienie, że 2 razy w roku wyjezdzamy za granicę: zimą i latem. Na Sycylii byliśmy 2 lata temu, sami sobie organizowaliśmy cały wyjazd, ale to też dlatego, że mąż ma tam znajomych. Z kolei zimą zawsze wybieramy się z zaprzyjaznionym biurem BFC. W tym roku jedziemy 21 marca do La Thuile
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
BAN stały
|
Z tym odnotowaniem zysku w biurach podróży to prawda. Ja bym się trzymała chyba tych z pierwszej piątki, żeby mieć pewność stabilności jakiejś. Jeśli wierzyć raportom Rzeczpospolitej to na pierwszym miejscu trzyma się wspomniana Itaka. Nie wiem jak tam organizacyjnie temat wygląda, bo nigdy z nimi nie latałam (chętnie poznam opinie), ale cenowo z tego co zerkałam (planuję urlop) to wyglądają korzystnie. Człowiek zwykle się chwyta takich biur, których nazwę ma osłuchaną i o których mogą coś powiedzieć znajomi...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
... choć nie Westwood
|
Dla mnie najpewniejsze sa: Itaka, Neckermann, Tui, Rainbow
Z Itaka mi się dobrze lata i lece z nimi w tym roki ![]()
![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
Ja też lece z itaką. To będzie mój pierwszy urlop gdzie polecę samolotem
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
... choć nie Westwood
|
Będziesz zadowolona
![]()
![]() |
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
My z mężem byliśmy z Itaką w tamtym roku na Teneryfie i wróciliśmy bardzo zadowoleni
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.