Brzuszki rozpakowane, czas terroryzować mamę - Mamusie styczniowe 2016 cz. 1 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-04, 08:50   #1291
czarnulax
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki rozpakowane, czas terroryzować mamę - Mamusie styczniowe 2016 cz. 1

Czeka mnie wizyta u dentysty. Świetnie

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Casa mam do Ciebie pytanie. Jak mogę sobie pomóc na ból pleców? Od porodu okropnie mnie bolą plecy, mniej więcej w środkowej części. Wstaje już taka połamana, po kilku godzinach musze wstać, bo tak boli. (To nie wina materaca itd, bo ten sam, a wcześniej się wysypiałam spokojnie) A po całym dniu gdzie muszę małą podnosić, schylać się itd. jest tragedia. Mąż masuje i pomaga na moment, na tyle że następnego dnia jestem w stanie funkcjonować. Może jakieś ćwiczenia na to?
Stary 2016-03-04, 08:50   #1292
uaoo
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki rozpakowane, czas terroryzować mamę - Mamusie styczniowe 2016 cz. 1

Córka mnie nagadała. Dziś na śniadanie naleśniki.. z nuttella. Zapraszam

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 08:59   #1293
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry właśnie jem śniadanie w łóżku z małym bo gamon się skarży jak go zostawiam samego Mam godzinę na prysznic i ogarnięcie się.

Uaoo mała świetna

Keas a olej sprzątanie, obiad zamów i wyśpij się jak zapyta co się stało powiesz ze poszłaś za jego rada i dzisiaj spalas jak mały spał
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:05   #1294
86ewula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Casaa właśnie moja też bąbelki robi ze śliny

Ewula a szaleje Ci jeszcze przy cycu? Moja ostatnio może trochę mniej ale niestety ciągle, a dzisiaj to była masakra :-(

Mi jest strasznie brak czasu na to żeby usiąść j zrobić paznokcie, pedicure, jakaś maseczkę, wszystko na speedzie, bo zaraz się obudzi. Mogłabym niby wieczorem jak mąż jest ale te chwile się wykorzstuje na ważniejsze rzeczy - ogarnąć coś, jakieś jedzenie. Poza tym mała wieczorem jest maruda, także trochę się zmieniamy bo trzeba sporo nosić i bujać.
No i siłki mi brakuje... chodzę raz w tyg na jogę i na te spacery, ale brak mi takiego regularnego intensywnego ruchu. A to też wygląda tak że jeśli mąż może z nią zostać to albo ja idę gdzieś albo zajmuje się jakimiś pilniejszymi sprawami. Także czasu jest mało na takie rzeczy i trzeba dokonywać selekcji. Ech... może za jakiś czas będzie łatwiej, ale zaraz trzeba będzie do pracy wracać i będzie tego czasu jeszcze mniej.
niestety dalej szaleje ale już wiem że czasami idą bączki a czasami chce beknąć a czasami nie wygodnie mu. .. karmię go już tylko pod górkę. Nakładam go na siebie i widzę że jest trochę lepiej. Raz że szczelnie łapie sutka , dwa że sobie odbeknie bo jest pod kątem ułożony, łatwiej mu puścić bączka w tej pozycji bo ma nóżki podkurczone. A jak szaleje zbyt mocno to wkładam smoczka i kończę karmienie.. nic na siłę. Z głodu nie umrze. . Na początku bałam się że nie będzie przybierać ale się myliłam. . Ładnie tyje a ja na siłę go nie próbuje już karmić. Nie raz już po minucie jest ryk. .. Czasami widzę że jest bardzo głodny bo na smoczek się wręcz rzuca a po kilku łykach mleka płacze więc albo boli brzuszek ,albo zgaga albo nie wiem co. .. mam nadzieje że za miesiąc będzie już lepiej. . A wiem Że ponowne przystawianie go do piersi powoduje histerie więc smoczek ratuje nam codziennie sytuacje i od kąd tak robię jest dużo lepiej. .

Mój często kaszle. Wydaje mi się że to mleko lub ślina wiec się nie zamartwiam jak temperatura jest w normie.

My zaczynamy walkę z ciemieniuchą :/ wczoraj dojrzałam nad czołem a po kąpieli już widziałam całą górę że się łuszczy

My dziś nocke mieliśmy mało komfortową. .. Karmienie 22/24/2/3:30/5/6:30 i od 7 na nogach. Mały w leżaczku gadał pół godziny a ja zjadłam śniadanie i wypiłam kawkę , rozladowalam Zmywarkę a młody teraz już śpi. .. jakoś fajnie mi się wstaje mimo Zmęczenia jak jest bezchmurne niebo i słońce ♡

Miłego dzionka Wam Życzę .

PS. Czy waszym maluchom też tak rosną rzęsy ? Co tydzień widzę co raz dłuższe są.

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2016-03-04 o 09:13
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:12   #1295
mojakaren
Zakorzenienie

Keas podkulone ma nóżki czasem tylko prostuje.

Co do tego kaszlu to moj czasem po jedzeniu sobie kaszlnie. A ma goraczke? Bo faktycznie teraz i lekarza pelno chorych dzieci zeby czegoś gorszego nie zlapal...

Uaoo haha córa fajna! Czyli ten poczatkowy kryzys gdzie czula sie odtracona zazegnany?

Czarna smutna piątka też muszę isc do dentysty ale mam stracha widlkosci tego ubytku do zrobienia

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:16   #1296
86ewula
Rozeznanie

U nas jak kładę na brzuszek to ma podkulone ale jak zaczyna się wiercić to włączam suszarkę i okrężnymi ruchami głaszcze po plecach. Wtedy się relaksuje . prostuje nóżki i zasypia. A przy okazji masuje się brzuszek i ta nieszczęsna przepuklina.

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2016-03-04 o 09:17
Stary 2016-03-04, 09:23   #1297
keas
Raczkowanie

Brzuszki rozpakowane, czas terroryzować mamę - Mamusie styczniowe 2016 cz. 1

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Keas podkulone ma nóżki czasem tylko prostuje.

Co do tego kaszlu to moj czasem po jedzeniu sobie kaszlnie. A ma goraczke? Bo faktycznie teraz i lekarza pelno chorych dzieci zeby czegoś gorszego nie zlapal...

Uaoo haha córa fajna! Czyli ten poczatkowy kryzys gdzie czula sie odtracona zazegnany?

Czarna smutna piątka też muszę isc do dentysty ale mam stracha widlkosci tego ubytku do zrobienia

Karen tym za☠☠☠iaszczym termometrem 150 mierze i pokazuje 37,6 a pozniej 37,4. Czasami 37,8. 37,2
Chyba poczekam jeszcze, jak mowicie ze wam tez kaszla.

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
U nas jak kładę na brzuszek to ma podkulone ale jak zaczyna się wiercić to włączam suszarkę i okrężnymi ruchami głaszcze po plecach. Wtedy się relaksuje . prostuje nóżki i zasypia. A przy okazji masuje się brzuszek i ta nieszczęsna przepuklina.

A jak na brzuszek kladziecie? Z pleckow obrot czy jakos inaczej?

Edytowane przez keas
Czas edycji: 2016-03-04 o 09:27
keas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 09:24   #1298
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Kinga pięknie Szymek pospal

Casaa to u Was tez juz się przerwy wydłużają super

Keas to TZ sie nie popisał :/ co do spania na brzuszku to ja juz nad ranem biore Malego do siebie i sobie spi na brzuchu a ja przy nim

Właśnie ostatnio zauważyłam ze jak spi na brzuchu to trzyma rączki wzdłuż tułowia dziwnie tak chyba niewygodnie

Karen, moja śpi podobnie, jak śpi na brzuchu, nie zawsze ale często - rączki wzdłuż tułowia hehe wygląda jak foka na brzegu

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:25   #1299
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
To łączę się w bólu Ja nawet nie wiem co będzie robione, może w końcu któryś dentysta odkryje w czym jest problem, bo będę szła z tym samym po raz 7 (!) w tym mieście. Ale i tak mnie już na samą myśl boli
Stary 2016-03-04, 09:25   #1300
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Ja tez ciągle frida odciągałam, kupiłam katarek o niebo lepszy.

Moja córka jest świetna. Budzi mnie i mówi: "Trzeba zmienić pampersa Kalinie" podała mi chusteczki i pampersa. Patrzę Kalina leży obok mnie obudzona. Następnie mówi: "a późnij dasz jej cycka ok?" haha
Słodka

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Casa mam do Ciebie pytanie. Jak mogę sobie pomóc na ból pleców? Od porodu okropnie mnie bolą plecy, mniej więcej w środkowej części. Wstaje już taka połamana, po kilku godzinach musze wstać, bo tak boli. (To nie wina materaca itd, bo ten sam, a wcześniej się wysypiałam spokojnie) A po całym dniu gdzie muszę małą podnosić, schylać się itd. jest tragedia. Mąż masuje i pomaga na moment, na tyle że następnego dnia jestem w stanie funkcjonować. Może jakieś ćwiczenia na to?
Oj a co się z zębami dzieje?

Ja też muszę bo mam ubytek i coraz bardziej boli ale odkladam poza tym muszę zrobić zdjęcie i prawdopodobnie wyrwać dwie ósemki ale to jeszcze bardziej odkladam

Wspolczuje bólu pleców

Cytat:
Córka mnie nagadała. Dziś na śniadanie naleśniki.. z nuttella. Zapraszam

Cytat:
niestety dalej szaleje ale już wiem że czasami idą bączki a czasami chce beknąć a czasami nie wygodnie mu. .. karmię go już tylko pod górkę. Nakładam go na siebie i widzę że jest trochę lepiej. Raz że szczelnie łapie sutka , dwa że sobie odbeknie bo jest pod kątem ułożony, łatwiej mu puścić bączka w tej pozycji bo ma nóżki podkurczone. A jak szaleje zbyt mocno to wkładam smoczka i kończę karmienie.. nic na siłę. Z głodu nie umrze. . Na początku bałam się że nie będzie przybierać ale się myliłam. . Ładnie tyje a ja na siłę go nie próbuje już karmić. Nie raz już po minucie jest ryk. .. Czasami widzę że jest bardzo głodny bo na smoczek się wręcz rzuca a po kilku łykach mleka płacze więc albo boli brzuszek ,albo zgaga albo nie wiem co. .. mam nadzieje że za miesiąc będzie już lepiej. . A wiem Że ponowne przystawianie go do piersi powoduje histerie więc smoczek ratuje nam codziennie sytuacje i od kąd tak robię jest dużo lepiej. .

Mój często kaszle. Wydaje mi się że to mleko lub ślina wiec się nie zamartwiam jak temperatura jest w normie.

My zaczynamy walkę z ciemieniuchą :/ wczoraj dojrzałam nad czołem a po kąpieli już widziałam całą górę że się łuszczy

My dziś nocke mieliśmy mało komfortową. .. Karmienie 22/24/2/3:30/5/6:30 i od 7 na nogach. Mały w leżaczku gadał pół godziny a ja zjadłam śniadanie i wypiłam kawkę , rozladowalam Zmywarkę a młody teraz już śpi. .. jakoś fajnie mi się wstaje mimo Zmęczenia jak jest bezchmurne niebo i słońce ♡

PS. Czy waszym maluchom też tak rosną rzęsy ? Co tydzień widzę co raz dłuższe są.
Super że już sobie lepiej radzicie z karmieniem

Mój też ma super rzęsy, aż mu zazdroszczę

Pogadal, strzelał usmiechami jak to zwykle rano i usnął jeszcze na niecala godzinę więc ja też spałam bo byłam niedospana teraz wzięłam go do cyca i może przysnie jeszcze bo bym poszła się umyć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:27   #1301
kasia01987
Wtajemniczenie

Dzień doberek) obudziła nas kupa, nawet nie wiedziałam że tak pozno

Czarna mogę iść za Ciebie ja z tych nienormalnych co lubią dentyste:p

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 09:33   #1302
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ewula ja też właśnie, jak już bardzo szaleje i praktycznie nie je to odstawiam ją i daję smoczka i też tak nerwowo go ssie. Ale ja trochę myślę że może to też chodzi o to, że ma właśnie wtedy duża potrzebę ssania a nie chce jeść i być może na cycku się denerwuje że mleko leci?
Ale tak jak opisujesz to mamy identycznie niemal. Tylko u mnie zmiana pozycji nie pomaga. U mnie ze 2 razy pomogło jak ja karmilam a mąż stał obok z suszarką i wtedy się uspokoiła i zjadła.

Stary 2016-03-04, 09:35   #1303
uaoo
Zakorzenienie

mojakaren, teraz ona jest siostra, Kalina siostrzyczką

Ja do dentysty chodziłam cala ciaze i teraz po ciąży chodzę, bo mi się zęby sypią. Jak pierwszy raz poszłam po ciąży to dentystka patrzy i do mnie "no pani higienistko" i zaczęła się śmiać haha. Mam dwa zęby do robienia eh.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-03-04, 09:37   #1304
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Kurcze ja też powinnam do dentysty, bo w ciąży nie chciała mi robić że znieczuleniem, bo nie pilne. A teraz się zebrać nie mogę... a przy kp mozna znieczulenie?

Stary 2016-03-04, 09:50   #1305
uaoo
Zakorzenienie

można

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-03-04, 09:52   #1306
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze ja też powinnam do dentysty, bo w ciąży nie chciała mi robić że znieczuleniem, bo nie pilne. A teraz się zebrać nie mogę... a przy kp mozna znieczulenie?
Chyba jakieś specjalne są bo znajoma odciągala mleko bo chyba 4 h po tym zwykłym nie mogła karmić
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:57   #1307
lune1992
Zadomowienie

ewula moj tak samo mial ze swirowal identycznie przy cycu, tuchodzi o gazy o brzuszek. Ja daje Bobotic 4 kropelki do kazdego karmienia i jakos 2 tyg po zaczeciu tego problem zniknal. Tez karmiłam 'pod gorke' pamietam. Nie lubiłam wtedy karmic. A ty dajesz cos bo zapomnialam?

keas moj tez ma taka wydzieline
Jak widze ze moj juz śpiący to kłade go sobie na brzuchu, brzuch do brzuszka i sie kłade. Troche nim kołysze i on zasypia, potem przekłądam jakos na łóżko. Sprobuj tak. Moj wtedy długo śpi jak teraz, jest mu dobrze. jak sie wierci juz to wciskam smoka

Uaoo jaką masz cudowną córeczkę

Moj spi i spi a mi cyc eksploduje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160304_094303.jpg (132,8 KB, 22 załadowań)
Stary 2016-03-04, 09:57   #1308
86ewula
Rozeznanie

Ruda3d ja tez czasami podczas karmienia włączam suszarkę. To trochę się uspokaja i je dłużej. na początku mąż w nocy trzymał suszarkę masował brzuszek a ja karmiłam :-D teraz widzę ze ten typ tak ma że w nocy jest zawsze jedno karmienie które trwa z 2 minuty i spowrotem do kołyski. Poprostu chce się napić ? Albo ma potrzebę ssania tak jak mówisz. Czasami też ssie smoczka strasznie nerwowo i chce mu dać pierś to weźmie na chwile i ryczy. Wkładam smoczka i cisza. .. Także chyba mam się trafiła taka parka dzieciaczków poprostu i trzeba przeczekać ... wcześniej strasznie przeżywałam te jego histerie bo Wył .. od kąd działamy smoczkiem jest lepiej z moją psychiką

A z wzdeciami jest nadal tak samo tylko my sobie lepiej radzimy. Staram się aby spał na brzuszku w dzień. Do tego po kąpieli pierwszy sen jest na brzuchu i często koło 5 rano go już kładę na brzuszek. Wtedy rano nie ma takich ataków płaczu bo się wypierdzi. Dużo masuje i zauważyłam że łatwiej mu się załatwić w huśtawce bo w niej ma pozycję fasolki i do tego odwraca jego uwagę.

Kurcze mówicie dentyście. .. Strach się dc bać ale na samą myśl mi nie dobrze. Jeszcze e ciąży zaczęła mi się trzecia ósemka wyżynać. .. dwie juz wyrwałam. . Nie wspominam dobrze. ..

Uaoo kochaną masz córeczkę. A i naleśniki bym chętnie zjadła :O

Edit
Lune dawałam sab simplex delicol biogaje (nadal) i nawet espumisan Kupiłam mimo tego samego składu co sabsimplex. Z tym że jak po 4-5 dniach nie widziałam poprawy to przestałam dawać. Teraz tylko biogaja. Mi się wydaje że on chce puścić bączka a się napina i zaciska zwieracze. I W ogóle jest taki wrażliwy że nawet jak mu się uda to płacze. .

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2016-03-04 o 10:02
Stary 2016-03-04, 10:07   #1309
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

Ja polecam ci z cłego serca zwykłą piłke do ćwiczen. Jak odbijam małego czy usypiam to sie kołysze, krece bioderkami i meega ulga. Ja tak wyleczyłam moją rwe kulszową
Nawet wieczorami sobie tak siedze z nim i tv oglądamy

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Ewula ja też właśnie, jak już bardzo szaleje i praktycznie nie je to odstawiam ją i daję smoczka i też tak nerwowo go ssie. Ale ja trochę myślę że może to też chodzi o to, że ma właśnie wtedy duża potrzebę ssania a nie chce jeść i być może na cycku się denerwuje że mleko leci?
Ale tak jak opisujesz to mamy identycznie niemal. Tylko u mnie zmiana pozycji nie pomaga. U mnie ze 2 razy pomogło jak ja karmilam a mąż stał obok z suszarką i wtedy się uspokoiła i zjadła.
U mnie to samo było z nerwowym ssaniem smoka. jakby chciał go wyrwac i maz mowil ze 'strzela smokiem'.
Tu mowie ci ze chodzi o bol brzuszka o to ze sie dzieciak denerwuje i ssanie go jakby odstresowuje. Mojemu na szczescie to juz przeszło. ale skonczył juz 2 mies 3 dni temu a twoje ile ma?

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Edit
Lune dawałam sab simplex delicol biogaje (nadal) i nawet espumisan Kupiłam mimo tego samego składu co sabsimplex. Z tym że jak po 4-5 dniach nie widziałam poprawy to przestałam dawać. Teraz tylko biogaja. Mi się wydaje że on chce puścić bączka a się napina i zaciska zwieracze. I W ogóle jest taki wrażliwy że nawet jak mu się uda to płacze. .
No jakbym czytała o swoim dziecku...
Za krotko dawałas po prostu. Ja daje konsekwentnie i jakby mam inne dziecko. Jak skonczy 3 mies to odstawie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 10:17   #1310
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Moja córka jest świetna. Budzi mnie i mówi: "Trzeba zmienić pampersa Kalinie" podała mi chusteczki i pampersa. Patrzę Kalina leży obok mnie obudzona. Następnie mówi: "a późnij dasz jej cycka ok?" haha

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Ja nie mam 2 dzieci chodzi ci i uaoo
Widzisz, po prostu 2 jest Ci pisana

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 10:22   #1311
uaoo
Zakorzenienie

Naleśniki zrobiłam z mlekiem migdałowym i smażyłam na oleju kokosowym. Polecam!

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Na tvp2 mówią o prawidłowym noszeniu dzieci.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-03-04, 10:35   #1312
kinga1701
Zakorzenienie

ewulapolecam karmić (chyba podobnie jak Ty piszesz) w ten sposób jak na filmiku od min 4.36 odkąd tak karmię jest o wiele lepiej, łatwiej się załatwia i nie je tak łapczywie, odbija mu się też jak tak leży, chociaż im starszy tym ma więcej siły i trochę zaczyna mi się odpychać i też mi się wydaje tak jak lune pisze, że za krótko kropelki dawałaś, to trzeba czasu, a Ty mogłaś odstawić zanim zanim zaczęły przynosić skutek.

Cytat:
Naleśniki zrobiłam z mlekiem migdałowym i smażyłam na oleju kokosowym. Polecam!
Podczas cukrzycy smażyłam na oleju kokosowym i dla mnie wtedy wszystko miało smak kokosa.

Edit: zapomniałam o filmiku https://www.youtube.com/watch?v=CG-37ZU6L8E (patrzę teraz, że nazywa się pod górkę, czyli tak jak Ty mówisz, ale skoro juz napisałam to wstawię )

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2016-03-04 o 10:39
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 10:35   #1313
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez ciągle frida odciągałam, kupiłam katarek o niebo lepszy.

kochana

Cytat:

Tak, w szpitalu miała takie króciutkie, a teraz zmiana z dnia na dzień, ma już takie długaśne
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 10:36   #1314
kinga1701
Zakorzenienie

A i do dentysty też muszę iść ja widzę 2 zęby do naprawy on pewnie z 10
Stary 2016-03-04, 10:39   #1315
uaoo
Zakorzenienie

Kinga, ja smażę wszystko na oleju kokosowym i nic nie ma smaku kokosa. I smażę na oleju bezzapachowym.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-03-04, 10:42   #1316
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga, ja smażę wszystko na oleju kokosowym i nic nie ma smaku kokosa. I smażę na oleju bezzapachowym.
U mnie to chyba w psychice było, bo nie lubię zapachu i smaku kokosa i tak sobie wkręciłam, mąż też mówi że nic nie czuł
Stary 2016-03-04, 10:45   #1317
uaoo
Zakorzenienie

Ja tez kokosa nienawidzę ale zauważyłam też, że odkąd smażę na tym oleju to się jakoś lepiej czuje no i te posiłki nie są tłuste.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-03-04, 11:02   #1318
Dotka90
Zakorzenienie

Kurde, nakarmiłam młodego, poprzytulaliśmy się, odłożylam go i śpi A on nigdy nie śpi po tym porannym karmieniu. Wziełam prysznic (z myciem włosów!) ugotowałam owsiankę, zrobiłam kawę, a on śpi nadal! Nawet poszłam mu okno tam uchylić, bo jest dość ciepło, a on nadal śpi.
Szok, ciekawe co będzie później

W Tesco promocja na pieluchy:

Dwójki:
34,99 / 68 sztuk
49,99 / 100 sztuk

Trójki:
74,99 / 136 sztuk

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Ahah dobra, już wyje
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 11:07   #1319
iola14
Rozeznanie

Dzień dobry

koktajlowa U mnie z ochotą też kiepsko. A teraz jeszcze gumki dochodzą i w trakcie dyskomfort odczuwam to już w ogóle nie chce mi się za nic zabierać

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Juz po spacerze biedra jest cudowna milo pospacerowac miedzy polkami (maz z maly spacerowali dookola biedronki)

Wyslane z Lumia920.

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Hmm nie wiem, ale dziwne to jest. Teoretycznie przy kp nie powinno byc
Ja już dostałam @ a bardzo intensywnie kp

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Co wy robicie na te obiady że tyle wam schodzi? Młody jak przymknie oko to w 10 min oskrobie ziemniaki, przygotuję mięso do smażenia/gotowania, wszystkie gary na kuchenkę i pół godziny przed powrotem tz idę z małym na rękach i włączam ziemniaki, wsadzam mięso i tańcze z małym po kuchni. Jak nie smażę tylko gotuje na parze to wrzucam i się wszystko robi aż tz nie wróci i nie wyłączy
U mnie też tak ostatnio gotowanie wygląda

Cytat:
Czy wy też czujecie sie zmęczone? zmęczone życiem? i nieszczęśliwe?
Jestem mega zmęczona, życiem też, ale szczęśliwa. U mnie jest tak, że siedzę w tym domu z dziećmi już ponad dwa lata i chwilami mam tak dość, że czuje się bardzo niezadowolona z tego jak wygląda moje życie. No ale wyśpię się i mi przechodzi. Co nie zmienia faktu, że tęsknie za ludźmi i pracą bo na razie jedyną dorosłą osobą z którą rozmawiam jest mój mąż

Cytat:
Czy Wasze dzieciaczki też się tak slinią? Kurcze moja ciagle prawie się slini, ja nie wiem czy to jest normalne :-(

My mieliśmy dzisiaj cudowną noc Grześ i Magda ani razu się nie obudzili Poszli spać o 21 i Grześ przebudził się o 5 i wtedy też Magdę do karmienia obudziłam. Wyspałam się jak nigdy Chyba z tego szczęścia okna umyje
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 11:11   #1320
uaoo
Zakorzenienie

Kurde, mam nadzieje że ja tak szybko nie dostane @. Po pierwszej ciąży dostałam dwa miesiące po porodzie.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości