![]() |
#1291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Słyszałam że po 6 msc się pogarsza ze spaniem. Dziś przez cały dzień sumarycznie Franek spał około 50min.
Maria nawet nie pomyślałam w ten sposób że patologia i dajesz Dorci śledzie! To tak polzartem w kwestii tego ze ja jakoś nie mogę się przekonać żeby dawać Frankowi to co ja jem. Może byłoby łatwiej gdybym zdrowiej jadła. Oj nic mnie tak nie denerwuje jak 3-4 letnie dzieci ze smokiem gadające na.całego bez.wyjmowania go z buzi. A dziś.będąc u lekarza w poczekalni była dziewczynka ok 4lata I z butli piła herbatkę. Franek też lubi wafle ryżowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czuję się jak królowa!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę spróbować wafle ryżowe, tylko te które widziałam w Biedrze mają sól w składzie. Polecacie konkretne bez soli w składzie? Cytat:
Czasem peeling, balsamowanie i maseczka to luksus ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1294 |
Rozeznanie
|
Ja kupiłam w biedrze naturalne a w składzie 100% brązowy ryż.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Śliweczka pytałaś o tekst męża czy wątpi, ja czasami wątpię
![]() Zebrah usypianie cztery godziny masakra, pewnie byłaś już wykończona. Pikpik fajny pomysł na przebranie Rafka, karmienie w Mac'u dobre, pewnie ochroniarz się zainteresował ![]() Majkela nie był to śledź w śmietanie tylko sałatka z warzywami z odrobiną oleju, u Ciebie też nieźle z sałatką, a nie myślałaś o blw, bo nie pamiętam? Honciafajnie, że pamiętałaś, że Dorcia to Bożydar ![]() Paulinagm sterydy można tylko z głową, immunosupresanty chyba lepsze, w obu przypadkach używam do usunięcia najgorszego stanu, a później opanowuje kremami i maściami - mówię tu o sobie. Lena nie chcę być złym prorokiem, ale mogą przyjść takie czasy, że Twój facet będzie musiał się ograniczyć, bo różnie bywa w życiu, a z takim podejściem będzie mu bardzo ciężko, rodzice chyba mu niczego nie ograniczali? Australia już dwójki? Nieźle, u nas teraz górne jedynki, jak mnie gryzą w cyca to krzyczę ała, ale wtedy potrafią się śmiać. Uznaję wtedy, że już się najadły i je odstawiam. Dziś tak Kinia zrobiła w nocy, więc zabralam cycka i dałam smoczek. Okazuje się, że Kinia sporo wczoraj zjadła buraka, bo jakieś dziesięć małych kawałeczków znalazłam w pieluszce.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2017-01-10 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Karmimy się ( nocą bez tańców
![]() ![]() Kolorowych i nieprzerwanych aż do rana snów ![]()
![]() |
#1298 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za info ![]() Cytat:
![]() U Nas też burak trafił do brzuszka bo kolor koopy bordo-zieleń i fragmenty były ::P Jutro na śniadanie kasza manna zobaczymy czy tknie panienka moja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
Madzia artykul przeczytałam, dzięki. Ten z dziecisawazne.pl bardziej mi wszystko wyjaśnił, bo ten z zielonego zagonka trochę dla mnie pachniał demagogią. Nie interesowałam się słoiczkami, bo odkąd przeczytałam o blw (zdaje się dzięki anuszce
![]() ![]() Sama nie wiem co zrobić, bo nie mam dostępu do sprawdzonych produktów, warzyw bio w sklepach nie ma za dużo, głosy chodzą, że nie są one do końca eko ![]() To się rozpisałam, uciekam spać, dobrej i spokojnej nocy. Obyśmy jutro wszystkie tak martwiły się jak agusia, że nasze dzieci nic nie zjadly przez noc i nie przybraly na wadze. ![]()
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2017-01-10 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Rozeznanie
|
Madzia, Maria- nigdy nie pomyślałam, że będę komuś gratulować składu kupy dziecka- ale- ale- BRAWA! Czyli jednak zjedzone
![]() Majkela- ja następnym razem też poproszę o Nebudda- teraz po prostu zużywam zapasy Pulmicortu, które mi zostały z poprzedniej choroby. Pikpik- a wiadomo jaka przyczyna przerzedzenia czupryny? Robiłaś sobie może ostatnio badania na tarczycę? Australia- to czekamy aż się wyklują ząbki. U nas ani jednego. Parę razy wzięło młodego na ciągnięcie matki podczas karmienia, ale skończyłam wtedy karmienie i powiedziałam głośno "nonono"- popatrzył z takim zdziwieniem prześmiesznie. Czasem jeszcze ciągnie, ale mniej jak mu pogrożę palcem ![]() Leoncjo poszedł spać dzisiaj bez szemrania i już bez gorączki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Rozeznanie
|
Witam, ja dziś po dwoch winach więc może nie składzie napiszę. Tzn jedno wino na trzy dzielone, drugie na dwie baby
![]() Honcia cyckozumba mnie powaliła ![]() Ogólnie chyba jestem jedyna mama która gotuje zupki dziecku nie patrząc czy to bio, eko czy inne badziewie. Wychodzę z założenia że te bio i eko często są oszukane, a po drugie lepiej żeby od razu przyzwyczaił się do chemii otaczającej nas bo pod kloszem ile można trzymać. Ale to moje zdanie. Honcia a próbowałaś mix dynia marchew i bataty? Wychodzi bardzo słodkie i Gabi chętnie taka zupę wcina. Wczoraj na fb zamieściłam filmik jak Gabi pierwszy raz jadł warzywka w kawałkach. Jestem z niego dumna, super sobie radził. Niestety nie ruszymy z Blw bo mąż na to się nie zgadza bo boi się dławienie i sprzątania. Więc nic na siłę, Gabi będzie na łapkach a jak ja będę w domu to będzie dostawał coś do ręki. Co do mleka antyrefluksowego pierwsza noc bez zmian, pobudki co godzina, co pół. Idzie się załamać. Zobaczymy jak dziś. Ale jest cos na rzeczy bo Gabi ciągle coś mieli w ustach i często wygina głowę maksymalnie do tyłu. Wiem że wujek google to zło i można się wkręcić więc narazie czekam jak będzie. Testujemy to mleko i zobaczymy co dalej. Usypianie 4 h to masakra ja bym się poddała. Często zostawiam Gabiego w łóżeczku żeby się wyglądał lub wybawil i potem próbuje ululac albo do salonu i się bawimy, tzn on się bawi. Współczuję dziewczynom bycia żywym smoczkiem, cieszę się że moje dziecko lubi smoczka i że już skończyliśmy kp. Miszka już na fb Ci gratulowalam zdolności plastycznych, super mata ![]() Moje dziecko też pelza do tyłu i zarzuca dupkę do góry czyli ino czekać jak dzieciaczki zaczną raczkować.
#1302 |
Raczkowanie
|
Zebrah ja pracuje przy bardzo silnej chemii( lakiery samochodowe) jestem uczulona i biore wspomagacze ale jak sie nachylam to i tak paruje wiec obrywaja.do tego teraz kp i wypadaja.konieczna byla interwencja.
Ja narazie sloiczki kupuje nie gotuje sama.dopiero jak juz na stale wprowadze te posilki bo teraz faza testow roznych dan i deserkow.kaszke mam.jako punkt staly narazie.swoich warzyw tez nie mam wiec wyjscia nie ma za bardzo.
#1303 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas noc okropna, odkąd kubusiowi przebił 1 ząb to raz trzeba go wybudzać w nocy, płacze i ani nie chce jeść ani spać nic kompletnie, wybudzamy go a i tak nie zje tylko idzie ponownie spać i wstaje już bez pobudek za 2 h na mleko, do tego wszystkie te ranki go swędzą ![]() Okazało się że to nie AZS tylko jakiś grzyb na skórze, doktor pobrał materiał do badania mikrobiologicznego, wyniki za miesiac, narazie się smarujemy ale widzę poprawę wszedzie tylko nie na plecach i buzi . ![]()
#1304 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Temat GMO... Temet rzeka... Ja część warzyw mam ze swojej działki, ale nasiona przecież kupuję a te nigdy nie są pewne. Mięsa nie mam ze swoich zwierząt więc jestem skazana na kupowanie. Coś tam na początek kupiliśmy dla M (jagnięcina i królik) faktycznie bio od sprawdzonych hodowców ale przecież cale zycie nie będę jej karmić jagnięciną bo zbankrutuję ![]() Nie ma się co łudzić, ze cokolwiek oznaczone logiem bio w sklapach faktycznie takie jest. Gdzieś zawsze jest ingerencja czlowieka po drodze, mieszanie w genach, nawozy, pestycydy. Wychowana jestem na wsi i trochę wiem jak to wygląda. Buraczki nigdy nie są takie ładne, marchewki równe a " prawdziwa" pietruszka przypomina raczej kłącze perzu ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
Justyna ja też kupuje normalne warzywa poza tymi które mam od rodziców. Czekałam długo z rozszerzaniem diety, Hania zjada te warzywa/owoce co my. Myślę, że nie robię jej krzywdy.
W bio nie do końca wierzę. Rodzice sami mają swój ogród, ziemniaki i jest tak jak Honcia pisze jak się użyjesz oprysku czyt chemii to nic nie wyrosnie lub robaki zjedzą. Sklepowe bio też muszą mieć ulepszacze bo inaczej nie da rady. Mięso na początek indyka i rybkę dam. Nie mam dostępu do dobrego i eko więc kupię w sklepie. Warzywa:brokuł, kalafior, fasolka kupuję mrożone. Jedziemy z Hania do dermatologa. Hania ma dziwne skupiska czewonych krostek, przesusza się to i luszczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1308 |
Zakorzenienie
|
Marlena-Lena zapraszam
![]() ![]() Moja też na noc smoczka dostaje i do wózka. A od pewnego czasu i w dzień, bo jeczy i jeczy i przestać nie może :P
#1309 |
Rozeznanie
|
Madzia to dobrze bo myslam że sama tak robię. Też nie wierzę w eko i bio, bo w Polsce moja mama ma ogródek i też wiem jak to jest, jak da naturalny nawóz to owszem warzywa piękne jeśli ich robaki wcześniej nie zjedzą. Ile ona kobinowala że skorupkami jaj, pokrzywa i innymi rzeczami aby odstraszyć robaki, niestety jak chemia nie prysniesz to nic z tego nie będzie. Tutaj nie mam ani jednego warzywa z pola, wszystko sklepowe. Gabi je już dwa miesiące i jest chyba ok. Indyk i królik też sklepowy zjada.
Gabi też ma takie plany tuż przy łokciach. Tak jak pisałam tutejszą lekarka stwierdziła że egzema i dała maść że sterydami, zasugerowała przez męża kazała odstawić mięso. Narazie nie daje mięsa i smaruje Latopikiem, Emotopik i Dexderylem, powoli schodzi.
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1311 |
Rozeznanie
|
Claudette biedny Kubuś, oby szybko mu zginęło to coś, bo biedactwo się męczy. Gratulacje kolejnego zabka
#1312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Madzia, a fasolkę mrożoną też masz taką ciętą? Bo ja wczoraj się zastanawiałam, ale w końcu Marysi jej nie dałam, bo uznałam, że to może za małe i za krótkie do trzymania w rączce? ![]() Powodzenia u dermatologa, daj znać po wizycie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Konto usunięte
|
A ja umieram. Wczoraj już się czułam dobrze i zjadłam na obiad makaron z cebulą, kiełbaską, pomidorami i serem żółtym. O głupia ja, jeszcze dokładkę wzięłam. Już wczoraj się źle po tym czułam. W nocy wymiotowałam, a dzisiaj mam biegunkę i taki ból żołądka że nie mogę się wyprostować.
No i już wczoraj zauważyłam, że mam mniej mleka, a dzisiaj to już w ogóle masakra. Ignaś się strasznie denerwuje, bo jak go przystawię to musi bardzo długo ssać żeby zaczęło lecieć i leci tylko chwilkę. Nie wiem co mam zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Leoś dzisiaj jest nie do wytrzymania. Wyje co chwilę, pół nocy pobudek- chyba jednak zęby. Posmarowałam Dentinoxem- dawać Nurofen? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Staram się normalnie karmić ale nie mam czym. Mały zjada z dwóch piersi w sekund pięć i płacze dalej. O ile w ogóle uda mu się sprawić żeby mleko zaczęło płynąć. Teraz dałam mu kaszkę na mm i jest ok. On tylko 1 raz w życiu pił z butelki, nawet nie mam niedzidziusiowego smoczka ![]() Najwyżej będzie miał dzisiaj dzień kaszki... A blw jest dla niego chyba niehigieniczne i się mu nie podoba ![]() Przydałaby mi się kroplówka ![]() Wg. mnie na ząbkowanie lepiej dać nurofen albo paracetamol. Te żele to chyba średnio działają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A banana, jabłko je? Żeby go znowu te kaszki nie zatwardziły. Leon wczoraj kupki nie zrobił- chociaż robi codziennie- i wyszedł dzisiaj taaaaki twardziulec że hej. Za dużo było chrupek i wafli ryżowych chyba ![]() Zdrowiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję ![]() Cytat:
Chciałabym wiedzieć co mu jest ... My od początku na sloiczkach bo kubuś nawet banana podziobanego widelcem nie chciał (wymiotował) jedynie ze słoika zjadał, ale teraz się przekonał i już co mu ugotuje to zje. Cytat:
Cytat:
![]() Dzieczyny jutro chce ugotwać kubusiowi pierść z kurczaka i do tego jakie warzywka ? razem w wodzie gotować mięso i warzywa i zblendować dodając trochę wody w czym były gotowane ![]()
![]() |
#1318 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja bym podala środek przeciwbólowy. Moim zdaniem dziecko też czasem musi odpocząć od tego bólu.
![]() |
#1319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj poszłam na łatwiznę- ugotowałam zupę jarzynową dla całej rodziny pokrojoną w słupki jak do BLW ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Czytam od końca. Po kontroli Gabi już ok. Tylko inhalacje na lejacy katar i fenistil. Niestety Igi nadal nieladnie ma na oskrzelach także do konca tygodnia suedzimy w domu w trójkę. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.