|
|
#1291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Hej!
Jednak się pogodziłam ze swoim:/ Ale czasami naprawde mam dosyc wrrr...... Ale wczoraj się dowiedziałam ze będę mamusią hehe już się cieszę. Jutro idę na badania i się dowiemy w którym tyg jestem ))) Ale boję się że suknię trzeba będzie przerabiac :/ o mamo
|
#1292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kitek gratulacje!! SSR jak sie slyszy o porezentach na komunie to ludzie przesadzaja ja mysle ze lancuszek czy zegarek wystarcza Dobre polaczenie ewentualnie branzoleta z grawerem )A to ci mamusia
|
|
#1294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
gabza, gratulacje i duzo zdrowia
![]() *** SSR, na chrzest to chyba najlepiej cos symbolicznego, jakis medalik, biblia, albo zegarek... a co do komunii to kumpel z roboty jest chrzestnym i kupuje rower.. tylko wlasnie najlepiej sie zgadac z 2 rodzicem chrzestnym i rodzicami zeby nie wyszedl zdublowany prezent albo zrobiz z nimi zrzutke ;D*** dzisiaj doszly zawieszki i powiem że wyglądają ślicznie jeszcze lepiej niz na alle ;D wstawiam zdjęcie z reala ;D
|
#1296 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie będziemy się rozglądać za mieszkaniemZegarek to jest myśl Dzięki, za pomysł, le może go na Komunię wyposażę, albo nie pomyślę jeszcze![]() Cytat:
Na chrzest to może coś symbolicznego, a na Komunię jak już wybadam sytuację to zaszaleję ![]() Cytat:
Pomyślę jeszcze, żeby się nie okazało, że dostanie dwa aparaty, albo dwa telefony![]() Cytat:
![]() No i GRATULACJE Fajnie Ci, a suknią się nie martw, pewnie wcale nic nie będzie do poszerzania, bo ślub za ponad miesiąc. No i jak się czujesz? Jakieś mdłości? Poopowiadaj nam trochę![]() Cytat:
Cytat:
Lady a Ty w tym salonie mówiłaś, że Ci kiecka na 3 X potrzebna? Bo ja myślałam, żeby powiedzieć, że na tydzeiń wcześniej mam ślub, wtedy bym miała kieckę gotową od tygodnia i zero stresu, a słyszałam, że tak dziewczyny mówią jeśli chodzi o te nasze TG salony
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1298 |
|
Wtajemniczenie
|
LadySith a mozesz podac linka do tych zawieszek?bardzo mi sie podobaja
![]() Gabza gratulacje SSR a chcecie cos kupic czy wynajac? orientujecie sie dziewczyny ile owocow trzeba kupic na ok 70 osob? |
|
|
|
#1299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nasz szef znając ilość gości okresli ilość kolocza na stół, owoców i drobnicy cukierniczej
|
|
#1300 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ta to musiała przeżywać![]() Cytat:
Chcielibyśmy oczywiście kupić mieszkanko, ale wesele robimy sami i już fundusze są uszczuplone, a teraz ceny mieszkań spadają to może jakaś okazja się nawinie Poza ty ma tą nieszczęsną książeczkę mieszkaniową i pójdę zobaczyć ile ta premia gwarancyjna wynosi, ciekawa jestem. A wynająć też myślimy, ale to jak się nie uda kupić. Tak czy siak musimy się wyprowadzić i ja i TŻ od rodziców.Co do owoców, to my mamy w cenie, więc ja nie wiem, ale racja zapytaj się w twoim lokalu, ile inne pary brały i jakie? Na pewno Ci pomogą ![]() A ta drobnica cukiernicza to co to?
|
|
#1301 |
|
Raczkowanie
|
SSR mysle ze srebrny wystarczy
Zawieszka fajna zdecydowanie ladniejsza ![]() Sukienke lepiej miec wczesniej bo nigdy nic nie wiadomo ![]() Misia ja na szczescie mam wszystko w cenie ale zapytaj szefa to Ci podpowie A to moja coreczka
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
anialaura prześliczna ta Twoja księżniczka
Mam nadzieję, że chowa się dobrze i zdrowo? A podobna jest do ciebie?Ja już nie mogę się doczekać, kiedy będę spacerować z taką królewną albo królewiczem Ale to jeszcze, 6 miesięcy i 20 dni i można zacząć działać Ale kwas foliowy już sobie kupiłam i wcinam od kilku dni![]() Wczoraj było Grzegorza i jak przysłowie ludowe mówi miała iść zima do morza, a przyszła od morza, bleeee co za niedobra zima, a sio!!! Ja lubię zimę , ale w grudniu-lutym, nie w marcu W marcu to są przebiśniegi, krokusy i słoneczko![]()
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny za odp odnoscie owocow
w maju mamy zamiar sie spotkac z szefem,wiec wypytam sie co i jak anialaura sliczna coreczka,i jakie ladne imie my to pewnie jeszcze poczekamay min rok po slubie,ale kwasik i tak juz biore,bo przy tabsach jak najbardziej wskazany ![]() SSR wspolczuje takiej pogody,oby szybko sie cieplutko zrobilo LadySith dziekuje za linka milego dnia wam zycze |
|
|
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
misia a wiesz już jakie owoce będziesz kupować? Bo z tego co wiem, to ananasy służą tylko od dekoracji, bo goście ani nie mają narzędzi aby go obrać, ani też czasu bawić się z takim cudem. Najlepiej schodzą winogrona, bo każdy skubnie kulkę, potem mandarynki, ale pomarańcze już nie bo ciężej je się obiera, mogą być brzoskwinie ale lepiej nektarynki, no i bananki dla dzieci i parę jabłuszek.
Chciałam Ci napisać, jeszcze o sezonowych owocach typu gruszki, śliwki i truskawki, ale spojrzałam, że Ty też ślubujesz tak jak ja więc odpada. A dziewczyny wiecie co widziałam na różnych zdjęciach z lokalu, że do kieliszków/szampanówek, były wrzucone na dole połówki truskawek wicie jak to fajnie wyglądało A goście wypiją duszkiem szampana i przegryzą truskawą, to musi być smak U brata TŻ oni mieli w lipcu była na brzegach kieliszków do szampana wsadzona kulka zielonego winogrona i też to fajnie wyglądało, ale z tą truskawą to mi się wydaje o wiele lepiej, co o tym myślicie? Tylko czy są w październiku truskawki?
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-03-13 o 10:06 Powód: dopisek |
|
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
żadnych mdłości ani nic takiego czuję się bardzo dobrze!
dziś byłam na USG dostałam zdjęcia i wszystko jest w jak najlepszym porzątku. Jestem w 6,5 tyg . Dziś idę na przymiarkę. Kurcze już nie mogę się doczekac---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- śliczniutka ta Twoja mała Ja się już doczekac nie mogę
|
#1306 |
|
Rozeznanie
|
SSR
Ja też chcę truskawki w kieliszku Truskawki są cały rok, ale wiadomo poza sezonem to nie są zbyt smaczne. No ale chodzi bardziej o walory estetyczne niż smakowe, tym bardziej, że truskawki nasiąkną szampanem. Nie wszyscy poza sezonem też sprzedają truskawki (są drogie i się nie opłaca). Musiałabyś tak z 2 tygodnie przed ślubem pogadać z osobą, co ma budkę z owocami/warzywami i się dogadać, żeby Ci z giełdy przywiózł tyle i tyle tych truskawek. Co do owoców na stół, to ja nie mam do nich przekonania i jeszcze nie wiem, czy je będziemy mieć. Natomiast jeśli chodzi o "drobnice cukiernicze" to spodobały mi się cukierki zapakowane w butelkę jak od wina. Kupimy takich kilka, będą ładnie wyglądać na stole. Pewnie jeszcze kupimy jakieś cukierki inne (bo nie każdy lubi z alkoholem), fajnie wyglądają cukierki mars, bounty. Ale to jeszcze jest czas na wybieranie rodzaju cukierków. No i do tego te kruche ciasteczka, co kiedyś pisałam, w formie młodej pary, sukienki ślubnej, kieliszka itd. itp.
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-03-13 o 13:23 |
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
gobza gratuluję i cieszę się, że nie robisz z faktu zajścia w ciążę tragedii. Toż to cudowna sprawa
![]() Myślę, że nie trzeba bedzie poszerzać sukienki, z tego co widzę w suwaczku to za mąż wychodzisz niebawem wiec niewiele bedzie widac (jeśli wogóle coś). |
|
|
|
#1308 |
|
Wtajemniczenie
|
SSR tez mysle o truskawkach,bo super to wyglada,no ale zobaczymy w jakich cenach beda w pazdz.
jezli chodzi o owoce,to napewno bym chciala winogrona,nekatarynki,ban any,mamdarynki moze kiwi do ozdoby![]() gabza,super zr z maluszkiem wszystko ok pokazesz nam fotki z przymiarki? kitek_fm a gdzie mozna kupic takie ciasteczka w formie mlodej pary itd? restauracja proponuje ciasta,tort,owoce,za dodatkowe 20zl od osoby,wiec musze policzyc czy oplaca sie samemu latac i zamawiac czy wziasc od nich
|
|
|
|
#1309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
śliczne te zawieszki, a jaką będziesz mieć wódkę? i czy jeszcze cos oprócz zawieszek będzie? jakieś kartki z napisem? czy nic? pozdrawiam |
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na butelki nic wiecej nie bede kleic, tylko te "ubranka" ![]() *** wlasnie wrocilam z nauk, byly z ksieddzem dzis i powiedział, ze na ten rok to ma masakryczne obłożenie terminów - najwięcej - na 8 sierpnia, jest 5 ślubów
|
|
#1311 |
|
Rozeznanie
|
Misia25_26
Ja pisałam o tym parę stron temu. Takich ciasteczek niestety nie idzie kupić. Ja będę miała foremki z Anglii sprowadzone (niestety u nas wybór takich rzeczy jest mocno ograniczony), a ciasteczka upieką mi w cukierni w której zamawiać będę tort, ciasta itd. itp. Lady Sith No 08.08 jest b. oblegany. Myśmy chcieli tę datę, niestety 2 lata przed już były pozajmowane terminy w restauracjach, które braliśmy pod uwagę. Masakra jakaś. My w weekend będziemy sie męczyc na naukach. Jutro 8h. Ale 1 weekend i już będziemy mieli z głowy.
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was moje drogie
![]() Troche mnie tu nie było... studia, remont i kilka weselnych spraw było na głowie i czasu na wiazaz nie starczyło. Nadrabiam zaległości i czytam co ciekawego pisałyście ![]() Witam wszystkie PM które sie w mięszyczasie do nas dołączyły ![]() Cytat:
Już trzymam kciuki za Twoje dobre samopoczucie i pomyslne rozwiązanie najważniejsze zdrowego bobaska ![]() Cytat:
wolę nie mieć żadnych niespodzianek ;pA propos prezentów komunijnych to to jest naprawdę masakra już !! Móju braciszek miał w zeszłym roku komunię to jestem jeszcze w miarę na bierząco. Pamietam że dziciaki najhbardziej marzyły o laptopach, playstation... Juz nwet rowe ich nie bawi!!! Ale mój szkar dostał kilka bardzo fanych książek, encyklopedii dla dzieci, biablię, zegarek, łańcuszeki z medalikiem i pieniądze ( i z nich sie także bardzo ucieszył). Niestety coraz bardziej zatraca sie cały sens Komunii Święten bo dzieci tylko czekaja na prezenty... ale to w dużej mierze zależy od rodziców jak ich do tego ważnego wydarzenia przygotują!!SSR - dobrze ze sprawdziłaś lokal! Wiem który to, chociaż nigdy tam ni byłam. Szukasz innej restauracji na ten poprawinowy obiad ? LadySith - bardzo ładne zawieszki! Ja chciałam początkowo robic zawieszki w formie takich karteczke na wstążce powieszonych, a teraz zastanawiam sie albo nad czyms podobne jak Twoje alby tylko nad kokardkami. Bo myślę ze butelka Pana Tadeusza jest na tyle ozdobna ze może nie potrzebna jej za duża ozdoba... Jak myślicie ???? Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2009-03-13 o 23:09 |
||
|
|
|
#1313 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
6,5 tygodnia, no to już kawał czasu, ale reszta czasu zleci No właśnie pokaż zdjęcia z przymiarkiCytat:
Co do tej drobnicy cukierniczej to ja się właśnie zastanawiam, czy ciasteczka czy cukierki czy w ogóle zrezygnować. Zobaczymy jak pojedziemy po wódkę do makro to może weźmiemy coś w promocji jakiejś. Kitek to Ty oprócz tortu, ciasta, to jeszcze będziesz miała i ciasteczka i cukierki? Cytat:
Chociaż jak piasłam, u brata TŻ były winogrona, bo ktoś im nie przywiózł truskawek i to w lipcu, porażka Ja je wydobedę z podziemi i pokażę, że można, no chyba, że będą maliny, ale boję się, żeby się z nich koktajl nie zrobił![]() Cytat:
Zostały tylko jeszcze dwie poradnie i dwie spowiedzi![]() Cytat:
Na razie z tymi lokalami przystopowaliśmy. Nie ma czasu, ale za niedługo będziemy się znów rozglądać ![]() Myślę, że PT jest tak ładny, że widziałabym do niego jedynie kokardkę
|
|
#1314 |
|
Raczkowanie
|
Tak czytam, że "zmieniacie" termin ślubu w salonach/pracowniach sukien ślubnych i jednej rzeczy nie rozumiem (być może dlatego, że to jeszcze przede mną) - dlaczego nie można powiedzieć, że życzę sobie by była na ten i ten dzień i już. Oczywiście spisać to w umowie. Przecież płacę - wymagam. Dla mnie to jest oczywiste.
A co będzie, jeśli przyjdziecie po sukienkę tydzień wcześniej i okaże się, że niezbędne są poprawki - mnie by było głupio się przyznać, że nie umiałam powiedzieć komuś, komu płacę, że biorę ślub wtedy i wtedy, ale życzę sobie odbioru tydzień wcześniej. Ale to zakręciłam |
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja szwagierka miala wlasnie sytualcje ze miala tyle poprawek sukini ze odebralam ja chyba dwa dni przed slubem i wszystko bylo na wariackich papierach... a poprawki nie byly zwiazen z jej figura tylko z tym ze suknia nie byla uszyta tak jak ona sobie tego w 100% zyczyla i musiala krawcowe na szybko przerabiac! |
|
|
|
|
#1316 |
|
Raczkowanie
|
Katunia, a powiedz mi jeszcze, jak to jest - w salonach podpisuje się szczegółową umowę czy dostaje się tylko rachunek i tyle?
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
malinowe pole - ja szyje suknie w salonie, pracowni. Mam taki dokumencik stwierdzajacy zamowienie sukni, jest tam napisana kwota jaka mam zaplacic, ile juz wplacilam zaliczki. Taki numerek mi przyporzadkowany zeby ulatwic w razie czego szukanie zamowienia. Panie u siebie w zeszycie odnotowaly moje miary, opisaly suknie, wlozyly tam zdjecia jakie im przywiozlam sukni i to wszytko. Z tym dokumencikiem od nich mam sie zglosic na przymiarek.
Nie wiem jak to jest dokladnie jak sie kuopuje suknie firmowa w salonie. Ale pewnie jest sporzadzane cos w rodzaju umowy. |
|
|
|
#1318 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Katunia za wyjaśnienia.
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma sprawy
![]() A powiedz jak wyglada sprawa z Twoja suknia, masz cos wybrane ? Nie jestem w stanie tak szybko nadrobic co pisałyście wiec nie wiem czy cos pisałaś na ten temat... a ciekawa jestem ![]() A wesele kiedy i gdzie ? |
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam taka umowe w ktore jest ogolna charakterystyka sukni, cena calkowita, termin slubu i moje nazwisko. sporzadzone w 2 egzeplarzach. a zaliczke mam potwierdzona na druczku KP.
SSR co do nauk, to powiem, ze nie jest tak najgorzej te 2 najnudniejsze z poradni juz zalatwione, teraz zostala jeszzcze 1 z ksiedze, a ten dość ciekawie gadatak więc kitek, nie ma sie czym przejmowac ![]() SSR a wybierasz sie w przyszla sobote na dzien skupienia do piotra pawła?? [o 15 zdaje sie jest] pytam ksiedza czy to obowiazkowe -> "dobrze by było"
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

hehe już się cieszę. Jutro idę na badania i się dowiemy w którym tyg jestem
"Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. "

jeszcze lepiej niz na alle ;D wstawiam zdjęcie z reala ;D
Właśnie będziemy się rozglądać za mieszkaniem

ta to musiała przeżywać