Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-12, 12:40   #1291
gabza21
Raczkowanie

GG do gabza21
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

Hej!
Jednak się pogodziłam ze swoim:/ Ale czasami naprawde mam dosyc wrrr......
Ale wczoraj się dowiedziałam ze będę mamusią hehe już się cieszę. Jutro idę na badania i się dowiemy w którym tyg jestem))) Ale boję się że suknię trzeba będzie przerabiac :/ o mamo
Stary 2009-03-12, 13:17   #1292
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
Moniqa84
Nie, wiem czy ten fotograf będzie Ci odpowiadał, ale podaję namiary: http://www.bednarczykpolska.strefa.p...RIA/index.html
Na pewno 01.08 jest jeszcze wolny.

SSR
Nie wiem, co można kupić na chrzest+komunię. Może na chrzest jakąś Biblię dla starszych dzieci (ja to przeważnie dawałam na Komunię). A na komunię coś droższego (ja zawsze dawałam książkę i kasę - taka była wola rodziców), ale nie mam pomysłów. Przeważnie chrzestni dają rower, ale to ogromny wydatek. A może zgadaj się z chrzestnym i kupcie coś większego dzieląc wydatki na pół?
Teraz dzieci na Komunie to dostają "wypasione" prezenty np. aparat cyfrowy, komputer, laptop, el komórkowy - ale jak dla mnie to już lekka przesada.
hmm ale jak tam znalesc jakis adres czy cos chyba cos mi umyka bo oprocz zdjec nie znalazlam nic wiecej
moniqa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 13:33   #1293
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
Napisane przez gabza21 Pokaż wiadomość
Hej!
Ale wczoraj się dowiedziałam ze będę mamusią hehe już się cieszę. Jutro idę na badania i się dowiemy w którym tyg jestem))) Ale boję się że suknię trzeba będzie przerabiac :/ o mamo
Przyjmnij gratulacje ode mnie, co sie bedziesz martwila suknia masz pod serduszkiem nowe zycie.A byc mama jest pieknie!!! Wiem bo mam coreczke ktora ma 20mc

Kitek gratulacje!!

SSR jak sie slyszy o porezentach na komunie to ludzie przesadzaja ja mysle ze lancuszek czy zegarek wystarcza Dobre polaczenie ewentualnie branzoleta z grawerem )
A to ci mamusia
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
anialaura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 16:47   #1294
malinowe pole
Raczkowanie

Cytat:
Hej!
Gabza GRATULACJE!!!Życzen ia bezproblemowej ciąży i zdrowego dzieciaczka.
malinowe pole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 16:58   #1295
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

gabza, gratulacje i duzo zdrowia
SSR, na chrzest to chyba najlepiej cos symbolicznego, jakis medalik, biblia, albo zegarek... a co do komunii to kumpel z roboty jest chrzestnym i kupuje rower.. tylko wlasnie najlepiej sie zgadac z 2 rodzicem chrzestnym i rodzicami zeby nie wyszedl zdublowany prezent albo zrobiz z nimi zrzutke ;D
dzisiaj doszly zawieszki i powiem że wyglądają ślicznie jeszcze lepiej niz na alle ;D wstawiam zdjęcie z reala ;D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (39,2 KB, 24 załadowań)

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 17:31   #1296
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
SSR to mama ci sie rozkrecilamoze powiedz jej ze planujecie male wesele,bo jak tak dalej pojdzie to bedzie 1 z przodu
Ja bym kupila fajny zegarek chrzesniakowi
No mama się rozkręciła, już chce remontować, bo goście przyjdą, normalnie zaczyna się. Ja kurczę jeszcze nie mam co remontować Właśnie będziemy się rozglądać za mieszkaniem
Zegarek to jest myśl Dzięki, za pomysł, le może go na Komunię wyposażę, albo nie pomyślę jeszcze

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
pomysl z lancuszkiem na chrzest jest dobry
a na komunie moze wlasnie zegarek?

to dziecko jeszcze i mysle ze oczukuje dwoch prezentow, bo to dwie okazje - prosty wniosek
pewnie trudno bedzie go zadowolic jednym "zbiorczym" prezentem

jednak, to spory wydatek
Myślę, że masz rację. Dziecko będzie oczekiwać dwóch prezentów, a ja chyba pojadę i w kwietniu na chrzest i w maju na komunię, choć to w Łodzi, no ale cóż.
Na chrzest to może coś symbolicznego, a na Komunię jak już wybadam sytuację to zaszaleję

Cytat:
Moniqa84

SSR
Nie wiem, co można kupić na chrzest+komunię. Może na chrzest jakąś Biblię dla starszych dzieci (ja to przeważnie dawałam na Komunię). A na komunię coś droższego (ja zawsze dawałam książkę i kasę - taka była wola rodziców), ale nie mam pomysłów. Przeważnie chrzestni dają rower, ale to ogromny wydatek. A może zgadaj się z chrzestnym i kupcie coś większego dzieląc wydatki na pół?
Teraz dzieci na Komunie to dostają "wypasione" prezenty np. aparat cyfrowy, komputer, laptop, el komórkowy - ale jak dla mnie to już lekka przesada.
No właśnie teraz to dostają takie prezenty, że hohohoho. Ważne żeby się nie zdublować. Rower na pewno odpada, bo nie mam zamiaru jechać z nim do Łodzi w bagażniku Pomyślę jeszcze, żeby się nie okazało, że dostanie dwa aparaty, albo dwa telefony

Cytat:
Hej!
To dobrze, że się pogodziliście, głowa do góry, teraz będzie już tylko lepiej
No i GRATULACJE Fajnie Ci, a suknią się nie martw, pewnie wcale nic nie będzie do poszerzania, bo ślub za ponad miesiąc. No i jak się czujesz? Jakieś mdłości? Poopowiadaj nam trochę

Cytat:
Napisane przez anialaura Pokaż wiadomość
Wiem bo mam coreczke ktora ma 20mc

SSR jak sie slyszy o porezentach na komunie to ludzie przesadzaja ja mysle ze lancuszek czy zegarek wystarcza Dobre polaczenie ewentualnie branzoleta z grawerem )
A to ci mamusia
Też myślę, że ten łańcuszek, ale złoty czy srebrny? I do tego może jakaś kasa jeszcze? A córeczka jak ma na imię?
Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
SSR, na chrzest to chyba najlepiej cos symbolicznego, jakis medalik, biblia, albo zegarek... a co do komunii to kumpel z roboty jest chrzestnym i kupuje rower.. tylko wlasnie najlepiej sie zgadac z 2 rodzicem chrzestnym i rodzicami zeby nie wyszedl zdublowany prezent albo zrobiz z nimi zrzutke ;D
dzisiaj doszly zawieszki i powiem że wyglądają ślicznie jeszcze lepiej niz na alle ;D wstawiam zdjęcie z reala ;D
Tak właśnie na chrzest coś symbolicznego. A te zawieszki to rzeczywiście na żywo wyglądają lepiej niż na allegro. Fajne są. Dobrze, że jesteś zadowolona Lady a Ty w tym salonie mówiłaś, że Ci kiecka na 3 X potrzebna? Bo ja myślałam, żeby powiedzieć, że na tydzeiń wcześniej mam ślub, wtedy bym miała kieckę gotową od tygodnia i zero stresu, a słyszałam, że tak dziewczyny mówią jeśli chodzi o te nasze TG salony

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 17:39   #1297
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Tak właśnie na chrzest coś symbolicznego. A te zawieszki to rzeczywiście na żywo wyglądają lepiej niż na allegro. Fajne są. Dobrze, że jesteś zadowolona Lady a Ty w tym salonie mówiłaś, że Ci kiecka na 3 X potrzebna? Bo ja myślałam, żeby powiedzieć, że na tydzeiń wcześniej mam ślub, wtedy bym miała kieckę gotową od tygodnia i zero stresu, a słyszałam, że tak dziewczyny mówią jeśli chodzi o te nasze TG salony
powiedzialam :/ ale juz wymyslilam ze pojde wczesniej na to mierzenie, w sierpniu... a babce ściemnie że jade w delegację czy coś w tym stylu...

Stary 2009-03-12, 19:47   #1298
misia_25_26
Wtajemniczenie

LadySith a mozesz podac linka do tych zawieszek?bardzo mi sie podobaja
Gabza gratulacje
SSR a chcecie cos kupic czy wynajac?

orientujecie sie dziewczyny ile owocow trzeba kupic na ok 70 osob?
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 20:07   #1299
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
LadySith a mozesz podac linka do tych zawieszek?bardzo mi sie podobaja
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1937256 tu jest link do allegrowicza
Cytat:
zapytaj szefa kuchni w Waszej restauracji.
nasz szef znając ilość gości okresli ilość kolocza na stół, owoców i drobnicy cukierniczej

Stary 2009-03-12, 20:42   #1300
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
powiedzialam :/ ale juz wymyslilam ze pojde wczesniej na to mierzenie, w sierpniu... a babce ściemnie że jade w delegację czy coś w tym stylu...
No dobrze by było mieć tą kieckę wcześniej, bo słyszałam już takie historie, że laska przyszła po kieckę tydzień przed weselem i okazało się , że za duża, czy za mała, a na to panie, że jeszcze dużo czasu jest i laska odbierała kieckę dzień przed ta to musiała przeżywać

Cytat:
SSR a chcecie cos kupic czy wynajac?
A tego to jeszcze nie wiemy Chcielibyśmy oczywiście kupić mieszkanko, ale wesele robimy sami i już fundusze są uszczuplone, a teraz ceny mieszkań spadają to może jakaś okazja się nawinie Poza ty ma tą nieszczęsną książeczkę mieszkaniową i pójdę zobaczyć ile ta premia gwarancyjna wynosi, ciekawa jestem. A wynająć też myślimy, ale to jak się nie uda kupić. Tak czy siak musimy się wyprowadzić i ja i TŻ od rodziców.

Co do owoców, to my mamy w cenie, więc ja nie wiem, ale racja zapytaj się w twoim lokalu, ile inne pary brały i jakie? Na pewno Ci pomogą

Cytat:
nasz szef znając ilość gości okresli ilość kolocza na stół, owoców i drobnicy cukierniczej
A ta drobnica cukiernicza to co to?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-03-12, 22:11   #1301
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

SSR mysle ze srebrny wystarczy Moja coreczka ma na imie Laura
Zawieszka fajna zdecydowanie ladniejsza

Sukienke lepiej miec wczesniej bo nigdy nic nie wiadomo

Misia ja na szczescie mam wszystko w cenie ale zapytaj szefa to Ci podpowie

A to moja coreczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moja.jpg (36,6 KB, 19 załadowań)
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
anialaura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 08:25   #1302
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

anialaura prześliczna ta Twoja księżniczka Taka słodka, że chciało by się ją schrupać Mam nadzieję, że chowa się dobrze i zdrowo? A podobna jest do ciebie?
Ja już nie mogę się doczekać, kiedy będę spacerować z taką królewną albo królewiczem Ale to jeszcze, 6 miesięcy i 20 dni i można zacząć działać Ale kwas foliowy już sobie kupiłam i wcinam od kilku dni

Wczoraj było Grzegorza i jak przysłowie ludowe mówi miała iść zima do morza, a przyszła od morza, bleeee co za niedobra zima, a sio!!! Ja lubię zimę , ale w grudniu-lutym, nie w marcu W marcu to są przebiśniegi, krokusy i słoneczko

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-03-13, 09:38   #1303
misia_25_26
Wtajemniczenie

dzieki dziewczyny za odp odnoscie owocow
w maju mamy zamiar sie spotkac z szefem,wiec wypytam sie co i jak

anialaura sliczna coreczka,i jakie ladne imie
my to pewnie jeszcze poczekamay min rok po slubie,ale kwasik i tak juz biore,bo przy tabsach jak najbardziej wskazany
SSR wspolczuje takiej pogody,oby szybko sie cieplutko zrobilo
LadySith dziekuje za linka

milego dnia wam zycze
Stary 2009-03-13, 10:00   #1304
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

misia a wiesz już jakie owoce będziesz kupować? Bo z tego co wiem, to ananasy służą tylko od dekoracji, bo goście ani nie mają narzędzi aby go obrać, ani też czasu bawić się z takim cudem. Najlepiej schodzą winogrona, bo każdy skubnie kulkę, potem mandarynki, ale pomarańcze już nie bo ciężej je się obiera, mogą być brzoskwinie ale lepiej nektarynki, no i bananki dla dzieci i parę jabłuszek.
Chciałam Ci napisać, jeszcze o sezonowych owocach typu gruszki, śliwki i truskawki, ale spojrzałam, że Ty też ślubujesz tak jak ja więc odpada.

A dziewczyny wiecie co widziałam na różnych zdjęciach z lokalu, że do kieliszków/szampanówek, były wrzucone na dole połówki truskawek wicie jak to fajnie wyglądało A goście wypiją duszkiem szampana i przegryzą truskawą, to musi być smak U brata TŻ oni mieli w lipcu była na brzegach kieliszków do szampana wsadzona kulka zielonego winogrona i też to fajnie wyglądało, ale z tą truskawą to mi się wydaje o wiele lepiej, co o tym myślicie? Tylko czy są w październiku truskawki?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Edytowane przez SSR
Czas edycji: 2009-03-13 o 10:06 Powód: dopisek
Stary 2009-03-13, 13:09   #1305
gabza21
Raczkowanie

GG do gabza21

żadnych mdłości ani nic takiego czuję się bardzo dobrze! dziś byłam na USG dostałam zdjęcia i wszystko jest w jak najlepszym porzątku. Jestem w 6,5 tyg. Dziś idę na przymiarkę. Kurcze już nie mogę się doczekac

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez anialaura Pokaż wiadomość

A to moja coreczka
śliczniutka ta Twoja mała Ja się już doczekac nie mogę
Stary 2009-03-13, 13:18   #1306
kitek_fm
Rozeznanie

SSR
Ja też chcę truskawki w kieliszku
Truskawki są cały rok, ale wiadomo poza sezonem to nie są zbyt smaczne. No ale chodzi bardziej o walory estetyczne niż smakowe, tym bardziej, że truskawki nasiąkną szampanem.
Nie wszyscy poza sezonem też sprzedają truskawki (są drogie i się nie opłaca). Musiałabyś tak z 2 tygodnie przed ślubem pogadać z osobą, co ma budkę z owocami/warzywami i się dogadać, żeby Ci z giełdy przywiózł tyle i tyle tych truskawek.

Co do owoców na stół, to ja nie mam do nich przekonania i jeszcze nie wiem, czy je będziemy mieć.
Natomiast jeśli chodzi o "drobnice cukiernicze" to spodobały mi się cukierki zapakowane w butelkę jak od wina. Kupimy takich kilka, będą ładnie wyglądać na stole. Pewnie jeszcze kupimy jakieś cukierki inne (bo nie każdy lubi z alkoholem), fajnie wyglądają cukierki mars, bounty. Ale to jeszcze jest czas na wybieranie rodzaju cukierków. No i do tego te kruche ciasteczka, co kiedyś pisałam, w formie młodej pary, sukienki ślubnej, kieliszka itd. itp.

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-03-13 o 13:23
kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 13:24   #1307
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

gobza gratuluję i cieszę się, że nie robisz z faktu zajścia w ciążę tragedii. Toż to cudowna sprawa
Myślę, że nie trzeba bedzie poszerzać sukienki, z tego co widzę w suwaczku to za mąż wychodzisz niebawem wiec niewiele bedzie widac (jeśli wogóle coś).

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 18:24   #1308
misia_25_26
Wtajemniczenie

SSR tez mysle o truskawkach,bo super to wyglada,no ale zobaczymy w jakich cenach beda w pazdz.jezli chodzi o owoce,to napewno bym chciala winogrona,nekatarynki,ban any,mamdarynki moze kiwi do ozdoby
gabza,super zr z maluszkiem wszystko ok
pokazesz nam fotki z przymiarki?
kitek_fm a gdzie mozna kupic takie ciasteczka w formie mlodej pary itd?

restauracja proponuje ciasta,tort,owoce,za dodatkowe 20zl od osoby,wiec musze policzyc czy oplaca sie samemu latac i zamawiac czy wziasc od nich
Stary 2009-03-13, 18:58   #1309
andzia0401
Raczkowanie

GG do andzia0401

Cytat:
gabza, gratulacje i duzo zdrowia

śliczne te zawieszki, a jaką będziesz mieć wódkę? i czy jeszcze cos oprócz zawieszek będzie? jakieś kartki z napisem? czy nic? pozdrawiam
andzia0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 20:47   #1310
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez andzia0401 Pokaż wiadomość
śliczne te zawieszki, a jaką będziesz mieć wódkę? i czy jeszcze cos oprócz zawieszek będzie? jakieś kartki z napisem? czy nic? pozdrawiam
prawdopodobnie sobieskiego, chyba ze sie cos ciekawszego w promocji trafi

a na butelki nic wiecej nie bede kleic, tylko te "ubranka"

wlasnie wrocilam z nauk, byly z ksieddzem dzis i powiedział, ze na ten rok to ma masakryczne obłożenie terminów - najwięcej - na 8 sierpnia, jest 5 ślubów

Stary 2009-03-13, 22:06   #1311
kitek_fm
Rozeznanie

Misia25_26
Ja pisałam o tym parę stron temu. Takich ciasteczek niestety nie idzie kupić. Ja będę miała foremki z Anglii sprowadzone (niestety u nas wybór takich rzeczy jest mocno ograniczony), a ciasteczka upieką mi w cukierni w której zamawiać będę tort, ciasta itd. itp.

Lady Sith
No 08.08 jest b. oblegany. Myśmy chcieli tę datę, niestety 2 lata przed już były pozajmowane terminy w restauracjach, które braliśmy pod uwagę. Masakra jakaś.

My w weekend będziemy sie męczyc na naukach. Jutro 8h. Ale 1 weekend i już będziemy mieli z głowy.

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 22:55   #1312
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Witam Was moje drogie

Troche mnie tu nie było... studia, remont i kilka weselnych spraw było na głowie i czasu na wiazaz nie starczyło. Nadrabiam zaległości i czytam co ciekawego pisałyście

Witam wszystkie PM które sie w mięszyczasie do nas dołączyły

Cytat:
Hej!
GRATULUJĘ !! bardzo bardzo gorąco!!
Już trzymam kciuki za Twoje dobre samopoczucie i pomyslne rozwiązanie najważniejsze zdrowego bobaska

Cytat:
Ja też troche "zmieniłam" termin ślubu hiii i podałam paniom w procowni gdzie szyje suknie termin o kilka dni wcześniej wolę nie mieć żadnych niespodzianek ;p

A propos prezentów komunijnych to to jest naprawdę masakra już !!
Móju braciszek miał w zeszłym roku komunię to jestem jeszcze w miarę na bierząco. Pamietam że dziciaki najhbardziej marzyły o laptopach, playstation... Juz nwet rowe ich nie bawi!!! Ale mój szkar dostał kilka bardzo fanych książek, encyklopedii dla dzieci, biablię, zegarek, łańcuszeki z medalikiem i pieniądze ( i z nich sie także bardzo ucieszył). Niestety coraz bardziej zatraca sie cały sens Komunii Święten bo dzieci tylko czekaja na prezenty... ale to w dużej mierze zależy od rodziców jak ich do tego ważnego wydarzenia przygotują!!

SSR - dobrze ze sprawdziłaś lokal! Wiem który to, chociaż nigdy tam ni byłam. Szukasz innej restauracji na ten poprawinowy obiad ?

LadySith - bardzo ładne zawieszki!

Ja chciałam początkowo robic zawieszki w formie takich karteczke na wstążce powieszonych, a teraz zastanawiam sie albo nad czyms podobne jak Twoje alby tylko nad kokardkami. Bo myślę ze butelka Pana Tadeusza jest na tyle ozdobna ze może nie potrzebna jej za duża ozdoba... Jak myślicie ????

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2009-03-13 o 23:09
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 23:32   #1313
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
żadnych mdłości ani nic takiego czuję się bardzo dobrze! dziś byłam na USG dostałam zdjęcia i wszystko jest w jak najlepszym porzątku. Jestem w 6,5 tyg. Dziś idę na przymiarkę. Kurcze już nie mogę się doczekac
To dobrze, że świetnie się czujesz 6,5 tygodnia, no to już kawał czasu, ale reszta czasu zleci No właśnie pokaż zdjęcia z przymiarki

Cytat:
SSR
Ja też chcę truskawki w kieliszku
Truskawki są cały rok, ale wiadomo poza sezonem to nie są zbyt smaczne. No ale chodzi bardziej o walory estetyczne niż smakowe, tym bardziej, że truskawki nasiąkną szampanem.
Nie wszyscy poza sezonem też sprzedają truskawki (są drogie i się nie opłaca). Musiałabyś tak z 2 tygodnie przed ślubem pogadać z osobą, co ma budkę z owocami/warzywami i się dogadać, żeby Ci z giełdy przywiózł tyle i tyle tych truskawek.

Co do owoców na stół, to ja nie mam do nich przekonania i jeszcze nie wiem, czy je będziemy mieć.
Natomiast jeśli chodzi o "drobnice cukiernicze" to spodobały mi się cukierki zapakowane w butelkę jak od wina. Kupimy takich kilka, będą ładnie wyglądać na stole. Pewnie jeszcze kupimy jakieś cukierki inne (bo nie każdy lubi z alkoholem), fajnie wyglądają cukierki mars, bounty. Ale to jeszcze jest czas na wybieranie rodzaju cukierków. No i do tego te kruche ciasteczka, co kiedyś pisałam, w formie młodej pary, sukienki ślubnej, kieliszka itd. itp.
No właśnie truskawki powinny być na giełdzie, mooże nie takie dobre jak krajowe, ale wygląd się liczy. Tylko nie wiem, czy dawać całą z szypułką, czy bez czy przekrojoną na pół, bo tak też widziałam.
Co do tej drobnicy cukierniczej to ja się właśnie zastanawiam, czy ciasteczka czy cukierki czy w ogóle zrezygnować. Zobaczymy jak pojedziemy po wódkę do makro to może weźmiemy coś w promocji jakiejś. Kitek to Ty oprócz tortu, ciasta, to jeszcze będziesz miała i ciasteczka i cukierki?
Cytat:
SSR tez mysle o truskawkach,bo super to wyglada,no ale zobaczymy w jakich cenach beda w pazdz.jezli chodzi o owoce,to napewno bym chciala winogrona,nekatarynki,ban any,mamdarynki moze kiwi do ozdoby
restauracja proponuje ciasta,tort,owoce,za dodatkowe 20zl od osoby,wiec musze policzyc czy oplaca sie samemu latac i zamawiac czy wziasc od nich
Ooooo kiwi zapomniałam, a truskawki jak tylko będą dostępne to i tak kupię Chociaż jak piasłam, u brata TŻ były winogrona, bo ktoś im nie przywiózł truskawek i to w lipcu, porażka Ja je wydobedę z podziemi i pokażę, że można, no chyba, że będą maliny, ale boję się, żeby się z nich koktajl nie zrobił
Cytat:
wlasnie wrocilam z nauk, byly z ksieddzem dzis i powiedział, ze na ten rok to ma masakryczne obłożenie terminów - najwięcej - na 8 sierpnia, jest 5 ślubów
Jak dobrze, że nauki mam już za sobą Zostały tylko jeszcze dwie poradnie i dwie spowiedzi
Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Witam Was moje drogie

Troche mnie tu nie było... studia, remont i kilka weselnych spraw było na głowie i czasu na wiazaz nie starczyło. Nadrabiam zaległości i czytam co ciekawego pisałyście
SSR - dobrze ze sprawdziłaś lokal! Wiem który to, chociaż nigdy tam ni byłam. Szukasz innej restauracji na ten poprawinowy obiad ?

Bo myślę ze butelka Pana Tadeusza jest na tyle ozdobna ze może nie potrzebna jej za duża ozdoba... Jak myślicie ????
No witamy naszą zagonioną Katunię
Na razie z tymi lokalami przystopowaliśmy. Nie ma czasu, ale za niedługo będziemy się znów rozglądać
Myślę, że PT jest tak ładny, że widziałabym do niego jedynie kokardkę

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-03-13, 23:34   #1314
malinowe pole
Raczkowanie

Tak czytam, że "zmieniacie" termin ślubu w salonach/pracowniach sukien ślubnych i jednej rzeczy nie rozumiem (być może dlatego, że to jeszcze przede mną) - dlaczego nie można powiedzieć, że życzę sobie by była na ten i ten dzień i już. Oczywiście spisać to w umowie. Przecież płacę - wymagam. Dla mnie to jest oczywiste.
A co będzie, jeśli przyjdziecie po sukienkę tydzień wcześniej i okaże się, że niezbędne są poprawki - mnie by było głupio się przyznać, że nie umiałam powiedzieć komuś, komu płacę, że biorę ślub wtedy i wtedy, ale życzę sobie odbioru tydzień wcześniej. Ale to zakręciłam
Stary 2009-03-13, 23:44   #1315
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowe pole Pokaż wiadomość
Tak czytam, że "zmieniacie" termin ślubu w salonach/pracowniach sukien ślubnych i jednej rzeczy nie rozumiem (być może dlatego, że to jeszcze przede mną) - dlaczego nie można powiedzieć, że życzę sobie by była na ten i ten dzień i już. Oczywiście spisać to w umowie. Przecież płacę - wymagam. Dla mnie to jest oczywiste.
A co będzie, jeśli przyjdziecie po sukienkę tydzień wcześniej i okaże się, że niezbędne są poprawki - mnie by było głupio się przyznać, że nie umiałam powiedzieć komuś, komu płacę, że biorę ślub wtedy i wtedy, ale życzę sobie odbioru tydzień wcześniej. Ale to zakręciłam
Myśle że to dla naszego psychicznego spokoju... Różne sytuacje się zdarzają... a panie w salonach zazwyczaj robia tak żeby suknie odbierać przed samym slubem, w sumie dla naszego dobra, bo przez te 3 dni nic sie nam figura juz nie zmieni, a mając suknie duuużo wcześniej można przytyć schudnąc i wtedy trzeba od nowa suknie dopasowywac.
Moja szwagierka miala wlasnie sytualcje ze miala tyle poprawek sukini ze odebralam ja chyba dwa dni przed slubem i wszystko bylo na wariackich papierach... a poprawki nie byly zwiazen z jej figura tylko z tym ze suknia nie byla uszyta tak jak ona sobie tego w 100% zyczyla i musiala krawcowe na szybko przerabiac!
Stary 2009-03-13, 23:48   #1316
malinowe pole
Raczkowanie

Katunia, a powiedz mi jeszcze, jak to jest - w salonach podpisuje się szczegółową umowę czy dostaje się tylko rachunek i tyle?
Stary 2009-03-13, 23:54   #1317
Zakorzenienie

malinowe pole - ja szyje suknie w salonie, pracowni. Mam taki dokumencik stwierdzajacy zamowienie sukni, jest tam napisana kwota jaka mam zaplacic, ile juz wplacilam zaliczki. Taki numerek mi przyporzadkowany zeby ulatwic w razie czego szukanie zamowienia. Panie u siebie w zeszycie odnotowaly moje miary, opisaly suknie, wlozyly tam zdjecia jakie im przywiozlam sukni i to wszytko. Z tym dokumencikiem od nich mam sie zglosic na przymiarek.
Nie wiem jak to jest dokladnie jak sie kuopuje suknie firmowa w salonie. Ale pewnie jest sporzadzane cos w rodzaju umowy.
Stary 2009-03-13, 23:57   #1318
malinowe pole
Raczkowanie

Dzięki Katunia za wyjaśnienia.
Stary 2009-03-14, 00:05   #1319
Zakorzenienie

Nie ma sprawy

A powiedz jak wyglada sprawa z Twoja suknia, masz cos wybrane ?
Nie jestem w stanie tak szybko nadrobic co pisałyście wiec nie wiem czy cos pisałaś na ten temat... a ciekawa jestem
A wesele kiedy i gdzie ?
Stary 2009-03-14, 05:00   #1320
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

ja tez mam taka umowe w ktore jest ogolna charakterystyka sukni, cena calkowita, termin slubu i moje nazwisko. sporzadzone w 2 egzeplarzach. a zaliczke mam potwierdzona na druczku KP.

SSR co do nauk, to powiem, ze nie jest tak najgorzej te 2 najnudniejsze z poradni juz zalatwione, teraz zostala jeszzcze 1 z ksiedze, a ten dość ciekawie gada
tak więc kitek, nie ma sie czym przejmowac
SSR a wybierasz sie w przyszla sobote na dzien skupienia do piotra pawła?? [o 15 zdaje sie jest] pytam ksiedza czy to obowiazkowe -> "dobrze by było"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości