Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-31, 12:05   #1291
pawie
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Wózek to zależy jaki Ci potrzebny. Ja kupiłam maxi cosi mura 3, bo na zimę potrzebne mi pompowane koła i lekka, wyjmowana gondola do wnoszenia na 3 piętro.
Wózków mam kilka na oku, w tym tygodniu jedziemy stacjonarnie je obejrzeć Właśnie dlatego stwierdziłam, że Was jeszcze podpytam o wózki i foteliki - może akurat jeszcze coś nowego mi się spodoba idę wygooglować ten twój

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja też mama "marnotrawna" ale wybaczycie mam nadzieję
Hej
Mnie apka pokazuje, że do porodu zostało 38 dni i o ile miałam do tego takie "podejście zadaniowe" to ostatnio jakoś tak dziwie zaczęłam się bać oby to minęło...

Ech, no i piszecie tutaj o mleku, siarze, przepowiadaczach, a ja nic nie czuję i niczego takiego nie doświadczam...

Edytowane przez pawie
Czas edycji: 2017-07-31 o 12:12
pawie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-31, 12:38   #1292
marttb
Zakorzenienie

pawie - to dobrze że tego nie masz ja mam to wszystko a idę o zakład że przenoszę

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-31, 12:41   #1293
madzieeek
Wtajemniczenie

Pawie - ja mam wózek Mutsy Igo, fotelik maxi cosi citi
I u mnie też ani śladu mleka - choć biust urósł mi kilka rozmiarów!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-31, 12:50   #1294
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
A ja się właśnie zastanawiam nad prasowaniem "Stanowisko" do prasowania mam na stałe rozłożone w pralni - która jest najchłodniejszym pomieszczeniem w domu Bo jest częściowo w piwnicy, wyłożona kafelkami - fajny chłodek tam panuje

Jakiś czas temu kupiłyśmy też z mamą żelazko ze stacją parową - powiem Wam, że super sprawa! Prasowanie normalnych ciuchów to moment, a te malutkie to już w ogóle - chyba po dwa na raz będę prasować

Mój mężczyzna ze swoim najlepszym kumplem wpadli w weekend na pewien głupi pomysł. Wymyślili, że kupią sobie coś, co wg mnie jest zupełnie zbędne, niepotrzebne i w ogóle...bezsensu. Zaczęłam marudzić, że ja w takim razie chcę to i tamto dla dziecka. No i żebym nie narzekała na ten ich zakup, to oni stwierdzili, że nawet już, teraz kupią mi to, co ja chcę - przez telefon, siedząc przy piwie w knajpie!

Zatem czekam właśnie na przesyłkę:

https://lepampuch.pl/produkt/mietowy/

https://lepampuch.pl/produkt/muslin-bambus-szary/

Jakbym wiedziała, że oni tacy chętni do kupowania i że to wszystko tak serio, to bym jeszcze coś wymyśliła, bo listę "must have" plus listę "fanaberie" mam całkiem pokaźną

Opuchlizna z kostki praaawie mi zeszła - została jeszcze taka minimalna i tylko teraz swędzi okrutnie.

Mega zamowienie w całej Polsce upały a u mnie nad morzem leje niewiem czy narzekać czy sie cieszyć bo w domu bym pewnie umierała z gorąca.... ja tez juz mam plan odpoczywać - nawet zrezygnowaliśmy z sierpniowego wesela. Co do piersi to mam wrażenie ze moje "nic" jakby sie trochę powiększyło? Minimalnie ? Ale mleczka nie mam tez juz bym chciała mieć Olusia przy sobie i całować ten słodki brzuszek, stopki, raczki ale powstrzymuje te myśli bo chce jednak żeby do tego 38 tc pomieszkał jeszcze w brzuszku juz mi sie po nocach śni aaa to dziwne odczucie kłucia mi juz minęło ale obawiam sie ze to dlatego ze sie przekręcił i mam wrażenie ze leży w poprzek ? A wcześniej leżał główka w dół i dlatego mnie tak uciskał ?

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-31, 13:01   #1295
juka_juka
Wtajemniczenie

U mnie w rodzinie w ogóle nie ma tendencji do porodów po terminie,wszystkie przed i dzieci raczej drobne.Mnie przepowiadacz też ciągną po kręgosłupie delikatnie.Mama mnie uświadomiła że mam się nastawiać na bóle krzyżowe bo ona takie miała,przepowiadacze też miała z kręgosłupa.Ale za to mojego brata urodziła w pół godzinyMęczy mnie dzisiaj upał strasznie.I jak jest upał to mam więcej twardnieńCo do wózka nie pomogę bo sama nie wiem co kupić
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-31, 13:08   #1296
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Hej! Myślałam że Was poczytam w poczekalni u doktorka a tu wchodzę i nie ma nikogo przede mną ledwo siadłam i już wizyta.
Niespotykana rzecz

Mój dzidziuś waży 2kg wszystko w normie.
Jutro wizyta na Śląsku, może jakieś ładne 3d zdjęcie bedzie i to już chyba ostatnia wizyta u niego w gabinecie, następna to już ktg w szpitalu i konsultacja z anestezjologiem
No i spotkanie z położną na początku sierpnia

Lecę do basenu bo się rozpływam
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-31, 13:09   #1297
poli230
Zadomowienie

Upał straszny.. leżę i klikam ostatnie rzeczy do wyprawki, sterta prania leży i czeka na chłodniejsze dni

Uprałam torbę, ale chyba nie zmieszcze w nią wszystkiego co potrzebuję do szpitala. ups.
poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-31, 13:43   #1298
pawie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny też tak macie, że rozmiar stopy wam się powiększył? Mi o dobry numer. Z Mają miałam to samo. Na szczęście potem wróciły do normy.
Na szczęście mnie to nie spotkało, ale znam dziewczyny, którym powiększyła się stopa w ciąży
Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Mam ogromny brzuch i jeszcze większy cellulit, ale na razie puchnięcia mnie ominęły.
Ech, ja też odpukać nie puchnę, no ale też zauważyłam u siebie większy cellulit jak ścisnę łydkę to też go widzę Lato, a mam wrażenie, że moje nogi wyglądają jak serdelki... ech.
Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
pawie - to dobrze że tego nie masz ja mam to wszystko a idę o zakład że przenoszę
Może nie będzie tak źle ja wiem, że nie ma żadnej reguły, ale kurczę tochę mi dziwnie tak jakoś bezobjawowo...
Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Pawie - ja mam wózek Mutsy Igo, fotelik maxi cosi citi
I u mnie też ani śladu mleka - choć biust urósł mi kilka rozmiarów!
Dzięki za info Mój biust wygląda teraz mocno średnio, na pewno jest większy a same brodawki wyglądają tak jakoś... nieładnie
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75913226]Hej! Myślałam że Was poczytam w poczekalni u doktorka a tu wchodzę i nie ma nikogo przede mną ledwo siadłam i już wizyta.
Niespotykana rzecz
Mój dzidziuś waży 2kg wszystko w normie.[/QUOTE]Super ja już też odliczam dni do wizyty, jestem bardzo ciekawa wagi malucha...
pawie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-31, 15:50   #1299
89Otojestkasia
Rozeznanie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75913226]Hej! Myślałam że Was poczytam w poczekalni u doktorka a tu wchodzę i nie ma nikogo przede mną ledwo siadłam i już wizyta.
Niespotykana rzecz

Jutro wizyta na Śląsku, może jakieś ładne 3d zdjęcie bedzie i to już chyba ostatnia wizyta u niego w gabinecie, następna to już ktg w szpitalu i konsultacja z anestezjologiem

Lecę do basenu bo się rozpływam [/QUOTE]

Bardzo cieszy mnie to ze te nasze dzidziutki to takie okazy zdrowia

Gratuluje 2kg szczęścia i miłości

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-31, 16:26   #1300
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Łał! 2kg!

Madziek czesciej faceta wysylaj na piwo ładny ten kocyk

A ja się pochwalę zakonczonym odpieluchowywaniem! teraz dwa miesiące przerwy od pieluch i od nowa ale tym razem postaram się odpieluchowac wczesniej niz na 3 urodziny.

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-31, 18:05   #1301
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
znowu to samo, od wczoraj boli prawa pierś, obudziłam się, leżę na plecach i nagle czuję jak boczkiem aż mi leci mleko a że ja praktycznie nago to nie miało się w co wsiąknąć. Tyle go mam że już bym mogła Zośkę karmić. Ciekawe czy takie wycieki to norma czy może zwiastują poród...
To u mnie podobnie. Zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz siara leciała, że musiałam spać w staniku sportowym z wkładkami laktacyjnymi.
Cytat:
Napisane przez pawie Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta! Czy ktoś tu jeszcze mnie pamięta?
U nas 35 tydzień, wygląda na to, że w czwartek wchodzimy w 9 miesiąc. Ja się pytam kiedy to zleciało?!?!
Od zeszłego tygodnia siedzę już grzecznie w domu i zaczęłam mocniej działać wyprawkowo Do kupienia została nam jeszcze chyba tylko wanienka, fotelik i wózek Może pokażecie na jakie Wy się zdecydowałyście?

Później pewnie wyjdą do dokupienia pewnie jakieś "duperelki" Muszę spakować się do szpitala, ciągle jakoś nie mogę się za to zabrać... Zrobiłam już mini pranie i prasowanie, ale jeszcze trochę przede mną Zapowiadane upały nie zachęcają do stania nad deską do prasowania ani innych aktywności Mam nadzieję, że u Was wszystko OK Zaraz idę nadrabiać, więc obczaję co tam u Was

Blond, dopiszesz mnie na 1 stronie? OM 26.11, TP 07-09-2017 chłopiec
My mamy wózek po córce: Bebetto Nico plus. Ogólnie ok.
Co do wanienki, to też mieliśmy tą z Ikei i u nas się sprawdziła.
Co do fotelika, to dla córki dostaliśmy jakiś 4baby, ale nie polecam. Teraz chcemy kupić nowy. Maxi cosi. Czy ktoś wie czym się różni model citi od cabriofix oprócz ceny i wkładki dla noworodzia?
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75913226]

Lecę do basenu bo się rozpływam [/QUOTE]
Już 2 kg. Super 😁 Najważniejsze, że wszystko ok.

Ale dzień. W końcu zaczęłam szykować ubranka, jedna partia w pralce czeka na zakup płynu do płukania. A tu mnie dopadły zawroty głowy i twardnienie brzucha 😣 normalnie nie mogę nawet dłużej stać, a i nawet podczas leżenia brzuch mi się spina i boli. A jak szybko wstałam, to myślałam, że padne i chyba mi brzuch ciut opadł. Trochę wcześnie, bo to dopiero 32 tc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0664.jpg (115,0 KB, 51 załadowań)
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-31, 19:35   #1302
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Co do wanienki to też kupiłam z Ikea. Fotelik maxi Cosi i wózek x- Lander. Ważne były dla mnie właśnie pompowane koła a nie piankowe i wygodna dla dziecka spacerówka. Niestety niektóre modele wózków mają strasznie małą spacerówkę. Przetestowane dla pierwszego dziecka polecam.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-31, 20:43   #1303
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Maxi cosi. Czy ktoś wie czym się różni model citi od cabriofix oprócz ceny i wkładki dla noworodzia?
Citi montuje się tylko za pomocą pasów zdaje się, a cabriofix również na bazie.

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-31, 20:53   #1304
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Citi na bank pasami, bo taki mamy.

Aniołek ładny brzuszek.

My dziś w podróży. Zoo w Gdańsku zaliczone. Po 24 mamy być w domu .

Stary 2017-07-31, 21:25   #1305
czbasia
Zakorzenienie

Córka marnotrawna znowu chce wrocic, przygarnijcie znowu😁 z lenistwa pisac mi sie nie chce nawet. Nienawidzę upałów a w ciąży to juz masakra. Kolejna pieluszka bambusowa przyszła z ali. I czapeczka. I skarpetki..
A ubranka dalej nie poprane. Na razie te unisex po corce wyjelam. Sukces jest.
Siary niet.. Piersi nie urosly. 9kg na plus.

czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-31, 22:35   #1306
marttb
Zakorzenienie

schmett - super że na wizycie wszystko w porządku
gratuluję wszelkich wyprawkowych postępów

też Was wszyscy męczą pytaniami i tekstami odnośnie znoszenia tych temperatur? Tak jakbym znosiła je inaczej niż przed ciążą. Jest tak samo jak zawsze, a każdy kto zaczyna gadkę to że przekichane w takie upały to się muszę męczyć, jak je znoszę itp. No a kto się nie męczy

aniolek - brzuch faktycznie nisko

Stary 2017-07-31, 22:45   #1307
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Schmetterling ooo 2 kg super. Ciekawe ile będzie u mnie. Idę w środę.

Marta ja tak samo upały znoszę jak przed ciążą. Dzis w zoo zrobiliśmy 7,2 km - włączyłam Endomondo bo zbieram te kilometry.

Stary 2017-07-31, 23:15   #1308
juka_juka
Wtajemniczenie

U mnie jest tak samo.Odrazu tekst o Boże jak Ci wspolczuje w taka pogodę z brzuchem.Jak to wytrzymujesz? A dla mnie zima byłaby gorsza.Nie dość że problem sie ubrać to jeszcze uważać żeby się na lodzie nie wywalić...Mnie denerwuje jak mówię że kiepsko się czuje to odrazu tekst już?Przecież jeszcze dwa miesiące.Tak jakby złe samopoczucie zarezerwowane bylo na 9 miesiąc tylko.Ogólnie ludzie mnie wkurzają.Mąż do mnie dzisiaj że strasznie nerwowa się zrobiłam.Albo jak mała ma gorszy dzień i się mniej rusza to się dziwi że się martwię.Dla facetów wszystko takie proste😒
Stary 2017-08-01, 07:35   #1309
poli230
Zadomowienie

Ja przed ciążą całkiem dobrze znosiłam upały, lubiłam wygrzewać się na słońcu a teraz niestety nie wychodzę z domu w ciągu dnia. Dzis mam wizytę u okulisty, ciekawe czy mam jakieś wskazania do cc, wada wzroku -5,0, ciekawe co tam na dnie oka słychać

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-01, 07:43   #1310
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Poli daj znać jak po wizycie.

Juka ja to zawsze byłam nerwowa

Rodzinka śpi po wczorajszej podróży. A ja oczywiście już nie

Dziś mamy z mężem 8 rocznicę ślubu 💕 kiedy to zleciało?

Stary 2017-08-01, 08:51   #1311
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Ja przed ciążą super znosiłam upały, a teraz jest tragedia. Nie mam czym oddychać i po chwili wykonywania zwykłych czynności w domu jestem cała mokra.
Dzisiaj w nocy pobiłam swój rekord i wstałam chyba z 5 razy na siku

Poli daj znać jak po okuliście, ja mam -4,75 ale okulistka powiedziała, że z siatkówką i dnem oka jest wszystko ok więc żadnego wskazania do cc nie ma

Madzialenka gratuluję rocznicy

Aniołek ładny brzuszek i faktycznie jakby trochę opadł

lilka_vanilka gratuluję odpieluchowania, masz chwilę spokoju

Schmett
super, że wizyta udana i gratuluję 2 kilogramowego bobasa

Madziek ale super te kocyki z le pampuch szkoda, że ja mam już bana na kocyki

Pawie ja też nie mam żadnych przepowiadaczy ani siary
Dopisałam cię na pierwszej stronie. A powiedz dlaczego masz termin na 7 września, skoro om 26.11? Miałaś nieregularne miesiączki czy tak wychodzi z usg?
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-01, 09:01   #1312
juka_juka
Wtajemniczenie

Madzialenka wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy😊 Miałam straszną noc.Zasnęłam gdzieś o 3.Nie mogłam się ułożyć tak było mi gorąco.Jak zasnęłam to wstawałam siku często.A nad ranem już musiałam trzymać siuśki do badania więc tak od 5 już nie spałam bo aż brzuch bolał i jeszcze córciaw pęcherzu gmerała.Potem zasnęłam i o 8 budzik.Jestem nieprzytomna.Dzisiaj na klatce mają coś wiercić więc sobie nie odeśpię w dzień.
Stary 2017-08-01, 09:17   #1313
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą całkiem dobrze znosiłam upały, lubiłam wygrzewać się na słońcu a teraz niestety nie wychodzę z domu w ciągu dnia. Dzis mam wizytę u okulisty, ciekawe czy mam jakieś wskazania do cc, wada wzroku -5,0, ciekawe co tam na dnie oka słychać

Daj znać jak tam po wizycie

Cytat:
Poli daj znać jak po wizycie.

Juka ja to zawsze byłam nerwowa

Rodzinka śpi po wczorajszej podróży. A ja oczywiście już nie

Dziś mamy z mężem 8 rocznicę ślubu 💕 kiedy to zleciało?

Wszystkiego Najlepszego i mnóstwo miłości razem

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Madzialenka wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy😊 Miałam straszną noc.Zasnęłam gdzieś o 3.Nie mogłam się ułożyć tak było mi gorąco.Jak zasnęłam to wstawałam siku często.A nad ranem już musiałam trzymać siuśki do badania więc tak od 5 już nie spałam bo aż brzuch bolał i jeszcze córciaw pęcherzu gmerała.Potem zasnęłam i o 8 budzik.Jestem nieprzytomna.Dzisiaj na klatce mają coś wiercić więc sobie nie odeśpię w dzień.
Ja też dzisiaj w nocy sikałam non stop, ostatni raz chyba o 5:30, a o 7 musiałam nasiusiać do kubka, bo dzisiaj byłam w labolatorium. Ja nie trzymam moczu - to powoduje u mnie twardnienia
Dobra wiadomość jest taka, że dzisiaj robiłam ostatni raz taką długą listę badań - już teraz będzie tylko taniej

Stary 2017-08-01, 09:23   #1314
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Daj znać jak tam po wizycie

Wszystkiego Najlepszego i mnóstwo miłości razem

Ja też dzisiaj w nocy sikałam non stop, ostatni raz chyba o 5:30, a o 7 musiałam nasiusiać do kubka, bo dzisiaj byłam w labolatorium. Ja nie trzymam moczu - to powoduje u mnie twardnienia
Dobra wiadomość jest taka, że dzisiaj robiłam ostatni raz taką długą listę badań - już teraz będzie tylko taniej
a jakie badania robiłaś? Ja ostatnio miałam morfo, mocz i toxo, teraz mam morfo, mocz i ten gbs i nic poza tym
Stary 2017-08-01, 09:25   #1315
marttb
Zakorzenienie

Miałam kiedyś wrzucić, ale mi się zapominało, w tym, że ten podpisany 'Zosia' nie jest do końca aktualny, ale może nie które rzeczy się komuś przypomną
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Formalności.pdf (173,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: pdf Pakowanie.pdf (381,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: pdf Zosia.pdf (129,2 KB, 10 załadowań)

Stary 2017-08-01, 09:26   #1316
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
a jakie badania robiłaś? Ja ostatnio miałam morfo, mocz i toxo, teraz mam morfo, mocz i ten gbs i nic poza tym
Hiv, WR, krew, mocz i jeszcze jakiś jeden. Miałam je robione na początku ciąży i teraz powtórkę

Stary 2017-08-01, 09:35   #1317
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Hiv, WR, krew, mocz i jeszcze jakiś jeden. Miałam je robione na początku ciąży i teraz powtórkę
hmmm mi nie kazała powtarzać hiv i wr, ciekawe czy trzeba czy nie

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Martuś a jeszcze co do tych formalności, które załączyłaś.

ZAREJESTROWAĆ DZIECKO - udać się do USC właściwego ze względu na miejsce
urodzenia dziecka ciągu 21 dni od dnia narodzin malucha, nadanie imienia dziecku, meldunku
i peselu. Odpisy już w dowolnym USC. Niezbędne dokumenty – dowody tożsamości.

Idzie tatuś? Ma mieć swój dowód osobisty tylko? Wcześniej gdzieś czytałam, żeby mieć przy sobie akt ślubu

ZGŁOSIĆ DO UBEZPIECZENIA W PRACY – wypełnić druk ZUS ZCZA
to robi tylko jedna osoba, tak?

A udokumentowane dochody do becikowego to pity? Czy trzeba mieć zaświadczenia jakieś?

Jeju mam wrażenie, że nic nie wiem
Stary 2017-08-01, 09:35   #1318
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
hmmm mi nie kazała powtarzać hiv i wr, ciekawe czy trzeba czy nie
myślę, że to zbędne każdy lekarz ma swoje wizje

blond - jeśli jest się po ślubie to wystarczy tato i dowód osobisty - kiedyś było więcej dokumentów, ale teraz szpital to wysyła do nich, ułatwili system, a z aktem ślubu to przecież w urzędach to mają. Jeśli nie jest się małżeństwem no to wtedy trzeba już inaczej to załatwić albo wcześniej w urzędzie uznać ojcostwo albo pójść razem po porodzie.

Co do ubezpieczenia w pracy to tylko jedna osoba

A becikowe to wyższa szkoła jazdy, trzeba pity, ewentualne świadectwa pracy jeśli w którymś roku zakończyło się pracę, umowy o pracę, jak ktoś pracował za granicą to musi oświadczenia pisać. Ale tutaj chyba każda gmina ma swoje wymysły (?) Jak babka zaczęła mi mówić to się złapałam za głowę :P

Edytowane przez marttb
Czas edycji: 2017-08-01 o 09:41
Stary 2017-08-01, 09:39   #1319
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blond dzięki 😘 ooo to pewnie się nie wyspałaś.

Juka dzięki 😘 juka współczuję nocy.

Marta dzięki 😘 jejku, kolejna z was miała taką samą noc. Ja tak nad morzem wstawałam. A dziś o dziwo tylko raz😊

Ja też nie powtarzałam HIV, WR.
W tym miesiącu nawet moczu i krwi nie muszę, bo mi dobre badania wyszły. W tym miesiącu pewnie mocz, krew i gbs.
Ktoś ostatnio się pytał czy gbs tylko z pochwy pobierają. To właśnie sprawdziłam i w pierwszej ciąży pobrał mi i z pochwy i okolic odbytu.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Blond mi wszystkie formalności załatwił mąż. Ty nie musisz chodzić. Najpierw akt urodzenia dziecka, a potem dopiero resztę. Chyba , że ktoś nie ma ślubu, to koleżanka moja musiała iść do urzędu stanu cywilnego wspólnie, aby ojcostwo potwierdzić i nazwisko dziecka.

Stary 2017-08-01, 09:47   #1320
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Blond dzięki 😘 ooo to pewnie się nie wyspałaś.

Juka dzięki 😘 juka współczuję nocy.

Marta dzięki 😘 jejku, kolejna z was miała taką samą noc. Ja tak nad morzem wstawałam. A dziś o dziwo tylko raz😊

Ja też nie powtarzałam HIV, WR.
W tym miesiącu nawet moczu i krwi nie muszę, bo mi dobre badania wyszły. W tym miesiącu pewnie mocz, krew i gbs.
Ktoś ostatnio się pytał czy gbs tylko z pochwy pobierają. To właśnie sprawdziłam i w pierwszej ciąży pobrał mi i z pochwy i okolic odbytu.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Blond mi wszystkie formalności załatwił mąż. Ty nie musisz chodzić. Najpierw akt urodzenia dziecka, a potem dopiero resztę. Chyba , że ktoś nie ma ślubu, to koleżanka moja musiała iść do urzędu stanu cywilnego wspólnie, aby ojcostwo potwierdzić i nazwisko dziecka.

A no nie wyspałam się może organizm się przygotowuje

Gbs też miałam z pochwy i z okolic odbytu

Ok dziękuję, tak myślałam żeby on wszystko załatwił, chciałabym żeby to szybko sprawnie poszło, a nie będziemy ciągać Oilwierka po tych wszystkich urzędach

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
myślę, że to zbędne każdy lekarz ma swoje wizje

blond - jeśli jest się po ślubie to wystarczy tato i dowód osobisty - kiedyś było więcej dokumentów, ale teraz szpital to wysyła do nich, ułatwili system, a z aktem ślubu to przecież w urzędach to mają. Jeśli nie jest się małżeństwem no to wtedy trzeba już inaczej to załatwić albo wcześniej w urzędzie uznać ojcostwo albo pójść razem po porodzie.

Co do ubezpieczenia w pracy to tylko jedna osoba

A becikowe to wyższa szkoła jazdy, trzeba pity, ewentualne świadectwa pracy jeśli w którymś roku zakończyło się pracę, umowy o pracę, jak ktoś pracował za granicą to musi oświadczenia pisać. Ale tutaj chyba każda gmina ma swoje wymysły (?) Jak babka zaczęła mi mówić to się złapałam za głowę :P
No właśnie wiem, że wszystko jest w systemie, ale wcześniej jak czytałam to pisali o tym akcie ślubu.

Ale w pracy i tak chyba obydwie osoby muszę poinformować o narodzinach dziecka? Czy nie? Wiem, że należy się 2 dni urlopu okolicznościowego, ale nie wiem jak to jest w przypadku l4 i macierzyńskiego, czy można to wykorzystać później?

Czuję, że z tym becikowym to niezłe jaja będą, muszę się dowiedzieć co u mnie jest potrzebne

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

hahahahah weszłam na stronę centrum pomocy rodzinie, gdzie u nas trzeba starać się o becikowe i wyskoczyły mi hasła : Bezdomność, Przemoc w Rodzinie, Osoby przewlekle chore
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości