|
|
#1291 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
idę wygooglować ten twój ![]() Cytat:
Mnie apka pokazuje, że do porodu zostało 38 dni i o ile miałam do tego takie "podejście zadaniowe" to ostatnio jakoś tak dziwie zaczęłam się bać oby to minęło... ![]() Ech, no i piszecie tutaj o mleku, siarze, przepowiadaczach, a ja nic nie czuję i niczego takiego nie doświadczam...
Edytowane przez pawie Czas edycji: 2017-07-31 o 12:12 |
||
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
pawie - to dobrze że tego nie masz
ja mam to wszystko a idę o zakład że przenoszę
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#1293 |
|
Wtajemniczenie
|
Pawie - ja mam wózek Mutsy Igo, fotelik maxi cosi citi
![]() I u mnie też ani śladu mleka - choć biust urósł mi kilka rozmiarów! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mega zamowienie w całej Polsce upały a u mnie nad morzem leje niewiem czy narzekać czy sie cieszyć bo w domu bym pewnie umierała z gorąca.... ja tez juz mam plan odpoczywać - nawet zrezygnowaliśmy z sierpniowego wesela. Co do piersi to mam wrażenie ze moje "nic" jakby sie trochę powiększyło? Minimalnie ? Ale mleczka nie mam tez juz bym chciała mieć Olusia przy sobie i całować ten słodki brzuszek, stopki, raczki ale powstrzymuje te myśli bo chce jednak żeby do tego 38 tc pomieszkał jeszcze w brzuszku juz mi sie po nocach śni ![]() ![]() aaa to dziwne odczucie kłucia mi juz minęło ale obawiam sie ze to dlatego ze sie przekręcił i mam wrażenie ze leży w poprzek ? A wcześniej leżał główka w dół i dlatego mnie tak uciskał ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1295 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie w rodzinie w ogóle nie ma tendencji do porodów po terminie,wszystkie przed i dzieci raczej drobne.Mnie przepowiadacz też ciągną po kręgosłupie delikatnie.Mama mnie uświadomiła że mam się nastawiać na bóle krzyżowe bo ona takie miała,przepowiadacze też miała z kręgosłupa.Ale za to mojego brata urodziła w pół godziny
Męczy mnie dzisiaj upał strasznie.I jak jest upał to mam więcej twardnień
|
|
|
|
#1296 |
|
Konto usunięte
|
Hej! Myślałam że Was poczytam w poczekalni u doktorka a tu wchodzę i nie ma nikogo przede mną
ledwo siadłam i już wizyta.Niespotykana rzecz Mój dzidziuś waży 2kg Jutro wizyta na Śląsku, może jakieś ładne 3d zdjęcie bedzie i to już chyba ostatnia wizyta u niego w gabinecie, następna to już ktg w szpitalu i konsultacja z anestezjologiem ![]() No i spotkanie z położną na początku sierpnia ![]() Lecę do basenu bo się rozpływam |
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
Upał straszny.. leżę i klikam ostatnie rzeczy do wyprawki, sterta prania leży i czeka na chłodniejsze dni
![]() Uprałam torbę, ale chyba nie zmieszcze w nią wszystkiego co potrzebuję do szpitala. ups. |
|
|
|
#1298 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Lato, a mam wrażenie, że moje nogi wyglądają jak serdelki... ech.Cytat:
ja wiem, że nie ma żadnej reguły, ale kurczę tochę mi dziwnie tak jakoś bezobjawowo... Cytat:
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75913226]Hej! Myślałam że Was poczytam w poczekalni u doktorka a tu wchodzę i nie ma nikogo przede mną ledwo siadłam i już wizyta.Niespotykana rzecz Mój dzidziuś waży 2kg ja już też odliczam dni do wizyty, jestem bardzo ciekawa wagi malucha...
|
||||
|
|
|
#1299 |
|
Rozeznanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75913226]Hej! Myślałam że Was poczytam w poczekalni u doktorka a tu wchodzę i nie ma nikogo przede mną
ledwo siadłam i już wizyta.Niespotykana rzecz Mój dzidziuś waży 2kg Jutro wizyta na Śląsku, może jakieś ładne 3d zdjęcie bedzie i to już chyba ostatnia wizyta u niego w gabinecie, następna to już ktg w szpitalu i konsultacja z anestezjologiem ![]() No i spotkanie z położną na początku sierpnia ![]() Lecę do basenu bo się rozpływam Bardzo cieszy mnie to ze te nasze dzidziutki to takie okazy zdrowia ![]() Gratuluje 2kg szczęścia i miłości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Łał! 2kg!
Madziek czesciej faceta wysylaj na piwo ładny ten kocyk A ja się pochwalę zakonczonym odpieluchowywaniem! teraz dwa miesiące przerwy od pieluch i od nowa ale tym razem postaram się odpieluchowac wczesniej niz na 3 urodziny.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do wanienki, to też mieliśmy tą z Ikei i u nas się sprawdziła. Co do fotelika, to dla córki dostaliśmy jakiś 4baby, ale nie polecam. Teraz chcemy kupić nowy. Maxi cosi. Czy ktoś wie czym się różni model citi od cabriofix oprócz ceny i wkładki dla noworodzia? [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75913226] Mój dzidziuś waży 2kg Jutro wizyta na Śląsku, może jakieś ładne 3d zdjęcie bedzie i to już chyba ostatnia wizyta u niego w gabinecie, następna to już ktg w szpitalu i konsultacja z anestezjologiem ![]() No i spotkanie z położną na początku sierpnia ![]() Lecę do basenu bo się rozpływam Już 2 kg. Super 😁 Najważniejsze, że wszystko ok. Ale dzień. W końcu zaczęłam szykować ubranka, jedna partia w pralce czeka na zakup płynu do płukania. A tu mnie dopadły zawroty głowy i twardnienie brzucha 😣 normalnie nie mogę nawet dłużej stać, a i nawet podczas leżenia brzuch mi się spina i boli. A jak szybko wstałam, to myślałam, że padne i chyba mi brzuch ciut opadł. Trochę wcześnie, bo to dopiero 32 tc. |
||
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wanienki to też kupiłam z Ikea. Fotelik maxi Cosi i wózek x- Lander. Ważne były dla mnie właśnie pompowane koła a nie piankowe i wygodna dla dziecka spacerówka. Niestety niektóre modele wózków mają strasznie małą spacerówkę. Przetestowane dla pierwszego dziecka
polecam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
Citi montuje się tylko za pomocą pasów zdaje się, a cabriofix również na bazie.
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Citi na bank pasami, bo taki mamy.
Aniołek ładny brzuszek. My dziś w podróży. Zoo w Gdańsku zaliczone. Po 24 mamy być w domu . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Córka marnotrawna znowu chce wrocic, przygarnijcie znowu😁 z lenistwa pisac mi sie nie chce nawet. Nienawidzę upałów a w ciąży to juz masakra. Kolejna pieluszka bambusowa przyszła z ali. I czapeczka. I skarpetki..
A ubranka dalej nie poprane. Na razie te unisex po corce wyjelam. Sukces jest. Siary niet.. Piersi nie urosly. 9kg na plus. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
schmett - super że na wizycie wszystko w porządku
gratuluję wszelkich wyprawkowych postępów ![]() też Was wszyscy męczą pytaniami i tekstami odnośnie znoszenia tych temperatur? Tak jakbym znosiła je inaczej niż przed ciążą. Jest tak samo jak zawsze, a każdy kto zaczyna gadkę to że przekichane w takie upały to się muszę męczyć, jak je znoszę itp. No a kto się nie męczy ![]() aniolek - brzuch faktycznie nisko
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Schmetterling ooo 2 kg super. Ciekawe ile będzie u mnie. Idę w środę.
Marta ja tak samo upały znoszę jak przed ciążą. Dzis w zoo zrobiliśmy 7,2 km - włączyłam Endomondo bo zbieram te kilometry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1308 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jest tak samo.Odrazu tekst o Boże jak Ci wspolczuje w taka pogodę z brzuchem.Jak to wytrzymujesz? A dla mnie zima byłaby gorsza.Nie dość że problem sie ubrać to jeszcze uważać żeby się na lodzie nie wywalić...Mnie denerwuje jak mówię że kiepsko się czuje to odrazu tekst już?Przecież jeszcze dwa miesiące.Tak jakby złe samopoczucie zarezerwowane bylo na 9 miesiąc tylko.Ogólnie ludzie mnie wkurzają.Mąż do mnie dzisiaj że strasznie nerwowa się zrobiłam.Albo jak mała ma gorszy dzień i się mniej rusza to się dziwi że się martwię.Dla facetów wszystko takie proste😒
|
|
|
|
#1309 |
|
Zadomowienie
|
Ja przed ciążą całkiem dobrze znosiłam upały, lubiłam wygrzewać się na słońcu
a teraz niestety nie wychodzę z domu w ciągu dnia. Dzis mam wizytę u okulisty, ciekawe czy mam jakieś wskazania do cc, wada wzroku -5,0, ciekawe co tam na dnie oka słychać![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Poli daj znać jak po wizycie.
Juka ja to zawsze byłam nerwowa Rodzinka śpi po wczorajszej podróży. A ja oczywiście już nie ![]() Dziś mamy z mężem 8 rocznicę ślubu 💕 kiedy to zleciało? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1311 |
|
Magda ;)
|
Ja przed ciążą super znosiłam upały, a teraz jest tragedia. Nie mam czym oddychać i po chwili wykonywania zwykłych czynności w domu jestem cała mokra.
Dzisiaj w nocy pobiłam swój rekord i wstałam chyba z 5 razy na siku ![]() Poli daj znać jak po okuliście, ja mam -4,75 ale okulistka powiedziała, że z siatkówką i dnem oka jest wszystko ok więc żadnego wskazania do cc nie ma ![]() Madzialenka gratuluję rocznicy ![]() Aniołek ładny brzuszek i faktycznie jakby trochę opadł ![]() lilka_vanilka gratuluję odpieluchowania, masz chwilę spokoju ![]() Schmett super, że wizyta udana i gratuluję 2 kilogramowego bobasa ![]() Madziek ale super te kocyki z le pampuch Pawie ja też nie mam żadnych przepowiadaczy ani siary Dopisałam cię na pierwszej stronie. A powiedz dlaczego masz termin na 7 września, skoro om 26.11? Miałaś nieregularne miesiączki czy tak wychodzi z usg?
|
|
|
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzialenka wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy😊 Miałam straszną noc.Zasnęłam gdzieś o 3.Nie mogłam się ułożyć tak było mi gorąco.Jak zasnęłam to wstawałam siku często.A nad ranem już musiałam trzymać siuśki do badania więc tak od 5 już nie spałam bo aż brzuch bolał i jeszcze córciaw pęcherzu gmerała.Potem zasnęłam i o 8 budzik.Jestem nieprzytomna.Dzisiaj na klatce mają coś wiercić więc sobie nie odeśpię w dzień.
|
|
|
|
#1313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobra wiadomość jest taka, że dzisiaj robiłam ostatni raz taką długą listę badań - już teraz będzie tylko taniej
|||
|
|
|
#1314 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś wrzucić, ale mi się zapominało, w tym, że ten podpisany 'Zosia' nie jest do końca aktualny, ale może nie które rzeczy się komuś przypomną
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1317 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Martuś a jeszcze co do tych formalności, które załączyłaś. ZAREJESTROWAĆ DZIECKO - udać się do USC właściwego ze względu na miejsce urodzenia dziecka ciągu 21 dni od dnia narodzin malucha, nadanie imienia dziecku, meldunku i peselu. Odpisy już w dowolnym USC. Niezbędne dokumenty – dowody tożsamości. Idzie tatuś? Ma mieć swój dowód osobisty tylko? Wcześniej gdzieś czytałam, żeby mieć przy sobie akt ślubu ![]() ZGŁOSIĆ DO UBEZPIECZENIA W PRACY – wypełnić druk ZUS ZCZA to robi tylko jedna osoba, tak? A udokumentowane dochody do becikowego to pity? Czy trzeba mieć zaświadczenia jakieś? Jeju mam wrażenie, że nic nie wiem |
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() blond - jeśli jest się po ślubie to wystarczy tato i dowód osobisty - kiedyś było więcej dokumentów, ale teraz szpital to wysyła do nich, ułatwili system, a z aktem ślubu to przecież w urzędach to mają. Jeśli nie jest się małżeństwem no to wtedy trzeba już inaczej to załatwić albo wcześniej w urzędzie uznać ojcostwo albo pójść razem po porodzie.Co do ubezpieczenia w pracy to tylko jedna osoba ![]() A becikowe to wyższa szkoła jazdy, trzeba pity, ewentualne świadectwa pracy jeśli w którymś roku zakończyło się pracę, umowy o pracę, jak ktoś pracował za granicą to musi oświadczenia pisać. Ale tutaj chyba każda gmina ma swoje wymysły (?) Jak babka zaczęła mi mówić to się złapałam za głowę :P
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-08-01 o 09:41 |
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Blond dzięki 😘 ooo to pewnie się nie wyspałaś.
Juka dzięki 😘 juka współczuję nocy. Marta dzięki 😘 jejku, kolejna z was miała taką samą noc. Ja tak nad morzem wstawałam. A dziś o dziwo tylko raz😊 Ja też nie powtarzałam HIV, WR. W tym miesiącu nawet moczu i krwi nie muszę, bo mi dobre badania wyszły. W tym miesiącu pewnie mocz, krew i gbs. Ktoś ostatnio się pytał czy gbs tylko z pochwy pobierają. To właśnie sprawdziłam i w pierwszej ciąży pobrał mi i z pochwy i okolic odbytu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Blond mi wszystkie formalności załatwił mąż. Ty nie musisz chodzić. Najpierw akt urodzenia dziecka, a potem dopiero resztę. Chyba , że ktoś nie ma ślubu, to koleżanka moja musiała iść do urzędu stanu cywilnego wspólnie, aby ojcostwo potwierdzić i nazwisko dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1320 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Gbs też miałam z pochwy i z okolic odbytu Ok dziękuję, tak myślałam żeby on wszystko załatwił, chciałabym żeby to szybko sprawnie poszło, a nie będziemy ciągać Oilwierka po tych wszystkich urzędach ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Ale w pracy i tak chyba obydwie osoby muszę poinformować o narodzinach dziecka? Czy nie? Wiem, że należy się 2 dni urlopu okolicznościowego, ale nie wiem jak to jest w przypadku l4 i macierzyńskiego, czy można to wykorzystać później? Czuję, że z tym becikowym to niezłe jaja będą, muszę się dowiedzieć co u mnie jest potrzebne ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- hahahahah weszłam na stronę centrum pomocy rodzinie, gdzie u nas trzeba starać się o becikowe i wyskoczyły mi hasła : Bezdomność, Przemoc w Rodzinie, Osoby przewlekle chore
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

idę wygooglować ten twój 
oby to minęło... 

w całej Polsce upały a u mnie nad morzem leje
niewiem czy narzekać czy sie cieszyć bo w domu bym pewnie umierała z gorąca.... ja tez juz mam plan odpoczywać - nawet zrezygnowaliśmy z sierpniowego wesela. Co do piersi to mam wrażenie ze moje "nic" jakby sie trochę powiększyło? Minimalnie ? Ale mleczka nie mam
tez juz bym chciała mieć Olusia przy sobie i całować ten słodki brzuszek, stopki, raczki ale powstrzymuje te myśli bo chce jednak żeby do tego 38 tc pomieszkał jeszcze w brzuszku
juz mi sie po nocach śni
Męczy mnie dzisiaj upał strasznie.I jak jest upał to mam więcej twardnień
ledwo siadłam i już wizyta.

Lato, a mam wrażenie, że moje nogi wyglądają jak serdelki... ech.
teraz dwa miesiące przerwy od pieluch i od nowa
ale tym razem postaram się odpieluchowac wczesniej niz na 3 urodziny.