|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nietypowe imię powodem do wyśmiewania?
Nic nie jestem powodem do wyśmiewania kogoś, to jest prostackie, denne zachowanie.
Nie przejmuj się autorko, masz oryginalne, nietypowe imię ![]() Mi tez nie wszystkie imiona sie podobają, ale to normalne i jak sami sobie kiedys nie zmieniamy to czy my winni, ze nam takie czy inne nadali rodzice ![]() Najlepiej na to nie zwracać uwagi, a jak już to po prostu stwierdź fakt, bo ile tez można w sumie znosić, nieraz trzeba sie bronić : mi rodzice dali takie imie, ale przynajmniej mnie wychowali i nauczyli szacunku do innych ![]() Księga imion ma dla Ciebie ciekawy opis imienia ![]() http://www.ksiegaimion.com/roksana
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8409605 6]Skisłam.
BTW, masz na imię Nadzieja?[/QUOTE] no właśnie, jak ? bo tego nie powiedziałaś ![]()
![]() |
#1293 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
Konto usunięte
|
No ale w sumie trochę racji w tym jest.
Taki Jan Kochanowski na przykład. Dość oryginalny i wyjątkowy typek. Albo Jan Sebastian Bach. Albo Jan Brzechwa. Ciekawe, czym się Wojtyła kierował, wybierając swoje imię, czy tą wyjątkowością i oryginalnością? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;84096886]
Ciekawe, czym się Wojtyła kierował, wybierając swoje imię, czy tą wyjątkowością i oryginalnością?[/QUOTE] Podobno wybrał te imiona po poprzedniku, chciał kontynuować jego dzieło, bo tamten był papieżem tylko 33 dni ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1296 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;84095571]A co Cię bawi w ww imionach? Przecież większość z nich to zupełnie normalne, niespolszczane na siłę imiona.
Gabriel, Jan, Antoni, serio? Awers, serio? ![]() Bawią mnie te skojarzenia, nie same imiona. A co wam przeszkadza, że mam awers do akurat tych imion? Edytowane przez Nadzieja847 Czas edycji: 2018-06-11 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Konto usunięte
|
Jakie skojarzenia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
z moja corka chodzi do przedszkola Gucio i tak mowia, podpisuja jego prace i w sumie nie wiem jak on ma na imie czy to Gustaw czy inne
![]() No mi sie na razie skojarzyl z Pszczółką Mają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;84095571]A co Cię bawi w ww imionach? Przecież większość z nich to zupełnie normalne, niespolszczane na siłę imiona.
Gabriel, Jan, Antoni, serio? Awers, serio? ![]() W sumie większość imion mnie albo śmieszy albo mi się nie podoba. I co zrobię, przecież nie zmienię tego. Jedyne, co mogę to nie dawać ludziom do zrozumienia, że mają słabe imię w moim odczuciu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
Mnie bardziej "wzdryga" jak imię nie pasuje do nazwiska, bo nieraz jakoś tak brzmi, tu typowo polskie nazwisko, nieraz jeszcze "dziwnie" brzmiące i nie wiem to imie jak kwiatek do kożucha
![]() u moje go szefa syn to daje dzieciom na imię wszystkie zaczynające sie na H ![]() I jak Hania czy Helenka mi sie spoko wydaja, Hania to w ogole bardzo, Helenka moze być, tak Henryk niekoniecznie, choc wlasnie niezdrabniany moze byc, ale juz Heniu, Heniek to jakos nie wiem tez mam skojarzenia nie wiem z bajki czy z budowy ![]() a kolezanki dzieci to juz maja Franka i Czesia ![]() Ja mam wlasnie problem z tymi starymi, podobaja mi sie niezdrobnione, to przejda, jak Franciszek, Czesiek w ogole odpada, bo mi sie sie kurde kojarzy z Wlatcami Móch ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1302 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;84097016]Ale jakie skojarzenia?
![]() Czytajcie ze zrozumieniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;84097386]No to z czym Ci się kojarzy imię Jan albo Antoni?[/QUOTE]
Ale upierdliwie drążysz temat. Zaakceptuj, że nie wszystkie imiona muszą się wszystkim podobać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1306 |
Konto usunięte
|
Przecież nie chodzi o to, że imiona nie mogą się podobać, tylko o to, co napisałaś w swoim poście: masz "awers" (BTW, sprawdź w słowniku co to jest) do osób noszących konkretne imiona i dopiero jak się 'sprawdzą' to łaskawie Twoje uprzedzenia do tych konkretnych osób, nie imion, znikają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
zielony stworek
|
Nie muszą się podobać, ale wyśmiewanie się nie jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 | |
BAN stały
|
Cytat:
myśleć sobie można wszystko - ale nie wszystko powinno się uzewnętrzniać. tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 | |
Konto usunięte
|
Oskarżać kogoś, że czuje się oryginalnym i wyjątkowym, przez co zadufanym z powodu imienia..
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 | |
BAN stały
|
Cytat:
Roksana była raczej oczywista. Jan niekoniecznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 |
Raczkowanie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8409751 6]Przecież nie chodzi o to, że imiona nie mogą się podobać, tylko o to, co napisałaś w swoim poście: masz "awers" (BTW, sprawdź w słowniku co to jest) do osób noszących konkretne imiona i dopiero jak się 'sprawdzą' to łaskawie Twoje uprzedzenia do tych konkretnych osób, nie imion, znikają.[/QUOTE]
Awers w skrócie to awersja inaczej uprzedzenie. Nie muszę sprawdzać w słowniku ![]() A co ja mam poradzić na to, że w podstawówce kłóciłam się z pewną Honoratką i mam normalnie uprzedzenie do tego imienia? Normalna ludzka rzecz. Tak samo mój ex zdradzał mnie z niejaką Żanetą i nie przepadam za tym imieniem ![]() Tak samo normalne jest, że przy poznaniu uprzedzenie znika bo ta osoba nie jest tamtą osobą. Nie muszą się podobać, ale wyśmiewanie się nie jest ok. Nigdzie nie napisałam, że się wyśmiewam z czyjegoś imienia. Wyśmiewam się z tych skojarzeń. Kończę temat, bo strasznie nadinterpretujecie i trollujecie na potęgę ![]() Edytowane przez Nadzieja847 Czas edycji: 2018-06-11 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1312 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1313 |
Konto usunięte
|
Na Kafeterii ciągle się pojawiają takie głupie wątki o imionach
![]() W stylu: nie lubię imienia Justyna, bo w podstawówce Justyna odbiła mi chłopaka. Justyny do dziwki i na koniec zawsze: buahahaa. Dorosłe kobiety takie bzdury wypisują. Kabaret ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
Niestety te skojarzenia są krzywdzące, ale co poradzić jak ludzie tak mają, tylko najoczywistszy fakt, skojarzyc sie moze i sobie to zostaw dla siebie, a nie wyśmiewaj, ale to wszytskie tu wiemy
![]() Mi sie zawsze podobalo imie meskie Maciej, zdrobnienia też, kolegow z tym imieniem mialam fajnych i jak bylam w ciązy to tak myslalam, ze bedzie chlopak, to jak nic maciej, pasuje do nazwiska i spoko, a tu nagle mi zaczeli wyskakiwac, ze to Maciuś z Klanu ![]() Dlatego te imiona stare, ładne pasuja mi od zawsze do krolikow, mialam np. Stefana, Tadeusza znalam, Julka, bo sie okazal po czasie, ze to nie dziewczynka Julka, to zostal Julkiem ![]() ![]() nawet jak ta Sonia, najukochansza moja psinka, tez juz zawsze co kogo poznam czy pieska czy czlowieka bede miala prześwit mojej psiej anielicy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wam dziewczyny za wszystkie komentarze
![]() Domyślam się, że imię jest tylko pretekstem do wyśmiania, aczkolwiek o ile jestem w stanie zrozumieć np byłą kierownik (po prostu mnie nie polubiła i dawała mi to mocno odczuć) i tego kolegę z pracy (starał się w ten sposób pokazać mi, gdzie moje miejsce, ośmieszyć mnie w oczach podwładnych itd), o tyle za nic nie jestem w stanie zrozumieć tekstu tego mojego kierownika z drugiej pracy. Może sądził, że mu przytaknę i sobie pogadamy o tym jak to ludzie krzywdzą dzieci. Edytowane przez rolkaroks Czas edycji: 2018-06-11 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
No i najważniejsze, że Tobie się podoba to Twoje imię, a reszta świata to wiesz ....
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
Mialam w pracy kolege, mieli psa i dali mu na imie Kaśka, sam sie smial, ze nie wie czemu zapomnial w ogole, ze jego siostra ma tak na imie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1319 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1320 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.