![]() |
#1291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Cześć
Wpisuje się do klubu nie śpiących ![]() Podobnie jak Natalka traktuje swoje stopy jak najlepsze gryzaczki. Dobrze że za tydzień jedziemy bo pomału wariuje. Już mnie wszystko tak maksymalnie wkurza że mam dosyć. Wklejam obiecane zdjęcia mojego szczęścia. Kasiulka trzymaj się w pracy ![]()
#1292 |
Wtajemniczenie
|
hello dziewczyny. wystarczy nie pojawic sie dwa dni a tyle postow ze nie da sie przeczytac.
jak zwykle bylismy u szwagra w sobote na grillu i w niedziele z braku zadan tez. tyle ze jak w sobote byla wspaniala pogoda to znowu w niedziele padalo non stop. jak przestalo to wychodzilo slonce i zarowa. udalo nam sie rozpalic grilla i upiec kielbaski a potem darowalismy sobie grilla i zamowilismy pizze. dziewczyny wiem ze to trudne do przyjecia i do przezycia ale to zapewne zeby dokuczaja waszym maluchom. stad problemy ze spaniem i marudzenie. czyt smarujecie dziaselka, i jak sie sprawuja gryzaczki wodne bo Wiki jak sie do nich dossala to ino piszczala guma pod dziaslami Wiki.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zadomowienie
|
Joasiu śliczne To Twoje Szczęście
![]() Faktycznie, Kasiulka dziś debiutuje w pracy ![]() ![]() Meme odezwij się, dawno Cię nie było ![]() A ja nie idę do pracy. Ustalilismy z mężem, że biorę wychowawczy, dopóki Natalka nie skończy roczku, na razie. Co dalej, zobaczymy.....
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Raczkowanie
|
witam
Weronika jest już po Chrzcie.Nawet nie płakała,śmiała sie w Kościele non stop ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Wtajemniczenie
|
Mallaga jaka ona śliczna
![]()
#1296 |
Zadomowienie
|
Joasiu, Mallaga -- dziewczynki prześliczne
![]() Mój mały śpi od półtorej godziny a ja sprzątam, lecę wycierać kurze. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Joasiu Julka jak zwykle minę ma jak aniołek
![]() ![]() Mallaga Wiki miała naprawdę boską kreację i oczywiście urocza jak zapewne mamusia ![]() Ch_aga Ty kobieto masz dopiero aniołka w domu, aż mnie zazdrość zżerza ![]() ![]() Właśnie przed chwilą pogadal do pralki, a że nic nie reagowła na jego zaczepki to zaczął na nią wrzeszczeć, ach te dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Raczkowanie
|
Płatku,na szczęście Weronika odziedziczyła urodę po tatusiu
![]() Weronika od dwuch tygodni juz prawie siedzi,tzn jej kregoslup juz nie przypomina łódki i przez kilka sekund posiedzi bez podtrzymywania jej.nie moge sie doczekac az bedzie siedziala sama i bede mogła wozic ja w spacerówce.tez mam dosc tego ogromnego wozka |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zadomowienie
|
Mallaga -- ja już w tym tygodniu będę wypróbowywać sapacerówkę ale Muszek będzie tylko w niej leżał. Mieszkam na 3 piętrze i powoli tracę siły na ten mój ciężki wózek
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
Ch_aga wklej fotkę, albo linka tej spacerówki. Ja też się zastanawiam nad spacerówką
![]() ![]() Mallaga dlaczego tak mówisz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Wtajemniczenie
|
Julka ma 64 cm, czyli znowu nie tak dużo. Ja na szczęście nie mam problemu z wózkiem. Mieszkam na 4 pietrze a na dole mam wózkownie. Nie zazdroszcze wam tego noszenia. Są spacerówki które rozkładają się zupełnie na płasko i dziecko może w niej spokojnie leżeć. Może pomyślcie o czyms takim.
#1303 |
Zadomowienie
|
![]()
Witajcie dziewczyny!
My dzisiaj już po szczepieniu mamy takie zaległości w tej dziedzinie że dziś były aż 3 kłucia ![]() ![]() Kostko Pati też jest taka mała akrobatka jak twoja Natalka, ciągle by te palce w buziaku trzymała. Ale nam gimnastyczki rosną ![]() Płatku nie martw sie mój grzeczny aniołek też w nocy zaczyna często wstawać a raczej płakać przez sen i tak co chwile ale daje jej cycusia i zaraz się uspokaja. A to wszysko wina tych ząbków. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zadomowienie
|
http://www.allegro.pl/item119943601_...vi_grillo.html
Kupiłam dokładnie ten wózek. Jaki będzie - okaże się "w praniu" ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
Fajne te Wasze dzieciaczki
![]() Ciekawe kiedy moje dziecko będzie brało nóżki to buzi ![]() ![]() ![]() Ch_aga ładny wózeczek myśle, że dokonałaś dobrego wyboru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Zadomowienie
|
Płatku -- ja też już się nie mogę doczekać nóżek w buzi. Ale jest już początek: jak trzymam Mateuszka na siedząco i on odchyla się do przodu, to łapie stópki i się im przygląda
![]() Co do spacerówki to wygląd mi się podoba ale przy wyborze kierowałam się przede wszystkim wagą. Ten waży 5,9kg więc myślę, że będzie ok ![]() My już byliśmy na spacerku. Niestety Mati spał tylko pół godzinki więc kupiłam chleb, zaszłam na pocztę i powrót do domu. Teraz bawi się grzechotkami, zaczyna już rzucać ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
Hej babeczki - juz jestem w domu po pracy , nawet nie było tak zle, tylko Oliwka nie chce jeść sztucznego mleka
![]() ![]() Qrde nie mam kiedy nadrobic zaleglosci w czytaniu naszego watku, moze jutro w pracy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zadomowienie
|
Kasiulko -- Oliwka jak zawsze śliczna
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko Oliwka śliczna i słodziutka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Wtajemniczenie
|
Buźka dla Oliwki
![]() Oj oj coś na naszym watku coraz bardziej pusto ![]() U nas nocne pobudki robią się normą. A było tak pięknie. Do tego mam straszny problem z nocnym wędrowaniem Julki po łóżku. Rzuca się niemiłosiernie, wali głową w szczebelki, ładuje nogi, które się klinują. Do tego przewraca się na brzuch ale już na plecy nie potrafi, boje się żeby się nie przydusiła. Niby nie powinna ale strach i tak pozostaje. Dzisiaj miała nos przytkniety do ochraniacza więc go zdemontowałam. Zastanawiam się czy nie kupić dużego kojca i żeby narazie tam spała.
#1312 |
Wtajemniczenie
|
hello wszystkim.
Wiki dzis przechodzi siebie. wstala o 7.00 rano i do tej pory nie spi. na dwor nie mozemy wyjsc bo od rana grzmi i co troche pada. wdrapuje mi sie na kolana i za chwile schodzi. a ja jestem coraz bardziej wsciekla bo bezradna. ale chociaz w domu spokoj. rodzice wyjechali na urlop i z tydzien ich nie bedzie. spokojnie moge robic sobie co chce. oczywiscie najpierw musze posprzatac w domu bo zostawili niezly balagan. wszystko na wierzchu i na srodku. juz popralam posciel i odkurzylam. niby nie powinnam sie tym przejmowac ale mnie nosi jak widze cos takiego. musze leciec bo Wiki znowu kombinuje. pojawie sie pozniej
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety też mam kolejną ciężką noc za sobą
![]() ![]() ![]() ![]() Joasiu każda z nas ma coraz mniej czasu szkoda, że tak jak w ciąży nie możemy często siedzieć na wizażu. Ale najważniejsze, że choć mniej, ale ciągle jeszcze ze sobą piszemy. Joasiu warto pomyśleć o kojcu skoro masz na niego miejsce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam łóżeczko turystyczne-kojec z Haucka na allegro - jest super i Oliwka, ktora robi dokladnie takie same piruety jak Julka przynajmniej jest bezpieczna i nie boje sie ze sie zaklinuje w szczebelkach.... co do naszego watku to chyba zależy od dnia, czasem pustki a czasem stukamy jak oszalałe - ja mam w pracy luzik, siedze sama w pokoju i pies z kulawą nogą do mnie nie zagląda wiec pewnie bede miala troche czasu na wizaż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jeszcze mam pytanie - Oliwka nie zrobiła juz 2 dni kupki, czy mam sie juz marwic?... bo własciwie juz sie martwie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zadomowienie
|
Kasiulko -- nasz mały od jakiś dwóch tygodni robi kupę co dwa dni a śmierdziucha, że hoho
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko wiem jedynie, że na piersi dziecko może nawet przez tydzień nie zrobić kupki, ale jak ona prawie nic nie je to moze dlatego. Spróbuj dać jej czopka glicerynowego, albo viburcol. Kto zajmuje się Oliwką? Dajesz ją do żłobka?
Ch_aga mój też jak walnie kupę to tż na drugi koniec pokoju ucieka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulka może to dlatego że Oliwka mniej je. Mniej jedzenia mniej wydalania. Poczekaj jeszcze i jak jutro nie zrobi to daj jej dla spokoju czopka. Po jednym nic jej nie będzie.
Na 100% kupie ten kojec. Jak widze co dziś Julka wyprawia to mnie serce ściska. Pewnie skończy się tak że znowu będzie spac z nami. Już wole żeby mnie kopała niż mam w nerwach czuwać. Kasiulka jak tak Oliwka wędruje to ja czyms przykrywasz. Ja wróciłam do ciepłych pajacyków bo jak ja zasne to ona się zaraz wykopuje. Jak zacznie ten mały łobuziak chodzić to dopiero po tyłku dostane! Ale co tam i tak uważam że jest słodka. Spokojnej i PRZESPANEJ nocy mamusie.
#1319 |
Zakorzenienie
|
u Oliwki to chyba jednak zaparcie - dzis rano zrobila takie 2 suche bobki, w nocy nie spala i w ogole jest troche marudna. Sprobuje na razie podac sliwki suszone z Hippa, oby pomogly.
Joasiu robie to samo co Ty - zakladam cieple pajace, tylko ze Oliwka nauczyła sie wyciągac nóżki z pajaca, tak szaleje ze sie napki same odpinają i sie wykopuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko tylko pozazdrościć takiej pracy, a w wojej to nwet nie miałabym czasu wejść na stronę wizażu, a o mamie z klasą to już nie wspomnę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.