![]() |
#1291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Już po wszystkim, jestem w domu. Nie czuje się najlepiej ale na szczęście nie zwymiotowalam tam chociaż była chwila kiedy myślałam że nie wytrzymam.
Odnośnie porodu to ja jestem za sn ze znieczuleniem. Inaczej nie wyobrażam sobie chociaż i tak boję się jak cholera. Oczywiście w razie awarii ma być cc i juz, upierać się nie będę za wszelką cenę. A wrócę na temat prezentu za poród. Ja dostałam od męża przepiękny bukiet kwiatów, dziękował mi za małą chyba z milion razy. Do tej pory czasem jak na core popatrzy to mi dziękuję ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Konto usunięte
|
limonka niedobrze z tą cukrzycą...
Co do porodu, ja już pisałam, ze dwa razy rodziłam sn, cc boję sie panicznie i nid chce. Jedyne czego boje się przy sn to nacinanie i hemoroidy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- My wczoraj mieliśmy tą komunie, troche nudno było... jechaliśmy busem prawie trzy godziny i cale szczescie ze chlopakow ubralam w "robocze" ciuchy, bo Adam zwymiotowal... nigdy mu się cos takiego nie przydarzylo, a przeciez jezdzilismg ponad 10 godzin do Niemiec, czy kolo 5 nad morze... dobrze,ze siostta wzięła lokomotiv to mu dalam i juz bez problemow. Jedzenie niezbyt mi smakowalo w tej restauracji, ale ciasta były pyszne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Raczkowanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83564081]limonka niedobrze z tą cukrzycą...
Co do porodu, ja już pisałam, ze dwa razy rodziłam sn, cc boję sie panicznie i nid chce. Jedyne czego boje się przy sn to nacinanie i hemoroidy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- My wczoraj mieliśmy tą komunie, troche nudno było... jechaliśmy busem prawie trzy godziny i cale szczescie ze chlopakow ubralam w "robocze" ciuchy, bo Adam zwymiotowal... nigdy mu się cos takiego nie przydarzylo, a przeciez jezdzilismg ponad 10 godzin do Niemiec, czy kolo 5 nad morze... dobrze,ze siostta wzięła lokomotiv to mu dalam i juz bez problemow. Jedzenie niezbyt mi smakowalo w tej restauracji, ale ciasta były pyszne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Współczuję tego wymiotowania. W busie zawsze ciężko pomóc dziecku, często jest duszno i ani okna nie można uchylić żeby mu się lepiej zrobiło. Dobrze że tabletki pomogły ![]() kasia. - trzymam kciuki, oby nie szyjka! emcia90, forester - powodzenia z krzywą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Raczkowanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83564081]limonka niedobrze z tą cukrzycą...
Co do porodu, ja już pisałam, ze dwa razy rodziłam sn, cc boję sie panicznie i nid chce. Jedyne czego boje się przy sn to nacinanie i hemoroidy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- My wczoraj mieliśmy tą komunie, troche nudno było... jechaliśmy busem prawie trzy godziny i cale szczescie ze chlopakow ubralam w "robocze" ciuchy, bo Adam zwymiotowal... nigdy mu się cos takiego nie przydarzylo, a przeciez jezdzilismg ponad 10 godzin do Niemiec, czy kolo 5 nad morze... dobrze,ze siostta wzięła lokomotiv to mu dalam i juz bez problemow. Jedzenie niezbyt mi smakowalo w tej restauracji, ale ciasta były pyszne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Biedny Adas. Dobrze, że potem już było ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie jesteśmy pewni tej płci, ale jak zobaczyłam te spodenki, nie mogłam sie powstrzymać.IMG-20180514-WA0000.jpeg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Raczkowanie
|
Pierwsze dziewczenskie ciuchy
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Do poprzedniego porodu tez podeszla jakos tak lajtowo i jakoez było moje zaskoczenie... No nke ukrywam, ze ból przerosl moje oczekiwania 10000 % ale drugi raz też mimo wszystko wolę poród sn. Cytat:
Dodatkowo na pocieszenie napiszę, ze mnie nacieli ale nawet tego nie poczułam, a po porodzie nie chcialo wyjść lozysko wiec bylam jeszcze na zywca lyzeczkowana i tez nic a nic nie czulam. To chyba ta adrnalina porodowa tak mnie znieczulila ![]() Cytat:
Moja kolezanka miala ten sam pronlem po cc. Na bliznie zrobily jej sie zmiany endomwteialne. Pomkjakac już bol i strach z tym zwiazany oczywiscie nie obylo się bez operacji. No i miala problem z zajsciem w ciążę, przez rok sie nie udawalo. Dopieeo po opeeacji i usunięciu guzow w koncu zaszla w druga ciąże. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja przed krzywą piłam wodę rano, może nie jakieś ogromne ilości, ale nie wyobrażam sobie nic nie pić przez 12h. Nawet po wypiciu glukozy można ciut wypić wody, byle nie za dużo ,żeby nie zaburzyć wyników.
Panterka , ty będziesz rodzić sn czy cc ? Zdawało m się ,że pisałaś wcześniej ,że masz skazania do cc ze względu na wzrok bodajże, chyba ,że coś pomieszałam. Berenika, biedny Adaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
Tak jak przy każdej innej pacjentce? ![]() Limonka wiem że to nie mały szok tak nagle usłyszeć o cukrzycy ale razem z Andzią dacie radę. Do sierpnia już niewiele czasu zostało ![]() Kasia kciuki za szyjkę, ale gdyby bóle się powtarzałaby skontrolowałabym się wcześniej u lekarza. Ja jestem zdecydowanie za porodem naturalnym i na taką chwilę nie wyobrażam sobie że mnie kroją. Na ile znam siebie to po cesarce będę dochodzić do normalnego stanu o wiele dłużej. Ale na przykład moja koleżanka rodziła przez cc w lutym, po tygodniu śmigała jak gdyby nigdy nic i sama mówi że nie wyobraża sobie innego porodu. Jak widać nie ma reguły ![]() Wczoraj puściłam zamówienie na gemini, trochę bolało ale sprawy higieniczno-apteczne zamknięte. I z ciekawości porównywałam z innymi aptekami internetowymi i wychodzi najtaniej więc polecam ![]()
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
Kciuki za wyniki krzywych dziewczyny!
![]() Ja wiem jedno, mimo tego, że chciałam cc to gdybym nie miała faktycznego wskazania to nie szukałabym go na siłę. Wolałabym zapłacić za poród. Mój strach pewnie w dużej mierze bierze sie też stąd, że od kiedy zaczęły się moje problemy z kręgosłupem (jako nastolatki) moja mama zawsze mi mówiła, że nie będe mogła rodzić naturalnie, bo to się może źle skończyć. Może to siedzi w mojej głowie. Jak powiedziałam mamie o ciąży to zaraz po gratulacjach i radościach wrociła do tematu, że muszę powiedzieć ginowi o tym i o tym bo nie powinnam rodzić naturalnie. Dziwią mnie natomiast ceny u Panterki, bo ja z tak niskimi nie spotkałam się nigdzie. U mnie to koszt 6-7 tysięcy, w innym niedalekim mieście od 3,5 tysiąca. Wydaje mi się, że nie jest łatwo "załatwić" zaświadczenie do cc. Każde musi być podparte wynikami badań. Mi zarówno neurolog, jak i ginekolog powiedziały, że dokumentację medyczną (opisy tomografii i rtg) muszę mieć przy sobie. To nie jest tak, że specjalista wypisze tam co chcemy a szpital to przyjmie i już. A co do psychiatry to chyba też musi być jakaś historia choroby, wcześniejsze problemy. Choć pewnie tu najłatwiej o kombinowanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1304 |
Zadomowienie
|
AISHA bo to są wskazania po znajomości na dużą wadę wzroku. Nie wiem jeszcze czy to wykorzystam. Drugi bez problemu wystawi psychiatra
TEZE spoko. Psychicznie jestem pogmatwana, kilka razy do psychitry chodziłam z różnych względów. Skutki prześladowań i wytykania od przedszkola, w gim i liceum akcje z fotkami w necie i wiele innych. No i jeszcze po 19 roku życia akcja bulima. Na żadnym balu nie byłam. Towarzysko, emocjonalnie i coś tam jeszcze jestem zacofana bardzo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1305 |
Raczkowanie
|
Niestety nie ma na to reguły, każdy znosi poród inaczej
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Zadomowienie
|
STELLA nas to czeka z Tż w sensie apteka. Teraz będzie ból w meblowym ostatnie meble i biedronce ta oferta baby. Na lipiec zostawiamy hurtowe ilości pieluch i chusteczek
ONA żona mojego chrzestnego jest chirurg okulista prywatna praktyka, moja mama też ma okuliste co za wkładkę dwa razy przyspieszyć operacje oczu, szpital i ceny u mnie- znajoma pielęgniarka, prawa ręka ordynatora rodzice są na ty. Z psychiatra racja najłatwiej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- GOSIA niezła że takie zaawansowane a ona nic kompletnie że z dnia na dzień by ją mogło zaskoczyć i co wtedy? Ja to chyba nie tyje i się pilnuje tak z tym jedzeniem przez 1. moje perypetie z bulima 2. siostra na swoich zajęciach szkoły miała "bardzo puszysta" widok jej mnie przerażal, obrzydzal, strasznie zaniedbana, na każdych zajęciach wielce niezadowolona jakby ktoś na sile jej kazał chodzić na te zajęcia albo jej płacił żeby tam chodziła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1307 |
Zakorzenienie
|
Panterka rozumiem. Co do pieluch i chusteczek to odradzałabym Ci zakup ilości dużych. Słyszałam, że czasem dziecko jest uczulone i nie będzie można ich wykorzytsać. A tego nie przewidzisz akurat. Potem szkoda tego wszystkiego, bo co z tym zrobić..
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | |
Zadomowienie
|
Przyznam szczerze że moja psychika do 19 roku życia była tak psuta że jak ktoś się śmieje obok na dworze czy innych miejscach jestem przekonana i pewna że to ze mnie się śmieją że jestem niska, wszystko mam dużo za duże i nie mam ładnym twarzy bez tony tapety i pudru oraz prostych drutów na głowie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1309 | |
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
![]() A tak co do chusteczek i kosmetyków porównywałyście składy może? Ja się przyjrzałam tym najbardziej popularnym i ostatecznie decydujemy się na hippa tzn. oliwka i chusteczki póki co. No i do kąpieli oilatum, na próbę te water whipes z rossmana i z kosmetyków tyle. Zastanawiam się czy za bardzo nie obcięłam, po do ewentualnych odparzeń wzięłam alantan zielony i linomag ( ale tu już konsultowałam z mężem tak jak witaminę d bo akurat jego opinii jestem bardziej pewna niż swojej). Zastanawiam się tylko czy jakimś kremik ochronny wziąć bo to będzie lato, możecie coś polecić?
" Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość." ![]() 19/2017 7/2018 Edytowane przez Stella275 Czas edycji: 2018-05-14 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
Noo odważna,bo przecież może urodzić i dziś,a nawet fotelika,wózka,nie mówiąc o torbie do szpitala.
Mi też zostały apteczne zakupy,nazbieralam koszyk na 300zl i nie mogę się zebrać żeby kupić. Oprócz tego muszę kupić jeszcze materacy i, prześcieradła,kilka pieluchy tetrowych,koszule do szpitala i byłoby wsio. No i wózek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Raczkowanie
|
Co kupujecie w gemini, że wychodzą takie kwoty?
Jeszcze nie myślałam o zakupach aptecznych... |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Rozeznanie
|
Rany dziewczyny, jestem przy Was do tyłu, bo ja jeszcze nawet listy nie mam zrobionej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1314 |
Zadomowienie
|
Ja sobie porobiłam zrzuty ekranu polecanych przez srokę chusteczek, kremów, płynów itp. Nie oznacza to, że będę się tego trzymać jak mantry, ale w razie wątpliwości skorzystam
![]() Przeciwsłonecznego nie kupuję, bo takiego maleństwa nie będę wystawiać na słońce w ogóle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zadomowienie
|
STELLA no nie na moim końcu świata gdzie będę hehe
YONNA mój też ma mniej więcej taka cene. Ja mam do kupienia torbę, tuniki i myślę dla bezpieczeństwa nad kupnem turystycznego i materaca do mojego pokoju u mamy w domu. Torbę będę miała na pewno u mamy w domu spakowana i tam będzie czekała bo i tak w mieście szpital a po drugie do domu mamy będzie trzeba psa podrzucić. Fotelik do odbioru u siostry za miesiąc bo jej już nie będzie potrzebny ale jak tfu tfu nagle byłby potrzebny to też da a bez wózka da się obyć na początku. Gorzej bez fotelika i łóżeczka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- SYLWIA ja chemię mam taką co używa/używała moja i Tż siostra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1316 |
Rozeznanie
|
Ale na początku będzie tż z Tobą? W razie w jeszcze są kurierzy. Z doświadczenia wiem, że takie kupowanie na wyrost to często wyrzucenie pieniędzy w błoto niestety
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez yoona Czas edycji: 2018-05-14 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze nie kupilam rzeczy aptecznych, olaboga
![]() Ale też będę się mocno ograniczać - kremu z filtrem nie kupuję, nie można noworodka smarować takimi kremami z tego co czytałam. Oilatum też podobno nie ma potrzeby używać, żeby nie przyzwyczaić od razu skóry dziecka do emolientów - wystarczy baby-derm. Drogo wychodzi katarek, laktator, butelki itp. Mleka w proszku nie będę kupować od razu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.