|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Guzek na piersi - wątek zbiorczy!
A więc... To guzek, który "powstaje" przed miesiączką, a po miesiączce znika
Dlatego woli kontrolować, czy to nic groźnego ![]() Dzięki dziewczyny za miłe słowa Byłam bardzo przerażona ![]() |
|
|
|
|
#1292 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie duszki...Dawno mnie tu niebyło bo wiecie jak to jest z blizniakami
Widze ze spora paczka dołaczyła do watku...Witam nowe dziewczynki...Tutaj jest wspaniale same sie przekonacie!!!!!Goraco gratuluje tym co otrzumali pozytwne wynikiKOchaN nIKI.....sledze twoje losy cały czas....REWELACJA!!!!!:ju pi:Pewnie sie okaze ze bedzie to co u mnie!!!Zobaczysz!!!! Ja za pierwszym erazem byłam u Profesora..Mikusia////Starszy facet bardzo fajny.....i tak samo wysłał mnie na biopsje.....Ale ze na Siemieradzkiego termin były bardzo dalekie...../tak jak i u ciebie/rto dlatego chciałam jechac do kogo innego...bo niewytrzymałabym tego czekania....Jesli Profesor mówi ze to zastoje...to jestem pewna ze tak jest!!! U mnie profesor powiedział ze beda to włókniaki albo zastoje...
|
|
|
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie dziewczynki
![]() Ja mam pytanko bo od 4 dni tak mnie pobolewa w lewej piersi jak siniak albo jakby mnie stanik uwieral. Nie boli non stop tylko tak chwile poboli a za pare godzin znow troche. Badalam sie wczoraj i cos tam wyczulam ale to nie bylo okragle jak sobie wyobrazam guzka tylko mialo inny ksztalt, a zreszta raz to wyczuwam raz nie. Przeczytalam tu ze rak nie boli wiec nie martwie sie tak bardzo. Ide do ginekologa z inna sprawa za 2yg, myslicie ze czekac i wtedy powiedziec o tym czy isc szybciej?? Mama mowila ze u nas w rodzinie tylko babcia miala tluszczaka usuwanego jak byla po 40. Aha, i mialam teraz okres, wlasnie mi sie skonczyl ale ten niby bol pozostal i jak dotykam to czuje jak siniaka ale sladu zadnego.
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
Witaj mini8700!
Co do kształtu - jakiego się spodziewałaś? Z tego co słyszałam, często lecz nie zawsze, zmiany mają kształt ziarnka np. grochu. U mnie z kolei to przypomina fasolkę. Istotne by zmiana była wyraźnie wyodrębniona z otoczenia i by miała "regularne", gładkie brzegi (ale to ostatnie to chyba raczej trudno stwierdzić palcami). W każdym razie nie zamartwiaj się na zapas |
|
|
|
|
#1295 |
|
Rozeznanie
|
A mnie już strupki zeszły i przeszłam w ostatni etap gojenia- wcieranie maści na blizny.Szkoda tylko,że nadal mnie to boli
Mogłoby już przestać
|
|
|
|
|
#1296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem bardzo szczupla i przede wszystkim to czuje swoje zebra Ale oprocz tego czuje cos przeciwnego co pisalas, to nie jest wyraznie wyodrebnione tylko takie jakby troche "wypukle zebro", nie ma tez gladkich brzegow a poszarpane. Poza tym budowa moich piersi nie ejst taka mieciutka jak chce zeby byla, tylko od samego poczatku sa tam takie jakby "oponki" w srodku. Gdyby nie to pobolewanie to nigdy bym nawet nie zwrocila uwagi.
|
|
|
#1297 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny,
Dziś byłam u lekarza po wyniki biopsji i to na szczęście zmiana łagodna - włókniak, zalecony do obserwacji co pół roku..... co za ulga... ![]() Dzięki, że trzymałyście kciuki... Życzę samych pomyślnych wyników i pozdrawiam ciepło! |
|
|
|
|
#1298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny, mam już internet, więc będę częściej zaglądała teraz
![]() widzę, że nasz wątek się rozruszał troszkę ![]() majamarta też byłaś u Mikusia?? Ale ten świat jest mały , ktoś Ci go polecił?? Słyszałaś jakieś dobre opinie o nim?? Też mam ogromną nadzieję, że moje guzki okazą sie zastojami , boję się cholernie tej biopsji ![]() Estrella i jak z Twoją "ciążą" ?? Jesteś czy nie??
|
|
|
#1300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisze po wizycie
|
|
|
#1301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja juz zaczęłam się naprawdę nastawiać,że jestem w ciąży,bo mi się @ spóźniła o 5 dni,ale zrobiłam test i negatywny,a potem znalazła sie i ta zguba . Czyli jeszcze nie tym razem
|
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny! Właśnie wróciłam ze szpitala. Mówię Wam - co za ulga...! Wycieli mi to cholerstwo i mam nadzieję, że teraz szpital będę oglądać tylko z zewnątrz lub podczas kontroli.. Jeśli któraś z Was unika operacji usunięcia guzków z obawy przed bólem to mogę te obawy rozwiać. Spodziewałam się nie-wiadomo-czego po wybudzeniu z narkozy, a tu proszę - wystarczyła kroplówka ze środkiem przeciwbólowym i za jakiś czas 1 tabletka czegoś też przeciwbólowego i po kłopocie. Teraz przez najbliższych 10 dni będę wyczekiwać wyników histopatologii. Oby wyszła FA, jak na biopsji! ![]() Pozdrawiam Was cieplutko i dziękuję za wspieranie szczególnie w kwestii narkozy, której strasznie się bałam.
|
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bbkk super ze jestes po zabiegu, trzymam kciuki za pozytywny wynik
|
|
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomyśl ile tu dziewczyn się przewinęło przez wątek i żadnej nie wyszedł nowotwór ani nic złego, może to Cię jakoś pocieszy Mi takie myslenie pomaga
|
|
|
|
#1306 |
|
Raczkowanie
|
ja sie zastanawiam czy warto mi wyrzucać 300zł na biobsje jak juz 2 lekarzy w czasie badania usg stwierdziło prawdopodobieństwo gruczolako-włókniaka.... bo ja mam 2 i dlatego takie koszty poniose.
|
|
|
|
|
#1307 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze możesz iśc państwowo, albo gdzieś gdzie jest dofinansowanie z NFZ
|
|
|
#1309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
prawdopodobieństwo gruczolako-włókniaka.... wytłuściłam słowo klucz, bo prawdopodobieństwo nie= pewność, do tego prawdopodobieństwo może wynosić 5% lub 95% ![]() Ja w przypadku braku gotówki wolałabym zapisać się i nawet poczekać na biopsję "państwową" (w końcu na coś te podatki płacimy, nie?), a w przypadku nagłego przypływu kasy poszłabym prywatnie. diianea zobacz jak to jest - nawet po operacji i wcześniejszej biopsji wycinek idzie na histopatologię, by była pewność co zostało wycięte.. w moim otoczeniu nikt nie poprzestaje na usg. Odpowiedz sobie na pytanie, czy chcesz sobie dać szansę na ew. wcześniejsze rozpoczęcie leczenia. Pozdrawiam i wierzę, że podejmiesz najwłaściwszą dla siebie decyzję.
|
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkch
![]() Ja w styczniu też "wymacałam" sobie guzka w lewej piersi, poszlam na usg i okazalo sie ze sa jeszcze 2:/ ale to podobno nic takiego, tak mowi lekarz, w piatek mam isc na kolejna kontrole, ale juz sie tak nie martwie jak na poczatku lekarka mowila ze najprawdopodobniej to usuna, moze i lepiej... I kategorycznie zakazala mi brac tabletki antykoncep, bo jesli to nawet nie przez nie, to i tak moga one wplywac negatywnie, np na powiekszanie sie tych guzkow. Moja kolezanka miala to samo, i tez jej zakazal brac, a byla u innego:/ Heh ale chyba zawsze tak jest, ze jak cos dziala pozytywnie na jedno, to na inne juz nie:p ale nie ma co sie zamartwiac, glowy do gory
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Raczkowanie
|
nikt nie mowi o usunięciu jeszcze
prof który bedzie mi robił biobsje powiedział że jest ona konieczna żeby potwierdzic co to jest i powiedzieć jak często mam robic badania kontrolne. we wtorek ide na badanie więc powiem co i jak
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Przyczajenie
|
jestem bardzo młoda :15lat i od okolo dwóch miesięcy mam na piersiach czerwone podlużne plamy wyglądaja troche jak pęknięte żyły nie wiewm jak to okreslic wyczuwam tez chyba malego guzka w moim wieku to chyba mozliwe prawda bo moje kolezanki tez juz guzki mialy. czy któras z was miala coś podobnego ? co mam z tym zrobic?
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jaka ja glupia
tylko mnie ![]() bylam u ginekologa jak wczensiej pisalam i wyczula guzka ale powiedziala ze to raczej nic groznego ale dala skierowanie na usg a ja glupia nie piszalm nie mialam czasu i teraz patrze a skierowanie juz bedzie niewazne![]() boje sie bo kuzek nie znika
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli robi Ci sie tyle guzków to poproś ginekologa o skierowanie na badanie poziomu prolaktyny (na czczo i po metoklopramidzie). ja juz 2 guzki mam usunięte, teraz mam kolejne 4 do usuniecia. włókniaki robią mi sie właśnie dlatego, ze mam wysoki poziom prolaktyny. od 3 miesiecy biore leki na obnizenie poziomu prolaktyny wiec mam nadzieje ze juz nowe guzki sie nie pojawia. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam już jakieś tabletki, zobaczymy co wyjdzie w piątek na kontroli, ale dzieki
|
|
|
|
|
#1316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#1317 | |
|
Raczkowanie
|
iinnkkaa, a może zanim wybierzesz się po kolejne skierowanie, upewnisz się, czy oby na pewno to się przeterminowało.. może jakiś tel do przychodni lub pracowni usg, co?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1318 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane!
Lewaloff serdecznie Ci dziękuję za podtrzymanie na duchu,byłam na usg i okazalo się że ok. nastepne usg za pół roku równiez mammografie bedę miała wtedy robiona.Trzymajcie sie wszystkie ciepło.Trzymam kciuki tym, które dopiero wybierają się na diagnostykę i gratuluję tym które juz są spokojne po diagnozie.Wspieram swymi myslami te dziewczyny, u których wyszły jakies zmany-bedzie dobrze |
|
|
|
|
#1319 | |
|
Raczkowanie
|
kreolka61 gratuluję wyników!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1320 |
|
Przyczajenie
|
z tymi plamami juz wszystko jasne to są rozstępy i podobno to normalne w okresie dojrzewania jak piersi szybciutko rosna skóra sie naciąga... bedzie dobrze
---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jeśli Bóg z nami któż przeciwko nam ?? no kto ??xD Alleluja !!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

Dlatego woli kontrolować, czy to nic groźnego 
Byłam bardzo przerażona 

Mogłoby już przestać 

za wspieranie szczególnie w kwestii narkozy, której strasznie się bałam.
, że będzie dobrze, bo inaczej... być nie może!
i wierzę, że podejmiesz najwłaściwszą dla siebie decyzję.
tylko mnie 
boje sie bo kuzek nie znika