Mamusie majowe 2019, cześć 2 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-25, 18:20   #1291
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2

Cześć

Matko, ale jestem nażarta. Dzisiaj jeszcze urodziny siostrzeńca, zawsze jesteśmy na obiad zaproszeni. A jutro obiad u mamy. Już zapowiedziała,że dużo zrobiła, a jak coś to zapakujemy i zamrozimy. Bosko ale najważniejsze,żeby była kapucha. Dzisiaj była zarąbista kapusta kiszona z piekarnika poezja. Jutro też mam nadzieję,że będzie,ślinka mi cieknie

No i oczywiście od osób postronnych powtarzały się życzenia,żeby był synek. Dobrze,że chociaż nasza rodzina jest normalna i sobie darowała

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Dziewczyny miała któraś z Was styczność ze spacerowkami z Cosatto? Są przepiękne, ale kurczaki nie wiem jak z użytkowaniem. A podobają mi się bardzo

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-25, 19:11   #1292
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

No i oczywiście od osób postronnych powtarzały się życzenia,żeby był synek. Dobrze,że chociaż nasza rodzina jest normalna i sobie darowała

Te komentarze odnośnie płci to tragedia. Ludzie naprawdę powinni się trzy razy zastanowić zanim coś chlapną. Już też zdążyłam usłyszeć że super, bo dziewczynki bardziej dbają o rodziców na starość albo z drugiej strony: lepiej żeby pierwszy był chłopiec. Jakby to miało jakiekolwiek znaczenie :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-25, 19:19   #1293
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Matko, ale jestem nażarta. Dzisiaj jeszcze urodziny siostrzeńca, zawsze jesteśmy na obiad zaproszeni. A jutro obiad u mamy. Już zapowiedziała,że dużo zrobiła, a jak coś to zapakujemy i zamrozimy. Bosko ale najważniejsze,żeby była kapucha. Dzisiaj była zarąbista kapusta kiszona z piekarnika poezja. Jutro też mam nadzieję,że będzie,ślinka mi cieknie

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Dziewczyny miała któraś z Was styczność ze spacerowkami z Cosatto? Są przepiękne, ale kurczaki nie wiem jak z użytkowaniem. A podobają mi się bardzo
Ja kojarzę musiałabym wygooglowac które to dokładnie... To te co są takie kolorowe budki bardzo? bo to nie gb+ prawda?
Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Te komentarze odnośnie płci to tragedia. Ludzie naprawdę powinni się trzy razy zastanowić zanim coś chlapną. Już też zdążyłam usłyszeć że super, bo dziewczynki bardziej dbają o rodziców na starość albo z drugiej strony: lepiej żeby pierwszy był chłopiec. Jakby to miało jakiekolwiek znaczenie :/

Oj kazdt ma jakieś preferencje... Mój teść do samego końca liczył że pierwsza będę mieć córeczke. Łącznie z rym że mój gin nigdy nie pisze na wypisie z wizyty że "dziewczynka /chłopiec" ale "na 80% chłopiec" i tak do porodu. To tedc się tego uczepil że 20 % na dziewcxybke to jednak bardzo dużo!

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Te costto to to co myślałam. Ten model kojarzę https://e-zabawkowo.pl/pl/p/COSATTO-...-PIXELATE/9432. Badzoz nam się podobał ale nie miałam gdzie pojeździć. Plus wolę jak spacerówka składa się do środka jednak

Stary 2018-12-25, 20:32   #1294
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ja kojarzę musiałabym wygooglowac które to dokładnie... To te co są takie kolorowe budki bardzo? bo to nie gb+ prawda? Oj kazdt ma jakieś preferencje... Mój teść do samego końca liczył że pierwsza będę mieć córeczke. Łącznie z rym że mój gin nigdy nie pisze na wypisie z wizyty że "dziewczynka /chłopiec" ale "na 80% chłopiec" i tak do porodu. To tedc się tego uczepil że 20 % na dziewcxybke to jednak bardzo dużo!

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Te costto to to co myślałam. Ten model kojarzę https://e-zabawkowo.pl/pl/p/COSATTO-...-PIXELATE/9432. Badzoz nam się podobał ale nie miałam gdzie pojeździć. Plus wolę jak spacerówka składa się do środka jednak

do środka w sensie jak?

Ja sobie myślę,że gondolę zostawię już z tamtego wózka, mamy Tako Acoustic, ten klasyczny model i baaardzo cenię sobie te duże, pompowane koła. Ja mieszkam w górach, niedaleko lasu i naprawdę przejechałam tym po wszystkim...
Ale jednak spacerówkę mamy już styraną i myślałam o zakupie samej składanej spacerówki, tylko martwi mnie, że tak właściwie większość ma małe kółka albo z tyłu większe, a z przodu małe...no i u mnie ogólnie skrętne kółka kiepsko dają radę.

Stary 2018-12-25, 20:37   #1295
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
do środka w sensie jak?

Ja sobie myślę,że gondolę zostawię już z tamtego wózka, mamy Tako Acoustic, ten klasyczny model i baaardzo cenię sobie te duże, pompowane koła. Ja mieszkam w górach, niedaleko lasu i naprawdę przejechałam tym po wszystkim...
Ale jednak spacerówkę mamy już styraną i myślałam o zakupie samej składanej spacerówki, tylko martwi mnie, że tak właściwie większość ma małe kółka albo z tyłu większe, a z przodu małe...no i u mnie ogólnie skrętne kółka kiepsko dają radę.
To jak w góry to może nie taka lekka z malymi... Może valco snap? Podobno super się sprawdza a nadal lekki! Ja mam lekki mutsy nexo ale nie polecam na wiejskie tereny. u mnie nie daje rady. Wyjeżdżam xlander em. Mutsy mamy na podróże, do rodziców, na zakupy do galerii

Cosatto składa się na zewnątrz. Czyli siedzisko jest na zewnątrz. Mutsy np składa się do środka. Na zewnątrz jest jakby spod spacerówki. A nie to na czym siada dziecko mam wrażenie że składane na zewnątrz się brudza a to w aucie (ile razy opierałam wózek w połowie wkladania o brudne auto żeby pchnac go lub coś przesunąć) alvo w podróży np w samolocie. Czy nawet jak założysz gdzieś i wywroci się na drogę porównaj sobie z tym jak siada się mutsy nexo. Jeśli niezrozumiałe to opisuje

Stary 2018-12-25, 20:40   #1296
butterfly20
Zakorzenienie

Właśnie koleżanka do mnie napisała,że się dowiedziała od rodzinki, gratuluje itp... i że może to chłopak, bo kto by wytrzymał z tyloma babami...
OMG ja już nikomu nic nie mówię do 16.01

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
To jak w góry to może nie taka lekka z malymi... Może valco snap? Podobno super się sprawdza a nadal lekki! Ja mam lekki mutsy nexo ale nie polecam na wiejskie tereny. u mnie nie daje rady. Wyjeżdżam xlander em. Mutsy mamy na podróże, do rodziców, na zakupy do galerii

Cosatto składa się na zewnątrz. Czyli siedzisko jest na zewnątrz. Mutsy np składa się do środka. Na zewnątrz jest jakby spod spacerówki. A nie to na czym siada dziecko mam wrażenie że składane na zewnątrz się brudza a to w aucie (ile razy opierałam wózek w połowie wkladania o brudne auto żeby pchnac go lub coś przesunąć) alvo w podróży np w samolocie. Czy nawet jak założysz gdzieś i wywroci się na drogę porównaj sobie z tym jak siada się mutsy nexo. Jeśli niezrozumiałe to opisuje

o widzisz dzięki własnie nie miałam styczności z tym Cosatto, nie dotykałam, jedynie design mi się spodobał, a że ja sroka dobrze,że zapytałam
Obadam tego Valco, kojarzę,że koleżanka ma jakiś z tej firmy to się dowiem co i jak

Stary 2018-12-25, 21:43   #1297
Martita_2012
Zadomowienie

Z dziwnych życzeń, to ja od koleżanki z pracy usłyszałam, żebym przebiła tą koleżankę, która niedawno urodziła 3600g, a ja jestem bardzo szczupła, mam wąskie biodra...

Martita_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-12-25, 22:08   #1298
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martita_2012 Pokaż wiadomość
Z dziwnych życzeń, to ja od koleżanki z pracy usłyszałam, żebym przebiła tą koleżankę, która niedawno urodziła 3600g, a ja jestem bardzo szczupła, mam wąskie biodra...

A tam waga... Najważniejsza głowa przejdzie głową przejdzie reszta... te nawrt pół kilo to ile? Może pół cm w obwodzie głowy... Bez stresu. Ważna głową. Mała głową. Nie za mała ale też bez przesady!

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Alw fakt życzenia dziwne...

Ja oczywiście się nasluchalam że dziewczynka teraz. No bo parka. Kto to widział marzyć o 2 chlopcsch.

Jak z synkiem byłam to jednak poza teściem to każdy pytał co bym chciała plus się lictutowali kiedy urodze. W moim zawodzie i biurze akurat dość popularne są dzieci z lutego i praktycznie miałam wielkie szansę.. I rzeczywiście. Urodziłam w ten sam dzień co kolezanka z pracy, tylko rok później

Stary 2018-12-26, 07:22   #1299
agadzie
Zakorzenienie

Hehe u mnie się wszyscy cieszą że dziewczynka ale wiem że jeśli byłby drugi chłopak to też byłaby radość ale czasem mam wrażenie że ludzie postronni są rozczarowani jak ma być np. kolejny chłopak lub kolejną dziewczynka, no jakbyśmy na złość zrobić chciały 🤣 a też wkurzają mnie pytania typu " kiedy następne?" (zaraz po pierwszym synu) - skąd wiadomo że w ogóle chcemy/możemy itd..?
W.ogole już powoli nie mogę sypiać na brzuchu ale też chyba mogę już powiedzieć że ten najgorszy okres minął, już mnie nie mecza mdłości itd, ale kawy dalej raczej nie toleruje, musi być dzień na kawę. A tyle pyszności na stole że aż się tej kawy chce..

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-26, 08:46   #1300
Elsabel
Zakorzenienie

Dziewczyny, dorobiłam się w końcu jakiegoś brzucha Nie wiem czy to malutka, czy świąteczne wzdęcie, ale jest
IMG_1545813987.056194.jpg

Stary 2018-12-26, 09:48   #1301
sQuaara
Zakorzenienie

Elsabel jest jest!!

Kiedy kolejne to klasyczne pytanie. Zaczyna się od smieszkkw ciotek o zareczynsch później a korty ślub a dziecko a kolejne... Masakra... To samo się nakręca.

Stary 2018-12-26, 09:57   #1302
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dorobiłam się w końcu jakiegoś brzucha Nie wiem czy to malutka, czy świąteczne wzdęcie, ale jest
Załącznik 7654654

o jacie, jak Ty już masz to chyba na mnie pora

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-26, 10:40   #1303
Monia858585
Rozeznanie

Elsabel piękny brzuszek!! 😊😊😊

Co do tych pytań to u mnie też były. Jak urodziłam synka to odrazu teksty "to teraz drugie, żeby nie było dużej różnicy wieku". Już nie szło tego słychać. Za to teście mówili " jedno a do porządku ". Teraz, jak wiedzą że będzie drugie to kręcą nosem, a inni mówią "za duża różnica wieku ". No przepraszam, to moje życie i to ja decyduje co, kiedy i ile!! No!!! 😀😀
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-26, 11:14   #1304
butterfly20
Zakorzenienie

To u mnie wszyscy się cieszyli z drugiej dziewczynki oprócz obcych ludzi ale ogólnie i nas w rodzinach zawsze więcej chłopaków,pewnie stąd to radość z dziewczyn.I my też zawsze byliśmy dziewczynkowi,radość zakłóciły nam dopiero głupie komentarze ludzi,na szczęście tylko na chwilkę.

U mnie też coś urosło.lub świąteczne wzdęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20181225_130208-1.jpg (51,9 KB, 65 załadowań)

Stary 2018-12-26, 11:49   #1305
agadzie
Zakorzenienie

Taaaak, spirala, najpierw czy masz już kawalera, potem kiedy zaręczyny i kolejno - a kiedy ślub, a kiedy dziecko , a kiedy drugie, a to może jeszcze teraz dziewczynkę/ chłopca...Jezu.
Teraz ogólnie jest to raczej delikatna sprawa bo wiele par nie może mieć dzieci z różnych przyczyn, w moim otoczeniu znam co najmniej 3 takie pary...
Jezu ale dziś jestem snieta, na 15 jedziemy do cioci na obiad, ciasto itd, wrócimy pewnie tak żeby młodego położyć spać
I strasznie szybko leci ten czas jakoś

Stary 2018-12-26, 12:12   #1306
Martita_2012
Zadomowienie

Cytat:
A tam waga... Najważniejsza głowa przejdzie głową przejdzie reszta... te nawrt pół kilo to ile? Może pół cm w obwodzie głowy... Bez stresu. Ważna głową. Mała głową. Nie za mała ale też bez przesady!

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Alw fakt życzenia dziwne...

Ja oczywiście się nasluchalam że dziewczynka teraz. No bo parka. Kto to widział marzyć o 2 chlopcsch.

Jak z synkiem byłam to jednak poza teściem to każdy pytał co bym chciała plus się lictutowali kiedy urodze. W moim zawodzie i biurze akurat dość popularne są dzieci z lutego i praktycznie miałam wielkie szansę.. I rzeczywiście. Urodziłam w ten sam dzień co kolezanka z pracy, tylko rok później

W sumie masz rację ale zawsze to dodatkowy ciężar do noszenia

Martita_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-26, 16:45   #1307
Misha_
Wtajemniczenie

Dziewczyny zycze wam wszystkiego naj i dla naszych dzieciaczkow.
A teraz hit, siostra tz tez jest w ciazy, moj kurczak bedzie mial kuzyna/kuzynke do zabawy

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-26, 17:56   #1308
Monia858585
Rozeznanie

Zamówiłam takie cuda 😀😀

https://m.aliexpress.com/item/327946...AbTest=ae803_3

https://allegro.pl/oferta/komplet-dz...tka-7194929792

Mąż mówi, że mam wyluzować. Ale to silniejsze ode mnie 😀😀
Stary 2018-12-26, 20:49   #1309
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Wszystkiego dobrego po świętach

Misha, u mnie też wysyp - moja siostra 9 tc

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-12-26, 21:28   #1310
agadzie
Zakorzenienie

Ooo same dobre wieści
Fajnie jak tak ktoś bliski też w ciąży, zawsze to raźniej
Rany ale zleciały te święta, bardzo szybko! Fajny prezent dostałam od brata, w sobotę idziemy po południu do escape room, a wczesniej chce kupić coś dla teściowej na 3 króli ( w Hiszpanii wtedy wręcza się prezenty), no a że Gdańsk bursztynem stoi...a teściowa bursztyn kocha miłością bezwarunkową
Monia śliczne muszę sobie popatrzec na Ali, co mają ciekawego, choć wolę jednak kupować w stacjonarnych sklepach, bo lubię przed zakupem dokładnie zobaczyć, dotknąć, rozmiar zmierzyć na oko... Ale może się też na cos skusze

Stary 2018-12-27, 06:25   #1311
Elsabel
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jak tam po świętach? Ja już zaczęłam pracę, na szczęście zdalnie Jak zwykle wolne za szybko minęło...

Stary 2018-12-27, 06:37   #1312
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Ja dzisiaj nie poszłam do pracy, mam dalej zawalony nos. Nienawidzę tego. Zastanawiam się czy iść do lekarza ( i tak mi nic na katar nie zapisze czego sama bym sobie nie kupiła w aptece).
Także święta miałam zasmarkane i tyle :/

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-27, 07:27   #1313
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cześć dziewczyny

Jak po święta? Widzę, że sporo dobrych wieści Piękne brzuszki Monia: śliczne ubranka

U mnie tylko tyle, że sporo mi się urosło wszerz To się nie będę pokazywać Niska jestem gdzieś mi się to musi rozejść Ale też mam bardzo duży apetyt, jadłam więcej niż mój mąż.

U mnie też była dyskusja na temat, co to będzie. No i wszyscy zgodnie uważają, że jak na pierwsze dziecko to musi być syn

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj nie poszłam do pracy, mam dalej zawalony nos. Nienawidzę tego. Zastanawiam się czy iść do lekarza ( i tak mi nic na katar nie zapisze czego sama bym sobie nie kupiła w aptece).

Współczuję! Zdrówka życzę!
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-12-27, 07:59   #1314
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość

Zdrowia!! Próbowałaś inhalacji?

Plus niestety w ciąży jest tak że ma się katar non stop. Coś tam jest ze naczynia się rozszerzają itp. Ja w 1sszej miam wrażenie kataru. ZWalone wszystko a wysmarkac się nie dało :/

Stary 2018-12-27, 08:21   #1315
Monia858585
Rozeznanie

Grejfrutowa zdrówka!!
Stary 2018-12-27, 08:22   #1316
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ufff, na szczęście już po świętach. Niby nie obżerałam się nie wiadomo jak, takie miałam przynajmniej wrażenie, ale jednak u każdego trzeba było czegoś sprobować więc nieświadomie zjadlam z 200% mojej ciążowej normy i mdli mnie od wczoraj niesamowicie :P

Ja nie miałam żadnych komentarzy co do płci, raczej wszystkie przyjemne.
Stary 2018-12-27, 08:23   #1317
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Ja w I święto smarkalam masakrycznie... Wróciliśmy dość wcześnie do domu, bo czułam, że mnie rozkłada. W domu herbata z miodem i cytryną plus moczenie nóg w gorącej wodzie z amolem. Trochę się stresowałam ta gorąca woda, ale mądre źródła mowily, że nogi moczyć mozna po moczeniu ciepłe skarpety, posmarowałam jeszcze stopy jakimiś olejkami rozgrzewającymi i do łóżka. Rano czułam się jak nowo narodzona polecam ten sposób!

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka

A co do płci... Ja spotkałam się z jednym komentarzem: "ojej, druga dziewczynka... To spróbujecie jeszcze raz". Żałosne na szczęście reszta reagowała pozytywnie.

Edytowane przez patrycjakarabasz
Czas edycji: 2018-12-27 o 08:25
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-27, 08:27   #1318
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny.
Ihalacje robiłam i nogi moczyłam we wtorek, wczoraj już nie
Muszę tż wysłać do apteki żeby mi kupił coś do inhalacji bo już wykończyłam olejek.
Na razie kuruje się miodem cytryną i czosnkiem (bleeeh).
Liczę że powoli mi przejdzie...

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-27, 08:32   #1319
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

I ja się witam poświątecznie!

U mnie najlepszy komentarz był od babci tż, jak strzeliła że wygląda na to, że dziewczynka będzie, bo urodę mamusi zabiera
Ale spoko, ja w każdej ciąży wyglądam na dziewczynkę

Weszlam dziś na wagę zdecydowanie w planach miałam aż tyle nie przytyć

Dziewczyny, macie podwyższony puls? Ja wiem, że w ciąży jest wyższy, ale ja mam ponad 100 i to w spoczynku. Trochę to męczące. Ciśnienie w normie. Tzn może nie mojej, bo ja normalnie to mam 90/60 ale mam teraz ok 110/80 więc spoko. Za tydzień mam wizytę to podpytam. Chyba meliskę popiję.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-27, 08:48   #1320
Monia858585
Rozeznanie

Anuhaaaa u mnie puls też jest wysoki. Tak ok.95-98. Ciśnienie gdzieś ok 115/90.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości