![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cześć
![]() Matko, ale jestem nażarta. Dzisiaj jeszcze urodziny siostrzeńca, zawsze jesteśmy na obiad zaproszeni. A jutro obiad u mamy. Już zapowiedziała,że dużo zrobiła, a jak coś to zapakujemy i zamrozimy. Bosko ![]() ![]() ![]() No i oczywiście od osób postronnych powtarzały się życzenia,żeby był synek. Dobrze,że chociaż nasza rodzina jest normalna i sobie darowała ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Dziewczyny miała któraś z Was styczność ze spacerowkami z Cosatto? Są przepiękne, ale kurczaki nie wiem jak z użytkowaniem. A podobają mi się bardzo ![]()
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te komentarze odnośnie płci to tragedia. Ludzie naprawdę powinni się trzy razy zastanowić zanim coś chlapną. Już też zdążyłam usłyszeć że super, bo dziewczynki bardziej dbają o rodziców na starość albo z drugiej strony: lepiej żeby pierwszy był chłopiec. Jakby to miało jakiekolwiek znaczenie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Te costto to to co myślałam. Ten model kojarzę https://e-zabawkowo.pl/pl/p/COSATTO-...-PIXELATE/9432. Badzoz nam się podobał ale nie miałam gdzie pojeździć. Plus wolę jak spacerówka składa się do środka jednak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie myślę,że gondolę zostawię już z tamtego wózka, mamy Tako Acoustic, ten klasyczny model i baaardzo cenię sobie te duże, pompowane koła. Ja mieszkam w górach, niedaleko lasu i naprawdę przejechałam tym po wszystkim... Ale jednak spacerówkę mamy już styraną i myślałam o zakupie samej składanej spacerówki, tylko martwi mnie, że tak właściwie większość ma małe kółka ![]()
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cosatto składa się na zewnątrz. Czyli siedzisko jest na zewnątrz. Mutsy np składa się do środka. Na zewnątrz jest jakby spod spacerówki. A nie to na czym siada dziecko ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Właśnie koleżanka do mnie napisała,że się dowiedziała od rodzinki, gratuluje itp... i że może to chłopak, bo kto by wytrzymał z tyloma babami...
OMG ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
o widzisz ![]() ![]() ![]() ![]() Obadam tego Valco, kojarzę,że koleżanka ma jakiś z tej firmy to się dowiem co i jak ![]()
![]() |
#1297 |
Zadomowienie
|
Z dziwnych życzeń, to ja od koleżanki z pracy usłyszałam, żebym przebiła tą koleżankę, która niedawno urodziła 3600g, a ja jestem bardzo szczupła, mam wąskie biodra...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Alw fakt życzenia dziwne... Ja oczywiście się nasluchalam że dziewczynka teraz. No bo parka. Kto to widział marzyć o 2 chlopcsch. Jak z synkiem byłam to jednak poza teściem to każdy pytał co bym chciała ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
Hehe u mnie się wszyscy cieszą że dziewczynka ale wiem że jeśli byłby drugi chłopak to też byłaby radość
![]() W.ogole już powoli nie mogę sypiać na brzuchu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dorobiłam się w końcu jakiegoś brzucha
![]() ![]() IMG_1545813987.056194.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
Elsabel jest jest!!
![]() Kiedy kolejne to klasyczne pytanie. Zaczyna się od smieszkkw ciotek o zareczynsch później a korty ślub a dziecko a kolejne... Masakra... To samo się nakręca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1302 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Rozeznanie
|
Elsabel piękny brzuszek!! 😊😊😊
Co do tych pytań to u mnie też były. Jak urodziłam synka to odrazu teksty "to teraz drugie, żeby nie było dużej różnicy wieku". Już nie szło tego słychać. Za to teście mówili " jedno a do porządku ". Teraz, jak wiedzą że będzie drugie to kręcą nosem, a inni mówią "za duża różnica wieku ". No przepraszam, to moje życie i to ja decyduje co, kiedy i ile!! No!!! 😀😀 |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
To u mnie wszyscy się cieszyli z drugiej dziewczynki oprócz obcych ludzi
![]() U mnie też coś urosło.lub świąteczne wzdęcie ![]()
#1305 |
Zakorzenienie
|
Taaaak, spirala, najpierw czy masz już kawalera, potem kiedy zaręczyny i kolejno - a kiedy ślub, a kiedy dziecko , a kiedy drugie, a to może jeszcze teraz dziewczynkę/ chłopca...Jezu.
Teraz ogólnie jest to raczej delikatna sprawa bo wiele par nie może mieć dzieci z różnych przyczyn, w moim otoczeniu znam co najmniej 3 takie pary... Jezu ale dziś jestem snieta, na 15 jedziemy do cioci na obiad, ciasto itd, wrócimy pewnie tak żeby młodego położyć spać I strasznie szybko leci ten czas jakoś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zycze wam wszystkiego naj i dla naszych dzieciaczkow.
A teraz hit, siostra tz tez jest w ciazy, moj kurczak bedzie mial kuzyna/kuzynke do zabawy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Rozeznanie
|
Zamówiłam takie cuda 😀😀
https://m.aliexpress.com/item/327946...AbTest=ae803_3 https://allegro.pl/oferta/komplet-dz...tka-7194929792 Mąż mówi, że mam wyluzować. Ale to silniejsze ode mnie 😀😀 |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego dobrego po świętach
![]() Misha, u mnie też wysyp - moja siostra 9 tc ![]() ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
Ooo same dobre wieści
![]() Fajnie jak tak ktoś bliski też w ciąży, zawsze to raźniej ![]() Rany ale zleciały te święta, bardzo szybko! Fajny prezent dostałam od brata, w sobotę idziemy po południu do escape room, a wczesniej chce kupić coś dla teściowej na 3 króli ( w Hiszpanii wtedy wręcza się prezenty), no a że Gdańsk bursztynem stoi...a teściowa bursztyn kocha miłością bezwarunkową ![]() Monia śliczne ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak tam po świętach? Ja już zaczęłam pracę, na szczęście zdalnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj nie poszłam do pracy, mam dalej zawalony nos. Nienawidzę tego. Zastanawiam się czy iść do lekarza ( i tak mi nic na katar nie zapisze czego sama bym sobie nie kupiła w aptece).
Także święta miałam zasmarkane i tyle :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
![]() Jak po święta? Widzę, że sporo dobrych wieści ![]() ![]() ![]() U mnie tylko tyle, że sporo mi się urosło wszerz ![]() ![]() ![]() U mnie też była dyskusja na temat, co to będzie. No i wszyscy zgodnie uważają, że jak na pierwsze dziecko to musi być syn ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Współczuję! Zdrówka życzę! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus niestety w ciąży jest tak że ma się katar non stop. Coś tam jest ze naczynia się rozszerzają itp. Ja w 1sszej miam wrażenie kataru. ZWalone wszystko a wysmarkac się nie dało :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1315 |
Rozeznanie
|
Grejfrutowa zdrówka!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Dostojna peema.
|
Ufff, na szczęście już po świętach. Niby nie obżerałam się nie wiadomo jak, takie miałam przynajmniej wrażenie, ale jednak u każdego trzeba było czegoś sprobować więc nieświadomie zjadlam z 200% mojej ciążowej normy i mdli mnie od wczoraj niesamowicie :P
Ja nie miałam żadnych komentarzy co do płci, raczej wszystkie przyjemne. ![]()
#1317 |
Rozeznanie
|
Ja w I święto smarkalam masakrycznie... Wróciliśmy dość wcześnie do domu, bo czułam, że mnie rozkłada. W domu herbata z miodem i cytryną plus moczenie nóg w gorącej wodzie z amolem. Trochę się stresowałam ta gorąca woda, ale mądre źródła mowily, że nogi moczyć mozna
![]() ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka A co do płci... Ja spotkałam się z jednym komentarzem: "ojej, druga dziewczynka... To spróbujecie jeszcze raz". Żałosne ![]() Edytowane przez patrycjakarabasz Czas edycji: 2018-12-27 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
Ihalacje robiłam i nogi moczyłam we wtorek, wczoraj już nie ![]() Muszę tż wysłać do apteki żeby mi kupił coś do inhalacji bo już wykończyłam olejek. Na razie kuruje się miodem cytryną i czosnkiem (bleeeh). Liczę że powoli mi przejdzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
I ja się witam poświątecznie!
U mnie najlepszy komentarz był od babci tż, jak strzeliła że wygląda na to, że dziewczynka będzie, bo urodę mamusi zabiera ![]() Ale spoko, ja w każdej ciąży wyglądam na dziewczynkę ![]() Weszlam dziś na wagę ![]() ![]() Dziewczyny, macie podwyższony puls? Ja wiem, że w ciąży jest wyższy, ale ja mam ponad 100 i to w spoczynku. Trochę to męczące. Ciśnienie w normie. Tzn może nie mojej, bo ja normalnie to mam 90/60 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Rozeznanie
|
Anuhaaaa u mnie puls też jest wysoki. Tak ok.95-98. Ciśnienie gdzieś ok 115/90.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.