![]() |
#1291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
U nas noc spokojna, mała je koło 23, potem po 2 i po 6
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Agata, jak walczysz z łupkiem na czole? U nas też się pojawił. Traktuje oliwka i lekko zeskrobuje, wyczesuje.
Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
#1293 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry 😊mała śpi, ja kawę piję 😀
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
Kazina spi na balkonie! Pierwszy raz zasnął mi na rekach bez cycka
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle dobrze,że własnie nie jak się już córka urodziła
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() U nas pobudki już trzecia noc niemal o tej samej porze. Chyba się reguluje wszystko? Tfu, tfu, oby ! Mój baby blues chyba odszedł w niepamiec ![]() Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
#1297 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry, Mały wczoraj cały dzień tak mi dał popalić i myślałam, że chociaż w nocy będzie spał jak zabity, a tu nie. Co godzinę, co 2 - 15 minut cyc i spać, za to ja czuję się jakbym wogole oka nie zmruzyla ![]() Za to pierwszy raz brak kup w nocy. Jeszcze tylko ten tydzień, bo kolejny tż ma wolne, bo musimy obleciec specjalistów z małym to może się gdzieś wyrwe sama na zakupy ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
Magda, gratsy i
![]() My chyba mamy kolki, noooo tak mi się od rana drze. ![]() Już któryś dzień z kolei. Zresztą drze się cały czas z przerwami na spanie. ![]() Ewidentnie to brzuszne sprawy, bo tak nogami przebiera z podkurcza je, widać że jej źle. Aktualnie po ryku zapchała się cyckiem. Wczoraj byliśmy o ortopedy. Na szczęście wszystko ok. Za to jazda autem z nią to koszmarrr. Na początku nie spała, później się darła, na końcu zasnęła. Z powrotem było to samo, tylko bez spania. Ehhhh, ale ostatnie kilometry do domu robiłam z nią na cycku. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dałaś do fotelika wkładkę alov coś?moze gorąco? Moja wstała o tej 8 i zasnela 3x na rękach a odłożyć się nie da. Posmarowane na spacer. Ubrana ja ona i nic. Zero. Ani drgnje... Więc pakuję i jadę z nią na zakupy! Zaśnie w aucie to będę miała chwilę na szoppping! Trzeba mi większych spodni bo w letnie nie wchodzę ![]() Niesamowite jak 2 ciąże a inaczej ciało reaguje... W tamtej już brałam prawie na 0 z kg a Tera wciąż z 8kg na plusie i... 10cm w biodrach ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1302 | |
Żona Gargamel
|
Grejfrutowa u nas też chyba problemy z brzuszkiem
![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry. Ja w nocy budziłam mała na karmienie ale znów nie była zainteresowana. No i nie wiem czy mam ja wybudzac dalej czy dać jej spać. Pediatra we wtorek. Teraz sobie śpi w lezaczku a ja przy dojarce, choć już mniej odciągam. Podejrzewam że będzie jak z młodym, 1,5 miesiąca i koniec mleka. Syska patrz, mój się urodził jeszcze mniejszy a darmowych dodatkowych szczepień nie miałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86897749]A ja tu się martwię jak się z jednym wygrzebie do lekarza
![]() Gratuluję 🎊 🎉 🥂 Dzień dobry, Mały wczoraj cały dzień tak mi dał popalić i myślałam, że chociaż w nocy będzie spał jak zabity, a tu nie. Co godzinę, co 2 - 15 minut cyc i spać, za to ja czuję się jakbym wogole oka nie zmruzyla ![]() Za to pierwszy raz brak kup w nocy. Jeszcze tylko ten tydzień, bo kolejny tż ma wolne, bo musimy obleciec specjalistów z małym to może się gdzieś wyrwe sama na zakupy ![]() Wspolczuje, U nas podobnie,młody ładnie spalod 20 do 24, a potem już tylko gorzej ![]() Cytat:
![]() Magda gratki ![]() To mloda siksa jesteś ![]() ![]() U nas od rana ukrop, zaliczyliśmy długi spacer ,aptekę i sklep i do wieczora siedzimy w domu ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Elsabel Daj spokój,dupsko i boczki zostały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ech, ja się łudziłam, że to samo jakoś zejdzie, ale raczej nic z tego... Trzeba wdrożyć jakiś plan treningowy, tylko kiedy? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
My czekamy na usg główki, rutynowo tu robią i jeszcze krew w kierunku tarczycy. Oprócz tego mamy napięcie i asymetrię podobno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po połogu dopiero można.. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
u mnie oczywiście też nie jest jak przed ciążą, waga już niby taka jak była, ale brzuch to tak jak u Was flak. W większość ciuchów normalnie wchodzę, ale niektóre sukienki czy bluzki są za małe w biuście, lub w przypadku dżinsów bywa kiepsko, bo nawet jak zapnę to i tak flak wychodzi górą
![]() ![]() Jedynie w sumie sukienki na te cyce by się przydały i łatwe do karmienia.
#1312 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
U mnie czasami smutek dalej się odzywa, ale no co ja zrobię, po prostu nie znoszę tych wszystkich domowych obowiązków :P Chętnie wyszłabym na spacer z małym to czas by szybciej leciał, ale jest u nas około 34 stopnie...... Tak więc siedzimy, razem zrobiliśmy sobie drzemkę no i dalej będziemy zamulac :P Pójdę z nim na spacer jakoś późnym popołudniem/pod wieczór.
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
Ja dojechalam do galerii parking fajnie galeria fajnie, siku. Wchodzę do sklepu oczy jak 5zl... Po 2s ryk. Co za laska. Dziś będzie ciężki dzień...
A mam fizjoterapie o 18 więc jedziemy wcześniej z 2 dzieci do Ikei skoko już będę w okolicy... Coś czuję że jak tak dalej pójdzie to dziś osiwieje Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#1314 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
podziwiam was z tym chodzeniem po sklepach, ja nie znoszę ,a już zwłaszcza teraz
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- mój umysł nadal nie ogarnia kiedy i jak przeniosłyśmy się na odchowalnię ![]()
#1316 |
Dostojna peema.
|
Ja dziś też muszę iść z małym do galerii bo muszę zajść do Rossmanna i kupić buty na sobotnie wesele
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1317 |
Zakorzenienie
|
U mnie też galaretka dalej ale i tak jestem zadowolona. Myślałam, że będę baryła na tym etapie. Potrzebny jest czas dziewczyny
![]() Anuhaa, u nas też USG główki bedzie Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1318 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W fotelik wpakowałam pieluchę, auto mieliśmy schłodzone ( w cieniu było, szyby otwarte i jak ja wsiadałam to było nieźle). Po drodze klima. Na początku dała radę, nawet nie spała ( była po spaniu i jedzeniu). Ale później wrzask. Zamówiłam to aeromoov. Zobaczymy czy pomoże. Cytat:
Cytat:
Podziwiam Wam te co się z dziećmi ruszacie gdzieś na zakupy. sQ, pewnienbym spanikowała jakby mi się tak rozwyła w galerii, bo uspokaja się tylko na piersi i tak jak Twoja- odłożona znowu bek, więc musiałabym robić zakupy karmiąc ![]() Waga przedciążowa prawie osiągnięta, ale brzuch jeszcze do pracy. (Chociaż ja i przed ciążą miałam brzuszek). Za to w ciuchach lipa- tzn bluzek wygodnych do karmienia brak, jedynie co, to zwykle na guziki rozpinane. Ale niektóre w biuście się nie mieszczą. ![]() Poza tym sporo ubrań letnich mam wywiezionych, i muszę ogarnąć tę garderobę. Położyłam pannę na brzuchu, na żabkę. Ale ona ciągle sobie nóżki poprawia żeby jej było wygodnie i np. aktualnie dupkę ma w górze i śpi na kolanach...kurła co poprawie to ona swoje. W końcu mi się obudzi i będzie znowu darcie. W ogóle jak ona w tym łóżeczku się wierci. Jprdl, w nocy to od brzegu do brzegu, nogi, ręce gdzieś między szczebelki pakuje. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Kocia i psia mama :)
|
Byliśmy w poradni laktacyjnej, u nas ona funkcjonuje w szpitalu, w którym rodziłam. Jak dobrze, że babka od chustonoszenia nam poleciła tą poradnię! Ile rzeczy źle robiłam, ile się dowiedziałam. Jeśli tylko macie możliwość udać się do takiej poradni to ja bardzo polecam
![]() Mamy wędzidełko do podcięcia, ani w szpitalu, ani położna, która przychodzi do domu ani pediatra tego nie zauważyła. Mały ma asymetrię, znaczy teraz to jeszcze nie problem, bo jest malutki ale gdyby tak się to utrzymało do 2-3 miesiąca życia to wtedy fizjoterapeuta. Miałam złe nakładki, złą pozycję do karmienia na taką ilość mleka jaką mam. Mleka jet mnóstwo! I Mały potrafi złapać brodawkę bez nakładki! ![]() Od spadku wagi po porodzie przybiera po 36 g na dobę. Dzisiaj ważył 4060, wczoraj minęło 3 tygodnie od porodu. Nie wiedziałam ile problemów mają takie dzieci urodzone przez cięcie cesarskie, z językiem, z napięciem mięśni, z dotykiem itp. Bardzo polecała nam chustonoszenie dla takich maluchów, nawet po 10 minut dziennie jeśli on nie chce, bo to też dla niego forma rehabilitacji. Tak samo kąpiele nam polecała (babka od chustonoszenia też) na napięcia mięśniowe, tylko głowa ma wystawać ![]() I mamy spać w nocy, nie budzić na karmienie ![]() Rozmawiałyśmy jeszcze o tym jak to teraz gorąco itp a babcie nam mówią aby czapeczkę zakładać na spacer, to mówiła aby babci wytłumaczyć, że taki bobas nie ma jeszcze termoregulacji, nie poci się, jak mu gorąco to robi się czerwony a jak ma zimne nóżki to dla niego jest to dobre,i żeby tylko w pampersie w domu był lub na golasa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale z sukienką już były problem,żeby do góry zakasać ![]() Cytat:
nie,że mają, ale mogą mieć. Bo wiele dzieci nie ma żadnych problemów, w tym moje dziewczyny. Zobaczymy jak będzie z Karolem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.