Mamy majowe 2019 cz. 7 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-06-12, 06:10   #1291
Faiza
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7

U nas noc spokojna, mała je koło 23, potem po 2 i po 6 tylko czkawki ją męczą niestety. Drugi raz celowała kupą w tatę ale zdążył się uchylić ciekawe jak długo będzie takim aniołkiem

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka
Faiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 06:43   #1292
sysa09
Zakorzenienie

Agata, jak walczysz z łupkiem na czole? U nas też się pojawił. Traktuje oliwka i lekko zeskrobuje, wyczesuje.

Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 06:58   #1293
Monia858585
Rozeznanie

Dzień dobry 😊mała śpi, ja kawę piję 😀
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 07:31   #1294
Eceea
Zakorzenienie

Kazina spi na balkonie! Pierwszy raz zasnął mi na rekach bez cycka

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 07:39   #1295
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ja ospe szczepię nie żeby szczepiobybsyb nie chorował tylko żeby mi nie przyniósł opsy jak jestem w ciąży albo noworodek jest w donu
Bardziej jako ochrona dla osób które by to przeszły dużo gorzej ze względu na swoją sytuację

My się karmimh ale mam nadzieję ze jeszcze idziemy spać dalej

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
no to własnie szwagierka go zaszczepiła, bo była w ciąży z młodszą córką, a i tak przywlókł bardzo szybko po szczepieniu.
tyle dobrze,że własnie nie jak się już córka urodziła

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 07:46   #1296
sysa09
Zakorzenienie

Hejo Oby dzisiaj było chłodniej !
U nas pobudki już trzecia noc niemal o tej samej porze. Chyba się reguluje wszystko? Tfu, tfu, oby !
Mój baby blues chyba odszedł w niepamiec

30.06.2018
Stary 2019-06-12, 07:48   #1297
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Tż dopiero dziś rano wyjechał, a ja już zaliczyłam awanturę domową. Tak mnie córka wytrąciła z równowagi, że jeszcze synowi się za nią dostało, Ada też wyła, ja wyłam. No matka roku... W końcu jak emocje opadły to o 19.00 wyszliśmy na spacer, córka na rowerze, syn na hulajnodze, pies przywiązany do wózka i tak dwie godz nam zeszło i wszyscy żywi. A najlepsze, że Ada się nie obudziła, więc w domu szybko kolacja, umyłam starszą, poleżałam przy niej aż zasnęła, sama się umyłam i czekałam na gwiazdę. W końcu ją wyjełam z wózka, zmieniłam pieluchę, zjadła i śpi. No i nie wiem, czy ona tak na serio... Chyba idę spać, bo może jednak myśli że to noc

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

A no i jeszcze 6.30 pobudkę mam, bo mamy z Adą kontrolę w poradni neonatologicznej. I nie mam pojęcia jak ja się mam ogarnąć z rana z całą trójką. Mission impossible
A ja tu się martwię jak się z jednym wygrzebie do lekarza

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Aaaa zaliczyłam sesje Za tydzień się bronię

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Gratuluję 🎊 🎉 🥂

Dzień dobry,

Mały wczoraj cały dzień tak mi dał popalić i myślałam, że chociaż w nocy będzie spał jak zabity, a tu nie. Co godzinę, co 2 - 15 minut cyc i spać, za to ja czuję się jakbym wogole oka nie zmruzyla
Za to pierwszy raz brak kup w nocy. Jeszcze tylko ten tydzień, bo kolejny tż ma wolne, bo musimy obleciec specjalistów z małym to może się gdzieś wyrwe sama na zakupy
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-06-12, 08:20   #1298
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzięki dziewczyny Serio, kamień z serca!

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 08:33   #1299
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Magda, gratsy i za obronę. Ale to często formalność już.
My chyba mamy kolki, noooo tak mi się od rana drze.
Już któryś dzień z kolei. Zresztą drze się cały czas z przerwami na spanie.
Ewidentnie to brzuszne sprawy, bo tak nogami przebiera z podkurcza je, widać że jej źle.
Aktualnie po ryku zapchała się cyckiem.
Wczoraj byliśmy o ortopedy. Na szczęście wszystko ok. Za to jazda autem z nią to koszmarrr. Na początku nie spała, później się darła, na końcu zasnęła.
Z powrotem było to samo, tylko bez spania. Ehhhh, ale ostatnie kilometry do domu robiłam z nią na cycku.

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 08:43   #1300
Elsabel
Zakorzenienie

Dzień dobry U nas dzisiaj już 3 karmienie, ale jestem względnie wyspana. Mam nadzieję, że uda mi się wyrwać dzisiaj na zakupy, bo nie mam już w czym chodzić... Dziewczyny, odzyskałyście już swoje figury sprzed porodu? Ja niestety nie i przez to kiepsko wyglądam w starych ubraniach

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 08:45   #1301
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no to własnie szwagierka go zaszczepiła, bo była w ciąży z młodszą córką, a i tak przywlókł bardzo szybko po szczepieniu.
tyle dobrze,że własnie nie jak się już córka urodziła
No cóż wiadomo że szczepienia 100% ochrony nie dają niestety
Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Ewidentnie to brzuszne sprawy, bo tak nogami przebiera z podkurcza je, widać że jej źle.
Wczoraj byliśmy o ortopedy. Na szczęście wszystko ok. Za to jazda autem z nią to koszmarrr. Na początku nie spała, później się darła, na końcu zasnęła.
Z powrotem było to samo, tylko bez spania. Ehhhh, ale ostatnie kilometry do domu robiłam z nią na cycku.

Biedna. Nic nie pomaga? Dajesz espumisan ile w ulotce czy więcej wg zagranicznych standardów?
Dałaś do fotelika wkładkę alov coś?moze gorąco?

Moja wstała o tej 8 i zasnela 3x na rękach a odłożyć się nie da. Posmarowane na spacer. Ubrana ja ona i nic. Zero. Ani drgnje... Więc pakuję i jadę z nią na zakupy! Zaśnie w aucie to będę miała chwilę na szoppping! Trzeba mi większych spodni bo w letnie nie wchodzę
Niesamowite jak 2 ciąże a inaczej ciało reaguje... W tamtej już brałam prawie na 0 z kg a Tera wciąż z 8kg na plusie i... 10cm w biodrach

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Dzień dobry U nas dzisiaj już 3 karmienie, ale jestem względnie wyspana. Mam nadzieję, że uda mi się wyrwać dzisiaj na zakupy, bo nie mam już w czym chodzić... Dziewczyny, odzyskałyście już swoje figury sprzed porodu? Ja niestety nie i przez to kiepsko wyglądam w starych ubraniach

O popatrz... To samo pisalysmy!

Stary 2019-06-12, 08:48   #1302
smerfetk_a
Żona Gargamel

Grejfrutowa u nas też chyba problemy z brzuszkiem Czasem pod koniec karmienia zaczyna się rzucać, szarpać, potem jak ją wezmę na ręce to przebiera nóżkami i się odpycha i popłakuje. Najgorzej wieczorem

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:

Zostały boczki i flakowaty brzuch, mam też wrażenie że trochę cellulitu na nogach mam

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 08:48   #1303
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Serio, kamień z serca!

A zobaczysz jaki luz będzie po obronie

Dzień dobry. Ja w nocy budziłam mała na karmienie ale znów nie była zainteresowana. No i nie wiem czy mam ja wybudzac dalej czy dać jej spać. Pediatra we wtorek.
Teraz sobie śpi w lezaczku a ja przy dojarce, choć już mniej odciągam. Podejrzewam że będzie jak z młodym, 1,5 miesiąca i koniec mleka.
Syska patrz, mój się urodził jeszcze mniejszy a darmowych dodatkowych szczepień nie miałam

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 08:52   #1304
Olusiaa_
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86897749]A ja tu się martwię jak się z jednym wygrzebie do lekarza

Gratuluję 🎊 🎉 🥂

Dzień dobry,

Mały wczoraj cały dzień tak mi dał popalić i myślałam, że chociaż w nocy będzie spał jak zabity, a tu nie. Co godzinę, co 2 - 15 minut cyc i spać, za to ja czuję się jakbym wogole oka nie zmruzyla
Za to pierwszy raz brak kup w nocy. Jeszcze tylko ten tydzień, bo kolejny tż ma wolne, bo musimy obleciec specjalistów z małym to może się gdzieś wyrwe sama na zakupy [/QUOTE]
Wspolczuje, U nas podobnie,młody ładnie spalod 20 do 24, a potem już tylko gorzej
Cytat:

Masakra

Magda gratki
To mloda siksa jesteś ja już nie pamiętam co to sesja

U nas od rana ukrop, zaliczyliśmy długi spacer ,aptekę i sklep i do wieczora siedzimy w domu

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Elsabel
Daj spokój,dupsko i boczki zostały
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 08:54   #1305
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:

Mi flakowaty brzuch, no i niestety więcej rozstępów niż widziałam. Ale brzuszysko miałam tak ogromne że zdziwiłabym się jakby się nie porobily. Generalnie to figury modelki nie miałam nigdy, wagi w domu nie mam więc nawet nie wiem ile mi zleciało po ciąży, w poprzednie ubrania się mieszczę. Ogólnie to cieszę się urokami życia bez brzucha, że mogę się ubrać bez wysiłku ( ostatnie dni ciąży ubranie się w dolne części garderoby to był już wyczyn), że.moge na brzuchu spać, schylić się itd

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 08:57   #1306
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż wiadomo że szczepienia 100% ochrony nie dają niestety Biedna. Nic nie pomaga? Dajesz espumisan ile w ulotce czy więcej wg zagranicznych standardów?

Moja wstała o tej 8 i zasnela 3x na rękach a odłożyć się nie da. Posmarowane na spacer. Ubrana ja ona i nic. Zero. Ani drgnje... Więc pakuję i jadę z nią na zakupy! Zaśnie w aucie to będę miała chwilę na szoppping! Trzeba mi większych spodni bo w letnie nie wchodzę
Niesamowite jak 2 ciąże a inaczej ciało reaguje... W tamtej już brałam prawie na 0 z kg a Tera wciąż z 8kg na plusie i... 10cm w biodrach

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Zostały boczki i flakowaty brzuch, mam też wrażenie że trochę cellulitu na nogach mam

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Elsabel
Daj spokój,dupsko i boczki zostały
Ech, ja się łudziłam, że to samo jakoś zejdzie, ale raczej nic z tego... Trzeba wdrożyć jakiś plan treningowy, tylko kiedy?

Stary 2019-06-12, 09:03   #1307
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Ech, ja się łudziłam, że to samo jakoś zejdzie, ale raczej nic z tego... Trzeba wdrożyć jakiś plan treningowy, tylko kiedy?

Szczerze mówiąc dieta i ćwiczenia to ostatnie o czym chce mi się myśleć w ogóle, ledwo mieszkanie umiem ogarnąć :/

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 09:06   #1308
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

My czekamy na usg główki, rutynowo tu robią i jeszcze krew w kierunku tarczycy. Oprócz tego mamy napięcie i asymetrię podobno.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 09:07   #1309
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc dieta i ćwiczenia to ostatnie o czym chce mi się myśleć w ogóle, ledwo mieszkanie umiem ogarnąć :/

Ja też nie mam do tego głowy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-06-12, 09:21   #1310
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Samo zejdzie ale przecież ile mienlp? 3 tygodnie? 4? No bez przesady

Po połogu dopiero można..

Stary 2019-06-12, 09:26   #1311
butterfly20
Zakorzenienie

u mnie oczywiście też nie jest jak przed ciążą, waga już niby taka jak była, ale brzuch to tak jak u Was flak. W większość ciuchów normalnie wchodzę, ale niektóre sukienki czy bluzki są za małe w biuście, lub w przypadku dżinsów bywa kiepsko, bo nawet jak zapnę to i tak flak wychodzi górą no ale nie przejmuje się ani trochę, jakoś końcem roku mam zamiar zacząć ćwiczyć, jak mama pójdzie na emeryturę i będzie mogła mi zostawać z Karolem ciuchow i tak mam sporo i mam się w co ubrać, a w takich temperaturach i tak dżinsów nie zakładam.

Jedynie w sumie sukienki na te cyce by się przydały i łatwe do karmienia.

Stary 2019-06-12, 09:40   #1312
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Hejo Oby dzisiaj było chłodniej !
U nas pobudki już trzecia noc niemal o tej samej porze. Chyba się reguluje wszystko? Tfu, tfu, oby !
Mój baby blues chyba odszedł w niepamiec

To super!
U mnie czasami smutek dalej się odzywa, ale no co ja zrobię, po prostu nie znoszę tych wszystkich domowych obowiązków :P

Chętnie wyszłabym na spacer z małym to czas by szybciej leciał, ale jest u nas około 34 stopnie...... Tak więc siedzimy, razem zrobiliśmy sobie drzemkę no i dalej będziemy zamulac :P Pójdę z nim na spacer jakoś późnym popołudniem/pod wieczór.
Stary 2019-06-12, 09:54   #1313
sQuaara
Zakorzenienie

Ja dojechalam do galerii parking fajnie galeria fajnie, siku. Wchodzę do sklepu oczy jak 5zl... Po 2s ryk. Co za laska. Dziś będzie ciężki dzień...
A mam fizjoterapie o 18 więc jedziemy wcześniej z 2 dzieci do Ikei skoko już będę w okolicy...
Coś czuję że jak tak dalej pójdzie to dziś osiwieje

Stary 2019-06-12, 09:55   #1314
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:

Ja nadal na brzuchu nie czuje mięśni dalej galaretka. Też liczę że jak tz będzie to coś wyjdę kupić.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 10:10   #1315
butterfly20
Zakorzenienie

podziwiam was z tym chodzeniem po sklepach, ja nie znoszę ,a już zwłaszcza teraz

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

mój umysł nadal nie ogarnia kiedy i jak przeniosłyśmy się na odchowalnię

Stary 2019-06-12, 10:11   #1316
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja dziś też muszę iść z małym do galerii bo muszę zajść do Rossmanna i kupić buty na sobotnie wesele uff, dobrze,że sukienka już jest.

Stary 2019-06-12, 10:13   #1317
sysa09
Zakorzenienie

U mnie też galaretka dalej ale i tak jestem zadowolona. Myślałam, że będę baryła na tym etapie. Potrzebny jest czas dziewczyny
Anuhaa, u nas też USG główki bedzie

30.06.2018

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-06-12, 10:29   #1318
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż wiadomo że szczepienia 100% ochrony nie dają niestety Biedna. Nic nie pomaga? Dajesz espumisan ile w ulotce czy więcej wg zagranicznych standardów?

No aż mi jej szkoda, biedna taka (( Daje na razie probiotyk - planuje przez tydzień, max półtora. Jak nie pomoże to zmiana.

W fotelik wpakowałam pieluchę, auto mieliśmy schłodzone ( w cieniu było, szyby otwarte i jak ja wsiadałam to było nieźle).
Po drodze klima. Na początku dała radę, nawet nie spała ( była po spaniu i jedzeniu). Ale później wrzask.
Zamówiłam to aeromoov. Zobaczymy czy pomoże.
Cytat:
Grejfrutowa u nas też chyba problemy z brzuszkiem Czasem pod koniec karmienia zaczyna się rzucać, szarpać, potem jak ją wezmę na ręce to przebiera nóżkami i się odpycha i popłakuje. Najgorzej wieczorem

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Łącze się w bólu.
Cytat:

Jezu, ja też w domu masakra.

Podziwiam Wam te co się z dziećmi ruszacie gdzieś na zakupy.
sQ, pewnienbym spanikowała jakby mi się tak rozwyła w galerii, bo uspokaja się tylko na piersi i tak jak Twoja- odłożona znowu bek, więc musiałabym robić zakupy karmiąc Ja nie ruszam z domu prawie. Zakupy robię online głównie.

Waga przedciążowa prawie osiągnięta, ale brzuch jeszcze do pracy. (Chociaż ja i przed ciążą miałam brzuszek).
Za to w ciuchach lipa- tzn bluzek wygodnych do karmienia brak, jedynie co, to zwykle na guziki rozpinane. Ale niektóre w biuście się nie mieszczą.
Poza tym sporo ubrań letnich mam wywiezionych, i muszę ogarnąć tę garderobę.

Położyłam pannę na brzuchu, na żabkę. Ale ona ciągle sobie nóżki poprawia żeby jej było wygodnie i np. aktualnie dupkę ma w górze i śpi na kolanach...kurła co poprawie to ona swoje. W końcu mi się obudzi i będzie znowu darcie.
W ogóle jak ona w tym łóżeczku się wierci. Jprdl, w nocy to od brzegu do brzegu, nogi, ręce gdzieś między szczebelki pakuje.

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 10:32   #1319
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Byliśmy w poradni laktacyjnej, u nas ona funkcjonuje w szpitalu, w którym rodziłam. Jak dobrze, że babka od chustonoszenia nam poleciła tą poradnię! Ile rzeczy źle robiłam, ile się dowiedziałam. Jeśli tylko macie możliwość udać się do takiej poradni to ja bardzo polecam

Mamy wędzidełko do podcięcia, ani w szpitalu, ani położna, która przychodzi do domu ani pediatra tego nie zauważyła. Mały ma asymetrię, znaczy teraz to jeszcze nie problem, bo jest malutki ale gdyby tak się to utrzymało do 2-3 miesiąca życia to wtedy fizjoterapeuta.
Miałam złe nakładki, złą pozycję do karmienia na taką ilość mleka jaką mam. Mleka jet mnóstwo! I Mały potrafi złapać brodawkę bez nakładki!

Od spadku wagi po porodzie przybiera po 36 g na dobę. Dzisiaj ważył 4060, wczoraj minęło 3 tygodnie od porodu.

Nie wiedziałam ile problemów mają takie dzieci urodzone przez cięcie cesarskie, z językiem, z napięciem mięśni, z dotykiem itp.
Bardzo polecała nam chustonoszenie dla takich maluchów, nawet po 10 minut dziennie jeśli on nie chce, bo to też dla niego forma rehabilitacji. Tak samo kąpiele nam polecała (babka od chustonoszenia też) na napięcia mięśniowe, tylko głowa ma wystawać

I mamy spać w nocy, nie budzić na karmienie

Rozmawiałyśmy jeszcze o tym jak to teraz gorąco itp a babcie nam mówią aby czapeczkę zakładać na spacer, to mówiła aby babci wytłumaczyć, że taki bobas nie ma jeszcze termoregulacji, nie poci się, jak mu gorąco to robi się czerwony a jak ma zimne nóżki to dla niego jest to dobre,i żeby tylko w pampersie w domu był lub na golasa.
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-12, 10:39   #1320
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No aż mi jej szkoda, biedna taka (( Daje na razie probiotyk - planuje przez tydzień, max półtora. Jak nie pomoże to zmiana.

W fotelik wpakowałam pieluchę, auto mieliśmy schłodzone ( w cieniu było, szyby otwarte i jak ja wsiadałam to było nieźle).
Po drodze klima. Na początku dała radę, nawet nie spała ( była po spaniu i jedzeniu). Ale później wrzask.
Zamówiłam to aeromoov. Zobaczymy czy pomoże.Łącze się w bólu.Jezu, ja też w domu masakra.

Podziwiam Wam te co się z dziećmi ruszacie gdzieś na zakupy.
sQ, pewnienbym spanikowała jakby mi się tak rozwyła w galerii, bo uspokaja się tylko na piersi i tak jak Twoja- odłożona znowu bek, więc musiałabym robić zakupy karmiąc Ja nie ruszam z domu prawie. Zakupy robię online głównie.

Waga przedciążowa prawie osiągnięta, ale brzuch jeszcze do pracy. (Chociaż ja i przed ciążą miałam brzuszek).
Za to w ciuchach lipa- tzn bluzek wygodnych do karmienia brak, jedynie co, to zwykle na guziki rozpinane. Ale niektóre w biuście się nie mieszczą.
Poza tym sporo ubrań letnich mam wywiezionych, i muszę ogarnąć tę garderobę.

Położyłam pannę na brzuchu, na żabkę. Ale ona ciągle sobie nóżki poprawia żeby jej było wygodnie i np. aktualnie dupkę ma w górze i śpi na kolanach...kurła co poprawie to ona swoje. W końcu mi się obudzi i będzie znowu darcie.
W ogóle jak ona w tym łóżeczku się wierci. Jprdl, w nocy to od brzegu do brzegu, nogi, ręce gdzieś między szczebelki pakuje.

ja tam zwykłe bluzki podciągam do góry i tyle. Gybym miała szukać takich dobrych do karmienia to pewnie nie miałabym w czym chodzić
no ale z sukienką już były problem,żeby do góry zakasać dlatego sukienka by się przydała jakaś kopertowa, na ramiączkach itp.

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Byliśmy w poradni laktacyjnej, u nas ona funkcjonuje w szpitalu, w którym rodziłam. Jak dobrze, że babka od chustonoszenia nam poleciła tą poradnię! Ile rzeczy źle robiłam, ile się dowiedziałam. Jeśli tylko macie możliwość udać się do takiej poradni to ja bardzo polecam

Mamy wędzidełko do podcięcia, ani w szpitalu, ani położna, która przychodzi do domu ani pediatra tego nie zauważyła. Mały ma asymetrię, znaczy teraz to jeszcze nie problem, bo jest malutki ale gdyby tak się to utrzymało do 2-3 miesiąca życia to wtedy fizjoterapeuta.
Miałam złe nakładki, złą pozycję do karmienia na taką ilość mleka jaką mam. Mleka jet mnóstwo! I Mały potrafi złapać brodawkę bez nakładki!

Od spadku wagi po porodzie przybiera po 36 g na dobę. Dzisiaj ważył 4060, wczoraj minęło 3 tygodnie od porodu.

Nie wiedziałam ile problemów mają takie dzieci urodzone przez cięcie cesarskie, z językiem, z napięciem mięśni, z dotykiem itp.
Bardzo polecała nam chustonoszenie dla takich maluchów, nawet po 10 minut dziennie jeśli on nie chce, bo to też dla niego forma rehabilitacji. Tak samo kąpiele nam polecała (babka od chustonoszenia też) na napięcia mięśniowe, tylko głowa ma wystawać

I mamy spać w nocy, nie budzić na karmienie

Rozmawiałyśmy jeszcze o tym jak to teraz gorąco itp a babcie nam mówią aby czapeczkę zakładać na spacer, to mówiła aby babci wytłumaczyć, że taki bobas nie ma jeszcze termoregulacji, nie poci się, jak mu gorąco to robi się czerwony a jak ma zimne nóżki to dla niego jest to dobre,i żeby tylko w pampersie w domu był lub na golasa.

nie,że mają, ale mogą mieć.
Bo wiele dzieci nie ma żadnych problemów, w tym moje dziewczyny. Zobaczymy jak będzie z Karolem.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości