|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019 ❤ cz. 2
|
|
|
|
#1292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Koleś wydaje takie dźwięki, że jak mu sie to utrzyma do marca, to będę miała tabuny kocurów pod drzwiami.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, u nad identycznie
|
|
|
#1296 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Olka była i w auchanie i w galerii. Albo śpi albo ogląda zafascynowana. Tyyle ludzi, tyyle świateł. Raz nam zapłakała w auchanie, za czasów noworodka. Bo wjechałam na mrożonki i zimno było I my ją luźno ubieramy do nosidełka, tak jak teraz to ma 1-2 warstwy (body na długi, bluza, spodenki ze skarpetkami + połśpiochy) i na to kocyk, który w samochodzie ściągam. Inaczej jest cała zgrzana. Czasem jak cieplej to bez 1 warstwy na nogach. Ja wróciłam do diety i ćwiczę na orbitreku + staram się te 1.5h chodzić na spacerach, całkiem szybkim tempem Chrzest w kwietniu, więc trzeba się ogarnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1297 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Mój akurat nocki ma świetne... Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Kami, mój mąż ma dar przekonywania po prostu zaczął tak kłaść małego do spania, kilka razy trzeba mu włożyć smoczka bo wypluwa zanim zaśnie, ale w końcu (10 min max) zasypia. A i najważniejsze - zasypia na brzuchu. Dziś byliśmy na 1,5 h spacerze, potem Rossmann, a potem wnieść księcia na 4 piętro - dzisiejszy trening zaliczony ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zasypiania to my kładziemy ją jak już jest trochę po swojej ostatniej drzemce. Generalnie obserwujemy kiedy już jest dość śpiąca. Trze oczy, dużo ziewa. Dostała od dziadków takiego misia co gra melodyjkę spokojną lub opowiada bajkę. I ostatnio przy tym zasypia. Cytat:
|
||
|
|
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój to ma skok od urodzenia chyba. Ja swojego jak usypiam to najpierw bujanie na piłce z 30 minut żeby się wyciszył i złapał cycka. Wtedy do cycka i przysypia. Leżę z nim tak minimum 1.5 h bo co jakiś czas szuka cycka. W końcu zasypia w twardy sen.. Na 1 max 2h 🤣🤣🤣
Dziś dał mi tak w kość, że szukałam już żłobków w okolicy które przyjmują dzieci od 20 tygodnia.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
Mój też najlepiej zasypia przy godzinnej sesji na cycu, ewentualnie noszenie albo przy suszarce. Odkąd przeszliśmy na karmienie piersią nie akceptuje butelek ani smoczków, ma odruch wymiotny jak tylko dostaje do buzi coś sztucznego. Niestety tyczy się to też gryzaków. :/
Wam też tak lecą włosy? Wypadają mi garściami (poza tym co Młody mi wyrwie...), myślałam, że póki karmię, to mnie to ominie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1302 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas suszarka też obowiazkowo!
Włosy zbieram garściami. One są wszędzie mimo, że noszę w kitku. Mam dużo włosów i są bardzo gęste więc narazie jest okej ale jeszcze z miesiąc takiego wypadania i chyba Łysa będę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ---------- Mały padł wczoraj po 19 zmęczony już po całym dniu płaczu.. Teraz mamy chyba 6 karmienie.. Do tego wybudza się z płaczem. Extraa 🥴🥴 ciekawe do ilu karmień dobijemy do rana.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, jest sporo takich. Ostatnio przez przypadek się na taki natknęłam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:12 ---------- Poprzedni post napisano o 04:11 ---------- Narzekałam na pobudki co 1h to mam teraz co 15 minut ![]() i to z płaczem. Ta głowa go chyba swędzi i dlatego. Pediatra przepisała na to jakiś żel ale chyba marnie działa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, chciałabym Ci coś doradzić, no ale nie wiem co. Czemu ten Twój żuczek taki niespokojny w nocy..
|
|
|
#1306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas coś małej jest. Nie wiem czy to zęby czy jeszcze coś. Potrafi wyć na rękach i uspokoić się odłożona.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1307 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślimy jeszcze żeby badania może jakieś porobić i do osteopaty się przejść ale sama nie wiem czy jest sens.. Do fizjo idziemy za tydzień na kontrolę znów. I od dziś znów chyba mm będziemy próbować i obserwować czy czasem od tego nie ma problemów ze skórą. Nasza pediatra ma to wszystko gdzieś..
![]() Kami nasz wczoraj miał koszmarny dzień. Nic nie pomagało! Piłka suszarka noszenie! Płakał i płakał.. Aż w końcu ze zmęczenia zasypiał po 3h.. Pół h drzemki i od nowa.. Pokłady mojej energii i cierpliwości dawno się skończyły.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1308 |
|
Rozeznanie
|
Czytałam że w takich trudnych przypadkach badania krwi i moczu to podstawa. Tylko jeszcze trzeba mieć dobrego pediatrę który pokieruje jakie badania zrobić i przeanalizuje wyniki ale o takich chyba w każdym rejonie pl trudno
|
|
|
#1309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila, zdecydowanie zmiencie lekarza. A muzykę puszczaliście? Jakaś reakcja?
|
|
|
#1312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie jest miła i nie ma staroswieckich przekonań no ale trochę olewa niektóre sprawy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
Jakbyście byli zdesperowani
i mieli problem ze znalezieniem dobrego lekarza, to warto poszukać pediatry, który pracuje jednocześnie na neonatologii w szpitalu o III stopniu referencyjnosci. Taki człowiek na co dzień prowadzi trudne przypadki niemowląt, łącznie z dziećmi urodzonymi w 6 miesiącu ciąży. Nie powie, że wymyślacie problemy, no i są ogromne szanse na szybką diagnozę, bez turlania dzieciaka po różnych niepotrzebnych badaniachNo ale to tak na marginesie. Szczerze współczuję tak częstych pobudek, miałam tak na początku i ledwo żyłam, teraz jak dzieciaki robią się kumate i oczekują jeszcze wesołych zabaw, to nie wiem jak funkcjonujesz... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1314 |
|
na przekór do celu
|
Troszkę z innej beczki: czy któraś z was byłaby chętna na body z długim rękawem rozmiar 68 dla chłopca? Z Lidla, więc jakość fajna, nieużywane.
Zrobiłam właśnie przegląd ubranek małego i w rozmiarze 68 mam ich tyle, że trojaczki bym ubrała... Chociaż macie starsze dzieci, pewnie 68 już noszą albo wyrastają ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
|
|
#1315 |
|
Wtajemniczenie
|
My nosimy już rozmiar 74.
Mały wstał dziś o 5.50... Dobijcie mnie. Już nawet mąż jest u kresu wytrzymałości. Niedługo to on wcale bie będzie spał bo po co.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, małe dzieci muszą spać, no..
Moze to takie błędne koło? Marudzi, bo nie jest wystarczająco zregenerowany a jednocześnie nie umie za bardzo zasnąć i łatwo się wybudza.. Sama nie wiem.. Może mu materac nie pasuje w Waszym łóżku.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój ciągle w 56/62 i 62
|
|
#1318 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#1319 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019
cz. 2
Hej, współczuję Wam tych niespokojnych dzieci. Mi akurat trafił się spokojny egzemplarz ale moja siostra miała pierwsze dziecko które było hnb i na dodatek miało spektrum autyzmu. 3 pierwsze lata wyrwane z życia, przeszła na prawdę piekło, praktycznie nie spała. Teraz ma 8 lat jest najcudowniejszym dzieckiem na świecie, jest bardzo wyrozumiały, spokojny, ugodowy no dziecko wymarzone ale potrzebowalo parę lat terapii. Z kolei kolejna dwójka dzieci mojej siostry od początku byly spokojne. Tak więc to nie jest tak, że jak pierwsze daje popalić to kolejne też takie będą
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez agugag Czas edycji: 2020-01-12 o 09:53 |
|
|
|
#1320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019
cz. 2
Cytat:
Cytat:
Wiadomo, bo kolejnych nie będzie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

Mój akurat nocki ma świetne...
po prostu zaczął tak kłaść małego do spania, kilka razy trzeba mu włożyć smoczka bo wypluwa zanim zaśnie, ale w końcu (10 min max) zasypia. A i najważniejsze - zasypia na brzuchu. 

i to z płaczem. Ta głowa go chyba swędzi i dlatego. Pediatra przepisała na to jakiś żel ale chyba marnie działa 

cz. 2