![]() |
#1291 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzie z nerwicą oraz depresją - grupa wsparcia cz. III.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1292 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1293 |
Konto usunięte
|
....
Edytowane przez 26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae Czas edycji: 2022-08-24 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1294 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1295 |
Śnięta Mucha
|
A szukalas np danych jaki rodzaj terapii przy twoim problemie jest najrzadziej porzucany? Ja na CBT pracowałam z maltretowaniem przez rodzica i wszystkim, co się z tym wiązało, więc jak najbardziej przeszlosc. Miałam modelowanie zdrowej, prawidłowej relacji przy okazji. nauczenie sie stawiania granic to było coś
![]()
![]() |
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj czuje się obrzydliwie. Mózg mi nie działa.
Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1299 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie tez paskudne samopoczucie. Najchętniej bym nie wstała z łóżka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#1300 |
BAN stały
|
Ja od niedawna chodzę na CBT. I też mam problemy ze schematami, narcyzami itd, kurcze musze dopytac czy ona jest w stanie mi w ogole pomóc... Pamietam jak bylam na spotkaniu w nurcie psychodynamicznym... Zero pytan, milczenie po drugiej stronie. Cale spotkanie opowiadalam o sobie, poplakalam sie. A ten terapeuta nic. Kompletnie. A niby taki z certyfikatami i z doswiadczeniem. Zaplacilam 200zl. Dla mnie wtedy to bylo bardzo duzo. Powiedzialam sobie, ze nigdy wiecej. Psychiatra poleciła mi CBT. Mam nadzieję, ze ta terapeutka mi wreszcie pomoze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
Zasiedzenie
|
Ja chodzę na psychodynamiczną do gościa, który gada na spotkaniu tyle co ja. Na pierwszej sesji mu powiedziałam, że byłam już dawno na terapii PD, gdzie terapeutka głównie milczała i było to dla mnie straszne. Może się przejął
![]() ![]() Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2022-08-26 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1302 |
BAN stały
|
Najgorzej jest wieczorami, mam dość OCD
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Raczkowanie
|
hej!
![]() ja znalazłam świetną terapeutkę, ale okazało się, że mamy wspólnych znajomych i musiałam zrezygnować ze spotkań, bo złapałam gigantyczną blokadę. szkoooda. ![]()
![]() |
![]() |
#1304 |
Wtajemniczenie
|
Mi na psychodynamicznej powiedziala że gdyby nie jej gadulstwo to siedziałybyśmy w ciszy xd do tej pory pamiętam jak gadałyśmy o budynku uczelni do której planowałam isc, jak go beznadziejnie rozbudowali
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Wtajemniczenie
|
Jutro mam mieć drugie spotkanie tej psychodynamicznej, ale chyba zrezygnuję po waszych komentarzach
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1308 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]() ![]() Moja babka od CBT starała się, żebym nie robiła dygresji i żebyśmy pracowały na sesjach. Taki small talk zajmował nam max 2-3 minuty. Dostałam dziś metylofenidat na ADD, od wczoraj mam oficjalnie podwójną diagnozę (byłam kiedyś na wątku, to moja matka znęcała się nad zwierzętami, jeśli pamiętacie motyw, ale nie pamietam, czy te 4-5 lat temu nie miałam innego nicka.) Ciężko mi babę znosić, ostatnio się zintensyfikowała, wydzwania, przyjeżdża, a emocjonalnie jest na poziomie 4-letniego dziecka, które leży na podłodze w markecie, krzyczy i kopie, bo nie dostało lizaka. I jak to pełne spektrum narcyzmu, winny jest "chłopiec do bicia" za każdą jej głupotę, a robi ich od diabła. Rzuca się, dąsa, robi sceny, szantażuje, bo jej się nie chciało czegoś przeczytać i ja się nie domyśliłam, żeby zrobić to za nią... Najgorzej, że z wiekiem będzie coraz ciekawiej. Już jest... Nie odbieram telefonu, przychodzi litania maili. "Z okazji dnia dziecka" wysłała ze 30-40 SMSów, w których mieszała mnie z błotem. Bo akurat tak się jej odkleiło. "Przeprosiła", pierwszy raz w życiu, jednak kwitując, że sama wiem, że ją zwyczajnie sprowokowałam i ona musiała zareagować. Pochodziłabym sobie na takie sesje z wsparciem, choćby raz na dwa tygodnie. Takie na przegadanie teraźniejszości. Bardzo miło wspominam ostatnią terapię.
![]() |
![]() |
#1309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapewniam Cię, że jak trafisz na terapeutę, który będzie z tobą rozmawiał a nie oczekiwał monologu, to nie będziesz czuła takiego zażenowania. Każdy czułby się zażenowany, gadając sam do siebie w czyjejś obecności, no w takiej atmosferze nie da się terapii prowadzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1310 |
Rozeznanie
|
Przyszłam tylko wyrzucić z siebie kilka rzeczy, don’t mind me.
Praktycznie z dnia na dzień zostałam bezrobotna. Mam cała masę rachunków, długów i wszystkiego innego do spłaty i 0 oszczędności, które mogłyby mi jakoś pomoc. Na jedna rozmowę o prace już nie poszłam, druga mam jutro i tez nie wiem czy pójdę. Potrzebuje pracy na JUŻ, odezwali się do mnie. Co prawda praca na kasie to nie jest moja praca marzeń. Szczególnie po ponad roku siedzącej pracy przed komputerem. Wiem, ze nie mogę wybrzydzać. Wiem. Ale znowu włączył mi się ogromny stres i jeszcze większy brak chęci do życia. Nie wiem co mam robić ze swoim życiem. Jest beznadziejne. Chciałabym, żeby się tak po prostu skończyło. Nie mam nic, nie dorobiłam się niczego (prócz długów), nic sobą nie reprezentuje. Ani nie jestem jakaś ładna, ani mądra, ani inteligenta. Wyglądem nie mogę się pochwalić, majątkiem tez nie, a osobowością już w ogóle. Całe życie mam pod górkę. ZAWSZE. Nie przypominam sobie, czy w ogóle w życiu (mając już ta świadomość, nie będą już dzieckiem) byłam prawdziwie szczęśliwa. Zawsze jak zaczynałam się z czegoś cieszyc, to włączała mi się czerwona lampka, ze coś zaraz je*nie i powinnam się na to przygotować. Nie wiem jak to jest czuć się szczęśliwym. Do niczego się nie nadaje, nikomu nie jestem jakoś super potrzebna, z sama sobą tez nie jest mi dobrze. Moje życie naprawdę pozbawione jest sensu. Od dobrych 10 lat to zwykła wegetacja. Jestem, bo jestem. Zbyt wielkim tchórzem jestem by sobie coś zrobić, ba, nawet jak o tym myśle to mam w głowie tylko takie „AHA, No ale co po tym. Co mi to da?” Przestane czuć? Mam wrażenie, ze i tak w większości jestem wyprana z emocji. Na wszystko mam wywalone w większości, jedyne uczucie jakie we mnie jeszcze siedzi to frustracja i smutek, chociaż myśle, ze i to zaraz wyparuje gdzieś i będę jak taki manekin. Daleko mi do tego nie jest. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1312 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam ostatnio trudny czas
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
Aja wam powiem, że po rozwodzie to jakoś moja depresja weszła w fazę remisji, bo (odpukać) pomijając jakieś tam gorsze dni czuje się dobrze.
Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Leków nie biorę już od jakiegoś czasu, bo na tą chwilę twierdzę, że są mi niepotrzebne. Fakt - nie jestem specjalistą i pewnie powinnam się do niego udać, ale zawsze mam jakieś ALE. Byłam zapisana do terapeuty na NFZ, ale musiałam odwołać, bo pierwsza wizyta dopiero pod koniec listopada, a ja w połowie grudnia przeprowadzam się znowu na 2 koniec PL, także pójście na 1-2 wizyty nie miałoby żadnego sensu. Twierdzę, że nie są mi potrzebne leki, bo z jednej strony mam wrażenie, że radzę sobie lepiej (w miarę dobrze sypiam, wstaję z łóżka i wychodzę na zewnątrz, chociażby na spacer + wstrzymały mi się te moje przeklęte napady płaczu), ale z drugiej strony jest dużo gorzej (całkowity brak celu, nadziei i jakiejkolwiek minimalnej wiary w siebie. Nie do końca też nazwałabym to myślami samobójczymi, bo w przeszłości naprawdę wyobrażałam sobie swoją śmierć dziesiątki razy i to na różne sposoby i czułam się przez to lepiej, ale ostatnio np 2x zdarzyło mi się myśleć dość poważnie nad tym, który sposób byłby najmniej bolesny i... może nie do końca, ale czułam takie dziwne coś w sobie mówiące "może jednak powinnam?". Nigdy wcześniej mi się to w sumie nie zdarzyło.). W każdym razie to "gorzej" nie przeszkadza mi specjalnie w funkcjonowaniu jak normalny człowiek, więc myślę, że bez leków się obejdę. Pracę znalazłam, co prawda potrzebna mi tylko na 2/3 miesiące, bo później chcę się przeprowadzić. Praca w sklepie. Nazywam to raczej pracą na niewolniczych warunkach, bo po 12h i za najniższa krajową, ale nie mam nawet siły szukać czegoś innego. Przemęczę się do końca roku.
![]() |
![]() |
#1315 |
Wtajemniczenie
|
Co u Was słychać dziewczyny?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1316 |
Wtajemniczenie
|
U mnie nastrój stabilny i samopoczucie fajne, ale antydepresanty kompletnie rozregulowały mi sen, mogę dosłownie przespać cały dzień a i tak będę niewyspana i będzie ciągnęło mnie ciągle do łóżka
![]()
![]() |
#1317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I lepiej coś? Ja ostatnio mam problemy z zasypianiem, dobudzić się nie mogę później.. Przede mną stresujący okres i jutro piszę do mojej terapeutki, mam nadzieje, że znajdzie dla mnie czas ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny robiłam sobie ten test Becka o depresji i wyszło, że właściwie to jej nie mam
![]() Idę niedługo do psychiatry, może odstawi mi leki ![]() Mam czasem złe dni, ale przede wszystkim nie mam myśli samobójczych! Wszystko jest po prostu dobrze. Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie biorę żadnych leków, ale na sen to by mi się przydały. Od jakichś 2tyg sypiam po 2/3h dziennie, ale sam problem ze snem zaczął się jakiś miesiąc, półtora temu. Chociaż raczej zamiast „zaczął” powinnam użyć „wrócił”. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
Czuję się o niebo lepiej.
Ale ze spaniem mam ogromne problemy, odstawiłam tabletki nasenne, bo muszę robić wykres spania, żeby dostać się do szpitala na leczenie bezsenności. Dziś zasnęłam po 22, obudziłam się ok 1:30, nie spalam do 3, potem obudziłam się dokładnie o 4:40 i już nie spalam do rana. Masakra. Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.