|
|
#1291 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Ja jestem z centrum i będę rodzic w lokalnym szpitalu, spoko warunki, po remoncie. Byłam bardzo zadowolona z opieki przy pierwszym porodzie. Wtedy na oddziale byłam tylko ja i siostra
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się coś ostatnio zmusić nie mogę może jutro się uda. A trochę mi szkoda bo mam do grudnia wykupiony dostęp do beactivetv.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale liczę że już niedługo zacznę ćwiczyć jogę dla ciężarnych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie październik 2021.
Cytat:
No ja przed ciaza byłam mega aktywna (aż podchodziło pod obsesję i paranoje ) dlatego mega mnie cieszy że dzisiaj się w końcu udało Cytat:
jutro idzie na siłownię a młody do dziadków na weekend więc potajemnie też poćwiczę heheCytat:
) tak męczące jak były, dzisiaj też bez drzemki się udało więc myślę że idzie w dobrym kierunku już samopoczucie, także mam nadzieję że U Ciebie też powoli się ustabilizuje bo podobnie jesteśmy.Bonnie jak Twój sinior po ostatnim pobieraniu? Lepiej już? Ja się przeraźliwie boję następnych badań mam nadzieję że jeszcze trochę minie bo tak jestem obolała na tej żyle że chyba zemdleje jak mi się znowu wkluja w to samo miejsce ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2021-03-25 o 22:58 |
|||
|
|
|
#1295 |
|
Zadomowienie
|
Ja to chyba nie moge o pozytywnym gadac, sorki
Doradzcie mi, od wczoraj boli mnie prawa czes plecow, cos jak nerki, plus prawy bok i prawe podbrzusze/brzuch, na samym dole mam takie bardzo nieprzyjemne klucie co jakis czas, ogolnie czuje dyskomfort i pobolewanie. Moj maz i mama twierdza ze sie rozciaga i zebym przestala panikowac, w ogole stwiwrdzili ze zwariowalam ze chce do lekarza jechac. Tylko ze jak mnie rozciagalo to po obu stronach, nie tylko prawej :/ Moj lekarz nie odbiera, najchetniej bym pojechala na IP, boje sie zignorowac bol :/ Co zeobilybyscie na moim miejscu?
|
|
|
|
#1296 |
|
Wtajemniczenie
|
Mariaa15 Ciężka sprawa i ciężko powiedzieć... Nie wiem jak bardzo ciebie boli, co i jak, ale jak masz się martwić i stresować to powinnaś jechać do lekarza i sprawdzić to.
LadyWhisper u mnie dzisiaj 12+6 a jutro koniec 1 trymestru Moze zamówię super jedzenie i będziemy świętować Jeśli idzie o samopoczucie to jest dobrze. Nie ma wymiotów ani chęci na nie. Jedzenie smakuje też dobrze. Energii więcej mam. Ale zależy też co robiłam cały dzień. Nadal są takie dni, że jestem zmęczona i już. Ale chyba coś mnie bierze ![]() Siniaki nadal są... Ale kolejne pobranie to dopiero ok 20tc więc zdąży się wyleczyć. Plus zrobię w Medicover a tam mi zwykle świetnie pobierają. Igiełka dla dzieci i nie ma wylewu Niestety ja to mam żyły cienkie i kruche. Dobrze,że w ciąży jest więcej krwii w organizmie przynajmniej wystarczy na te wszystkie badania
Edytowane przez bonnie_j Czas edycji: 2021-03-26 o 08:12 |
|
|
|
#1297 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez karla906 Czas edycji: 2021-03-26 o 09:06 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1298 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny podziwiam Was, że macie siłę do ćwiczeń. Dla mnie po pracy zakupy i powrót na piechotę to już wyczyn i muszę się później położyć
Ale widzę już światełko w tunelu bo energia powoli bo powoli ale wraca i mdłości już znacznie zmniejszę. Chyba fakt drugi trymestr puka do drzwi Mam nadzieje ze to nie chwilowe i też zacznę powoli coś ćwiczyć. Macie jakieś ulubione może filmiki z ćwiczenimi na YouTube?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co igłę wyjęła to się pokazała. Stanowczo mój organizm nie jest przeznaczony do tego...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
Karla, plecy caly czas od wczoraj, brzuch to bardziej taki dyskomfort, czasem jak go lekko ucisne to boli, przy kichaniu, kaszlu nie jest gorzej, od chodzenia tez nie. Zadzwonie do przychodni i sie zapytam czy jest mozliwosc zeby ktos mnie przyjal, ewentualnie zeby pokierowali dalej :/ Mysle ze z maluchem to nie ma nic wspolnego, ale jak cos sie dzieje zle w organizmie to lepiej nie zostawiac chyba
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Dodzwonilam sie ale same teleporady, no nic, chyba przedzwonie jesscze na IP do polozniczego najblizszego i zapytam |
|
|
|
#1301 |
|
Konto usunięte
|
Ja ćwiczyć nie ćwiczyłam nigdy wiec i teraz nie zacznę
![]() Chodzę na spacery i ogarniam ogród jeśli chodzi o aktywność albo gram na VR ale ćwiczenia to nie jest moja wybrana forma aktywność
|
|
|
|
#1302 |
|
Raczkowanie
|
Mariaaa15 - ja bym poszła, albo przynajmniej zadzwoniła do lekarza / położnej zapytać o opinię. Wychodzę z założenia, że lepiej dmuchać na zimne - Ty najlepiej wiesz jak się czujesz i jeśli Cię to niepokoi - napewno warto sprawdzić.
Dziewczyny, ja chyba za szybko pochwaliłam się, że czumę się lepiej, bo od kilku dni mam takie mdłości i zmęczenie, ze jest o wiele gorzej niż na początku No i tez się zastanawiam, czy to normalne. Wczoraj po 15 musiałam się położyć, bo nogi i całe ciało miałam tak, jakbym była po godzinach treningu, a ledwo pospacerowałam z psami, i chwilę popracowałam. Dziś podobnie :/ w dodatku przyszły mi wyniki z morfologii i wyszła mi anemia - mam wizytę następną na 19 kwietnia i zastanawiam się czy czekać do wizyty? TŻ oczywiście karze mi wydzwaniać do lekarki, ale mnie się wydaje, ze to raczej częsta przypadłości i powinnam po prostu zacząć suplementować żelazo .. podziwiam te z Was które ćwiczą, bo ja ostatnio mam problem nawet mieszkanie ogarnąć :/---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- No to ponarzekałam, sory za zamulanie. Plus jest taki, że na liczniku już 12+3 i naprawdę marzę sobie, że ten drugi semestr naprawdę przywita mnie nową energią
|
|
|
|
#1303 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś chodzę mega wkur..
aż wstyd, żeby kobieta w ciąży tak bluznila jak ja dzisiaj w pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1306 |
|
Konto usunięte
|
Dostałam juz wyniki z wtorku, jest niskie ryzyko Down/Edwards/Pataus wg skanu i wyników z krwi wiec jestem już spójniejsza
|
|
|
|
#1307 |
|
Konto usunięte
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88604150]Dostałam juz wyniki z wtorku, jest niskie ryzyko Down/Edwards/Pataus wg skanu i wyników z krwi wiec jestem już spójniejsza
[/QUOTE]Super! Czekam na takie wieści od reszty i na moje.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny melduje się po prenatalnych. Na ostateczne zestawienie z krwi Pappa plus USG będę czekała do 7 dni. Więc stresik będzie. Ale samo USG wyszło dobrze i z tego się bardzo cieszę na tą chwilę. Dowiedziałam się też że na 80 procent to będzie dziewczynka. No ale to tak traktuje jeszcze z przymrużeniem oka
bo faktycznie jest jeszcze wcześnie. Ale no fakt jest jeden, przy synu ciąża to był lajcik, teraz to jest lekka masakra i to na wielu płaszczyznach tak więc niewykluczone że to inna płeć się rozwija Cuddly gratulacje ️ to super wiadomość ![]() natiii09 nie znam się na takim samodzielnym suplementowaniu czegokolwiek, więc ja bym zadzwoniła albo do ginki, albo chociaż do rodzinnego na teleporadę. mariaa15 plecy to może być od kręgosłupa albo nerki. Najlepiej zadzwoń pierwsze na teleporadę chociaż. Widzisz ja mam bóle podbrzusza i nikt mi nie jest w stanie powiedzieć od czego to jest, nawet w szpitalu mi tego nie zdiagnozowali. Moja ginka twierdzi że to może zrosty, ale na przykład dzisiejsza gin z prenatalnych mówi że to za wcześnie żeby to zrosty były. Tak więc no.. taką mam ciążę. Ale do czego zmierzam - pierwsze zadzwoń lub idź do lekarza rodzinnego, bo pamiętaj że teraz na sorach łatwo wyłapać covid.. chyba że to naprawdę silny ból Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez I ona Czas edycji: 2021-03-26 o 17:42 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1310 |
|
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
Ja jeszcze na płeć sobie poczekam, prywatne USG mamy za miesiąc w 16 tygodniu może już mi pokaże co tam rośnie
![]()
|
|
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt! Super, że wszystko dobrze, oby tak dalej 💪 a propos pappy, to u mnie ryzyko zespołu Downa wyszło niby niskie, ale jednak duuużo wyższe niż w przypadku córki. I tak trochę mnie to martwi, ale staram się nie brać tego do głowy, skoro lekarz powiedział, że niskie. Poza tym jeśli przeziernosc karkowa i kość nosowa w porządku to chyba mogę na razie być spokojna, nie?
A co do płci to miałam też się nie przywiązywać, a jednak już przywykłam do myśli o drugiej księżniczce i poczuję się głupio jak jednak zmieni się w księcia. 😅 Ale u mnie ciąża praktycznie identyczna jak poprzednia, nawet zgagi przyszły tego samego dnia - dokładnie pierwszego dnia II trymestru. Także coś w tym może być 🙃 |
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
W zespole Downa to ryzyko zwiększa wiek. U mnie w zestawieniu samego wieku ryzyko tego zespołu było średnie (mam 32 lata), a po zestawieniu z USG wyszło niskie. A Lios92 więc po prostu jak jesteś starsza to nie możesz mieć takiego samego ryzyka jak wcześniej.
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję udanych wizyt ![]() do moich prenatalnych w końcu coraz bliżej za 3 dni jadę na pappa. I bardzo proszę o kciuki za moje zdrowie bo jak mi nie przejdzie do poniedziałku to dostanę antybiotyk a tego chciałabym uniknąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1314 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ja się melduje po wizycie
Wszystko w porządku, maluszek tak macha rączkami... Piękny widok, mogłabym leżeć pod tym USG godzinę, nawet sama bym tą głowice trzymała teraz aby do prenatalnych, a następna wizyta u mojej gin 26 kwietnia Cytat:
a który to tydzień? [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88604150]Dostałam juz wyniki z wtorku, jest niskie ryzyko Down/Edwards/Pataus wg skanu i wyników z krwi wiec jestem już spójniejsza [/QUOTE]Świetne wieści [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88604251]Ja jeszcze na płeć sobie poczekam, prywatne USG mamy za miesiąc w 16 tygodniu może już mi pokaże co tam rośnie ![]() [/QUOTE]No w 16 Tc to o ile nie będzie się jakoś "złośliwie" Ustawiać to spore szanse ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
no z ta płcią to faktycznie, chyba dopiero na połowkowych można być względnie spokojnym ![]() Cytat:
mi to jest obojętne co będzie... Tak i tak będę zadowolona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1315 |
|
Konto usunięte
|
Gratuluję udanych wizyt.
Co do badań to nie dają one 100% pewności. Są przypadki, że ryzyka niskie, a dziecko jest chore lub ryzyka wysokie, a dziecko zdrowe. Ja jednak jestem zdania, że skoro ryzyka wychodzą niskie i nie ma nic podejrzanego w obrazie USG to nie ma co panikować i niepotrzebnie się nakręcać. Ja już się strasznie nakręciłam na dziewczynkę. Jeśli będzie chłopiec nie będę rozczarowana, ale mocno zdziwiona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1316 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem pewna, ze chłopiec
i też będę zdziwiona, jeśli jednak mieszka tam dziewczynka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1317 |
|
Konto usunięte
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88604382]Gratuluję udanych wizyt.
Co do badań to nie dają one 100% pewności. Są przypadki, że ryzyka niskie, a dziecko jest chore lub ryzyka wysokie, a dziecko zdrowe. Ja jednak jestem zdania, że skoro ryzyka wychodzą niskie i nie ma nic podejrzanego w obrazie USG to nie ma co panikować i niepotrzebnie się nakręcać. Ja już się strasznie nakręciłam na dziewczynkę. Jeśli będzie chłopiec nie będę rozczarowana, ale mocno zdziwiona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No dokładnie masz racje, wiadomo, to jakieś 80% ale wystarczy jak dla mnie. Ulga i tak jest duża. Na wynikach pisze ze to nie jest żadna gwarancja oczywiście, nigdy nie ma. |
|
|
|
#1318 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88604395]No dokładnie masz racje, wiadomo, to jakieś 80% ale wystarczy jak dla mnie. Ulga i tak jest duża.
Na wynikach pisze ze to nie jest żadna gwarancja oczywiście, nigdy nie ma.[/QUOTE]Nie no samo USG to 80% a przynajmniej tak jest napisane w dokumentacji a z pappa to już sama nie wiem 90-95%? Ale wiecie pappa mówi że 1:1234(przykład) rodzi się chore. Więc straszne nieszczęście jak właśnie jest się tą jedną osobą na te 1234... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1319 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i super wiadomości oby tak dalej.
Ja się już nie mogę doczekac moich ale jak tylko o tym pomyślę to się zaczynam stresować. ![]() Co do wyników to muszą być inne bo każda z nas jest starsza więc prawdopodobieństwo jest większe. Mnie się wydaje, że będę mieć dziewczynkę ale się okaże. Przy zeszłej ciazy pamiętam jak lekarz mi powiedział gdzie 30 tygodniu ze dziewczynka to się nie mogłam z tym pogodzić bo przecież to chlopak ma byc. Czulam się jak by mi ktoś dziecko w brzuchu podmienił. Później się okazało, że jednak chlopak tylko sie tak ułożył.
Edytowane przez meja_ml Czas edycji: 2021-03-26 o 19:57 |
|
|
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
Tak, wiem że ryzyko zespołu Downa podwyższa wiek, ale od mojej pierwszej ciąży minął lekko ponad rok, a ryzyko wzrosło z 1:18 000 do 1:6 000. Stad moje zdziwienie bo różnica spora, no ale na razie nic sobie nie wkręcam, bo jednak wynik nadal nie najgorszy
A z tą płcią to ja wiem, że chłopca pokochałabym tak samo mocno, w sumie ta płeć była mi od początku obojętna, ale jednak jak ktoś mówi ze raczej na 90% dziewczynka to w pewnym stopniu się już przywiązuje do tej myśli, wyobrażam sobie tego małego człowieczka, no nie mogę się powstrzymać . Gdyby okazało się ze to jednak chłopiec, pewnie miałabym moment konsternacji i poczucie życia jakąś iluzją przez kilka tygodni, ale na pewno nie rozczarowania. Parka zawsze wydawała mi się fajną kombinacją Może jednak rzeczywiście lepiej nie wiedzieć, dopóki nie ma 100% pewności.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

ja się coś ostatnio zmusić nie mogę może jutro się uda. A trochę mi szkoda bo mam do grudnia wykupiony dostęp do beactivetv.
ale liczę że już niedługo zacznę ćwiczyć jogę dla ciężarnych 
) dlatego mega mnie cieszy że dzisiaj się w końcu udało
jutro idzie na siłownię a młody do dziadków na weekend więc potajemnie też poćwiczę hehe
Doradzcie mi, od wczoraj boli mnie prawa czes plecow, cos jak nerki, plus prawy bok i prawe podbrzusze/brzuch, na samym dole mam takie bardzo nieprzyjemne klucie co jakis czas, ogolnie czuje dyskomfort i pobolewanie. Moj maz i mama twierdza ze sie rozciaga i zebym przestala panikowac, w ogole stwiwrdzili ze zwariowalam ze chce do lekarza jechac. Tylko ze jak mnie rozciagalo to po obu stronach, nie tylko prawej :/ Moj lekarz nie odbiera, najchetniej bym pojechala na IP, boje sie zignorowac bol :/ Co zeobilybyscie na moim miejscu?
Moze zamówię super jedzenie i będziemy świętować 

Ale widzę już światełko w tunelu bo energia powoli bo powoli ale wraca i mdłości już znacznie zmniejszę. Chyba fakt drugi trymestr puka do drzwi
Mam nadzieje ze to nie chwilowe i też zacznę powoli coś ćwiczyć. Macie jakieś ulubione może filmiki z ćwiczenimi na YouTube?
️ to super wiadomość

a propos pappy, to u mnie ryzyko zespołu Downa wyszło niby niskie, ale jednak duuużo wyższe niż w przypadku córki. I tak trochę mnie to martwi, ale staram się nie brać tego do głowy, skoro lekarz powiedział, że niskie. Poza tym jeśli przeziernosc karkowa i kość nosowa w porządku to chyba mogę na razie być spokojna, nie?
Ale u mnie ciąża praktycznie identyczna jak poprzednia, nawet zgagi przyszły tego samego dnia - dokładnie pierwszego dnia II trymestru. Także coś w tym może być 
a z pappa to już sama nie wiem 90-95%?