|
|
#1291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2022
Cytat:
ale jak od ostatniej @ było 6+3 to wszystko było widać ja zrobiłam tak, że policzyłam równe 7 tygodni od pierwszego dnia ostatniej @ a na USG gin doprecyzował że jest 6+3.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez AnielkaMamusiax2 Czas edycji: 2022-02-28 o 09:49 |
|
|
|
|
#1292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak samo mi będzie wychodzić 6+5, a na USG się okaże, że mniej, więc może być za wcześnie na serduszko jeszcze Chyba że Cię źle zrozumiałam ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Aaa, już rozumiem. Tak, od ostatniej miesiączki jest liczone, to prawda. Już wiem, gdzie mój błąd to się nie zmieni, ewentualnie pewnie będzie widoczne to serduszko później, bo owulacja była później, ale dalej będzie to 6+5
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy któraś od starań bierze acard? Pamiętam, że lekarz kazał mi brać od owulacji już, a gdzieś na jakimś forum wyczytałam, że niektóre dziewczyny biorą cały cykl.
|
|
|
|
#1296 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny rozumiem was, bo u nas tez jeden pokój w kartonach
jedynie szczęście, ze remont się już skończył, bo to było najgorsze. Kartony jakoś się ogarnie ![]()
|
|
|
|
#1297 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja czytałam w kilku miejscach, że można go brać cały czas, cały cykl. Jednak najlepiej stosować się do zaleceń lekarza, bo najczęściej on zaleca jakieś leki na podstawie wywiadu i wyników
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1300 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my miesiąc temu się przeprowadziliśmy, szczęście jakich mało my schody mieliśmy tylko bez barierki, a z młodym to strach trochę był, ale w końcu się na nią doczekaliśmyJa się zastanawiam czy jeżeli teraz się nie uda to nie odpuścić starań w przyszłym cyklu bo za bardzo nie chciałabym rodzić w grudniu, niby termin byłby jakoś na połowę miesiąca ale jakby było tak jak z pierworodnym to święta mogłabym w szpitalu spędzić. Poza tym jakoś grudniowe dzieci... no nic będę później myśleć bo na razie jeszcze mam nadzieje, że nie będę musiała tego rozkminiać
|
||
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. To już przyjemniejszy grudzień, święta.A tak serio to nie ma to dla mnie znaczenia. Dziecko będzie musiało zaakceptować urodziny i w listopadzie .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1303 |
|
Rozeznanie
|
Eh eh robiłam o 8 bete i dalej nie ma wyników. Nie mają litości, tyle czekać
![]()
|
|
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czemu nie ma gorszego miesiąca? ja jestem z listopada i nie narzekam ![]() O kurczę tak macie ? u nas nawet jak laboratorium zamkną, to wyniki dalej robią i przysyłają tego samego dnia
|
|
|
|
|
#1307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
13 dpo beta 67, powtórzę i zobaczę jak przyrost kurcze mało trochę, myślałam żeby za tydzień iść zobaczyć pęcherzyk ale ciekawe czy dobije do 1000
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1310 | |||
|
Raczkowanie
|
Starania o dziecko od 2022
Cytat:
O to dobrze, ze jednak pracowali trzymam kciuki za piękny przyrost ![]() ![]() Cytat:
No tak jest nie powiem chociaż ja to z samego początku listopada, wiec jeszcze nie jest zle na szczęście nie jestem z 1.11 ![]() bo chyba to z listopada najgorzej ![]() Cytat:
Edytowane przez Milciaczek Czas edycji: 2022-02-28 o 18:51 |
|||
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1312 | |
|
Raczkowanie
|
Znajoma jakoś w drugiej połowie roku zaszła w ciążę i też mówiła, że ciąża pod koniec roku taka beznadziejna, dni krótkie itd., a to taki depresyjny nastrój w pierwszym trymestrze i jak będę planować, to żebym brała to pod uwagę. Rodzić też niby lepiej nie, bo jesień, zimno, dni krótkie. Szczerze, to prędzej bym się skłania w depresyjnym miesiącu być w ciąży, niż mieć dziecko, bo to też na pewno łatwe nie będzie, ale no... Ja czekałam rok na zielone światło od lekarza i nie zamierzam czekać dłużej. Jest mi wszystko jedno, czy to będzie listopad, grudzień czy lato (latem znów z wielkim brzuchem też ciężko). Ja biorę, co będzie, nie mam już dwudziestu lat, żeby tak sobie planować, chciałabym po prostu, żeby się udało
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Raczkowanie
|
Łapie mnie coś.. Głowa pobolewa, gardło zaczyna boleć
![]() Poza tym w pracy bardzo przykra informacja. Jestem znów dziś rozwalona. Koleżanka ostatnio chodzi taka smutna, czasem była w pracy, czasem nie. No i okazało się (znam tylko ogół, bez szczegółów), że dzieciątko jest bardzo chore i albo umrze jeszcze w brzuchu albo zaraz po urodzeniu ![]() rok młodsza ode mnie... Szok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Tobie dużo zdrówka. Mnie też gardło coś dzisiaj boli, ale też się ochłodziło trochę od wczoraj. |
|
|
|
|
#1316 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz racje. Okej trochę rozumiem dlaczego lepiej jest rodzic w pierwszych miesiącach roku, niż ostatnich. Dla mnie jednak ważniejsze jest to, żeby się udało i dzieciątko było zdrowe ![]() A tak ogólnie to z mężem z ciekawości sprawdzaliśmy sobie kiedy byłaby planowana data porodu z ostatniej miesiączki i wychodzi to w jego urodziny ![]() byłoby całkiem ciekawie Cytat:
Bardzo przykra sytuacja, bardzo współczuje Twojej koleżance ![]() nie życzę nikomu, żeby spotkała go taka tragedia
|
||
|
|
|
#1317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kciukasy za przyrost ![]() ️![]() ️![]() ️![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1318 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, trochę mnie nie było, bo zaangażowałam się w pomoc dla Ukrainy i przepadłam...
Antykoncepcję odstawiłam już ponad tydzień temu, jestem już po krwawieniu z odstawienia. Dziś dopadł mnie ból prawego jajnika i ogólnie podbrzusza. Teraz nic nie boli. Tak ogólnie, to jajniki mnie raczej nigdy tak nie bolały. Bardzo natomiast bolą mnie piersi. Wczoraj zrobiłam test owu, bo ponoć owulacja po odstawieniu anty może wystąpić szybciej, jakby organizm chciał nadgonić. Negatywny. Czy zagnieżdżenie zarodka może tak boleć? Nie umiem wytłumaczyć przyczyny bólu piersi... Myślicie, że jest sens testować? Zaczynam się niepotrzebnie nakręcać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś tak. W maju, w trakcie urlopu rodzicielskiego kończy mi się umowa. Żeby się w czasie jej trwania załapać jeszcze z ciążą, to musiałabym do tego czasu skończyć dwunasty tydzień.
No a jeśli nie wyjdzie, to czeka mnie szukanie nowej pracy latem i jednak wtedy już wolałabym w niej trochę popracować, a nie od razu wyskakiwać z ciążą ![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

obawiam się po prostu, że będzie bliżej tego 5+5, ale jak patrzyłam na poprzednie cykle, to nie ma reguły, żeby np. co drugi był dłuższy, no loteria. Póki co to dla mnie abstrakcja jeszcze 
ale jak od ostatniej @ było 6+3 to wszystko było widać
ja zrobiłam tak, że policzyłam równe 7 tygodni od pierwszego dnia ostatniej @ a na USG gin doprecyzował że jest 6+3.
jedynie szczęście, ze remont się już skończył, bo to było najgorsze. Kartony jakoś się ogarnie

.

ja jestem z listopada i nie narzekam 
u nas nawet jak laboratorium zamkną, to wyniki dalej robią i przysyłają tego samego dnia
kurcze mało trochę, myślałam żeby za tydzień iść zobaczyć pęcherzyk ale ciekawe czy dobije do 1000

️