|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Przyczajenie
|
Dot.: cera naczynkowa/zamykanie, tuszowanie popękanych naczynek, pajączki. WĄTEK ZBIO
Dziękuję Ci bardzo ,madziaczek za te informacje
![]() ![]() Bardzo mi się przydadzą. Kupię sobie też ten krem. A co do dermatologa to będę jeszcze szukać, może na jakimś forum znajdę dobre opinie o kimś z Poznania. W każdym razie napiszę też jakie będę miała efekty tego zabiegu. Dzięki i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1292 | |
Raczkowanie
|
Dot.: cera naczynkowa/zamykanie, tuszowanie popękanych naczynek, pajączki. WĄTEK ZBIO
Cytat:
Kurcze była kiedyś taka stronka ze spisem lekarzy sprawdzonych i poleconych ale cóś nie mogę jej znaleźć ![]() ![]() http:// www.*************/baza.php? dzial1=79&dzial2=79 po www wpisz .estemedia. pl. w miejscu gwiazdeczek ![]() Trzymam kciuczki za Was dziewczynki . Pozdrawiam ![]() Edytowane przez Madziaczek32 Czas edycji: 2010-06-18 o 07:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1293 |
Przyczajenie
|
Hej,
Potwierdzam słowa Madziaczek32 lepiej 100 razy zastanowić się z wyborem lekarza i przestudiować to jakim sprzetem się posługuje bo są różne IPL, nawet takie które można kupić na allegro. Ja już od ponad 2 miesięcy walczę z powikłaniami po IPL i narazie rezulaty są bardzo marne... Życze powodzenia i mam nadzieję że nie przejdziecie tego co ja... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
Rozeznanie
|
racja trzeba uważnie wybrać dr i spr jaki ma sprzęt ja jestem bardzo zadowolona bo ipl zupełnie zlikwidował mi rumień !!! a byłam czerwona jak pomidor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
Przyczajenie
|
Wojowniczka_ zazdroszczę. chociaż przyznam, że pomimo szpetnych plam z którymi wałczę po zabiegu to nie wyskakują mi rumieńce przy cieplejszych czy zimniejszych dniach, mam nadzieje, że lekarz polecony przez Madziaczek32 pomoże zwalczyć mi te niedoskonałości szpecące twarz…
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() jakiś czas temu zauważyłam, że na w okolicach nosa i na policzkach mam popękane naczynka. postanowiłam więc zmienić pielęgnację twarzy i teraz wygląda tak: Rano: płyn micelarny Bioderma Sensibio H2O później filtr Lirene 50+ Wieczorem: mycie twarzy łagodnym żelem dla dzieci przetarcie twarzy micelem Bioderma woda termalna La Roche Posay odżywczy krem Lirene do cery naczynkowej na noc 1 lub 2 razy w tygodniu peeling enzymatyczny do cery wrażliwej Lirene. czy taka pielęgnacja cery naczynkowej jest ok?
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2010-06-20 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Przyczajenie
|
Dzięki Madziaczek
![]() A znalazłam też na różnych forach wiazaz'u wypowiedzi dr.Waldemara Jankowiaka ![]() Okazało się, że on pracuje w Poznaniu to strona www.kec.pl Wydaje się dobrym fachowcem i z tego co zdążyłam rzucić okiem opinie o nim też są dobre. Myślę,że umówię się do niego na wizytę. Jak myślicie? słyszałyście jakieś opinie o tym lekarzu? pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
Raczkowanie
|
Witaj Natalko
Nie znam tego lekarza , ale wpisując go w Google ,znalazłam na kafeterii wypowiedź mojego lekarza , który go poleca więc myślę ,że warto się do niego przejść ![]() http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3596712 Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1299 |
Przyczajenie
|
Dziękuje bardzo Madziaczek za odpowiedź
![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1300 |
Raczkowanie
|
Cera naczynkowa - makijaż.
Witam.
Piszę w imieniu mojej mamy ![]() Otóż całe policzki ma biedna pokryte popękanymi naczynkami, są bardzo mocno widoczne, wręcz purpurowe. Strasznie brzydko to wygląda ![]() Poszukujemy dla niej jakiegoś dobrego podkładu i pudru. Co byście poleciły? Z góry mówię, że nie szukam czegoś bardzo drogiego, bo niestety mama jest po przeszczepie nerek i wydaje masę pieniędzy na leki, tata sam pracuje, więc nie możemy na luksus sobie pozwolić. Polecacie coś może z niższej półki? Są kosmetyki tanie, a jakościowo dobre. Chodzi nam głównie o dobre zakrycie popękanych naczynek. Jakiś puder, podkład? Z góry dziękuję za rady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
Konto usunięte
|
Dot.: Cera naczynkowa - makijaż.
Jeśli nie ma problemu ze skłonnością do zapychania to może spróbować dermacolu-kosztuje ok 20 zł na allegro. Możesz poczytać o nim na KWC, ale odrazu ostrzegam, że jest bardzo ciężki i może zapchać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poczytaj w KWC opinie o różnych korektorach - tam znajdziesz który kryje najlepiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Raczkowanie
|
Bardzo dobrze kryje podkład Dermablend od Vichy. Do najtańszych co prawda nie należy, ale chyba warto zainwestować, bo jest bardzo wydajny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Przyczajenie
|
Gdzie można usunąć naczyńka z twarzy w Poznaniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
Hej ja również mam cerę naczynkową
![]() ![]()
Razem od 14.09.2007 ![]() ![]() ![]() - Efekt holo Indigo - Indigo Efekt Syrenki - Zoeva Bamboo wymianka Edytowane przez nieznajoma19 Czas edycji: 2010-07-23 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1306 |
Przyczajenie
|
popękane naczynka na policzkach jak je zwalczyć
Witam Panie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
Rozeznanie
|
Dot.: popękane naczynka na policzkach jak je zwalczyć
No niestety dla popękanych naczynek lato i wysoka temperatura jest raczej czynnikiem nie sprzyjającym, zresztą zima też nie, bo wtedy z kolei róznice temperatur naczynkom nie służą
![]() Przede wszystkim powinnaś zażywać rutynę, bo to uszczelnia naczynka, poza tym ważne żebyś używała kosmetyków do cery naczynkowej i zapomniała o ziarnistych peelingach, krem najlepiej z wit.P i tu polecam krem Dermiki, bo jest świetny, dobry jest też krem Clareny Sensi Regen Cream. No i dobrze byłoby pokazywać się u kosmetyczki, seria zabiegów uszczelniających i wyciszających naczynka naprawdę dobrze buzi robi, jeśli zabieg może być zakończony różowym światłem LED to jeszcze lepiej. Kawa, ostre przyprawy, alkohol, opalanie zwłaszcza agresywne, gwałtowne zmiany temperatury a nawet stres mają niekorzystny wpływ na cerę naczynkową, aczkolwiek no nie dajmy się zwariować, bo oczywiście seks też pewnie byłby na tej liście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Przyczajenie
|
No właśnie wszystko z umiarem ale też nie ma co przesadzać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 |
Raczkowanie
|
Mam popękane naczynka na udach i ramionach , są jakieś maści na rozjaśnienie naczynynek , bo świetnie zdaje sobie sprawę , że będzie problemem żeby całkowicie je usunąć :/ Jakieś witaminy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mozecie polecic jakis gabinet w Katowicach i okolicach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 |
Przyczajenie
|
ja na szczęście nie mam takich problemów, ale mojej znajomej pomaga mleczko i krem z Mary Kay, który jej poleciłam..może warto spróbować, jeśli chodzi o naczynka na twarzy..?
![]()
![]() |
![]() |
#1312 |
Rozeznanie
|
Dot.: Cera naczynkowa, tłusta i mieszana - wątek zbiorczy
Odświeżam wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1313 |
Przyczajenie
|
Dot.: Cera naczynkowa - kremy, pielęgnacja itp. - wątek zbiorczy
ja miałam, tył nogi, kilka cm kw. naczynka. zaplaciłam za zabieg 450 zł w centrum SPA w Łodzi + masc na szybsze gojenie.. efektów ZERO! po pewnym czasie zaczerwienienia wokol żyłki sie wchloneły, jednak znikneły chyba jedynie jakies malenkie zylki wokół natomiast zasadnicze i najbardziej widoczne naczynko zostało tak jak było.... pieniadze w błoto.
teraz zastanawiam sie nad zabiegiem skleroterapii. W zasadzie zalezy mi najbardziej na zniknieciu tego najwiekszego naczynka z tylu nad kolanem. Reszta jest prawie nie widoczna. Czy jeden zabieg wystarczy na usuniecie tego naczynka? W jakich przedziałach ksztaltuja sie ceny za taki zabieg? (ok.4,5 cm kw ma zmiana). Czy ktos z Łodzi byłby w stanie polecić jakiś gabinet (słyszałam ze Dermed jest ok - jaki konkretny lekarz?) pozdrawiam Forumowiczki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1314 |
Zadomowienie
|
Ja niestety również zmagam się z popękanymi naczynkami- na skrzydełkach nosa i na udach. Stosuję chłodne naprzemienne prysznice, ogólnie, to nie opalam się w ogóle, używam wyskoich filtrów na buzię.
To wszystko myślę, że hamuje jakoś powstawanie nowych nacyznek, ale nie sprawia, że stare znikają ![]() muscat- masz cudowny podpis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Zadomowienie
|
na naczynka na buzi- tylko hydrolat z kocanki.
Kiedys byl wspanialy krem ireny eris ale niestety go wycofali a na nowy mam uczulenie plus i w przeciwienstwie do tego starego zero efektow po pierwszym uzyciu. Kocanka przecieram najpierw buzie i szyje a nastepnie "przejezdzam" po nogach(tam gdzie mam popekane naczynka). Od razu mowie, ze to dziala tylko na male naczynka a nie na tzw. pajaczki (ich nie usunie ale troszeczke sie zmniejsza). Mozna zrobic sobie balsam hamujacy porost wlosow na bazie hydrolatu zkocanki i laczyc przyjemne z pozytecznym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez preetamsingh Czas edycji: 2010-08-31 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1317 |
Przyczajenie
|
Może ktoś wie gdzie w Lublinie zamykają naczynka i ile to może kosztować? ; )
Podobno na małych powierzchniach stosuje się nakłucia a mój problem jest właśnie miejscowy - u góry policzka mam coś w rodzaju czerwonej kropy z pękniętych naczynek.
"Społeczeństwo, które przedkłada równość nad wolność, nie ma ani jednego, ani drugiego. Społeczeństwo, które przedkłada wolność nad równość, będzie się szczyciło i jednym, i drugim." Milton Friedman Edytowane przez women_seem_wicked Czas edycji: 2010-08-31 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() planuję coś zrobić z moimi naczynkami (laser) ale wciąż się waham i zastanawiam CO i CZYM? od nadmiaru tych wszystkich informacji już dostaje oczopląsu, zbliża się jesień, potem zima.... trzeba chronić twarzyczkę, więc muszę się zaopatrzyć w krem ochronny który DZIAŁA (?), w krem jakiś łagodzący "rumień", różnice temperatur są nie do przeskoczenia bo z dworu na uczelnię lub z dworu do domu i BUM. Jestem burakiem. jeśli laser zawiedzie to nie widzę dla siebie normalnego funkcjonowania ;(
![]() |
![]() |
#1319 |
Rozeznanie
|
widziałam niedawno reklamę w tv tegoż http://www.domzdrowia.pl/92427,belis...-tabletek.html i chyba się zaopatrzę. nie jest drogie, a po za tym zbliża się powoli (?) zima, więc lepiej dobrze zabezpieczyć naczynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.