|
|
#1291 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Praca jako au-pair
co taka cisza sie zrobila
![]() pisac jak tam poszukiwania
|
|
|
|
#1292 |
|
Raczkowanie
|
Marnie przez duże "M"
... rodzinki nie odpisują, takie olewanie powinno być karane ...
|
#1293 |
|
Organizatorka
|
u mnie kolejne negatywy
a pozytywna odpowiedz jak narazie clay czas jedna ale nic poza tym...zadnego listu od rodzinki ![]() zalezy mi, zeby jak najszybciej cos znalezc, poniewaz mam propozycje pracy na wakacje w telepizzy - nie bardzo to widzę, ale chcę coś robić ![]() 26 czerwca mam ostatni egzamin, więc chciałabym początkiem lipca już gdzieś pojechać
|
#1294 |
|
Konto usunięte
|
ja do mnie Hostka maila napisala, bardzo fajna jest
![]() wyslala mi zdjecia z planu filmowego gdzie chodzi za chirurga przebrana ![]() i majej nowe fotki ![]() slodziutka jest
|
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam nowinę!Jadę!
Napisala mi ta z Paryża,że mam kupować bilet,bo ona jest absolutnie na mnie zdecydowana.Może jednak ta rozmowa nie była taka zła ![]() Już zaczynam się trochę bać,ale jestem podekscytowana
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Zuczang, a kiedy chcesz leciec do Paryżewa i ..skad??
|
#1297 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1298 |
|
Raczkowanie
|
23.07-06.09
Krócej niż mialo być początkowo. W ogóle na pierwszy tydzien jade,zeby zapoznac sie z dziećmi i powiedzac Paryż,w tym czasie bedzie ta ich teraźniejsza au pair i dopiero jak ona wyjedzie,to ja się bede opiekowała dziećmi.Także jeszcze dodatkowo przez tydzien pozwiedzam Smutno mi tylko,że sama,jestem bardzo towarzyska i nie lubię być sama.
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak sobie mysle, 6 wrzesnia brzmi całkiem fajnie, moze mogłybysmy razem wracac. ja bym leciala pewnie z ch de gaulle easyjetem, a Ty?
|
|
#1300 |
|
Raczkowanie
|
hehe "Paryżewo"
zazdroszcze mam nadzieje,ze bede miala okazje odwiedzic Paryżewo w tym roku![]() Ja jade za..25 dni!! i zaczynam sie spinać bo troche spraw trzeba zalatwic przed wyjazdem..aaaa ![]() Odezwala sie do mnie hostka z poprzedniego roku..jak wczesniej wspominalam mialam z nia maly przekop ostatnio..no a ona mi pisze,ze jest zdziwiona/wstrzasnieta,ze nic do nich nie pisze!i czy znalazlam juz prace na te wakacje..nadal jej nie odpisalam bo szczerze mowiac nie wiem co..jak sie wobec niej zachować. Edytowane przez nowinka Czas edycji: 2009-05-02 o 14:09 |
|
|
|
#1301 |
|
Organizatorka
|
a ja nie moge nadal nic znalezc we francji
co prawda szukam tylko przez aupair-world.net . strasznie bym chciala pojechac, ale boje sie, ze juz nic nie znajde
|
#1302 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
albo napisz ze znalazlas po prostu i tyle Cytat:
ciezo cos znalezc jak sie nastawilas ze tylko francja i nic pozatym... |
||
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam z mamą o potencjalnym wyjeździe jako au pair na wakacje i gdyby wypaliło to pozostaniu na dłużej. Wystraszyła się, ale nie ma nic przeciwko, jak chcę, to nie ma sprawy. Za to tata fajnie to skwitował: Do żadnych Niemiec
Ale jak powiedziałam, że tylko na wakacje i nie do typowej pracy, gdzie problemem jest szukanie mieszkania itp. to trochę złagodniał. Był bardzo zajęty i musiał wyjść, więc powiedział, że porozmawiamy jeszcze przy okazji uffff... Ze mam to sobie jeszcze przemyśleć O czym Wy rozmawiacie z rodzinami przez telefon? O tym samym co przez maile, tylko, że na żywo? A jak odpisujecie na maile itp. to koniecznie sprawdzacie całą gramtykę, żeby tylko żadnego błędu nie zrobić? Czy dopuszczacie niewielkie błędy, bo przecież po to jedziecie, żeby się douczyć? |
|
|
|
#1304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ja powiedzialam mojej mamie ze jade na rok do Berlina to sie cieszyła ze tak blisko ( mam tylko 400km ) bo moja siostra pojechala do usa a to juz troche dalej ;p Tata jak to tata, zostan idz na studia xD Ja na szczescie jeszcze przez telefon nie rozmaiwlam ale piszac mejle do rodzin w ogole nie zwracałam uwagi na to czy robie bledy czy nie tylko pisałam jak umialam. Bo bez sensu pisac i sie starac, potem rodzina bedzie myslala ze znasz angielski doskonale co juz w ogole jest bez sensu
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
Kachaaa..ale moim problemem nie jest to,ze ona mnie nęka mailami, zebym musiala zmieniac adres..po prostu nie rozumiem jej zachowania i tego jaki ma cel piszac do mnie,bo po tym jak mnie potraktowala nie mam ochoty jej sie zwierzac a nie chce tez byc niemiła badz nie odpisywac ze wzgledu na to,ze mam sentyment do tej malej.. tyle..
Aerith ja jestem w dalszym ciagu zalogowana na aupair-world i dostaje info o nowo logujacych sie rodzinach z Francji..i jest ich srednio po 5 dziennie, wiec to na prawde sporo,czytaj wysylaj oferty i na pewno znajdziesz! Edytowane przez nowinka Czas edycji: 2009-05-02 o 17:24 |
|
|
|
#1306 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
jednak uparlam sie tak na francje, bo to przy okazji, a moze i szczegolnie zrealizowalabym sowje marzenie ![]() ![]() poza tym nie przepadam prawde mowiac za anglia ![]() zarejestrowalam sie na tym grataupair ale mniej przejrzyste mi sie wydaje, niz aupairworld.net zaraz sie w to wczytam
|
|
#1307 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() o warunkach, obowiazkach, jaka pogoda jest, kiedy i skad wyleciec mi pasuje ![]() Cytat:
nie czytalam nic o tym chyba mnie to ominelo albo mnie na watku nie bylo jeszcze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja od zawsze marzylam by zwiedzic UK albo by byc w Londynie, a tu sie trafilo ze bede w Londynie samym tak sie ciesze ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
|
|
#1308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A calkiem dobrze, hehehe ![]() Dzisiaj jest male szalenstwo bo mamy impreze z okazji 6. ur. Philippa Jest mnustwo dzieci ale na szczescie pogoda dopisala i postanowilismy przetrzymac je wszystkie w ogrodzie Jest calkiem wesolo a impreza dobiega juz konca - dzieki Bogu, hehe Poza tym, w zeszlym tyg., w pt. mielismy rowniez taka mala, kameralna uroczystosc z tej samej okazji, w gronie rodzinnym Wieczorkiem pojechalam do mojego TZa i spedzilam u niego weekend ![]() W sob. chodzilismy przez 8 godz. od pubu do pubu, z koncertu na koncert - bylo swietnie W Hameln kazdego roku organizowana jest taka impreza - kupujesz jeden bilet za 9 € chyba i mozesz do woli chodzic po koncertach, ktore sa wowczas organizowane specjalnie na te okazje Podobno w calych Niem. odbywaja sie podobne imprezy ![]() Hmmm... co jeszcze... w nd. caly dzien jezdzilismy na rowerach a wieczorem musialam niestety wracac do siebie ![]() Wczoraj bylam na zlocie garbusow w Hannoverze (ponoc najwieksze w Eu. ale bez rewelacji) a po powrocie do domu strasznie sie wkurzylam i tym samym moj weekend zostal brutalnie zniszczony ![]() To tak w skrocie ![]() Buzka!!!
|
|
#1309 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hej w zwiazku iz jestem na forum od niedawna chyba cie nie kojarze ;] gdzie dokladnie jestes w Niemczech ? ja jade 23 do Berlina xD
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Konto usunięte
|
elfik jest w Holandii....
|
|
|
|
#1312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest Niedersachsen ![]() Jestem w Niem.
|
|
#1313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do Francji,mam do "odstąpienia"(zdecydowała m sie na inna) rodzinkę znad morza,dwie dziewczynki,na cały lipiec i sierpień.Jakby co,to piszcie na priv,to podam namiary.
Edytowane przez zuczang Czas edycji: 2009-05-02 o 21:19 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ch de gaulle do Krakowa) Patrzę tez na Norwegiana, na 8 juz są za 206 zł, ale on leci do Warszawy, wiec jak dla mnie to odpada, z Krakowa mam blizej do domu
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
No a ja właśnie mieszkam w Warszawie,więc dla mnie easyjet odpada
szkoda.
|
#1316 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od dzisiaj dolaczam sie do poszukiwan, ale tak bez stresu jak sie cos fajnego trafi. to chcialabym od poczatku sierpnia, czyli zaraz jak wroce z wakacji z polski. jak sie nie uda i dalej tutaj (u aktualnej rodzinki)nic sie nie zmieni to we wrzesniu biore sie za szukanie pelna para. Ja naprawde juz tu psychicznie nie wytrzymuje z tymi dzieciakim. ale od wrzesnia jedno idzie do nowej szkoly, juz blizej wiec zobaczymy. Ale mam cicha nadzieje ze uda mi sie cos znalezc.
|
#1318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, ze i z jednym dzieckiem moze byc ciezko, do tego dochodza inne bolaczki zwiezane z smotnym pobytem na emigracji i samopoczucie spada ponizej zera
|
|
#1319 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, trochę olałam wątek, bo miałam gościa, ale postaram się nadrobić.
Jak tam Wasze przygotowania? Moje nijak, mam 6 dni do wylotu, nie mam nawet walizki.![]() Powodzenia jutro wszystkim maturzystkom!
|
|
|
|
#1320 |
|
Konto usunięte
|
kasia_no87 to te dzieciaki daja ci w kosc cos widze
![]() znajdziesz cos lepszego moze |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

ale nic poza tym...

zazdroszcze

W Hameln kazdego roku organizowana jest taka impreza - kupujesz jeden bilet za 9 € chyba i mozesz do woli chodzic po koncertach, ktore sa wowczas organizowane specjalnie na te okazje 

Wiem, ze i z jednym dzieckiem moze byc ciezko, do tego dochodza inne bolaczki zwiezane z smotnym pobytem na emigracji i samopoczucie spada ponizej zera