Praca jako au-pair - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-01, 21:02   #1291
2018070520180950
Konto usunięte

Dot.: Praca jako au-pair

co taka cisza sie zrobila

pisac jak tam poszukiwania
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 21:44   #1292
stella06
Raczkowanie

Marnie przez duże "M" ... rodzinki nie odpisują, takie olewanie powinno być karane ...
Stary 2009-05-01, 22:07   #1293
Aerith
Organizatorka

u mnie kolejne negatywy a pozytywna odpowiedz jak narazie clay czas jedna ale nic poza tym...
zadnego listu od rodzinki

zalezy mi, zeby jak najszybciej cos znalezc, poniewaz mam propozycje pracy na wakacje w telepizzy - nie bardzo to widzę, ale chcę coś robić
26 czerwca mam ostatni egzamin, więc chciałabym początkiem lipca już gdzieś pojechać

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 08:43   #1294
2018070520180950
Konto usunięte

ja do mnie Hostka maila napisala, bardzo fajna jest

wyslala mi zdjecia z planu filmowego gdzie chodzi za chirurga przebrana

i majej nowe fotki
slodziutka jest
Stary 2009-05-02, 11:59   #1295
zuczang
Raczkowanie

A ja mam nowinę!Jadę!
Napisala mi ta z Paryża,że mam kupować bilet,bo ona jest absolutnie na mnie zdecydowana.Może jednak ta rozmowa nie była taka zła
Już zaczynam się trochę bać,ale jestem podekscytowana

zuczang jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 12:04   #1296
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez zuczang Pokaż wiadomość
A ja mam nowinę!Jadę!
Napisala mi ta z Paryża,że mam kupować bilet,bo ona jest absolutnie na mnie zdecydowana.Może jednak ta rozmowa nie była taka zła
Zuczang, a kiedy chcesz leciec do Paryżewa i ..skad??

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 12:19   #1297
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
A ja mam nowinę!Jadę!

super

a kiedy?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-02, 12:29   #1298
zuczang
Raczkowanie

23.07-06.09
Krócej niż mialo być początkowo.
W ogóle na pierwszy tydzien jade,zeby zapoznac sie z dziećmi i powiedzac Paryż,w tym czasie bedzie ta ich teraźniejsza au pair i dopiero jak ona wyjedzie,to ja się bede opiekowała dziećmi.Także jeszcze dodatkowo przez tydzien pozwiedzamSmutno mi tylko,że sama,jestem bardzo towarzyska i nie lubię być sama.

Stary 2009-05-02, 13:09   #1299
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
23.07-06.09
Krócej niż mialo być początkowo.
W ogóle na pierwszy tydzien jade,zeby zapoznac sie z dziećmi i powiedzac Paryż,w tym czasie bedzie ta ich teraźniejsza au pair i dopiero jak ona wyjedzie,to ja się bede opiekowała dziećmi.Także jeszcze dodatkowo przez tydzien pozwiedzamSmutno mi tylko,że sama,jestem bardzo towarzyska i nie lubię być sama.
wiesz, bo ja wlasnie zastanawiam sie nad kupnem biletu powrotnego z Francji i to by wypadalo gdzies we wrzesniu... w ogole myslalam ze sie spotkamy na poczatku, ale ja tam bede juz 5 czerwca.
i tak sobie mysle, 6 wrzesnia brzmi całkiem fajnie, moze mogłybysmy razem wracac.
ja bym leciala pewnie z ch de gaulle easyjetem, a Ty?

Stary 2009-05-02, 14:07   #1300
nowinka
Raczkowanie

hehe "Paryżewo" zazdroszczemam nadzieje,ze bede miala okazje odwiedzic Paryżewo w tym roku

Ja jade za..25 dni!! i zaczynam sie spinać bo troche spraw trzeba zalatwic przed wyjazdem..aaaa

Odezwala sie do mnie hostka z poprzedniego roku..jak wczesniej wspominalam mialam z nia maly przekop ostatnio..no a ona mi pisze,ze jest zdziwiona/wstrzasnieta,ze nic do nich nie pisze!i czy znalazlam juz prace na te wakacje..nadal jej nie odpisalam bo szczerze mowiac nie wiem co..jak sie wobec niej zachować.

Edytowane przez nowinka
Czas edycji: 2009-05-02 o 14:09
nowinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 15:38   #1301
Aerith
Organizatorka

a ja nie moge nadal nic znalezc we francji co prawda szukam tylko przez aupair-world.net .
strasznie bym chciala pojechac, ale boje sie, ze juz nic nie znajde

zamówienia zagraniczne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-02, 16:16   #1302
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nowinka Pokaż wiadomość
hehe "Paryżewo" zazdroszczemam nadzieje,ze bede miala okazje odwiedzic Paryżewo w tym roku

Ja jade za..25 dni!! i zaczynam sie spinać bo troche spraw trzeba zalatwic przed wyjazdem..aaaa

Odezwala sie do mnie hostka z poprzedniego roku..jak wczesniej wspominalam mialam z nia maly przekop ostatnio..no a ona mi pisze,ze jest zdziwiona/wstrzasnieta,ze nic do nich nie pisze!i czy znalazlam juz prace na te wakacje..nadal jej nie odpisalam bo szczerze mowiac nie wiem co..jak sie wobec niej zachować.
hmmm...to zmien adres maila?

albo napisz ze znalazlas po prostu i tyle

Cytat:
Napisane przez Aerith Pokaż wiadomość
a ja nie moge nadal nic znalezc we francji co prawda szukam tylko przez aupair-world.net .
strasznie bym chciala pojechac, ale boje sie, ze juz nic nie znajde
to szukaj na greataupair jeszcze

ciezo cos znalezc jak sie nastawilas ze tylko francja i nic pozatym...
Stary 2009-05-02, 17:06   #1303
mychamycha
Zakorzenienie

Rozmawiałam z mamą o potencjalnym wyjeździe jako au pair na wakacje i gdyby wypaliło to pozostaniu na dłużej. Wystraszyła się, ale nie ma nic przeciwko, jak chcę, to nie ma sprawy. Za to tata fajnie to skwitował: Do żadnych Niemiec Ale jak powiedziałam, że tylko na wakacje i nie do typowej pracy, gdzie problemem jest szukanie mieszkania itp. to trochę złagodniał. Był bardzo zajęty i musiał wyjść, więc powiedział, że porozmawiamy jeszcze przy okazji uffff... Ze mam to sobie jeszcze przemyśleć

O czym Wy rozmawiacie z rodzinami przez telefon? O tym samym co przez maile, tylko, że na żywo? A jak odpisujecie na maile itp. to koniecznie sprawdzacie całą gramtykę, żeby tylko żadnego błędu nie zrobić? Czy dopuszczacie niewielkie błędy, bo przecież po to jedziecie, żeby się douczyć?
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 17:12   #1304
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z mamą o potencjalnym wyjeździe jako au pair na wakacje i gdyby wypaliło to pozostaniu na dłużej. Wystraszyła się, ale nie ma nic przeciwko, jak chcę, to nie ma sprawy. Za to tata fajnie to skwitował: Do żadnych Niemiec Ale jak powiedziałam, że tylko na wakacje i nie do typowej pracy, gdzie problemem jest szukanie mieszkania itp. to trochę złagodniał. Był bardzo zajęty i musiał wyjść, więc powiedział, że porozmawiamy jeszcze przy okazji uffff... Ze mam to sobie jeszcze przemyśleć

O czym Wy rozmawiacie z rodzinami przez telefon? O tym samym co przez maile, tylko, że na żywo? A jak odpisujecie na maile itp. to koniecznie sprawdzacie całą gramtykę, żeby tylko żadnego błędu nie zrobić? Czy dopuszczacie niewielkie błędy, bo przecież po to jedziecie, żeby się douczyć?

jak ja powiedzialam mojej mamie ze jade na rok do Berlina to sie cieszyła ze tak blisko ( mam tylko 400km ) bo moja siostra pojechala do usa a to juz troche dalej ;p
Tata jak to tata, zostan idz na studia xD

Ja na szczescie jeszcze przez telefon nie rozmaiwlam ale piszac mejle do rodzin w ogole nie zwracałam uwagi na to czy robie bledy czy nie tylko pisałam jak umialam. Bo bez sensu pisac i sie starac, potem rodzina bedzie myslala ze znasz angielski doskonale co juz w ogole jest bez sensu

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 17:23   #1305
nowinka
Raczkowanie

Kachaaa..ale moim problemem nie jest to,ze ona mnie nęka mailami, zebym musiala zmieniac adres..po prostu nie rozumiem jej zachowania i tego jaki ma cel piszac do mnie,bo po tym jak mnie potraktowala nie mam ochoty jej sie zwierzac a nie chce tez byc niemiła badz nie odpisywac ze wzgledu na to,ze mam sentyment do tej malej.. tyle..

Aerith ja jestem w dalszym ciagu zalogowana na aupair-world i dostaje info o nowo logujacych sie rodzinach z Francji..i jest ich srednio po 5 dziennie, wiec to na prawde sporo,czytaj wysylaj oferty i na pewno znajdziesz!

Edytowane przez nowinka
Czas edycji: 2009-05-02 o 17:24
nowinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 17:28   #1306
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
hmmm...to zmien adres maila?

albo napisz ze znalazlas po prostu i tyle

to szukaj na greataupair jeszcze

ciezo cos znalezc jak sie nastawilas ze tylko francja i nic pozatym...
no tak to prawda napewno znacznie trudniej znalezc w samej francji, niz szukajac generalnie.
jednak uparlam sie tak na francje, bo to przy okazji, a moze i szczegolnie zrealizowalabym sowje marzenie
poza tym nie przepadam prawde mowiac za anglia

zarejestrowalam sie na tym grataupair ale mniej przejrzyste mi sie wydaje, niz aupairworld.net

zaraz sie w to wczytam

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-02, 18:46   #1307
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość

o czym popadnie
o warunkach, obowiazkach, jaka pogoda jest, kiedy i skad wyleciec mi pasuje

Cytat:
Napisane przez nowinka Pokaż wiadomość
Kachaaa..ale moim problemem nie jest to,ze ona mnie nęka mailami, zebym musiala zmieniac adres..po prostu nie rozumiem jej zachowania i tego jaki ma cel piszac do mnie,bo po tym jak mnie potraktowala nie mam ochoty jej sie zwierzac a nie chce tez byc niemiła badz nie odpisywac ze wzgledu na to,ze mam sentyment do tej malej.. tyle..

Aerith ja jestem w dalszym ciagu zalogowana na aupair-world i dostaje info o nowo logujacych sie rodzinach z Francji..i jest ich srednio po 5 dziennie, wiec to na prawde sporo,czytaj wysylaj oferty i na pewno znajdziesz!
a jak cie potraktowala?
nie czytalam nic o tym chyba mnie to ominelo albo mnie na watku nie bylo jeszcze

Cytat:
Napisane przez Aerith Pokaż wiadomość
no tak to prawda napewno znacznie trudniej znalezc w samej francji, niz szukajac generalnie.
jednak uparlam sie tak na francje, bo to przy okazji, a moze i szczegolnie zrealizowalabym sowje marzenie
poza tym nie przepadam prawde mowiac za anglia

zarejestrowalam sie na tym grataupair ale mniej przejrzyste mi sie wydaje, niz aupairworld.net

zaraz sie w to wczytam
ja wlasnie bardziej greataupair odpowiada

ja od zawsze marzylam by zwiedzic UK albo by byc w Londynie, a tu sie trafilo ze bede w Londynie samym tak sie ciesze
Stary 2009-05-02, 19:11   #1308
elfik5
Raczkowanie

Cytat:

ciekawe co tam u elfik5

A calkiem dobrze, hehehe
Dzisiaj jest male szalenstwo bo mamy impreze z okazji 6. ur. Philippa Jest mnustwo dzieci ale na szczescie pogoda dopisala i postanowilismy przetrzymac je wszystkie w ogrodzie Jest calkiem wesolo a impreza dobiega juz konca - dzieki Bogu, hehe
Poza tym, w zeszlym tyg., w pt. mielismy rowniez taka mala, kameralna uroczystosc z tej samej okazji, w gronie rodzinnym Wieczorkiem pojechalam do mojego TZa i spedzilam u niego weekend Zauroczylo mnie miasteczko, w ktorym mieszka (Hameln), jest przeurocze Zapewne znane wszystkim jako "miasto szczurow"
W sob. chodzilismy przez 8 godz. od pubu do pubu, z koncertu na koncert - bylo swietnie W Hameln kazdego roku organizowana jest taka impreza - kupujesz jeden bilet za 9 € chyba i mozesz do woli chodzic po koncertach, ktore sa wowczas organizowane specjalnie na te okazje Podobno w calych Niem. odbywaja sie podobne imprezy
Hmmm... co jeszcze... w nd. caly dzien jezdzilismy na rowerach a wieczorem musialam niestety wracac do siebie
Wczoraj bylam na zlocie garbusow w Hannoverze (ponoc najwieksze w Eu. ale bez rewelacji) a po powrocie do domu strasznie sie wkurzylam i tym samym moj weekend zostal brutalnie zniszczony

To tak w skrocie

Buzka!!!

elfik5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 19:24   #1309
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elfik5 Pokaż wiadomość
A calkiem dobrze, hehehe
Dzisiaj jest male szalenstwo bo mamy impreze z okazji 6. ur. Philippa Jest mnustwo dzieci ale na szczescie pogoda dopisala i postanowilismy przetrzymac je wszystkie w ogrodzie Jest calkiem wesolo a impreza dobiega juz konca - dzieki Bogu, hehe
Poza tym, w zeszlym tyg., w pt. mielismy rowniez taka mala, kameralna uroczystosc z tej samej okazji, w gronie rodzinnym Wieczorkiem pojechalam do mojego TZa i spedzilam u niego weekend Zauroczylo mnie miasteczko, w ktorym mieszka (Hameln), jest przeurocze Zapewne znane wszystkim jako "miasto szczurow"
W sob. chodzilismy przez 8 godz. od pubu do pubu, z koncertu na koncert - bylo swietnie W Hameln kazdego roku organizowana jest taka impreza - kupujesz jeden bilet za 9 € chyba i mozesz do woli chodzic po koncertach, ktore sa wowczas organizowane specjalnie na te okazje Podobno w calych Niem. odbywaja sie podobne imprezy
Hmmm... co jeszcze... w nd. caly dzien jezdzilismy na rowerach a wieczorem musialam niestety wracac do siebie
Wczoraj bylam na zlocie garbusow w Hannoverze (ponoc najwieksze w Eu. ale bez rewelacji) a po powrocie do domu strasznie sie wkurzylam i tym samym moj weekend zostal brutalnie zniszczony

To tak w skrocie

Buzka!!!
ja tez chce takie koncerty w Polsce
Stary 2009-05-02, 19:35   #1310
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

Cytat:
A calkiem dobrze, hehehe

To tak w skrocie

Buzka!!!

hej w zwiazku iz jestem na forum od niedawna chyba cie nie kojarze ;] gdzie dokladnie jestes w Niemczech ? ja jade 23 do Berlina xD

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 19:46   #1311
2018070520180950
Konto usunięte

elfik jest w Holandii....
Stary 2009-05-02, 19:50   #1312
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adka0401 Pokaż wiadomość
hej w zwiazku iz jestem na forum od niedawna chyba cie nie kojarze ;] gdzie dokladnie jestes w Niemczech ? ja jade 23 do Berlina xD
Hannover a dokladniej w Langenhagen To jest Niedersachsen

Cytat:
elfik jest w Holandii....
Jestem w Niem. hehehe

Stary 2009-05-02, 21:16   #1313
zuczang
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
wiesz, bo ja wlasnie zastanawiam sie nad kupnem biletu powrotnego z Francji i to by wypadalo gdzies we wrzesniu... w ogole myslalam ze sie spotkamy na poczatku, ale ja tam bede juz 5 czerwca.
i tak sobie mysle, 6 wrzesnia brzmi całkiem fajnie, moze mogłybysmy razem wracac.
ja bym leciala pewnie z ch de gaulle easyjetem, a Ty?
Ja lecę norwegian z orly,za 230 zł.A Ty ile płacisz?Bo jeszcze nie zarezerwowałam,bo doczytałam,ze za bagaż się osobno płaci,ale z tego cennika wynika,że tylko koło 30 zł.Stwierdziłam,że zanim zarezerwuję,wolę tam zadzwonić i wszystkiego się dowiedzieć.

Co do Francji,mam do "odstąpienia"(zdecydowała m sie na inna) rodzinkę znad morza,dwie dziewczynki,na cały lipiec i sierpień.Jakby co,to piszcie na priv,to podam namiary.

Edytowane przez zuczang
Czas edycji: 2009-05-02 o 21:19

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-02, 21:31   #1314
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Ja lecę norwegian z orly,za 230 zł.A Ty ile płacisz?Bo jeszcze nie zarezerwowałam,bo doczytałam,ze za bagaż się osobno płaci,ale z tego cennika wynika,że tylko koło 30 zł.Stwierdziłam,że zanim zarezerwuję,wolę tam zadzwonić i wszystkiego się dowiedzieć.
.
Własnie popatrzyłam na easyjet mniej wiecej od poczatku do połowy wrzesnia na dzien dzisiejszy cena za bilet to 37 euro- czyli łącznie z bagażem bedzie jakies 200zł.
(ch de gaulle do Krakowa)

Patrzę tez na Norwegiana, na 8 juz są za 206 zł, ale on leci do Warszawy, wiec jak dla mnie to odpada, z Krakowa mam blizej do domu

Stary 2009-05-02, 21:48   #1315
zuczang
Raczkowanie

No a ja właśnie mieszkam w Warszawie,więc dla mnie easyjet odpada szkoda.

Stary 2009-05-03, 09:38   #1316
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Hannover a dokladniej w Langenhagen To jest Niedersachsen

Jestem w Niem. hehehe
to czemu mi sie wydawalo ze w Holandii
z ktoras mmi sie oze pomylilo

kurcze stresik mnie trzyma..;/;/
Stary 2009-05-03, 12:19   #1317
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
to czemu mi sie wydawalo ze w Holandii
z ktoras mmi sie oze pomylilo

kurcze stresik mnie trzyma..;/;/
A ja od dzisiaj dolaczam sie do poszukiwan, ale tak bez stresu jak sie cos fajnego trafi. to chcialabym od poczatku sierpnia, czyli zaraz jak wroce z wakacji z polski. jak sie nie uda i dalej tutaj (u aktualnej rodzinki)nic sie nie zmieni to we wrzesniu biore sie za szukanie pelna para. Ja naprawde juz tu psychicznie nie wytrzymuje z tymi dzieciakim. ale od wrzesnia jedno idzie do nowej szkoly, juz blizej wiec zobaczymy. Ale mam cicha nadzieje ze uda mi sie cos znalezc.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 13:18   #1318
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
A ja od dzisiaj dolaczam sie do poszukiwan, ale tak bez stresu jak sie cos fajnego trafi. to chcialabym od poczatku sierpnia, czyli zaraz jak wroce z wakacji z polski. jak sie nie uda i dalej tutaj (u aktualnej rodzinki)nic sie nie zmieni to we wrzesniu biore sie za szukanie pelna para. Ja naprawde juz tu psychicznie nie wytrzymuje z tymi dzieciakim. ale od wrzesnia jedno idzie do nowej szkoly, juz blizej wiec zobaczymy. Ale mam cicha nadzieje ze uda mi sie cos znalezc.
Az tak zle tam u Ciebie? Wiem, ze i z jednym dzieckiem moze byc ciezko, do tego dochodza inne bolaczki zwiezane z smotnym pobytem na emigracji i samopoczucie spada ponizej zera

Stary 2009-05-03, 13:32   #1319
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Hej dziewczyny, trochę olałam wątek, bo miałam gościa, ale postaram się nadrobić. Jak tam Wasze przygotowania? Moje nijak, mam 6 dni do wylotu, nie mam nawet walizki.
Powodzenia jutro wszystkim maturzystkom!
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-03, 14:51   #1320
2018070520180950
Konto usunięte

kasia_no87 to te dzieciaki daja ci w kosc cos widze

znajdziesz cos lepszego moze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości