![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czego się pozbyłyście?
Właśnie pozbyłam się odlewki Voluspa Santiago Huckleberry
![]() Na wylocie jeszcze flaszki Naturelle Yves Rocher ,Voluspa Baltic Amber.... sporo odlewek jeszcze wyleci ![]()
#1292 |
spin doctor
|
W świat wysłałam Rush-choć bardzo mi się podobały nie potrafię ich nosić globalnie, dziwnie się czułam, po prostu nie jest to mój zapach, chociaż podkreślam wąchałam z przyjemnością.
Poleciały też Armani Diamonds-mam wersję Intense, bardzo podobną, ale ładniejszą i klasyka postanowiłam się pozbyć oraz Sundelight Jil Sander, ładny, ale nie "mój". Poleciały też Lancome Hypnose w wersji edt-o ile edp uwielbiam, edt są mdłe i bez pazura, taki mdły, przesłodzony budyń. Aha i jeszcze Flowerbomb Extreme-wyłaził na mnie spalony karmel ![]() ![]()
#1293 |
Zakorzenienie
|
Hallween poleciało na all. Nie wiem czemu, ale ostatnio strasznie mdlić mnie zaczął
![]() ![]()
#1294 |
To ja :)
|
W końcu w dobre ręce poszedł Ultraviolet
![]()
#1295 |
never say no to panda
|
odświeżam wątek, bo przepadł gdzieś w czeluściach forum
ogólnie to nie wiem, czy bardziej oszalałam, czy też bardziej dojrzalam, ale naszedł czas nieco odświeżyć kolekcję, zrobić miejsce na nowe nabytki (a przede wszystkim zebrać na nie kasiorę) i nie chodzi o to, że zapachy się przestały podobać - wręcz przeciwnie, podobają się dalej, ale mój wewnętrzny Chomik mówi, że w sumie ich już nie potrzebuje, że tak naprawdę nie są (i nigdy nie były) tymi prawdziwymi Moimi Zapachami, a jedynie Zapachami, Którymi Mogę Pachnieć wylatuje (w kolejności absolutnie nie alfabetycznej): masa odlewek (nie wypiszę jakich, bo za dużo tego wszystkiego się uzbierało) YR Nature Millenaire PH, Venise Etro Sandalo (Dopobarba), Shaal Nur i Etra DK Lavender L'O Ambre, Eau d'Iparie S. de Saint-Aignan Embruns d'Ambre Sephora Paczulowanilia, Czekoladowanilia, zestaw mini-atomizerków wszystkich Wanilii Dior Addict Voluspa Baltic Amber, Burmese Rosewood, Red Amber Incense myślę jeszcze nad: Miller et Bertaux Spiritus Scents of Time Ankh Piver Un Parfum d'Aventure Balmain Balmya Lacroix Tumulte PH Gucci Rush PH Gloria Cacharel Body Mist ale tutaj Chomik mówi, żeby się wstrzymać, bo kocha te zapachy i pogodzić się nie może, że one nie są Jego ciekawe, czy w mojej kolekcji zostaną jeszcze jakieś flachoniki po takich czystkach z góry (właściwie to z dołu) przepraszam za moje wyn(at)urzenia egzystencjonalno-perfumowe ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2009-09-28 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zadomowienie
|
Oddałam siostrze resztkę (jakieś 30 ml) Escady Moon Sparkle. Zaczęła na mnie pachnieć "tanio"
![]()
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Matka buldoga
|
Kupilam w ciemno Lancome Calypso, bo bardzo mi sie ten zapach podobal na kolezance. Na sobie niestety go nie trawilam, tak mnie draznil ze szorowalam nadgarstki szczoteczka zeby sie tego zapachu pozbyc. Ciagle czulam po prostu...pot
![]() To samo mam z Le Feu D'issey Light Issey Miyake. O ile na mojej siostrze pachna oblednie to na mnie jakos tak gumowo...czuje sie wtedy jakbym wachala gumowe zabawki. Musze sie ich pozbyc, aby kupic sobie cos nowego ![]()
#1298 |
Zadomowienie
|
Kilka dni temu moja mama dajac mi pieniądze zabrała flakon perfum N campbell Cat deluxe. Powiedziała, żebym kupiła sobie nowe a ona te ode mnie odkupuje bo bardzo jej sie podobają. Jakos nie żałuje naszego rozstania... nie tęsknimy za sobą. Kupiłam sobie mexx'a fly high
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
poleciały w swiat edm, chanel 5 premiere oraz samsare.
mam miejsce na nowe 2 marzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Nindżopesz
|
Ja jestem szczęśliwa, pozbyłam się Belle de Minuit, Magie Noire, Kyoto, Mauboussina EDP, Dolce Vity, Habanity, Palisandra, trochę Gucciego PH i Neonatury Cocon, sama już nie pamiętam jakich odlewek, większości próbek, Demeter Leather też już na wylocie... Do pełni szczęścia muszę się pozbyć Demeter Caramel, Cinnamon Bun i resztek Neonatury Cocon
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Wpisz tu zomzing
|
myślę nad wyzbyciem się tam dao, matin calin i paru passskudnych próbek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zadomowienie
|
Długa przerwa w wizażowaniu i odwyk - taki sam z siebie - od perfumowych zachcianek, musthavów, w ogóle myślenia o perfumach (Rachelo, ta ileś-tam-trwająca niechęć do swoich flaszek - mi to przeszło, tak samo naturalnie jak przyszło) oczywiście zakończyła się przetrzebianiem zapasów i robieniem miejsca na nowe i nieznane.Pofrunęły cieszyć bardziej innych:
Le Monde est Beau jeden z tygrysów Omnia Crystalline Maubou edp LouLou Lolita edp Coco Mad edp Black C.Kole Poison i Tendre Poison Pi Pleasures Eau de Lalique jedna z Theorem - Esprit d'ete hermesowa rabata nilowa. Potem zrezygnowałam z Voluspy, konkretniej z jagód i kardamonowej figi. Spróbuję jeszcze innego zapachu tej firmy, takiego całkiem innego, żeby za wcześnie nie uprzedzić się do niej ![]() Na wylocie jeszcze kilka flach, polecą - się pochwalę. Edytowane przez mex Czas edycji: 2009-09-29 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (no musiałam, musiałam ![]()
![]() |
#1304 |
Zadomowienie
|
Właśnie jestem w trakcie pozbywania się Coco Chanel. To było moje wielkie marzenie je mieć - od dawna - i w końcu kupiłam trzy miesiące temu, ale nie podobają mi się
![]() Na mnie ich orientalnośc jest nie do zniesienia... choć musze przyznać, że trwałość jest booooska i pięknie pachną po kilkunastu godzinach - ale to za mało aby je nadal trzymać. To chyba moje największe rozczarowanie perfumeryjne... |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Rozeznanie
|
dzisiaj pozbyłam się Unforgivable, przestały mi się podobać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
Ja też kcem mieć takich sąsiadów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
perfumowy zawrót głowy
|
odlewki J.d Pozo In Black - może komuś się spodoba, dla mnie straszny był
![]() a tak w ogóle to niechętnie się pozbywam, raczej dzielnie zużywam
#1308 |
Zakorzenienie
|
Pure Poison
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam sie nad posłaniem w świat Kingdom EDP i EDT. Kupiłam je głównie ze względu na piękne, oryginalne flakony, ale zapach to jednak nie moja bajka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Rozeznanie
|
Dochodzę do wniosku, że mam chyba jakąś bardzo dziwną skórę. Przez którą too jestem w trakcie usilnego pozbywania się Kenzo Amour. Kupiłam flakonik, o którym marzyłam od dawien dawna. I co? Na mnie nie jest ani cudnie wanilioiwy, ani budyniowy, ani gęsty. Jak czytam takie opinie, to aż mi się chce
![]() ![]() Bo na mnie Amour pachnie co prawda z japońska, ale co najwyzej świeżą mączką ryżową, albo jakąś zasypką dla dzieci. Ładny, no ale co z tego skoro nic więcej. Więc liczę, że wyjdzie jakaś wymianka, i powiem mu za niedlugo sajonara ze szczerym uśmiechem.
#1311 |
Rozeznanie
|
-Versace RedJeans - zakup w ciemno...zupełnie nie udany
![]() ...był jeszcze jakiś , ale oddałam mamie ![]()
"...bo ona ona różne ma imiona jedni wołają ją miłość inni zgaga pieprzona bo ona ona imiona różne ma jedni wołają ją szczęście niepojęte inni pani na K." Początki bloga http://okiembehemotkota.blogspot.com Moje amatorskie fotki: http://kasita.flog.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapach choć dość miły i trwały kompletnie mi nie podszedł, kilka razy użyłam i był to jeden z niewielu zapachów nie komplementowany przez otoczenie. Po prostu niezauważony. Pewnego dnia dałam prawie pełny flakon koleżance w pracy, bo skarżyła się że nie stać ją na perfumy a wiedziałam że takie cukierkowe lubi. Ostatnio przypomniał mi się ten zapach dzięki promocji w Rossmanie, poszłam dziś i psiknęłam na nadgarstek. Poczułam coś identycznego jak 3 lata temu, ta sama trwałość... Zapach pasowałbyy do pluszowej maskotki - misia. I wróciło jak żywe wspomnienie sprzed 3 lat, kiedy wyperfumowana Cat Deluxe siedziałam na skwerku latem z kolegą... Po raz kolejny stwierdziłam że nic interesującego nie ma w tym zapachu, zwykły różowy słodziak. Jestem przekonana że te perfumy zrobiły karierę dzięki nazwie, różowemu kolorkowi i dołączonemu pomponikowi do komórki. Gdyby nie te rzeczy, nikt prawdopodobnie by ich nie zauważył. Natomiast wspomniany Mexx Fly High kupiłam niedawno i mimo marnej trwałości kocham go bo jest optymistyczny, przestrzenny i oryginalny. A niby z tych samych średniopółkowych różowości... Dla odmiany prysnęłam szyję Midnight Poison i to jest dopiero intrygujący zapach! Po prostu KLASA, jak i Hypnotic Poison - warto nieraz dołożyć i kupić Diora! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Nocna Straż
|
Wczoraj pozbyłam się zapasu Nu EDT - siostra miała niespodziewany prezent
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
W dobre rece poleci White Musk poza tym pozbylam sie tez jego zapasow-byl okres,ze kochalam ten zapach a teraz nie moge go nosic
![]() W tle do wylotu szykuje sie troche roznych odlewek od Hypnose,ktore jednak nie jest moje do Innocent Rock,Avonowego Absynthe itd.
#1315 |
spin doctor
|
![]()
Kupiłam w ciemno Armani White, ale okazało się, że to wybitnie nie mój zapach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio niczego, ale chyba pozbędę się się pozbyć paru odlewek Kashminy. W życiu nie zużyję flachy 90ml, a mamusia która miała wejść w podział powiedziała temu zapachowi NIE.
![]() Nie wierzę. Naprawdę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Rozeznanie
|
U mnie na wylocie:
Cristalle EDT Cristobal Must troche odlewek Jakoś tam lekko się robi, bo już przesyt mi doskwierał |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja pozbylam sie bvlgari blv, happy to be i dune (dune tylko po to, by kupic wieksza pojemnosc ![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zadomowienie
|
Parę miesięcy temu pozbyłam się
Połowy J'adore Dior -dusił mnie niemiłosiernie Cała flaszka Pink coral E.L -miałam złe skojarzenia [2 m-ce temu] Versace różowy kryształ -działał na mnie nasennie [połowa była] 5 aleja -dałam mamie bo jej się bardzo podobały ![]()
#1320 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.