|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Lea - ja już podaję żółtko
![]() ![]() ![]() Wow!!! Mam 300-ny post ![]()
#1292 |
Konto usunięte
|
izuniak, jeśli mi jeszcze napiszesz od kiedy podajesz to żółtko, to będę wdzięczna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zadomowienie
|
katia, dziękuję kochana
![]() ![]() i mam nadzieję, że bedzie mi dobrze służył i będą mi wychodziły zupki dla Matiego ![]() A tak właściwie to po co się tak spieszyć z tym żółtkiem ?
#1294 |
Konto usunięte
|
Nie żeby się spieszyć, juleczko, po prostu pytam , kiedy należałoby zacząć.
![]() Bo, tak jak z wszystkim, pewnie w przypadku żółtka też ile ludzi tyle opinii. Np. ostatnio pytałam pediatrę o gluten, to mi powiedział, że dopiero po roku zacząć podawać. A w różnych ulotkach czytam, że po 5 miesiącu zacząć wprowadzać. ![]() Zmykam przed TV. Do jutra. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Rozeznanie
|
Ważna informacja: Pieluszki Pampers Jumbo Paki dnia 2 i 3.01 za 39,95 w realu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Rozeznanie
|
Lea - dzisiaj Emcia jadła drugi raz, czyli po skńczeniu 5 miesiąca życia. Może zbyt wcześnie, ale mała na nic źle nie reaguje, więc próbuję dalej
![]()
#1297 | ||
Rozeznanie
|
Witam po świetach !
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6140171]Dostaliśmy jeszcze jeden spóźniony prezent pod choinke- blender Braun, teraz wreszcie zacznę sama zupki dla małego gotować. ![]() Ja tez dostałam blender pod choinke. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u nas 21 stycznia będzie chodził ksiądz po kolendzie. My juz po chrzcie, chrzciny były drugiego dnia swiąt, wszystko sie udało, Kubus był grzeczny jak nigdy ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Zadomowienie
|
izuniak, a do czego dodajesz żółtko i w jakiej ilości? A może też pochwalisz się jakimiś przepisami?
![]() Coś ostatnio mało odzywa się Kancia, Shem i Ajanna... Tak swoją drogą, to ciekawe jak Ajanna radzi sobie z chłopcami? Ja przy jednym bąku wymiękam...
#1299 |
Zakorzenienie
|
Heloł!!
Jesteśmy w domu! ![]() ![]() ![]() Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej... ![]() Znów mieliśmy przeboje, samolot opóźniony o godzinę z powodu jakiegoś niebezpieczeństwa. Zamknęli lotnisko i nikogo ani w tą ani z powrotem... To jak się potem kolejka zrobiła... Poza tym wszystko ok, wózek tym razem czekał pod schodami ![]() Oczywiście jeszcze nic z tego co napisałyście nie przeczytałam, ale jutro nadrobię ![]() Idę zalec w łóżku... padam!!
#1300 |
Zakorzenienie
|
OGROMNE CAŁUSKI DLA MATEUSZKA I TYMKA
![]() kurczę, przerażają mnie ilości jedzenia jakie pochłania Klaudia. O 21 zjadła 300ml kaszki a o 2 w nocy był już płacz. Zjadła 240 mleka i powtórka o 6. A wczoraj w dzień: -o 10 kleik z owocami 250g -o 14 zupka pomidorowa niecałe 190 g -o 15 210 mleka -0 18 180 mleka no i o 21 300 kaszki Czyżby nadrabiała jeszcze ten tydzień co nie jadła?
![]() |
#1301 |
Zadomowienie
|
WIELGACHNE BUZIAKI DLA MATIEGO I TYMKA !
![]() ![]() ![]() Anula, no faktycznie Klaudia ma apetycik ![]() Xantia, dobrze że wróciliście cało i zdrowo ![]()
#1302 |
Konto usunięte
|
Wszystkiego naj, naj, naj... i mega buziak dla dzisiejszych solenizantów- Tymka i Matiego.
![]() ![]() ![]() Xantia, witajcie w domu. ![]() Jejku, rzeczywiście dziewczynka ma apetyt, Anula. Ale ja jestem zdania, że skoro dziecko chce jeść, to jest głodne i nie powinno mu się ograniczać. U nas kolejna przespana nocka, maks obudził sie o 8:20 na mleczko, potem zasnął i jeszcze śpi. ![]() Ja też chętnie pospisuje różne przepisy, dawajcie wszystko co macie, każdy pomysł z jadłospisu Waszych pociech się przyda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wczoraj wieczorem naprodukowałam mego mega mega posta i mi go wcięło ![]() ![]() Także w skrócie: Święta się udały - wigilie spędziliśmy u siebie we trójeczkę, potem przyszli teściowie, mama z mężem i babcią, mój brat. Posiedzieliśmy, poklachaliśmy. W pierwszy dzień świąt poszliśmy do mojej mamy na obiad i zostaliśmy aż do wieczora, a w drugi dzień świąt byliśmy u mojego taty i Iwony na kawce i kolacji - było bardzo miło ![]() Dzień po świętach mąż miał wolne, więc pojechaliśmy jeszcze do babci do Dąbrowy Górniczej z prezencikiem (to ta babcia co miała raka i operację przed świętami). Także było miło, ale wyszłam od niej troszkę przybita, bo babcia nie za dobrze się czuje, prawie nic nie je, nie pije, chudnie w oczach i na sam koniec jeszcze mi zemdlała na rękach jak się żegnaliśmy ![]() ![]() Wczoraj byłam u znajomej, która urodziła niecały miesiąc temu Agatkę - jakie to maleństwo ![]() ![]() Z prezentów to Hania dostała: krzesełko do karmienia, huśtawkę, kulki i klocki sensoryczne z FP, basenik dmuchany ( taki jak kiedyś lea wklejała ), rajstopki, skarpetki, body, maskotki, lalkę, ubranko na zimę, puzzle piankowe, poduszkę-przytulankę, pieniążki, mnóstwo słoiczków - soczki, deserki, zupki, obiadki, golfik, miśkopty, telefon interaktywny, zabawki do kąpieli, sweterek, grzechotki ![]() Mój mąż z prezentem oczywiście trafił w dzeisiątkę - dostałam kolczyki (te z Aparta o których was kiedyś pisałam), super skarpetki i Ferrero Rocher, a on innych dużo słodyczy, kosmetyki, kasę, piękny świecznik ozdobny i inne rzeczy... Wczoraj bylismy też u znajomych do których idiemy na Sylwestra. Mieliśmy iść gdzieś indiej, ale nie wypaliło i znajomi stwierdzili, że zrobią Sylwestra u siebie. ustalilismy godzinę, menu i tego typu rzeczy. Hanie zanisimy do mojej mamy w Sylwestra po 14:00, żeby się na spokojnie naszykować i odbierzemy ją w Nowy Rok wieczorem ![]() ![]() Oczywiście składam życzonka dla minionych i obecnych solenizantów ![]() Hania dzis dostała flipsa i zniknął cały i był płacz, ze chce jeszcze, ale na dziś jeden wystarczy ![]() Xantia witaj z domu ![]() izuniak ale przygoda z tymi ministrantami ![]() ![]() Kochane Nowy Rok się zbliża i szykujcie się na spotkanie ![]() ![]() Wkleję Wam jeszcze fotki Hanusi ![]()
#1304 |
Raczkowanie
|
Cześć Kobietki
![]() BARDZO DZIĘKUJEMY ZA ŻYCZONKA ![]() ![]() ![]() ![]() U nas święta mineły w super atmosferze, bylismy na 3 wigiliach, Mati mega grzeczny, spiewał pieknie kolendy z nami ![]() Ja juz zyje sylwestrem ![]() ![]() NAJLEPSZOŚCI DLA TYMKA ![]()
#1305 |
Raczkowanie
|
Wszystkiego Najlepszego Dla Matiego I Tymka
![]() U nas po staremu ![]() Ja tak nie mysle o sylwku bo siedzimy w domku z naszą małą. Swoją drogą to moi sąsiedzi mają sylwestra co wieczór, drą się, piją, muzyka na cała pare..... |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Rozeznanie
|
Najlepszości dla Tymka i Matiego
![]() Dyta te Oliwki to już tak mają naszą też najbardziej interesuje pilot, komórka i laptop ![]() ![]() Minisiu fajnie, że Hania została tak hojnie obdarowana ![]() ![]() Anula widocznie Klaudia tyle potrzebuje ![]() o 5 rano 210 mleka o 9 rano 190 o 12:30 zjadła 125 zupki dynia z ziemniakami o 14:30 wcieła 210 mleka o 16 ok 50 g deserku jabłka i brzoskwinie o 17:40 150 ml mleczka (powinna zjeść później ale nie wytrzymała) a jeszcze będzie karmienie na noc ok 21/22 ![]() Xantia witamy z powrotem ![]() Katia dziękujemy za info, przyda się ![]() U nas tydzień imprez, co dzień mamy gości ![]() ![]()
#1307 |
Zakorzenienie
|
eve te flipsy to z firmy Mr Snaki. Pisze na nich chrupki kukurydziane 100% kukurydzy
![]() Przyszła dziś do mnie mama pofarbować mi włosy, bo u fryzjera mojego nie ma już miejsc ![]() ![]() Zjadłyśmy sobie obiadek, mąż wrócił po 16:00 z pracy i mama została z Hanią, a my byliśmy na Sylwestrowych zakupach i kurcze pustki na półkach w Auchanie ![]() ![]() Anula no chyba Klaudia nadrabia zaległości ![]()
#1308 |
Rozeznanie
|
Witam mamuśki !!
Najlepszości dla Tymka i Matiego. Kacper własnie wstał po drzemce od 17, ciekawe jak będzie z usypianiem za pół godz. Jak nie będzie chciał spać to go zostawie bawiącego się w łóżeczku niech wie że jest pora spania. Rano byłam na tym pogrzebie i serce mi się krajało jak patrzyłam na Wikusię i myślałam że się już więcej do tatusia nie przytuli. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, padam. Prania nie mam już gdzie wieszać i na samą myśl o prasowaniu tego robi mi się słabo. A jeszcze jedna pralka czeka...
Było bardzo fajnie. Alusia zniosła lot koncertowo i odwiedziła miejsce w którym została poczęta ![]() ![]() ![]() ![]() Jak zobaczyłam angielskie dzieci to byłam przerażona. Na przykład taki na oko 5 - latek jedzie sobie na rowerze w jakichś trampkach (bez skarpet) i w koszulce na krótki rękaw ![]() ![]() Angielskie Pampersy do bani. Co chwila trzeba było zmieniać bo są mało chłonne w porównaniu do Dady. Ale za to tamtejsze zupki w słoiczkach i deserki rewelacja. Tak urozmaicone, naprawdę bez liku wybór ogromny. No i ciuchy. Wiele tańsze jak u nas. Już pomijając przeceny, na które akurat trafiłam, ale np. komplecik spodenki sztruksowe + bluzeczka 5 funtów. Kupiłam sobie zajefajną kurtkę na zimę za 12 funtów. Była przeceniona z 35 chyba. Kosmetyki też tańsze, i te dziecięce i dla dorosłych. Jak zrzucę zdjęcia na kompa to kilka Wam pokażę.
#1310 |
Wtajemniczenie
|
MATI ![]() TYMEK ![]() hejka! no my po castingu na niańkę. Były dwie kobitki: pierwsza emerytowana księgowa, elegancka babeczka, opiekowała sie wnusia od urodzenia do 3.5 roku zycia a teraz wnusia wyjechała z rodzicami i ta kobitka nie może sobie m-ca znaleźc więc chętnie zaopiekuje się Weronika.Wygląda na opanowaną, zorganizowaną osobę. Druga babka- ma na imię "Pomyłka". juleczko- w zasadzie to się nie napracowaliśmy, od początku nie ma problemu z zasypianiem/ tfu,tfu,tfu/ po karmieniu do łóżeczka-często Mała zasypia już w trakcie karmienia, ![]() ![]() minisiu- Hanusia cudna ![]() ewa.nea- Miki fajny kawaler ![]() xantia- welcome to Poland, zgadzam się co do cen i jakości ubranek, od czasu do czasu koleżanka z Londynu zaopatruje mnie w ubranka dla Werki i są rewelacyjne, ona też mówie,że Anglicy uprawiają bardzo zimny chów ![]() izuniak - nie popuśc gówniarzom, bo nie wiadomo co z nich wyrośnie zaraz wrzucę zdjęcie do albumiku DZIEWCZYNY WYSYŁAJCIE ZDJĘCIA DO ALBUMIKU , NA NASZĄ KLASĘ TO MACIE CZAS, A NA NASZ ALBUMIK TO NIE?
![]()
#1311 |
Rozeznanie
|
Minisia śliczną macie Mikołąjkę
![]() Tymuś dziękuje za życzenia i buziaki. wiecie co - tak zawsze ciepło mi się robi, że pamiętacie o nas zawsze...
#1312 |
Zakorzenienie
|
Życzenia dla Mateuszka i Tymka
![]() ![]() Minisia - Hania wygląda przeuroczo jako Mikołajka ![]() Dziękuję za miłe słowa o moim maluchu ![]() Podziwiał dziś fajerwerki, bo jakaś para z klatki obok, która ślubowała sobie puszczała. Jaki był zaineresowany!
#1313 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja już nie mam siły na tego mojego łobuza... Zasnął o 21:30 na pół godziny i potem wrzask i oczy jak 5 zł
![]() Acha, mam prośbę, czy znacie może sposób na zajady..? Właściwie mam je ciągle. Już nie wiem jak się tego pozbyć.
#1314 |
Zakorzenienie
|
juleczka1980 brak wit B to zajdy się lubią robic + jest super balsam do ust Carmex (na all)
Basiu dla TYmka ![]() ![]() Mateuszku rośnij zdrowy i krąglutki i przeganiaj wszystkie smutki ![]() ja sie nie mam co odzywać bo u nas nieciekawie mała marudzi całe dnie nie wiemy czy to żeby czy jakaś nowa alergia pokarmowa sie ujawnia ... fajnie nie jest ... no cóż nie można mieć wszystkiego ...
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
juleczko ja polecam ci maść Alantan. Mi zawsze pomaga. Jest skuteczna.
A my wczoraj obniżyliśmy łóżeczko o jeden stopień, bo takie wygibasy jak Hania wyczynia od 3 dni to aż głowa boli, a ja nad nia stoję i patrzę skąd ona ma na to tyle siły ![]() ![]() Wczoraj przez cały dzień jej zabawą było kulanie się po całej długości naszego łóżka plecy-brzuch-plecy-brzuch itd. Jak ją zatrzymałam to ona w drugą stronę to samo ![]() ![]()
#1316 |
Rozeznanie
|
juleczko - ja tez mialam zajady po porodzie i nie moglam sie pozbyc. roznymi masciamy smarowalam i nic. nawet bylam u dermatologa i mialam smarowac clotrimazolem. wkoncu babcia mi powiedziala zebym smarowala je maslem, zwyklym maslem. i pomogło !!
Kacpra wczoraj wykąpaliśmy ok 20:40 i oczywiscie nie chcial spac, wiec zostawilismy go w lozeczku. potem ja poczlam do lozka i czytalam sobie gazete, a on sie bawil. okolo 22 zaczal ziewac wiec dalam mu smoka, zgasilam swiatlo i poszlismy spac. kacper sam usnal na plecach !! |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Juleczko, Katia ma rację z naturalnych "kosmetyków" na zajady dobre jest właśnie masło i miód, mnie bardzo pomógł ![]() A ostatnio byłam w lumpeksie, i wyobraźcie sobie że mają wyprzedaż ![]() ![]() ![]()
#1318 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() ![]() Mati zasnął wczoraj o 1, potem obudził się o 2:30 i już co 5 minut płakał i dopiero jak zdjęliśmy szynę to zasnął... ![]() Patrilko, trzymaj się ciepło kochana ![]() Minisiu, fajnie, że Hanula jest taka ruchliwa ![]() ![]() eve, fajnie, że trafiłaś taką okazję w lumpku. Ja byłam wczoraj i tez była wyprzedaż 50 % ale jakieś same niedobitki...
#1319 |
Zakorzenienie
|
juleczko no fajnie, że Hania ma tyle energii, jest ruchliwa, a przy tym ma mnóstwo śmiechu i zabawy, ale z drugiej strony to teraz zaczynam widzieć, że oczy dookoła głowy trzeba mieć, choć i to czasem chyba za mało. Wczoraj odwróciłam się na chwilkę i Hania tak się kulała, że uderzyła głową w ścianę. Było trochę płaczu no, ale cóż to nie pierwszy i nie ostatni raz
![]() ![]() EDIT:Powiedzcie mi czy zmieniłyście już materac ze strony kokosowej na grykę ??? Jak tak to kiedy to trzeba zmienić ??? Jak dziecko siedzi, stoi czy to od wieku zależy???
![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/dcaff89e30.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png Edytowane przez minisia Czas edycji: 2007-12-30 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Rozeznanie
|
My tez dziś nieciekawie, bo Tymek załąpał chyba ode mnie katar i w nocy co chwilę się budził i charczał i kasłał. gorączki nie ma, w dzień zakaszlał może 2 razy, na razie nie panikuję, psikam euphorbium i odciągam katarek. mam nadzieję, że mu przejdzie... zaraz skoki, oglądamy
![]() lea podaj jeszcze raz adresik do strony z konkursami, kurcze, myślałam, że mam ją w zakładkach, a w końcu chciałam się zarejestrować ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.