Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-28, 18:12   #1291
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II

Lea - ja już podaję żółtko w zastępstwie mięsa do zupki. I też mam blender Brauna, służy mi od urodzin Jagódki Rewelacja, robię nim wszystkie zupki i miksuję owoce na deserek ( oraz dla nas sos do pizzy)

Wow!!! Mam 300-ny post)
Stary 2007-12-28, 18:59   #1292
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

izuniak, jeśli mi jeszcze napiszesz od kiedy podajesz to żółtko, to będę wdzięczna.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-28, 19:35   #1293
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

katia, dziękuję kochana . Właśnie zamówiłam sobie blender na allegro taki: http://www.allegro.pl/item288154261_..._w_jednym.html
i mam nadzieję, że bedzie mi dobrze służył i będą mi wychodziły zupki dla Matiego .

A tak właściwie to po co się tak spieszyć z tym żółtkiem ?
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-28, 20:37   #1294
Konto usunięte

Nie żeby się spieszyć, juleczko, po prostu pytam , kiedy należałoby zacząć.
Bo, tak jak z wszystkim, pewnie w przypadku żółtka też ile ludzi tyle opinii. Np. ostatnio pytałam pediatrę o gluten, to mi powiedział, że dopiero po roku zacząć podawać. A w różnych ulotkach czytam, że po 5 miesiącu zacząć wprowadzać. I bądź tu człowieku mądry.

Zmykam przed TV.
Do jutra.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-28, 21:12   #1295
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

Ważna informacja: Pieluszki Pampers Jumbo Paki dnia 2 i 3.01 za 39,95 w realu.
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-28, 21:42   #1296
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Lea - dzisiaj Emcia jadła drugi raz, czyli po skńczeniu 5 miesiąca życia. Może zbyt wcześnie, ale mała na nic źle nie reaguje, więc próbuję dalej
Stary 2007-12-28, 23:01   #1297
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Witam po świetach !

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6140171]Dostaliśmy jeszcze jeden spóźniony prezent pod choinke- blender Braun, teraz wreszcie zacznę sama zupki dla małego gotować. Od kiedy podawałyście żółtko? Bo wyczytałam, że od 7 miesiąca?[/quote]

Ja tez dostałam blender pod choinke.

Cytat:
Napisane przez katia21 Pokaż wiadomość
a mi się pralka zepsuła znowu. kupiona we wrześniu a tu już drugi raz się coś stało. teraz jest jakaś awaria modułu elektrycznego. już zgłosiłam w serwisie.
Nam też sie popsuła pralka i to przed samymi świętami, dopiero dzisiaj nam naprawili. A prania sie nazbierało sporo.

Cytat:
Napisane przez Julia321 Pokaż wiadomość

Wiecie, że zauważyłam prawidłowość, że jak się najem maku to Amelcia lepiej śpi. Dziś spała do 8 rano od 22. Chyba codziennie jakiegoś makowca będę pałaszować

Izuniak niezły numer z tymi ministrantami Ja też muszę się doiedzieć kiedy mamy kolędę. Może jutro pojedziemy do księdza dać na mszę po której będzie Chrzest Amelki, więc niech msza też będzie w jej intencji. Chciałam zrobić jej osobną mszę, ale ksiądz zaczął marudzić. Więc stanęło na tym, że zrobi jej osobno chrzest po sobotniej mszy o 10 rano szesnastego lutego.
Z tym makiem to prawda, tesciowa mi kiedys opowiadała, że jak zjadła pół makowca, to mój mąż spał i spał.

A u nas 21 stycznia będzie chodził ksiądz po kolendzie.

My juz po chrzcie, chrzciny były drugiego dnia swiąt, wszystko sie udało, Kubus był grzeczny jak nigdy, przespał cała msze i potem w domu tez spał ze 2 godznki, wiec spokojnie mogliśmy zjeść obiad, a potem przespał 9 godzin w nocy, chyba tak na niego podziałała woda swięcona.
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-28, 23:02   #1298
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

izuniak, a do czego dodajesz żółtko i w jakiej ilości? A może też pochwalisz się jakimiś przepisami?

Coś ostatnio mało odzywa się Kancia, Shem i Ajanna... Tak swoją drogą, to ciekawe jak Ajanna radzi sobie z chłopcami? Ja przy jednym bąku wymiękam...
Stary 2007-12-28, 23:27   #1299
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Heloł!!

Jesteśmy w domu!

Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej...

Znów mieliśmy przeboje, samolot opóźniony o godzinę z powodu jakiegoś niebezpieczeństwa. Zamknęli lotnisko i nikogo ani w tą ani z powrotem... To jak się potem kolejka zrobiła... Poza tym wszystko ok, wózek tym razem czekał pod schodami

Oczywiście jeszcze nic z tego co napisałyście nie przeczytałam, ale jutro nadrobię

Idę zalec w łóżku... padam!!

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-29, 08:28   #1300
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

OGROMNE CAŁUSKI DLA MATEUSZKA I TYMKA

kurczę, przerażają mnie ilości jedzenia jakie pochłania Klaudia. O 21 zjadła 300ml kaszki a o 2 w nocy był już płacz. Zjadła 240 mleka i powtórka o 6. A wczoraj w dzień:
-o 10 kleik z owocami 250g
-o 14 zupka pomidorowa niecałe 190 g
-o 15 210 mleka
-0 18 180 mleka
no i o 21 300 kaszki
Czyżby nadrabiała jeszcze ten tydzień co nie jadła?
Stary 2007-12-29, 09:17   #1301
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

WIELGACHNE BUZIAKI DLA MATIEGO I TYMKA !

Anula, no faktycznie Klaudia ma apetycik . Może ma jakiś skok rozwojowy ...

Xantia, dobrze że wróciliście cało i zdrowo .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-29, 09:41   #1302
Konto usunięte

Wszystkiego naj, naj, naj... i mega buziak dla dzisiejszych solenizantów- Tymka i Matiego.

Xantia,
witajcie w domu. dobrze, że obyło się bez większych opóźnień.

Jejku, rzeczywiście dziewczynka ma apetyt, Anula. Ale ja jestem zdania, że skoro dziecko chce jeść, to jest głodne i nie powinno mu się ograniczać.

U nas kolejna przespana nocka, maks obudził sie o 8:20 na mleczko, potem zasnął i jeszcze śpi. A na spacer dziś nie idziemy, straszliwie mrozi i wieje jak na Kasprowym, az mnie trzęsie na samą myśl o wystawieniu nosa za drzwi.

Ja też chętnie pospisuje różne przepisy, dawajcie wszystko co macie, każdy pomysł z jadłospisu Waszych pociech się przyda. Wszystko sobie będę zapisywać.
Stary 2007-12-29, 10:38   #1303
minisia
Zakorzenienie

Cześć
Wczoraj wieczorem naprodukowałam mego mega mega posta i mi go wcięło Przez to się wkur.... i już ki się nie chciało pisać drugi raz tego samego
Także w skrócie: Święta się udały - wigilie spędziliśmy u siebie we trójeczkę, potem przyszli teściowie, mama z mężem i babcią, mój brat. Posiedzieliśmy, poklachaliśmy. W pierwszy dzień świąt poszliśmy do mojej mamy na obiad i zostaliśmy aż do wieczora, a w drugi dzień świąt byliśmy u mojego taty i Iwony na kawce i kolacji - było bardzo miło
Dzień po świętach mąż miał wolne, więc pojechaliśmy jeszcze do babci do Dąbrowy Górniczej z prezencikiem (to ta babcia co miała raka i operację przed świętami). Także było miło, ale wyszłam od niej troszkę przybita, bo babcia nie za dobrze się czuje, prawie nic nie je, nie pije, chudnie w oczach i na sam koniec jeszcze mi zemdlała na rękach jak się żegnaliśmy Jest bardzo pesymistycznie nastawiona, a to wcale nie pomaga, mowi, ze już długo nie pożyje. Mam nadzieję, ze to tylko przejściowy kryzys po operacji i jej minie i poczuje się lepiej

Wczoraj byłam u znajomej, która urodziła niecały miesiąc temu Agatkę - jakie to maleństwo I pomyśleć, ze Hania niedawno była taka - te rączki, stópki takie malutkie, tylko je i śpi - hihihi

Z prezentów to Hania dostała: krzesełko do karmienia, huśtawkę, kulki i klocki sensoryczne z FP, basenik dmuchany ( taki jak kiedyś lea wklejała ), rajstopki, skarpetki, body, maskotki, lalkę, ubranko na zimę, puzzle piankowe, poduszkę-przytulankę, pieniążki, mnóstwo słoiczków - soczki, deserki, zupki, obiadki, golfik, miśkopty, telefon interaktywny, zabawki do kąpieli, sweterek, grzechotki
Mój mąż z prezentem oczywiście trafił w dzeisiątkę - dostałam kolczyki (te z Aparta o których was kiedyś pisałam), super skarpetki i Ferrero Rocher, a on innych dużo słodyczy, kosmetyki, kasę, piękny świecznik ozdobny i inne rzeczy...
Wczoraj bylismy też u znajomych do których idiemy na Sylwestra. Mieliśmy iść gdzieś indiej, ale nie wypaliło i znajomi stwierdzili, że zrobią Sylwestra u siebie. ustalilismy godzinę, menu i tego typu rzeczy. Hanie zanisimy do mojej mamy w Sylwestra po 14:00, żeby się na spokojnie naszykować i odbierzemy ją w Nowy Rok wieczorem Ci znajomi tez mają 2,5 letnią córeczkę i też zawożą ją do rodziców, a inni tam są bezdzietni

Oczywiście składam życzonka dla minionych i obecnych solenizantów

Hania dzis dostała flipsa i zniknął cały i był płacz, ze chce jeszcze, ale na dziś jeden wystarczy

Xantia witaj z domu

izuniak ale przygoda z tymi ministrantami Powinni zostać wyrzuceni moim zdaniem. Może liczyli na to, ze się nie skapniesz co i ile masz w lodówce

Kochane Nowy Rok się zbliża i szykujcie się na spotkanie Ja mogę się spotkać po 8 stycznia, bo 4-go mąż ma urodzinki, w weekend impreza, 8-go idę do gina, więc po 8 stycznia jak najbardziej

Wkleję Wam jeszcze fotki Hanusi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_7288.JPG (89,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7323.JPG (66,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7260.JPG (77,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7463.JPG (90,4 KB, 22 załadowań)

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-29, 14:47   #1304
Madzia:))
Raczkowanie

GG do Madzia:))

Cześć Kobietki

BARDZO DZIĘKUJEMY ZA ŻYCZONKA Sama nie moge uwierzyć, że moje Maleństwo skończyło dziś pół roczku Wczoraj przed dzień swojegoi święta urządził nam też święto: WYSZEDŁ MU PIERWSZY ZABEK Ogolnie to jest bardzo grzeczny, tylko przez te ząbeczki zaczął nam dokazywać w nocy

U nas święta mineły w super atmosferze, bylismy na 3 wigiliach, Mati mega grzeczny, spiewał pieknie kolendy z nami

Ja juz zyje sylwestrem Bardzo sie ciesze, że idziemy bo mam sie ochotę wytanczy za wszystkei czasy

NAJLEPSZOŚCI DLA TYMKA
Stary 2007-12-29, 16:17   #1305
dyta19
Raczkowanie

Wszystkiego Najlepszego Dla Matiego I Tymka

U nas po staremu Święta mineły szybko, to smutne, ale nie czułam w tym roku klimatu światecznego i się ciesze,ze juz po. Codziennie odwiedzają nas tłumy gości (studenci) kazdy ma jakiś upominek dla Oliwki. A moja Oliwka olewa ich upomonki i woli pilota od telewizora i komórkę(jej niespełnione marzenia).

Ja tak nie mysle o sylwku bo siedzimy w domku z naszą małą. Swoją drogą to moi sąsiedzi mają sylwestra co wieczór, drą się, piją, muzyka na cała pare.....
dyta19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-29, 17:34   #1306
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Najlepszości dla Tymka i Matiego

Dyta
te Oliwki to już tak mają naszą też najbardziej interesuje pilot, komórka i laptop oczywiście też może tylko pomarzyć

Minisiu fajnie, że Hania została tak hojnie obdarowana , a ten flips to zwykły czy taki bezglutenowy

Anula
widocznie Klaudia tyle potrzebuje a moja Oliwcia też sporo pochłania:
o 5 rano 210 mleka
o 9 rano 190
o 12:30 zjadła 125 zupki dynia z ziemniakami
o 14:30 wcieła 210 mleka
o 16 ok 50 g deserku jabłka i brzoskwinie
o 17:40 150 ml mleczka (powinna zjeść później ale nie wytrzymała)
a jeszcze będzie karmienie na noc ok 21/22 a w przerwach oczywiście picię (soczek i herbatka)

Xantia
witamy z powrotem

Katia
dziękujemy za info, przyda się

U nas tydzień imprez, co dzień mamy gości ale ja to lubię
Stary 2007-12-29, 18:09   #1307
minisia
Zakorzenienie

eve te flipsy to z firmy Mr Snaki. Pisze na nich chrupki kukurydziane 100% kukurydzy

Przyszła dziś do mnie mama pofarbować mi włosy, bo u fryzjera mojego nie ma już miejsc Zagapiłam się no, a że muszę mieć ładne włosy na Sylwestra to mama mi pofarbowała i nawet fajnie wyszły
Zjadłyśmy sobie obiadek, mąż wrócił po 16:00 z pracy i mama została z Hanią, a my byliśmy na Sylwestrowych zakupach i kurcze pustki na półkach w Auchanie Połowy rzeczy nie kupiłam i jutro muszę jechać gdzie indziej albo w poniedziałek na szybko, bo jutro też mąż pracuje, a nie chcę Hani brać, bo ma katarek

Anula no chyba Klaudia nadrabia zaległości

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-12-29, 19:03   #1308
katia21
Rozeznanie

Witam mamuśki !!

Najlepszości dla Tymka i Matiego.

Kacper własnie wstał po drzemce od 17, ciekawe jak będzie z usypianiem za pół godz. Jak nie będzie chciał spać to go zostawie bawiącego się w łóżeczku niech wie że jest pora spania.

Rano byłam na tym pogrzebie i serce mi się krajało jak patrzyłam na Wikusię i myślałam że się już więcej do tatusia nie przytuli. Jak przyszłam do domu to nie mogłam się naściskać Kacpra póki jeszcze jestem na tym świecie. Wikusia niezabardzo wiedziała co się dzieje i może dobrze.
Stary 2007-12-29, 19:19   #1309
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Dziewczyny, padam. Prania nie mam już gdzie wieszać i na samą myśl o prasowaniu tego robi mi się słabo. A jeszcze jedna pralka czeka...

Było bardzo fajnie. Alusia zniosła lot koncertowo i odwiedziła miejsce w którym została poczęta . Samolot do Londynu mieliśmy opóźniony o 45 minut ze względu na mgłę. Już na miejscu okazało się, że nie ma naszego wózka . Wyjechały na taśmie wszystkie bagaże, na sam koniec folia z wózka i poduszka pod tyłek a wózka ani widu ani słychu! W końcu okazało sie, ze wózek stał sobie "na zapleczu" bo nie mieścił się przez bramkę . Straciliśmy następne 45 minut . Potem już tylko do auta i spokój. Na miejscu oczywiście podróżowaliśmy i tu i tam, poodwiedzaliśmy znajomych (pół Ostródy tam mieszka) i wiecznie biegiem. Widać wiele polskich samochodów, anten satelitarnych Polsatu, wszędzie słychać polski język.

Jak zobaczyłam angielskie dzieci to byłam przerażona. Na przykład taki na oko 5 - latek jedzie sobie na rowerze w jakichś trampkach (bez skarpet) i w koszulce na krótki rękaw . Takie malutkie dzieci jak nasze są wożone w wózkach bez żadnego przykrycia, w samych spodenkach i kurteczkach (nie tam jakiś ciepłych puchowych tylko wiatrówkach), oczywiście bez czapek tylko z kapturkami na głowach. A niektóre w ogóle bez okrycia głowy. Normalnie w porównaniu to Ala tam to była ubrana jak na Sybir .

Angielskie Pampersy do bani. Co chwila trzeba było zmieniać bo są mało chłonne w porównaniu do Dady. Ale za to tamtejsze zupki w słoiczkach i deserki rewelacja. Tak urozmaicone, naprawdę bez liku wybór ogromny.
No i ciuchy. Wiele tańsze jak u nas. Już pomijając przeceny, na które akurat trafiłam, ale np. komplecik spodenki sztruksowe + bluzeczka 5 funtów. Kupiłam sobie zajefajną kurtkę na zimę za 12 funtów. Była przeceniona z 35 chyba. Kosmetyki też tańsze, i te dziecięce i dla dorosłych.

Jak zrzucę zdjęcia na kompa to kilka Wam pokażę.

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-29, 19:58   #1310
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

MATI

TYMEK

hejka!

no my po castingu na niańkę. Były dwie kobitki: pierwsza emerytowana księgowa, elegancka babeczka, opiekowała sie wnusia od urodzenia do 3.5 roku zycia a teraz wnusia wyjechała z rodzicami i ta kobitka nie może sobie m-ca znaleźc więc chętnie zaopiekuje się Weronika.Wygląda na opanowaną, zorganizowaną osobę. Druga babka- ma na imię "Pomyłka".

juleczko- w zasadzie to się nie napracowaliśmy, od początku nie ma problemu z zasypianiem/ tfu,tfu,tfu/ po karmieniu do łóżeczka-często Mała zasypia już w trakcie karmienia, a jak nie i trochę marudzi to przystawiam do cycucha i zaraz spi. Ciekawe co zrobimy jak przestanę karmic???

minisiu- Hanusia cudna

ewa.nea- Miki fajny kawaler

xantia- welcome to Poland, zgadzam się co do cen i jakości ubranek, od czasu do czasu koleżanka z Londynu zaopatruje mnie w ubranka dla Werki i są rewelacyjne, ona też mówie,że Anglicy uprawiają bardzo zimny chów

izuniak - nie popuśc gówniarzom, bo nie wiadomo co z nich wyrośnie

zaraz wrzucę zdjęcie do albumiku

DZIEWCZYNY WYSYŁAJCIE ZDJĘCIA DO ALBUMIKU , NA NASZĄ KLASĘ TO MACIE CZAS, A NA NASZ ALBUMIK TO NIE?

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-29, 20:37   #1311
barwa
Rozeznanie

Minisia śliczną macie Mikołąjkę

Tymuś dziękuje za życzenia i buziaki. wiecie co - tak zawsze ciepło mi się robi, że pamiętacie o nas zawsze...
Stary 2007-12-29, 21:11   #1312
ewa.nea
Zakorzenienie

Życzenia dla Mateuszka i Tymka

Minisia - Hania wygląda przeuroczo jako Mikołajka

Dziękuję za miłe słowa o moim maluchu
Podziwiał dziś fajerwerki, bo jakaś para z klatki obok, która ślubowała sobie puszczała. Jaki był zaineresowany!
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-29, 21:57   #1313
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Dziewczyny ja już nie mam siły na tego mojego łobuza... Zasnął o 21:30 na pół godziny i potem wrzask i oczy jak 5 zł . Kurde, już nie wiem co robić...

Acha, mam prośbę, czy znacie może sposób na zajady..? Właściwie mam je ciągle. Już nie wiem jak się tego pozbyć.
Stary 2007-12-30, 07:36   #1314
Patrilla
Zakorzenienie

juleczka1980 brak wit B to zajdy się lubią robic + jest super balsam do ust Carmex (na all)
Basiu dla TYmka wiesz że życzymy muu wszystkiego co najlepsze
Mateuszku rośnij zdrowy i krąglutki i przeganiaj wszystkie smutki

ja sie nie mam co odzywać bo u nas nieciekawie mała marudzi całe dnie nie wiemy czy to żeby czy jakaś nowa alergia pokarmowa sie ujawnia ... fajnie nie jest ... no cóż nie można mieć wszystkiego ...
Stary 2007-12-30, 09:17   #1315
minisia
Zakorzenienie

juleczko ja polecam ci maść Alantan. Mi zawsze pomaga. Jest skuteczna.

A my wczoraj obniżyliśmy łóżeczko o jeden stopień, bo takie wygibasy jak Hania wyczynia od 3 dni to aż głowa boli, a ja nad nia stoję i patrzę skąd ona ma na to tyle siły Codziennie robi cos nowego i stwierdziliśmy, że obniżamy łóżeczko, bo kiedyś możemy się zdziwić jak mnie np nie będzie w pokoju, a ona sobie wstanie i wywinie orła
Wczoraj przez cały dzień jej zabawą było kulanie się po całej długości naszego łóżka plecy-brzuch-plecy-brzuch itd. Jak ją zatrzymałam to ona w drugą stronę to samo Sądzę, że jakby łóżko miało 20m to przez całe 20m by się kulała, dlatego wczoraj miała przezwisko "kuleczka".

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-12-30, 09:19   #1316
katia21
Rozeznanie

juleczko - ja tez mialam zajady po porodzie i nie moglam sie pozbyc. roznymi masciamy smarowalam i nic. nawet bylam u dermatologa i mialam smarowac clotrimazolem. wkoncu babcia mi powiedziala zebym smarowala je maslem, zwyklym maslem. i pomogło !!

Kacpra wczoraj wykąpaliśmy ok 20:40 i oczywiscie nie chcial spac, wiec zostawilismy go w lozeczku. potem ja poczlam do lozka i czytalam sobie gazete, a on sie bawil. okolo 22 zaczal ziewac wiec dalam mu smoka, zgasilam swiatlo i poszlismy spac. kacper sam usnal na plecach !!
Stary 2007-12-30, 09:40   #1317
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Hej

Juleczko, Katia ma rację z naturalnych "kosmetyków" na zajady dobre jest właśnie masło i miód, mnie bardzo pomógł

A ostatnio byłam w lumpeksie, i wyobraźcie sobie że mają wyprzedaż każda rzecz za 1 zł, obkupiłam małą, kilka rzeczy jest nowych i mnóstwo firmówek Marks&Spencer, Next, Mini Mode, Gerber itd szczęka mi opadła jak to zobaczyłam, wyszłam ze sklepu z trzema siatami
Stary 2007-12-30, 10:53   #1318
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi . Wiedziałam, że mogę na was liczyć .
Mati zasnął wczoraj o 1, potem obudził się o 2:30 i już co 5 minut płakał i dopiero jak zdjęliśmy szynę to zasnął...

Patrilko, trzymaj się ciepło kochana . U nas wieczory i noce są takie ciężkie.

Minisiu, fajnie, że Hanula jest taka ruchliwa . Mój łobuz nie chce za bardzo się obracać i ruszać. Ale za to cały dzień gdzieś pedałuje .

eve, fajnie, że trafiłaś taką okazję w lumpku. Ja byłam wczoraj i tez była wyprzedaż 50 % ale jakieś same niedobitki...
Stary 2007-12-30, 11:27   #1319
minisia
Zakorzenienie

juleczko no fajnie, że Hania ma tyle energii, jest ruchliwa, a przy tym ma mnóstwo śmiechu i zabawy, ale z drugiej strony to teraz zaczynam widzieć, że oczy dookoła głowy trzeba mieć, choć i to czasem chyba za mało. Wczoraj odwróciłam się na chwilkę i Hania tak się kulała, że uderzyła głową w ścianę. Było trochę płaczu no, ale cóż to nie pierwszy i nie ostatni razA co to będzie jak zacznie chodzić

EDIT:Powiedzcie mi czy zmieniłyście już materac ze strony kokosowej na grykę ??? Jak tak to kiedy to trzeba zmienić ??? Jak dziecko siedzi, stoi czy to od wieku zależy???

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA

Edytowane przez minisia
Czas edycji: 2007-12-30 o 14:57
Stary 2007-12-30, 15:01   #1320
barwa
Rozeznanie

My tez dziś nieciekawie, bo Tymek załąpał chyba ode mnie katar i w nocy co chwilę się budził i charczał i kasłał. gorączki nie ma, w dzień zakaszlał może 2 razy, na razie nie panikuję, psikam euphorbium i odciągam katarek. mam nadzieję, że mu przejdzie... zaraz skoki, oglądamy

lea podaj jeszcze raz adresik do strony z konkursami, kurcze, myślałam, że mam ją w zakładkach, a w końcu chciałam się zarejestrować

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości