|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Dziewczyny, dziś policzyłam ile mi włosów wypadło podczas mycia i w trakcie czesania po myciu i było to ok. 170 włosów
![]() W międzyczasie jednak (tak od sierpnia mniej więcej) zacznę używac też szamponu NISIM FAST. W wątku o poroście włosów dziewczyny napisały, że pomógł on także zahamowac trochę wypadanie, więc zobaczymy jak to się potoczy wszystko. Widzę, że znów mi się włoski przerzedziły ![]()
![]() |
#1292 |
Raczkowanie
|
ja postanowilam chyba odpoczac od tych tabletek, ale kupie tran i olejek z wiesiołka...pamietam jak byłam mała zawsze piłam tran, byłam zdrowa jak rybka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny, ja mam inny problem z włosami. w grudniu zauważyłam łysy placek na glowie o wielkości 5cm na 7cm...... Byłam u dermatologa prywatnie ktory leczyl mnie na bakterie odzwierzęcą, drugi (tez prywatny) stwierdził że mam depresje, a trzeci powiedział że to na tle nerwowym a rzeczywiście, przed świętami Bożego Narodzenia miałam w pracy olbrzymie stresy
Włosy zaczęły odrastać ale w maju fryzjerka zobaczyła drugi łysy placek z tyłu głowy.Byłam załamana, znów zmieniłam lekarza.Dermatolog powiedziała mi to samo co ostatni lekarz - że to na tle nerwowym i mam znaleźć sobie dobrego psychoanalityka albo psychiatre na tą przypadłość bo widocznie nie radzę sobie z codziennymi problemami. Myślałam że uduszę babę na miejscu! Jestem wesołą dwudziestoparolatką, mam grono wspaniałych przyjaciół i cudownego chlopaka a dermatolożka potraktowała mnie jak jakąś ponuraczkę!!! ![]() ![]() Biorę witaminy i stosuję przepisane płyny na skórę głowy no i przede wszystkim staram się nie denerwować ale nie wiem co będzie za miesiąc albo dwa bo w zeszłym tygodniu znowu miałam bardzo stresujące dni w pracy...... Jeśli któraś z Was miała takie same problemy (łysienie plackowate, androgenowe) to proszę piszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
nie miałam z tym doczynienia dziunia, ale szczerze wspólczuje i zycze mniej stresu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Do dziunia1131,
Niestety, ale prawdopodobnie masz łysienie plackowate, nie jestem w stanie powiedzieć ci co jest przyczyną i jak to się leczy, idź do innego dermatologa. Polecam lekturę forum internetowego Łysienie, tam jest topik o łysieniu plackowatym. Z tego, co wiem musisz się zalogowac aby czytać, chociaż mogę się mylić ![]() http://www.lysienie.info/forum/
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Przyczajenie
|
dzięki dziewczyny ;*
To naprawde olbrzymi kompleks mieć łysą plame na głowie i nawet jak inni na mnie nie patrzyli to i tak wiedziałam że widzą brak włosów nawet wtedy jak chodziłam w czapce albo zakładałam kaptur. Na szczęście włosy powoli odrastaja ale wiem że już nigdy nie bede miala tak gęstych i grubych jak kiedyś. jak tylko znajde chwile czasu to przeczytam wszystkie wasze posty na temat wypadania włosów itd a na razie mówie stresowi zdecydowane NIE!! ;D Wy tez sie za bardzo nie stresujcie ;] pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
tak, bo to błędne kolo...najpierw stresujemy sie czyms..od tego wypadaja włosy potem stresujemy sie tym własnie wypadaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny!
Już trochę czasu przyglądam się ten wątkowi, bo też sezonowo walczę z wypadanie włosów... Łykam tabletki, robie płukanki ziołowe, nafta, staram się zwracać uwagę na składy szamponów/odżywek i zastanawiam się na Waxem. Ale mam też (może głupie) pytanie co do olejków. Czy to mogą być takie zwykłe olejki (eteryczne?) kupione w aptece?
![]() |
#1299 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Tak. Oczywiście odpowiednio dobrane pod kątem włosów.
I koniecznie eteryczne, nie zapchowe [można łatwo pomylić]. Warto sprawdzić, czy są... jadalne. Podobno dobrej jakości olejek, bez domieszek, powinien być jadalny [oczywiście jego walory smakowe to już inna sprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1301 |
Raczkowanie
|
Wypadaja mi wlosy. ! pomocy!!!
Dzisiaj po umyciu wlsoow jakos wyjatkowo ich nie suszylam. no i jak wyschly wzielam i zebralam je rekami ta zeby sprawdzic czy sa "jakies urwane" i w rece zostalo mi ich duzo. zrobilam tak jeszcze okolo 10 razy za kazdym razem kilka wlosow. do tej pory rwoniez wypadaly ale nie az tak.
znacie sposoby zeby ogolnie przestaly mniej wypadac? zwasze na czarnych bluzkach mam ich pelno. bardzo prosze o co kolwiek. maseczki, plyny, szampony ktordaja rezultaty.
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadaja mi wlosy. ! pomocy!!!
Cytat:
![]()
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
Mnie również zaczęły wypadać włosy. Coś tam z nimi kombinowałam aby to powstrzymać i nic. Teraz jestem po lekturze tego wątku, odpowiednich zakupach i pełna wiary niezmąconej widokiem włosów zatykajacych odpływ po ich myciu, oficjalnie rozpoczynam batalię o powstrzymanie kłaczków przed emigracją. I dam radę!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
damon i tak trzymać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Rozeznanie
|
Ja mam pytanie: z serii tych bardziej poważnych
![]() Otóż: jak pewnie się domyslacie wypadają mi włosy, ale nie jest to takie zwykle wypadanie i nie jest to wypadanie pozostawione same sobie. Zaczeły się sypać zimą- po diecie kopenhaskiej i różnych wymysłach po dietowych, łykałam systemtycznie belissę, dołączyłam do diety tłuszcze nienasycone i nic to nie dało. Ostanio odstawiłam belissę, bo dowiedziałam się od kobiety w aptece, że po 3 miesiącach jej zazywania nelzy zrobić przerwę. Myślałam, więc że brak efektu jej działania to przedawkowanie skrzypu ;-) 1 lipca mija miesiac od kiedy jej nie biorę a włosy sypią się potwornie... dziś po myciu miałam ich pełne garści. Dodam, że rzadko używam suszarki, nie prostuję, używam odżywek, a jedyna farba jakiej używam do henna w kremie- nie uzywam jej jednak regularnie. Myślę aby iść do lekarza, bo może to jakies podietowe niedobory... tylko boję się wygłupić: bo co ja powiem: Pani doktor włosy mi wypadają? Jak myślicie? Co robić?
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
no pojść i powiedziec ze wypadają..no bo co innego, ja tez tak powiedziałam
opowiedz to co tu napisałas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
|
Cytat:
Prawdopodobnie masz duże niedobory witamin i minerałów po przeprowadzonych dietach. Belissa owszem, ma bogaty skład, ale dawki jednak malutkie, a po przefiltrowaniu tego przez organizm jeszcze mniej zostaje [wiadomo, nie wszystko się wchłania] i to co się przyjmie na pierwszy ogień idzie na "odratowanie" innych części organizmu, włosy sa ostatnie w kolejce po składniki odżywcze. Zatem ja bym polecała jakieś naprawdę silne suplementy, zapytaj lekarkę o Vita-Min z Olimpu [można go też chyba kupić bez recepty], być może przepisze Ci silną dawkę cynku i innych mikroelementów. Tylko za Chiny nie daj sobie wcisnąć Loxonu!!! Popijaj pokrzywę - reguluje poziom żelaza, zawiera mikroelementy. I wcierki, gotowe lub samoróbne, poczytaj, receptury znajdziesz np. TUTAJ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Rozeznanie
|
Zacznę od pokrzywy (jak skończę pisać wiadomość, to pójdę zaparzyć ;-)), a w poniedziałek do lekarza. Nie ma żartów- nie chcę zostać łysa w wieku 22 lat...
#1309 |
Raczkowanie
|
witajcie drogie dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To ja zadam podobne pytanie...może ktoś sie na tym zna. Czy moge brać preparat drożdrzowy DROMIN i do tego SILICE? Jak dermatolog mi przepisala na wypadanie wlosow te tabletki SILICA to powiedziala cos tak niewyraznie zeby juz nie brac tych drozdrzy..ale nie wiem dlaczego...dlatego, że silica jest lepsza czy dlatego, że co za duzo to niezdrowo ![]() Ja bardzo lubilam te drozdrze cere mialam po nich ladna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do merz special w składzie nie znalazłam magnezu więc MgB6 też możesz brać, tylko najlepiej nie razem merz i MgB6 tylko najpierw merz a po godzince MgB6 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | ||
|
Cytat:
![]() Dawki minerałów w tych preparatach są na tyle nieduże, że nie da się ich przedawkowa podczas stosowania zgodnie z instrukcją [bo pomijam przypadek,kiedy ktoś zażyje od razu całą paczkę ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczynki za odpowiedz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Raczkowanie
|
Witam wszytskie wiazanki
![]() Ja tez bardzo długo miałam problemy z włosami. Zaczęło sie od łysienia plackowatego.. potem ogólnie zaczęłam łysieć Odżywki, wcierki i inne tego typu produkty mało mi pomogły. Chciałabym polecić Pantovigar N, tabletki, które wielbię, nie raz uratowały moje resztki włosów. Ponadto w krańcowych przypadkach, stosowałam zastrzyki bepanthenu i biotyny, naprawdę dają efekt... Obecnie biorę juz tak profilaktycznie witaminki i stosuje odżywke waxa i nafte... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
własnie..
kilka słów więcej o tych tabletkach ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Raczkowanie
|
tak wiec pantovigar jest bezpieczny. i bez recepty. szkopul w tym ze mozna go kupic przez niemieckie apteki lub zamowic przez net z niemiec, jest jakas polska strona gdzie ja kupowalam te tabletki
ale bezpieczny, to tylko witaminy, tylko wg mnie sa skuteczniejsze, lepiej na mnie dzialal niz inne. moze dlatego ze zazwyczaj poslkei tabletki na wlosy maja mnostwo dodatkow, smakowych kolorystycznych.. a to jest taki proszek zamkniety w kapsulce, do polykania. bierze sie trzy tabletki dziennie ![]() efekty po dwoch tygodniach, miesiacu... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Dołączam do tego wątku, bo mam ogromny problem z wypadaniem włosów. Trwa już przeszło rok. Byłam u dermatologów wiele razy.. kazali brać witaminy, dobrze się odżywiać. Tylko to nic nie pomaga. Mam bardzo przerzadzone włosy, a dodatkowood czubka w tył głowy robi mi się jakby drugi przedziałek.. Już nawet nie wiem jak to maskować. Ostatnio miałam zapisany Alpicort E, ale zostało mi go już niewiele a nic nie pomógł. Zaczynam nową kurację. -Lotion i szampon Subrina Recept - Humavit (biorę go przeszlo miesiac i brak efektow, może wymienic na inne witaminy ??) I chciałabym jeszcze coś mocniejszego, żeby zastąpić ten Alpicort E, który niedlugo skonczę. Myślałam o preparacie Piloxidil, nie nakładałabym go na całą skórę głowy tylko na czubek i zakola. A jeśli nie to chyba zdecyduję się na Loxon 2 % . Ale po tych środkach słyszałam, że wypadanie i tak wraca. Z drugiej strony jeśli nic nie będę robić to i tak będę niedlugo łysa. Co możecie mi polecić ??
#1319 |
Zakorzenienie
|
zuzyj przynajmiej 3 alpicorty, nie załamuj sie po jednym opakowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama już nie wiem..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.