![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VI
A ja dzisiaj od 9 na nogach
![]() Rekoooord!!! ![]() Przez kilka godzin dzwoniłam, by zarezerwować miejsce w busie i zajęte ![]() Jadę pociągiem w takim razie. Zrobiłam wpłatę na konto brata, postałam w kolejce i w końcu kupiłam tę polisę ![]() Zrobiłam pranie i skóra mi schodzi : ( Jak zwykle. Do niczego się nie nadaję ![]() A później wychodzę z kumpelami na herbatkę- tradycja od 3 lat ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
pretty jak coś fajnego znajdę i wypróbuję to na pewno tu wkleję
![]() ![]() (frytki z cukinii ![]() I zrobię wszystko ( ![]() ![]() ![]() Pojadę w tym tygodniu kupić jakieś książki do nauki niemca ![]() Mogłabym zamówić na all czy gdzieś przez internet, ale przynajmniej będę miała jakąś rozrywkę, bo taaak mi się nudzi ![]() ![]()
#1293 |
Rozeznanie
|
A do studium (pisalam juz jakie)...moze za pare lat wybiore sie na jakies studia
![]() Co do jedzenia.. generalnie jem duzo mniej niz przed matura i pije duzo wody,nie wiem czy cos schudlam (moze 1kg),ale od razu lepiej sie czuje ![]() Kupilam pare dupereli do paznokci/tipsow i jestem biedna jak mysz koscielna ![]()
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja właśnie zastanawiam się nad szkołą policealną, tylko nie wiem zupełnie jaki kierunek, niby pisałam wczoraj, że zdecydowałam się na AP Edukację(nie wiem co ile zajęcia w trybie zaocznym i nie wiem jakie ceny, ale chyba najlepsza renoma), a teraz dostałam maila z PROFESJI( zajęcia co 2 tygodnie w systemie zaocznym , sobota i niedziela co 2 tyg.), że każdy kierunek w szkole rocznej kosztuje 92 zł miesięcznie, mało jak na te szkoły, rejestratorka medyczna w TEB kosztuje 150 zł ![]() To jakbym wyjechała do pracy za granicę, to już lepiej się zapisać do szkoły, gdzie zajęcia są co 2 tygodnie ![]() A co wybrałaś, tzn. jaki kierunek?
![]() |
#1295 |
Zakorzenienie
|
Na co bym mogła iść... (uwaga, znowu będę marudzić
![]() opiekunka dziecięca domowa / psychopedagogika - mogłabym dorabiać nawet w czasie studiów, z takim papierkiem, wydaje mi się, łatwiej byłoby mi przekonać potencjalnego prawodawcę, że jestem odpowiedzialna i może mi powierzyć dziecko... może Instruktor odnowy biologicznej ![]() Recepcjonistka ![]() Pracownik biura podróży ![]() Fotoreporter też jest fajny, ale nie wiem czy aż do tego stopnia interesują mnie "zdjęcia" ![]() Te wszystkie zawody biurowe, jakieś finanse, prawo, administracja, asystentka, sekretarka - to nie dla mnie ![]() Do bukieciarstwa, florystyki ani innych takich bardziej manualnych nie mam ani talentu ani cierpliwości ![]() Eh ![]()
#1296 |
Zadomowienie
|
NIe chcę Cię zniechęcać, ale mam wrażenie, że te nowe szkoł policealne jak i prywatne uczelnie to w większości pic
![]() Poza tym do zawodów, które tu przedstawiłaś poza tym instruktorem mogą CIę przyjąć spokojnie ze średnim wykształceniem ogólnokształcącym. Oni wychodzą z założenia, że jednak czegoś nas w tej szkole nauczyli ![]()
#1297 |
Rozeznanie
|
kosmetyczne
![]() a Ty na co sie wybierasz???
![]() |
#1298 | |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Bylam tu rano ale nie zdążyłam nic napisać ![]() Od ran dzwonie na uczelnie na które składam dokumety i sie dowiaduje co potrzeba. No i szklak by to trafił prawie kazda uczelinia ma inne wymagania (wszystkie to akademie medyczne). Rano byłam u lekarza medycyny pracy dostałam skierowania na szereg badań, oczywiście powiedziłam pani że w 3 dni musze sie wyrobić ![]() Byłam dzisaj juz na prześwietleniu jutro mam krew mocz,glukoze itp. W środe na EKG no i spowrotem do tej lekarki. Byłam jeszce u notariusza żeby mi podpisała pełnomocnictwo dla mojego taty. To dopiero część rzeczy które musze do czwartku załatwić ![]() Cytat:
Pierś kroimy w paski/kostke smazymy razem z cebulką(w kostke) do tego dodajemy pieczraki jak pieczarki już bedą podsamazone/uduszone to dodajemy fasolke z puszki z częścią zalewy no i doprawiamy.
![]() |
#1299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zawsze będę co miała wpisać do CV, nie zamierzam się jakoś wyjątkowo przykładać do tej szkoły, stawiam na pracę i naukę biologii i chemii, a to ma być takie urozmaicenie, chyba nie wymagają, żebym się uczyła całe dnie i noce tych ich przedmiotów ![]() Poza tym będę miała ubezpieczenie (chyba ![]()
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
#1301 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Instruktor odnowy biologicznej to w prywatnej szkole?
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie dam wam odpoczac ode mnie ![]() ![]() no, to jestem juz na miejscu ![]() i jest faaaajnie ![]() pogoda super - jak dla nas. bo jest i słońce (wlasnie niedawno wrocilismy z plaży i juz mnie plecy bolą - a to nie jest normalne, bo rzadko sie tak dzieje;p) no i jest spory wiaterek i możemy fajnie sobie na deskach pływać ![]() wczoraj jak jechaliśmy to pierwszy raz w życiu prowadzilam 200km/h ![]() na obwodnicy gdańska jest świetna droga gdzie wszyscy tak prawie jezdza (wiekszosc z was wie na pewno o jakiej mowie;P) no i jechałam super terenóka kuzyna, aż mama zadzwonila, ktora jechala innym samochodem, ze mam nie przesadzac i jak sie pewnie czuje to ona mi pozwala jechać max 140 ;P ale faktycznie zwolniłam bo przeciez mam prawko z 7miesiecy dopiero. i jechalam 160 ![]() dobra, lece bo idziemy coś zjesc i wracamy na plaze;p wieczorkiem wpadne jeszcze ![]() ![]()
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
One wszystkie są płatne, z tego co wiem, to miesiąc nauki w każdej z nich kosztuje 90-150 zł
![]()
#1304 |
Adwokat diabła
|
dostałam skierowanie na staż..
omg, jutro na 9..
![]() |
#1306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Black może to dobrze bo czymś się zajmiesz ![]()
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
aaa.. mam zakwasy na brzuchu [od hula hoop -ciezszego
![]() mam zakwasy na tylku ![]() ale bajeeeer a dzisiaj aerobik! ![]() w ogole bylam sobie dzisiaj u lekarza... chcialam skierowanie na zabieg zeby mi wycieto cyste ze stopy.... i co ![]() ja sciagam skarpetke, chce ja pokazac lekarce ... iiii... NIE MA ![]() zniknela ![]() wchlonelo ja chyba... ![]() ![]() a w ogole wczorj wieczorem wysprztalam pokoj na blysk, a potem zrobilam kilka stron z tej ksiazki co ja wydrukowalam.. ![]() faaaajna... ;x rzeczy ogolnie to co juz wiem, + to czego jeszcze nie wiem... uklada w lepku .. sa do tego cwiczenia ; ) i ogolnie poziom mi odpowiada ![]() tylko nudziii tak troche, storna gramatyki - strona ciwczen... no ale jak sie chce umiec ![]()
#1308 |
Adwokat diabła
|
Pretty, dowiem się jutro.. ale najprawdopodobniej do Urzedu Miasta..
Angellka, pocieszam się że wyszedł już ze szpitala.. Ale z drugiej strony jest mi go żal, że obawia się.. Z resztą wniosek o proces już poszedł..
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
a ja właśnie wróciłam z pracy i lecę na kursik prawa jazdy
![]() wpadnę do Was wieczorkiem ![]()
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;7751749]Nija - mnie też boli brzuch, ale z przepicia. dziwię się, że jeszcze mam wątrobę po tym weekendzie. i pozbawiłam się prezentu na Dzień Dziecka, wracając dwa dni pod rząd koło 9 rano z imprezy;][/quote] widzę że prowadzimy ten sam tryb życia...
ja jeszcze żyję?! dziś powrót do domu - godzina 4... =o Byłam w Czechach po buty i nic nie kupiłam ![]() klapeczki te same co w CCC więc bez sensu.
![]() |
#1312 |
Konto usunięte
|
DsC - mhmm, ja prowadzę go mniej więcej od roku constans, co weekend. ale odkąd jest po maturze, to przeginam nieźle;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;7754307]DsC - mhmm, ja prowadzę go mniej więcej od roku constans, co weekend. ale odkąd jest po maturze, to przeginam nieźle;][/quote]
nawet mi nie przypominaj...
bo ja odkąd skończyły mi się egzaminy codziennie pije piwo .. ![]() MA SA KRA... Muszę gdzieś wyjechać, bo jak tu zostanę to zostanę alkoholiczką ![]() Maua jesteś z Gliwic?
#1314 |
Konto usunięte
|
tak, jestem z Gliwic, dlaczego pytasz?; )
w sumie to tak niby_normalnie brzmi, że imprezy, że coś tam, ale u mnie to się zawsze kończy niewiarygodną na 163cm wzrostu i 48kg dawką alkoholu. a że codziennie piwo, to standard, bo mnie się zdarzało nawet przed szkołą, w czasie lekcji (długa przerwa) i po; w knajpie, w parku, w domu, na balkonie, na działce... do pewnego momentu to było ok, ale teraz nie umiem bez tego funkcjonować. |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;7754380]tak, jestem z Gliwic, dlaczego pytasz?; )
w sumie to tak niby_normalnie brzmi, że imprezy, że coś tam, ale u mnie to się zawsze kończy niewiarygodną na 163cm wzrostu i 48kg dawką alkoholu. a że codziennie piwo, to standard, bo mnie się zdarzało nawet przed szkołą, w czasie lekcji (długa przerwa) i po; w knajpie, w parku, w domu, na balkonie, na działce... do pewnego momentu to było ok, ale teraz nie umiem bez tego funkcjonować.[/quote] ![]() ja jeszcze umiem .. ![]() a pytam, bo to niedaleko ode mnie a poza tym mam tam chrzestną i kuzyna ![]()
#1316 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj sobie czytałam książkę na balkonie ubrana w spodenki i koszulkę.
Po 13 "zeszłam" ze Słońca, weszłam do łazienki... i niestety ale mam teraz na dekolcie czerwony trójkącik - idealnie odwzorowujący kształt koszulki ![]() Nie sądziłam, że to Słońce już jest tak silne! Poza tym siedziałam tam tylko 2 godziny z czego większość w cieniu! ![]()
#1317 |
Zakorzenienie
|
Inde... biedactwo
![]() ![]()
#1318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wróciłam, taaaka zadowolona, zmęczona (poszłam spać o 7 rano, wstałam o 10) i opalona ![]() ![]() ![]() heh, a teraz uwaga, uwaga, na poprawe humoru motyw przewodni naszego wyjazdu: http://www.youtube.com/watch?v=Oe9WJKuOXc8 widok kolegów śpiewającyh i tańczących do tej piosenki - bezcenny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1319 |
Zadomowienie
|
#1320 |
Konto usunięte
|
wrrr; ) a ja już zaczęłam się kąpać, szykować, malować - a tu TŻ dzwoni i mówi, że coś mu wypadło, że musi zostać dłużej w pracy, blablabla. coś mi się wydaje, że to za karę;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.