|
|
#1291 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mycie włosów odżywką
Cytat:
Dziękuję za pomoc ^^ zapytam jeszcze o analize składu w wątku który mi podałaś
|
|
|
|
|
|
#1292 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny przyłanczam sie do was
![]() W zasadzie umyłam dzisiaj włosy odzywką ale metodą OMO.... Jak narazie włosy sa bardzo fajne...Uzyłam Ziaji olej rycynowy bo ta w moim domu miała najmniejszy skład...Na pewno nie bd myła włosów cały czas odzywką bo bym zbankrutowała ale raz na 2 tyg mysle ze wystarczy...
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę!
Ja już tyle czasu myję odzywką a nawet nie raczyłam się na tym forum udzielić ![]() Wybaczcie- nadrobię z nawiazką ![]() Stosuję te metodę już ok. 8 miesięcy ![]() Oczywiście na początku na przemian z OMO i samym myciem szamponem ![]() Teraz jednak myję tylko nią- szamponu używam do zmycia cięższych olejów i nafty ![]() Krótko mówiąc- jestem jej wielką fanką
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już około tygodnia na terapii bez silikonu i siarczanów. Nie spodziewałam się że już po tak krótkim czasie będą widoczne efekty! Narazie niewielkie ale przecież to dopiero tydzień
Już się nie mogę doczekać co to będzie za jakieś pół roku ![]() A przy okazji właśnie zmierzyłam długość moich włosów- całe 45 cm! Moje marzenie to tak ok 60 Pewnie następną zimę będą już taaaakie długie ![]() Moja kuracja: -do mycia różowa odżywka z rossmana lub helios -do odżywiania maska gloria lub kallos mleczny -na koniec(do ułożenia) joanna z apteczki babuni- balsam (dziś przeszukałam polowe Warszawy i gdzieś w naturii dostałam ostatnia buteleczkę!(gdzie Wy ją kupujecie??) Czy dodałybyście do tego/zamieniły któreś z tych kosmetyków? Nie za dużo tego? Przypomnę, że mam włosy bardzo zniszczone rozjaśnianiem, farbowaniem itp więc potrzebuję MEGA ODŻYWIENIA!! Włoski już podcięłam więc końcówki są raczej ok )
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale potem będzie już tylko lepiej
|
|
|
#1296 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja też w weekend spróbuję samej odżywki
Mimo, że do loczków mi daleko.
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po dłuższym czasie nie poznasz się w lustrze, zobaczysz ![]() Włosy są piękne jak nie męczy ich się co mycie szamponem
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzięki za ostrzeżenie
|
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat nie miałam, bo przechodziłam do mycia Odżywką bardzo stopniowo ![]() Najpierw szampony dziecięce, potem OMO a potem raz na jakiś czas odżywką ![]() Teraz raz w tyg. odżywka a jak nie nakładam cięższych olejów czy nafty to mogę myć nią wiele razy pod rząd ![]() Najlepiej to właśnie zmieniać pielęgnację tak stopniowo
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niczego nie robię stopniowo :P Wszystko jest na gwałt :P
Zdjęcie po tygodniu bez sylikonu Pofalowane-bo staram się ich nie katować suszarką
|
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrezygnujesz?
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... tu będzie ciężko :P
Już i tak gdzieś z miesiąc wytrzymałam bez Pewnie jeszcze kilka tygodni uda mi się je przetrzymać... ale odrost już jest na centymetr- a szamponem fioletowym już ich nie katuję, więc zaraz zaczną mi jeszcze bardziej żółknąć....Także na razie rezygnuję... na jakiś czas a nie na stałe ![]() A Ty farbujesz włosy, czy masz naturalny kolor?? |
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek marzą mi się piękne, długie rude loki ![]() Brakuje mi jednak do tego koloru i trochę długości :jezyk: Chciałabym zafarbować, ale zrezygnowałam ostatecznie kilka tygodni temu i już nawet nie marudzę TŻtowi ![]() Nie farbuj To bardzo niszczy włosy
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi po ostatnim uzyciu do mycia odzywki(lorys) zrobily sie jakies strupy na glowie powiedzmy ze to stan przejsciowy
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-10-07 o 15:54 Powód: literowka |
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
No coś Ty! :szok:
Ja nigdy nie myłam Lorysem, choć już prawie skończyłam całe litrowe opakowanie... Może parafina Ci nie podeszła?
|
|
#1306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Mi też sie zawsze rudy marzył, ale mi faceci nie pozwalali zawsze hehe;P |
||
|
|
|
|
#1307 |
|
Rozeznanie
|
Indios, to może ja na wątku dla naszej zakręconej sekty (
) nie będę wrzucać zdjęć, dwa razy się pohennowałam tym balsamem delii a leci do mnie henna taka prawdziwa Cynamonowa Aniu dwa razy w życiu się posłuchałam faceta i na tym definitywny koniec ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- A a propos tematu, który śledzę od... początku, obawiam się i chyba od początku stosuję to metodę, jeju, ile to już lat :O
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie bardzo ![]() Wolę siebie w czarnych ![]() Do rudości to zresztą pewnie musiałabym rozjaśniać...Tak mi się wydaje przynajmniej
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
indios nie rozjasniaj wlosow
masz czarne i pasuja ci do oczu i karnacji czarne ladnie blyszcza a co dopiero zdrowe![]() jutro podejscie kolejne do mycia odzywka zobaczymy jak bedzie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rozumeisz- każdemu marzą sie czasem jakieś zmiany A ja całe 20 lat noszę czarne Za mycie odżywką trzymam kciuki ![]() Zdaj potem relację
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem to po sobie![]() dbac o wlosy mozna zawsze nawet jak sa farbowane ![]() dam szanse lorysowi jeszcze raz do mycia teraz sprobuje lorysa z bambusa i keratyny
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chce za to zapuscić tak długie, jakich ejszcze nie miałam hihihi ![]() A mojego Lorysa aloesowego właśnie wczoraj skończyłam, z czego baaaaardzo się cieszę ![]() Już miałam go trochę dość
|
|
|
#1313 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedyne co mnie powstrzymuje to to, że mi się włosy bardzo szybko przetłuszczają i pewnie odżywkowe mycie to może jeszcze pogorszyć..
|
|
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
witam,jakis czas temu mylam wlosy odzywka i tez sie tu udzielalam,metode te odstawilam ,a teraz chcialam do niej powrocic ale okazala sie ,ze moje wlosy na mycie odzywka zareagowaly oklaptusem ,mylam odzywka pottersa,dawniej tez tej uzywalam i wszystko bylo ok,wlosy mam suche i chce je ratowac,nie pamietam juz czy wtedy gdy po raz pierwszy zaczelam myc wlosy odzywka mialam przyklapa na poczatku stosowania,czy to normalne?moze wlosy musza sie na nowo przyzwyczaic?
|
|
|
|
|
#1315 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale nigdy nie używałam lorysów do mycia Cytat:
dużo czasu) to wiesz, nastoletni wiek, przetłuszczanie na maksa, byłam w gimnazjum (jeśli to nie była podstawówka późna, w każdym razie pamiętam teraz jak robiłam w gimnazjum i to opisuję), włosy często myłam rano ponieważ mieszkam obok szkoły, więc kiedy umyłam rano to te kilka godzin w szkole jakoś wyglądały a myłam codziennie. Na początku było źle ale przetrzymałam i przestały się przetłuszczać, pewnie co 3 dni bym mogła teraz myć (jak jestem chora to nawet dłużej z nimi nic nie robię a jakoś wyglądają, nie spływają tłuszczem Cytat:
![]() Powiem wam, że zdecydowanie uwielbiam produkty gloria do mycia kocham ten zapach, chociaż jest dziwny, a nawet niepokojący kolor emulsji. Najlepiej mi się tym myje, teraz mam pottersy, skończyłam aloes, mam chyba arnikę, jeszcze ginko czeka w kolejce, myłam też kiedyś joanną mak i bawełna, próbowałam dulgonem ale tylko jedno podejście, dla mnie gloria rządzi |
|||||
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez astra85 Czas edycji: 2010-10-10 o 09:13 |
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Od pewnego czasu rozpoczęłam kurację bez silikonów i dbam o włosy- niech rosną ! ![]() Myję kłaczki szamponem babydream, niestety muszę z niego zrezygnować bo po nim moje włosy są sztywne, tępe i jest to jeden wielki kołtun oczywiście jak nałożę odżywkę bez spłukiwania to wszystko jest ok ale ledwo mogę go zmyć tak strasznie plącze mi włosy.Dlatego też postanowiłam się przerzucić na mycie włosów odżywką przeczytałam już dosyć dużo ale.. nadal nie wiem czy to ma być odżywka bez spłukiwania np Joanna naturia czy ze spłukiwaniem np Isana z Rossmana?
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1318 |
|
Raczkowanie
|
Możecie mi powiedzieć jak wygląda mycie włosów metodą OMO????? nie mogę nigdzie znaleźć albo linka jakbyście mogły mi podać do danego wątku
04.01.11 - zaczynam kurację włosów 14.01.11 r. - piję pokrzywę. 20.01.11 r. - długość odrostu: 3,5 - 4,0 cm długość włosów - 38; 39,5; 43,5; Cel 70 cm mój kolor -piękny mysi ![]() 20.12.2011 r., podcięcie końcówek 3 cm |
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o-odzywka m-mycie o- odzywka bylo o tym miliony razy
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez astra85 Czas edycji: 2010-10-11 o 20:10 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

To bardzo niszczy włosy
powiedzmy ze to stan przejsciowy
i chyba od początku stosuję to metodę, jeju, ile to już lat :O