![]() |
#1291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)
Cytat:
![]() A WOŻ to 'Wiedza o życiu' czyli same głupoty ![]() O właśnie znalazłam ogłoszenie absolwentki mojej szkoły że chce sprzedać vademecum do biologi operonu ![]() ![]()
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja chcę wakacji
![]() Rano w ławce czułam się jakby ktoś mi odebrał wolność :P Dobija mnie ta gówniarzeria z klasy ![]() ![]() ![]() Ich zachowanie przypomina mi czasy z gimnazjum ... Myślałam,że tylko my z koleżanką mamy o klasie taką opinię,ale rozmawiałyśmy dzisiaj z koleżanką i miała dokładnie takie samo zdanie. Ja nie wiem,czy to ze mną jest coś nie tak czy z tym światem ![]() I oczywiście już dzisiaj nie mieliśmy jednej lekcji - n-elka nie przyszła ![]() I jak na moją szkołę przystało już była afera - jeden chłopak wstał i chciał wyjść z klasy i powiedział do n-elki "co się gapisz? życie Ci nie miłe?". A jak się okazało u dyrekcji,on nawet nie jest z naszej szkoły więc nie wiadomo co robił na lekcji w ławce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem, jak tak można odezwać się do drugiego człowieka, a co dopiero do nauczyciela... ?! Nie, z Tobą na pewno nie jest źle, ze światem może też nie tak do końca tragicznie; to jedynie z niektórymi osobami opatrzność nie może sobie poradzić ![]()
![]() |
#1294 |
Raczkowanie
|
Ja juz chcialam wrocic do szkoly - do znajomych. Szkole jako taka lubie. Ale jak juz widze ze "sie zaczelo" to chce wakacji! We wtorek mam pierwszy sprawdzian :/
Dzisiaj bylam na pierwszym "organizacyjnym" spotkaniu z nowa korepetytorka. Bede miala dodatkowe lekcje polskiego. Czuje ze mnie dobrze przygotuje bo jest wykladowca akademickim i ma wysokie wymagania, ale... taki typowy belfer. Jakby sie usmiechnela to by sie jej nic nie stalo. A w ogóle to czy wy tez macie takie wrazenie, ze ta matura was nie dotyczy? Wszyscy nauczyciele o tym mowia, strasza, pocieszaja, wspieraja, przygotowuja ale ja sie czuje jakbym to miala pisac za 20 lat... Jakby o jakiejs abstrakcji mowili ![]() Buziaki!
#1295 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za pocieszenie bo już zwątpiłam :P
Ludzie stali i dosłownie rżeli z tego co powiedział,a ja nie wiedziałam o co im biega ![]() Dziewczyny, Was też denerwuje to,że każdy n-el po kolei pyta co chcecie zdawać na maturze, gdzie dalej iść itp.? Bo mnie po dzisiejszym dniu okropnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Raczkowanie
|
wróciłam i głowa mnie boli
![]() jest tu jakaś dobra dziewczyna co kocha angielski ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja rzadko, szczególnie w rozmowach z nauczycielami, precyzuję swoje plany, czasem mówię po prostu "wolę nie zapeszać" i koniec, kropka. ![]()
![]() |
#1298 |
Zadomowienie
|
ja też już wróciłam
![]() ![]() nowa klasa wydaje się być bardzo wporządku- no ale jaka jest to się okarze w trakcie dopiero ![]() po obiedzie jestem i szybko się zbieram,żeby pojechać do teżcoś po zeszyty i kalendarz ![]() do zooo ![]() (ah i oczywiście ja już też musze z angielskiego troche potłumaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Wtajemniczenie
|
ja już wróciłam i nawet zdążyłam zjeść obiad. W szkole jak to w szkole...
Na lekcji mat z nową dziwną wyglądającą jak świnka nauczycielką słowo 'matura' usłyszałam 22 razy. Na innych nie liczyłam, bo ta mnie zniechęciła. Wos mam z moją ulubioną babką PP ze śpiącą nimfą, która gada jakby miła gile na krtani ![]() Po rozmowie z babką do wosu mam zagwozdkę. Nie wiem czy starczy mi sił i zaparcia, żeby samej przygotowywać się do olimpiady z wiedzy o UE. A nawet jeśli bym się przygotowała to czy przejdę etap regionalny z egzaminem ustnym... Muszę się w miarę szybko zdecydować, a nawet jeśli by się nie udało to na mature mam powtórzony dział o UE.
![]() |
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ucz się ![]() ![]()
![]() |
#1302 |
Zadomowienie
|
ehhh... Ciagle nie mogę uwierzyć że za 8mies będe pisała MATURĘ
![]() ale niestety to odczuwam - sprawdziany sypią się jak lawina, terminy gonią i ogólnie ciągle ktoś nam o tym uprzejmie wspomina ![]() klasa - ![]() ![]() ![]() powodzenia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
chcę spać, nie chcę się uczyć matmy, chcę spaaaać. jak mam się zmobilizować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
maszyna, nie człowiek
|
Kocham moją szkołę - za to, że są w niej osoby, których naprawdę nie lubię, zaszły mi za skórę i nie mogę ich znieść. Bo być może one męczą się bardziej ode mnie, albo po prostu ktoś im da w kość nauką. Uuugh. Gdybym tak nie myślała, to dawno bym poległa.
Edit, skoro już pluję jadem :| : i ze da w kość wszystkim, na których się zawiodłam, a którym ufałam... ![]() Pierwszy dzień, pierwsze problemy. :|
#1305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haha ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wyjdź na zewnątrz, przejdź się spokojnie, może to Cię orzeźwi... zimny prysznic? ![]()
![]() |
#1306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak poza tym to nie przejmuj się tą chwilową załamką formy! jesteśmy z Tobą! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Raczkowanie
|
Ehh ja też nie wierze że matura za 8 miesięcy. Mam nadzieje ze pójdzie dobrze bo mam już dość tej szkoły i klasy.
A co do nauki to też jakos nie potrafie sie zmobilizować:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Rozeznanie
|
Wróciłam i mam dosyć.
Religia to jakiś koszmar ![]() ale ogólnie nie było tak żle ![]() ![]() ![]() Sydunia nawet nie wiem co mam Ci powiedzieć, bo pewnie sama bym była wkurzona i olała to. Ja za to mam za tydzień spr z 2 klasy z fizy, haha. Dobry żart ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
Jezu!
Miałam dzisiaj tylko 3 lekcje <polski, matma, wf> a czuję się tak jakbym miała z 10 lekcji:/ masakra jakaś! Ciekawe jak jutro sie bd czuła bo jutro mam za to 8 lekcji..... Mam nową kobietę z matmy. Nie zdam bo ona stawia oceny przy odpowiedzi przy tablicy :/ masakra masakra masakra! zgon.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
Ych. Niby same lekcje organizacyjne - oprócz francuskiego - ale czuję się padnięta.
Jeszcze facet z histy wymyślił, że nie ma żadnych nieprzygotowań i oceny wystawia ze średniej w ten sposób, że na dop - 1,71, dost - 2,71, dobry - 3,71, b.dobry - 4,71. Masakra ![]()
#1312 |
Zakorzenienie
|
wzorki powtórzyłam, idę na łóżko robić zadania. jest to czystą głupotą, biorąc pod uwagę, że ilekroć zaczynam uczyć się na łóżku, to usypiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
maszyna, nie człowiek
|
Przede mną nauka wstępu do Młodej Polski, czyli temat "Idee i prądy końca XIX wieku" - około 6 stron... I musze zacząć czytać Wesele, bo obiecałam sobie, że wypozyczę słynną "Wojnę Polsko-Ruską..." Masłowskiej.
#1314 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
Ja muszę przepisać dzisiejsze lekcje do zeszytów bo wziełam jeden bo nie chciało mi się nosić
![]() A właśnie załatwiłam sobie vademecum Operonu z biologi i jeszcze jedną książkę razem za 20 zł ![]() ![]() Ja nie potrafię się uczyć na łóżku bo kończy się to zaśnięciem ![]()
#1316 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
już wiem, mam 33 godzuiny w tygodniu, nie mam planu ejszcze ale juz nam podala wychowawczyni....pozatym dodala(uczy mnie ang) ze nie podolam rozszerzonemu.... (ale mnie wku....) o jezuuuu Hura mam z kim siedzieć... pisałam wam że mam porabaną klase... laska co ze mną 3 lata siedziała stwierdziła ze "sory ael w tym roku siedze z kim innym" i byłam wystawiona ale rpzez nie sie metlik porobil i w koncu inna kumpela z emna usiadzie(nawet lepiej) ale jak tamte 2 sie dobiora... to ja juz wiem co sie bedzie dzialo;/ pzykład jednej : a wiesz przespałam sie z TYM kolesiem(na chłopaka;] ) bo ma 18 cm... ale wiesz ejszcze chce z TAMTYM bo ma 21.... a moja eks kumpela z ławki stara sie być "rozrywkowa" jak boga kocham jak cnotka sie przy nich czuje... ach ta moja IV hotel ;] |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z kolei mój tata pyta się mnie co zdaję średnio raz na tydzień :/ to mnie denerwuje najbardziej, jakby nie mógl zapamiętać raz na zawsze w jakiej jestem klasie :/ Próbowałam liczyć słowo matura ale miałam 2h angielskiego na którym gadaliśmy tylko o tym, więc wyszłoby spokojnie ponad 100 a to trzeba liczyć sprawiedliwie ![]() ![]() ![]() A teraz zapominam o szkole póki jeszcze mogę, kończę prezent i odliczam dni do pierwszej 18tki we wrześniu.. w remizie ![]() ![]() nicRu wojna polsko-ruska słynna ale dużo hałasu o nic... tzn twierdzę tak z perspektywy czasu bo kiedyś owszem spodobała mi się (paw królowej już zdecydowanie nie). Fakt że trochę mi się zmienił gust ale nie nastawiaj się na porywającą lekturę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba idę się regenerować, jeżeli to w ogóle możliwe.... papa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | ||
Wtajemniczenie
|
a ja spalam dzis 3 godziny po powrocie ze szkoly ;| jestem tak zmeczona ze zasnelam w autobusie i jak kierowca hamowal to walnelam glowa w siedzenie na przeciwko...
jak tu sie wybudzic, kawa ?
![]() |
#1320 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja zaczęłam dzisiaj XX-lecie międzywojenne. Czeka na mnie Proces Kafki. Fuuuj. Ale polski lubię ![]() Poznałam nową nauczycielkę od angielskiego - na peirwszy rzut oka wydaje się konkretna babka. O to nam chodziło, poprzednia anglistka to była porażka taka, że cholera jasna. Nie wiem, jak ja dwa lata z nią wytrzymałam :/ No i ogólnie to chyba jednak zastanowię się, czy jednak zdawać tą fizykę ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.