|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Cytat:
![]() a moj maly nie chce znow spac, oczy duze i slucha ojca bo mu czyta jakas historyczna ksiazke o 2 wojnie swiatowej... normalnie jestem z glupkiem dziewczyny ![]()
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
witam
Anisia ja też tak karmię że jedno karmienie jeden cycek a drugie karmienie drugi cycek i mu wystarcza widzę że też używasz pieluszki do przytulenia Piotrusia we wózeczku Karolek też tak lubi jak może się trochę przytulić do pieluszki jak leży 'A tak wogóle to świetnie wyglądacie i Piotruś jak zwykle uroczy Alusia Hubercik Mikuś Tymuś również słodko wyglądają Karolek dziś był dość długo na spacerku a tak wogóle to był u nas odpust i kupiłam mu taki baloni duży głowa myszka miki i bardzo mu się podoba cały czas patrzy na nią z bardzo ciekawą minką dziś jak go ubierałam na spacerek to nawet zaczął zemną głośno gadać i śmiać się głośno nareszcie bo już się nie mogłam doczekać kiedy zacznie zemną gadać |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
no to Piotruś będzie zaniedługo geniuszem
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Wtajemniczenie
|
My dzieisaj też byłyśmy na spacerku. Ale wiało strasznie. Ale ciepło ubrałam więc było ok. Szkoda, że przed nami długa zima.
Ale jak patrzyłam jak pieknie kolorowo wyglądają drzewa to nawet się uśmiechałam, szkoda, że do lata daleko. Anisiu dziękuję za dodanie ![]() Ja też karmie raz jednym potem drugim cyckiem i jak narazie starcza. Miałam już momenty że wydawało mi się, że mam mało pokarmu, ale wtedy przytsawiałam czesciej.
#1295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Piotruś się uczy historii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Anisiu, bardze ladne zdjecia!!
A Piotrus to zawsze ma taka minke Denisa-rozrabiaki jak sie smieje ![]() Taka sobie, a czemu dajes sztuczne mleko?? ja wlasnie dzis chce sprobowac, czy maly wogole to wypije, jesli tak, to dalabym mu raz czy dwa w nocy, zeby dluzej pospal, bo ewidentnie sie nie najada w nocy z cyca. Probuje mu juz dawac moje mleko ale z butli i zjada wszystko co mu dam i przynajmniej wiem, ze cos zjadl, a nie przysnal przy cycu. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
hal du du! Piter tak sie uczyl tej historii ze w srodku nocy darl sie jak opetany
![]() ![]()
#1299 |
Zakorzenienie
|
witam nadrobiłam wczorajszy dzień.... nie byłam na necie, bo wieczorem miałam taki ból zatok ze prawie zemdlałam leżąc... w nocy o 3 ból mnie obudził... i normalnie prawie wyrżnęłam w łazience...ale po 2paracetamolach ustało... choc obecnie czuje powoli nawrót
moje szczescie spało za to cudownie bo od 21 do 8 rana....a teraz od godziny lezy koło mnie w łóżku i powoli sie wkurza bo czesciej patrze w kompa niz na nią... stwierdziłam ze robi sie z niej mała egoistka ![]() laski oto coś dla Was http://mamaczytata.pl/pokaz/4039/wiktoria
#1300 |
Zakorzenienie
|
Heloł kobitki
![]() Jestem jeszcze w proszku, zaraz się ubiorę, zjem śniadanie i spylam z Olą na spacer bo widzę, że jest piękna pogoda ![]() Martunia, nasze spotkanie jutro aktualne? ![]() ![]() ![]()
#1301 |
Wtajemniczenie
|
pisze wlasnie u ciebie na gadu a tu ciszaaaaa.....tak Kasiu aktualne
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
ja zaraz spylam na spotkanko z Taka Sobie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1303 |
Zakorzenienie
|
Anisiu koniecznie wstawcie fotencje
![]()
#1304 |
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
![]() U nas tez dzis cudna pogoda az sie pokusilam, ze wyjde sama z mala na spacer (bo z 4 pietra to najpierw musze z wozkiem leciec i mala zostawic sama w domu..) Ale znow nam nie wyszlo bo ta menda zaczela buczec w lozeczku a jak ja wzielam to mi na rekach od razu padla ![]() ![]() Anisia ale macie fajnie, ze sie spotykacie. Koniecznie foty poprosimy po powrocie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
ło matkooo, dostałam 2 dni temu @ i wczoraj wieczorem zaczęło się takie zalewanie, że boję się poruszyć. trwa do tej pory. dzwoniłam o gina i łykam cyclo3forte i cyclonamine i na razie nic. powódź po prostu
![]() ![]() dobrze, że jestem jeszcze u rodziców to mama mi pomaga z sofijką, bo jak ją podnoszę jest jeszcze gorzej ![]() nigdy nic nie piszę, co nowego robi zośka, bo uważam, że to nudne i "kurzaste", pisać co bobo nowego zrobiło, ale teraz muszę ![]() ![]() przy leżaczku są przyczepione zwierzątka i 1 misio przy pociągnięciu gra muzyczkę. zawsze jak jej go włączałam mówiłam "gra". a ona wczoraj krzyczy "ghaaa" i pociąga misia ![]() ![]() to h brzmi tak gardłowo jak francuskie r ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
Wersta - a to Ci poliglotka w domu rosnie! Ha, ha ale to musi byc zabawne jak ona tak gada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
No proszę, a na poczekalni wykluła się lipcówka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś będę w Panoramie
![]() a po drugie to moja młoda od 3 dni turla się z brzucha na plecy
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
No pojawił się wątek lipcowy 2009 (wprawdzie w zestawie z czerwcowym, ale pewnie to zmienią)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
Cześć baby
![]() Ja tak na chwilę, bo zaraz spylamy na spacerek w taką ładną pogodę ![]() ![]() Ikea zaliczona... Mati bardzo się podobało. Kupiliśmy jej sporo rzeczy do pokoiku. Między innymi regał (chociaż oczywiście pojechaliśmy po zupełnie inny i 3 razy tańszy, ale nie było ![]() ![]() Sosnowa, i mam dokładnie te same spostrzeżenia... jak byłam w ciąży to były same ciężarówki, a teraz tyle dzieciaków że szok ![]() Kasiulko, ja zauważyłam że Mati zaczyna poznawać ludzi. Przez weekend mieliśmy dwie wizyty, w jeden dzień teściowa ze szwagierką a w drugi moi rodzice. No i Matylda darła się w niebogłosy ![]() ![]() Anisiu, śliczne foteczki ![]() ![]() Jeśli idzie o wymianę gondoli na spacerówkę to ja bym chętnie woziła małą do końca zimy, zwłaszcza że mamy w gondoli regulowane "opieradełko". No ale jak młoda tak będzie dalej rosnąć to nie wiem czy nam się to uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
haha, nieźle byłaby przenoszona
![]() A swoją drogą to wiem, co to latać na spacer na raty - raz wózek, potem dziecko. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
Sosnowa - no wlasnie...Nam te spacery cos nie wychodza...Ja sie zaczynam szykowac to ona marudzi albo zaczyna beczec bo jest np. zmeczona i ani sie obejrze i idzie w kimono
![]() Jak Ty sobie radzisz z tym wychodzeniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
Heh, ja trzymam wózek w piwnicy, więc lecę na dół (kiedyś wykorzystywałam czas jak mała spała, teraz raczej jak leży, ale widzę, że ma humor taki, że nie będzie płakać.) Potem wracam po dziecko. Niestety mam do tego walnięte drzwi w piwnicy i czasem się po 10 min. męczę. Bardzo tego nie lubię, bo mała na górze..
Ale szczerz mówiąc nie udaje mi się wychodzić codziennie.. ![]() No a jak się tylko da, to załatwiam sobie towarzystwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki. Też jestem świeżo upieczoną mamą. Karmię piersią i tak się ostatnio zaczęłam zastanawiać nad kreacją na sylwestra. Na pewno spędze go w domu z dzieciątkiem i TŻ ,ale mimo wszystko dobrze by było ładnie wyglądać. Myslałyście o kreacji? Jedyne wyjście to chyba jakaś fajna koszula ,może satynowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
my już po spacerku ![]() Wiecie co przed chwilą Ola zrobiła taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaką kupicę ![]() ![]() Werstusia nio nio, zdolniacha z Sofijki ![]() ![]()
#1318 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() wrocilim!! spotkanko z Taka Sobie baaaardzo udane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pojadlysmy lodow, posiedzialysmy z dzidziolami na kolanach ![]() ![]() ![]() Rusalko, nastepnym razem robimi spotkanie we trzy ![]()
#1319 |
Rozeznanie
|
Cześć Babiniec
![]() Jakos dawno nie miałam czasu na wizaż ![]() Starałam się nadrobic co pisałyście, ale i tak większość już mi z glowy wyleciała, ale... Sosnowa - łączę sie w bólu pisania mgr. Dla mnie to koszmar, nie mogę się za nic zmobilizować, oj będzie ciężko... Wy tu myslicie o przenoszeniu dzieci do osobnych pokoików, a u nas Rafał pół nocy spi z nami, zresztą narazie nie wyobrażam sobie żeby bylo inaczej, uwielbiam przytulać tego małego człowieczka, a jak śpi to jest taki słodziutki ![]() Ostatnio pisałam, że mu spuchła fujarka i okazało się, że to zewnetrzny stan zapalny, pediatra kazała przemywac ryvanolem i jest ok, ale jak byłam w laboratorium zanieśc mocz do badania, to jak na mnie te kobitki napadly to myslalam, że się pod ziemię zapadnę, nagadały się, że nie umiem dbac o dziecko, że powinnam małemu skóre na siłe ściągać i myć w sroku (a w szpitalu uczyli inaczej) itd. Głupio mi było, bo ja jedna a one 4 i co z tego, że tlumaczyłam, że mnie uczono inaczej, masakra ![]() Wogole to jestem zmęczona mieszkaniem z teściami, (temat mieszkaniowy tez był ostatnio na tapecie) niby mam swoją upełnie osobną częśc domu, ale to jednak nie to samo... tak mi się marzy własny domek, ale to najwcześniej za rok... No i chyba mam depreche... czuję sie zmęczona i nieatrakcyjna, mąż mi ciągle marudzi o seksie, a ja nie dość że ciągle walcze z wyleczeniem stanu zapalnego to jeszce chyba mam poporodową traumę i się boję... No to sobie ponarzekałam.... Wersta - Zosia jest gennialna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Rozeznanie
|
I jescze fotki dla Anisi
1mc http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1221055143 2mc http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1222113289 a start w załączniku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.