![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Dot.: Scent Bar VII
Już piszę bo widzę, że się porobiło za mej niebytności
![]() Moje pobory zakład pracy przelewa na konto w banku xxx W banku xxx robie sobie przelew na konto w mbanku i mam tam gotowkę ( mozna sobie wpłacić też gotówkę na swoje konto na poczcie czy w innym banku, ale to pociąga za sobą opłaty) konto w mbanku funkcjonuje jak każde inne konto w realu (tylko można sobie np. siedzieć w nocy i płacić) tak jak banki w realu do każdego konta dają kartę bankomatową i ta wlaśnie karta służyć może do płacenia przez internet e-karta to karta wirtualna ,jak najbardziej do płacenia przez internet, ale płaci się za jej użytkowanie (chyba, że niedawno coś się zmieniło pod tym względem w mbanku) niepotrzebnie pisałam o płaska/wypukła - te wyrazy zapomnijcie (sama ich nie czaję do końca ) jak coś w mbanku na koncie zostanie, to można przelać na powrot na inne konto (ale po co? - jak się wspólzakupuje na perfumach, to bardzo wygodnie jest płacic z konta internetowego) ![]() EDIT: widzę, że wszystkie "studentki" posnęły po moim wykładzie, albo osłupiały z wrażenia ![]() EDIT 2: wszystkiego tego dowiedziałam się w wątku "zakupy na strawnerrynet" od osób tam piszących ![]() ![]() Dodam tylko, że opłacalniejsze jest płacenie na truskawie przez pp niz bezpośrednio kartą mbanku - wynika to z przeliczania walut PODKREŚLAM , że nie jestem pracownikiem mBanku , a moje wystąpienie nie ma na celu reklamowania tej instytucji ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-11 o 08:25 Powód: literówki i buble wyrazowe |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratuluje ![]() Cytat:
Tak samo dziala Allekarta z BZWBK, ja ja mam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
Będę chętnie śledzić.
![]() |
#1294 | ||
Wtajemniczenie
|
I najlepiej tacy składani, żeby można było schowac do szuflady ![]() Cytat:
![]() Ja przeważnie biorę trzy flachy, a używam jednej prawie cały czas. I potem zapach miło się kojarzy ![]() Moją rozporządza mąż. I tak mi pasuje. ![]() Mogę sobie od czasu do czasu coś zamówic, ale jednak jest mi głupio tak szalec i zachowuję dzięki temu zdrowy rozsądek ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Ale świetna sprawa, nie trzeba stac w kolejkach ![]() I ja Vesenko, bo tak cichaczem podczytuję te Twoje przepisy i myślę, że , może w końcu coś kiedyś upiekę? W tym roku zaczęłam wykorzystywac z piekarnik do robienia obiadów, a to już sukces ![]() Edit Wczoraj byłam malowac dziewczynę na studniówkę, śliczna panna, piękna cera.. Malowałam ją powoli pokazując lusterko tak aby była zadowolona efektem końcowym i dobrze się czuła z tym mejkapem. Nakładając podkład powiedziałam, że pewnie na co dzień go nie używa bo ma śliczną cerę. Zapytała się czy naprawdę tak myślę. Zdziwiłam się, że ma wątpliwości bo naprawdę miała może dwie krostki, a tak to ideał! Gdy potwierdziłam, zauważyłam jak bardzo się cieszy ![]() Na końcu uśmiechnęła się do lusterka szeroko, widac było, że makijaż bardzo się jej podoba - wyglądała pięknie - no ale to też zasługa jej urody. Wtedy do pokoju weszła jej mama, ta uśmiechnęta zapytała mamy "i jak" na co mama odsunęła jej nalakierowaną juz u fryzjera grzywkę i pokazała malutki strupek po krostce " to trzeba zatuszowac" ![]() ![]() Wrr... dlaczego one to robią? Edytowane przez Yola Czas edycji: 2009-01-11 o 09:08 Powód: Bo mi się cos przypomniało |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | ||
Zakorzenienie
|
Na razie nadrobiłam tylko ostatnią stronę, ale i tak dużo ciekawostek wyczytałam
![]() Chyba humor mi się poprawił, głupio przyznać, ale ta awanturka domowa na coś się przydała ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Ja tez, ja tez
![]() Vesenko, bardzo dziekuje za podzielenie sie piernikowym przepisem ![]() Bo pyszny jest i nawet mi wyszedl ![]() ![]() Ja dodalam bakalie, bo jeszcze mi ze swiat zostaly. Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2009-01-11 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1298 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Ta kartaw MBANKI I allekarta są spięte z tym kontem tzn. płacę kartą przez net i ubywa mi z konta ( tak jak płatnicza),czy - musze najpierw przelać kase na kerte (jak debetowa) czy -po prostu mam limit płace kartą a potem ją słacam ( jak kredytowa)? I jakie są opłaty za całą imprezę? Dopytuję się jak głupia ,ale mam zamiar cos takiego założyć sobie..... Agnyska! Witaj! mama nadzieję że wszystko już ok! ![]() Vesenko! składam propozycję ,aby na Twoim blogu był dział dania w 10 min.- takie przydałyby mi się najbardziej ![]() ![]()
![]() |
#1299 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Polly, u mnie większość przepisów jest prosta, bo lubię dobre jedzenie, ale nie nie mam ambicji żeby pół życia spędzać w kuchni ![]() ![]() moje przepisy
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-01-11 o 10:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
Polly
![]() ![]() Byłam wczoraj na urodzinach mojego chrześniaka i czułam się tam jak jakiś alien. Ja nie wiem co ze mną jest ostatnio, tak się jakoś wyobcowałam z życia, mam kiepski kontakt z większością rodziny, w ogóle jestem nie w temacie, obok i jakoś tak jak samotna wyspa. I tak wczoraj siedziałam i patrzałam jak się wszyscy z dziećmi bawili, rozmawiali, żartowali. Ech, stare kompleksy się odezwały, że jestem nudna i do niczego i nikt nie będzie chciał słuchać tego co mówię ![]() Chyba czas wrócić do życia, wziąć się za siebie i przeciwstawić się tym głupim myślom ![]()
#1301 | |
grozi wypollizowaniem
|
To super! oby to słońce świeciło jak najdłużej!
Cytat:
![]() ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-01-11 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
Agnysko kochana wystawiaj pupe na lanie!!! Jakaś ty nudna? Co to za kompleksy co? Jesteś bardzo komunikatywną i cudowną dziewczyną! Ty mi się tutaj nie wydurniaj ci mówie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
Jestem komunikatywna, jak mnie nie widać
![]() Aaaa, coś napisałam, ale wykasowałam. Jako nastolatka byłam bardzo nieśmiała, a potem zaczęłam z tym walczyć, ale to chyba nigdy nie mija do końca ![]()
#1304 |
grozi wypollizowaniem
|
Dziewczyny!
Czy Chergui jest w serii eksportowej? Bo na base widze w prostokątnej butelce, a na stronie Lutka nie ma...i co to jest Ephemeral Collection w której jest Borneo? Witaj Ivanna!
#1305 |
Zakorzenienie
|
Polly
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | |
BAN stały
|
Cytat:
Karty kredytowej sobie nie zakładałam, bo jak ja cos kupuję to bardzo rzadko i annmarie pomaga mi w zakupach na tru. ![]() Mam wazne zapytanie, szukam laptopa do 2 tys.zł i nie wiem co mogłabym wybrac, potrzebny mi jest w gruncie do korzystania z internetu i pisania pracy magisterskiej. Wazne aby miał więcej niz jedno wejście usb, jesli ktos się zna bede wdzieczna za sugerowanie jakiegoś. No bo jestem bez kompa, korzystam u siostry, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
Zuziu polecam ci Hp-ki, MSI, Acer... zależy czy chcesz duży wyświetlacz czy mały? wybór w sklepach jest duży do 2 tys... czy chciałabyś przez Allegro?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
BAN stały
|
Chyba wolę w sklepie. Wyświetlacz hmm pewnie 17, po co mi większy, wiem ze cena rośnie proporcjonalnie do wielkości wyświetlacza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1310 |
BAN stały
|
a co myslicie o siemensach np. ten http://www.allegro.pl/item524161154_...vb_xp_pro.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
chodziło mi o niezawracanie sobie głowy(w tym znaczeniu użyłam słowa zapomnijcie) terminami karta płaska/ karta wypukła,a nie znaczeniem wyrazów płaska /wypukła
![]() (edit :dość wolno piszę i często, jak chcę szybko odpowiedzieć stosuję skróty myślowe - jak się czyta całą rozmowę, to wiadomo o co chodzi (mam taką nadzieję ![]() Cytat:
![]() ..a ja głupia bałam sie dodać bakalii, bo sądziłam, że opadną na dno podczas pieczenia i się poprzypalają ![]() ..a chcesz, zeby Ci tłumaczyć? ![]() pytanie zasadnicze : czy masz konto bankowe? Cytat:
![]() na pewno nie - ona jest mną ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-11 o 12:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Big Mama ! głównie to mnie interesuje i poza tym: - co to znaczy ze jest rozliczana w euro? - o podpiecei do paypal nawet nie pytam ![]() - czy można płacic np w dolarach i jak sie to odbywa - ile to kosztuje wszystko konto mam, ale takie w pko sa bez dostepu przez net i bardzo mnie to boli ostatnio... ![]()
![]() |
#1313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie wytłumaczenia są dwa: Albo czuje się o nią zazdrosna i rywalizuje z nią, a przez takie uwagi wygrywa, bo obniża jej samoocenę, albo kocha ją tak mocno, że chce dla niej jak najlepiej, chce żeby wyglądała idealnie, pięknie. I dlatego jest tak krytyczna - tylko nie zauważa, że przez takie uwagi, dążenie do perfekcji, tez obniża jej samoocenę. Przyznaję, że moja mama jest trochę takim drugim typem- krytykanckim. Potrafi mnie zjechać, że utyłam, że nic ze sobą nie robię, ma pretensje, że czasem w nic się nie mieszczę, że inne dziewczyny są tak ładnie ubrane, a ja muszę zawsze kombinować. W momencie kiedy już miałam tego naprawdę dosyć zapytałam ją czemu ona mi to robi, czemu tak mnie rani. Ona ma na to argument, że mnie kocha i chce dla mnie jak najlepiej, chce żebym ładnie wyglądała. Zapytałam ją czy chce tego dla mnie czy dla siebie. To zakończyło raz na zawsze pewne kwestie. Owszem, lubię jej krytycyzm. Na zakupach potrafi być szczera i za to ją lubię. Potrafi mi szczerze powiedzieć, w czym wyglądam dobrze a w czym źle, bez "wazeliny". Jest tylko jeden minus tej sytuacji - kompleksy. Przez to, że dostaję od niej tak sprzeczne informacje ( jesteś gruba, jesteś ładna, jesteś gryba, jesteś ładna), nie wiem, co mam o sobie myśleć. Nie czuję się pewnie, nie czuję się atrakcyjnie. To, że przestałam się porównywać z innymi jest tylko i wyłącznie moją pracą nad sobą. ![]() Zabieram Boudoir - trwały, killerowaty, mała pojemność (30 ml). Idealne rozwiązanie ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-01-11 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zrozumiałam o co kaman, ale nie mogłam się powstrzymać, bo to tak pięknie zabrzmiało ![]()
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Pekao S.A., tym z żubrem? Jeśli tak, to ich usługę pekao24 - czyli serwis internetowy, telefoniczny i smsowy - aktywujesz podczas jednej wizyty w banku. Później pocztą przyjdą kody jednorazowe do przelewów. http://www.pekao.com.pl/pekao245.xml...2-462139-73322 Na pewno nie dostałaś kiedyś przesyłki z numerem i pinem? Wysyłali chyba każdemu. Ale u nich się płaci za przelewy robione przez internet, więc doradzam raczej mBank. Tam wszystko i za darmo. Ja dostałam ofertę założenia tam konta z polecenia i dostanę za to 50zł ![]() Osoba którą wpiszę za polecającą, jak uzbiera punktów to dostanie jakiś aparat foto czy coś innego.
![]() |
#1316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (kilkakrotnie zostałam złapana za slowa na forum i odróżniam, kiedy jest to robione złośliwie, a kiedy to jest przekomarzanie ) ... kiedyś pojawił się taki piękny wątek pod tytułem "szukam wody ...' utworzony przez chłopaka, któremu spodobał się podczas imprezy zapach i chciał się dowiedzieć, co to mogło być ... ileż było tam śmiechu z tego tytułu ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-11 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oferują. Ja zażyczyłam sobie PayPala z ING. I mam ![]()
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
Czy oprócz Avasta można ściągnąć sobie z internetu jakiegoś dobrego, darmowego, tymczasowego antywirusa?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpisując umowę musisz zaznaczyć, że chcesz kartę (ona potocznie nazywana jest "delfinkiem" bo widnieje na niej delfinek) bank oferuje szereg zabezpieczeń dla tej karty - ustalasz np. ilość i wysokość operacji miesięcznych do wykonania przy pomocy tej karty. Większość ustalasz przez internet wchodząc na swoje konto, niektóre jednak możesz ustalić jedynie dzwoniąc na mLinię (np. płatności przez internet) Cytat:
![]() Cytat:
zatem kiedy płacisz kartą bank pobiera z twojego konta złotówki, za które kupuje potrzebną ilość waluty obcej (tzn, przelicza twoje złotówki na inną walutę po kursie sprzedaży) delfinek jest rozliczany w euro więc bardzo uogólniając powiem tak, że twoje złotówki najpierw są przeliczane na euro a dopiero potem to euro na dolary i na tym przewalutowaniu zwykle się traci co nieco Cytat:
![]() z tego konta w PKO możesz przelewać pieniądze na konto w mBanku ![]() EDIT: o allekarcie nie mogę nic powiedzieć, bo jej nie mam
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-11 o 13:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.