Scent Bar VII - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-11, 00:06   #1291
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
Dot.: Scent Bar VII

Już piszę bo widzę, że się porobiło za mej niebytności :

Moje pobory zakład pracy przelewa na konto w banku xxx

W banku xxx robie sobie przelew na konto w mbanku i mam tam gotowkę ( mozna sobie wpłacić też gotówkę na swoje konto na poczcie czy w innym banku, ale to pociąga za sobą opłaty)

konto w mbanku funkcjonuje jak każde inne konto w realu (tylko można sobie np. siedzieć w nocy i płacić)

tak jak banki w realu do każdego konta dają kartę bankomatową i ta wlaśnie karta służyć może do płacenia przez internet

e-karta to karta wirtualna ,jak najbardziej do płacenia przez internet, ale płaci się za jej użytkowanie (chyba, że niedawno coś się zmieniło pod tym względem w mbanku)

niepotrzebnie pisałam o płaska/wypukła - te wyrazy zapomnijcie (sama ich nie czaję do końca )

jak coś w mbanku na koncie zostanie, to można przelać na powrot na inne konto (ale po co? - jak się wspólzakupuje na perfumach, to bardzo wygodnie jest płacic z konta internetowego)

EDIT:
widzę, że wszystkie "studentki" posnęły po moim wykładzie, albo osłupiały z wrażenia

EDIT 2:
wszystkiego tego dowiedziałam się w wątku "zakupy na strawnerrynet" od osób tam piszących , którym niniejszym dziękuję , a kartę z mbanku podpiełam pod paypal jesienią również dzięki podpowiedziom dziewczyn w tamtym wątku, gdy ubolewałam nad przelicznikami walut

Dodam tylko, że opłacalniejsze jest płacenie na truskawie przez pp niz bezpośrednio kartą mbanku - wynika to z przeliczania walut

PODKREŚLAM , że nie jestem pracownikiem mBanku , a moje wystąpienie nie ma na celu reklamowania tej instytucji , nie wiem, czy inne banki nie oferują już podobnej usługi - podejrzewam, że tak

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2009-01-11 o 08:25 Powód: literówki i buble wyrazowe
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 02:14   #1292
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:
Napisane przez BeYourself Pokaż wiadomość

A czwarty żeby miał platynową kartę kredytową.
No bo takiego 4 w 1 to nie uświadczysz.

A ja właśnie nie lubię patrzeć. No męskie tyłki jakoś mnie nie kręcą. Ale mózg - a i owszem (oczywiście w sensie hmmm... duchowym, nie żeby tak się dosłownie, fizycznie zwojami podniecać). O wiele bardziej lubię patrzeć w oczy, niż w d...

A w kwestii wyjazdu - bierz, ile się zmieści. I odlewek, i flaszek. Tako rzekłam, na podstawie doświadczenia.
a ja bardzo lubie meskie, latynosko odstajace tylki az chce sie klepnac

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Zabrałam się za robienie bloga z wypróbowanymi przepisami. Na razie dopiero początki
bede zagladac, tylko podaj adres

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
Ale dlaczego??

Moja koleżanka (i ja też od niej zmałpowałam) używa tego określenia na widok młodzieńca cudnej urody.

Zamiast "ale ciacho" (w końcu nie każdy uważa, że ciacha są fajne), mruczymy: mmm, ale pierożek" - tak że gryxiu, nie zżymaj się na to poetyckie zobrazowanie męskiej urody
u mnie "pierozek" oznacza cos zuuuupelnie innego, a ze wzgledu, ze dzieci tez tu pewnie zagladaja, to nie moge napisac

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
zdałam Międzynarodowe na 4 ćwiczenia

padam na ryjek
gratuluje

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
Ależ namachaliscie postów od mojej ostatniej tu bytności ...

Nie myślałaś o koncie w mBanku i karcie debetowej do niego ? Można płacić nią na truskawie podając numery i można też podpiąc pod paypal.

Założyłam sobie to konto właśnie po to, żeby móc płacić przez internet i trzymam na nim pieniądze na perfumy i inne "zachciewajki"(czaem przez miesiąc jest puste, a czasem trochę "mniej puste" ) - "główne " konto mam gdzie indziej

jakbyś chciała coś więcej wiedzieć pisz PW

I to jest dobra wiadomość - jak dasz namiary będę wierną po grób czytelniczką

... dlatego, że ma dwa rożki?

EDIT: Ivanno - ja wiedziałam, że tak będzie - gratuluję

.

Tak samo dziala Allekarta z BZWBK, ja ja mam tylko pieniadze normalnie w banku sie wplaca.
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 07:04   #1293
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Zabrałam się za robienie bloga z wypróbowanymi przepisami. Na razie dopiero początki
Będę chętnie śledzić.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 08:25   #1294
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Jeden z pośladkami , drugi z mózgiem , trzeci do sprzątania.

I najlepiej tacy składani, żeby można było schowac do szuflady

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Jestem w proszku. W poniedziałek wyjeżdzam na zimowe wywczasy, nie wiem co mam zabrać - tzn. mam, ale mgliste wyobrażenie, żadnych konkretów ( a ja braku konkretów u siebie i innych nie znoszę). Nie wiem też, jakie flaszki zabrać, czy brać flaszki, czy odlewki. Naprawdę urasta to do problemów rangi egzystencjalnej
Na wczasach nie będziesz tyle myślała o zapachach, weź coś ulubionego i tyle.
Ja przeważnie biorę trzy flachy, a używam jednej prawie cały czas. I potem zapach miło się kojarzy

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Też nie znoszę kart kredytowych...
Moją rozporządza mąż. I tak mi pasuje.
Mogę sobie od czasu do czasu coś zamówic, ale jednak jest mi głupio tak szalec i zachowuję dzięki temu zdrowy rozsądek

Cytat:
zdałam Międzynarodowe na 4 ćwiczenia

padam na ryjek
Gratuluję

Cytat:
Polly idziesz z kartą do bankomaty, wkładasz - pin - kwota i masz pieniążki jak w każdym
Mhm... jak ja długo się tego bałam
Ale świetna sprawa, nie trzeba stac w kolejkach

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Będę chętnie śledzić.
I ja Vesenko, bo tak cichaczem podczytuję te Twoje przepisy i myślę, że , może w końcu coś kiedyś upiekę?
W tym roku zaczęłam wykorzystywac z piekarnik do robienia obiadów, a to już sukces

Edit
Wczoraj byłam malowac dziewczynę na studniówkę, śliczna panna, piękna cera.. Malowałam ją powoli pokazując lusterko tak aby była zadowolona efektem końcowym i dobrze się czuła z tym mejkapem.

Nakładając podkład powiedziałam, że pewnie na co dzień go nie używa bo ma śliczną cerę. Zapytała się czy naprawdę tak myślę. Zdziwiłam się, że ma wątpliwości bo naprawdę miała może dwie krostki, a tak to ideał! Gdy potwierdziłam, zauważyłam jak bardzo się cieszy

Na końcu uśmiechnęła się do lusterka szeroko, widac było, że makijaż bardzo się jej podoba - wyglądała pięknie - no ale to też zasługa jej urody.
Wtedy do pokoju weszła jej mama, ta uśmiechnęta zapytała mamy "i jak" na co mama odsunęła jej nalakierowaną juz u fryzjera grzywkę i pokazała malutki strupek po krostce " to trzeba zatuszowac"

Wrr... dlaczego one to robią?

Edytowane przez Yola
Czas edycji: 2009-01-11 o 09:08 Powód: Bo mi się cos przypomniało
Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 09:04   #1295
agnyska81
Zakorzenienie

Na razie nadrobiłam tylko ostatnią stronę, ale i tak dużo ciekawostek wyczytałam
Chyba humor mi się poprawił, głupio przyznać, ale ta awanturka domowa na coś się przydała Od razu lżej się oddycha

Cytat:
niepotrzebnie pisałam o płaska/wypukła - te wyrazy zapomnijcie (sama ich nie czaję do końca )
Tak jest, Mamo z Harmonijką, hokus-pokus i już zapomniałam

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
może w końcu coś kiedyś upiekę?
W tym roku zaczęłam wykorzystywac z piekarnik do robienia obiadów, a to już sukces
Yolu, od tego już tylko krok do wypieków A na początek piernik Vesenki, póki jeszcze zima trwa. Jest dobry dla początkujących, bo nie trzeba precyzyjnie odmierzać składników ani bawić się w jakieś tam ubijanie osobno białek, a potem delikatne łączenie z resztą Ani babrać rączek (też tego nie znoszę, robię się agresywna, jak mi się coś do dłoni klei ).

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 09:36   #1296
mskladaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Będę chętnie śledzić.
Ja tez, ja tez

Vesenko,
bardzo dziekuje za podzielenie sie piernikowym przepisem
Cytat:
Piernik robi furorę na forum, mowa moda forumowa.
Bo pyszny jest i nawet mi wyszedl ( zdjecia jako dowod )
Ja dodalam bakalie, bo jeszcze mi ze swiat zostaly.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg piernik vesenki bakalie.jpg (37,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg piernik vesenki1.jpg (20,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg piernik vesenki.jpg (38,1 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez mskladaczek
Czas edycji: 2009-01-11 o 10:17
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 09:41   #1297
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neonka28 Pokaż wiadomość
co to za kolor ??
Grafitowy.
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 09:54   #1298
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość

Tak samo dziala Allekarta z BZWBK, ja ja mam tylko pieniadze normalnie w banku sie wplaca.
Cziewczyny-ja jestem tępa-wiem ale dalej nie kapuje>
Ta kartaw MBANKI I allekarta są spięte z tym kontem tzn. płacę kartą przez net i ubywa mi z konta ( tak jak płatnicza),czy
- musze najpierw przelać kase na kerte (jak debetowa) czy
-po prostu mam limit płace kartą a potem ją słacam ( jak kredytowa)?

I jakie są opłaty za całą imprezę?
Dopytuję się jak głupia ,ale mam zamiar cos takiego założyć sobie.....

Agnyska! Witaj!
mama nadzieję że wszystko już ok!

Vesenko! składam propozycję ,aby na Twoim blogu był dział dania w 10 min.- takie przydałyby mi się najbardziej tudzież dania z max 5 składników-czasem nie mogę ogarnąć większej ilości
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 10:14   #1299
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:

I to jest dobra wiadomość - jak dasz namiary będę wierną po grób czytelniczką
.
Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość

bede zagladac, tylko podaj adres
Cytat:
I ja Vesenko, bo tak cichaczem podczytuję te Twoje przepisy i myślę, że , może w końcu coś kiedyś upiekę?
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

Vesenko! składam propozycję ,aby na Twoim blogu był dział dania w 10 min.- takie przydałyby mi się najbardziej tudzież dania z max 5 składników-czasem nie mogę ogarnąć większej ilości
Na razie usiłuję poprzenosić chociaż część przepisów, które mam poupychane w różnych plikach w kompie. Wyjdzie mi na zdrowie, bo wreszcie sama będę miała wszystko w jednym miejscu Proszę wybaczyć mały chaos, który na pewno będzie tam panował na początku. Nie mam zbyt dużych doświadczeń w prowadzeniu bloga Wszystkie przepisy wypróbowane i jak na razie zawsze wychodzą

Polly, u mnie większość przepisów jest prosta, bo lubię dobre jedzenie, ale nie nie mam ambicji żeby pół życia spędzać w kuchni Jak ja sobie z nimi radzę, to Wy poradzicie sobie z zamkniętymi oczyma (oczami?-nie umiem tego prawidłowo odmienić ). Zapraszam do odwiedzin
moje przepisy

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2009-01-11 o 10:17
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 10:15   #1300
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Agnyska! Witaj!
mama nadzieję że wszystko już ok!
Polly Wygląda na to, że mamy słońce po burzy

Byłam wczoraj na urodzinach mojego chrześniaka i czułam się tam jak jakiś alien. Ja nie wiem co ze mną jest ostatnio, tak się jakoś wyobcowałam z życia, mam kiepski kontakt z większością rodziny, w ogóle jestem nie w temacie, obok i jakoś tak jak samotna wyspa. I tak wczoraj siedziałam i patrzałam jak się wszyscy z dziećmi bawili, rozmawiali, żartowali. Ech, stare kompleksy się odezwały, że jestem nudna i do niczego i nikt nie będzie chciał słuchać tego co mówię
Chyba czas wrócić do życia, wziąć się za siebie i przeciwstawić się tym głupim myślom

Stary 2009-01-11, 10:35   #1301
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Polly Wygląda na to, że mamy słońce po burzy
To super! oby to słońce świeciło jak najdłużej!

Cytat:
tak się jakoś wyobcowałam z życia, mam kiepski kontakt z większością rodziny, w ogóle jestem nie w temacie, obok i jakoś tak jak samotna wyspa. I tak wczoraj siedziałam i patrzałam jak się wszyscy z dziećmi bawili, rozmawiali, żartowali. Ech, stare kompleksy się odezwały, że jestem nudna i do niczego i nikt nie będzie chciał słuchać tego co mówię
yyy, a Ty nie jesteś przypadkiem mną?

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-01-11 o 10:37

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 10:39   #1302
ivanna
Zakorzenienie

Agnysko kochana wystawiaj pupe na lanie!!! Jakaś ty nudna? Co to za kompleksy co? Jesteś bardzo komunikatywną i cudowną dziewczyną! Ty mi się tutaj nie wydurniaj ci mówie... bo wyjde z siebie i stane obok a z dwiema Ivanna'mi nie wytrzymasz
Stary 2009-01-11, 10:47   #1303
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś bardzo komunikatywną i cudowną dziewczyną!
Jestem komunikatywna, jak mnie nie widać Znaczy się - wirtualnie.

Aaaa, coś napisałam, ale wykasowałam. Jako nastolatka byłam bardzo nieśmiała, a potem zaczęłam z tym walczyć, ale to chyba nigdy nie mija do końca

Stary 2009-01-11, 10:49   #1304
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dziewczyny!
Czy Chergui jest w serii eksportowej?
Bo na base widze w prostokątnej butelce, a na stronie Lutka nie ma...i co to jest Ephemeral Collection w której jest Borneo?

Witaj Ivanna!
Stary 2009-01-11, 11:05   #1305
ivanna
Zakorzenienie

Polly witaj...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 11:06   #1306
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Ivanno - można jakoś inaczej jeszcze wpłacać? Bo u mnie z oddziałami mBanku raczej krucho w okolicy.
Ja posiadam konto w mBanku od dobrych kilku m-cy i jestem bardzo zadowolona, jeśli np.che wybrać jakąś sumę, gdzieś gdzie nie mam pojęcia czy jest bankomat, sprawdzam na stronie mBanku.
Karty kredytowej sobie nie zakładałam, bo jak ja cos kupuję to bardzo rzadko i annmarie pomaga mi w zakupach na tru.

Mam wazne zapytanie, szukam laptopa do 2 tys.zł i nie wiem co mogłabym wybrac, potrzebny mi jest w gruncie do korzystania z internetu i pisania pracy magisterskiej.
Wazne aby miał więcej niz jedno wejście usb, jesli ktos się zna bede wdzieczna za sugerowanie jakiegoś.
No bo jestem bez kompa, korzystam u siostry,
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 11:13   #1307
ivanna
Zakorzenienie

Zuziu polecam ci Hp-ki, MSI, Acer... zależy czy chcesz duży wyświetlacz czy mały? wybór w sklepach jest duży do 2 tys... czy chciałabyś przez Allegro?
Stary 2009-01-11, 11:21   #1308
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Zuziu polecam ci Hp-ki, MSI, Acer... zależy czy chcesz duży wyświetlacz czy mały? wybór w sklepach jest duży do 2 tys... czy chciałabyś przez Allegro?
Chyba wolę w sklepie. Wyświetlacz hmm pewnie 17, po co mi większy, wiem ze cena rośnie proporcjonalnie do wielkości wyświetlacza.
Stary 2009-01-11, 11:25   #1309
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Dziewczyny!
Czy Chergui jest w serii eksportowej?
Bo na base widze w prostokątnej butelce, a na stronie Lutka nie ma...i co to jest Ephemeral Collection w której jest Borneo?

Witaj Ivanna!
Chergui jest już w wersji eksportowej, tak więc pewnie niedługo trafi i do naszych polskich sklepów (o ile już nie trafił)

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 11:34   #1310
Zuziunia
BAN stały

a co myslicie o siemensach np. ten http://www.allegro.pl/item524161154_...vb_xp_pro.html
Stary 2009-01-11, 11:38   #1311
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Tak jest, Mamo z Harmonijką, hokus-pokus i już zapomniałam
chodziło mi o niezawracanie sobie głowy(w tym znaczeniu użyłam słowa zapomnijcie) terminami karta płaska/ karta wypukła,a nie znaczeniem wyrazów płaska /wypukła

(edit :dość wolno piszę i często, jak chcę szybko odpowiedzieć stosuję skróty myślowe - jak się czyta całą rozmowę, to wiadomo o co chodzi (mam taką nadzieję ) natomiast wyrwane z kontekstu rzeczywiście jest nie teges)

Cytat:
Napisane przez mskladaczek Pokaż wiadomość
Bo pyszny jest i nawet mi wyszedl ( zdjecia jako dowod )
Ja dodalam bakalie, bo jeszcze mi ze swiat zostaly.
bardzo smaczny - potwierdzam
..a ja głupia bałam sie dodać bakalii, bo sądziłam, że opadną na dno podczas pieczenia i się poprzypalają

Cytat:
..a chcesz, zeby Ci tłumaczyć?

pytanie zasadnicze : czy masz konto bankowe?

Cytat:

Cytat:
yyy, a Ty nie jesteś przypadkiem mną?
na pewno nie - ona jest mną

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2009-01-11 o 12:36
Stary 2009-01-11, 11:49   #1312
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Ta kartaw MBANKI I allekarta są spięte z tym kontem tzn. płacę kartą przez net i ubywa mi z konta ( tak jak płatnicza),czy

Dopytuję się jak głupia ,ale mam zamiar cos takiego założyć sobie.....

Big Mama !
głównie to mnie interesuje i poza tym:
- co to znaczy ze jest rozliczana w euro?
- o podpiecei do paypal nawet nie pytam
- czy można płacic np w dolarach i jak sie to odbywa
- ile to kosztuje wszystko

konto mam, ale takie w pko sa bez dostepu przez net i bardzo mnie to boli ostatnio...
Stary 2009-01-11, 11:54   #1313
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Na wczasach nie będziesz tyle myślała o zapachach, weź coś ulubionego i tyle.
Ja przeważnie biorę trzy flachy, a używam jednej prawie cały czas. I potem zapach miło się kojarzy

Doszłam do wniosku, że zabiorę Boudoir - trwały, mała butelka 30ml, nie trzeba się co chiwlę zlewać, bo na mnie wytrzymuje ponad 24 h. Ideał na podróź

Edit
Wczoraj byłam malowac dziewczynę na studniówkę, śliczna panna, piękna cera.. Malowałam ją powoli pokazując lusterko tak aby była zadowolona efektem końcowym i dobrze się czuła z tym mejkapem.

Nakładając podkład powiedziałam, że pewnie na co dzień go nie używa bo ma śliczną cerę. Zapytała się czy naprawdę tak myślę. Zdziwiłam się, że ma wątpliwości bo naprawdę miała może dwie krostki, a tak to ideał! Gdy potwierdziłam, zauważyłam jak bardzo się cieszy

Na końcu uśmiechnęła się do lusterka szeroko, widac było, że makijaż bardzo się jej podoba - wyglądała pięknie - no ale to też zasługa jej urody.
Wtedy do pokoju weszła jej mama, ta uśmiechnęta zapytała mamy "i jak" na co mama odsunęła jej nalakierowaną juz u fryzjera grzywkę i pokazała malutki strupek po krostce " to trzeba zatuszowac"

Wrr... dlaczego one to robią?

J
ak dla mnie wytłumaczenia są dwa: Albo czuje się o nią zazdrosna i rywalizuje z nią, a przez takie uwagi wygrywa, bo obniża jej samoocenę, albo kocha ją tak mocno, że chce dla niej jak najlepiej, chce żeby wyglądała idealnie, pięknie. I dlatego jest tak krytyczna - tylko nie zauważa, że przez takie uwagi, dążenie do perfekcji, tez obniża jej samoocenę. Przyznaję, że moja mama jest trochę takim drugim typem- krytykanckim. Potrafi mnie zjechać, że utyłam, że nic ze sobą nie robię, ma pretensje, że czasem w nic się nie mieszczę, że inne dziewczyny są tak ładnie ubrane, a ja muszę zawsze kombinować. W momencie kiedy już miałam tego naprawdę dosyć zapytałam ją czemu ona mi to robi, czemu tak mnie rani. Ona ma na to argument, że mnie kocha i chce dla mnie jak najlepiej, chce żebym ładnie wyglądała. Zapytałam ją czy chce tego dla mnie czy dla siebie. To zakończyło raz na zawsze pewne kwestie. Owszem, lubię jej krytycyzm. Na zakupach potrafi być szczera i za to ją lubię. Potrafi mi szczerze powiedzieć, w czym wyglądam dobrze a w czym źle, bez "wazeliny". Jest tylko jeden minus tej sytuacji - kompleksy. Przez to, że dostaję od niej tak sprzeczne informacje ( jesteś gruba, jesteś ładna, jesteś gryba, jesteś ładna), nie wiem, co mam o sobie myśleć. Nie czuję się pewnie, nie czuję się atrakcyjnie. To, że przestałam się porównywać z innymi jest tylko i wyłącznie moją pracą nad sobą.

Zabieram Boudoir - trwały, killerowaty, mała pojemność (30 ml). Idealne rozwiązanie

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-01-11 o 11:56
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 11:55   #1314
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
chodziło mi o niezawracanie sobie głowy(w tym znaczeniu użyłam słowa zapomnijcie) terminami karta płaska/ karta wypukła,a nie znaczeniem wyrazów płaska /wypukła
Mamuniu, za kogo Ty mnie masz
Ja zrozumiałam o co kaman, ale nie mogłam się powstrzymać, bo to tak pięknie zabrzmiało

Stary 2009-01-11, 12:01   #1315
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Big Mama !
głównie to mnie interesuje i poza tym:
- o podpiecei do paypal nawet nie pytam

konto mam, ale takie w pko sa bez dostepu przez net i bardzo mnie to boli ostatnio...

W Pekao S.A., tym z żubrem?
Jeśli tak, to ich usługę pekao24 - czyli serwis internetowy, telefoniczny i smsowy - aktywujesz podczas jednej wizyty w banku. Później pocztą przyjdą kody jednorazowe do przelewów.
http://www.pekao.com.pl/pekao245.xml...2-462139-73322
Na pewno nie dostałaś kiedyś przesyłki z numerem i pinem? Wysyłali chyba każdemu.
Ale u nich się płaci za przelewy robione przez internet, więc doradzam raczej mBank. Tam wszystko i za darmo.
Ja dostałam ofertę założenia tam konta z polecenia i dostanę za to 50zł
Osoba którą wpiszę za polecającą, jak uzbiera punktów to dostanie jakiś aparat foto czy coś innego.
Stary 2009-01-11, 12:16   #1316
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
Mamuniu, za kogo Ty mnie masz
Ja zrozumiałam o co kaman, ale nie mogłam się powstrzymać, bo to tak pięknie zabrzmiało
.. absolutnie nie odebrałam Twojej wypowiedzi jako złośliwości

(kilkakrotnie zostałam złapana za slowa na forum i odróżniam, kiedy jest to robione złośliwie, a kiedy to jest przekomarzanie )

... kiedyś pojawił się taki piękny wątek pod tytułem "szukam wody ...' utworzony przez chłopaka, któremu spodobał się podczas imprezy zapach i chciał się dowiedzieć, co to mogło być ... ileż było tam śmiechu z tego tytułu

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2009-01-11 o 12:34
Stary 2009-01-11, 12:46   #1317
KomEwa
Rozeznanie

Cytat:
Już piszę bo widzę, że się porobiło za mej niebytności :

Moje pobory zakład pracy przelewa na konto w banku xxx

W banku xxx robie sobie przelew na konto w mbanku i mam tam gotowkę ( mozna sobie wpłacić też gotówkę na swoje konto na poczcie czy w innym banku, ale to pociąga za sobą opłaty)

konto w mbanku funkcjonuje jak każde inne konto w realu (tylko można sobie np. siedzieć w nocy i płacić)

tak jak banki w realu do każdego konta dają kartę bankomatową i ta wlaśnie karta służyć może do płacenia przez internet

e-karta to karta wirtualna ,jak najbardziej do płacenia przez internet, ale płaci się za jej użytkowanie (chyba, że niedawno coś się zmieniło pod tym względem w mbanku)

jak coś w mbanku na koncie zostanie, to można przelać na powrot na inne konto (ale po co? - jak się wspólzakupuje na perfumach, to bardzo wygodnie jest płacic z konta internetowego)

EDIT:
widzę, że wszystkie "studentki" posnęły po moim wykładzie, albo osłupiały z wrażenia

EDIT 2:
wszystkiego tego dowiedziałam się w wątku "zakupy na strawnerrynet" od osób tam piszących , którym niniejszym dziękuję , a kartę z mbanku podpiełam pod paypal jesienią również dzięki podpowiedziom dziewczyn w tamtym wątku, gdy ubolewałam nad przelicznikami walut

Dodam tylko, że opłacalniejsze jest płacenie na truskawie przez pp niz bezpośrednio kartą mbanku - wynika to z przeliczania walut

PODKREŚLAM , że nie jestem pracownikiem mBanku , a moje wystąpienie nie ma na celu reklamowania tej instytucji , nie wiem, czy inne banki nie oferują już podobnej usługi - podejrzewam, że tak

Oferują. Ja zażyczyłam sobie PayPala z ING. I mam
KomEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:04   #1318
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Czy oprócz Avasta można ściągnąć sobie z internetu jakiegoś dobrego, darmowego, tymczasowego antywirusa?

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:29   #1319
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
karta, którą dostaniesz jest kartą powiązaną z kontem - masz na niej tyle pieniędzy, ile na koncie
podpisując umowę musisz zaznaczyć, że chcesz kartę (ona potocznie nazywana jest "delfinkiem" bo widnieje na niej delfinek)
bank oferuje szereg zabezpieczeń dla tej karty - ustalasz np. ilość i wysokość operacji miesięcznych do wykonania przy pomocy tej karty. Większość ustalasz przez internet wchodząc na swoje konto, niektóre jednak możesz ustalić jedynie dzwoniąc na mLinię (np. płatności przez internet)

Cytat:
cały urok posiadania konta i "delfinka" polega na tym, że jest bezpłatny

Cytat:
konto masz w złotówkach ale za granicą płacisz w innych walutach

zatem kiedy płacisz kartą bank pobiera z twojego konta złotówki, za które kupuje potrzebną ilość waluty obcej (tzn, przelicza twoje złotówki na inną walutę po kursie sprzedaży)

delfinek jest rozliczany w euro więc bardzo uogólniając powiem tak, że twoje złotówki najpierw są przeliczane na euro a dopiero potem to euro na dolary i na tym przewalutowaniu zwykle się traci co nieco

Cytat:
... i bardzo dobrze (że masz konto, a nie że boli )

z tego konta w PKO możesz przelewać pieniądze na konto w mBanku

EDIT: o allekarcie nie mogę nic powiedzieć, bo jej nie mam

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2009-01-11 o 13:44
Stary 2009-01-11, 13:32   #1320
Kagan
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Cytat:
Czy oprócz Avasta można ściągnąć sobie z internetu jakiegoś dobrego, darmowego, tymczasowego antywirusa?
Można Madziu Nod 32. Napiszę Ci coś na PW.
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości