|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Tydzien temu przeszlam na 2F. Na 1 schudlam 4,5kg. I kurcze przez ten tydzien mimo tego ze az tak bardzo znowu nie grzesze, dodalam tylko wowoce i to neicodziennie i ciemne pieczywo tez niecodziennie, waga podskoczyla mi o kg i ani drgnie................. Troche mi mina rzednie.... Wy tez tak mialyscie?
|
#1292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, same kanapki w ilościach hurtowych i słodkości tu widzę - co z tego, że SBnie dziwi mnie to, że ciągle byś coś wrzucała na ruszt... tak jak już pisałam - dla mnie to ewidentnie jest ciąg węglowy Cytat:
u nas już od 7 wesoło
|
||
|
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam pomysłu na śniadanie, pewnie znów się skończy na zawijaskach ![]() A, no i ponawiam pytanie w kwestii chleba maślankowego - czy wychodzi Wam taki trochę wilgotny w środku? Na pewno piekłam tyle, ile trzeba |
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak chlebki pełnoziarniste czasami bywają takie jakby gliniaste, ale tylko trochę też muszę coś wymyślić na śniadanie, na razie jestem po wiadrze latte i earl greya |
|
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Wróciłam wczoraj do domu i po tych Waszych postach o gotowaniu wzięła mnie taka ochota na cudotwórstwa kuchenne, że sięgnęłam na wątek przepisowy i zrobiłam kieszonki z cycków ze szpinakiem no to czas na wyprówanie innych przepisów, ale tak się rozpędziłam z tymi kieszonkami, że mam i dziś na obiad i TŻta nakarmiłam i jeszcze na jutro nam starczy ![]() Po namiętnym pichceniu, jak dobra pani domu spakowałam zabawki i pobiegłam na basen myślałam, że się podtopię z tym piersiakiem spożytym, ale w sumie od spożycia do pływania minęła godzinka a po basenie to wogóle zapomniałam, że cokolwiek zjadłam
|
#1296 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wczoraj na obiad zrobiłam filety z kuraka w panierce z orzechów włoskich i sezamu . Palce lizać
. Nawet TŻ powiedział, że on też takie chce na obiad, choć raczej nie jest fanem moich dziwactw kulinarnych |
|
|
|
#1297 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj telika połamało, bo przemarzł w pracy ![]() wiec w domku siup pod kocyk i zadnych cwiczonek ani gotowania, ale o 21 stwierdziłam ze na poprawę humoru upieke muffinki (moj pierwszy raz) tztowi zrobiłam czekoladowe z nutteloa(baaardzo nie SB) a sobie wisniowo migdałowe i za kilka minutek je wypróbuje nie ma jak domowa aromoterapia
|
|
#1298 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
a ja wczoraj zgrzeszyłam i zjadłam kawałek szarlotki koleżanka z pracy robiła pożegnanie i te ciacho normalnie wołało mnie po imieniu... no ale dzisiaj obiecuje ze bede już grzeczna.za to wieczorkiem zrobilam sobie istna rozkosz dla zmysłów. najpierw peeling ciała (o zapachu grapefruita), potem żel o za[pachu kawy z mlekiem a na koniec balsam do ciała o zapachu czekolady
|
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
Jestem i ja
Dzis w domu, bo tz ma dniowke Dzis postanowil pomoc mi w sprzataniu - efekt - zapchany odkurzacz i rura papierowymi reczniczkami i jego - Mamo przepraszam, nie wiem, skad taki pomysl wpadl mi do glowy... Podloga w kuchni mi plywa, bo on szoruje swoj popisany stolik w pokoju i stwierdzil, ze woda da rade... Ot szalone poranne pomysly trzylatka. Musze mu jakies atrakcje zaraz wymyslec. Maly na szcescie spi, wiec jeden szaleje...Witam nowe plazowiczki i powodzenia ![]() Djana idz do lekarza, lepiej sie teraz przypilnowac, jak czujesz, ze cos jest nie tak. Dzonksik czesto tak jest na poczatku II fazy Ilona babcie dzis glowa nie boli??? ![]() Madziaa te chleby wychodza takie gliniaste, wiec i wilgotne w srodku Ja dzis na sniadanko omlet z serem posmarowany pasta pomidorowa i ostatnia muffinke zjadlam na szczescie. Na II sn chyba zrobie pieczone jablka faszerowne twarogiem, a na obiad czeka pstrag![]() Przyjrzalam sie dzis sobie krytycznym okiem i stwierdzilam, ze nie jest zle... Potrzeba tylko jeszcze pocwiczyc - chodzi o nogi przede wszystkim... I jak uda mi sie zrzucic z 2 kg, to boczki znikna, choc da sie przezyc Mam nadzieje, ze wiosna bedzie latwiej schudnac Nie chce popadac w paranoje wagowa...
|
|
#1300 |
|
Rozeznanie
|
witam sie i ja
![]() Effa moja Emilka tez zostala dzisiaj w domku bo jakos sie nie wyrobilam a ze TZ ma na II zmiane to bez sensu byloby ja zawozic na 2-3 godzinki jak i tak malutko dzieci i grupy laczone... a to co sie u Ciebie dzisiaj rano dzialo to doskonale jestem sobie w stanie zrozumiec bo moja Emila tez ma takie czasami szalone pomysly a najczesciej jak chce mi pomagac Majka tez juz jej powoli wtoruje ![]() ja rowniez witam wszystkie nowe plazowiczki!!!! musze sie II rzeczami pochwalic ![]() otoz I to ze kryzys weglowodanowy minal i jestem taaaaaka z siebie dumna ze wytrzymam na I te zalozone 3 tygodnie!!! ![]() a druga rzecz to to ze ubralam dzisiaj do pracy marynarke sprzed 4-5 lat wiec do zrzucenia zostaly mi jeszcze z 2-3 lata ![]() dzisiaj jadlospis marniutki wiem ale przyszla wczoraj znajoma i zasiedziala sie do 23 i nawet nie mialam jak sobie zarelka przygotowac na dzisiaj i nawet kolacji wczoraj nie zjadlam i sie obylo na 3 posilkach nie krzyczcie prosze...dzisiaj: P: 2 trojkaciki topione 17% tluszczu S: wiesniak + lyzeczka slonecznika + lyzeczka pestek dyni + pol ogorka surowego IIS: 2 babeczki warzywne na obiad nie mam pojecia ale chyba zrobie cycka w curry z papryka i do tego pekinke a na kolacje jakiegos omleta ![]() jak bede w stanie zjesc cos po aero nie dam rade ![]() no to uciekam do pracy a wszystkim plazowiczkom zycze milego dzionka ![]() co dla niektorych juz za 4-5 godzinki weekend
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
effa, a jakoś nie, wyobraź sobie
![]() u mnie też "pomagają" jak mogą ![]() ![]() na śniadanko były kanapki z chleba żytniego i owsianego posmarowanego majonezem z avocado, z camembertem, łososiem wędzonym i papryką dalej muszę zrobić przegląd lodówkiAgee, ależ mają świetny kolorek włosów ![]() to w końcu ile masz tego przychówku??? Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-30 o 11:20 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Ja z taka niewyrazna minka waga ani drgnie popierwszej fazie zrobilo sie tak +0,5/1 i caly czas sie z takim wahaniem utrzymuje (mam wge z dokladnoscia do 0,5)Oczywiscie pierwsza mysl jaka mialam to ze trzeba bardziej drastyczna diete... ale pomyslalam ze glupia jestem, ze czasu trzeba, ze jeszcze grzecznie w kaciku poczekam i moze SB i odemnie te kg w koncu zabierze ![]() śn- dzis na sniadanie(prawie o 11).... malutka miseczka fasolki i 2 male kromki piernika i mleko z kawa przek - potem pewnie 10 midalow o - smazona rybka z fasolka szparagowa labo kapusta duszona... ide pichic (mialo byc: fasola na obiad.... mam ochote na cos...moze jakies dobre dodatki(warzywka) beda w bistro kolo pracy...) przek - maly jourt z nasionkami k - wiesniak... malo warzyw, bardzo malo.... jakos mi sie nie chce, jestem zrezygnowana ![]() ide glowe myc... i chyba jakims drinkiem dzis dzien zakoncze bo mamy znajomego odwiedzic
Jestem idealna wszak kula to kształt doskonały ![]() Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-01-30 o 11:40 Powód: przemyslalam sprawe w lazience i... |
|
|
|
#1303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() stety/niestety 2 bo 1 i 3 ciaze poronilam no ale jakby nie bylo cos tam podtywalam i nie chcialo sie gubic a ze ja jestem z tych co smutek,zale i stres zajadaja to tym bardziej... |
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale panny super
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Rozeznanie
|
podwojnie dziekuje
|
|
|
|
#1306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moje wczorajsze menu *owsianka z połową gruszki i orzechami woskimi *jajo na twarto 100gr twarozku ze szcypiorkiem *sałatka grecka +kilka plastrów pieczonego cycka inyka z majonezem+sok pomidorowy *jog. nat+łyzka słonecznika,plaster sera rokpol,2kostki det. czekolady ![]() *pół kostki twarogu z2 łyzkami jog. nat ze szcypiorem agee dopiero przeczytałam, bardzo mi przykro.tule
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-01-30 o 13:46 |
|
|
|
|
#1307 |
|
Raczkowanie
|
No to spowiedź na dziś i zajmę się pracą
![]() Ś: zawijaski sztuk dwa P: serek wiejski (od rana nie miałam apetytu) O: wspomniany wyżej kurczak ze szpinakiem i 2 pomidorki P: zawijaski? (ale to już w domu) K: omlet (nie wiem jeszcze z czym) No i wychodzę dziś z dziewczynami na babski wieczór w klubie, więc pewnie zgrzeszę alko ale nie mogę zaszaleć, bo jak ja jutro stanę przed moimi studentami??
|
#1308 |
|
Rozeznanie
|
Śniadanie: owsianka, mleko 0%
Przekąska: pistacje+ trochę sałatki greckiej Obiad: warzywka orientalne, trochę mięsa z porami z wczoraj +kakao
|
|
|
|
#1309 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nie na diecie, ale jest mnie 59kg
Właśnie zrobiłam obiadek z przepisów z serwisu ikonka o SB (piersi z kurczaka z sezamem i przecierem pomidorowym) A na śniadanko jajecznica z szyneczką z warzywami, szczypiorkiem i cebulką. Na razie wyrabiam sobie nawyk, żeby od poniedziałku było łatwiej |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jutro staje na wage juz nie moge sie doczekac, mam tylko nadzieje ze chociaz 1 kg spadnie super by bylo no i tez powoli przygotowuje sie do SB
|
|
|
#1311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ninaad a jak zrobiłaś te panierkę? nie odpadała Ci? błagam, powiedz, bo mi zawsze odpada (niby dotąd z siemieniem próbowałam, ale sezam też mam...)na 1 fazie nie można owsianki!
|
|
#1312 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a powiedz ile to "troche" i na ktorej fazie jestes bo owsianka zdezorientowala mnie Cytat:
no widzisz nasza dieta działa juz przed jej zastosowaniem
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-01-30 o 14:15 |
|||
|
|
|
#1313 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
I Tobie i Telikowi tez polecam![]() Cytat:
![]() A ja jestem objedzona jak mops. Zrobilam jabluszka nadziewane twarogiem - i mam bialko i wegle - mniejszy grzech A na obiad pstrag z czosnkiem, tymiankiem i lyzka koncentratu do tego fasolka szparagowa w pomidorach zapiekana z serem![]() Takiego dobrego jedzenia bylo mi potrzeba
|
|
|
#1314 |
|
Rozeznanie
|
jestem na 1 fazie
poprawiłam się przez Was
|
|
|
|
#1315 |
|
Wtajemniczenie
|
effa no nieziemskie to twoje jedzonko
a rybke w piekarniku piekłas czy jak? bo telik głupi głupek jest ![]() a tortille robilas? Idac Twoim sladem stwierdziłam ze sałatki noszone do pracy bokiem mi wychodzą, warzywa bezsmakowe, i dzis do pracy przyniosłam makaron (pełnoziarnisty) z rukolą szuszonymi pomidorami i choc to wciaz salatka to inna taka a o przestoju wagowym tez dzis myslałam ze to wszystko wina pory roku
|
#1316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Polecam ![]() U mnie chlopaki zazyczyli sobie iscie weekendowe jedzenie - na sobote spagetti (makaron przez ostatnie trzy miesiace jadlam raz, wiec z checia zjem), a na niedziele pizze Tez wlasnie mysle o urozmaiceniu tego jedzenia pracowego A tej pory roku sie trzymajmy, to nie padniemy
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
u, ściągnęlam do chaty, zrobiłam na szybko obiadek i wciągnęłam, teraz odpoczywam
![]() ś: 2 kanapki z camembertem, łososiem i papryką IIś: wieśniak posypany wiórkami - już nie pamiętam kiedy jadłam, mandarynka w trakcie przygotowywania obiadu 2 chruściki o: makaron i polędwiczki w sosie śliwkowym, mniam Suzi, ile to jest "trochę" mięsa ![]() ![]() u mnie też postój, przynajmniej nie tyję, cóż cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości, ciekawe jak to będzie w Zakopcu, aż się boję ![]() byłam dziś w Douglas na makijażu Shiseido, załamka - na Polskę mają tylko dwie linie kolorystyczne i to niepełne, a jest 4 tych najjaśniejszych oczywiście brak |
|
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
Mam zgryza, bo wieczorem będę miała gości, takich bardzo dobrych znajomych, co to mówią " Nie, nic absolutnie nie przygotowuj
"No i myśłałam sobie o sałatce z paluszków krabowych i awokado, z przepisowego. Dacie jakiś pomysł? W ogóle to po pracy głowa mnie boli jak nie wiem
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
dziwczyny a jaki jecie majonez? bo ten light, albo super light jak dla mnie jest fuuuuuj, a czasem przydalaby sie łyżka do sałatki
|
|
|
|
#1320 |
|
Przyczajenie
|
Muszę przyznać, że już po pierwszym dniu nie czułam się tak napompowana jak zwykle. Teraz patrzę na swój brzuch i nie muszę go już tak wciągać jak kiedyś, bo widocznie zrobił się bardziej płaski. Przede mną jeszcze kolacja, ale to zrobię sobie brokuły, które zostały jeszcze z obiadu do tego rybka i może kakao
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

, paru lyzek jogurtu i czosnku

, same kanapki w ilościach hurtowych i słodkości tu widzę
myślałam, że się podtopię z tym piersiakiem spożytym, ale w sumie od spożycia do pływania minęła godzinka a po basenie to wogóle zapomniałam, że cokolwiek zjadłam
. Nawet TŻ powiedział, że on też takie chce na obiad, choć raczej nie jest fanem moich dziwactw kulinarnych

koleżanka z pracy robiła pożegnanie i te ciacho normalnie wołało mnie po imieniu...
Dzis w domu, bo tz ma dniowke
muszę zrobić przegląd lodówki
waga ani drgnie 
wszak kula to kształt doskonały