|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
Maggie1983, znalazłam ciekawy bukiet z perłami, może dla kogoś też będzie inspiracją. No i te moje kochane piwonie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Wtajemniczenie
|
Justyna3333, mi też chyba najbardziej te 3 się podobają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prosze.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Wtajemniczenie
|
Justyna333 moim zdaniem 3
![]() |
#1297 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, czy któras z Was ma jakieś fajne butkiety w kolorze ciemny bordo. Chciałam mieć bordowe kalie, a teraz to już sama nie wiem.... Może zaproponujecie mi jakies inne bordowe kwiatki. Myślalam że moze frezje , ale nie wiem, czy są w odcieniu ciemno-bordowym. Zapomniałam dodać - róże wykluczam! Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2009-03-23 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Wtajemniczenie
|
Ja znalazłam dwa bardzo ładne, ale z czerwonych róż jednak każdy bukiet można zrobić z różnych kolorów ja najprawdopodobniej będę miała ten pierwszy, ale z różowych i białych róż.
![]() |
#1300 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi proszę jak jest z załatwianiem spraw w kościele? Dzisiaj idziemy do USC po zaświadczenie. Do kościoła zanosimy właśnie to zaświadczenie, akty chrztu i odbyte nauki. Od razu się coś płaci? I wtedy to są właśnie zapowiedzi? Protokół kiedy się spisuje? Też od razu? Przyznam, że kompletnie nie wiem jak to po kolei wygląda.
Napiszcie ile płaciłyście w kościele, bo nie wiem na ile się przygotować. Przystrojenie kościoła uzgadniam z księdzem? Czy z siostrą? I jak mogę się kosztami podzielić z innymi parami skoro nie mam jak się z nimi skontaktować, żeby coś ustalić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
soofka u nas żeby spisać protokół musisz mieć już kartkę z zapowiedzi. Więc nie wiem. U nas ksiądz o takich rzeczach mówi - może zadzwon do kjancelarii?
Co do podziału kosztów, to albo ksiadz okresli kwotę już podzieloną przez wszytskich, jeśli nie to nie wiem, możesz porpsic o numery telefonów do innych od księdza. A płąci się różnie, co łąska albo wg cennika. Aha, możesz zapytać się księdza, czy przystraja je siostra zakonna, kościelny, czy dopstaja już wszytsko gotowe z kwiaciarni. Generalnie, jeśli jest kilika par, to kwiaty sa standardowe, i stoją zawsze w tym samym miejscu więc nie ma co tu ustalać chyba. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-03-23 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zadomowienie
|
soofka
moi znajomi zostawili swój numer telefonu u księdza z prośbą żeby podał parom przed i po nich - i w ten sposób podzielili się kosztami z nimi. ja myśle zrobić podobnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez anuulaa Czas edycji: 2009-03-23 o 14:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w Krakowie wyglada to tak w większosci kosciołów . 1) Ze jak idziesz z dokumentami z USC , Naukami , aktem chrztu itp to spisujesz protokół . 2) jak spiszesz protokół to wtedy od razu ksiadz daje kartki do spowiedzi ( i tu znowu kwestia ze trzeba ksiedza u nas uprzedzic ze np mieszka sie razem w celu dowiedzenia sie czy obowiazuje cie 1 czy 2 spowiedzi ) i wtedy tez ksiadz daje ci kartke na zapowiedzi jesli slub jest w twojej prafi to dostaje tylko tz on musi je zaniesc do swojej parafi a w twojej ksiadz sam to załatwia i za zapowiedzi sie płaci ale nie wiem ile powinno byc co łaska . 3) na kilka dni przed slubem znowu sie spotykasz z ksiedzem zeby tz lub oboje donosicie mu ze zapowiedzi byly wystawione , i ustalacie juz konkrety samego slubu ceremoni . 4) co do dekoracji itp to mozna juz przy spisaniu protokolu ksiedza zapytac o koszty , podac swoje pomysly . Zebyscie wiedzieli czy macie z np z kims skladac na wystroj kosciola czy np nikt nie ma slubu i mozecie swoja dekortacje przedstawic - to juz zalezy ile par ma slub itp
![]() |
#1305 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() co się stało? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
tylko ze to po angielsku byla ta bajka
![]() ale jak tylko bede u nich to sprawdze ![]() Cytat:
![]() a jesli zdecydujesz sie na krotkie to te 4 maja najladniejsza zapiecie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Muszę powoli porządkować moją garderobę do przeprowadzki do tz. Fakt, że to dopiero w sierpniu, ale pewnie później nie będzie czasu. Mam pełno ciuchów w których nie chodzę, więc muszę się ich pozbyć.
![]() |
#1308 |
Wtajemniczenie
|
stokrotka24 widze, że przeprowadzasz się po ślubie do Twojego TŻ, a u mnie jest na odwrót to mój TŻ po ślubie przeprowadza się do mnie, bo u niego nie ma miejsca ma dwóch braci i 3 pokojowe mieszkanie.
![]() |
#1309 |
Wtajemniczenie
|
kurcze a ja musze iść w tym tygodniu na przymiarkę a jeszcze nawet butów nie mam i tego stanika, kurcze może pójde jutro
ale mi się tak nie chce
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny,
Dawno mnie tutaj nie pisalam, ale straram sie czytac na biezaco watek ![]() 1. Zamówiłam dekoracje kosciola w zał.fotki, koszt takiej dekoracji ok. 300zl-myslalam,ze bedzie drozej. 2. Razem z mama bedziemy dekorowac sale, pocztakowo myslalm o pokrowcach na krzesla, ale w efekcie beda tylko duze wstazki z organzy, ktore juz zamowilam, mam tez zamowione serwetki, winiety, etykiety na alkohol, balony itp. 3. Zamowilam balon strzelajacy-widze, ze na allegro sa takie za 40zl, ale do samodzielnego zrobienia, ja wole troche dolozyc i zeby firma mi go zalozyla na sali, bo te balony są na prąd. 4. Kupilam sobie buty weselne i bielizne. 5. Podpislismy protokol i juz w mojej prarfi wisza zapowiedzi. 6. Zamowilismy obraczki u złotnika (w zalaczniku), wybralismy z katalogu z apartu, z tym, ze w aparcie jedna ok 1500, a my za dwie zaplacilismy 1700. Zostało nam jeszcze: garnitur-byly juz 3 podejscia ![]() W tym tygodniu jedziemy do USC, czy trzeba miec aktulany akt urodzenia?, bo ja mam taki z 3 lat. A teraz jestem w trakcie wyboru sukienki na poprawiny i mam o to takie typy: http://www.allegro.pl/item586103996_..._sliwkowa.html http://www.allegro.pl/item589409887_...rozmiar_m.html http://www.allegro.pl/item586926899_...ieska_hit.html http://www.allegro.pl/item574231464_..._fiolet_m.html http://www.allegro.pl/item580293523_..._new_2008.html http://www.allegro.pl/item580293538_..._na_miare.html Pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1312 |
Wtajemniczenie
|
U mojego na 3 pokojach razem z nim teraz mieszka 6 osób, bo oprócz jego braci mieskza też z nimi córeczka jego starszego brata, także nie ma możliwości. Zresztą mój TŻ powiedział, że nawetj jakby miał miejsce wolałby mieszkać u mnie, ale oczywiście w między czasie będziemy szukać sovie mieszkania, bo nie ma to jak na swoim.
![]() |
#1313 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne, 198
![]() |
#1315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
to tak, jak my
![]() ![]()
Relax... it's coffee time ![]() Nie dyskutuj z głupcem... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem... pokona doświadczeniem ![]() Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2009-03-23 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze to ja też w takim razie musze pomysleć o sukience na poprawiny no i butki
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zadomowienie
|
dziewczyny w koncu ruszyło się coś z naszym ślubem.Byliśmy w USC po zaświadczenie stwierdzające brak okoliczności wyłączający zawarcie małżeństwa.Zapłaciliśmy za nie 84zł w kasie urzędu miasta
#1320 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale miałam przed chwilą przeżycie. Siadam do kompa i jakoś tak zerkłam na parapet a tam śliczny biały gołąb siedzi. Siedzi sobie i patrzy na mnie. Zwołałam szybko całą rodzinę, a on dalej siedział. Mama chciała otworzyć okno i zobaczyć czy nic mu nie jest, to odfrunął na okno w kuchni i siedzi tam cały czas. Mam nadzieję, ze będzie dobrym symbolem, jak mówią miłości i wierności. Mimo, że w takie rzeczy nie wieżę, to jakoś tak mi się dziwnie zrobiło...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.