![]() |
#1291 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA
HAHA chcialoby sie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaa zreszta i tak nie lubie alkoholu, wiec moze byc i soczek... leleth, super, ze Oli chorobsko juz mija ![]() Moj profil odwiedzili 1100 razy - to co ja mam myslec? ![]()
![]() |
![]() |
#1293 |
Zadomowienie
|
Nie 'moze byc' tylko musi
![]() Za 36 minut ide do domciu do Julinki, zobacze sobie jak tupta (mam nadzieje). ![]() Znacie moze Michael'a Buble? Jade na koncert w piatek... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
Wtajemniczenie
|
A niech Ci bedzie
![]() ![]() Znam ![]() ![]()
![]() |
#1295 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki jestem juz z powrotem.
Niestety to byl okropny weekend dla mnie. W czwartek pojechalismy odwiedzic tesciow i mielismy zostac na weekend. Pokupowac meble dla dzidzi przy okazji. W piatek wyladowalam w szpitalu z okropnym bolem nerki, a na dodatek dostalam skurczy przedporodowych. Do smiechu mi nie bylo, ale dali mi zastrzyk i powstrzymali te skurcze. Natomiast bol nerki sie pogarszal. Podejrzewali, ze mam tam jakis kamien. Trzeba bylo czekac do rana na usg. I to byla najgorsza noc i najwiekszy bol w moim zyciu. Spalam lacznie moze 30 minut, caly czas wrzeszczalam z bolu i plakalam. Rano usg - nie wykazalo zadnego kamienia, wiec mysleli, ze to moze infekcja nerki. Ale mocz bez zadnych zmian, wiec troche bledne kolo. Dostalam antybiotyk. Do dzis w sumie nie wiadomo, czy to byl kamien, czy infekcja. Podejrzewaja, ze w momencie usg kamien juz wydalil sie nizej i dlatego nie byl widoczny na sonogramie. Najwazniejsze, ze zaczelam czuc sie lepiej od niedzieli. Dzis dopiero wrocilismy do siebie do domku...Jakbyscie mogly sobie wyobrazic najgorszy bol zeba - to te bole, co odczuwalam w nerce byly nie przesadzajac 10 razy mocniejsze...A i tak bylam caly czas na tylenol...Koszmar, jakiego nikomu nie zycze. Mam nadzieje, ze przejdzie mi w pelni wszystko. Z dzidzia na szczescie wszystko dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1296 |
Wtajemniczenie
|
Alguien, kochana w koncu jestes!
![]() ![]() Mam nadzieje, ze bol juz nie wroci ![]() ![]() leleth, jak tam Oli sie czuje? Spi juz? Ja bylam na tym personal training session iiiii mam juz 114 funtow + kolejne cm leca w dol! ![]() ![]()
![]() |
#1297 |
BAN stały
|
alugien mam nadzieje ze juz wszystko ok....
natala- cos mi mowi ze mala sie pcha na swiat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
Wtajemniczenie
|
Alguien ja tez mialam infekcje nerki podczas ciazy..... i naprawde wspolczuje...... zreszta mialam tez kilka razy przed i za kazdym razem bylo tragicznie... podczas powodu podano mi duze ilosci chyba penicyliny ( z powodu jakiejs innej infekcji) i od tamtej pory ani raz nie mialam problemu ( a wczesniej nawet kilka razy w roku) ... w kazdym razie super, ze juz jestes w domu i, ze z dzidzia wszystko ok
![]() Schoolcraft Oli wlasnie zasypia ..w sumie juz mu sie oczy zamykaly o 7dmej ale bylismy wtedy w BJ's i musial wytrzymac az dotarlismy do domu.... jak juz rozpakowalismy wszystkie zakupy maly sie po prostu zaczal klasc na podlodze wiec go szybko wykapalismy i juz lezy w lozku... ![]() a jesli chodzi o sampoczucie to z wyjatkiem epizodow paskudnego kaszlu wszystko z nim ok...... ![]() jak myslicie, mala Natali sie urodzi jeszcze dzisiaj czy dopiero jutro?
![]() |
#1299 |
Wtajemniczenie
|
leleth, no to super, ze Oli juz spi i mam nadzieje, ze kaszel nie bedzie go meczyc za bardzo w nocy...
Ja stawiam na to, ze NaTaLaLa juz urodzila ![]() ![]() ![]() EDIT: ciekawa jestem, czy ona wysle komus sms'a na marcowo-kwietniowych ze urodzila. Ide tam zaraz poszperac, moze juz cos wiadomo ![]()
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2010-03-17 o 02:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1300 |
BAN stały
|
ja tez ide tam poszukac...kurcze a ja bym pochodzila sobie z brzuszkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogole to nie wiem czy wiecie ale ja zabralam ze soba laptopa do szpitala i kilka godzin po porodzie juz bylam na wizazu haha
![]() |
![]() |
#1302 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiec tak jak piszesz - minelo prawie 24 godziny od jej ostatniego posta, wiec mam nadzieje, ze NaTaLaLa juz tuli swoja coreczke ![]() zuzanna12, tez bym chetnie byla znowu w ciazy, ale nie wolno mi narazie ![]() ![]() Moja Evcia spi juz od 20:00 i mam spokoj ![]() Jak tam emocje przed wyjazdem do PL?
![]() |
![]() |
#1303 |
BAN stały
|
na razie bez emocji nie czuje ze jade,,,moze jak juz bede w samolocie to mnie ruszy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
BAN stały
|
dzien dobry
dzisiaj mala wstala o 7.20 zjadla samo mleczko 130 ml i juz nie chciala spac pobawila sie do 9 i zaczela marudzic...myslalam ze spiaca jest wiec ja bum do spania a ta w ryk...glodna byla...dalam mleczko z platkami ryzowymi i usnela kurcze nie wiem moze jej zageszczac kazdy posilek mleczny? dodam tylko ze wiecej jak 130 nie zje....moge zrobic 140 to zawsze te 10 zostawi? a u nas dzisiaj 17 stopni,...jak wstanie idziemy na dwor na caly dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Wtajemniczenie
|
zuzanna12, to Ty sama lecisz z mala??? Ja caly czas myslalam, ze Twoj maz tez z Wami leci.
U nas tez piekna pogoda sie zapowiada, ale jest dopiero +6C ![]() ![]() ![]() zuzanna12, co do karmienia, to Twoja mala malutenko je. Moja Eva od 4,5 miesiaca zaczela jesc po 240 ml mleczka ![]() No ale w ciagu dnia raz daje jej kaszke. Wlasnie musze sie pochwalic, ze maz wczoraj musial bardzo daleko jechac do pacjenta i wlasnie byl w takim wiekszym polskim sklepie i nakupil malej kaszek BoboVita ![]() ![]() A tak wogole, to DZIEN DOBRY dziewczyny ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
hello
natala daj znac jak ci poszlo ![]() zuzanna nie martw sie niech twoje dziecko je tyle ile chce, takie dziecko samo wie ile potrzebuje. Ja cie pociesze ze moje w ogole mleka nie chcialo i co ja mialamz robic jak niemowlak do pol roku tylko an mleku??? jadla ale bardzo malo... a po kazdym posilku robila fontanny. Po prostu nie toleruje mleka jak juz zaczela jesc zupki deserki itp to mleko coraz bardziej szlo w odstawke a jak juz mogla jesc jogurty itp to juz w ogole mleka nie je tyle co do platkow. Kaszy je raz na mc moze dwa bo nie lubi i nic nie poradze moze ma te nietolerancje laktozy, lekarze nie byli w stanie stwierdzic o co chodzi tak na prawde ![]() kurcze dziewczyny ja nie wiem jaki rozmiar plaszcza brac echhh te wasze rozmiarowki sa the best ![]() ![]()
![]() |
#1307 |
Wtajemniczenie
|
No i nici z zalatwiania sali ... maz pracuje dzis do pozna
![]() leleth, jak tam Oli? Mam nadzieje, ze juz dzis lepiej ![]() Dziewczyny, mam pytanie - jakos od miesiaca zaczelam zauwazac, ze nagle moje serce zaczyna bic zbyt szybko. I to sie dzieje wtedy, kiedy np. siedze sobie i ogladam TV - nie jak cwicze czy cos ciezszego robie. Poprostu nagle przez kilka sekund tak szybko zaczyna bic, ze mam wrazenie, ze mi zaraz wyskoczy. Nigdy tak nie mialam wczesniej i sie zastanawiam, co to moze byc? Troche sie boje ![]()
![]() |
#1308 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze moja Jula ostatnio spi do 9 rano, wiec jej wcale rano nie widze ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1310 |
Zadomowienie
|
Czesc kobietki
![]() Pierwsza noc u siebie w domku nienajlepsza, no ale od rana czuje sie ok, wiec miejmy nadzieje, ze tak pozostanie. schoolcraft wielki ![]() ![]() ![]() I gratuluje osiagniec wagowo-centymetrowych. Widze, ze ta decyzja o personal training byla sluszna ![]() zuzanna to juz jutro lecisz? wow! Zycze Ci spokojnego lotu i baaaardzo udanego pobytu w Polsce ![]() leleth no rzeczywiscie nieciekawa to przypadlosc z tymi nerkami. Ponoc bol od kamienia w nerce jest wiekszy od bolow porodowych, wiec tym sie pocieszam....ze przezyje moze jakos porod ![]() Zdrowka dla Oliego spicegirl to jest wlasnie przykre bedac pracujaca mama, ze trzeba maluszka zostawiac. No ale w wiekszosci przypadkow nie ma innego wyjscia. Trzymaj sie ![]() Widze, ze mamy nowa uzytkowniczke, ktora prawdopodobnie poszla rodzic (tak podejrzewacie). No to trzymam kciuki za nia tez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1312 |
Zakorzenienie
|
schoolcraft hmm moze zastawki ci sie nie domykaja nie prawde dokladnie co to moze byc musisz wybrac sie do lekarza po prostu.
spicegirl o taki : http://oldnavy.gap.com/browse/produc...d=1&pid=730322 leleth dala mi znizke to bym sobie wlasnie wykorzystala Alguien zapomnialam ci odpisac, niezle sie nastresowalas ale grunt ze wszystko dobrze !
![]() |
#1313 |
Wtajemniczenie
|
spicegirl, przeczytalam ten artykul i wychodzi na to, ze mam wlasnie to o czym tam pisza. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Hmmm... ciekawe z czego to sie moglo wziasc? Nigdy nie mialam zadnego problemu z sercem
![]() Ray, fajny plaszczyk ![]()
![]() |
#1314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do plaszczyka - kliknij sobie na size chart i sie wymierz... Jak nie, to ja bym strzelala S, ale jak sie boisz, ze moze byc za maly to wez M. Spasc ci raczej nie spadnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mialam podobne dolegliwosci jak schoolcraft pare miesiecy po porodzie i bylam u lekarza na EKG itp. i on nic nie znalazl... ja odkrylam ze u mnie to wystepowalo tylko podczas PMS .. wiec moze na tle nerwowym (mimo, ze to sie dzialo w roznych sytuacjach, tak jak u schoolcraft) .. i w sumie przeszlo samo... ![]() a co do plaszczyka to ja bym wziela S .... zawsze mozna troszeczke guziki przesunac by dopasowac ale chyba zawsze lepiej jest miec bardziej dopasowany niz wiszacy jak worek (chyba, ze masz amszyne i zdolnosci krawieckie ![]()
![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny tez tak na te S sie nastawilam. Nie mam zdolnosci o to chodzi hahaha ... niby jestem wiecie w ciazy ale ja brzuszka nie mam duzego nawet jeszcze nic nie przytylam a plaszczyk ponosze ja wiem mc moze dwa bo potem juz cieplo... a chce kupic by miec w ogole w szafie bo nie mam nic takiego i cena mi sie podoba.
![]() ![]() takie wlasnie tiki jeszcze pomyslalam moga byc od zzo..ja po znieczuleniu przez okolo rok mialam dziwne bole w kregoslupie takie bez powodu jak bym sie przedzwigala i minelo mi pozniej. jesuuu ja sie dzis czuje jakas zmeczona doslownie brrr nie lubie takiej siebie
![]() |
#1317 |
BAN stały
|
ja tak mialam od kawy i stresu ale jak schoolcraft kawy nie pije to nie wiem....tak school lece tylko ja i Olimpia- maz musi pracowac na mortage
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1318 |
Wtajemniczenie
|
No to widze, ze nie jestem sama z tymi sercowymi "dolegliwosciami" - co mnie oczywiscie cieszy
![]() Dziewczyny, wiecie co? Mam dosc tego, ze kazdy Bozy dzien jest taki sam, ze nic ciekawego sie nie dzieje i ze jestem bez zadnej pomocy przy dzieciakach... Dzisiaj juz sie skonczyla ostatnia kropla cierpliwosci - doslownie nie moge juz. Adas wszedzie wlazi - nigdy przed tym taki nie byl, ale przez ostatni miesiac doslownie nie poznaje go - wyrzuca zabawki/rzeczy z kuchni do smietnika, jest marudny jak nigdy, jak tylko gadam z kims przez tel. (co sie bardzo rzadko zdarza), to on zaraz zaczyna stekac i mi znajduje jakies zajecie. Dzisiaj jak karmilam mala przed drzemka, to on o malo oka sobie nie wybil i jeszcze wiele, wiele innych rzeczy, ktore powoli doprowadzaja mnie do furii ![]() Evcia jest taka ciezka, ze to sie w glowie nie miesci - a ona ciagle chce byc na rekach, najlepiej noszona i oprowadzana po domu. Rece mi odpadaja doslownie. Dzisiaj juz mnie nawet jakis skurcz miesnia zlapal, jak ja tak trzymalam. Musialam ja odlozyc, a ona oczywiscie od razu zaczela wrzeszczec... Ja chce do domu, chce zeby moja mama byla blizej i by mi ktos pomogl ![]() ![]()
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
schoolcraft znam ten bol... ja tez jestem zdana na siebie bo rodzicow widuje od swieta i cale dnie sama.... ja juz myslalm o jakiejs pomocy czy cos... ale w usa jak bedzie mnie stac to kogos wynajme na poczatku po porodzie bo nie dam rady chyba sama :/
![]() |
#1320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- idz na spacer w nowe miejsce -sprobuj poznac matke z dziecmi w podobnym wieku (najlepiej, zeby byla w podobnym wieku jak ty - chociaz ciezko bedzie taka znalezc - ja na razie znalazlam jedna przed 30-tka...) ... jesli kogos takiego znajdziesz to Adas bedzie mial rozrywke a ty kogos do zwyklych plotek... - zakladam, ze masz auto i podwojny wozek.. jesli tak to jedz do jakiegos wiekszego parku... zrob piknik itp... jak juz tam bedziesz staraj sie dzieci trzymac w wozku zebys nie musiala biegac za Adasiem.... -zamiast biegac na biezni 30 min dziennie biegaj 20 a pol godziny spedz na szybkim spacerze z dziecmi..... (pchanie wozka to dodatkowe obciazenie) - jesli chodzi o noszenie Evuni to nos ja np w Baby Bjorn bedzie ci duzo lzej i bedziesz miala wolne rece, ona bedzie czula, ze jestes blisko .. no i przestan reagowac na kazde jej kwekniecie bo niedlugo caly dzien bedzie spedzac u Ciebie na rekach... to juz chyba tyle ![]() ![]() A co do zachowania Adasia to moze jest zazdrosny i chce zwrocic na siebie Twoja uwage....
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.