|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Simeri, wielkie dzięki !
![]() Nie wiem jak mogłam nie znaleźć tych wszystkich M&S
|
|
|
|
#1292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/search.php?str...&change_view=1 |
|
|
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zastanawiałam się dobre 3 minuty nad nim, aż w końcu się opamiętałam i kliknęłam, myśląc: kurde, może w tej chwili ktoś też nad nim myśli i mnie ubiegnie ![]() Nie dość, że mam refleks, to jeszcze dbam o portfele Wizażanek, klasaa ![]() ![]() Ten też mi się bardzo podoba. Czy on by zbierał piersi spod pach ? |
|
|
|
|
#1296 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.
Ja właśnie trafiłam na wątek i okazało się (co nie zdziwi tutaj nikogo), że noszę źle dobrany biustonosz. Mam 73 - 74 cm pod biustem i 90 w biuście wychodzi mi więc w rozmiarówce polskiej 65F. Nie jestem jednak w stanie kupić sobie drogich biustonoszy, więc zwracam się do Was z pytaniem, gdzie znajdę coś tańszego? Szukałam na allegro, ale jedyny, który znalazłam i który mi się spodobał jest używany, a nie wiem, czy bym się przełamała do noszenia używanego biustonosza. |
|
|
|
#1297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Polecam też ebay, tam będzie większy wybór tanich modeli z metkami
|
|
|
|
|
#1298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam teorię, że im więcej stanik przykrywa tym piersi się wydają większe pod warunkiem, że jest to dobry rozmiar i nic nigdzie nie odstaje ![]() ten będzie średnio zbierał, bo ma niskie fiszbiny, lepszy by był ten drugi. ten to jest do zadań specjalnych ![]() alusia1989, na allegro są głównie brytyjskie marki, więc uważaj żebyś sobie nie kupiła za dużego stanika lepiej szukaj 30E wtedy będziesz miała pewność, że to brytyjczyk.ewentualnie możesz poszukać ścisłych w rozmiarze 32DD/70E. |
|
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
To się jeszcze okaże, jak ten Ceriso do mnie dotrze
![]() Wiem, wiem, że to te same rozmiary, tylko że ten M&S jest usztywniany i te miseczki nawet w stanie spoczynku są ładnie wypełnione, dlatego na zdjęciu wydają się mniejsze niż w tym różowym- a z resztą, wiemy o co mi chodzi ![]() Edit: pytanie z serii 'wybacz,że pytam': co to znaczy, że fiszbiny są nisko ? W ogóle na razie jeszcze nie ogarniam tematu fiszbin. Szeroko rozstawione, wąsko, grube ... blablabla. Jedyne co kumam, to to, że mają celować w pachę
Edytowane przez monik@_monik@ Czas edycji: 2009-09-21 o 17:21 |
|
|
|
#1300 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny
Rzeczywiście tak lepiej się szuka. Ja wolę jednak usztywniane, dlatego też jeszcze poszukam na e-bayu, no i będę śledziła allegro.
|
|
|
|
#1301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1302 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item698879758_shoc...rtowy_80e.html Cytat:
Zawsze kupuję D sloggi też mam D. A z Axami E jest ledwie wciskalne.
Edytowane przez Elfik333 Czas edycji: 2009-09-21 o 20:59 Powód: zdjęcie się nie chce wczytać, wklejam link |
||
|
|
|
#1303 |
|
BAN stały
|
...
Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2009-09-22 o 10:49 |
|
|
|
#1304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To bardzo fajny stanik, sama z niecierpliwością czekam kiedy dotrą do mnie czarne Miszki A odnośnie pogrubionego tekstu - nie tylko holenderskie Ale to temat na osobny wątek ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Zmierzyłam sobie dziś obwód w biuście i wyszło mi 85 pod i około 100 w. Na tej str http://atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html wychodzi mi, że powinnam nosić 75F Jednak biorąc pod uwagę str http://www.dopasowana.pl/data/includ...ska-tabela.gif i wg wskazań cytuje "astępnie zaokrąglij go w dół „do pełnej piątki” – np. jeśli zmierzyłaś 73 cm, załóż, że wyszło 70. Z reguły taki wynik wymaga dalszego zaniżenia – większość osób ze zmierzonym obwodem 70 powinno sięgać po biustonosze w rozmiarze 65!" Wyszło mi 80D Co o tym sądzicie?? Myślicie, że warto spróbować z 75F?? Dodam iż obecnie jestem posiadaczka staników w rozmiarze: 80C który jednak jest odrobinkę przy mały w miseczkach, przy schylaniu piersi trochę wychodzą ;/ 80D leży idealnie i czuje się w nim wygodnie!! A wszystkie stanniki mam z New Yorkera ![]() |
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero zaczynam i mam jeszcze jedną wątpliwosc. Jade w środe z mamą na zakupy bieliźniane i tak myślę,czy rozmiar 60D jest takim normalnym, zwykle spotykanym czy kupie go tylko w firmowych sklepach? Chodzi mi głównie o cenę bo sama nie zarabiam i nie chciałabym wydawac majątku na stanik:| Czy znajdę taki rozmiar w zwykłych sklepach z bielizną?
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobacz na pierwszą stronę wątku, tam są wypisane sklepy w których znajdziemy te 'dobre' rozmiary - może jest Twoje miasto i jakiś sklep? Jeśli nie - to może być ciężko..
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś jest ale w Łodzi będę mieszkała dopiero od października a widzę ceny też nie są zachwycające. Mogłabym spróbowac na all ale boję się,że to jednak nie ten rozmiar
|
|
|
|
|
#1309 |
|
Wtajemniczenie
|
Październik tuż, tuż, jakoś wytrzymasz, a póki co zapoznaj się z teorią.
|
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
A mogłybyście polecić jakiś niedrogi staniczek sportowy? Bo od października zamierzam rozpocząć bieganie i nie chcę żeby moje piersi ucierpiały. Nie mam pojęcia w jakim staniku najlepiej biegać
|
#1311 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() musisz popróbować w jakim rozmiarze będzie Ci najwygodniej z tabelki wychodzi, że okolice brytyjskiego 34E/F polskiego 75F/G albo brytyjskiego 36D/DD i polskiego 80D New Yorker produkuje 80D? a ja nawet 70C nie mogę tam znaleźć te New Yorkery pewnie rozciągliwe są i nie podtrzymują dobrze, poszukaj 75F/G albo ścisłych 80D ![]() Cytat:
najlepsze sportowe to shock absorbery, ale ja myślę że inny się tez nada.w onlyher są w przystępnej cenie, zapytaj panią właścicielkę jak wypadają rozmiary ![]() http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/165 |
|||
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, co do rozmiarów to w komentarzach ktoś napisał, że ma 75 na 74cm pod biustem, więc ja dla siebie nic nie znajdę bo tam wszystkie obwody są od 70 w górę :/
|
|
#1313 |
|
Raczkowanie
|
Simeri:
Owszem New Yorker produkuje 80D ale dość szybko wykupywane są muszę przyznać najwięcej jest z miseczką A i 65.Po przymierzam inne pasujące mi rozmiary i zobaczę jak będą leżały Dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
#1314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najmniejszy widziałam 70 |
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jeszcze nosiłam 75D to mój tż chcąc zrobić mi prezent kupował go w New Yorker'ach, oczywiście takie rozmiary nie wisiały na wieszakach więc prosił kogoś z obsługi sklepu żeby sprawdzał czy jakieś są
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Moja mama chce abym jej zamówiła z sklepie internetowym biustonosz. Ma 98 cm pod biustem i 118 w biuście. Według tabeli wyszło mi 90(40)F a według kalkulatora 85J
Proszę o podanie właściwego rozmiaru i o link do jakiegoś zaufanego sklepu internetowego który posiada takie rozmiarówki Z góry dziękuje
|
#1317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak nie widziały na wieszakach, to gdzie były? czemu nie powieszali na wieszaki jesli były
|
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed zakupem napisz jeszcze do właścicielki meila z wymiarami Twojej mamy i z upatrzonym modelem - na ile może, na tyle pomoże, naprawdę warto bo z tymi modelami to różnie bywaewentualnie zapytaj tutaj : http://balkonetka.pl/forum/sklepy-ze...wwwonlyherpl/1 (trzeba mieć chyba konto założone) - tam odpowiada i pomaga nie tylko właścicielka ale i inne dziewczyny ![]() powodzenia |
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu TŻ'towi zawsze z zaplecza wynosiły, więc może i mniejsze rozmiary mają też pochowane. Ja w New Yorker'ach najczęściej spotykam się z rozmiarami 75(coraz mniej) /80 A B czasami C
|
|
|
|
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, na 98 cm pod biustem 85tka to zbyt duże zaniżenie. Chyba, że stanik jest rozciągliwcem - np. Freya Claudia, albo Masquerade Minerva. Wtedy to 85G może być dobre. Ja jednak radziła bym zacząć z 90F/FF - zbyt duże zaniżenie zwłaszcza na początku może mamę zniechęcić, bo będzie jest po prostu ciasno.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

(taa wiem, nie znam się, ale tu jeszcze nie narzekałam na moje piersiątka
)

W ogóle na razie jeszcze nie ogarniam tematu fiszbin. Szeroko rozstawione, wąsko, grube ... blablabla. Jedyne co kumam, to to, że mają celować w pachę 

polecam sprawdzić w

czemu nie powieszali na wieszaki jesli były