|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
Przepraszam że przerwę. Wymieniałam się z pewną dziewczyną i wszystko ok paczka doszła w terminie... Ale mój produkt wygląda jakby przejechał po nim czołg, jest roztrzaskany na kilka części... Co ja mogę w tej chwili zrobić? Bo pretensji do dziewczyny nie mam, ale myślę czy mam podstawy żeby prosić o odmianę co byście zrobiły? Bo poczta chyba nie uwzględni mojego zażalenia (podejrzewam że tam ktoś po prostu zmiażdżył...) nie wiem, nadepnął...
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mówię o sobie, jakbym zrobiła. Chciałabym się dowiedzieć, jak było naprawdę, czy widnieje tam podpis Królika. |
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osoba w UK ma o wiele większe możliwości. Ale wyszło na to, że ja jestem winna, no kurcze .................. odechciewa mi się wszystkiego. Ja się jeszcze przejadę na Towarową, chociaż jestm chora, chociaż mam kupę spraw na głowie, ja będe wszystko załatiwć, bo królik ma problemy ( ja ich oczywiście nie mam ) i zero interesu, żeby to wyjaśnić. SUPER, ALE CZAD
|
|
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok dziękuję, więc nie ma podstaw do odmiany. Nie przeszkadzam
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
Zawsze w tego typu konfliktach ktoś jest stratny... Często osoba, która wywiązała się z wymiany w 100%. Ja również słyszałam, że poczta w UK żyje swoim życiem. W ciągu kilku lat mieszkania w UK widziałam swojego listonosza na oczy... może raz. Resztę przesyłek po prostu wrzucał do mojej skrzynki (nota bene dostępnej dla wszystkich mieszkańców domu). Dziewczyny, życzę pomyślnego rozwiązania sprawy. Może jeszcze jest jakaś szansa, poczekajmy na Królika. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Królik Cię olał i w tej sytuacji musisz o swój interes zadbać sama. Ja tylko to mówię. Nie możesz już liczyć na Królika, ani na żadne telefony. Jechać to też nie ma sensu. Sens ma pismo do osoby nadrzędnej nad panią, która opracowała pismo, żeby zdobyła kopię tego potwierdzenia. Ludzie są leniwi, i to że przyjdziesz, to ona będzie miała w tyłku, bo liczy się własna wygoda, lato, truskaweczki etc. Także ja bym napisała pismo do nadrzędnej. Słabo Ci się trafiło, nie ma co ukrywać. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- James odesłała tego innocent rocka? pierwsze słyszę. z tego, co wiem, to Irsin ma nadal zielone perfumy, a James pozostawiła sobie otrzymane. |
|
|
|
|
#1299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odesłałaś ? Na jakiej podstawie No to rzeczywiście teraz to już zupełnie "TYLKO TWOJA" sprawa Inaczej się pilnuje sprawy jak "dotyczy", a inaczej jak już nie - chodzi mi tu teraz o królika i zapewne "jej osobiste" sprawy" są w tym wypadku ważniejsze, a "TA KONKRETNA" jest na marginesie i już TYLKO TWOJA Wiesz, ja na Twoim miejscu próbowałabym dotrzeć do poczty angielskiej. Nie wiem może z polskiej poczty możesz dostać namiar adresowy, mailowy, żeby do nich się zwrócić. Chodzi mi o to, że teraz walczysz już tylko o odzyskanie swojej straty. Nie wiem dlaczego odesłałaś rzeczy Królika ![]() Znając życie na pomoc teraz raczej już nie masz co liczyć Kurczę, dla nadawcy pismo, że towar został odebrany jest -czy to się komuś podoba czy nie - święte - i jeżeli odbiorca ma jakieś zastrzeżenia to powinien udowodnić, że to nie ON odebrał. Czy to Twoja wina, że w anglii jest burdel na poczcie ![]() Cytat:
Nie było na co czekać....Cytat:
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/originalslikestyle/ Edytowane przez Mariola13 Czas edycji: 2010-07-01 o 16:23 |
|||
|
|
|
#1300 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1301 |
|
🦄
|
Vil, proszę Cię nie zrozum mnie źle. Nie uważam żebyś była winna zaistniałej sytuacji, ale piszesz, że już wszystko zrobiłaś. Według mnie nie zrobiłaś, bo mogłaś się odwołać od decyzji. Tyle.
|
|
#1302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i tak sobie można liczyć na dobrą wolę. W sumie tak też było z Idiaminką, wszyscy liczyli na jej renomę. Cytat:
Najwidoczniej trzeba liczyć tylko na siebie i to jest kolejne doświadczenie, bo moim zdaniem, to tej sprawy już się nie da wyjaśnić. po terminie nikt raczej nie odpowie na pismo. Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2010-07-01 o 17:09 |
||
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postąpiłam, tak jak doradzono mi w dziale reklamacji, tak miało być lepiej i .....szybciej. Tak jak piszę Layla, byłam pewna, że królik się tą sprawą zajmie. Wiem, naiwne, ale dla mnie taka sprawa była by prio, myślałam, że dla królika tez. |
|
|
|
|
#1304 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
Przekupka: 207 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
I o to się chyba najbardziej tutaj rozchodzi
|
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego odesłałam? bo wierze w ludzką uczciwość, bo to przecież króliczek. Po za tym, przez przypadek przeczytałam, jak pisze w wątku " że aliena oddała za paczkę zaginoną w akcji" Po prostu głupio się poczułam, jak bym była winna, a nie lubie takich sytuacji |
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz idę zjeść garść ogórków kiszonych i mogłabym jeszcze lody zjeść pomarańczowe
|
|
|
|
|
#1307 | |
|
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
Niemniej, tak sobie myślę, że trzeba wyciągać wnioski i drugi raz tak nie zrobię. Jak to mówi Terry P.? Doświadczenie jest szkołą, w której nauka drogo kosztuje. Czy jakoś podobnie
|
|
|
#1308 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
Przekupka: 207 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() A co do paczki,to myślę,że niestety prawdy się już nie dojdzie ![]() Nawet jak jest podpis na kwicie. BTW też jestem z tej opcji,co to uważa,że prawda jest najważniejsza. Teoretycznie. Bo praktycznie,to z biegiem lat nabieram podejrzeń,że coś takiego jak prawda (obiektywna) za bardzo nie istnieje
|
|
|
|
|
#1309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety doświadczam tego na co dzień w firmie męża. Klienci, z którymi współpracuje się od kilku lat nagle wywijają numer z niepłaceniem faktury, z kłamstwami prosto z przedszkolnego elementarza, no szok, co się dzieje z ludźmi
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym odesłała paczkę. Ważniejszy jest święty spokój i nasze czyste sumienie.
|
|
|
|
#1311 | |
|
🦄
|
To dobrze Vil, że mnie źle nie odbierasz, bo w żadnym wypadku nie chciałam Ci zrobić przykrości. Po prostu uważam, że powinnaś całkowicie dopełnić" tej formalnej drogi, złożyć to drugie odwołanie, nawet jeśli miało by zostać odrzucone. Bo w tym momencie- jeśli się nie mylę- to zamknęłaś sobie drogę do próby uzyskania dowodu na kto się podpisał odbierając paczkę, bo taką wątpliwość mogłaś podnieść w drugim odwołaniu.
Zastanawiam się tylko o jakim zrzeczeniu roszczeń mogła mówić ta kobieta z poczty. Bo jak dla mnie Tobie już żadne roszczenie nie przysługuje. Jeszcze sobie pomyślę o tym i poczytam... ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiając z Panią z reklamacji, pytałam się, czy jest taka możliwość, że dostane ksero ( jak wspominała Sylw ) podpisu odbiorcy. Prawdopodbnie wszystko zależy od poczty w Uk, ich dobrej woli, ale ponoć są na to małe szanse, o czym już wspominiałam. Mogę się jeszcze wybrać osobiście na Towarową i może uda się coś wskórać. A może królik przez weekend się jednak odezwie
|
|
|
|
|
#1313 |
|
🦄
|
Ale Vil, Ty już dochodziłaś swojego roszczenia- reklamacja nie została uwzględniona, Ty nie wniosłaś odwołania, więc niejako się z nią "zgodziłaś".
Królik dostałby to samo, ewentualnie mogłaby dochodzić czegoś z niewłaściwego doręczenia i nierzetelności doręczyciela. Jak dla mnie roszczenia się nie pokrywają więc nie wiem, po co zrzeczenie.
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() James z tego co pamiętam pisała chyba wczoraj, że pisała sms do królika, to chyba jest z nią w jakimś kontakcie. Może mogłaby puścić do niej sms'a o kontakt z Vil. ? Nie rozumiem wpisu królika w profilu Vil Po co miałabyś przefaksowyać pismo jak rozumiem z poczty do jej rodziców, a oni zrobiliby skan i wysłali do niej mailem Czy nie prościej od razu wysłać do niej mailem Po co ta cała okrężna droga Czy ten e-mail jakiś ściśle tajny jest
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później doszłam do wniosku, że może to samo będzie, jak zrobie foto, i faktycznie to "koło " ominę, tylko wyśle królikowi bezpośredni na maila. Maila też nie dostałam. Edytowane przez vilandra Czas edycji: 2010-07-01 o 22:15 |
|
|
|
|
#1317 |
|
🦄
|
Tak sobie przemyślałam sprawę tego zrzeczenia i już chyba wiem o co biegało tej kobiecie z poczty, ale i tak nie wiem, czy to zrzeczenie coś wnosi dla Królika- no może tyle że reklamacja złożona z drugiej strony nie przyniosła skutku i że Vil żadnej kasy nie dostała.
No tak czy siak uważam, że na tym etapie tylko Kicaj może coś porobić, chyba że Vil uda się do sądu.
|
#1318 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dostałaś,bo Królik nie logował się już na wizażu-można powiedzieć,że miał inne sprawy.
Swoją drogą to nie bałas się odsyłac Aliena,zę znowu zginie paczka?
|
#1319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
tak, bałam się wysłać Aliena do UK, więc wysłałam do jej rodziców w Polsce. A Ci czy mieli jej wysłac, czy królik wybierał się do PL i miał odebrać, to już nie pamiętam. Właściwie , to nie wiem, ale to już chyba nie ma znaczenia. Alien doszedł, nie zaginął, o czym mnie królik poinformował Edytowane przez vilandra Czas edycji: 2010-07-01 o 23:45 |
||
|
|
|
#1320 |
|
🦄
|
A bo sobie wbiłam jakoś głupio do głowy, że niezłożenie odwołania od reklamacji zamyka drogę do dochodzenia roszczeń na drodze sądowej. A potem pomyślałam, że niby czemu. I tego się pewnie chcą abyś się zrzekła, chociaż dalej nie wiem, jak takie zrzeczenie jest odbierane przez tamtą pocztę i czy bez niego też nie dałoby się dochodzić. Z tym, że tego też trzeba się dowiedzieć tam raczej, a nie tu. Zawsze można napisać maila do Royal Mail
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Dopóki się nie załatwia reklamacji nie oddaje się pieniążków i nie odsyła przedmiotu- nauczyło mnie allegro.

Odesłałaś ?
Na jakiej podstawie
No to rzeczywiście teraz to już zupełnie "TYLKO TWOJA" sprawa
Inaczej się pilnuje sprawy jak "dotyczy", a inaczej jak już nie - chodzi mi tu teraz o królika i zapewne "jej osobiste" sprawy" są w tym wypadku ważniejsze, a "TA KONKRETNA" jest na marginesie i już TYLKO TWOJA

No i tak sobie można liczyć na dobrą wolę. W sumie tak też było z Idiaminką, wszyscy liczyli na jej renomę.