Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ III - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-12, 19:58   #1291
motylek85
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
To jak je już przetestujesz to powiesz czy dobre są. Kupię sobie 10 na luty może jeden zlituje się nade mną i pokaże babci półtorej kreski!
tak, tak babulinko, to ty może zamiast testów to ty se jakiejś ładnej laseczki poszukaj na allegro;P guptas!!! ja ci opowiedziałam chyba historię mojej chrzestnej!!! ona urodziła małego jak miała prawie 40 lat!!! kobieto!!! cały świat przed tobą i na pewno jakieś II kreseczki już na ciebie gdzieś czekają, tylko musisz dobry teścior kupić, ten z kreskami przypisanymi tobie hihi
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Karolcia nie dziekuje!!
motylku ja tez mam hehe koleznaka mi przyslalam z anglii pare bo tam sa 2 za funta
no te nie są jakieś rewelacyjne, wyglądają jak te owulacyjne ale jak mają być II krechy to będą, choćby na takim
Cytat:
Nie no ja wiem, że mam PSM i to w wersji hardcorowej!!! To nic nowego.
a dla mnie to nie było takie oczywiste, nigdy jakoś się nie zastanawiałam, że mogę to mieć... hmmm... w sumie długo brałam leki anty i wtedy tego tak nie odczuwałam...

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 19:59   #1292
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
trzyma, trzymam

nie dziękuję kochana... ale to miłe co piszesz

a ja korzystając z dzisiejszego samopoczucia i nadziei związanych z fasolką zakupiłam na allegro testy ciążowe, takie po 1zł, znalazłam jeszcze takie z wysyłka za 3,50 więc zaszalałam i kupiłam aż 6, a co... w końcu któryś musi pokazać II kreski...
ha ha dobra jestes ja znalazlam te co ktos mowil ze sa po piec zl ale mi na razie nie potrzebne
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 20:02   #1293
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ha ha dobra jestes ja znalazlam te co ktos mowil ze sa po piec zl ale mi na razie nie potrzebne
wolałabym te o których piszesz bo pewnie lepsze są ale ja niestety nie mam u siebie tej apteki... a na allegro mogłam zaszaleć to poleciałam na całego a co

♥37/40♥
Stary 2009-12-12, 20:02   #1294
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
tak, tak babulinko, to ty może zamiast testów to ty se jakiejś ładnej laseczki poszukaj na allegro;P guptas!!! ja ci opowiedziałam chyba historię mojej chrzestnej!!! ona urodziła małego jak miała prawie 40 lat!!! kobieto!!! cały świat przed tobą i na pewno jakieś II kreseczki już na ciebie gdzieś czekają, tylko musisz dobry teścior kupić, ten z kreskami przypisanymi tobie hihi

no te nie są jakieś rewelacyjne, wyglądają jak te owulacyjne ale jak mają być II krechy to będą, choćby na takim

a dla mnie to nie było takie oczywiste, nigdy jakoś się nie zastanawiałam, że mogę to mieć... hmmm... w sumie długo brałam leki anty i wtedy tego tak nie odczuwałam...
Ni i chyba tak zrobię, kupię II laski i w ten sposób będę widziała zawsze II krechy

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 20:07   #1295
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Ni i chyba tak zrobię, kupię II laski i w ten sposób będę widziała zawsze II krechy
zmuszasz mnie do tego czego ja nigdy nie robię, czyli nie przeklinam!!! ale w tej sytuacji nie omieszkam!!! CHOLERKO jedna ty!!! a w dupsko tymi laskami chcesz dostać??? i co??? i zgrzeszyłam przez ciebie i co ja teraz księdzu powiem??? zwalę na ciebie!!!

♥37/40♥
Stary 2009-12-12, 20:08   #1296
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej kochane!!!No poukladalam wreszcie w ubraniach!! to wlasciwie chyba juz wszedzie poukladane, padam normalnie i chyba spanko dzisiaj bedzie baaardzo wczesnie.
carolku kochany dziekuje za wszystkie przepisy!!! musze cos wybrac, ale chyba zdecyduje dopiero jutro rano bo dzis mnie siejuz w glowie poprzestawialo. zaleglam przed TV z tz swieczki plona, lampki na balkonie, gwiazdki w oknach jest uroczo i,....czysto)
Wiem, ze mialam nie czytac, ale przysiegam! niechcacy przeczytalam i od razu z gory dziekuje za kartke***************** ************************* *******

jestescue najukochansze********** ************************* ***************

chetnie bym was w zamian urodzinowym ciachem poczestowala, napewno wirtualnie przesle wam najlepsze fluidki jakie mam

moj ukochany zorbil dzisiaj strogonoffa a ja niemal nie moglam go tknac. smieje sie juz powoli ze mnie, ze chyba przesadzam, a ja naprawde niewiele co moge w ogole powachac nie mowiac juz o zjedzeniu

Carol ja sie zgadzam z dziewczynami, ten wozek super po prostu. ja tez takiego szukam wielofunkcyjnego. duzo podrozujemy do Polski cale 20 pare godzin!
poza tym wozek MUSI by ladny, a ten jest sliczniutki)))))))))))) ))))

pozdrawiam was bo ja chyba juz zaraz padne. boziu czuje sie naprawde jak stara baba, wszystko mnei meczy, spac chodze z kurami i przegapiam tylko kolejne fajne imprezy bo nie mam sily! ale wiem ze czeka mnie malenstwo ktore wynagrodzi to wszytsko)

A reszta jak sie miewa w ten weekend?

A wiecie ze ja jestem dziecko wojny?? z historii pewnie znacie date stanu wojennego to ja sie dokladnie w ten dzionek na swiecie pojawilam. zeby bylo smiesznie bylam wczesniakiem i to dosc sporo wczesniej [rzyszlam na swiat. Do tej pory mama sie smieje ze bardzo chcialam Jaruzelskiego w tv zobaczyc
Wybaczam przeczytanie ale dopiero jutro dostaniesz nie masz za co dziękowac kochanaszkoda, ze nie mozemy się spotkać i posiedzieć przy ciachu i herbatce czy słabej kawce ale moze kiedyś sie uda
Super, ze Tobie też się podoba wózeczek!! Ja nie chce drogiego i do kitu, a takich mnóstwo już widziałam, mężusiowi tez mój wybór od razu przypadł so gustu przypomniało mi sie jeszce coś, cona 10000% kupimy i podzielę sie tym z Wami oczywiście:
1. wałeczki do spanka:
http://www.allegro.pl/item845618657_..._polecamy.html
2. chusta do noszeni abejbika nie wiem jeszcze czy zwykła czy kółkowa
http://www.allegro.pl/item840407580_..._piaskowa.html

http://www.allegro.pl/item845000067_...mb_gratis.html

A swoją droga Ty już nic nie rób dzisiaj, bo padniesz!! Podziwiam Cię, ze tyle zrobiłaś!!!ja to wcale nie mam siły,jak siedze albo leżę jest dobrze Na pewno domeczek jest przepiękny!!!!Uwielbiam ustrojone światełkami domki i choinki...my niestety nie stroimy, bo mamy ich za dużo naookoło domku więc bym się za prąd nie wypłaciła pewnie choinka tylko bedzie w domku, chociaż nie wiem, bona święta jedziemy do tesciowej więc moze wcale nie będzie moja mama jest minimalistka i jak sama z ojcem zostanie to jej jest niepotrzebna

Motylku Ty udana jesteś oby te testy wszystkie pokazały Ci II grube krechy!!!!!!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 20:10   #1297
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
zmuszasz mnie do tego czego ja nigdy nie robię, czyli nie przeklinam!!! ale w tej sytuacji nie omieszkam!!! CHOLERKO jedna ty!!! a w dupsko tymi laskami chcesz dostać??? i co??? i zgrzeszyłam przez ciebie i co ja teraz księdzu powiem??? zwalę na ciebie!!!
Nie ma sprawy zwal na mnie! Ja już powoli idę do łóżeczka, wiecie jutro rano muszę wstać, a że leciwa jestem to i wcześnie muszę iść bo zanim dojdę.
A więc do juterka Laseczki!

Stary 2009-12-12, 20:12   #1298
Carol77
Zakorzenienie

Anulko dzicko wojny heheheheheh udana jesteś

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Nie ma sprawy zwal na mnie! Ja już powoli idę do łóżeczka, wiecie jutro rano muszę wstać, a że leciwa jestem to i wcześnie muszę iść bo zanim dojdę.
Miłej nocki i kolorowych snów kochana do jutra!!!!!!!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-12-12, 20:15   #1299
sas
Wtajemniczenie

oj kochane wy to udane jestescieD naprawde hehe tuaj nigdy nie moze byc nudno:
Pepus tobie sie zbiera znowu!!! i ja zaraz ci w pupe dam a co!!!
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 20:20   #1300
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Wybaczam przeczytanie ale dopiero jutro dostaniesz nie masz za co dziękowac kochanaszkoda, ze nie mozemy się spotkać i posiedzieć przy ciachu i herbatce czy słabej kawce ale moze kiedyś sie uda
Super, ze Tobie też się podoba wózeczek!! Ja nie chce drogiego i do kitu, a takich mnóstwo już widziałam, mężusiowi tez mój wybór od razu przypadł so gustu przypomniało mi sie jeszce coś, cona 10000% kupimy i podzielę sie tym z Wami oczywiście:
1. wałeczki do spanka:

A swoją droga Ty już nic nie rób dzisiaj, bo padniesz!! Podziwiam Cię, ze tyle zrobiłaś!!!ja to wcale nie mam siły,jak siedze albo leżę jest dobrze Na pewno domeczek jest przepiękny!!!!Uwielbiam ustrojone światełkami domki i choinki...my niestety nie stroimy, bo mamy ich za dużo naookoło domku więc bym się za prąd nie wypłaciła pewnie choinka tylko bedzie w domku, chociaż nie wiem, bona święta jedziemy do tesciowej więc moze wcale nie będzie moja mama jest minimalistka i jak sama z ojcem zostanie to jej jest niepotrzebna

Motylku Ty udana jesteś oby te testy wszystkie pokazały Ci II grube krechy!!!!!!!!!

Cytat:
kochana to życzę stosunkowo udanej nocy

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

oki ja też mykam bo tz wrócił z wawki (dziś szkołę miał)... idę się poprzytulać (ale tak zwyczajnie) bo się stęskniłam

♥37/40♥
Stary 2009-12-12, 20:39   #1301
Carol77
Zakorzenienie

Ja tez zmykam do wyrka kochane, miłej nocki i słodkich snów do jutra!

Olusia
Filipek

Adaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-12, 21:17   #1302
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry ale ja liczę na coś więcej niż przesłanie fluidków! Ja liczę na wirtualny torcik i nie ma przeproś! Wklejasz nam tu fotkę swojego ciasteczka
Jak sie uda to wklejam!!!! jak nie to wkleje zdjecie torcika ktory zrobilm mojemu TZ w sierpniu na 30 urodziny

Juz obiecuje nic nie robie dzisiaj, ide spac bo ledwie zyje

kochane moje buziaki!

motylku trzymam kciuki

A jutro.....

)

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
1. wałeczki do spanka:

kurcze jakie piekne te chusty!!! tak mi sie podoba jak kobiety nosza dzieciaczki w chustach, jest sie wtedy tak blisko dzieciaczka i w ogole.

jeju nie mam sily nawet pisac. buziolki i do jutra

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 01:07   #1303
aa2
Zakorzenienie

no ja dopiero teraz dorwałam normalny komputer, tak to podczytywałam was przez telefon bo mężuś siedział na kompie a pisanie niezbyt mi szło teraz to tylko dobrej nocki mogę zyczyć buziollle
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 07:35   #1304
niunia1401
Wtajemniczenie

wy jeszcze wszystkie spicie pewnie,a ja musialam juz wstac,wiec witam was serdecznie nadrobilam zaleglosci z wczoraj,i sobie jade milej niedzielki dziewczynki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59885.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-55516.png
niunia1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 07:50   #1305
elenka1
Rozeznanie

cześć dziewczynki! ja łaśnie z mężusiem od wczoraj się staramy mam nadzeje ze jak najszybciej nam sie uda jestem początkującą wizażystką i mam nadzieje że przyjmiecie mnie cieplutko

pzdrawiam
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 07:52   #1306
madziorka_82
Raczkowanie

GG do madziorka_82
Unhappy Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

witam wszystkich Piszę do Was bo mam nieprzeciętny problem... Mianowicie od pół roku staram się z partnerem o dziecko i nic Kilka lat zabezpieczałam się tylko Cilestem, odstawiłam celowo licząc na bebe i nie udaje się Dodam że pierwsze dni płodne po odstawieniu były...oooooj chyba bardzo płodne sądząc po ilości śluzu. Lekarka powiedziała mi że za bardzo się staram ale bez przesady. Jak można wogóle o tym nie myśleć kiedy zegar tyka. W każdym razie chciałam zapytać czy kilkuletnie przyjmowanie tabletek anty może potem stwarzać problemy z zajściem w ciążę? Proszę o odpowiedź... Powoli się już załamuję Boję się że nie będę mogła mieć dzieci Cykle po odstawieniu miałam dość regularne:24, 25 dni. Ostatnio coś się zmieniło i nawet nie mogę obliczyć sobie dni płodnych. Raz dostałam na 28 dzień, potem na 19. Co się ze mną dzieje? Teraz jest 25 dzień cyklu a mnie boli prawa pierś. Wydaje mi się że lada chwila dostanę miesiączkę... Od tego cyklu zamierzam pomóc sobie testami owulacyjnymi ale nie wiem na ile to się zda. Błagam pomóżcie. Czy ktoś na tym forum też zauważył że po kilku latach przyjmowania tabsów jest problem?
madziorka_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 08:37   #1307
latko0
Zadomowienie

Witajcie kochane!!!!

Po pierwsze to :
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ANIU, DUŻO ZDRÓWKA, RADOŚCI I MIŁOŚCI!!! SPOKOJNEJ CIĄŻY I DELIKATNEGO PORODU

Aniu pytałaś o dzidzię, więc w dniu usg miało 9 tyg i 3 dni , a mierzyło 2,56 cm moje kochanie śmieje się że olbrzyma noszę w sobie
Rozmawiałam z moją panią gin. i powiedziała że w ostatnim tyg grudnia albo w pierwszym tyg stycznia mam iść na usg takie prenatalne z pomiarami i te testy pap. Powiedziała że wszystko wygląda dobrze i mam się nie martwić.

Kochane co do mdłości to u mnie się ostatnio nasiliły wcześniej czułam tylko taki dyskomfort, a teraz to wszystko mi się cofa
Kochane a jak u was?
Te co już noszą dzidzię to mam nadzieje że dolegliwości ciążowe wam nie dokuczają.
A za te co czekają to bardzo mocno trzymam żeby do was nie przyszła ta wredna @.
Czekam z niecierpliwością na wieści o II kreseczkach.

Ja wczoraj jak większość z was miałam mega lenia, tylko tak pobierznie sprzątnełam mieszkanie a za tydzień general cleaning
Powiem wam że u mnie też słabość daje o sobie znać, po prostu nie mam siły na nic, a jak coś porobie to mi sie w głowie kręci
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 08:51   #1308
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Witajcie Laseczki!
Aneczka wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczęścia

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
oj kochane wy to udane jestescieD naprawde hehe tuaj nigdy nie moze byc nudno:
Pepus tobie sie zbiera znowu!!! i ja zaraz ci w pupe dam a co!!!
Kochana ja takiej głupawki dostaję minimum raz w miesiącu, więc wyobraź sobie przez co przechodzi mój mąż

Cytat:
Napisane przez niunia1401 Pokaż wiadomość
wy jeszcze wszystkie spicie pewnie,a ja musialam juz wstac,wiec witam was serdecznie nadrobilam zaleglosci z wczoraj,i sobie jade milej niedzielki dziewczynki
Ja nie śpię już od dawna, bo musiałam wstać wcześnie by umyć włoski te co mi jeszcze zostały Zaraz lecę myć zęby i nakładam na ryja tapetę , no i wybywam do Dziadków.

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki! ja łaśnie z mężusiem od wczoraj się staramy mam nadzeje ze jak najszybciej nam sie uda jestem początkującą wizażystką i mam nadzieje że przyjmiecie mnie cieplutko

pzdrawiam
Przyjmiemy cieplutko Witaj na naszym wąteczku.

Stary 2009-12-13, 08:52   #1309
madziorka_82
Raczkowanie

GG do madziorka_82

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
A za te co czekają to bardzo mocno trzymam żeby do was nie przyszła ta wredna @.
Właśnie...chyba dziś jest ten dzień. Chociaż jak ostatnio sie rozregulowało to nie wiadomo. Tak czy siak nie chcę żadnej @ Mogę się pocieszać tym że w ciąży tez można mieć (znajoma mówiła mi nawet że do 5 miesiąca) ale nie mam odwagi robić kolejnego testu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-13, 09:00   #1310
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez madziorka_82 Pokaż wiadomość
witam wszystkich Piszę do Was bo mam nieprzeciętny problem... Mianowicie od pół roku staram się z partnerem o dziecko i nic Kilka lat zabezpieczałam się tylko Cilestem, odstawiłam celowo licząc na bebe i nie udaje się Dodam że pierwsze dni płodne po odstawieniu były...oooooj chyba bardzo płodne sądząc po ilości śluzu. Lekarka powiedziała mi że za bardzo się staram ale bez przesady. Jak można wogóle o tym nie myśleć kiedy zegar tyka. W każdym razie chciałam zapytać czy kilkuletnie przyjmowanie tabletek anty może potem stwarzać problemy z zajściem w ciążę? Proszę o odpowiedź... Powoli się już załamuję Boję się że nie będę mogła mieć dzieci Cykle po odstawieniu miałam dość regularne:24, 25 dni. Ostatnio coś się zmieniło i nawet nie mogę obliczyć sobie dni płodnych. Raz dostałam na 28 dzień, potem na 19. Co się ze mną dzieje? Teraz jest 25 dzień cyklu a mnie boli prawa pierś. Wydaje mi się że lada chwila dostanę miesiączkę... Od tego cyklu zamierzam pomóc sobie testami owulacyjnymi ale nie wiem na ile to się zda. Błagam pomóżcie. Czy ktoś na tym forum też zauważył że po kilku latach przyjmowania tabsów jest problem?
Chwila moment ja tu jestem najstarsza i mi tu proszę nie odbierać tej ostatniej laseczki Widzę, że jesteś młoda. Co do cykli to pewnie powinnaś zrobić badania hormonalne, bo może tu jest problem. Stres też nie pomaga w zajściu w ciążę. Może zrób sobie przerwę ze dwa cykle, by nie myśleć, że produkujecie bejbika tylko pokochajcie się. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Właśnie...chyba dziś jest ten dzień. Chociaż jak ostatnio sie rozregulowało to nie wiadomo. Tak czy siak nie chcę żadnej @ Mogę się pocieszać tym że w ciąży tez można mieć (znajoma mówiła mi nawet że do 5 miesiąca) ale nie mam odwagi robić kolejnego testu
Test możesz zrobić tak w 35 dc wtedy jeśli nie przyjdzie wredna @. Masz krótkie cykle, więc w 20 czy 25 dc mógł test jeszcze nic nie wykazać.
Trzymam mocno kciuki.

Stary 2009-12-13, 09:00   #1311
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:

pzdrawiam
Cytat:
Witajcie moje kochane z rana!!!!!!!!!!!!!!! ja mam straszny ból pleców, już nei wiem jak mam spac żeby się wyspać, masakra jakas! Zaraz z powrotem sie położe, moze odeśpię noc.

Anulko nasza kochana!!!!!!!!!!!! nic tutaj nie pisze , bo na karteczce jest wszystko czego Tobie życzymy

Elenka jasne, ze Cię przyjmiemu i trzymamy mocno kciuki za szybkie zafasolkowanie!!!!!!!!!!!

Madziorka ja brałam ponad 7 lat regulon i w 3 cyklu po odstawieniu sie udało. Tabletki nie wpływają na to, ze możesz byc bezpłodna, jednak kazdy organizm po ich odstawieniu inaczej wraca dostanu sprzed brania. Jeśli piszesz, ze masz owulację, to super, widocznie tak sie poukładalo, ze jeszcze się nie udało, ale nie załamuj się i dalej próbujcie, 6 miesięcy to niedużo, jeśli po roku Wam sie nie uda, wtedy zasięgnij porady lekarza i przebadajcie się. A najlepiej jak będziecie się przytulac co 2-3 dni bez stresu i myślenia , ze musi s ię udac. Trzymam mocno kciuki zebys wkrótce cieszyła sie bobaskiem.

Karolinko biedaczku kochany mogłyby Ci te mdłości już przejśc!! Mnie nie męcza w ogóle, ale mam dziwne, przedziwne uczucie w żołądku i zgagi, mniejsze, ale sa wię dyskomfort tez mi towarzyszy mnie za to brzuch boli, jakby mi ktos flaczki rozciągał i sikam jak nie wiem,aż mnie pęcherz boli, nie ma szans przespania nocy bez siusiania. Słaba tez jestem dalej i głowa mnie pobolewa, piersi rwą a sutki wrażliwe i tez bolą, ale rosnąć im się wcale nie chce za bardzono ale byle do przodu niedługo wszystkie wstretne dolegliwości nam przejdą a pewnie inne przyjdą hehe

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-12-13, 09:05   #1312
madziorka_82
Raczkowanie

GG do madziorka_82

Cytat:
Chwila moment ja tu jestem najstarsza i mi tu proszę nie odbierać tej ostatniej laseczki Widzę, że jesteś młoda. Co do cykli to pewnie powinnaś zrobić badania hormonalne, bo może tu jest problem. Stres też nie pomaga w zajściu w ciążę. Może zrób sobie przerwę ze dwa cykle, by nie myśleć, że produkujecie bejbika tylko pokochajcie się. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi.
Wiem, moja ginekolog już mi powiedziała że "za bardzo chcę". Ale mam prawie 28 lat i żadnego bebe na koncie Chyba juz czas najwyższy. Tabsy odstawiłam pół roku temu. Ostatnio kochaliśmy się w dni płodne i uwierzcie-nie myślałam o produkcji jako takiej, dobrze się bawiłam To nie jest tak że za każdym razem idę do wyrka z czystym planem. Po prostu już tam wrzucam na luz i po prostu się kocham. Ale po tym nie sposób nie myśleć czy może jednak tym razem się udało. Najgorsze jest to że mam zawsze dziwne zachcianki. Potrafię zjeść śledzie i zadryźć czekoladą. Nawet nie będę wiedziała że jestem w ciąży... Chciałabym tylko wiedzieć czy to normalne żeby w sutku się coś zbierało? Nie tak że cieknie...są to raczej takie malutkie grudki które można wyciągnąc. Może to tu tkwi problem?

Carol77- dziękuję za słowa otuchy

Edytowane przez madziorka_82
Czas edycji: 2009-12-13 o 09:06
Stary 2009-12-13, 09:15   #1313
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Wiem, moja ginekolog już mi powiedziała że "za bardzo chcę". Ale mam prawie 28 lat i żadnego bebe na koncie Chyba juz czas najwyższy. Tabsy odstawiłam pół roku temu. Ostatnio kochaliśmy się w dni płodne i uwierzcie-nie myślałam o produkcji jako takiej, dobrze się bawiłam To nie jest tak że za każdym razem idę do wyrka z czystym planem. Po prostu już tam wrzucam na luz i po prostu się kocham. Ale po tym nie sposób nie myśleć czy może jednak tym razem się udało. Najgorsze jest to że mam zawsze dziwne zachcianki. Potrafię zjeść śledzie i zadryźć czekoladą. Nawet nie będę wiedziała że jestem w ciąży... Chciałabym tylko wiedzieć czy to normalne żeby w sutku się coś zbierało? Nie tak że cieknie...są to raczej takie malutkie grudki które można wyciągnąc. Może to tu tkwi problem?

Carol77- dziękuję za słowa otuchy
Cokolwiek wycieka, czy wychodzi z sutka trzeba sprawdzić. Radzę udać się do lekarza i jednak sprawdzić hormony i przebadać piersi. Nie chcę Cię straszyć, ale ja już miałam zapalenie i nie jest to nic przyjemnego.
A może to oznaki na fasolkę?
Lepiej sprawdzić to i zrobić badania.
Zawsze myślałam, że dziewczyny o krótkich cyklach mają większe szanse na bejbika.

Carol77 śliczna karteczka i ładne życzenia. Jak ty je robisz? Ja też bym chciała takie robić. Czy do tego potrzebny jakiś program?

Edytowane przez Pepus
Czas edycji: 2009-12-13 o 09:19
Stary 2009-12-13, 09:26   #1314
madziorka_82
Raczkowanie

GG do madziorka_82

raczej nie oznaki na fasolkę bo to coś mam odkąd pamiętam...tylko nigdy nie wiedziałam co to takiego a lekarza nie pytałam. Tak czy owak, zaraz dokonuję zakupu na allegro - 20 testów owulacyjnych+5 ciążowych gratis Jeśli zaraz przyjdzie do mnie @ nie zawaham sie ich użyć Chociaż wolę żeby nie przyszła. I jeśli dowiem się kiedy jest dzień wysokiego ryzyka i mimo wszystko się nie uda porozmawiam z ginekologiem o tym badaniu. Co jak co ale nie poddam się tak łatwo
Dziękuję za rozmowę Teraz pójdę się przespać. Mam ciąg nocek w pracy-horror. Muszę sie troszkę przespać żeby dziś w robocie nie paść na twarz. Dziękuję za ciepłe przyjęcie na forum. Zamierzam regularnie zamęczać Was swoją obecnością i newsami
Stary 2009-12-13, 09:31   #1315
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
raczej nie oznaki na fasolkę bo to coś mam odkąd pamiętam...tylko nigdy nie wiedziałam co to takiego a lekarza nie pytałam. Tak czy owak, zaraz dokonuję zakupu na allegro - 20 testów owulacyjnych+5 ciążowych gratis Jeśli zaraz przyjdzie do mnie @ nie zawaham sie ich użyć Chociaż wolę żeby nie przyszła. I jeśli dowiem się kiedy jest dzień wysokiego ryzyka i mimo wszystko się nie uda porozmawiam z ginekologiem o tym badaniu. Co jak co ale nie poddam się tak łatwo
Dziękuję za rozmowę Teraz pójdę się przespać. Mam ciąg nocek w pracy-horror. Muszę sie troszkę przespać żeby dziś w robocie nie paść na twarz. Dziękuję za ciepłe przyjęcie na forum. Zamierzam regularnie zamęczać Was swoją obecnością i newsami
Mam taką nadzieję, że z nami zostaniesz

Stary 2009-12-13, 09:56   #1316
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie moje kochane z rana!!!!!!!!!!!!!!! ja mam straszny ból pleców, już nei wiem jak mam spac żeby się wyspać, masakra jakas! Zaraz z powrotem sie położe, moze odeśpię noc.

Anulko nasza kochana!!!!!!!!!!!! nic tutaj nie pisze , bo na karteczce jest wszystko czego Tobie życzymy

Elenka jasne, ze Cię przyjmiemu i trzymamy mocno kciuki za szybkie zafasolkowanie!!!!!!!!!!!

Madziorka ja brałam ponad 7 lat regulon i w 3 cyklu po odstawieniu sie udało. Tabletki nie wpływają na to, ze możesz byc bezpłodna, jednak kazdy organizm po ich odstawieniu inaczej wraca dostanu sprzed brania. Jeśli piszesz, ze masz owulację, to super, widocznie tak sie poukładalo, ze jeszcze się nie udało, ale nie załamuj się i dalej próbujcie, 6 miesięcy to niedużo, jeśli po roku Wam sie nie uda, wtedy zasięgnij porady lekarza i przebadajcie się. A najlepiej jak będziecie się przytulac co 2-3 dni bez stresu i myślenia , ze musi s ię udac. Trzymam mocno kciuki zebys wkrótce cieszyła sie bobaskiem.

Karolinko biedaczku kochany mogłyby Ci te mdłości już przejśc!! Mnie nie męcza w ogóle, ale mam dziwne, przedziwne uczucie w żołądku i zgagi, mniejsze, ale sa wię dyskomfort tez mi towarzyszy mnie za to brzuch boli, jakby mi ktos flaczki rozciągał i sikam jak nie wiem,aż mnie pęcherz boli, nie ma szans przespania nocy bez siusiania. Słaba tez jestem dalej i głowa mnie pobolewa, piersi rwą a sutki wrażliwe i tez bolą, ale rosnąć im się wcale nie chce za bardzono ale byle do przodu niedługo wszystkie wstretne dolegliwości nam przejdą a pewnie inne przyjdą hehe

Kochane!!!

Dziekuje za zyczenia!! Karolku piekna karteczka, jak milo tak z rana usiasc przy komputerze i zobaczyc tak mile zyczenia!!!

Ja wlasnie chcialam upiec ciacho zaraz ale oczywiscie nie mam w domu polowy produktow i szukam sklepu otwartego w neidziele, bo neistety w Norwegii nei jest tak prosto. Smiesznie bo ja naprawde urodzla sie wlasnie w niedziele

DZIEKUJE ZA ZYCZENIA!!!!
sle urodzinowe buziaki

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!!!!

Po pierwsze to :
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ANIU, DUŻO ZDRÓWKA, RADOŚCI I MIŁOŚCI!!! SPOKOJNEJ CIĄŻY I DELIKATNEGO PORODU

Aniu pytałaś o dzidzię, więc w dniu usg miało 9 tyg i 3 dni , a mierzyło 2,56 cm moje kochanie śmieje się że olbrzyma noszę w sobie
Rozmawiałam z moją panią gin. i powiedziała że w ostatnim tyg grudnia albo w pierwszym tyg stycznia mam iść na usg takie prenatalne z pomiarami i te testy pap. Powiedziała że wszystko wygląda dobrze i mam się nie martwić.

Kochane co do mdłości to u mnie się ostatnio nasiliły wcześniej czułam tylko taki dyskomfort, a teraz to wszystko mi się cofa
Kochane a jak u was?
Te co już noszą dzidzię to mam nadzieje że dolegliwości ciążowe wam nie dokuczają.
Czekam z niecierpliwością na wieści o II kreseczkach.

Ja wczoraj jak większość z was miałam mega lenia, tylko tak pobierznie sprzątnełam mieszkanie a za tydzień general cleaning
Powiem wam że u mnie też słabość daje o sobie znać, po prostu nie mam siły na nic, a jak coś porobie to mi sie w głowie kręci
oj to wielkolud rzeczywiscie!!!
moja dzidzia miala 7 mm w prawie 8 tygodniu, ale od zaplodnienia bylo lekko ponad 5 tylko, wiec moze to dobra wielkosc.

Dziekuje za zyczenia kochana, takie jestescie tu wszystkie kochane, naprawde, az sie chce was czytac i do was pisac)))))
Ja mdlosci dzis z rana nawet znosne, poszlam sie przewietrzyc, moze dlatego mi to troche pomoglo, sama nie wiem, no zobaczymy. na razie tz robi urodzinowe sniadanko a ja szukam sklepu w poblizu otwartego w niedziele))

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2009-12-13, 10:04   #1317
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Witajcie!
Aniu, wszystkiego najlepszego, zdrowka, szczescia pomyslnosci i pieknej fasoleczki !!
Cytat:
Lekarze twierdza ze tabletki to metoda odwracalna i nie wplywa na pozniejsze problemy z poczeciem. Sprawa jest o tyle trudna ze jest indywidualna. Kazdy organizm potrzebuje mniej lub wiecej czasu by dojsc do siebie i sam produkowac odpowiednia ilosc hormonow. Jesli mialas przed tabsami nieregularne cykle, najprawdopodobniej sytuacja wrocila po odstawieniu... Nie trac jednak wiary, czesto zdarza sie tak ze podswiadomie sie blokujemy, wlasnie tym ze chcemy za bardzo. Ciezko jest wyluzowac, ale jest to mozliwe
Cytat:

pzdrawiam
W takim razie powodzenia
Cytat:
Mogę się pocieszać tym że w ciąży tez można mieć (znajoma mówiła mi nawet że do 5 miesiąca) ale nie mam odwagi robić kolejnego testu
Nom niby tak sie zdarza. Jednak nie jest to normalna @ podobno. Powinna byc wtedy bardziej skapa i krotsza niz wczesniej.
Choc sa kobiety ktore mialy w ciazy takie krwawienia jak normalny @ obfite wiec to tez nie regula
Cytat:
Chciałabym tylko wiedzieć czy to normalne żeby w sutku się coś zbierało? Nie tak że cieknie...są to raczej takie malutkie grudki które można wyciągnąc. Może to tu tkwi problem?
O ile mi wiadomo to takie grudki bialawe ma wiekszosc kobiet i jest to normalne, ale w zadnym wypadku nie nalezy tego wyciskac!!!
Nie ma to zwiazku z ciaza badz jej brakiem i raczej nie jest zadnym objawem, skoro duzo wczesniej je zauwazylas.

Pociesze Cie tym ze moja przyjaciolka brala Cilest przez 7 czy 8 lat i juz tydzien po odstawieniu byla w ciazy. Sa jednak kobiety ktore potrzebuja dluzej. Byc moze tez jest cos nie tak z Twoim TZ, moze zolnierzyki sa za slebe, za wolno sie ruszaja- sa to problemy do zniwelowania i nie sa zbyt ciezkie.
Ja proponuje przede wszystkim sie wyluzowac, na chwile przestac myslec o dziecku, nie wyszukiwac objawow, nie obserwowac sie tak wnikliwie Moze czas swiateczny, ktory przeciez pozytywnie wplywa na ludzi bedzie Wam sprzyjal, moze postarajcie sie gdzies wyjechac na weekend, na taki a la urlop- napewno nie zaszkodzi
Powodzenia!
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 10:09   #1318
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Witajcie kochane!!

Anulka najlepsze zyczonka dla Ciebie

No nie ile ja mialam nadrabiania od wczoraj!!! Chyba pobilyscie rekord bo w weekendy nigdy tak nie piszecie .

Tak nam zszedl czas w IEKI wczoraj ze jak wrocilismy to ja po prostu padlam na twarz. Tz wlaczyl jakis film ale nawet sie nie zaglebialam bo wiedzialam ze usne . Dzisiaj juz 33 dni bez @ . A tz dalej sie niczego nie domysla wiec

Rowniez witam nowe kolezanki . Zycze powodzenia w starankach kochane

madziorka tabletki nie maja wplywu na nasza plodnosc. Ja sie dolaczam do rad dziewczyn i twojej pani ginekolog... wrzuc na luz troszke. To ze w czasie przytulanek nie myslisz o dzidzi to za malo. Do zaplodnienia dochodzi pozniej kiedy ty juz wpadasz w swoje obsesyjne myslenie czy juz sie udalo... Potem zagniezdzenie ktore jest bardzo skomplikowanym procesem... Stresujesz sie i zadreczas w najbardziej kluczowych momentach skarbie. Zrobcie sobie przerwe i to naprawde moze zdzialac cuda kochana

No ja dzisiaj znowu bede z wami z doskoku niestety bo musze przystroic ladnie domek i potem ugotowac obiad dla 4 osob bo przychodza nasi znajomi... Ja bede odmawiac winka. Co zabawne bede ukrywac czemu przed znajomymi i tz-em tez . Ale jak znam zycie to on sie domysli wiec juz dzisiaj wieczorem bedzie blagal zebym zrobila tescik... . Teraz sobie czekam bo ma zrobic dla nas pyszne sniadanko. Szczerze to bym chciala je dostac do lozka ale z drugiej strony nie znosze okruszkow itp w poscieli...

Milego dnia kochane. Odezwe sie pozniej skarbki

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 10:15   #1319
anula_81
Zakorzenienie

Cosmaa, Kasiu dziekuje za zyczenia!! A Ty Kasiula moze ten tescik zrob jak nie dla TZ todla nas chociaz bo przeciez mowie pewnie w imieniu nas wszystkich, nie mozemy sie juz doczekac!!!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2009-12-13, 11:30   #1320
niunia1401
Wtajemniczenie

Oczywiscie Aniu wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek
i WITAMY NOWE KOLEZNAKI

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59885.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-55516.png
niunia1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości