|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
cassie - a ile Xavier ma ?? może to bunt dwulatka
![]() mati - Kuba też się budzi ale nie z jakimś przeraźliwym płaczem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
kosmetyki z Vichy rano dostałam
![]()
#1293 |
BAN stały
|
Witam mamuski
![]() mam pytanko juz na pewno macie takie problemy za soba i dlatego chce sie troszku doradzic mam 3 tygodniowwego maluszka ktory ma straszne problemy z zaparciem robi bardzo twarde kupki i przy tym przerazliwie placze :-( moze macie jakis sposób?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zanka super ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Przchodziłam przez to dwa razy. Nie wiem czy Twój maluszek jest karmiony piersią czy mlekiem modyfikowanym. Spróbuj go dopajać wodą a jeśli Ty karmisz to pij kompot z suszonych śliwek powinno pomóc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Rozeznanie
|
Jesli jest karmiony mlekiem modyfikowanym to zmien mleko. Jesli piersia to sprobuj pic rumianek, miete, herbatke z kopru wloskiego. Niektorym dzieciaczka pomaga espumisan (esputikon). Albo lek na recepte debridat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Zyjemy.....Dawid od 3 dni jest okropny !!!!!! Mam go dosyc! Jeszcze taki nie byl! Jeczy, marudzi...... marudzi, jeczy.....i tak w kolko od 7 rano do 19 wieczorem z przerwa na spanie (usypianie na rekach) ![]() ![]() ![]() Do tego od wczoraj zaczelam nocki (normalnie od dzis) ale zaczelismy od niedzieli zeby nie isc juz w piatek na nocke..... Znowu mi sie zaczely problemy z rekami i znowu chyba musze zaczac tabletki brac, do rodzinnego i do neurologa nie mam kiedy isc ![]() To sobie ponarzekalam.....i mi lepiej ![]() Dawid ma kolejnego zeba juz 11 i nastepne sie przebijaja, hurtowo, za chwile sie pogubie w liczeniu... Spoznione 100 lat dla Kai i Mikolaja z okazji roczku...prezenty super....u nas oprocz rowerka i bluzki byly tylko pieniadze....i dobrze bo zabawki walaja sie po 2 pokojach a Dawid ma je gleboko gdzies.... Na inne posty nie odpisuje bo moje myslenie spi....jestem niewyspana, Dawid nie daje mi sie wyspac po nockach bo co z tego ze tz sie nim zajmuje jak przez sciane slysze jego jeczenie, placz, marudzenie itd...a zatyczek do uszu miec nie moge To by bylo na tyle...moje jeczydlo zasnelo w lozeczku na siedzaco po wielkim marudzeniu, ide tez spac.... Mati Dawid bardzo zadko budzi sie z krzykiem w nocy, a jak juz mu sie zdarzy obudzic z krzykiem to za chwile zasypia spowrotem, my nawet do niego nie wstajemy bo to by tylko pogorszylo sprawe, kiedys czytalam ze nie nalezy reagowac i nie nalezy wybudzac dziecka, dziecko chwile pokrzyczy i zasnie spowrotem......bo poprostu cos mu sie snilo....no chyba ze za dlugo to trwa to wtedy mozna wziac na rece ale najlepiej nic sie nie odzywac, u nas to dziala Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-03-29 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
eh chłopaki mi się pomylili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zadomowienie
|
buziaczku tak jakbym o moim Xavierku czytała... i powiem Ci w myśleniu że masz dość nie jesteś sama bo za coraz częściej żałuję że zdecydowałam się na drugie dziecko... gdybym wiedziała że będzie aż tak źle to w życiu bym tego tematu nie podjęła a co dopiero mowa o działaniu.
Mog to tylko na forum napisać bo gdybym powiedziała to wśród moich znajomych nieźlebym oberwała. Co do męża mój jak słyszy marudzenie/jęczenie to idzie na piwo albo jedzie do kolegi pod byle pretekstem. NIe ma go 3 tygodnie w miesiącu w domua będąc na urlopie psychika mu siada po 24h. alkamor Kevin ma 3 lata i prawie 4 miesiące ![]() Tun1a wiesz jakie słowo po mama najczęściej słyszę od młodego??? NIE i to jeszcze przed roczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
nie bądź taka dowciapna
![]() ale mi się dzisiaj nic nie chce...mieliśmy nie iść na dwór bo jakiś taki chłodny wiaterek ale jednak wyjdziemy.tylko najpierw matka coś zje ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- dlatego ja się nie porywam z motyką na słońce i wolę poczekać z drugim aż to jedno trochę "zmężnieje" ![]() wydawało mi się, że Kevin jest młodszy ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() Swoją drogą jak mi mój młodszy XAVIER podrośnie będę przeszczęśliwa że mam dwóch cudownych chłopaków ale zanim to nastąpi jeszcze nieśle da mi popalić... oj aż się boję. Psychika też się unormuje tylko czasu potrzebuje. Ja chyba pójdę po obiedzie na drugi spacer bow domu nie mam ochoty siedzieć i wysłuchiwać yyyyyyy yyyyyyyyyy .... na dworze przynajmniej jest cicho. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Wtajemniczenie
|
tak mam zrobione! Nic na to nie poradzę
![]() Zgubiłam recepte na tablety staraszaki bocianowe i jutro sie do gina umówiłam. Ciekawe czy @ zanim pójde ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
![]() monix babcia męża mieszka na wsi i tu jesteśmy. A neta mamy z blueconnecta ![]() Wracamy w środę a nie we wtorek więc grzecznie mi tu! nie produkować za dużo bo ![]() Klaudia skończyła wczoraj 11 m-cy w związku z czym wydoroślała. Zasnęła wczoraj sama w łóżczeku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podczytuję raz-dwa razy dziennie bo mnie mąż przegania z neta ![]() ![]() ![]()
#1307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze pogode macie lepsza niż my..... Znalazłam receptę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zadomowienie
|
Tun1a recepty mam zawsze na lodówce przyczepione magnesem
![]() anya cudownie ![]() ![]() My już po drugim spacerku. Oczywiście 15 minut od wyjścia z domu zaczęło mocniej wiać i zaczęło kropić... co za pogoda... Moje małe odzyskało humor i przestał jęczeć, ciekawe na jak długo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my też po dworku.Kubek trochę połaził...potem zaczęło kropić to usiedliśmy na przystanku i zjadł bułkę a potem powoli zaczął zmierzać do domu aż w końcu zaczął pchać się do klatki. Spać mi się chce ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
witam
a ja czytam i nie mam nic do napisania więc będę czytać dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Zakorzenienie
|
hmmmmmmmmmm
rano miała 37,9 (dostała paracetamol) potem 37,5 przed kąpankiem było 36,9 dostała paracetamol i poszła lulu jak rano nie minie to lecę do lekarza ps. wiecie że nadal moja Kajka budzi się góra raz w nocy!!! ze "złych" wieści ........plan zrealizowany, bo minął 26 marca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() mleko jeszcze jest zawsze bym mogła ale......... jest jak jest |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
a ja tam karmię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór! Okropny dzień i zbliza się okropna zapewne noc. Wyyyycie cały dzień, nawet na spacerze co się nigdy nie zdarza. Chyba naprawdę idą zęby bo łapkę do łokcia obgryza. Dałabym mu coś przeciwbólowego ale nie wiem ile dni mozna dawać tak bez uzgodnienia z lekarzem. Bo już chyba ze 3 dni pod rząd dałam wieczorem.
Wczoraj krew mu leciała z noska a się nie uderzył tylko widziałam jak dłubie sobie. Zastanawiam się od czego to było i czy nie po przeciwbólowych czasem. I do tego jestem sama bo mąż szanowny chodzi na 18:00 do 6:00 rano, prześpi się i dalej do pracy (a zapłacą i tak za 8 godzin bo kryzys ![]() I jeszcze wyspa strasznie mi tnie
If you're out on the road Feeling lonely and so cold All you have to do is call my name And I'll be there on the next train Edytowane przez jo@n@ Czas edycji: 2010-03-29 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | ||||
Zadomowienie
|
Czesc lasencje!
Fajnie, ze tylko 4 strony ![]() Najpierw nadrobie, jutro pogadamy. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A w ciazy kto badal? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez nie mam ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja miałam/mam rodzinę na wsi ale mój TŻ nie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Rozeznanie
|
dzien dobry,
czy Wy tez odczuwacie zmiane czasu?? Mikolaj idzie spac o 21 a przed zmiana czasu o 20. A ja jestem nieprzytomna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, czy mogę się do Was przyłączyć? Wątek mamuś styczniowo-lutowych kuleje i nie bardzo mam ochotę na monologi, a Wasz widzę prężnie działa.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.