W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIORCZY - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-24, 08:06   #1291
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Strój na wesele i buty Cosmoparis

Moze poczekaj do wyprzedazy lub poszukaj w outlecie? Zwlaszcza roz czesto trafia do obnizek cenowych.

znalazlam przewodnik po rozmiarach na ich stronie:
22.3 cm - 35
23 cm - 36
23.65cm - 37
24.35cm - 38
25cm - 39
25.65cm - 40
26.3 cm - 41
27 cm - 42

Po lewej masz centymetry, po prawej rozmiar. Faktycznie wyglada na zanizona.

http://www.cosmoparis.com/chaussures...#article=20514

Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2016-05-24 o 08:08
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-24, 08:39   #1292
agata6860
Przyczajenie

Dziękuję ślicznie!
agata6860 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-24, 09:36   #1293
pani_smith
Zakorzenienie

z drugiej strony ten obcas jest dość wysoki... stopa się nieco inaczej układa, więc rozmiar wcale nie musi się okazać zaniżony (w moim wypadku im wyższy obcas tym częściej sięgam po 37. sportowe i płaskie kupuję w 38).
jeśli nastawiasz się na te buty, i żadne inne (trochę głupio, ale każdy tak czasem ma, że strój zaczyna się od butów) zamów je odpowiednio wcześniej, aby móc wymienić. o ile oczywiście nie możesz ich przymierzyć stacjonarnie.

co do kiecki - masz w zasadzie nieograniczone pole manewru, choć też pewnie postawiłabym na coś jednolitego. dopasuj więc do urody i figury.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 14:56   #1294
Japier_olewszystkozajete
BAN stały

Dot.: Co założyć na wesele? - wątek zbiorczy

Cześć dziewczyny,
chciałabym zapytać was o zdanie w takiej oto kwestii: moja 21-letnia siostra, zgrabna, ładna, raczej niewysoka (165 cm) chce na wesele założyć... kombinezon w kolorze ecru (no, ogólnie "białym.") Kombinezon ma spodenki krótkie, jest bardzo elegancki i ogólnie ładny, ale czy jest to dobry pomysł? Mówi się, że nie wypada ubrać ani czarnej ani białej sukienki na wesele, ale... to nie sukienka, a wlaśnie kombinezon. Dodatkowo nie jest to marzec, kwiecień czy październik, tylko wesele będzie w sierpniu, dodam, że na otwartej przestrzeni (teren ze stawem, namiotem weselnym, drewnianymi stołami piknikowymi).
Pytam, bo sama mam wątpliwości nie tyle odnośnie kombinezonu, co samego jasnego koloru.
Co o tym sądzicie? (Ja sama idę w sukience ciemno-różowej )

*[edytowane] Ogólnie nie sądzę, by ktoś w tym kombinezonie mógł ją wziąć za pannę młodą, bo jednak krótki kombinezon, a sukienka (dodatkowo - sukienka ślubna) to dwie różne bajki, tylko zastanawiam się czy dla samej zasady nie chodzenia w czerni lub bieli nie powinna ubrać czegoś innego... choć ona uważa, że będzie się w tym dobrze czuła.

Edytowane przez Japier_olewszystkozajete
Czas edycji: 2016-05-30 o 15:10
Japier_olewszystkozajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 15:14   #1295
kamilkos944
Przyczajenie

Może warto zapytać Pannę Młodą gdzieś przy okazji rozmowy, czy nie będzie miała nic przeciwko?
To w końcu lato - biały jest dobrym kolorem na upały ;P

Edytowane przez kamilkos944
Czas edycji: 2016-05-30 o 15:22
kamilkos944 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 15:22   #1296
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez Japier_olewszystkozajete Pokaż wiadomość
*[edytowane] Ogólnie nie sądzę, by ktoś w tym kombinezonie mógł ją wziąć za pannę młodą, bo jednak krótki kombinezon, a sukienka (dodatkowo - sukienka ślubna) to dwie różne bajki, tylko zastanawiam się czy dla samej zasady nie chodzenia w czerni lub bieli nie powinna ubrać czegoś innego... choć ona uważa, że będzie się w tym dobrze czuła.
* Zasada nienoszenia białego nie ma NIC wspólnego z "braniem za pannę młodą"
* Dokładnie, dla samej zasady powinna założyć coś innego.
* Co to w ogóle za argument, że ona będzie się w tym dobrze czuła? Ja się na przykłąd dobrze czuję w różowych dresach, ale to nie znaczy, że założę je na pogrzeb albo czyjeś imieniny
Oczywiście, trzeba sie dobrze czuć, z tym co się nosi, ale to nie wszystko.

Moim zdaniem oprócz koloru jeszcze te "krótkie spodenki" zgrzytają. Może na weselu pod namiotem to się jakoś obroni... ale i tak brzmi raczej jak strój na drina w barze przy plaży
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 15:35   #1297
Japier_olewszystkozajete
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kamilkos944 Pokaż wiadomość
Może warto zapytać Pannę Młodą gdzieś przy okazji rozmowy, czy nie będzie miała nic przeciwko?
To w końcu lato - biały jest dobrym kolorem na upały ;P
No tak, chociaż z drugiej strony - jak zapytamy pannę młodą, to ona raczej odpowie że nie ma problemu, wiadomo.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
* Zasada nienoszenia białego nie ma NIC wspólnego z "braniem za pannę młodą"
* Dokładnie, dla samej zasady powinna założyć coś innego.
* Co to w ogóle za argument, że ona będzie się w tym dobrze czuła? Ja się na przykłąd dobrze czuję w różowych dresach, ale to nie znaczy, że założę je na pogrzeb albo czyjeś imieniny
Oczywiście, trzeba sie dobrze czuć, z tym co się nosi, ale to nie wszystko.

Moim zdaniem oprócz koloru jeszcze te "krótkie spodenki" zgrzytają. Może na weselu pod namiotem to się jakoś obroni... ale i tak brzmi raczej jak strój na drina w barze przy plaży
Krótkie spodenki - w sensie, że nie jest to kombinezon spodnie z długimi nogawkami, o to akurat się nie martwię, tak jakby wszystko się zgadza, impreza plenerowa, środek lata, jej wygląd... wszystko poza... okazją

Twoje porównanie z dresem nie jest dobre, bo dresu czy różowego czy fioletowego nie wypadałoby założyć, a ten kombinezon o to chodzi, że gdyby był brzoskwiniowy, łososiowy, turkusowy, jasno-żółty, niebieski itd. to nadawałby się w 100%, ale że jest praktycznie biały... to jest słabe, ja bym go nie ubrała, bo na biało źle bym się czuła na weselu (mimo opisanych przeze mnie okoliczności, które mimo wszystko są ważne) i zastanawiam się czy z całych sił jej tego nie wyperswadowywać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-30, 15:43   #1298
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Twoje porównanie z dresem nie jest dobre, bo dresu czy różowego czy fioletowego nie wypadałoby założyć, a ten kombinezon o to chodzi, że gdyby był brzoskwiniowy, łososiowy, turkusowy, jasno-żółty, niebieski itd. to nadawałby się w 100%, ale że jest praktycznie biały... to jest słabe, ja bym go nie ubrała, bo na biało źle bym się czuła na weselu (mimo opisanych przeze mnie okoliczności, które mimo wszystko są ważne) i zastanawiam się czy z całych sił jej tego nie wyperswadowywać
Ja bym jej to wybiła z głowy. IMHO i krój (krótki spodenki), i kolor jest dyskusyjny, koniec końców wyjdzie najpewniej słabo i bez klasy. PO CO? Przecież chyba przez całe wakacje znajdzie sobie lepszą okazję na ten kombinezon

Kwestia koloru: załóżmy, że masz materiałowe spodnie w kant w kolorze różowym. Idziesz w nich na pogrzeb albo na rozmowę kwalifikacyjną do banku? A przecież gdyby tylko były granatowe / czarne / szare / brązowe, to tak świetnie by się nadawały
Stary 2016-05-30, 16:29   #1299
Japier_olewszystkozajete
BAN stały

Też tak myślę, będę nakłaniać.
Odnośnie koloru - rozumiem, tyle, że Twoje porównanie krótkiego kroju spodenek od kombinezonu (przecież kobiety też nie będą w sukniach do ziemi pod weselnym namiotem tylko w raczej krótkich sukienkach, zwłaszcza te młode) do dresu było nietrafione, bo dresu żadnego nie wypada założyć, a gdyby tylko ten kombinezon był w jakimkolwiek innym kolorze to nawet ja uważam, że byłoby to super, nowocześnie, elegancko, w gorące lato na pewno lepiej niż sukienka do kolan z dość grubego materiału (nie znam się na materiałach).

*[edytowane] chociaż... wg mnie jeszcze gorzej byłoby ubrać ten kombinezon na drugi dzień, bo nie wiadomo czy panna młoda też czegoś białego właśnie krótszego nie założy

Tak czy inaczej - no racja to, kolor ekri wg mnie też odpada!
Dziękuję za opinie!

Edytowane przez Japier_olewszystkozajete
Czas edycji: 2016-05-30 o 16:36
Stary 2016-05-30, 18:15   #1300
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślę, będę nakłaniać.
Odnośnie koloru - rozumiem, tyle, że Twoje porównanie krótkiego kroju spodenek od kombinezonu (przecież kobiety też nie będą w sukniach do ziemi pod weselnym namiotem tylko w raczej krótkich sukienkach, zwłaszcza te młode) do dresu było nietrafione, bo dresu żadnego nie wypada założyć, a gdyby tylko ten kombinezon był w jakimkolwiek innym kolorze to nawet ja uważam, że byłoby to super, nowocześnie, elegancko, w gorące lato na pewno lepiej niż sukienka do kolan z dość grubego materiału (nie znam się na materiałach).

*[edytowane] chociaż... wg mnie jeszcze gorzej byłoby ubrać ten kombinezon na drugi dzień, bo nie wiadomo czy panna młoda też czegoś białego właśnie krótszego nie założy

Tak czy inaczej - no racja to, kolor ekri wg mnie też odpada!
Dziękuję za opinie!
Ja tam ide na wesele pod namiotem w letniej sukience do ziemi
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 07:56   #1301
bernikula
mOLDerator

Cytat:

I to jest tu właśnie kluczową kwestią. Kolor jak kolor, ale takie krótkie spodenki w letnim kombinezonie nadają się na letnią dyskotekę albo spacer po promenadzie...

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 12:15   #1302
anjakem
Przyczajenie

Dot.: Którą na wesele?

Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji ;-) Skromny ślub i przyjęcie weselne i dylemat: co założyć... Rozważam sukienkę marynarkę i krótki kombinezon. Ale jakoś nie umiem się zdecydować... Co myślicie?
anjakem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 13:23   #1303
Rilla82
Zakorzenienie

Tak generalnie, to kombinezony średnio się nadają na taką okazję, ALE w przypadku wesela mniej formalnego, w plenerze, w górach, albo gdy dziewczyna naprawdę nie znosi sukienek, myślę, że coś w takim stylu może się obronić:

https://static.shwrm.net/images/u/7/...jpg?1427287336
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 16:57   #1304
victorion
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Tak generalnie, to kombinezony średnio się nadają na taką okazję, ALE w przypadku wesela mniej formalnego, w plenerze, w górach, albo gdy dziewczyna naprawdę nie znosi sukienek, myślę, że coś w takim stylu może się obronić:

https://static.shwrm.net/images/u/7/...jpg?1427287336
Nie uważasz że jest za krótki?
victorion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 19:09   #1305
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez victorion Pokaż wiadomość
Nie uważasz że jest za krótki?
Na modelkach większość rzeczy wygląda kuso, u osoby 165-170 cm powinien lepiej wyglądać, zresztą to tylko przykład.
Stary 2016-06-01, 23:18   #1306
Kalienta
Raczkowanie

Hej!
19 idę na wesele, sukienkę mam taką jak na zdjęciu, tylko nie za bardzo mam pomysł na buty. Myślałam o klasycznych cielistych szpilkach, ale sama nie wiem. Co radzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image3xxl.jpg (170,7 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image2xxl.jpg (142,8 KB, 28 załadowań)
Kalienta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 11:14   #1307
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez Kalienta Pokaż wiadomość
Hej!
19 idę na wesele, sukienkę mam taką jak na zdjęciu, tylko nie za bardzo mam pomysł na buty. Myślałam o klasycznych cielistych szpilkach, ale sama nie wiem. Co radzicie?
Boję się, że będzie trochę mdło, ja bym pewnie postawiła na czerń.

Insta
Stary 2016-06-02, 15:10   #1308
mlenka_85
Rozeznanie

Dziewczyny jak sądzicie - czy takie sandałki nadają się na wesele czy za duże szaleństwo?
Sukienkę mam dość minimalistyczną, bez wzorów.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sandały.jpg (76,0 KB, 123 załadowań)
mlenka_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 16:20   #1309
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez mlenka_85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak sądzicie - czy takie sandałki nadają się na wesele czy za duże szaleństwo?
Nie bierz tego as personam, ale moim zdaniem, jeżeli one sie w ogóle do czegoś nadają, to do pracy w wiadomym charakterze przy trasie warszawskiej
Stary 2016-06-03, 07:58   #1310
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Nie, kompletnie nie nadają się na taką okazję.

Insta
Stary 2016-06-03, 08:13   #1311
mlenka_85
Rozeznanie

Cytat:
Nie bierz tego as personam, ale moim zdaniem, jeżeli one sie w ogóle do czegoś nadają, to do pracy w wiadomym charakterze przy trasie warszawskiej
oo aż tak hardkorowo? --- myślałam że bardziej do przebrania za Xenę

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Nie, kompletnie nie nadają się na taką okazję.
dzięki, macie rację Może do klubu się nadadzą, muszę je zmierzyć
mlenka_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 03:44   #1312
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Brrr, baleronowy koszmar.
Stary 2016-06-05, 10:51   #1313
farfarae
Zadomowienie

Hej, za miesiąc idę na wesele. Mam granatową sukienkę (kolor jaśniejszy niż na zdjęciu, głęboki granatowy). Do tej pory zestawiałam ją z beżowymi dodatkami, ale trochę mi się znudziło. Co polecacie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (71,3 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (70,9 KB, 41 załadowań)
farfarae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-06, 10:01   #1314
Naleigh
Raczkowanie

za miesiąc wesele, więc chyba pora zacząć coś ogarniać...
nie mam niestety w szafie nic na takową okoliczność, dlatego przybywam z nadzieją na otrzymanie jakiejkolwiek pomocy czy wskazówek. rozglądam się już powoooli po sieciówkach, ale zastanawiam się, czy taka kiecka nie będzie zbyt... oczywista i zwykła? czy ogółem nie spojrzą na mnie jak na kosmitkę? na wesele idę z chłopakiem, jego rodzina mnie nigdy nie widziała (no, nie licząc rodziców, brata i dwóch ciotek... ), także fajnie, jakby nie uznali mnie za jaką wieśniarę, zwłaszcza że razem jesteśmy stosunkowo niedługo, bo 10 miesięcy, gdzie przez rok się przyjaźniliśmy. Krótko od siebie - mam 178cm wzrostu, jestem raczej szczuplutka, bo waga zamyka mi się w 55 kilogramach, toteż nalezy wspomnieć, że cyca u mnie zbyt dużego niet, tylko jak już coś eksponować, to chyba nogi :c

http://www.orsay.com/pl-pl/rozkloszo...-47109338.html

sukienka na żywo prezentowała się ładniej, "żywiej" jeżeli ma to jakieś znaczenie. i jeśli nadaje się na takową okazję to... co do niej? jakie buty, dodatki, upięcie? włosy mam długie, za łopatki, ni to brąz ni ciemny blond, kolorystyka dokładnie taka jak na tym zdjęciu:
http://oi63.tinypic.com/kut75.jpg

ktoś coś?
Naleigh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-06, 17:27   #1315
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farfarae Pokaż wiadomość
Hej, za miesiąc idę na wesele. Mam granatową sukienkę (kolor jaśniejszy niż na zdjęciu, głęboki granatowy). Do tej pory zestawiałam ją z beżowymi dodatkami, ale trochę mi się znudziło. Co polecacie?
lato idzie... może ten głęboki granat ożywić jakimś odważniejszym dodatkiem. but bym nawet pozostawiła beżowy, ale do tego soczyście żólta torebka lub coś większego, kolorowego na szyję...

@Naleigh
rodzina chłopaka spojrzy na ciebie jak na kosmitkę tylko, jeśli wyskoczysz w czymś totalnie niestosownym (wyzywającym, wulgarnym lub zwyczajnie dziwacznym). sukienka, którą pokazałaś jest prosta i choć totalnie nie moja (bo kwiatki skreślam z urzędu - są trudne i nie pasują wszystkim, ale to musisz ocenić sama), to łatwo zmienić jej charakter - z trampkami będzie codzienna, ze szpilkami w kolorze i biżuterią - odświętna. niegłupi wybór, bo ją wynosisz, a pewnie tych typowo letnich okazji nie masz jakoś dużo.

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2016-06-06 o 17:33
Stary 2016-06-10, 19:13   #1316
Yebaniutky
BAN stały

Wesele - jaki strój dla chłopaka na poprawiny?

Drogie Panie no i Panowie, pod koniec czerwca mam wesele (wesele z poprawinami w remizie) i nie bardzo wiem w czym mam iść na poprawiny:/ Na wesele oczywiście garniak, czarne laczki, koszula na spinki. Ale nie bardzo wiem co z poprawinami:/ W czym się teraz chodzi na poprawiny? Bo mam takie dziwne odczucie że koszula na spinki i garniak na poprawiny będzie zbyt poważnie...
Aaa dodam iż mam 23 latka.

Edytowane przez Yebaniutky
Czas edycji: 2016-06-10 o 19:15
Yebaniutky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 19:36   #1317
wie-wiórka
Rozeznanie

Dot.: Wesele - jaki strój dla chłopaka na poprawiny?

Garnitur - może być w swobodniejszym stylu, koszula może być kolorowa.

wie-wiórka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-10, 20:50   #1318
lza_slonca
Zakorzenienie

eleganckie spodnie i kolorowa koszula, elegancko ale bardziej na luzie

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 22:55   #1319
nadiene_e
Przyczajenie

Koszula, może jakieś dzinsy lub spodnie bardziej na luzie niż te w garniaku
nadiene_e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-11, 09:56   #1320
pani_smith
Zakorzenienie

jeśli zdecydujesz się na marynarkę, to wybierz sportową lub klubową. zdecydowanie mniej formalna niż garniturowa i przede wszystkim pasują do jeansow czy chinosów

wróciłam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości