|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Strój na wesele i buty Cosmoparis
Moze poczekaj do wyprzedazy lub poszukaj w outlecie? Zwlaszcza roz czesto trafia do obnizek cenowych.
znalazlam przewodnik po rozmiarach na ich stronie: 22.3 cm - 35 23 cm - 36 23.65cm - 37 24.35cm - 38 25cm - 39 25.65cm - 40 26.3 cm - 41 27 cm - 42 Po lewej masz centymetry, po prawej rozmiar. Faktycznie wyglada na zanizona. http://www.cosmoparis.com/chaussures...#article=20514 Edytowane przez Rena Czas edycji: 2016-05-24 o 08:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1292 |
Przyczajenie
|
Dziękuję ślicznie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
z drugiej strony ten obcas jest dość wysoki... stopa się nieco inaczej układa, więc rozmiar wcale nie musi się okazać zaniżony (w moim wypadku im wyższy obcas tym częściej sięgam po 37. sportowe i płaskie kupuję w 38).
jeśli nastawiasz się na te buty, i żadne inne (trochę głupio, ale każdy tak czasem ma, że strój zaczyna się od butów) zamów je odpowiednio wcześniej, aby móc wymienić. o ile oczywiście nie możesz ich przymierzyć stacjonarnie. co do kiecki - masz w zasadzie nieograniczone pole manewru, choć też pewnie postawiłabym na coś jednolitego. dopasuj więc do urody i figury.
![]() |
#1294 |
BAN stały
|
Dot.: Co założyć na wesele? - wątek zbiorczy
Cześć dziewczyny,
chciałabym zapytać was o zdanie w takiej oto kwestii: moja 21-letnia siostra, zgrabna, ładna, raczej niewysoka (165 cm) chce na wesele założyć... kombinezon w kolorze ecru (no, ogólnie "białym.") Kombinezon ma spodenki krótkie, jest bardzo elegancki i ogólnie ładny, ale czy jest to dobry pomysł? Mówi się, że nie wypada ubrać ani czarnej ani białej sukienki na wesele, ale... to nie sukienka, a wlaśnie kombinezon. Dodatkowo nie jest to marzec, kwiecień czy październik, tylko wesele będzie w sierpniu, dodam, że na otwartej przestrzeni (teren ze stawem, namiotem weselnym, drewnianymi stołami piknikowymi). Pytam, bo sama mam wątpliwości nie tyle odnośnie kombinezonu, co samego jasnego koloru. Co o tym sądzicie? (Ja sama idę w sukience ciemno-różowej ![]() *[edytowane] Ogólnie nie sądzę, by ktoś w tym kombinezonie mógł ją wziąć za pannę młodą, bo jednak krótki kombinezon, a sukienka (dodatkowo - sukienka ślubna) to dwie różne bajki, tylko zastanawiam się czy dla samej zasady nie chodzenia w czerni lub bieli nie powinna ubrać czegoś innego... choć ona uważa, że będzie się w tym dobrze czuła. Edytowane przez Japier_olewszystkozajete Czas edycji: 2016-05-30 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
Przyczajenie
|
Może warto zapytać Pannę Młodą gdzieś przy okazji rozmowy, czy nie będzie miała nic przeciwko?
To w końcu lato - biały jest dobrym kolorem na upały ;P
Sprawdź jak wybrać idealne spodnie do swojej figury. Edytowane przez kamilkos944 Czas edycji: 2016-05-30 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1296 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() * Dokładnie, dla samej zasady powinna założyć coś innego. * Co to w ogóle za argument, że ona będzie się w tym dobrze czuła? Ja się na przykłąd dobrze czuję w różowych dresach, ale to nie znaczy, że założę je na pogrzeb albo czyjeś imieniny ![]() Oczywiście, trzeba sie dobrze czuć, z tym co się nosi, ale to nie wszystko. Moim zdaniem oprócz koloru jeszcze te "krótkie spodenki" zgrzytają. Może na weselu pod namiotem to się jakoś obroni... ale i tak brzmi raczej jak strój na drina w barze przy plaży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() Twoje porównanie z dresem nie jest dobre, bo dresu czy różowego czy fioletowego nie wypadałoby założyć, a ten kombinezon o to chodzi, że gdyby był brzoskwiniowy, łososiowy, turkusowy, jasno-żółty, niebieski itd. to nadawałby się w 100%, ale że jest praktycznie biały... to jest słabe, ja bym go nie ubrała, bo na biało źle bym się czuła na weselu (mimo opisanych przeze mnie okoliczności, które mimo wszystko są ważne) i zastanawiam się czy z całych sił jej tego nie wyperswadowywać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1298 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Kwestia koloru: załóżmy, że masz materiałowe spodnie w kant w kolorze różowym. Idziesz w nich na pogrzeb albo na rozmowę kwalifikacyjną do banku? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1299 |
BAN stały
|
Też tak myślę, będę nakłaniać.
Odnośnie koloru - rozumiem, tyle, że Twoje porównanie krótkiego kroju spodenek od kombinezonu (przecież kobiety też nie będą w sukniach do ziemi pod weselnym namiotem tylko w raczej krótkich sukienkach, zwłaszcza te młode) do dresu było nietrafione, bo dresu żadnego nie wypada założyć, a gdyby tylko ten kombinezon był w jakimkolwiek innym kolorze to nawet ja uważam, że byłoby to super, nowocześnie, elegancko, w gorące lato na pewno lepiej niż sukienka do kolan z dość grubego materiału (nie znam się na materiałach). *[edytowane] chociaż... wg mnie jeszcze gorzej byłoby ubrać ten kombinezon na drugi dzień, bo nie wiadomo czy panna młoda też czegoś białego właśnie krótszego nie założy Tak czy inaczej - no racja to, kolor ekri wg mnie też odpada! Dziękuję za opinie! Edytowane przez Japier_olewszystkozajete Czas edycji: 2016-05-30 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
mOLDerator
|
I to jest tu właśnie kluczową kwestią. Kolor jak kolor, ale takie krótkie spodenki w letnim kombinezonie nadają się na letnią dyskotekę albo spacer po promenadzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 |
Przyczajenie
|
Dot.: Którą na wesele?
Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji ;-) Skromny ślub i przyjęcie weselne i dylemat: co założyć... Rozważam sukienkę marynarkę i krótki kombinezon. Ale jakoś nie umiem się zdecydować... Co myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
Tak generalnie, to kombinezony średnio się nadają na taką okazję, ALE w przypadku wesela mniej formalnego, w plenerze, w górach, albo gdy dziewczyna naprawdę nie znosi sukienek, myślę, że coś w takim stylu może się obronić:
https://static.shwrm.net/images/u/7/...jpg?1427287336 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1306 |
Raczkowanie
|
Hej!
19 idę na wesele, sukienkę mam taką jak na zdjęciu, tylko nie za bardzo mam pomysł na buty. Myślałam o klasycznych cielistych szpilkach, ale sama nie wiem. Co radzicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
mOLDerator
|
Boję się, że będzie trochę mdło, ja bym pewnie postawiła na czerń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak sądzicie - czy takie sandałki nadają się na wesele czy za duże szaleństwo?
Sukienkę mam dość minimalistyczną, bez wzorów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 |
mOLDerator
|
Nie, kompletnie nie nadają się na taką okazję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- dzięki, macie rację ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1312 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1313 |
Zadomowienie
|
Hej, za miesiąc idę na wesele. Mam granatową sukienkę (kolor jaśniejszy niż na zdjęciu, głęboki granatowy). Do tej pory zestawiałam ją z beżowymi dodatkami, ale trochę mi się znudziło. Co polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1314 |
Raczkowanie
|
za miesiąc wesele, więc chyba pora zacząć coś ogarniać...
![]() nie mam niestety w szafie nic na takową okoliczność, dlatego przybywam z nadzieją na otrzymanie jakiejkolwiek pomocy czy wskazówek. rozglądam się już powoooli po sieciówkach, ale zastanawiam się, czy taka kiecka nie będzie zbyt... oczywista i zwykła? czy ogółem nie spojrzą na mnie jak na kosmitkę? na wesele idę z chłopakiem, jego rodzina mnie nigdy nie widziała (no, nie licząc rodziców, brata i dwóch ciotek... ![]() http://www.orsay.com/pl-pl/rozkloszo...-47109338.html sukienka na żywo prezentowała się ładniej, "żywiej" jeżeli ma to jakieś znaczenie. i jeśli nadaje się na takową okazję to... co do niej? jakie buty, dodatki, upięcie? włosy mam długie, za łopatki, ni to brąz ni ciemny blond, kolorystyka dokładnie taka jak na tym zdjęciu: http://oi63.tinypic.com/kut75.jpg ktoś coś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
@Naleigh rodzina chłopaka spojrzy na ciebie jak na kosmitkę tylko, jeśli wyskoczysz w czymś totalnie niestosownym (wyzywającym, wulgarnym lub zwyczajnie dziwacznym). sukienka, którą pokazałaś jest prosta i choć totalnie nie moja (bo kwiatki skreślam z urzędu - są trudne i nie pasują wszystkim, ale to musisz ocenić sama), to łatwo zmienić jej charakter - z trampkami będzie codzienna, ze szpilkami w kolorze i biżuterią - odświętna. niegłupi wybór, bo ją wynosisz, a pewnie tych typowo letnich okazji nie masz jakoś dużo.
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2016-06-06 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1316 |
BAN stały
|
Wesele - jaki strój dla chłopaka na poprawiny?
Drogie Panie no i Panowie, pod koniec czerwca mam wesele (wesele z poprawinami w remizie) i nie bardzo wiem w czym mam iść na poprawiny:/ Na wesele oczywiście garniak, czarne laczki, koszula na spinki. Ale nie bardzo wiem co z poprawinami:/ W czym się teraz chodzi na poprawiny? Bo mam takie dziwne odczucie że koszula na spinki i garniak na poprawiny będzie zbyt poważnie...
Aaa dodam iż mam 23 latka. Edytowane przez Yebaniutky Czas edycji: 2016-06-10 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1317 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wesele - jaki strój dla chłopaka na poprawiny?
Garnitur - może być w swobodniejszym stylu, koszula może być kolorowa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
eleganckie spodnie i kolorowa koszula, elegancko ale bardziej na luzie
![]() |
#1319 |
Przyczajenie
|
Koszula, może jakieś dzinsy lub spodnie bardziej na luzie niż te w garniaku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
jeśli zdecydujesz się na marynarkę, to wybierz sportową lub klubową. zdecydowanie mniej formalna niż garniturowa i przede wszystkim pasują do jeansow czy chinosów
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.