|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Rozeznanie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Mi ten Fitomed za bardzo nie pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Wtajemniczenie
|
A ile czasu go używasz?
Wiesz, na efekty środków z ziołami trzeba często czekać aż 2-3 miesiące...
#1293 |
Rozeznanie
|
Niewiem, uzywam może ze ze dwa miesiące, może mniej...Szampon generalnie uważam za dobry bo jest wydajny i sie dobrze pieni, ale na przetłuszczanie za bardzo nie pomaga.Dołączyłam do niego lotion Seboradin i picie herbatki z pokrzywy, może jakoś się to poprawi.
Aha, mniej mnie swędzi głowa po tym szamponie bo ma dosyć naturalny skład. To zaleta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja tez mam lekko prztluszczajace wlosy. Bylam u dwoch dermatologow. Jedna pan ok 60 lat powiedzial mi ze mam przetluscic wlosy. A druga osoba ok 30 lat powiedziala , ze tak robilo sie kilkaa lat temu. Kazala myc mi wlosy szarym mydlem ( w plynie) lub siarkowym . Mylam kilka razy, wlosy sie tak nie przetluszczaly , ale mialam je matowe bez blysku.. Wiec dalej nie mam sposobu na przetluszacznie sie wlosow. Dalej myje je codziennie przed szkola ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zmieniasz odczyn z kwasnego na zasadowy- tym sposobem niszczysz naturalna bariere ochronna skory- wszelkie drobnoustroje chorobotworcze mają wieksze pole do popisu. szampony do wlosow ze sklonnoscia do lojotoku powinny miec odczyn kwasny, zalecane sa szampony z dodatkiem kwasu mlekowego, salicylowego. po drugie: w tak twardej wodzie jaką mamy obecnie w naszych kranach, mydlo sie nie rozpusci-tworzy sie tzw. mydlo wapienne, zostaja takie "klaczki", skora i wlosy sa niedomyte |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Czyli do włosow przetłuszczających sie powinna być dobra tez płukanka octowa, ktora zakwasza.
![]() |
#1298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() srodki o odczynie kwasnym sa bardzo wskazane do wlosow sklonnych do przetluszczania sie i lupiezu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Raczkowanie
|
Jak zrobic taka plukanke?
#1300 |
The Pink Power Mołderajtor
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
polecam rossmannowski, tani i nie jest mocno przefiltrowany, ma osad na dnie, a to podobno dobrze
![]() wlosy sa po tym mieciutkie i blyszczace, a wystarczy odrobina octu do plukania. sprobowac mozna, raczej nie zaszkodzi |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() Czy mogłybyście polecić mi jakiś szampon do włosów przetłuszczających się? A może znacie jakieś "podstawowe"zasady, które sprawią,że włosy będą się słabiej przetłuszczać? Albo jakieś odżywki, płukanki? Dzięki z góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Przyczajenie
|
:d:d
Świat... Edytowane przez arletta17 Czas edycji: 2008-08-13 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uniwersalnego srodka nie znajdziesz. polecam odwiedzic dobrego dermatologa, mozna w ten sposob zaoszczedzic spoko czasu i pieniedzy, bo najwazniejsze jest znalezienie przyczyny nadmiernego przetluszczania sie wlosow, a potem likwidowanie jej. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z samej skorki nie widzialam, chyba pozostaje Ci wyprodukowac go w zaciszu domowym, ale taki podobno najzdrowszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Przyczajenie
|
z moimi wlosami jest coraz gorzej!
![]() kiedys moglam je myc podobnie jak niektore z was co 3-4 dni ![]() po stosowaniu antykoncepcji [wydaje mi sie, ze to to przez to] wlosy zaczely sie przetluszczac szybciej i musialam juz myc co 2 dzien, bo wygladaly strasznie!!!!! mimo iz odstawilam tabletki nie nastapila poprawa z moimi wlosami. Co gorsze... Od jakiegos miesiaca przetluszczaja sie jeszcze szybciej! Wlasciwie powinnam juz byla myc je codziennie, ale nawet po umyciu wydawaja sie jakies... brudne i tluste;/;/;/ irytuje mnie ten problem;/ pytalam znajome, czy maja podobny klopot... znalazlo sie kilka, ale nie maja az tak zle jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idz najlepiej do dermatologa bo to juz jest łojotok, a nie zwykle przetłuszczanie. Możliwe ze to po tabletkach. Może poprostu rozregulowały Ci organizm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Raczkowanie
|
![]()
Bardzo często przetłuszczają mi sie włosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przetuszczające się włosy:/
a używach szapomnow odzywek maseczek przeciwko przetluszczajacych sie wlosow i dodajacych objetosci?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przetuszczające się włosy:/
Ani normalne, ani nienormalne - wiele osób tak ma.
#1318 |
Zakorzenienie
|
Zadajesz dużo pytań a sama chyba niewiele szukasz.
Wyszukiwarka ![]() lub http://www.wizaz.pl/ ("wyszukiwarka" na samej górze) |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Przyczajenie
|
Witam.Śledzę ten wątek już dosyć długo wypróbowałam już ogromną ilość preparatów ale żadne tak naprawdę nie skutkowały.Na kafeterii znalazłam recenzje ampułek do włosów włoskiej firmy Intercosmo w której dziewczyna zachwalała je i pisała że ograniczyły przetłuszczanie.Myję włosy szamponem tej firmy od jakichś 2 miesięcy i widze poprawę.Kiedys myłam włosy codziennie bo na 2 dzień były strasznie tłuste a nawet zdarzało się ze były tłuste juz wieczorem.Po kilku myciach tym szamponem zauwazylam ze wlosy spokojnie wytrzymuja do nocy a teraz jak wstaje rano wygladam normalnie!kupilam tez te ampulki ale zuzylam ich dopiero 5 z 12 bo nie zawsze mam czas zeby robic masaz glowy,wydaje mi sie ze ta poprawa to bardziej zasluga szamponu niz ampulek.Szampon kosztuje 45 zł wiem ze to duzo ale wystarcza na prawie miesiac.Ma konsystencje zelu ladnie pachnie a po umyciu wlosy sa miekkie.Dokladnie szampon nazywa sie Intercosmo EKS Rebalance i jest dostepny w Salonach Gabriel.Mam nadzieje ze Wam tez pomoze.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
Dziewzyny podziele się ja swoim doświadczeniem więć mnie też przetłuszczają się włoski, ale kupiłam szamponik Fitomedu dla noramlnych i suchych włosków i jeden dla przetłuszczających się raz w tygodniu myje przetłuszczającym się , a tak tym dla normalno-suchych juz 3 miesiąc i wł.oski trzymaja się już 1,5 dnia rekord zazwychaj juz z pracy wychodząc wstydziłam się iść, więć jak ktoś chce spróbować nie zaszkodzi na dodatek szampon kosztuje 12 zl chyba albo 15 do tej kwoty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.