![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
jeszcze focie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Trzeba zacząć się regularnie wpisywać
![]() Niedziela wieczór: OMO: -O-Joanna len i rumianek (sporo od ucha) -M-Fitomed z mydlnicą do suchych kubeczkowo -O-Alterra Morela + 10 kropel keratyny, kilka min, czesanie palcami przy spłukiwaniu -Joanna Naturia b/s, bez płukanki lnianej tym razem -odciśnięcie w koszulkę -resztka Żelu z odżwyką Bielenda -suszenie zwykłą suszarką, bez ugniatania zbytniego Efekt: fale bardzo luźne, pod spodem wręcz proste włosy (chociaż u mnie to norma), trochę płasko, ale nawet ładnie, odrośniętą pseudogrzywkę podpiełam do boku
![]() |
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
wczoraj przed snem - jantar odzywka na skalp i na dlugosc, polozylam sie w wilgotnych tak napsikalam
![]() dzisiaj rano przed samym myciem olejek izy busy hairveda mycie BD odzywka ds na czas rozczeswania palcami - garnier karite (czyli wyszlo mi OMO z olejem ![]() i zaszalalam dzisiaj odzywka bs - joanna miodowa na mokre, woda odcisnieta w recznik i wlosy zostawione do schnieca po godzinie troche Spiral Spiritz i dosuszenie dyfurzorem i mam prawie afro ![]()
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
mycie - Babydream
odżywka: Isana z olejkiem z babassu zmieszana z Alterrą z granatem i aloesem na końcówki - serum do paznokci L'Biotica |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
Zakorzenienie
|
Puk, puk - ja pierwszy raz w codzienniku, mimo, że z Wami już od dłuższego czasu.
Dziś pielęgnacyjne minimum: - Mycie: hipp, babassu, - Maska: Alterra granat na całość na 2 minuty, - Czesanie rzadkim grzebieniem, - Żel joaśki na ociekające, kilka minut harmonijkowania i... voila! Całkiem fajnie się pokręciły (błogosławię koniec sezonu grzewczego!), natomiast widzę, że przez zimę u nasady straciły sporo na kolorze, ale zamierzam wkrótce się pourlopować i myślę, że blond wróci do dawnej "świetności" ![]() Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2012-05-08 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
2x szampon z SLS
maseczka: 50ml gluta 1,2g kapsułka lecytyny 1 ts miodu 1 ts oleju lnianego 1 ts soku z aloesu 1,5 ts Bingacza - na konsystencję owocka zabrakło ;] poczekam na sezon :P nałozona na ociekające i pod folię i ręcznik na 1h spłukane, nie czułam juz potrzeby mycia ![]() schniemy ------------------ puchopierdzielnik ale nie takie suche i bardziej miękkie ![]() Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-05-09 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj:
-Olej z korzenia łopianu z ziołami na skalp i włosy (ok 1h) -Szampon Fitomed z mydlnicą do suchych -Szamponetka Marion nr 64 Orzechowy Brąz (4-8 myć) (na 40 min) -Garnier AiK (na 5 min) -odrobina Garniera AiK b/s -Jantar w skalp, co zostało na rękach na włosy -odciśnięcie w koszulkę -Joanna żel mrożący -ugniatanie -dyfuzor bardzo ładnie, lepsza objętość niż ostatnim razem , kształtne fale, błyszczące włosy (może to te trochę pq, co jest w farbie ![]() (wewnętrznie: Vitapil 1 tabl., 1/4 kostki drożdży do picia na ok. 3/4 szklanki wody, skrzyp i pokrzywa-kubek)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-05-09 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
Zadomowienie
|
m - BD
d/s - Garnier AiK + Isana Babassu + Alterra morelowa na godzinę płukanka lniana, plunking, spięcie na czubku głowy na noc. rano - (były jeszcze wilgotne) trochę lnianego i żelu Isany pomarańczowego. Jest ładnie. Bardziej potrzebują nawilżania po myciu niż przed. Potrzebujemy mocniejszego żelu - próbujemy z mrożącym. Są ogonki, ale to po starym cięciu. Nie wyobrażam sobie ich ścinać ![]()
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
wczoraj bylo tak
dzisiaj nic - jak wstalam tak nic nie poprawialam (poza tym ze do umycia podpielam zabkami) jestem w szoku, chyba warto bylo sie pomeczyc te kilka miesiecy aby je rzadziej myc, przez te kilka miesiecy drugi i trzeci dzien nosilam koka (fryzura a la Wilma Flinston ![]() ![]() fotka robiona przed chwila, a wiec to koniec drugiego dnia
![]() |
#1300 |
Raczkowanie
|
To mój debiut w Codzienniku
![]() Dziś nietypowo: O: sesa na skalp + bingo shea i olej migdałowy na końce na 2,5ha (zwykle olejuję dłużej/na noc) M: EC (essential care) rozcieńczony w noni na skalp + alterra morelka w noni na końce (nie mam przekonania, że ten sok z noni działa coś dobrego, ale śmierdzi tak, że wypić się go nie da, nie mam innego pomysłu jak go zużyć, niż do rozcieńczania myjadeł - zapaszek na włosach na szczęście się nie utrzymuje) P: lniano - octowa Z: olej babassu, biovax zielono-brązowy (została resztka w opakowaniu za mało, żeby nałożyć jako maskę) S: żel lniany, bielenda biała, trochę mrożącego Po myciu zamierzałam nałożyć jakąś maskę, ale miałam wrażenie, że podczas mycia wypadło dużo, więc zrezygnowałam - na szczęście liczenie wykazało, że było ich ok.150 - co jak na mycie po 4 dniach oceniam jako niezły wynik. Zdjęcia w życzliwym zachodzącym słońcu, więc kolor przekłamany trochę - sama bym chciała wiedzieć, jak on wygląda naprawdę ![]() Na pierwszym zdjęciu próbowałam tak się przechylić, żeby było widać tył - prawa strona kręci się wyraźnie mocniej, w ,,wyproście" to chyba nie rzuca się aż tak w oczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
szsz - po co Wy te kudły liczycie? masakra i napędzanie paranoi ;]
reanimacja psikacz z wodą duż żel aloesowy i krem do rąk z biedronki generalnie miększe niż przed paroma dniami i błyszczą ![]() acz nadal suche ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
wczoraj byl trzeci dzien, wlosy przetrwaly nienaruszone, fotki zalaczone - robione wczoraj wieczorem (dziesiejsza pielegnacje wpisze wieczorem jak bede miala dostep do aparata i cykne 'swieze' foty
![]()
![]() |
#1303 |
Przyczajenie
|
olejowanie - Heenara na 2,5 godziny
szampon - Alterra `morela i pszenica` odżywka d/s - Garnier `mango i kwiat tiare` odżywka b/s - Z Apteczki Babuni `miód i proteiny mleczne` suplementy - Skrzypovita Po wyschnięciu włosy były miłe w dotyku, wygładzone i błyszczące ![]() Edytowane przez wera7551 Czas edycji: 2012-05-11 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
dzisiejszy zestaw poranny
najpier wczoraj na noc na skalp i dlugosc jantar odzywka rano olej na 3 minuty przed myciem (Busy Izzy Hairveda) mycie BD odz ds karite na czas rozczesania wlosow palcami odz bs joasia miodowa wlosy zostawione do schniecia, na prawie suche spiral spiritz i dyfuzor fotki z przed godziny czyli po calym dniu, jak widac nalozenie stylizatora i ods bs zwieksza skret i definicje
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
szampon AA z SLS
maska: 2 łz soku z aloesu 1 łz oleju lnianego 1 łh miodu 2 kaps lecytyny 2 łz Kubusia bananowego 1 łz bingacza pod folię i ręcznik na 30min spłukać zobaczymy ![]() łz -łyzka zupna łh - łyzeczka herbaciana pogoda: MŻY ;] Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-05-12 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 |
Rozeznanie
|
Przyłączam się!
Dzisiaj: Szampon Shauma do włosów zniszczonych. Odżywka Pantene do spłukiwania Intensywna regeneracja. Odżywka Shauma bez spłukiwania do włosów zniszczonych. Balsam Nivea do włosów kręconych bez spłukiwania. Na końcówki jedwab. Efekt: Włosy suche, średnio kręcące się ![]() Od poniedziałku zaczynam olejowanie, może się ożywią (oby) ![]()
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
10.05 (czwartek)
-Olej z korzenia łopianu z ziołami na skalp i włosy (ok 1h) -Szampon Fitomed z mydlnicą do suchych (kubeczkowo) -Alterra morelowa + 10 kropel protein owsa(10min) -Jantar w skalp, co zostało na rękach na włosy -odciśnięcie w koszulkę -Nivea Balsam, Flexible curls, balsam -ugniatanie -dyfuzor Było podcięcie wierzchnich warstw włosów i grzywki Efekt: no cóż: bez jakiegokolwiek żelu czy choćby płukanki lnianej, po uzyciu flexible curls nawet przy użyciu dyfuzora i suszeniu jak zwykle uzyskałam włosy niemalże proste, ale za to miękkie i gładkie ![]() nosiłam w kucyku na bok, dla odmiany 12.05 (sobota) (na zdjęciu-niestety z komórki tylko) -Olej z korzenia łopianu z ziołami na skalp i włosy (ok 1h) -Szampon Fitomed z mydlnicą do suchych (kubeczkowo) -Alterra morelowa(10min) -odciśnięcie rękami, bez koszulki -Jantar w skalp, co zostało na rękach na włosy -Joanna żel mrożący + 2-3 krople olejku mamowego BD na lekko ociekające włosy -ugniatanie koszulką -dyfuzor Efekt: bardzo fajnie, włosy dość mocno skręcone (jak na fale), uniesione, błyszczące, nieco szorstkie w dotyku (żel?)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-05-13 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Rozeznanie
|
na noc: Bubchen Pflege Creme na długość
mycie: BD fur mama + peeling skalpu odżywka d/s: Alterra granat plunking w koszulkę odżywka b/s: Joaśka z pokrzywą stylizacji brak, więc jest wesoły puchaty "pierdzielnik", ale PRZÓD ZACZYNA FALOWAĆ ![]() no to zdjęć nie będzie, bo nie ma mi ich kto zrobić, a z rąsi mi nie wychodzą ![]() no dobra, co nieco widać, więc wrzucam (włosy na zdjęciach jeszcze wilgotne, ale żeby wyschły to do wieczora musiałabym czekać)
2A-3A/F/iii blogujemy (nie tylko) włosowo ![]() ![]() Edytowane przez hahihehy Czas edycji: 2012-05-13 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej ;-) Jestem tu pierwszy raz
![]() Dzisiejszy rytuał ;D -Olejowanie na wilgotne włosy z odżywką babassu isany+ olejek sesa+kilka kropel hydrolizowanego białka jedwabiu. Na kilka godzin zostawiłam na włosach -umyłam szamponem Organix wersja czerwona ;p -nałożyłam na kilka min. odżywkę Isana Babassu -nałożyłam serum Artego z olejem arganowym wymieszany z żelem-kremem z schosckwaves to puszących się włosów -ręcznikowanie na 20min. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
Mój pierwszy wpis
![]() O- Joanna Naturia Len i Rumianek M - YR szampon przeciwłupieżowy O - Isana z olejkiem babassu+glutek lniany+łyżeczka olejku rycynowego (na godzinę pod czepek i ręcznik) odżywka b/s - Joanna Len i rumianek wcierka - Jantar końcówki - jedwab l'biotica Stylizacja - żel lniany, ręcznikowanie, żel mrożący. Schnięcie naturalne. Jestem bardzo zadowolona z efektu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 |
Nindżopesz
|
Ostatnio nie chce mi się kombinować z włosami, przestałam olejować i nie mam czasu na cykanie zdjęć ale ostatni eksperyment jest godzien zanotowania:
- mycie Balsamem BDfM - d/s na 15 min Alterra z granatem + wielka kropla lecytyny sojowej - b/s Joanna z lnem - kropla oliwki BDfM na długość - czesanie, ugniatanie Włosy bardzo śliskie, takie hmmm sprężyste, wygładzone i miękkie w dotyku a jednocześnie niezła objętość bez puchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1312 |
Raczkowanie
|
Włosy po myciu pokazywałam tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3628
1. drugi dzień po myciu - lekko spuszone po nocy z prawej strony psiknęłam mgiełką Pat and Rub - miło pachnie i mam poczucie, że ,,zdrowa", ale lekko skleja włosy - i to nie od razu, a po jakimś czasie noszenia; na szczęście strączki, inaczej niż w zimie, dało się odgnieść. na noc: lotion Petrole dla ciemnych, niebieska Joaśka Altera limonka, przeźroczysta Bielenda 2. trzeci dzień - zrobiłam zakupy i oczywiście musiałam od razu wypróbować: Green Pharmacy eliksir wzmacniający i żel Bielenda Trysk i Błysk - do niego podeszłam bardzo sceptycznie, ale nie jest żle (na początku włosy były bardzo dziwne w dotyku, ale dały się odgnieść) na noc: Petrole, niebeiska Joaśka, Biovax zielonobrązowy, Alterra morelka, Bielenda i ciut mrożącego - no cóż, skoro tyle mam na włosach, to trochę więcej im nie zaszkodzi - tak myślałam, przekonana, że rano trzeba będzie myć, a tu... niespodzianka 3. czwarty dzień: rano miłe, miękkie fale (gdzie się to wszystko podziewa, co nakładam na włosy?) na noc nic, zamierzałam olejować, bo następnego dnia miało być mycie, ale zrobiło się późno i zrezygnowałam 4. piąty dzień - na zdjęciu: włosy po wstaniu z łóżka. Nawet mniej spuszone, niż wczoraj (część puchu to 10 cm babyhair, co mnie oczywiście nie zraża, nawet jak układają się na czubku w zakrętas, który wygląda jak pytajnik ![]() Chyba dziś już umyję... Raczej przymus psychiczny czuję, niż faktyczną potrzebę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
12.05 (niedziela)
-henna gloss na godzinnę (2/3 opakowania hennyhadi Orzechowy brąz +ciepła woda+kilka łyżek Dolce latte) -pod folię i ręcznik na godzinę -spłukane tylko wodą -wysuszone suszarką bez nakładek Efekt: włosy nieco szorstkie, delikatnie złapało na lekko rudawy brąz (zwłaszcza w słońcu czy sztucznym świetle), troszkę splątane przy końcówkach, niemal proste, przy skroniach złapało jak zwykle na bardziej rudy kolor, włosy wyraźnie grubsze w dotyku, kolor wielowymiarowy zadowolona ![]() zdj. na drugi dzień po hennie
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-05-15 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1314 |
Przyczajenie
|
14 maja
olejek: Heenara na 2h szampon: Alterra `makadamia i figa` odżywa d/s: Isana z olejkiem babassu wosk: Henna Treatment Wax na 40 min pod czepek Termocap (był gratis do maski Biovaxu do włosów ciemnych) suplementy: Skrzypovita (jedna kapsułka) Efekt nawet mi się podoba ale szału nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
FRYZJER
![]() niby mycie Facelle maska: glut lniano-ziołowy lecytyna aloes Bingo shea olej lniany maziadło shea+słonecznik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
M: Bingo z glinką ghassoul
P; lniana +lipa prawoślaz i lukrecja b/s różowa Artiste |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1317 |
Strażnik Wizażu
|
Muszę to wpisać, muszę
![]() 17.05.2012r. - Bingo Shea + żółtko + keratyna hydrolizowana + żel hialuronowy z B5 i alantoiną pod czepek na godzinę - spłukanie - na długość Joaśka pokrzywowa b/s - mycie włosów szamponem Hipp - na chwilę (na czas zmywania makijażu) odżywka d/s, Alterra morela z keratyną hydrolizowaną - płukanka ocet jabłkowy + srebrzyk - odżywka b/s Joaśka pokrzywowa lekko spłukana, dalej odrobina KCKT ![]() - żel mrożący. EDIT: Dyfuzor był! I jest bosko ![]() Nawet po nocy wyglądają świetnie, zwłaszcza uparta wcześniej grzywka. Zdjęcia po nocy, 18.05. ![]() Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-05-23 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1318 |
Rozeznanie
|
Wczoraj od 17 do 23 olej spożywczy na głowie. Później włosy myte Shaumą do włosów zniszczonych ( 2 razy myte bo olej po pierwszym myciu został na włosach) + odżywka różowa Isana.
Efekt: Włosy płaskie i proste ![]() ![]()
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
15.05. (wtorek)
Amla na godzinę na suche Mycie: Szampon Alterra Granat i Aloes Odżywka: na skórę głowy Fitomed z biotyną, na długość Mrs Potter's balsam z Arniką (stara wersja) Żel Joanna mrożący zmieszany z Artiste fioletowym reszta jak zwykle: czyli ugniatanie koszulką i dyfuzor włosy były fajne, chociaż w środę (deszczowo) trochę się spuszyły (Artiste?)
![]() |
![]() |
#1320 |
Raczkowanie
|
Minimalistycznie.
Na noc olej kokosowy (aktualnie moje włosy go kochają) Mycie: babydream kubeczkowo. Płukanka z octem jabłkowym. Na ociekające: B/s: Joanna len Stylizacja: żel bielenda grafitti z rzepą Ugniatanie takich ociekających, potem odgniatanie w koszulkę, jeszcze trochę żelu i podsuszenie dyfuzorem. Efekt: mi się podoba ![]() I uroczyście postanawiam iść do fryzjera ![]() Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2013-09-23 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.