Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 09:15   #1291
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
To nie moje. Znalazłam gdzieś i wrzuciłam
Zdziwiłam sie ze to najmniejsze tak sobie daje rade, ale zdjecie jest w pokoju, koło mebli, ok
Twoja przemiana super!

Cytat:
Napisane przez Aredhel125 Pokaż wiadomość
Kiedyś wkleiłam zdjęcie modelek Victoria's Secret na sfd i napisałam, że takie ciało mi się podoba to zostałam wyśmiana. Może i dla dziewczyn tam jest to śmieszne, ale mi się właśnie to podoba i chciałabym wyglądać podobnie. Wiem, że te modelki są chude, dla wielu za chude, ale jednocześnie mają jędrne, sprężyste ciało i nie mają płaskich obwisłych tyków. No ok, może niektóre mają, ale np, moim zdaniem Irina Shayk)ona akurat nie jest VS) lub Candice Swanepoel mimo, że są bardzo szczupłe to jednak mają wyćwiczone i wymodelowane ciało. Wyglądają kobieco i smukło. Właśnie taki wygląd kobiety jest dla mnie wzorem. Ja niestety mimo, że jestem bardzo szczupła (172cm i 55kg) to mam lekką oponkę, płaski tyłek i ogólnie jestem lekko sflaczałą.
Ja tez lubię na szczupło chociaż teraz wydaje mi się ze te modelki mają za chude ręce
Ale Ty powinnaś chyba noramlnie ćwiczyć to co wybierzesz i tylko dbać o to by zjęść po treningu i do tego ładnie kcal uzupełniać, a Ci sie samo wymodeluje... To nie tak łatwo takie plecy sobie zrobić...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:31   #1292
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Z tego co wiem, to na początku zawsze robi się trening całego ciała. Wszystkie ćwiczenia w jakimś stopniu modelują też brzuch. Popatrz na mnie.
To są efekty zdrowej diety, treningu siłowego (dla początkujących z sfd) i łączna suma brzuszków, które zrobiłam w tym okresie nie sięga nawet 20 na brzuchu najbardziej mi zależało, w ogóle się na nim nie skupiłam, a on poprawił się najbardziej. Zaufałam dziewczynom z sfd i nie zauważyłam, by tam dziewczyny prężyły swoje plecy
Zawsze powinno skupiać się na każdej partii ciała.
Może być tak, że pójdziesz na siłownie i facet da Ci brzuszki do robienia, ale wtedy to nie będzie profesjonalista. Osoba która naprawdę się na tym zna, zrobi trening całego ciała.
Oczywiście nie jestem specjalistą, ale ogrom godzin spędziłam na necie czytając to i owo.
Jeśli się mylę niech ktoś też i mnie poprawi.

swoją drogą to mi dziewczyny z VS czy jakoś tak w ogóle się nie podobają, a te co podałaś wcale nie mają fajnego ciała a ich rzekoma sprężystość to efekt fotoszopa
Super efekty

Wystarczy popatrzeć na zdjęcia robione przez paparazzich. Jakie są "jędrne i sprężyste"...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:34   #1293
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Np. takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 505z7uc.jpg (85,2 KB, 65 załadowań)
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:45   #1294
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Np. takie
Ale ciacho
Stary 2013-03-05, 09:57   #1295
konspiracja
Zakorzenienie

Dziewczyny

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-03-05, 10:07   #1296
Ela87
Zakorzenienie

Lubię patrzeć na takie foty To mnie motywuje i mówi mi, że mam zgrabniejsze ciało od gwiazd

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:09   #1297
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Popatrz na mnie. (...)

swoją drogą to mi dziewczyny z VS czy jakoś tak w ogóle się nie podobają, a te co podałaś wcale nie mają fajnego ciała a ich rzekoma sprężystość to efekt fotoszopa
Patrzę
Dobrze jest, a będzie jeszcze lepiej

VS już obrosły takimi mitami na temat ich pięknego ciałka...

Cytat:
Np. takie
To ja idę poćwiczyć pośladki co by nie mieć czegoś takiego

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 10:35   #1298
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Ela super

to pokazywanie pleców to dlatego, że u kobiet szybciej widać coś na plecach i ramionach niż na nogach czy tyłku

Na tyłek najlepsze ATG i MC
10 PŻ
Stary 2013-03-05, 10:47   #1299
live
Rozeznanie

Od dwóch dni jestem przeziębiona , dzisiaj w połowie ćwiczeń wymiękłam ale normalnie zrobiło mi się słabo i miałam zimny pot na czole ,ogólnie spociłam się okrutnie ,myślicie że to od przeziębienia czy coś mi ciało sygnalizuje? pierwszy raz tak miałam że nie dałam rady dokończyć treningu.
live jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:56   #1300
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez live Pokaż wiadomość
Od dwóch dni jestem przeziębiona , dzisiaj w połowie ćwiczeń wymiękłam ale normalnie zrobiło mi się słabo i miałam zimny pot na czole ,ogólnie spociłam się okrutnie ,myślicie że to od przeziębienia czy coś mi ciało sygnalizuje? pierwszy raz tak miałam że nie dałam rady dokończyć treningu.
Tak, to że organizm walczy z infekcją i na to poświęca siły i energię. Lepiej mu nie przeszkadzać za bardzo
10 PŻ
Stary 2013-03-05, 11:07   #1301
live
Rozeznanie

Cytat:
Tak, to że organizm walczy z infekcją i na to poświęca siły i energię. Lepiej mu nie przeszkadzać za bardzo
Tak właśnie chyba zrobię,chociaż powiem że ciężko tak bez treningu bo uzależniona jestem bardzo,już pisałam ale powiem to jeszcze raz wiem co muszą przeżywać sportowcy,którzy też nie mogą z różnych przyczyn w danym czasie trenować
live jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 11:10   #1302
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Mnie nosi od 2 tygodni
10 PŻ
Stary 2013-03-05, 11:18   #1303
hevanka
Raczkowanie

mogę zastąpić martwy ciąg na prostych nogach na przysiad ze sztangą na barkach? moja sztanga już nie przyjmie większego obciążenia (mam do dupy rozłożoną wagę talerzy i jak dołożę jeszcze jakieś to nie dokręcę śrub). martwy ciąg nie wypruwa ze mnie flaków
hevanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 12:12   #1304
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez live Pokaż wiadomość
Tak właśnie chyba zrobię,chociaż powiem że ciężko tak bez treningu bo uzależniona jestem bardzo,już pisałam ale powiem to jeszcze raz wiem co muszą przeżywać sportowcy,którzy też nie mogą z różnych przyczyn w danym czasie trenować
a co dopiero muszą przeżywać Ci którzy z jakiegoś powodu nie będą mogli do końca życia trenować w końcu zdarzają się i takie przypadki... ja sobie nie wyobrażam jakbym teraz powiedzmy złamała nogę i nie mogła ćwiczyć przez jakiś czas chyba bym się zaryczała. Ale tak ostatnio myślałam czy nie przydało by mi się kilka dni regeneracji bo coś czuję że moje mięśnie się za bardzo przyzwyczaiły do ćwiczeń i mało co na nie działa tylko się zastanawiam ile dni takiego resetu można zrobić żeby nie odbiło się to na kondycji i żebym nie musiała po powrocie do siłowego zaczynać od mniejszych ciężarów(??)
Trixxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 12:22   #1305
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
to pokazywanie pleców to dlatego, że u kobiet szybciej widać coś na plecach i ramionach niż na nogach czy tyłku

Na tyłek najlepsze ATG i MC
No jasne Gdyby było inaczej miałabym nogi w avku he he
Ale tak sobie pomyślałam, że lepiej być z czegoś zadowolonym, choćby były to plecy i niewielkie zmiany, niż wiecznie jęczeć nad rozbudowanymi udami, które w rzeczywistości pokryte są fatem, a nie mięśniami

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 12:26   #1306
BrandNewName
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
a co dopiero muszą przeżywać Ci którzy z jakiegoś powodu nie będą mogli do końca życia trenować w końcu zdarzają się i takie przypadki... ja sobie nie wyobrażam jakbym teraz powiedzmy złamała nogę i nie mogła ćwiczyć przez jakiś czas chyba bym się zaryczała. Ale tak ostatnio myślałam czy nie przydało by mi się kilka dni regeneracji bo coś czuję że moje mięśnie się za bardzo przyzwyczaiły do ćwiczeń i mało co na nie działa tylko się zastanawiam ile dni takiego resetu można zrobić żeby nie odbiło się to na kondycji i żebym nie musiała po powrocie do siłowego zaczynać od mniejszych ciężarów(??)
Haha... jak byłam młodsza to jak chodziłam po chodnikach zimą to było takie 'żebym się nie wypierdzieliła bo obciach' a teraz to mam '...bo jak mnie w gips wsadzą to zero treningów'
Stary 2013-03-05, 12:30   #1307
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez hevanka Pokaż wiadomość
mogę zastąpić martwy ciąg na prostych nogach na przysiad ze sztangą na barkach? moja sztanga już nie przyjmie większego obciążenia (mam do dupy rozłożoną wagę talerzy i jak dołożę jeszcze jakieś to nie dokręcę śrub). martwy ciąg nie wypruwa ze mnie flaków
Możesz, ale możesz też pokombinować z różnymi rodzajami MC.

Jak sobie złamałam palce u nogi to musiałam kombinować z treningami bo głupiego przysiadu nie mogłam zrobić
10 PŻ
Stary 2013-03-05, 13:36   #1308
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Ja zamiast wznosów robię supermeny
czy te wznosy albo supermeny nie nadwyrężają dolnego odcinka kręgosłupa? mnie zawsze jakieś bóle chwytały po tym ćwiczeniu..A całkowicie zaprzestałam kiedy dowidziałam się, że pogłębia ono wygięcie kręgosłupa w odcinku lędźwiowym (miednica jest 'wypchnieta' to przodu)

Cytat:

Jak sobie złamałam palce u nogi to musiałam kombinować z treningami bo głupiego przysiadu nie mogłam zrobić
ja też sie załamałam po naderwaniu mięśnia..zalecenia lekarza standardowo 6 tyg bez nadwyrężania nogi ha ha, jak tylko przestało boleć wróciłam do cwiczeń oczywiście jeśli sprawa jest poważna, kiedy potrzeba czasu na zrost (złamane palce..Rzabba to trzeba dać sobie przerwę, mimo że nosi człowieka jak diabli

Rzabba..dziewczyny mam straszne problemy ze snem. Zasypiam (choć problem i z tym bywa) ale śpie bardzo płytko, budzę się po kilka, kilkanaście razy w nocy! raczej nie mam większych stresów choć tak to wygląda, 'coś' każe mi czuwać. To kwestia świadomości. Natomiast bardzo niepokoją mnie też fizyczne niedogodności- śpię pod lekką bawełnianą pościelą, pokój przewietrzony, napewno nie jest za ciepło, a w nocy jest mi bardzo gorąco, pocę sie, wręcz oblewają mnie zimne poty w ciagu dnia nie mam z tym problemu, zmarzluchem jestem strasznym.
Zastanawiałam sie nad suplementem na spokojny sen, ale nie wiem co melisa nie działa (a nawet 'szkodzi' bo do toalety w nocy musiałam wstawać

Ela87 -świetne efekty!

Edytowane przez sarayy
Czas edycji: 2013-03-05 o 13:44
sarayy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 13:45   #1309
konspiracja
Zakorzenienie

Sarayy, pierwsze co mi przyszło do głowy to tarczyca... Masz zbadaną?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-03-05, 17:47   #1310
sarayy
Raczkowanie

tak. robiłam niedawno (pierwszy raz w życiu) jak okazało się, ze moja mama ma niedoczynność..u mnie poziom TSH w normie. Poziom innych hormonów (badania zlecone przez gin) w normie ale na niskich wartościach (stąd problemy z okresem, na co takze wpływa niska waga, niskie ciśnienie też nie pomaga w 'rozkręceniu' organizmu. Badania krwi robiłam pół roku temu i kilka tygodni temu- wszystko zachowane niemal na identycznym poziomie-prawidłowym poziomie

no i nie wiem dziękuję za zainteresowanie i troskę, konspiracja
Stary 2013-03-05, 17:57   #1311
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Zacznij od magnezu w megadawkach.
10 PŻ
Stary 2013-03-05, 18:06   #1312
Klepsydra88
Zakorzenienie

Cytat:
polecam ten magnez http://doppelherz.pl/produkty/2301.html dawka jest naprawde końska ale można brać po pół tabletki
Stary 2013-03-05, 18:10   #1313
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
polecam ten magnez http://doppelherz.pl/produkty/2301.html dawka jest naprawde końska ale można brać po pół tabletki
Ja łykam 400 2-4 dziennie
10 PŻ
Stary 2013-03-05, 18:32   #1314
Aredhel125
Zadomowienie

Cytat:
Np. takie
Nie wiem co to za modelka?

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Super efekty

Wystarczy popatrzeć na zdjęcia robione przez paparazzich. Jakie są "jędrne i sprężyste"...
Ja widziałam je na wybiegach i również na plaży na fotkach robionych przez paparazzi i widziałam same piękne, szczupłe i sprężyste ciała. Ta na zdjęciu to nie wiem co to za modelka. Nie rozumiem dlaczego dziewczyny ćwiczące na siłowni nie lubią modelek VS. Nawet jeśli jest to fotoszop to znaczy, że taki wygląd jest nierealny? Mi na przykład w ogóle nie podobają się wzorce przedstawiane na sfd i w większości efekty ćwiczeń dziewczyn. Abslutnie nie odnoszę się tutaj wrogo, czy jakkolwiek negatywnie. Podziwiam dziewczyny, że tyle pracują na siłowniach. Po prostu mam inne preferencje odnośnie wyglądu ciała.

Cytat:
No właśnie i to jest najgorsze bo mi się nie podobają plecy umięśnione nawet w najmniejszym stopniu. Jedyne co mi się podoba to ogólna jędrność ciała, brak cellulitu i lekko zaokrąglony, podniesiony tyłek oraz płaski brzuch. Czy coś takiego jest bardzo trudno osiągnąć? Czy jest to w ogóle realne? Czytając sfd doszłam do wniosku, że chyba nie bo zaraz widać coś na plecach, na ramionach...

Oczywiście jestem jak najbardziej za ćwiczeniami na całe ciało, wzmacniającymi mięśnie, ale bez przesady, żeby zaraz było widać jakieś zarysy. Wystarczy zaokrąglony tyłek, chociaż trochę...
Aredhel125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 18:40   #1315
Aredhel125
Zadomowienie

Oto ciała, które są dla mnie wzorem i do których chciałabym upodobnić swoje. Może i dla Was one mają płaskie tyłki, ale ja mam i tak znacznie bardziej płaski i chciałabym mieć brzuch równie płaski jak mają one, oraz tyłek taki jak one i nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Rozumiem, że dla Was mogą to nie być piękne ciała, ale mi się takie podobają i nic na to nie poradzę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Doutzen_Kroes.jpg (45,4 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IRINA-SHAYK-Bikini-Candids-at-a-Beach-in-Miami-6.jpg (98,9 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg doutzen_kroes_miami_beach_march_22_2012_yRetuUI.sized.jpg (32,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spl426569_006-wm900.jpg (46,8 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0,,68111765,00.jpg (55,1 KB, 56 załadowań)

Edytowane przez Aredhel125
Czas edycji: 2013-03-05 o 18:46
Aredhel125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:10   #1316
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Będę miała koszmary w nocy
Stary 2013-03-05, 19:33   #1317
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Ta z pierwszego zdjęcia ma lordozę
10 PŻ
Stary 2013-03-05, 20:10   #1318
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ta z pierwszego zdjęcia ma lordozę
doutzen kroes

akurat ta pani naprawde duzo cwiczy
na innych fotkach widac jej umiesniony brzuch
Stary 2013-03-05, 20:29   #1319
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
faktycznie...moje rozdrażnienie i apatia zarazem (NIC mi się nie chce, to co robię to z wielkim ociąganiem się, a do jakichś nowych projektów i akcji nie mam zapału może świadczyć o braku magnezu. Zmylił mnie brak kurczy mieśni itp (tzn dobrze ze ich nie mam!

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
Cytat:
Ja łykam 400 2-4 dziennie
dzięki! właśnie szukałam na necie opini, żeby nie być zdaną w aptece na panią w białym fartuchu

Cytat:
Nie wiem co to za modelka?

Ja widziałam je na wybiegach i również na plaży na fotkach robionych przez paparazzi i widziałam same piękne, szczupłe i sprężyste ciała. Ta na zdjęciu to nie wiem co to za modelka. Nie rozumiem dlaczego dziewczyny ćwiczące na siłowni nie lubią modelek VS. Nawet jeśli jest to fotoszop to znaczy, że taki wygląd jest nierealny? Mi na przykład w ogóle nie podobają się wzorce przedstawiane na sfd i w większości efekty ćwiczeń dziewczyn. Abslutnie nie odnoszę się tutaj wrogo, czy jakkolwiek negatywnie. Podziwiam dziewczyny, że tyle pracują na siłowniach. Po prostu mam inne preferencje odnośnie wyglądu ciała.

No właśnie i to jest najgorsze bo mi się nie podobają plecy umięśnione nawet w najmniejszym stopniu. Jedyne co mi się podoba to ogólna jędrność ciała, brak cellulitu i lekko zaokrąglony, podniesiony tyłek oraz płaski brzuch. Czy coś takiego jest bardzo trudno osiągnąć? Czy jest to w ogóle realne? Czytając sfd doszłam do wniosku, że chyba nie bo zaraz widać coś na plecach, na ramionach...

Oczywiście jestem jak najbardziej za ćwiczeniami na całe ciało, wzmacniającymi mięśnie, ale bez przesady, żeby zaraz było widać jakieś zarysy. Wystarczy zaokrąglony tyłek, chociaż trochę...
oh, nie tak ''zaraz'' jeśli by tak było to same fitness modelki chodziłyby po ulicach nie bój się, że 2-3 treningi w tyg. na siłowni uczynią z Ciebie kulturystkę! Tym bardziej, że na początku trener raczej skieruje Cię na maszyny. Żeby było 'coś' widać potrzeba czasu, ciężarów i dobrej diety..żeby było widać mięśnie- jeszcze więcej czasu, większych ciężarów i więcej dobrego jedzenia

Zauważ, ze modelki VS mają podobna budowę ciała- wysokie, smukłe, maja długie kości rąk i nóg, długi tułów - to geny! A lekko fit sylwetkę zawdzięczają regularnej aktywności jak: pilates, joga, treningi z taśmą, skakanką, pływanie..a także ćwiczenia siłowe! No nie da sie inaczej podnieść i zaokrąglić pupy-trzeba ją ćwiczyć!

Cytat:
Oto ciała, które są dla mnie wzorem i do których chciałabym upodobnić swoje. Może i dla Was one mają płaskie tyłki, ale ja mam i tak znacznie bardziej płaski i chciałabym mieć brzuch równie płaski jak mają one, oraz tyłek taki jak one i nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Rozumiem, że dla Was mogą to nie być piękne ciała, ale mi się takie podobają i nic na to nie poradzę.
...mnie też się podobają, spokojnie ładne, szczupłe-estetyczny i przyjemny widok szanuję Twój wybór Twojego ideału
ale wzór mam inny: http://media-cache-lt0.pinterest.com...3577492d48.jpg
Stary 2013-03-05, 20:44   #1320
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
doutzen kroes

akurat ta pani naprawde duzo cwiczy
na innych fotkach widac jej umiesniony brzuch
czasy kiedy orientowałam się w modelkach minęły 20 lat temu
10 PŻ
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości