|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz ciasto się kleiło raz rozpadało Farszu narobiłam jak na weselisko Mam nadzieje, że będą smaczne 5 obiadów będzie![]() Musze porobić jakieś zapasy gotowych dań, bo jak w październiku zacznie się szkoła to nie zawsze będzie czas i ochota na przygotowanie porządnego obiadu. A lubie zjeść ciepły obiad ![]() Ja zaraz zmykam. Niestety w urodziny też muszę pracować, bo w poniedziałek jade i do niedzieli muszę wysłać zlecenie Trudno.Dobrej nocy
|
|
|
|
|
#1293 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry SPD!
![]() dodaja- szalona kobietoooo! 90 pierogów?? respect mam nadzieję, że będą smakowały przy okazji najlepsze życzenia urodzinowe- 100lat w zdrowiu, szczęściu i urodzie! ![]() ![]() ![]() ijaa- pochwal się butami, ja wczoraj z radością odkryłam, że w marcu kupiłam czarne botki na płaskiej podeszwie z eko skóry i tym sposobem mam przejściowe buty na ten czas, jeden wydatek mniej normalnie ucieszyłam się conajmniej jakbym je właśnie kupiła a nie wyciągnęła z szafy- pamięć czasami robi psikusy, bo kompletnie o nich zapomniałam a dzisiaj przyszłam do pracy w trenczu i chuście, wreszcie jestem opatulona i wiatr mi nie będzie hulał tak jak pod kurtką, musze się asekurować żeby z mojego przeziębienia i kaszlu nie wynikło coś gorszego, szczególnie, że przeprowadzka w przyszły weekend ![]() co do kaloszy bo widziałam, że się ten temat pojawił to duży wybór i dość przystępna cena (59,90) jest w Auchan ![]() dzisiaj nocuję u Lubego i już mu zapowiedziałam, że siadamy dzisiaj z kartką i długopisem i spisujemy wszystkie potencjalne koszty jakie będzie trzeba ponieść mieszkając wspólnie, lubię wiedzieć wcześniej, zaplanować co nieco a poza tym jestem chyba aż nadmierną fanką zapisywania i robienia podliczeń mam nadzieję, że dzięki temu będę skrzętnie zapisywać wszystkie wydatki i panować nad naszym domowym budżetem a poza tym jestem troche przerażona tym pakowaniem i przeprowadzaniem, jak to mówią najtrudniejszy pierwszy raz (życze sobie żeby to był zarazem ostatni ) chaigata Ty się stosunkowo niedawno przeprowadzałaś z tego co pamiętam- jakieś rady dot. pakowania i przenoszenia się do nowej przestrzeni życiowej? ![]() ala chyba już zdążyłaś od nas odpocząć hmm? so please come back ![]() ![]() |
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z mojej strony mogę powiedzieć, że warto podpisać kartony, do których pakujesz, np. książki, ciuchy itp. I nie mieszaj! - np. ciuchów z segregatorami. Aaa, i wiem, że może to trudno, kiedy pakujesz się na szybko, ale warto ładnie poskładać ciuchy. Ja np. wypakowałam je z kartonu dopiero jakieś 3 tygodnie po zapakowaniu i tych, które były pomiętolone, nie mogłam doprasować Dzień dobry SPD ![]() dodaja, sto lat! Sto lat! Żyj długo długo nam ![]() ijaa, jakoś zdjęcia bucików nie widzę ![]() Ja wstałam maksymalnie niewyspana. W dodatku czas od wstania do busa mam wyliczony wnet co do minuty, a dziś zdałam sobie sprawę, że nie mam kompletnie nic wyprasowane i straciłam jakieś 20 minut na szukaniu i prasowaniu. W końcu oczywiście wyjęłam pierwsze lepsze rzeczy i efekt jest taki, że czuję się, jakbym przyszła w najgorszych szmatach Wczoraj znów miałam kryzys... Ech... A jeszcze TŻ nie garnie się do pisania licencjatu - a termin tuż tuż. Powiedziałam mu wprost, że sobie olał, że mu nie zależy, że ja się martwię kasą i tym, za co będziemy żyć, a on nawet pracy nie pisze, czym dokłada mi zmartwień i generalnie mi nie ułatwia. Obraził się na parę minut (bo raczej nikt mu tak dosadnie niczego nie mówi), a potem 3 bite godziny pisał. Oby szybko skończył, bo osiwieję... I ogólnie jest źle
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2010-09-02 o 07:41 |
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podziałało i mam nadzieję, że szybko mu nie przejdzie bo nie chcę żebyś zmianiła się w siwą babuleńkę z nerwów ![]() Też mam ostatnio doła. Od kilku miesięcy nie moge znaleźć pracy, a mieszkam na takim zadupiu że pewnie nie szybko to się zmieni ![]() Nadrabiałam wczoraj wątek (oczywiście mi się nie udało, bo ile przeczytałam to doprodukowałyscie drugie tyle w tym czasie ) i trafiłam na temat pieczenia chleba. Ja nie wiedziałam, że wy takie zdolne jesteście Aż sama nabrałam ochoty żeby coś upiec i spróbuję sie zabrać za bułeczki cynamonowe z tej strony, która poleciłyście -Pracownia Wypieków. Wyglądały sssmakowicie, a cynamon poprawia humor więc dla mnie dzisiaj jak znalazł (no chyba że nie wyjdą to większy dół murowany ). Aaby jak zły nastrój ci nie przejdzie to zgłoś się do mnie, będziemy się razem leczyć...bułami ![]() Aha, któraś z was proponowała, że może przesłać taki suszony zakwas. Jeśli to aktualne to ja bym bardzo prosiła (bo dla mnie to jakas czarna magia) ![]() Dodaja dołączam się do dziewczyn- wszystkiego najlepszego Edytowane przez anoola Czas edycji: 2010-09-02 o 08:12 |
|
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj byłam zalatana
wyszłam do znajomej na kawkę, mała u niej usnęła i spędziłam w rezultacie z 3 godziny u niej w ogóle się cieszę, bo tu gdzie się przeprowadziłam, mam chociaż 1 znajomą ![]() później sprzątałam, bo syf był nieziemski , a mała mi utrudniała, bo miała dzień marudy ![]() muszę pomyśleć, co na obiad. zrobię napewno coś z mięsnych zapasów, ale do sklepu muszę wyjść i tak, bo mleko się kończy ![]() w ogóle to jak wstaję rano z łóżka to czuję, jakby była zima ![]() kurcze, ciągle marzę, aż będziemy chociaż 100 zł do przodu z kasą mam nadzieję, że już niedługo, bo to życie od do jest stresujące ale będzie ok, bo musi
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-09-02 o 08:28 |
|
|
|
#1297 |
|
Rozeznanie
|
kashmirka, zazdroszczę wyprowadzki! ja już duszę się w moim miasteczku. Ale ja dopiero (najpewniej) na październik planuję...
Będę pracować weekendami ale kompletnie nie wiem jak to będzie z finansami
Nie narażam życia. Noszę rewolwer. Życie musi być podniecające. W przeciwnym razie nie jest warte jednego naboju. Isaac Baschevis Singer, "Spuścizna" http://www.lastfm.pl/user/K-H/ A czego Ty słuchasz? |
|
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi 1sze podejście do ciasta nie wyszło, zrobiło się cuś klejącego. Ale 2podejście cud miód, pierogi 1sza klasa ![]() Cytat:
nie ma to jak facetowi wjechać na ambicję ![]() tak tak podpisywanie kartonów się sprawdza ![]() w ogóle dzień dobry
|
||
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Widzę, że nie tylko mi się dzisiaj jakoś totalnie źle wstawało i do tego też ostatnio czuję, jakby rano była zima, bo gdy wstaję to jest mi tak zimno...
Dodaja, wszystkiego naj, naj, dużo zdrówka, szczęścia i spełnienia marzeń Jeszcze jutro i weekend... W końcu...
|
#1300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj normalnie z TŻ padliśmy. Dosłownie zjedliśmy szybko obiad i polegliśmy - wczorajszy dzień jak jakoś oboje wykończyć. Zebraliśmy się dopiero zx drzemki koło 20 po czym się okazało, że internetu mamy brak więc wzięliśmy się za porządki. I tak wieczór zleciał. A później jak internet powrócił już kompletnie sił nie miałam bu rękę nawet do pisania unieść. ![]() U mnie też nastrój średni. Fatalnie mi się nie chciało wstać. Myślę, że to spowodowane pogodą i ogól wysokimi obrotami ostatnio. Muszę trochę odpocząć. Normalnie jak u mnie jest zimno ![]() Ubrałam się dzisiaj warstwowo: koszulka bawełniana wtyknięta w spodnie coby mi nie wiało tu i ówdzie, grubsza bluzka z długim rękawem, sweter za tyłek gruby z golfem, chusta, kurteczka skórzana, jeansy i botki i zmarzłam jak cholera!! Normalnie mną telepało. ![]() Jak tak dalej pójdzie to na początku września wyciągnę zimowa kurtkę i kozaki. ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Dodaja, raz jeszcze najlepszego Sto lat, spełnienia marzeń i wygranej w totka, cobyś już oszczędzać mocno nie musiała. ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Dodaja, raz jeszcze najlepszego Sto lat, spełnienia marzeń i wygranej w totka, cobyś już oszczędzać mocno nie musiała. ![]()
|
|
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
a może zapiekankę z ziemniaczkami, karkóweczką, cebulką i pieczarkami?
Wypróbowałam ostatnio przepis z "wielkiego żarcia" i naprawdę fajny. Mało roboty i co najważniejsze...mało naczyń do mycia bo wszystko robi się w 1 a to lubięDobra, pranie się robi, a ja sie biorę za te bułeczki. Trzymajcie kciuki
Edytowane przez anoola Czas edycji: 2010-09-02 o 08:44 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
w ramach oszczędności zakupiłam mięso, zamroziłam i muszę zrobić z zapasów
![]() posiadam fileta z kurczaka, mielone, wątróbkę, mintaja. wszystko poporcjowane i w ilości na kilka obiadów każde mięcho ![]() możliwe, że sobie zrobię kaszę gryczaną+wątróbkę+ ogórki konserwowe, a dla Tż'a ziemniaki+schab. wszystko wykorzystane z zapasów ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- w ogóle to zrobiłam sobie śniadanie kawę + grzanki (z wczorajszego chleba, żeby się nie zmarnował) grzanki to zbyt dietetyczne nie są:/ zaczynam coraz lepiej rozumieć gospodarność odkąd mięso kupiłam to jest łatwiej pierdół póki co nie kupuję, bo póki co mogę o nich pomarzyć, także mam problem z głowy
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-09-02 o 09:03 |
|
|
|
#1303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnio robiłam z mielonego kotleciki w cebuli, pyyychaCo do grzanek to jak robisz bez tłuszczu to dietetyczne, zwłaszcza z ciemnego chleba Edytowane przez anoola Czas edycji: 2010-09-02 o 09:02 |
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle to wczoraj skończyła mi się kapusta z babcinych zapasów teraz muszę sobie sama ugotować ![]() w ogóle to ostatnio bardzo polubiłam kiszoną kapustkę- tania, a pyszna u mnie w Chacie Polskiej jest- nie cierpię tego sklepu, bo drogi, ale kapustę mają pyszną koło mnie ![]() anoola pisałaś coś, że miesiąc z teściową wytrzymałaś. przybliż sytuację czyli teraz sami wynajmujecie czy co? ja z moją wytrzymałam dłużej, ale żałuję każdego straconego dnia tam i żałuję, że tylu farmazonów musiałam się nasłuchać
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-09-02 o 09:11 |
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co to za kapucha? Jak taka pycha to może podzielisz sie przepisem
|
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, do tego sól, vegeta, pieprzzawsze jak mam robić kapustę to do babci dzwonię i za każdym razem pytam jak zrobić
|
|
|
#1307 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
po pierwsze wiem, ze będę tęsknić za moimi rodzicami i rodzeństwem (bardzo jesteśmy zżyci jako rodzina) a także za moim ukochanym psem po drugie jakoś do mnie to nie dociera, że mój dom rodzinny nie będzie już moim domem, będę przyjeżdżać do nich w odwiedziny (przeprowadzam się tylko 40km dalej więc nie ma tragedii) ale to już nie będzie to samo... teraz mówimy sobie o wszystkim, a tak nie będę wiedziała o iluś sprawach.. po trzecie martwię się, że okaże się że nie potrafimy mieszkać z P. razem, że będziemy się kłócić, że nie będziemy umieli się dotrzeć nie mam podstaw żeby tak sądzić, ale jak zwykle martwię się na zapas i ogólnie mam tendencję do martwienia się o wszystko (high five Aaby, nie jesteś sama ) jestem natomiast pewna, że chcę się już usamodzielnić i że chcę mieszkać i żyć z moim Lubym więc mam teraz dziwny stan: ekscytacja i radość pomieszana ze strachem i obawami no ale to podobno normalne gdy następuje tzw. "rytuał przejścia" i ja jako socjolog powinnam doskonale rozumieć ten mechanizm i uznać to za "normalne" ![]() Aaby dziękuję za radę dot. pakowania, oczywiście mam zamiar poświęcić cały weekend na spokojne pakowanie i racjonalne pożeganie z częścią niepotrzebnych rzeczy, które najwyższa pora wyrzucić ![]() W ogóle kochana martwię się o Ciebie, że Ty się tak wszystkim martwisz, wiem, że łatwo się mówi a trudno zrobić, ale w wielu sytuacjach nerwy w niczym nie pomagają a tylko pogarszają sytuację ![]() żeby tak się dało wyłączyć na jakiś czas myślenie ech
|
|
|
|
|
#1308 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!! Dodaja - STO LAT, STO LAT
![]() Dzisiaj mam jakiś zły dzień. Za oknem szaro-buro, wszystko mnie boli, waga stoi w miejscu ( ale może, że przed okresem jestem i magazynuję płyny) i ogólnie jakaś nerwowa jestem. Zazwyczaj jestem optymistką i myślę, że jakoś to będzie, a dzisiaj myślę, że nie wyjdziemy z naszych problemów wstałam o 7 zrobiłam mamie henne i jeszcze musze jej manicure zrobić, a wogóle nie mam weny twórczej:/ Ide jakieś śniadanko zjeśc i sie ubrać w końcu
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze miesiąc temu byłam pod Po, a teraz prawie w centrum. tzn. to nie jest centrum, ale dla mnie jest
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Chccccccccccccccccccccccę weekend!
|
|
#1311 |
|
Konto usunięte
|
dokładnie Lily
ja będę mieszkać na Piątkowie, do centrum mam kilka minut pesteczką aaa i przypomniam wszystkim Poznaniankom, Wielkopolankom oraz osobom w Poznaniu bywającym o spotkaniu SEKSOWNYCH PAŃ W DOMU które zorganizujemy wkrótce więc możecie się już zacząć szykować ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- bęęęęęęęęęędzie!!! ale jutro wyczekane podobno smakuje lepiej Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2010-09-02 o 09:37 |
|
|
|
#1312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W moim przypadku to tylko 30 km więc bez problemu bedzie można się spotykać. Co do spięć z chłopakiem też mam obawy, bo ja impulsywna jestem Dobrze, że nie będziemy mieszkać sami.
Nie narażam życia. Noszę rewolwer. Życie musi być podniecające. W przeciwnym razie nie jest warte jednego naboju. Isaac Baschevis Singer, "Spuścizna" http://www.lastfm.pl/user/K-H/ A czego Ty słuchasz? |
|
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze muszę na pocztę iść w mojej pracy zgubili ksero aktu urodzenia dziecka co wysłałam i przez to 500 zł co miałam dostać nie dostałam w tym miechu i muszę na nowo wysłać![]() w ogóle odkrycia dokonałam, jednak koło mnie jest mięsny nawet piekarnia jest, chleb za 2,10
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-09-02 o 09:48 |
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale później.... dwa dni laby ![]() Hmmmm, spotkanko powiadasz? Ja co prawda nie z poznania i nie bywam w nim standardowo, ale chyba mnie przygarniecie jakbym też chciała wpaść? Taką mamy ładną autostradkę z Łodzi do Poznania, więc myk i jestem. ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- BTW: poza mną jest jakaś Łodzianka tu jeszcze? Lub z województwa Łódzkiego? Może konkurencyjne spotkanie zrobimy ![]() Słoooooooooooonko widzę Nieśmiało z za chmurek wygląda.
|
|
|
#1315 |
|
kobieta za ladą
|
dodaja wszystkiego naj i szybkiego końca oszczędzania! niech cię będzie na wszystko stać o czym zapragniesz
witam sie i zmykam mam doła finansowego a wypłata 7
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() też mieszkam ze swoim TŻ... gotuję, sprzątam, prasuje, oszczędzam i... wiecie co?! On czym dłużej ze sobą mieszkamy tym mniej to docenia! Dziś się zbuntowałam i mu kanapek do pracy nie zrobiłam. Właściwie to się wkurzyłam już tym... chyba jestem za dobra dla niego a on to za bardzo wykorzystuje :/ Nie macie czasem też takiego wrażenia? |
|
|
|
#1317 |
|
Konto usunięte
|
Ijaaa zapraszamy, zapraszamy!!! jeśli km Ci nie straszne to pewnie, a i nawet nocleg mogę zaproponowac jak już kupimy do tego czasu kanapę co byś po nocy nie wracała
możemy zrobić ogólnopolskie spotkanie SPD więc wszystkie czujcie się zaproszone kurde mój P. mi mówił ostatnio jak nazywa się wieś która uznawana jest za środek Polski, ale nie pamiętam, w każdym razie tam by można zrobić spotkanie żeby było sprawiedliwie z odległością Lily dziekuje i odp wiedziałam, że musisz mieć gdzieś tam mięsny, niemożliwe żeby na osiedlu rzeźnika nie było hehe
|
|
|
|
#1318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Wiem też, że musimy przykrócić paliwo do samochodu - niby gaz i tani, ale właśnie dlatego, że tani to często gdzieś jeździmy. Jedyne na co możemy sobie pozwolić to kino, tzn. bilety na seans, bez żadnych dodatków w postaci popcornu czy coli. Tak w ogóle witam w ten chłody ranek. Dobrze, że sobie poszliśmy do kina wczoraj. Za tydzień też idziemy, jak ja to mówię: odchamimy się trochę . Dziś na obiad zupa kukurydziana (przynajmniej w planach, a co z niej wyjdzie to się zobaczy). Poza tym poćwiczę jak zwykle i ogarnę ten syfek, co to go Tż po śniadaniu zostawił ![]() Dodaja - Odwagi w spełnianiu swoich najskrytszych marzeń, wiary w to, że mogą się spełnić i dziecięcej wiary w niemożliwe. Duużo szczęścia, uśmiechu, nawet wtedy, gdy wszystko odwraca się przeciw nam.. I oczywiście dużo miłości, bo bez niej to trudno jest... Miłego, ciepłego i radosnego dnia
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() przede wszystkim dodaja WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO, NAJSŁODSZEGO I NAJPRZYJEMNIEJSZEGO! ![]() wlasnie odkryłam ze powiesilam zasłony druga strone u nas miesiąc zaczął się rozpustnie od nadprogramowego ciasta i gingersów... wczoraj zrobiłam też podliczenie finansowe sierpnia i i wyszło 1071,01 plus 120 wizyta tż u dentysty... w sumie to nie wiem czy to duzo czy mało, ale za miesiąc zamierzam nie przekroczyć 1000 zl ![]() u mnie dzisiaj słońce nieśmiało wygląda zza chmur więc mam więcej optymizmu w sobie i nawet zapał żeby uczyć się na egzaminy... 1szy w poniedziałek, 2gi w piątekobiad mam jeszcze z wczoraj bo zamiast ogórkowej był cały gar pieczarkowej (w ramach porządków w lodówce znalazłam pieczarki o których kompletnie zapomniałam)
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy Edytowane przez ssnowdrop Czas edycji: 2010-09-02 o 10:18 |
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dziewczyny strasznie Wam dziękuje za wszystkie życzenie
Jesteście jedyne w swoim rodzaju !!![]() ![]() Tż zrobił śniadanko i kawkę, czas zabierać się za pracę Obudził mnie telefon i esemesy z życzeniami Miła pobudka Jej kolejny rok za mną
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Tż dzielnie pomagał

Trudno.
respect 

mam nadzieję, że dzięki temu będę skrzętnie zapisywać wszystkie wydatki i panować nad naszym domowym budżetem
) chaigata Ty się stosunkowo niedawno przeprowadzałaś z tego co pamiętam- jakieś rady dot. pakowania i przenoszenia się do nowej przestrzeni życiowej? 

Podziałało i mam nadzieję, że szybko mu nie przejdzie bo nie chcę żebyś zmianiła się w siwą babuleńkę z nerwów 

, a mała mi utrudniała, bo miała dzień marudy 

Normalnie mną telepało. 

u mnie w Chacie Polskiej jest- nie cierpię tego sklepu, bo drogi, ale kapustę mają pyszną koło mnie
po pierwsze wiem, ze będę tęsknić za moimi rodzicami i rodzeństwem (bardzo jesteśmy zżyci jako rodzina) a także za moim ukochanym psem