|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Musze porobić jakieś zapasy gotowych dań, bo jak w październiku zacznie się szkoła to nie zawsze będzie czas i ochota na przygotowanie porządnego obiadu. A lubie zjeść ciepły obiad ![]() Ja zaraz zmykam. Niestety w urodziny też muszę pracować, bo w poniedziałek jade i do niedzieli muszę wysłać zlecenie ![]() Dobrej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry SPD!
![]() dodaja- szalona kobietoooo! 90 pierogów?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ijaa- pochwal się butami, ja wczoraj z radością odkryłam, że w marcu kupiłam czarne botki na płaskiej podeszwie z eko skóry i tym sposobem mam przejściowe buty na ten czas, jeden wydatek mniej ![]() ![]() a dzisiaj przyszłam do pracy w trenczu i chuście, wreszcie jestem opatulona i wiatr mi nie będzie hulał tak jak pod kurtką, musze się asekurować żeby z mojego przeziębienia i kaszlu nie wynikło coś gorszego, szczególnie, że przeprowadzka w przyszły weekend ![]() co do kaloszy bo widziałam, że się ten temat pojawił to duży wybór i dość przystępna cena (59,90) jest w Auchan ![]() dzisiaj nocuję u Lubego i już mu zapowiedziałam, że siadamy dzisiaj z kartką i długopisem i spisujemy wszystkie potencjalne koszty jakie będzie trzeba ponieść mieszkając wspólnie, lubię wiedzieć wcześniej, zaplanować co nieco a poza tym jestem chyba aż nadmierną fanką zapisywania i robienia podliczeń ![]() ![]() ![]() ![]() ala chyba już zdążyłaś od nas odpocząć hmm? so please come back ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z mojej strony mogę powiedzieć, że warto podpisać kartony, do których pakujesz, np. książki, ciuchy itp. I nie mieszaj! - np. ciuchów z segregatorami. Aaa, i wiem, że może to trudno, kiedy pakujesz się na szybko, ale warto ładnie poskładać ciuchy. Ja np. wypakowałam je z kartonu dopiero jakieś 3 tygodnie po zapakowaniu i tych, które były pomiętolone, nie mogłam doprasować ![]() Dzień dobry SPD ![]() dodaja, sto lat! Sto lat! Żyj długo długo nam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ijaa, jakoś zdjęcia bucików nie widzę ![]() Ja wstałam maksymalnie niewyspana. W dodatku czas od wstania do busa mam wyliczony wnet co do minuty, a dziś zdałam sobie sprawę, że nie mam kompletnie nic wyprasowane i straciłam jakieś 20 minut na szukaniu i prasowaniu. W końcu oczywiście wyjęłam pierwsze lepsze rzeczy i efekt jest taki, że czuję się, jakbym przyszła w najgorszych szmatach ![]() Wczoraj znów miałam kryzys... Ech... A jeszcze TŻ nie garnie się do pisania licencjatu - a termin tuż tuż. Powiedziałam mu wprost, że sobie olał, że mu nie zależy, że ja się martwię kasą i tym, za co będziemy żyć, a on nawet pracy nie pisze, czym dokłada mi zmartwień i generalnie mi nie ułatwia. Obraził się na parę minut (bo raczej nikt mu tak dosadnie niczego nie mówi), a potem 3 bite godziny pisał. Oby szybko skończył, bo osiwieję... I ogólnie jest źle ![]() ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2010-09-02 o 06:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też mam ostatnio doła. Od kilku miesięcy nie moge znaleźć pracy, a mieszkam na takim zadupiu że pewnie nie szybko to się zmieni ![]() Nadrabiałam wczoraj wątek (oczywiście mi się nie udało, bo ile przeczytałam to doprodukowałyscie drugie tyle w tym czasie ![]() ![]() ![]() Aaby jak zły nastrój ci nie przejdzie to zgłoś się do mnie, będziemy się razem leczyć...bułami ![]() Aha, któraś z was proponowała, że może przesłać taki suszony zakwas. Jeśli to aktualne to ja bym bardzo prosiła (bo dla mnie to jakas czarna magia) ![]() Dodaja dołączam się do dziewczyn- wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() Edytowane przez anoola Czas edycji: 2010-09-02 o 07:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
wczoraj byłam zalatana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() później sprzątałam, bo syf był nieziemski ![]() ![]() muszę pomyśleć, co na obiad. zrobię napewno coś z mięsnych zapasów, ale do sklepu muszę wyjść i tak, bo mleko się kończy ![]() w ogóle to jak wstaję rano z łóżka to czuję, jakby była zima ![]() kurcze, ciągle marzę, aż będziemy chociaż 100 zł do przodu z kasą ![]() ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-09-02 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Rozeznanie
|
kashmirka, zazdroszczę wyprowadzki! ja już duszę się w moim miasteczku. Ale ja dopiero (najpewniej) na październik planuję...
Będę pracować weekendami ale kompletnie nie wiem jak to będzie z finansami ![]()
Nie narażam życia. Noszę rewolwer. Życie musi być podniecające. W przeciwnym razie nie jest warte jednego naboju. Isaac Baschevis Singer, "Spuścizna" http://www.lastfm.pl/user/K-H/ A czego Ty słuchasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi 1sze podejście do ciasta nie wyszło, zrobiło się cuś klejącego. Ale 2podejście cud miód, pierogi 1sza klasa ![]() Cytat:
![]() nie ma to jak facetowi wjechać na ambicję ![]() tak tak podpisywanie kartonów się sprawdza ![]() w ogóle dzień dobry ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Widzę, że nie tylko mi się dzisiaj jakoś totalnie źle wstawało i do tego też ostatnio czuję, jakby rano była zima, bo gdy wstaję to jest mi tak zimno...
Dodaja, wszystkiego naj, naj, dużo zdrówka, szczęścia i spełnienia marzeń ![]() ![]() Jeszcze jutro i weekend... W końcu...
#1300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj normalnie z TŻ padliśmy. Dosłownie zjedliśmy szybko obiad i polegliśmy - wczorajszy dzień jak jakoś oboje wykończyć. Zebraliśmy się dopiero zx drzemki koło 20 po czym się okazało, że internetu mamy brak ![]() ![]() ![]() U mnie też nastrój średni. Fatalnie mi się nie chciało wstać. Myślę, że to spowodowane pogodą i ogól wysokimi obrotami ostatnio. Muszę trochę odpocząć. Normalnie jak u mnie jest zimno ![]() Ubrałam się dzisiaj warstwowo: koszulka bawełniana wtyknięta w spodnie coby mi nie wiało tu i ówdzie, grubsza bluzka z długim rękawem, sweter za tyłek gruby z golfem, chusta, kurteczka skórzana, jeansy i botki i zmarzłam jak cholera!! ![]() ![]() Jak tak dalej pójdzie to na początku września wyciągnę zimowa kurtkę i kozaki. ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Dodaja, raz jeszcze najlepszego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Dodaja, raz jeszcze najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zadomowienie
|
a może zapiekankę z ziemniaczkami, karkóweczką, cebulką i pieczarkami?
![]() ![]() Dobra, pranie się robi, a ja sie biorę za te bułeczki. Trzymajcie kciuki ![]() Edytowane przez anoola Czas edycji: 2010-09-02 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
w ramach oszczędności zakupiłam mięso, zamroziłam i muszę zrobić z zapasów
![]() posiadam fileta z kurczaka, mielone, wątróbkę, mintaja. wszystko poporcjowane i w ilości na kilka obiadów każde mięcho ![]() możliwe, że sobie zrobię kaszę gryczaną+wątróbkę+ ogórki konserwowe, a dla Tż'a ziemniaki+schab. wszystko wykorzystane z zapasów ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- w ogóle to zrobiłam sobie śniadanie kawę + grzanki (z wczorajszego chleba, żeby się nie zmarnował) grzanki to zbyt dietetyczne nie są:/ zaczynam coraz lepiej rozumieć gospodarność ![]() ![]() pierdół póki co nie kupuję, bo póki co mogę o nich pomarzyć, także mam problem z głowy ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-09-02 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do grzanek to jak robisz bez tłuszczu to dietetyczne, zwłaszcza z ciemnego chleba Edytowane przez anoola Czas edycji: 2010-09-02 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w ogóle to wczoraj skończyła mi się kapusta z babcinych zapasów ![]() teraz muszę sobie sama ugotować ![]() w ogóle to ostatnio bardzo polubiłam kiszoną kapustkę- tania, a pyszna ![]() ![]() anoola pisałaś coś, że miesiąc z teściową wytrzymałaś. przybliż sytuację ![]() ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-09-02 o 08:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co to za kapucha? Jak taka pycha to może podzielisz sie przepisem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zawsze jak mam robić kapustę to do babci dzwonię i za każdym razem pytam jak zrobić ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaby dziękuję za radę dot. pakowania, oczywiście mam zamiar poświęcić cały weekend na spokojne pakowanie i racjonalne pożeganie z częścią niepotrzebnych rzeczy, które najwyższa pora wyrzucić ![]() W ogóle kochana martwię się o Ciebie, że Ty się tak wszystkim martwisz, wiem, że łatwo się mówi a trudno zrobić, ale w wielu sytuacjach nerwy w niczym nie pomagają a tylko pogarszają sytuację ![]() żeby tak się dało wyłączyć na jakiś czas myślenie ech ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!! Dodaja - STO LAT, STO LAT
![]() Dzisiaj mam jakiś zły dzień. Za oknem szaro-buro, wszystko mnie boli, waga stoi w miejscu ( ale może, że przed okresem jestem i magazynuję płyny) i ogólnie jakaś nerwowa jestem. Zazwyczaj jestem optymistką i myślę, że jakoś to będzie, a dzisiaj myślę, że nie wyjdziemy z naszych problemów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze miesiąc temu byłam pod Po, a teraz prawie w centrum. tzn. to nie jest centrum, ale dla mnie jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
Chccccccccccccccccccccccę weekend!
![]()
![]() |
#1311 |
Konto usunięte
|
dokładnie Lily
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaa i przypomniam wszystkim Poznaniankom, Wielkopolankom oraz osobom w Poznaniu bywającym o spotkaniu SEKSOWNYCH PAŃ W DOMU które zorganizujemy wkrótce więc możecie się już zacząć szykować ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- bęęęęęęęęęędzie!!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2010-09-02 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W moim przypadku to tylko 30 km więc bez problemu bedzie można się spotykać. Co do spięć z chłopakiem też mam obawy, bo ja impulsywna jestem ![]()
Nie narażam życia. Noszę rewolwer. Życie musi być podniecające. W przeciwnym razie nie jest warte jednego naboju. Isaac Baschevis Singer, "Spuścizna" http://www.lastfm.pl/user/K-H/ A czego Ty słuchasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze muszę na pocztę iść ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w ogóle odkrycia dokonałam, jednak koło mnie jest mięsny ![]() ![]() nawet piekarnia jest, chleb za 2,10 ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-09-02 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hmmmm, spotkanko powiadasz? ![]() Taką mamy ładną autostradkę z Łodzi do Poznania, więc myk i jestem. ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- BTW: poza mną jest jakaś Łodzianka tu jeszcze? Lub z województwa Łódzkiego? Może konkurencyjne spotkanie zrobimy ![]() Słoooooooooooonko widzę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
kobieta za ladą
|
dodaja wszystkiego naj i szybkiego końca oszczędzania! niech cię będzie na wszystko stać o czym zapragniesz
![]() witam sie i zmykam mam doła finansowego a wypłata 7 ![]()
#1316 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() też mieszkam ze swoim TŻ... gotuję, sprzątam, prasuje, oszczędzam i... wiecie co?! On czym dłużej ze sobą mieszkamy tym mniej to docenia! Dziś się zbuntowałam i mu kanapek do pracy nie zrobiłam. Właściwie to się wkurzyłam już tym... chyba jestem za dobra dla niego a on to za bardzo wykorzystuje :/ Nie macie czasem też takiego wrażenia? |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Konto usunięte
|
Ijaaa zapraszamy, zapraszamy!!! jeśli km Ci nie straszne to pewnie, a i nawet nocleg mogę zaproponowac jak już kupimy do tego czasu kanapę co byś po nocy nie wracała
![]() ![]() ![]() Lily dziekuje i odp ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle witam w ten chłody ranek. ![]() Dobrze, że sobie poszliśmy do kina wczoraj. Za tydzień też idziemy, jak ja to mówię: odchamimy się trochę ![]() ![]() Dodaja - Odwagi w spełnianiu swoich najskrytszych marzeń, wiary w to, że mogą się spełnić i dziecięcej wiary w niemożliwe. Duużo szczęścia, uśmiechu, nawet wtedy, gdy wszystko odwraca się przeciw nam.. I oczywiście dużo miłości, bo bez niej to trudno jest... ![]() ![]() Miłego, ciepłego i radosnego dnia ![]()
![]() |
#1319 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() przede wszystkim dodaja WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO, NAJSŁODSZEGO I NAJPRZYJEMNIEJSZEGO! ![]() ![]() ![]() wlasnie odkryłam ze powiesilam zasłony druga strone ![]() ![]() wczoraj zrobiłam też podliczenie finansowe sierpnia i i wyszło 1071,01 plus 120 wizyta tż u dentysty... w sumie to nie wiem czy to duzo czy mało, ale za miesiąc zamierzam nie przekroczyć 1000 zl ![]() u mnie dzisiaj słońce nieśmiało wygląda zza chmur więc mam więcej optymizmu w sobie ![]() ![]() obiad mam jeszcze z wczoraj bo zamiast ogórkowej był cały gar pieczarkowej (w ramach porządków w lodówce znalazłam pieczarki o których kompletnie zapomniałam) ![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy Edytowane przez ssnowdrop Czas edycji: 2010-09-02 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
Kochane dziewczyny strasznie Wam dziękuje za wszystkie życzenie
![]() ![]() ![]() Tż zrobił śniadanko i kawkę, czas zabierać się za pracę ![]() Obudził mnie telefon i esemesy z życzeniami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.