|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Cytat:
przylepiłaby się i za nic nie wróciła do dzieci. wciąż ją mało interesują. jest tam bardzo cicha, śpiewanie pani obserwuje i nie dołącza się. czasem ponoć cicho odezwie się do jednej z dwóch dziewczynek, jak panie "nie widzą". myślę,że to bardziej dla kumatszych jednak 3-latków ja nie wiem nawet jak takie jasełka wyglądają i co tam się śpiewa więc nie bardzo jak mam wytłumaczyć |
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
jowiszku jasełka to są takie typowo świąteczne
śpiewanie kolęd, jakieś tam role Maryi i Józefa przy żłóbku, pasterze i trzej królowie Spróbuj Igusi wytłumaczyć, może się da namówić A ty możesz stanąć tak co cię nie będzie widziała A co do kumatych 3-latków to to co zdążyłam zauważyć //i nie tylko ja to Iga jest bardzo kumata może mało otwarta na towarzystwo ale i z tym sobie poradzi |
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe... Jowiszowa i śpiewanie kolęd
Moja Mati na dzień dzisiejszy, bardzo chce do przedszkola Mimo wszystko panienka utrzymuje, że chciałaby iść. Zobaczymy jak to będzie wyglądać we wrześniu... obawiam się że zupełnie odwrotnie |
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
to nie tak,że bojkotuję przedstawienia (choć wolałabym piosenki na dzień babci i dziadka a nie jakieś jasełka ) ale ona w grudniu to była przez chorobę w przedszkolu niecałe 10 razy i uważam,że to za wcześnie. dla niej przedszkole jeszcze jest na przeczekanie, przeczekać,aż mama przyjdzie (bo nie wiadomo po jaką cholerę tam zaprowadza |
|
|
|
#1295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od razu pomyslalam o Tobie ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() Moze faktycznie ona to odbiera, ze jest tam "chwilowo" i ze zaraz sie zjawisz i pojdziecie w swiat a jak jest na placach zabaw? Bawi sie z innymi dziecmi?
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
musę Wam koniecznie wkleić zosine ryby: babuleńka i rośpunka (właścicielka tak je nazwała
etap cio to, kto to Zofia miała w styczniu dokładnie rok temu, bo wystraszyła tym u dziadków księdza po kolędzie. przyszedł chłopina, usiadł a Zocha przylazła, wycelowała mu palcem w twarz i KTO TO (zadawane przez resztę wiztyty ok. tysiąca razy). babcia była zadowolona, bo raz dwa się zmył na szczęćie ten etap trwa ok. 4 m-cy, więc dacie laski radę gorsze jest "ciemu, po co, jak to działa" i jeszcze nie wiem ile potrwa |
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Iga prawie 1,5h wyszalała się w łóżku, dzień bez drzemki,za to po 20. będzie wolne
![]() na 17stą idę sobie z córką do fryzjera
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma mamy w poblizu, to na nią poczekam kurcze, moze do wrzesnia to zdazysz ja nauczyc by sie pobawila z dziecmi? w sensie ze zachecac itd?? Piotrek ma etap wyrywani zabawek, jak jego kuzynka wezmie jakas jego zabawke, to on akurat w tej chwili zapragnie sie bawic tez wlasnie tą zabawką co innego, jak mloda ma lalkę Barbi, jego sztuczne dupcie nie interesują woli samochód czy znaki...ale niech ktos sprobuje tknac jego tablice z kredą i gabką... ja mogę, pod warunkiem, ze napisze caly alfabet
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lecę looknąć Werstusia, mnie tam na razie "cio to?" nie przeszkadza bo Mati odkrywa nowe słowa i sama sobie na to pytanie od razu odpowiada
|
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s czy ona na serio ma 2,5 roku???
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
wersta
ten etap potrwa jeszcze dość długo Jak ja Karolka wzięłam do przedszkola, jak szłam po Krystiana, to jak tylko przekroczył próg to był w siódmym niebie, on nie patrzył czy mu ktoś coś powie, czy może czy nie, wbiegł w butach na salę ku dzieciom i nie wiedział którą zabawką się ma bawić, on nawet nie zauważył że był tam Krystian i przypuszczam że nawet by nie zauważył że go tam zostawiam |
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ODprowadzam do 8:30 bo tak na szczescie mozna, ale dzis obudzilam (jego i siebie) o 7:50. Wczoraj wykapalam o 18:30zeby szybciej polozyc, bo myslalam, ze bedzie mniejszy problem ze wstawaniem, ale gdzie tam, o 20:30 jeszcze slyszalam jego spiewy w pokoju |
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomnialas mi cos Piotrek jak czyta sobie alfabet, to sam sobie zadaje pytanie i wskazuje na jakas literkę paluszkiem i co najlepsze na te pytania sam sobie odpowiada brzmi to mniej wiecej tak:Piotrek: A!, Be!, Cia! De! E! Effff! a tu? Gi! a tu? Haaa! ![]() pękamy z niego wtedy
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo lepiej palić zioło zdecydowanie nie powinnam się dalej rozmnażać, bo trafię dopsychatryka |
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na to się składa kilka czynników, raz,że widać taki ma charakter. dwa,nawet gdyby rodzina była obok to w tej najbliższej jest jedynym dzieckiem (no brat małża ma 1-klasistę. w Kraku mieszkają). trzy, moje bliski koleżanki mają dzieci ale wszystkie są w mazowieckim, a jedna we Włocławku
|
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy w fantazji ktoś do niej podejdzie od razu chce na ręce, albo żeby ją po prostu zabrać od delikwenta. Dziś np. tłumaczę Oli bo pytała gdzie tata (codziennie tak pyta), więc mówię że w pracy żeby zarabiać pieniążki a Ola na to : aaaaaaaaaa kasiaaaa" (kasa ) poza tym woła mi ciągle "do banku, do banku" bo uwielbia wpłatomat w ING
|
|
#1308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
na placu zabaw to nie jakies piaskownice z gowniarzami w jego wieku, dawaj do starszych na boisko, bo tam rzucaja pilka i on napewno tez trafi do kosza
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2011-01-04 o 15:07 |
||
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś czytałam, że dzieci poniżej 3rż bawią się OBOK innych dzieci, potem dopiero zaczynają się wspólne zabawy
Mati ogólnie lubi dzieci, chociaż też woli te starsze. Młodsze ustawia po kątach i nie lubi jak jej wchodzą w paradę.Aniś, dziękuję za cynk
|
|
|
|
#1311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
sama bym wpadla na sesyjke ![]() mua i Mlode
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś się już uzewnętrzniałam w ogródku co do moich planów
W zasadzie problem mam tylko z napisaniem biznesplanu bo cienka w te klocki jestem a bez tego o dofinansowaniu z UP mogę pomarzyć. No ale... plany są Na sesyjkę zapraszam serdecznie Serio serio ![]() Najpierw Wam strzelę foty i wzbogacę swoje "portfolio" do UP, a potem jak zakupię sprzęcior za Unijną kaskę to dopiero poszalejemy
Edytowane przez Cestia Czas edycji: 2011-01-04 o 15:25 |
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marzą mi się jakieś fajne foty TZ umie tez pstrykac calkiem ciekawe.. ale jakos nie potrafie mu pozowac ![]() zawsze wtedy mam durnowate miny
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
mój najstarszy syn od małego lubił się w takich mało licznych grupkach bawić i można powiedzieć że do dziś mu tak zastało
Nie żeby nie umiał nawiązywać kontaktu, ale jak już jest banda to on nawet nie podchodzi on twierdzi że po co mu więcej kolegów koleżanek /tyle co ma mu wystarczy Mój średni to on znów jest inny im więcej ludzi tym lepiej //można się lepiej wyszaleć / Karolek byle ma się czym bawić //jak ma towarzystwo to dobrze ale jak ich nie ma to też dobrze |
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Co do dzieci to ja też zmądrzałam
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
jesteśmy po fryzjerze
grzywki podcięte Cestia ja jeszcze raz o klockach |
|
|
|
#1319 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jimmy juz chrapie, a Gino je kolacje i za jakies 40 min wreszcie luzzz..... ![]() A.... dzis sie zwazylam, pierwszy raz po swietach i co ? Uzyskalam moja wymarzona wage : 68 kg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! Teraz czas na stabilizowanie wagi i rozpoczecie cwiczen. Od dzis zaczynam brzuszki, dzisiejsze mam juz za soba, uff....
|
||
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo najbardziej nie lubię jak coś polecę, a potem nie pasuje Ja mogę z ręką na sercu powiedzieć, że klocki u nas są w ciągłym użyciu. Nie było dnia żeby się nimi nie bawiła Czuję, że pociąg będzie hitem No i od kiedy już słyszę o tym, że panienka chciałaby Mimmy - tego kota z żółtą kokardą ![]() Poulette, gratuluję uzyskania wymarzonej wagi ![]() Ja już mam luzik. Młoda śpi Czas na relax |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.

przylepiłaby się i za nic nie wróciła do dzieci. wciąż ją mało interesują. jest tam bardzo cicha, śpiewanie pani obserwuje i nie dołącza się. czasem ponoć cicho odezwie się do jednej z dwóch dziewczynek, jak panie "nie widzą". myślę,że to bardziej dla kumatszych jednak 3-latków 

Mimo wszystko panienka utrzymuje, że chciałaby iść. Zobaczymy jak to będzie wyglądać we wrześniu... obawiam się że zupełnie odwrotnie 
"Cio to?" słyszę na okrągło
Drogie odbitki i droga przesyłka. Kiedyśtam zamawiałam na allegro, tam było odwrotnie - cenowo super, jakościowo średnio. Mogę zerknąć na TŻtowe konto i znaleźć sprzedawcę jeśli reflektujesz 

i nie lubi jak jej wchodzą w paradę.
Serio serio
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)