Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-08, 13:18   #1291
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

dziewczynki sad wy sciągacie muzykę???
chodzi mi o dwie płytki do sciagnięcia.....

brodki i star guard muffin

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 13:22   #1292
Lustereczko
Rozeznanie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Eirene trzymam kciuki oby wszystko było ok i życzę szybkiego powrotu do domku, dobrze że w porę zareagowałaś

Odnośnie tych bóli to mój lekarz tłumaczył mi to tak, że jeśli czuje że mnie boli brzuch to wziąść nospę, położyć się jak nie ustąpi to wtedy reagować i jechać do szpitala. Tak jak miała eirene że zjadła 2 nospy i nic nie pomogły i nie przeszło jej przez ponad 2 h.
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 13:22   #1293
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
no właśnie byłam teraz prywatnie a nie chcę chodzić tak cały czas i płacić za samo usg. ja tam jakoś nie bardzo mam ciśnienie na poznanie płci. niespodzianki też są fajne a zawsze po porodzie mogę wysłać siostrę po zakup różowych ciuszków bo ona wie co lubię
Jak nie masz parcia to pewnie, ja bym nie wytrzymała tylu miesięcy niepewności No i lubię sama szukać ciuszków.

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że mini electric teraz już sprzedają w zestawach z zasilaczem własnie

Eirene, trzymaj sie cieplutko
Ja szukam używanego więc mogłabym trafić i na starszy model, ale teraz wiem na co patrzeć

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 13:23   #1294
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
coralady, Eirene mam nadzieję, że wszystko ok
Castia a Ty jak się czujesz?
Ja dzisiaj piekę pierniczki
a dziękuje Kochanaraz lepiej raz gorzej, właśnie gotowałam fasolke po bretońsku i brzuch mi zaczął tak twardnieć boleśnie że musiałam mamę zawołać żeby dokończyła bo nie mogłam już ustać przy kuchence a ja przyszłam poleżeć.
wczoraj czułam się za to bardzo dobrze, nic przez cały dzień się nie działo więc to zależy....no ale oby do przodu
ja mam ochotę na szarlotkę, tylko muszę znależć jakiś przepis najpierw na nią

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Eirine lezy w szpitalu. Nadal ma skurcze, ale juz slabsze. Chca jej fenoterol podac. Nie wiadomo kiedy wyjdzie.
Cytat:
No wiec Eirine miala silne bole jak na @. Od razu polozyli ja na oddzial i dostala bardzo bolesny zastrzyk ( po, ktorym nie moze siedziec do teraz) i Relanium. Dzis ma dostac wlasnie ten Fenoterol, bo skurcze/bole sa nadal choc po zastrzyku mniejsze. Jednak wiadomo, ze raczej jej nie wypuszcza wczesniej niz po 3 dobie, wiec do piatku pewnie polezy. Nudzi sie jej i ma czarne mysli, ze zatrzymaja ja dluzej jesli bole nie ustapia. Uprzedzono ja, ze po Fenoterolu bedzie jej pikawa szalec i rece trzasc i pewnie dlatego dostaje Relanium.
no tak więc identyczna sytuacja jak u mnie - biedactwo wiem co przechodzi. ja do fenoterolu dostawałam Isoptin bo naprawdę ten lek to ja nie wiem co to jest. człowiek się trzęsie jakby miał zaawansowanego parkinsona ja też na dzień dobry w szpitalu dostałam super zastrzyk brrr no ale bóle złagodniały
Eirene trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze, wiem co przeżywasz, ja już mysłalam ze bede rodzic to moje dzieciątko bo na ktg wychodzily mi skurcze porodowe, miałam silniejsze niz nie jedna dziewczyna co przyjechala w terminie na poród

ja czekam z niecierpliwością na 30tydz jakoś będę już spokojniejsza.
a jutro idziemy na 3d oglądać naszą pociechę mam nadzieję że będzie grzeczna i ładnie będzie z nami współpracować

czy u was też takie opóźnienie z przesyłkami z all? kurde zamawiałam w tamtym tyg parę rzeczy, płaciłam za kuriera a do dziś nic nie mamwrrrr
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 13:24   #1295
niutka1
Wtajemniczenie

dziewczyny, jako, ze wychodze z założenia, iz lepiej byc przygotowanym na wszystko i mieć jakąś wiedzę, znalazłam i wklejam wam link do stronki o wczesniakach

http://www.wczesniak.pl/04_dlarodzicow2.html

po lewej stronie jest menu, myslę że warto chociazby zapoznac sie z działem 'jak zachowac się w szpitalu"
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 13:28   #1296
megi2015
Zadomowienie

ja tez mam łożysko na przedniej ścianie ruchy czuje różnie. czasem brzuszek podskakuje,a czasem czuje je tylko od środka a na zewnątrz nic nie widać.
Stary 2010-12-08, 13:31   #1297
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

ja mam łożysko na przedniej ale właśnie obczaiłam, że jak leże na boku to z boku brzucha jest taka cieńsza skóra i jak mała kopie na boki to bardzo widać. Nawet można za nożkę złapać

O 16:40 ide z tż-tem na usg. Zobaczymy co tam u małej słychać. Mam tylko nadzieję, że jej jajka nie urosły
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-08, 13:40   #1298
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
ja mam łożysko na przedniej ale właśnie obczaiłam, że jak leże na boku to z boku brzucha jest taka cieńsza skóra i jak mała kopie na boki to bardzo widać. Nawet można za nożkę złapać

O 16:40 ide z tż-tem na usg. Zobaczymy co tam u małej słychać. Mam tylko nadzieję, że jej jajka nie urosły
ja tez sie ostatnio lekarza pytalam czy aby na pewno coreczka bo juz troche sukieneczek mam ale powtweirdzil ze dziewuszka u nas jak tż przyklada reke to mala jest wtedy cicho i tylko raz udalo mu sie poczuc kopniaka do tej pory
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 13:42   #1299
iizabelaa
Zakorzenienie

Eirene trzymaj się, dobrze że pojachałas do szpitala, zaopiekują sie toba i maleństwem

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Iizabelaa, a jak z Toba? Ty juz w domciu czy ciagle na obserwacji? Byc moze juz cos na ten temat pisalas, ale ja ostatnio tak na szybko nadrabiam zaleglosci, ze moglam przeoczyc
ja już w domu jestem

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wasze brzuszki dziewczyny - jestem z wami bo wiem co przechodzicie
Eirene oby to nic groźnego ale znając życie i mój przypadek zostawią cie na obserwacji bo to już ciąża zaawansowana. u mnie na pewno by mnie zostawili
no ale zobaczymy. czekamy na jakieś wieści
u mnie w szpitalu też na pewno by ją zatrzymali na minimum 3 doby

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki mam [pytanie do tych które maja płaconą pensje z zusu (na L4) kiedy macie wypłacane świadczenie...
bo ja juz od 23 listopada jestem na stałym L4 i płaci mi juz zus i nei wiem kiedy dostane reszte wypłaty

czy oni maja jakis ustalony termin płatności?
Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
ja jestem od paru miesiecy na L4 i kasę dostaję dokładnie w dniu wypłaty w zakładzie u mnie tak jak wszyscy
jeśli firma zatrudnia ponad 20osób to płaci pracodawca, i wtedy ma się normalnie pieniądze w dniu wypłaty

natomiast ZUS ma 30 dni od daty dostarczenia L4 na wypłatę świadczenia

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:

żartujesz
Stary 2010-12-08, 13:45   #1300
megi2015
Zadomowienie

Cytat:

to miłego podglądania maleństwa daj znać po wizycie jaka już duża jest i ile wazy haha
Stary 2010-12-08, 13:51   #1301
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=trzyrazyi;23629905]Z tym imieniem to problem nic nie mamy jeszcze...wlasciwie to mamy ze 4 i nie wiemy co wybrac......tez nam chodzi po glowie majka,oliwia,natalia...al e natalia odpada bo siostra daje....gabrysia,zuzia... nie wiem juz sama chyba zwariuje hihihi

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

u mnie ten sam problem....typów jest pare:gabrysia, lena, maja, wiktoria, oliwia.......ciekawe kiedy się zdecyduje

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A ja się chciałam pochwalić,że szczęściara ze mnie Znowu dostałam reklamówę ciuszków dla Małej.Normalnie nic nie musze kupować,a nawet mam tych najmniejszych rzeczy za dużo,więc chyba z córeczką kuzynki (straszą o 5 tyg) się podzielę,bo Mała tego wszystkiego nie zdąży założyć.

To tylko część nowej reklamówy
suuuper ciuszki, ja wszystkie rzeczy kupuje sama

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
ja tez mam łożysko na przedniej ścianie ruchy czuje różnie. czasem brzuszek podskakuje,a czasem czuje je tylko od środka a na zewnątrz nic nie widać.
Cytat:

a ja mam łozysko na tylniej ściance i czasami jak mala zacznie wariować to kopniakom nie ma końca wczoraj z mężem o 22 mieli zabawe, on pukał ona mu odpukiwała

ja ide za tydzien i też mam nadzieje że u mojej niuni nic nie wyrosło
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-08, 13:53   #1302
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Eirene trzymaj się, dobrze że pojachałas do szpitala, zaopiekują sie toba i maleństwem

ja już w domu jestem

u mnie w szpitalu też na pewno by ją zatrzymali na minimum 3 doby

jeśli firma zatrudnia ponad 20osób to płaci pracodawca, i wtedy ma się normalnie pieniądze w dniu wypłaty

natomiast ZUS ma 30 dni od daty dostarczenia L4 na wypłatę świadczenia

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

żartujesz

u mnie jest 5 osób z szefem

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 13:54   #1303
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady
Dziękuje dziewczyny za troskę Jestem wzruszona,że się martwicie o moje i Małej zdrówkoW sumie ciesze się,że wczoraj nie wieczorem nie wchodziłam na forum,bo chyba bardziej bym sie zdenerwowała sytuacja Eirene.Może też wylądowałabym w szpitalu

U mnie dzisiaj juz lepiej,ale wczoraj brzuch bolała mnie niemiłosiernie Nie miałam skurczy,tylko takie kłucia i ciągnięcie.I tylko dlatego,że skurczy nie było nie wylądowałam w szpitalu.Moze magnez pomógł?Nie chciałam panikować,ale chyba przy kolejnym taki stanie( odpukać!!!)pojade do szpitala. Póki co dzisiaj wszystko gra.Mam nadzieję,że tak juz zostanie! Eirene dawaj znać co u Ciebie i Maluszka!
coralady dobrze że u ciebie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
To ja już na prawdę nie wiem z jakim bólem jechać do szpitala a z jakim nie
bo jakbym miała jechać z każdym to byłabym tam co chwilę, ale czasem aż nie mogę wyrobić :-/
montii coś mi się wydaje że jakbyś pojechała ze swoimi bólami na IP to też by cię zatrzymali, na tym etapie lepiej dmuchać na zimne

ego_ego, iwaoo super że dzidzie mają się dobrze swoją drogą Nadia też uwielbia z mojego pęcherza worek treningowy sobie zrobić

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki mam [pytanie do tych które maja płaconą pensje z zusu (na L4) kiedy macie wypłacane świadczenie...
bo ja juz od 23 listopada jestem na stałym L4 i płaci mi juz zus i nei wiem kiedy dostane reszte wypłaty

czy oni maja jakis ustalony termin płatności?
mi zawsze płacą w dniu w którym kończy się l4 ale w tym miesiącu powariowali i dostaje w ratach :/ już myślałam że jakiś bonusik przysłali ale pani mnie oświeciła że to na poczet zasiłku za ten miesiąc

nie chce cię martwić ale na pierwszy zasiłek to ja sobie troszkę poczekałam może u ciebie sprawniej pójdzie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Wanilia, my podczas upałów ubieraliśmy Aleksa w rampersy albo koszulki i spodenki, generalnie lepiej zakładać luźniejsze i przewiewne ciuszki. Body są blisko przy ciele, chyba żeby zakładać większe bo inaczej mogłyby odparzyć. W wózku leżał przykryty pieluszką i wyciągałam go też z pieluchą, żeby osłonić przed słońcem. Czapeczki nigdy nie zakładaliśmy żeby się nie przegrzał, ale zawsze był w cieniu, nie wystawiałam go na pełne słońce.
dziękuje za rady

coralady
super ciuszki szczęściara z ciebie

Iza doszła już do ciebie tunika z dzianiny bo też sobie zamówiłam i zastanawiam się ile będzie szła

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 14:03   #1304
iizabelaa
Zakorzenienie

Dzisiaj przyszły do mnie 4 paczki z all

Poniżej 2 tuniki/sukienki które kupiłam,
proszę nie zwracać uwagi na te świecące getry, w których chodzę po domku, i gołe stopy
na żywo się lepiej prezentuję tuniki

i moje zakupy dla Idalki z Babaluno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz1.jpg (29,8 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz2.jpg (25,5 KB, 67 załadowań)
Stary 2010-12-08, 14:07   #1305
iizabelaa
Zakorzenienie

cd
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070905.jpg (121,7 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070907.jpg (126,0 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070908.jpg (126,9 KB, 32 załadowań)
Stary 2010-12-08, 14:07   #1306
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:

proszę nie zwracać uwagi na te świecące getry, w których chodzę po domku, i gołe stopy

fajne tuniczki a geterki tez niczego sobie
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 14:12   #1307
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

Iza doszła już do ciebie tunika z dzianiny bo też sobie zamówiłam i zastanawiam się ile będzie szła

za tunikę z dzianinki zapłaciłam w piątek przyszła dzisiaj,

a tak rożnie rzeczy dochodzą, ciuszki szły tylko 1 dzień!
a leginsy prawie tydzień
Stary 2010-12-08, 14:16   #1308
blackrose4u
Wtajemniczenie

iza super te tuniczki, z mega dekoltem ta jedna no i ciuszki dla dzidzi też super

dziewczyny to moja mała chyba nie ma czkawki bo czuje tylko intensywne ruchy albo jak cała się przemieszcza/obraca ale by takie jakieś regularne drobne to nie zauważyłam.

Pochowałam pierniki - kiedy ja to polukruje

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 14:17   #1309
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
To ja już na prawdę nie wiem z jakim bólem jechać do szpitala a z jakim nie
bo jakbym miała jechać z każdym to byłabym tam co chwilę, ale czasem aż nie mogę wyrobić :-/
ja tez nic już nie wiem,
niektóre piszą że maja bóle brzucha i biorą Nospe

a mi się wydaję, że jakbym mojemu gin powiedziała, że mnie brzuch boli to mam zagwarantowany szpital
Stary 2010-12-08, 14:23   #1310
laseczkaa
Zadomowienie

hej dziewczyny

Na wstępie chce wszystkim podziękować za wczorajsze życzenia . dziękuję. Kochane jesteście

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w Smyku i kocyki te z allegro tam sa po 24 zł, a na all
http://allegro.pl/puszysty-kocyk-na-...338505571.html
w dodatku jednostronne.
a powiedz mi czy te kocyki to są tam w takiej cenie normalnie czy była jakaś na nie promocja ??

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj piekę pierniczki
a dasz przepis ??

Cytat:
Eirine lezy w szpitalu. Nadal ma skurcze, ale juz slabsze. Chca jej fenoterol podac. Nie wiadomo kiedy wyjdzie.
biedna Eirine t rzymam żeby wszystko było ok . dbaj o siebie i o maluszka

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
Witajci dziewczyny.
Eirene trzymaj się napewno będzie ok.

A ja byłam wczoraj na usg, no więc dzidzia siedzi sobie pośladkowo w samym dole brzucha i płci dokładnie nie było widać ale pani dr powiedziała, że wygląda jej na dziewczynkę, no ale zastrzegła, żeby się jeszcze nie cieszyć bo źle widać. No to chyba płci dowiem się dopiero po porodzie bo teraz to znając mojego lekarza nic mi nie powie a prywatnie już nie chce iść.
Dzidzia waży ok 530g (23t. 5dz) i wsjo z nią ok.
A i po wizycie kupiłam jedno różowe body - no musiałam
no to może jednak dziewczynka będzie ja jak byłam ostatnio tzn w spzitalu jak mi robili usg- to tak samo powiedział lekarz tylko ze stwierdzil ze na jego oko to chlopak ale zeby sie nie nastawiac . tak wiec nie nastawiam sie czekam na wtorek wtedy mam usg i mma nadzieje że coś się wiecej dowiem

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A ja się chciałam pochwalić,że szczęściara ze mnie Znowu dostałam reklamówę ciuszków dla Małej.Normalnie nic nie musze kupować,a nawet mam tych najmniejszych rzeczy za dużo,więc chyba z córeczką kuzynki (straszą o 5 tyg) się podzielę,bo Mała tego wszystkiego nie zdąży założyć.

To tylko część nowej reklamówy
śliczne a gdzie 2 część fotografii ??

Cytat:

piękne ciuszki

a do mnie wczoraj doszło wreszcie to łóżeczko turystyczne które zamówiłam z allegro i dziś je rozłożyłam i jest cudne
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 14:23   #1311
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:

Super tuniczki a Twoja Idalka to niezła modnisia będzie wszystkie ciuszki jak z żurnala

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 14:29   #1312
gosiawolna
Rozeznanie

witam. ja po wizycie.. niestety nie dowiedzielismy sie co bedzie bo nie chciala pokazac dzidzia co ma miedzy nozkami wazy 491 gram, wszystko jest dobrze, lozysko na tylnej scianie, wszystko rozwiniete. tylko dzisiaj wyjatkowo nisko brzuszek mialam rano i lekarz powiedzial ze musi jutro zbadac, a do dzisiaj byl normalnie ulozony tylko rano nisko troche a po wizycie u lekarza znowu normalnie. mam 22 tc. pozdrawiam.
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 14:38   #1313
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

a powiedz mi czy te kocyki to są tam w takiej cenie normalnie czy była jakaś na nie promocja ??

a do mnie wczoraj doszło wreszcie to łóżeczko turystyczne które zamówiłam z allegro i dziś je rozłożyłam i jest cudne
Kocyk w Smyku jest w cenie regularnej 24 zł, ale żadna rewelacja, jest jednostronny, te same sa na allegro tylko cena wyższa.

Laseczka pokaz łóżeczko, czy będziesz uzywała jako zamiast zwykłego, czy jako turystyczne?

Izabella śliczne ciuszki dla maluszka
Mam taka sama tunike jak Ty z pierwszego zdjecia tylko niebieską, jest bardzo wygodna
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 14:39   #1314
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam. ja po wizycie.. niestety nie dowiedzielismy sie co bedzie bo nie chciala pokazac dzidzia co ma miedzy nozkami wazy 491 gram, wszystko jest dobrze, lozysko na tylnej scianie, wszystko rozwiniete. tylko dzisiaj wyjatkowo nisko brzuszek mialam rano i lekarz powiedzial ze musi jutro zbadac, a do dzisiaj byl normalnie ulozony tylko rano nisko troche a po wizycie u lekarza znowu normalnie. mam 22 tc. pozdrawiam.

szkoda że nie pokazało co ma między nóżkami . ale najważniejsze że wszystko ok

ja też mam 22 tc
Stary 2010-12-08, 14:40   #1315
gosiawolna
Rozeznanie

tylko martwi mnie ten brzuszek nisko co dzisiaj byl. ale jutro mam wizyte to sie dowiem wiecej
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 14:40   #1316
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
iza super te tuniczki, z mega dekoltem ta jedna no i ciuszki dla dzidzi też super

dziewczyny to moja mała chyba nie ma czkawki bo czuje tylko intensywne ruchy albo jak cała się przemieszcza/obraca ale by takie jakieś regularne drobne to nie zauważyłam.

Pochowałam pierniki - kiedy ja to polukruje
dekolt jest spory, ale zawsze można założyć coś pod spód

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
ja jak byłam ostatnio tzn w spzitalu jak mi robili usg- to tak samo powiedział lekarz tylko ze stwierdzil ze na jego oko to chlopak ale zeby sie nie nastawiac . tak wiec nie nastawiam sie czekam na wtorek wtedy mam usg i mma nadzieje że coś się wiecej dowiem
to tobie już ktoś zasgerował płeć
przeoczyłam to

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Super tuniczki a Twoja Idalka to niezła modnisia będzie wszystkie ciuszki jak z żurnala
dziękuję
modnisia, która będą tylko rodzice oglądać,
ale co tam raz się żyję
Stary 2010-12-08, 14:43   #1317
Castia
Wtajemniczenie

gosiawolna super że wszystko dobrze

iizabella tuniczki super, a ciuszki mrrrr boskie, muszę spojrzeć i ja na to babaluno dla mojej krolewny

dziewczyny przy bólach brzucha procedura powinna być taka, wziąć nospę poleżeć, odpocząć po np. 3 h jeśli nic nie przechodzi wziąć nospę po raz drugi po nastepnych 2-3 h jesli nadal nie widać poprawy pakować się na IP, a tam juz zazwyczaj zatrzymują na obserwacji te standardowe 3 doby.
przy bólach brzucha w ciąży w domu tylko nospa ewentualnie magnez.
ja w szpitalu dostawałam nospę 3 razy dziennie. i lekarz mówił mi jak dzwonilam do niego wlasnie z bolami zeby ta nospe tak zazywac jak napisalam i dopiero po tym zglosic sie do szpitala, bo bóle sa rozne. czesto to zazwyczaj rozciagajaca sie macica, wiązadła, niegrozne kłucia, które po nospie mogą ustąpić.
ja zazwyczaj biorę nospe forte, ewentualnie dwie naraz zwykłe.
jesli jest to ostry ból jak na @ to raczej wtedy juz cos sie dzieje niedobrego tak jak np. u mnie czy Eirene

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-12-08 o 14:45
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 14:45   #1318
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja odkąd wróciłam ze szpitala, mam jakąś paranoję i cały czas bym chciała żeby mała się ruszała

ale ona jakoś ruchliwa nie jest, większość dnia nie daje znaków,
potrafi się rozbrykać przed zaśnięciem i po przebudzeniu

ale ostatnio nawet wtedy rusza się tak mało intensywnie

w szpitalu potrafiła tak fikać ze nie wiedziałam co się dzieje.
Stary 2010-12-08, 14:46   #1319
Lustereczko
Rozeznanie

Cytat:

Super zakupy
Mam taką samą tunikę (jak z pierwszego zdjęcia) tylko że kolor turkusowy i jest super, ale mają zaniżone rozmiary, ja kupowałam na rynku i wzięłam rozmiar L, to w biuście była za ciasna i poszłam wymienić i chciałam wziąść XL to jak ją przyłożyłam to L to była niewiele większa i w końcu wzięłam rozmiar XXL masakra nigdy takiego rozmiaru nie nosiłam Ale przynajmniej mam luz w brzuszku, a jak jeszcze brzuchol urośnie to będzie w sam raz.

Ja dziś upolowałam w lumpku po 1 zł ciuszki dla małego, 5 szt za 5 zł
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 14:58   #1320
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
to tobie już ktoś zasgerował płeć
przeoczyłam to
tak w wtedy co do szpitala na ip trafilam zrobili mi usg i lekarz sugerowal ze na jego oko to chlopak ... ale zeby sie nie nastawiac bo dziecko bardzo sie wiercilo

wiec ja ciągle mam nadziję na córkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości