|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Testuję właśnie Kingdom EDP. Cóż to za piekny zapach! Wyczuwam w nim drzewo sandałowe, kminek, odrobinę niezidentyfikowanego kwiecia i minimalną słodycz, ale jak to wszystko pięknie połączone, takie kremowe, przyprawowe, mmm... Nie wyczuwam w tych perfumach nic fizjologicznego, żadnej nuty potu. Szkoda, że sie tak późno obudziłam i postanowiłam dopiero teraz je poznać. Próbka leżała już u mnie tyle czasu, a ja wmówiłam sobie, że to brzydal i nie ruszałam jej... Czy istnieje coś zbliżonego do tego zapachu?
|
#1292 |
|
Perfume Lover
|
D&G La Temperance- Milusio, słodziusio, eee to co ja w końcu wąchałam? Trwałość dwugodzinna, nijakość, anonimowość.
Forbidden Euphoria- słodki ulepowaty gniot. Wszystko co najgorsze w słodziakach z nutą zielonego jabłuszka na czele. Bleee
|
#1293 |
|
Rozeznanie
|
Testuję sobie dwie miniaturki Estee Lauder, bo wcześniej żadnego zapachu Estee nie miałam. I jestem zachwycona ! Trwałe i pięknie pachnące.
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zadomowienie
|
O
Cytat:
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Ginestet, Botrytis - trochę przypomina mi Quelques Fleurs Royal, z tym, że w QFR dominuje miód kwiatowy, poza tym propozycja Houbigant'a jest mocniejsza, bardziej skoncentrowana i złożona. Ginestet jest subtelniejszy, z jedną dominującą nutą, dopiero pod koniec nabiera nieco bardziej drzewnego zabarwienia.
By Marcel, Oriflame - ciekawe, na pewno inne niż większość perfum tej marki. Wyraźnie wyczuwalne drewno, nieco kwiatów, podbicie zamszowe, w tle delikatne kadzidło. Na flaszkę się skuszę, bo na chłodne półrocze zapach nada się idealnie. |
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Forbidden Euphoria- testowałam tylko na blotterku, bo po pierwszym niuchu szkoda mi było marnowac miejsce na nadgarstku- jakiś okropny ulep bez charakteru, zapach, jakich są setki, może potem robi się lepiej, nie wiem, potestuję na skórze przy następnej okazji.
Nowa Venezia- jak dla mnie nie widzę różnicy między nową a starą (ale starą pamiętam jak przez mgłę). Strasznie krzykliwy, niemal tandetny zapach (w duchu Rush, z tym że Rush jest znacznie delikatniejsze i subtelniejsze). Mimo to nawet mi się podoba, ale jest dość monotonnie jednostajny- od początku do końca pachnie tak samo. Trochę to nudne. Nowy Balenciaga- piękny |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w S. w celu szybkich testów nowej Euphorii i
prady Candy też nie było Tresor Midnight Rose- otwarcie nieciekawe- dużo słodkich jeżyn Nowe Feerie (w jasnym-chyba białym-flakoniku)- flakon oczywiście piękny, ale zapach absolutnie nie w moim stylu
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż w mojej S. nowości zawsze pojawiają się dość późno
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie to zupelnie odmienne zapachy. niby oba to 'orientale', ale Kingdom jest bardzo przyprawowy i kwaskowaty, a Samsara drzewno (sandalowiec)-kwiatowa (irys, ylang, roza, jasmin) z wyrazna, 'syropowa', migdalowo-waniliowo-gozdzikowa nuta bobu tonka.
Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2011-10-08 o 20:51 |
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie dotarły kupione w ciemnio Gap Blue for Her i jest to kolejny niesamowicie udany zakup
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee.. wcale nie zwykłe - skondensowane
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1306 |
|
Raczkowanie
|
Kolejna porcja testów:
Tom Ford Violet Blonde - po pierwszym teście byłam pewna, że VB będzie moim priorytetowym zakupem jeszcze w tym roku Zapach jest gęsty, kremowy, lekko pudrowy )Po drugim teście uświadomiłam sobie, że VB coś mi przypomina... Wwąchiwałam się długo i dotarło do mnie, że jest niemalże bliźniaczą siostrą Allure edp Bardziej wytrawną i pudrową, ale jednak.Czekam na opinię innych osób, które miały już z nowym Fordem do czynienia i jestem bardzo ciekawa, czy ktoś jeszcze ma podobne skojarzenia, czy po prostu ze mną jest coś nie tak ![]() Serge Lutens Vitriol d’Oeillet - noo... tego to chyba jeszcze nie było. Zapach wywarł na mnie spore wrażenie Zapach jest jakby chłodny i jednocześnie "puchaty". Niezły dziwoląg! Ach, no i nie występuje tu słynna lutensowska "tabaza" ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Dodam jeszcze tylko, że obydwa zapachy dostępne są w Polsce w D. Ja testowałam akurat w Arkadii i w Tarasach. No i jeszcze dla spragnionych nowości donoszę, że tym razem w S. jest już nowy Lagerfeld o cudacznej nazwie Karleidoscope Początek słabiutki, trochę jak rozwodnione Skin Trussardi, potem nabiera mocy i robi się całkiem ciekawie, ale nie miałam jakoś weny i nastroju na zgłębianie tej kompozycji. Test do powtórki.
|
#1307 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1309 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś testowałam Angel EDT i ... nie podoba mi się
Kocham EDP i Likier, lubię wersję różaną (innych ogródków nie znam), a te zupełnie nie chwyciły mnie za serce. Na początku czuję jakby EDP pomieszaną z ogródkiem - czyli trochę angelowato, trochę kwiatowo - dość miła woń. Potem wychodzi na mnie nuta kamforowa (taka a'la Perły), co nie bardzo komponuje mi się z nutami Angela'a dalej wyczuwalnymi... a potem zostaje jakaś nuta zatęchłej wanilii, dla mnie nie do zniesienia. Z jednej strony żałuje, że widać nie bardzo się ta wersja z moim PH polubiła, a z drugiej chyba się cieszę, że nie będę miała na półce kolejnej flaszki Angel'a tylko coś innego
|
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Wracając z uczelni wstąpiłam do Rossmanna w celu sprawdzenia Heat Beyonce. Na początku pozytywne zaskoczenie - słodko i do tego przypomina So Elixir YR (a przynajmniej tak mi się skojarzyło), więc ok, ale teraz po 3 godzinach czuję jakąś drażniącą nutę, coś metalicznego (coś od czego mogłaby mnie rozboleć głowa
). Ogólnie jestem na
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Pradę Candy testowałam.
A to się Prada zdeklasowała... oj, toż to mdlący ulepek...
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Testowałam wczoraj wszystkie Juicy Couture. Większość taka raczej nijaka, kwiatki-sratki, ale bardzo spodobało mi się Couture. Bardzo fajna mieszanka owocowo- kwiatowa, mocno wyczuwalny jaśmin, całość przyjemnie podszyta sandałowcem i wanilią. Bardzo fajny zapach.
Testowałam też ponownie nowego Cartiera (baiser Vole) i po zeszłotygodniowym zachwycie pozostało niewiele- wczoraj czułam tylko mokrą, rozpaćkaną trawę. |
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Si Lolita Eau de Toilette - dostałam dzisiaj próbkę i jest to pierwszy zapach LL, który mnie zauroczył.
Fanki wersji EDP może rozczarować.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
#1314 |
|
Konto usunięte
|
Rousse Lutensa. Dzisiaj. Właśnie mam na sobie. Minęła godzina i zapach lekko się zmienił. Na początku był suchy, ale intensywny, i zawierał nutkę, której nie mogłam znieść, taką stęchłą
![]() na szczęście zniknęła po minucie i dalej został tylko cynamon. kora cynamonowca raczej. takie zapachy lubie.
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Marcel Oriflame kadzidlo, kadzidlo. Zapach na poczatku identyczny z czyms, co juz znam, ale nie moge sobie przypomniec
Potem dochodzi cieplutka wanilia, co w sumie daje efekt Avignon + Hypnotic poison. Ciekawie jest, nie powiem, ale to nie moj zapach.Love potion oriflame niestety tez jest wtornie. Dla mnie to polaczanie Kenzo Indian holi z Enigma. Jest slodko, gesto, uwodzicielsko, moze i pudrowo-kwiatowo, ale troche... tandetnie raczej i tego zapacu nie kupie, choc nie jest brzydki.
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko gdzie
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj w Rossmanie C-thru Charming. To chyba nowy zapach bo nigdy takiego nie widziałam. A sam zapach całkiem niezły- czysty świeży i trochę zalatuje Code
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
jesteś aniołem
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

prady Candy też nie było
chociaż w mojej S. nowości zawsze pojawiają się dość późno
Bardziej wytrawną i pudrową, ale jednak.