|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
LyraBea
diekuje za pozytywnie nastrajacego posta!!! super, gratuluje Ci extra wyniku ![]()
#1292 |
404 Not Found
|
LyraBea,
wczoraj właśnie o Tobie z TŻ-tem rozmawialiśmy, że chyba jesteś jedyną znaną nam osobą, która nie przytyła na III. Telepatia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zadomowienie
|
A ja proszę o jakiś fajny przepis na ciasto/babeczki ze skrobi
![]() Dzienną porcję otrębów już wykorzystałam, a jestem przed @ i tak okropnie chce mi się czegoś słodkiego... ![]() ![]() Podrzućcie mi coś fajnego ![]()
#1294 |
Zadomowienie
|
Hej kobitki! Ciągle Was podczytuje ale jakoś nie mam nastroju pisać....
Waga robi sobie ze mnie jaja mimo grzecznego dukania - wczoraj 63,3 a dziś bagatela 64,5kg ![]() Kryzys małżeński jak trwał tak trwa i końca nie widać. Ciągle jakieś nowe rzeczy wyskakują i w domu i w pracy... Poza tym od dłuższego czasu się nie wysypiam i chodzę marudna (co widać w poście) i głowa ciągle mnie boli. Ostatnio frais podawała przepis na "biszkopt z patelni" do sernika na zimno - powiem Wam, że fajna sprawa ale zamiast sody daje proszek do pieczenia i jest wtedy o wiele smaczniejszy. Musiałam się wygadać..... |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Raczkowanie
|
Cześć szczypiorki
![]() Ja dziś po dniu PP czuje się mniejsza..Ale jak sobie obiecałam do konca tygodnia się nie ważę ![]() Widziałam, że pisałyście o Waszych mamach ![]() ![]() ![]() ![]() LyraBea Strasznie mnie zmotywowałaś do dalszego Dukania. Dziekuje ![]() ![]() ![]() Dziś na obiadek wszamałam rybke po grecku z marchewką ![]() ![]() Zyczę wieeelkich spadków na kwiecień! ![]()
#1296 |
Rozeznanie
|
Tak tak - skrobia
![]() ![]() Hmm znowu ja. Wlasnie przegladam sobie przepisy na jakies pasty do chlebka dukanowego albo wrzywek i w wielu z nich na 2 fazie jako skladnik jest podawana musztarda. A czy w jej skladzie nie ma przypadkiem cukru? Czy w jakims rodzaju konkretnym nie jest dodawany? Edytowane przez Gorzałka Czas edycji: 2011-04-01 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję spadku,świetny wynik ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio coś mało czasu mam, jutro idę do szkoły później do pracy i w niedziele znowu do szkoły..już mi się ży... chce.:/ U mnie dziś spadek o 0,7 i to jedynie mnie pociesza ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czekam dalej ![]()
![]() |
#1301 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zajrzyj tutaj w kategorię ciasta i ciasteczka może coś Ci sie spodoba ![]() Mam nadzieję, że pomogłam ![]()
![]() |
#1302 |
Zadomowienie
|
Helou Dziewuszki
![]() Jestem drugi dzień na Dukanie, tyle w sumie mi pokazał test, ale jakoś nie widzę spacjalnie efektów także chyba ją przedłużę do poniedziałku ![]() Piszecie tu, że jogurty serki itd są tylko dodatkiem do jakiegoś posiłku...tyle, że ja np. w większści jem właśnie tylko to. Do tego oczywiście raz w ciągu dnia jakieś mięso, woda i otręby. I jakoś nie jestem głodna, jak się zapcham serkami wiejskimi to mi fajnie ![]() Do tego herbatka ze słodzikiem ( który udaje cukier) i jest mi fajnie ![]() Nie wim czy wytrwam, bo ze mną to jest tak, że jak mam za dużo sobie do jedzenia robić, w sensie takim, że zabiera mi to wiele czasu, to już wolę wcale nie jeść ![]() No nic, Dukam z Wami, mimo wszystko ![]() Jest 58...podobno do końca kwietnia ma być 55...ale ja chcę 51 ![]()
#1303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1) Nie przedłużamy uderzeniówki! Robimy tyle, ile nam Dukan wyliczył (robiłaś test francuski czy angielski?), bo jak przedłużysz, to będziesz mieć zastoje i nie będziesz chudnąć :P 2) Co tam Ci w ogóle w teście wyszło? Ile byś w sumie chciała schudnąć? 3) Książkę przeczytałaś? 4) Mięso musisz jeść częściej, niż raz dziennie! Mięso, wędliny, ryby... To najlepiej przyspiesza odchudzanie, na kolejnym miejscu jest nabiał, ale jogurty to naprawdę musi być dodatek, bo mają za dużo węgli. 5) Jak już będziesz robić tą głodówkę, to nie mów proszę, że jesteś na Dukanie, bo stąd potem się biorą różne dziwne opinie o tej diecie :P Albo Dukan totalny, albo róbta, co chceta - ale wtedy to nie ta dieta ![]()
![]() |
#1304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Praktycznie codziennie pisze się tu że NIE WOLNO przedłużać uderzeniówki bo będzie zastój i że należy jeść głównie mięso i ryby, a i tak codziennie przychodzi ktoś kto i tak wie lepiej ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Raczkowanie
|
Zjadłam bigmilka w czekoladzie
![]() wiem, że to baaardzo niedobrze, ale chodził za mną tyle czasu i musiałam. Dopiero po zjedzenu przeczytałam - zjadłam 16 g węgli, ale to nie jest chyba jakiś wielki dramat... Jeśli będą baty - z pokorą przyjmę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() - Jak już tu koleżanki wspomniały UDERZENIÓWKI SIE NIE PRZEDŁUŻA! - Nie dziwię się, że nie ma zadziwiających efektów... Kochana nie możesz jeść samych jogurtów, to podchodzi pod głodówkę. Wiecej miesa i ryb ![]() - Jaki masz wzrost? I rozumiem że 7 kg chcesz schudnąć? - Przeczytałaś książkę? Jeżeli nie to koniecznie przeczytaj ![]() Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() Masz bata na nauczkę ![]() ![]() Niby ma to 16 g węgli..Ale tam jest przecież czekolada! Poza tym poza węglami pewnie ma jeszcze różne świństwa, śmietanki nie śmietanki ![]() ![]() Dukaj grzecznie ![]()
![]() |
#1307 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Raczkowanie
|
martwie sie troche o swoje pigulki antykocepcyjne...niby niektore chormony rozpuszczaja sie tylko w tluszczach jem duzo ryb ale mam schizy i jak glupia czekam na krwawienie z odstawienia, ginekolog zapewnial ze moge byc na tej diecie ale i tak mam glupie myslenie jeszcze to prawie 20dniowe krwawienie przy tym cholernym logescie ;/
#1310 |
Raczkowanie
|
I tak ma byc!
![]() A ja sie dzisiaj na PW tak obżarłam warzywkami i boję się, że jutro może być wzrost. ![]() Zjadłam marchewkę do ryby, twarożek z ogórkiem i dwie sałatki z pomidorów, sałaty, ogórków wielkości miski do zupy. ![]() Ale ja uwielbiam takie "wiosenne" warzywka, szczególnie po przerwie zimowej, dlatego nie mogłam się oprzeć. ![]()
#1311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fenris jakie kompleksy,zobacz to! http://www.youtube.com/watch?v=6T6L7kpuAm4 Ty też mogłabyś to wygrać! ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Przyczajenie
|
właśnie się zważyłam!
![]() ![]()
![]() |
#1314 |
Raczkowanie
|
ja to sie boje wazyc obecnie ;p
a co do tabsow to tez mam stalego Tż u ginekologa tez bylam i stwierdzila ze to normalne bo to moje pierwsze opakowanie, wczesniej bralam novynette i wsztystko bylo wporzadku nie mialam tak dlugiego krwawienia przez caly okres brania ich tj pol roku,. Powiedziala ze moze reaguje na te hormony w ten sposob i zaprasza mnie na wizyte pod koniec 2opakowania wtedy zadecydujemy
.................... Edytowane przez m_magda94 Czas edycji: 2011-04-02 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak zaczynałam brać anty to też miałam plamienia-krwawienia aż do pierwszej miesiączki, później miałam ok pół roku przerwy i znowu zaczełam brać tabletki i znowu plamienie-krwawienie. Teraz miałam w trakcie diety ale już przeszło i jest ok ![]() U mnie dziś waga bez zmian czyli 59,3 kg, co mnie cieszy ![]() Wczoraj byłam taaaka zmęczona,że poszłam szybko spać i dzisiaj nie idę na zajęcia,muszę sobie odbić bo na 15 do pracy ... Dzisiaj ma być niby 17 stopni w Pń ale póki co tego nie widać... jakoś szarawo, chociaż wczoraj było od rana tak samo a później słoneczko i cieplutko-tylko,że był straszny wiatr. Hehehe ale ze mnie pogodynka ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Dziewczyny dobrze Ci radzą, przeczytaj książke albo 1 stronę tego wątku żeby nie popełniać tak rażących błędów.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczyny
![]() ...) ) ...( ( ("'"'"'")o """""""" Przyszłam dokończyć kawkę na Waszym wątku. Wraz z nastaniem wiosny częściej wspominam, jak to było ze mną dokładnie rok temu, więc częściej z Wami posiaduję. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2011-04-02 o 08:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie nie było i nadrobić tych wszystkich postów nie mogę.
Gratuluję wszystkim spadków. U mnie po 3-tygodniowym zastoju (w tym niestety wyjątkowo grzeszny tydzień) w końcu spadki. Straciłam motywację, na szczęście już po wszystkich problemach. W tym tygodniu zrzuciłam już 2,2kg, trochę to dużo jak na tydzień, no ale przyszła wiosna i postanowiłam trochę to wszytko jakoś przyśpieszyć. Do połowy maja chce zrzucić jeszcze 13kg, więc muszę się bardzo starać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Raczkowanie
|
Witam Wytrwaluszki
![]() Chwalę się!!! Chwalę się !!! no no niektórzy pomyśleliby , że pewnie jakimś wielkim spadkiem ![]() Nic bardziej mylnego...Wczoraj byłam u mamy ( w związku z wczorajszymi wspominkami na temat mam) rozmawiamy i rozmawiamy , opowiadam i opowiadam a ona wstaje idzie do sypialni i wraca po chwili i mówi : "Proszę kup i gotuj ze smakiem" Jezu oczom nie wierzyłam, że to na co miałam uskładać sobie dopiero w maju mam już teraz , jeszcze nie wiecie na pewno o co chodzi ![]() Ja wiem , że dla niektórych to pierdoła ale dla mnie w związku z wymogami diety najważniejszy MEBEL w domu. No dobra powiem. Mam super, wypasioną, dużą, z prawdziwym teflonem PATELNIĘ ![]() ![]() Niby takie małe (jest duża, 28 cm.) a sprawiło tyle radości, dodam , że u mamy byłam o 20:30 i od razu pojechałam do reala żeby już ją mieć. A jak byście mnie widziały jak ją wiozłam , żeby się czasami nie porysowała. Już dzisiaj z rana przetestowana ... hmm miesiąc diety a takich naleśników nie jadłam...a po za tym niewielki spadek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale od jakiegos czasu nie dodaje mazeiny do niczego- wolno spadaja kg ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() wg mnie dobre garnki, patelnie itp. to podstawa w kuchni |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witajcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Musze Wam wyznac w sekrecie, ze juz nie jem nutelki, bo przez nia (czasem duzo mi sie tego jadlo)mialam lekka nadwyzke,teraz ja zrzucam, bo w koncu wskoczylam na wage, lepiej robic to od czasu do czasu, ja teraz nawet codziennie bede, bo latwo mozna sobie odpuscic. Ja juz dawno bylabym na 4 fazie, a tak jestem na 2 od prawie roku. I tu chce ostrzec przed grzechami i robieniem glupot, typu niejedzenie, omijanie posilkow, grzechyitp.Trzeba jesc jak papcio nakazal i juz. Ja popelnilam kilka bledow,z braku wyboru, jak bylam 2 tyg poza domem( tesciow), jadlam w miare dukanowo, ale nie do konca, i wydaje mi sie ,ze za malo. No i to mialo wplyw.Po powrocie piekny spadek, a potem wzroscik, folgowanie sobie nutelka, itp.Bylo juz 81 a teraz 86. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i do tego wiosna przyszla i nie ma wymowek, tylek trzeba ruszac, na spacery chodzic i kwiatki wachac ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- : Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.