|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Kurcze dziewczyny nie chce krakac ale ja naprawde urodze chyba wczesniej, przed chwila znowu mnie zlapal taki skurcz ze az sie oblalam zimnym potem, masakra
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
To każę mojemu synkowi się pilnować
![]() Cytat:
Może też już masz te "próbne" skurcze
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj jak byla u mnie ta polozna i jej o tym mowilam to powiedziala ze to moze byc to i ze i tak jestem do przodu o jakies 3 tyg
|
|
|
#1294 |
|
Rozeznanie
|
Staram sie
Chyba sobie zrobie jakas liste produktow, ktore powinnam jesc i powiesze w widocznym miejscu.
|
|
#1295 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(choć oczywiście sukcesy i wszelkie pochwaly należą się Julci, ja tylko się z tego cieszę), było uściśnięcie dłoni przez panią dyrektor i po raz pierwszy od 4 lat nie trzęsły mi się nogi jak szłam przez salę gimnastyczną . Aż sama jestem ciekawa jak to będzie z moją lajtową Marysią, która od września zaczyna edukację szkolną .Idę się zmierzyć. Wow, równe 100cm , na wieczór na pewno będzie więcej .Ale, ale moje gratki za obronę . Czytałam, że koleżanka poszalała i obroniła się aż na 5Cytat:
Oj tak, tak piękne i młode na wieczność ![]() A żurek się znalazł. Faktycznie został w sklepie, pani skojarzyła i oddała córkom butelkę. Będzie obiad ![]() |
||
|
|
|
#1296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
głowa do góry- nie martw się. Ja mam od 13 tyg przepisane żelazo w dawkach 2 tablety dziennie, a wyniki i tak troche poniżej normy także pewnie karze ci brać większą dawkę
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
Caleta jak miło cie widziec
ja mam 96cm
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a czytałam, że przy kolejnych ciążach ma się większy brzuszek niż przy 1 ciąży więc kochana lajcik u Ciebie za gratulację b. ładnie dziękuje wynik Twojej glukozy stanowczo w normie ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Aiszka za wczoraj przepraszam, że zapomniałam, że nie jesteście po ślubie. Ważne, że Twój tż zachowuje sie jak rasowy mąż a rozmawiałaś z nim o tym? Mówiłaś, że to dla ciebie ważne? I jak humorek dziś? Agnyska co u Ciebie? Jak mały Benek? Nadal synek czy może jakieś zmiany? Asia, Ancia HELLO!! |
||
|
|
|
#1299 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Każdego mogłabym podejrzewać o wpadkę ale nie siebie i męża. A teraz jak ci nastolatkowie oczekujemy na Leosia . Ciało ludzkie naprawdę jest pełne niespodzianek, a nie da się przecież, przynajmniej według mnie, przez całe dorosłe życie łykać hormonów.Dziewczyny, a o smoczkach - uspokajaczach pisałyście jak mnie nie było? Macie już coś na oku? |
|||
|
|
|
#1300 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem do przodu jakoś 2 tygodnie A tak z ciekawości zapytam: jak odczuwasz te skurcze? Bo ja odczuwam taki silny dyskomfort jakby okresowy , jakby mi ktoś obciskał czymś brzuch, oblatuje mnie taki dziwny zimny pot no i macica jak kamień.Cytat:
O ile się nie mylę to zielone warzywa mają dużo żelaza A już na 100% na polepszenie wyników z krwi jest sok z burakówCytat:
Tak będzie ![]() Ja miałam dzisiaj bigos ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
własnie zrobiłam zupę ę z botwinki (to moj debiut) trzymajcie kciuki, żeby sie dało ją zjeść
|
|
|
|
#1302 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Natka, podpis pod Twoimi postami normalnie mnie przeraża. To już tak blisko u Ciebie |
||
|
|
|
#1303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale życzę smacznego![]() Cytat:
![]() Tak to szybko leci |
||
|
|
|
#1304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja juz sie nie moge doczekac az na watku zrobi sie czerwono i bedziemy sobie gratulowac naszych szkrabów
|
|
|
#1305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka ja dostałam od ginki nowy Contour TS - też niby w 8s mam wynik ale dzisiaj się już nie będę kuła, za dużo jak na jeden dzień. Chyba po prostu źle przykładałam ten pasek do krwi. Poczekam wieczorem na męża i na paski bo z glukometrem było tylko 10 sztuk i niewiele mi zostało po tych nieudanych próbach. Może mężowi uda się zrobić to jak należy i od jutra zacznę mierzyć, dzień mnie nie zbawi. Będę na razie mierzyła po tych 2h tak jak mi kazała i zobaczymy. Zastanawiam się tylko co ja mam jeść na obiad. Do tej pory obiad robiłam na 18 jak mąż wracał z pracy a teraz to by chyba wypadało jeść koło 14 a nie 18
bo gdzie czas na podwieczorek i dwie kolacje |
|
|
|
#1307 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Porodu się nie boję (usilnie powtarzam taką mantrę ), ale trafiłam przez przypadek na wasze dyskusje i serce zatrzepotało leciutko...Cytat:
Czytam Was i widzę, że niektóre dziewczyny mają już praktycznie całą wyprawkę. Ja mam ciuszki, kocyki, wózek, fotelik i 2 Lovele z Biedronki , ale poza tym całą listę drobiazgów do kupienia, począwszy od komody![]() ![]() |
|||
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do smoczków - caroline znalazła coś takiego http://allegro.pl/mam-perfect-6-najc...690868303.html |
|
|
|
|
#1309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieś kropki czerwone mam na rękach, ramionach, a wszyscy oczywiście mówią że wyglądam pięknie i od razu widać że chłopak.To albo ja wyglądałam strasznie przed ciążą albo oni chcą być mili Maluśka. Co prawda jest trochę roboty, ale to po znajomości więc ciekawe ile by chciał bez ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że się udała ![]() Wprowadzam strach na wątku
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
martunia_199 no to glukometr mamy ten sam. Pasek przystawiasz do kropli krwi tak żeby ją zassało, nie dotykasz palcem do paska czy jakoś tak podobnie, w instrukcji jest ładnie opisane. Boli Cię to kłucie? Bo mnie ani trochę
a co do obiadu - jem normalnie, ale ja wiem, że mogę bo wyniki glukozy mam ok, nie wiem jak Twój organizm będzie reagował no i na co Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-06-29 o 13:57 |
|
|
|
#1312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi lekarz powiedział ze jesli wystepują łącznie z plamieniem lub bólem to trzeba natychmiast zgłosić sie do lekarza. Ja walcze z tymi skurczami juz jakies 5 tygodni...moje nie sa bolesne alczkolwiek nieprzyjemne... W zeszłym tygodniu miałam surcze z ogromnym natężeniem.... co kilka minut a w pewnym momencie brzuch był twardy cały czas. Biore magnez 3x dziennie i buscopan 2x dziennie od kilku dni i ten buscopan pomaga, znacznie wyciszył skurcze choc one dalej się zdarzają kilka lub kilkanascie razy dziennie.... |
|
|
|
|
#1313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
natka to fakty sa przerażające, ale czas leci
|
|
|
|
|
#1314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie obiadem po którym na pewno wynik będzie ok to dwa jajka sadzone, 4 małe ziemniaki w całości + surówkaPo bigosie i kromce chleba wynik 99 ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam przystawić tak prostopadle do kropli na palcu??? i wtedy zassa - dobrze to rozumiem? Tak by właśnie z instrukcji wynikało. Dzisiaj mnie troszkę bolało jak drugi raz w to samo miejsce ukułam ale to raczej chyba z wrażenia i ogólnie mam płaczliwy dzień dzisiaj więc wszystko mnie boli, irytuje itd. Mam nadzieję że ja też będę mogła jeść normalnie bo nie wiem co będę jadła jak tak nie będzie. Chyba 24h na dobę chleb z pomidorem |
|
|
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
19natka20 ale mi smaka narobiłas z tym bigosem
podziel sie no
|
|
#1317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślicie, że lepsze niż TT np: closer to nature? |
|
|
|
|
#1318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na kroplę przystawiasz końcówkę paska, ale delikatnie a nie tak na maksa i ta krew musi być taką kropelką, a nie taka rozlana---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
Idę do obiadu. Pieczarki jeszcze w całości, więc do sosu im daleko, a skwarki do żuru zaraz wylecą mi na kuchnię, słyszę, że nieźle już skaczą po patelni
.Miłego dnia )
|
|
|
|
#1320 | |||||
|
Zadomowienie
|
Caltea
Naprawde słyszałaś coś dobrego o Ujastku??? Ja sama myślałam żeby tak rodzić, ale wszyscy pukają się w głowę, że to nie ma sensu i że beznadziejny szpital. Koleżance jednej schrzanili cesarkę( brak czucia w brzuchu z powodu uszkodzenia nerwów), drugiej upuścili dziecko na ziemię. O efektach lepiej nie mówić No, ale ile ludzi tyle opinii. O Siemiradzkim słyszałam dużo dobrego. A im więcej czytam tym mniej wiem![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja przed ciążą byłam wegetarianką. Wiele lat. A teraz? Codziennie, jak nie ryba, to mięsko z kurczaka, wędlinka itd. ![]() Cytat:
Mnie Mama ma dowieżć wagę, to się dowiem czy coś przytyłam ostatnio. Bo tydzień temu zepsuła mi się moja elektroniczna waga łazienkowa. Ale byłam zła droga była, a gwarancja skończyła się już.Cytat:
Ja też nie przytyłam dużo. Do ostatniego ważenia przynajmniej Ćwiczę, spaceruję, masuję się a cellulit zaczyna sie pojawiać. Na pewno to wina hormonówNo ja bym się z chęcią kawałka biustu pozbyła ![]() Boje się co się z nimi stanie później. Wyglądac to one pewnie już nie będą
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

Może też już masz te "próbne" skurcze
Chyba sobie zrobie jakas liste produktow, ktore powinnam jesc i powiesze w widocznym miejscu.
(choć oczywiście sukcesy i wszelkie pochwaly należą się Julci, ja tylko się z tego cieszę), było uściśnięcie dłoni przez panią dyrektor i po raz pierwszy od 4 lat nie trzęsły mi się nogi jak szłam przez salę gimnastyczną
.
także pewnie karze ci brać większą dawkę

też powinnam przywyknąć i przyzwyczaić się i na pewno jest dużo lepiej niż jak zaczął pracować, ale i tak jak się dłużej nie odzywa albo ja zadzwonię i ma wyłączony telefon(a ni daj boże oba) od razu mam czarne myśli
O ile się nie mylę to zielone warzywa mają dużo żelaza

No, ale ile ludzi tyle opinii. O Siemiradzkim słyszałam dużo dobrego. A im więcej czytam tym mniej wiem